Pl. Liechtenstein ellen már jók voltunk egy X-re, Málta pedig most vert meg valami nagyobb csapatot, ki is volt az?
Ha azt nyújtjuk, amit eddig, akkor tényleg mindegy a sorsolás, de ha majd végre egy erősebb csapatot is meg tudunk verni egyszer, akkor lehet esélyünk.
Látjátok,ez a gáz,hogy még kívánságműsor alapján sem lehetne összehozni egy kedvező csoportot.
Az első kalapból Írország a leggyengébb,a másodikból a lengyel,ukrán,szlovén trió tagjai tűnnek gyengébbnek,a negyedikben talán a lettek a leggyengébbek,és az ötödikből sem mindegy,ki az ellenfél(Albánia vagy San Marino).
Mit szólnátok az alábbi csoportokhoz? 1.Franciaország,Anglia,Magyarország,Fehéroroszország,Albánia
Eb-2004: Magyarországot a harmadik kalapból sorsolják
2001.11.23. 17:51:42
Az Európai Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta a 2004-es portugáliai Európa-bajnokság selejtezőinek lebonyolítási rendjét. Az UEFA 51 tagállama közül a rendező ország természetesen felmentést kapott az előcsatározásokban való részvétel alól. A többi félszáz válogatott 10 csoportban (öt-öt együttes) küzd a továbbjutásért, s a győztesek automatikusan tagjai lesznek a döntő 16-os mezőnyének. A csoportmásodikok a pótselejtező párosmeccsein harcolhatják ki a részvételt.
A kiemeléseknél (5 kalap) a 2000-es Eb- és a 2002-es vb selejtezőinek eredményét veszik figyelembe, az összpontszámot osztják el a lejátszott mérkőzések számával. A tavalyi Európa-bajnokság társrendezőinél (Belgium és Hollandia) csak a vb-kvalifikáció számít. A selejtező sorsolását január 25-én helyi idő szerint 11 órakor Portóban rendezik.
Eredményei alapján Magyarország labdarúgó-válogatottja a 30. helyen áll az UEFA rangsorában, eredetileg Ciprussal volt holtversenyben. Az UEFA a vb-selejtezőkön elért eredmények alapján azonban a magyarokat sorolta előbbre, s ez azt jelenti, hogy Gellei Imre szövetségi kapitány csapata került a harmadik, Ciprus pedig a negyedik kalapba. Mindkét együttes 8 pontot gyűjtött, a ciprusiak 10, a magyarok viszont csak 8 meccset játszottak. Ez azt jelenti, hogy a ciprusiak mérkőzésenkénti átlagteljesítménye 0,8, a magyaroké 1 pont.
A portugáliai Eb-t címvédőként váró franciákat az élre tették, noha kilenc együttes arányszáma is jobb. A rangsor alapján a következőképpen csoportosították a válogatottakat:
1. kalap: Franciaország, Svédország, Spanyolország, Csehország, Németország, Írország, Románia, Olaszország, Belgium, Törökország
2. kalap: Oroszország, Horvátország, Dánia, Hollandia, Jugoszlávia, Lengyelország, Anglia, Szlovénia, Ukrajna, Skócia
3. kalap: Ausztria, Norvégia, Szlovákia, Izrael, Svájc, Izland, Bulgária, Finnország, Görögország, MAGYARORSZÁG
4. kalap: Ciprus, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Wales, Észtország, Lettország, Észak-Írország, Grúzia, Macedónia, Litvánia
5. kalap: Örményország, Moldova, Albánia, Feröer-szigetek, Azerbajdzsán, Liechtenstein, San Marino, Málta, Luxemburg, Andorra
"Nagyon örülök neki, hogy sikerült a harmadik kalapba kerülnünk" - mondta Gellei Imre szövetségi kapitány. "Nem foglalkozom azzal, kik lehetnek az ellenfelek, a sorsolásnál úgyis minden kiderül. Ha már ismerjük a vetélytársainkat, akkor lehet esélyt latolgatni, addig a szurkolóknak jó elfoglaltság összeállítani a számunkra legkedvezőbb vagy legnehezebb ötösöket."
A meccsrol tudosito egyik napilap nem hazudtolta meg onmagat, bar most nem osztogatta gusztustalan jelzoit a csapatra.
Egyetlen(?) hibajuk a kicsit egysiku, a gyozelmet semmire sem ertekelo beszamoloban, hogy kb. egy tucatszor (no lehet, hogy nem is volt olyan hosszu a cikk) emelik ki kulonfele valogatott : ) megfogalmazasban, hogy milyen szornyen gyenge volt az ellenfel.
Amugy rendben volna e teny megemlitese 1-2 alkalommal, de mondatrol mondatra szajkozni eleg uncsi. Arrol nem beszelve, hogy mi is sokan megjegyeztuk, hogy a foldon kell maradni a nem epp vilagvero macedonok lemosasa utan, de tudunk orulni a sikernek, es a pozitivumoknak helyt adunk igy is.
Mellesleg a macedonok emlekeim szerint vezettek 1-2 formas es veszelyes tamadast, mellyel azert megmutattak, hogy ha hagyjak oket, bizony tudnak focizni, nem gombfocistak, raadasul vedekezesbol, rombolasbol se vizsgaztak elegtelenre.
Ettol meg persze tartom en is, hogy az lesz az igazi, ha naluk joval erosebb csapatokat is magabiztosan verunk.
Az pedig igaz lehet ugyan, hogy iden nyeretlenek, ahogy a cikkben irjak, csak a teljes kephez az is hozzatartozik, hogy:
03/09/00 Slovakia vs. Macedonia FYR 2:0 (1:0) -
06/10/00 Macedonia FYR vs. Azerbaijan 3:0 (2:0) +
11/10/00 Moldova vs. Macedonia FYR 0:0 x
24/03/01 Sweden vs. Macedonia FYR 1:0 (1:0) -
28/03/01 Macedonia FYR vs. Turkey 1:2 (1:0) -
02/06/01 Macedonia FYR vs. Moldova 2:2 (1:1) x
06/06/01 Turkey vs. Macedonia FYR 3:3 (1:2) x
01/09/01 Macedonia FYR vs. Sweden 1:2 (0:2) -
05/09/01 Azerbaijan vs. Macedonia FYR 1:1 (0:1) x
07/10/01 Macedonia FYR vs. Slovakia 0:5 (0:1) -
Azaz a selejtezokon a legutolso, szlovakok elleni zakotol eltekintve csak 1-2 golos veresegeket szenvedtek (2 golos csak 1-szer, a legelejen, Szlovakiaban), s "becsuszott" 1 gyozelem mellett (tavaly) jopar dontetlen, pl. nemreg 3 golt love ixeltek Törökországban, s abbol a csapatbol ellenunk asszem 7 jatekos jatszott.
Az igazsaghoz a 0-5-on es az idei nyeretlensegukon kivul ez is hozzatartozik.
Es az is beleferne, hogy a megannyi pozitivum kozul 1-2 helyet kapjon, es egy minimalis gratulacioval fejezzek ki oromuket az 5-0 utan.
RIA, RIA, HUNGÁRIA!!!
No es meg nehany negativum.
A romanok iranti ellenszenv megnyilvanulasa a nezoteren nem szep, de szerintem belefer, en mar csodalkoznek, ha ez nem lenne jelen a lelaton.
Az viszont megdobbento (es ezt a cikkben is megemlitik), hogy a musorkozlo-hangulatfelelos Hevesi a palyan jo hirkent harangozza be ("legalabbis szamomra" - mondta) a romanok kieseset jelento eredmenyt, majd a palyan unnepelve kesztesse ugyanerre a nezoket.
Egyebkent lehet ez a velemenye, de musorkozlokent szerintem ez nevetseges viselkedes, bucsut erdemlo. Egyebkent is amator, hisz ugyanezt a hatast elerte volna a felhaborito koritoszoveg nelkul is, hisz ha siman elmondja, hogy most pedig egy eredmenyt kozol, potselejtezon a szloveniai 2-1 utan (kivaras...) Rom.-Szlov. 1-1, tovabbjutottak a szlovenek, kiestek a romanok, akkor is orult volna a lelato jo resze alaposan.
Egyebkent ez csak az en velemenyem, de szerintem erre az egesz bohockodasra, amit muvel az ugrandozasaval, kiabalasaval felesleges. Bar ha egy erre alkalmas(abb) embert talalnanak es az egesz kicsit visszafogottabb lenne, pl. a palyara egyaltala nem is kene kimennie senkinek, es csak akkor szolalna meg, amikor szukseg van ra, akkor esetleg lehetne.
A masik musorkozlo mar sokkal jobb volt, bar a jatekosok nevenek sorolasakor 1-1 alkalommal mindketten felemeltek a hangjukat, amibol en arra kovetkeztettem, hogy Hevesi Fradi-drukker, a masik pedig ujpesti erzelmu. Mindezzel egyebkent semmi gond, csak ezt nem kene ereznem (mar ha egyaltalan jol tippeltem : ), de ez volt a legkisebb gond.
A jatekosok es klubjuk felsorolasa vegulis nem rossz otlet, csak inkabb a meccs elott kene, mint a szunetben, es szerintem a macedonok, ill. az aktualis ellenfel kihagyhatok, nem hinnem, hogy ez barhol hozzatartozna az illemhez. Ha esetleg megis ennyire jo fejek akarunk lenni, akkor viszont a fokozas erdekeben veluk kene kezdeni, s utana johetnek a magyarok.
A vezetekneves-keresztneves jatek kozben meg szegeny Hevesi beharangoz, aztan elmodja az egesz nevet, majd 2-3 nevvel kesobb meg a vezeteknevet is a nezoktol varja.
Meg egy fura rendezoi baki volt szerintem, en legalabbis nagyon rossz otletnek tartom, hogy valogatott meccs elott ujpesti filmecsket vetitsenek a nezoknek, meg akkor is, ha az o palyajukon jatsszak a meccset, s most avatjak a stadionjukat. Szerintem ez nagyon nem volt korrekt, s ezt mondanam akkor is, ha mindez a Fradi-palyan vagy pl. a Vasas-palyan tortent volna.
A kluberzelmek tiszteletben tartasa lelatoi reszrol is jo lenne, azaz a nezoknek se kene hajralilazni, hajrafradizni, hajrabudafokozni a meccsen. En legalabbis igy gondolom.
A szurkolassal kapcsolatban meg azt is megjegyzem, bar lehet, hogy mar mondtam, hogy szerintem sokkal szerencsesebb lenne az un. vezerszurkolok(?) reszserol, ha a tomeggel egy iranyba a tomeg elejere (v. akar vegere, kozepebe, esetleg ezek egyutt) beallva kezdenenek neki dalaiknak, buzditasuknak, egyreszt igy sokkal tobbet latnanak a meccsbol, mint hattal (bar ez maganugyuk), masreszt mi is tobbet latnank, ha ok nem allnanak a tomeg ele, es en spec. sokkal inkabb ereznem ugy, hogy szivesen bekapcsolodok, ha ugy erzem, hogy kozulunk szolal meg valaki, nem pedig egy velem szemben tornyosulo tabornok utasit. Lehet, hogy ez hulyen hangzik, de talan jo lenne.
Eloszor is ezt a ziccert nem hagyhatom ki, bar oromom nem felhotlen, hisz volt meg lehetosegunk boven, pl. az 5. gol utan is. ->
Ernesto Serra, megeloztelek : )
--------------------------------------------------
ADAM17 válasz erre | adatok | e-mail 2001-11-13 18:00:22 (1122)
MAGYAROK!!!!
Ezen a jubileumi 758. meccsen nyerni kene mongyuk
5-0-ra!
MINDENT BELE, FIÚK!!!!!
--------------------------------------------------
No, egyebkent pedig en is ugy gondolom, hogy nem kell elszallni.
Teny, hogy a macedon nem tartozik a legerosebb focivalogatottak koze, es hianyzok is akadtak naluk. Azert en azt sem mulasztom el megjegyezni, hogy sok hasonlo meccsen szuletik az utobbi idoben szoros eredmenyt, nem ritka, hogy a magyarnal elorebb rangsorolt, neves csapatok megszenvednek meg a macedonoknal is gyengebbnek tartott csapatok ellen a gyozelemert.
Mindenesetre a hozzaallas es a jo jatek folytatasat varom, bizva a fiukban.
A jatekosokat en nem elemzem egyenkent, csak a csapatot irom le meg egyszer, plusz par szo.
Talan csak 1 nevet emlitenek meg, szerintem Kuttor kifejezetten stabil es magabiztos volt, szamomra meggyozo volt a teljesitmenye.
A vedelem tengelyeben Juhárra se lehet panasz, de most Kuttor volt talan tobbet jatekban is, tobbet villogott.
Hagiban egyébként pozitívan csalódtam, a sok köpködés, verekedés, stb. után nem gondoltam, hogy megfelelne kapitánynak, azt hiszem ezt itt is írtam, de ahány nyilatkozatát olvastam azóta, mindegyik korrekt volt, beleértve azt is, amikor ellenünk játszottak.
Ezt Hagi mondta:
---
"Mint szövetségi kapitány, felelősséggel tartozom a vb-kvalifikáció kudarca miatt" - mondta Hagi. "A szövetségnek viszont az a dolga, hogy kielemezze eddigi munkámat, és eldöntse: velem vagy nélkülem akarja folytatni a munkát. Nem ragaszkodom a székemhez. Ahogy kineveztek a válogatott élére, ugyanúgy le is válthatnak. Vannak még jó szakemberek Romániában, mint Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Jenei Imre, Anghel Iordanescu vagy Victor Piturca. A felmondást nem tartanám etikusnak háromhavi munka és 24 nap edzőtáborozás után." Hagi hozzátette: hogy az esetleges leváltásának ne legyen akadálya a két évre szóló szerződés, ő nem követel egy fillért sem a szövetségtől.
---
Ez az utolsó mondat azért figyelemre méltó, ismerve a magyarországi viszonyokat...
Én középről néztem a meccset, s bár igaz, hogy csak a két kapu mögött volt végig igazi szurkolás, de azért középen is kiordítottuk rendesen magunkat. Más meccsekhez képest mindenképp volt szurkolás, bár szerintem még van amit fejlődni. Az egyik kapu mögött, az erősebb oldalon inkább Újpesti szurkolók voltak, a másik oldalon az egyetemisták. Azért a stadionban zömében lila fölény volt. Egy kicsit idegesített viszont, Szűcs Lajos szidalmazása, de azért nem volt olyan erős.
Nekem csak annyi a meglátásom, hogy végre el lehet felejteni a mátyusjanit a bal oldalról, el kellene felejtenünk a sebőkvilit is.
Lisztestől már régóta vártunk valami hasonlót!
A Babos a következő olyan pont a válogatottban, akinek a szereplését nem teljesen értem.. Lehet, hogy én vagyok vak?
A tegnapi meccsen az volt az érzésem, legalábbis úgy láttam, hogy ismét csak 2 helyről jött a szurkolás. A két kapu mögül. És meglátásom szerint a bal oldaliban a ferencvárosi, a jobb oldali kapu mögött a lila ultrák voltak, vagyis mindketten a "szokásos helyén". Ráadásul Tokody gólja után hallottam néhány "Hajrá Lilák!" rigmust jobb oldalról, melyre fütty volt a válasz a bal oldalon. Ezenkívül a Hadosztály drapi is a jobb kapu mögött volt kint, és a csoportot tudomásom szerint inkább fradisták alkotják.
Szóval jól láttam én tegnap?
Tetszett a meccs, de valszeg ezt a hipertartalékos macedón válogatottat egy jobb képességű serdülőcsapat lecirbolyázta volna. Lisztes, Dárdai jó volt, Sebők a szokásos szubnulla (a halál faszára takarodjon már !!!)Juhárt szerintem elég morbid dolog a jelenlegi formájában játszatni, komoly csapat ellen nagyon nagy égés lehet, mint ahogy Egressyt sem igazán értettem. Szamosi végképp talány, hogy őt hogy találta ki a kapitány, totál rejtély. Azért az összkép elég biztató volt, Gellei mindenképpen megérdemli a bizalmat, remélem tavasszal, igazi ellenfelek ellen is merünk ilyen bátran játszani.
Kár, hogy a stadiont nem igazán mutatták kívülről, a főtribünt sem láthattuk, mert onnan kameráztak, pedig szerintem az lett volna a legszebb, mindegy majd egyszer élőben... Az NS-ből viszont megtudtuk, hogy a befogadóképesség 12.500 fő. Ahhoz képest, hogy először volt 15.000, azután 13.900, most meg ennyi, remélem mire egyszer kijutok, lesz még ülőhely :-))) Tudom, hogy még ez sem fog sokszor megtelni, de mégis egy kicsit illúzióromboló, hogy a 21. században elájulunk egy 12.000-es stadiontól, ami persze nagyon gyönyörű...
Én azokkal értek egyet akik aszondják, hogy messze még a Kánaán.
Talán majd 2-3 hasonló teljesítmény - s most nem kifejezetten az eredményen "lovagolok", hanem pl. a "szellemen", hogy 2 után nem volt elég s lett belőle 5, stb., stb. - után leveszem a cinikus álarcot.
De addig azt mondom, jó ellenfelet választottunk.
"By the way", van valakinek 5lete, mi történt Lisztessel? Eddig miért nem tudott így és ilyet teljesíteni? Azt ne mondja senki, hogy most az ellenfél hagyta játszani, mert volt jó néhány csapat az elmúlt években ahol ugyanígy hagyták oszt -túl- gyakran harmat gyenge volt.
Nem tetszett a meccsen a románok szidalmazása. Valahogy nem illet a stadionavatóhoz.
A hangulat ennek ellenére csodálatos volt, a stadion meg gyönyörű! Asszem sokat fogok oda járni, kék vérem ellenére :)))
Csapat. Ne felejtsük el, hogy Bicskei első meccsein is megvolt a tűz. Ki ne emlékezne Bécsre, 98 tavaszán?!
Annak örülök, hogy valódi tehetségek kerültek össze, hisz Füzi, Bőör, Tokody kvalitásait nehéz elvitatni.
Szvsz a középpályán nem lehet sok gondunk, bár egy hatékony szűrőembert még kéne találni. Ki tudja, lehet, hogy a Sebők beválna ott?
A bal szélső posztján csak a Füzit tudom elképzelni. Jobb oldalon lehet probálgatni, lehet, hogy Madar is megérdemelne egy esélyt.
Összeségében még tetszett a csatárok játéka, Ferenczi, Tököli hatékony 2őst alkothat, akár hosszabb távon is.
A védelem elég gyengus, sajnos elsőre nem is jut eszembe semmi más opció.
Nos, talán van benne némi szubjektivitás, nem tagadom:) Kuttort becsülöm, azért amit Debrecenben csinál, Juhár pedig számomra mindig az a játékos marad, aki azért került be először 29 éves korában a válogatottba, mert Bicskei segíteni akart eladni. Gelleinél meg tudjuk miért. Bár egy Vasas-drukker biztos másképp látja.
mennyire másképp látjuk! Sebők szerintem értékelhetetlen teljesítményt nyújtott, mint általában. Teljesen kilógott a csapatból. Labdaérintéseinek a fele rossz volt, vagyis az ellenfélé lett a labda; az első félidőben kb. összesen 300 métert tehetett meg futva, bár a második féidőben már többet futott - el is esett.
Nem kéne a Sebők Vilit játszatni egyáltalán. Nincs agya, alibi passzokat ad 2-3 méterre lévő társaihoz (ha eljut egyáltalán oda a labda) és ezt is csak akkor teszi, ha már nem tud semmi mást kitalálni azalatt a 3-4 másodperc alatt amíg nála van a labda. Ha Böőr Zoli kezdett volna a helyén, több helyzetünk lett volna és kevesebbszer tudtak volna a macedónok támadást vezetni. Mert Böőr Z:
1. sokkal gyorsabb
2. sokkal ügyesebb
3. van esze a focihoz
4. sokkal többet fut, és azt is tudja, hova kell futni.
Ha máshogy látja valaki, szívesen olvasom ellenvéleményét.
Ha a megkérdőjelezésnél tartunk, mindenképpen KUTTOR aki leginkább kilóg, utána Szamosi és Juhár. Lendvai típusú játékosból kell a keretbe, de Urbán 33 évesen is ezerszer jobb, mint Lendvai, az tény.
Azt gondolom, a tegnapi meccs után érdemel egy külön hozzászólást az irányító kérdés.
Jelenleg szerintem 7 olyan magyar játékos van, aki egyáltalán szóba jöhet az irányító poszton
Lisztes, Illés, Vincze Ottó, Miriuta, Sándor Tamás, Böőr, Dvéri
Nézzük egyenként:
Dvéri: rengeteget látom, mivel Újpest szurkoló vagyok, és ez alapján azt mondom, bár technikás, legfeljebb kiegészítő emberként jöhet szóba, védekezése csapnivaló, sokszor feleslegesen kéri a labdát, máskor meg keveset vállal
Böőr: alkatával egyszerűen nem alkalmas a középső középpályás posztra, inkább valamelyik szélen hasznos, még nem érett be igazán
Sándor Tamás: inkább hátravont közőpcsatár mint irányító, Izraelben elszürkült, sajnos lassan le lehet írni
Miriuta: bűn lassú, öreg, nem is akar igazán válogatott lenni, örökre el kell felejteni, nálam a 7-ből a 7.
Vincze Ottó: képességei alapján Lisztes egyetlen komoly vetélytársa lehetne, ha játszana a csapatában, és komolyan venné a footballt. Haza kellene jönnie, vagy valahol máshol játékba lendülnie
Illés: ő is inkább hátravont közőpcsatár mint irányító, a válogatottságot lemondta, korábban rengeteget szidtam már, ő szerencsére visszavonulásával megoldotta, hogy ne merüljön fel újra
Lisztes: azt hiszem most már egyértelmű, hogy ő a megoldás, nemcsak tegnap, de az olaszok ellen itthon is pl. remekül játszott. Nem szabad kihagyni, Király és Dárdai mellett ő az, aki nemzetközi szinten értékelhető játékos.
Szerintem Ferenczi játékaval (most) nem volt baj. Több gólt is rúgott volna, ha:
-jobb passzokat kap
-kap egyáltalán labdát- több helyzet azon ment el, hogy ahelyett, hogy bepasszolták volna neki a labdát egyedül próbálkoztak.
-nem bánik olyan nagyvonalúan a kapott labdákkal-átlépett, tovább fejelt, tovább passzolt labdákat amikből ő is eredményes lehetett volna, sajnálatos módon ezt a nyagyvonalúságot nem kapta vissza (Pl. Tokodytól, bár neki szerencséje volt és betalált; Egressytől)