Keresés

Részletes keresés

Attilio Creative Commons License 2001.07.04 0 0 566
Attilio Creative Commons License 2001.07.04 0 0 565
">
gguszti Creative Commons License 2001.06.16 0 0 564
Jól emlékszel!
Ha minden igaz, az európai nemzeti labdarugó szövetségek elnökeit is meg fogják hívni + "hiper-szuper-dekirály" gálát ígérnek. De ezekre én nem emlékszem biztosan. :)
Előzmény: xabi (563)
xabi Creative Commons License 2001.06.14 0 0 563
2001.08.15. - ha jól emléxem
Előzmény: Grof (562)
Grof Creative Commons License 2001.06.14 0 0 562
Így már rémlik. Érdemnek lehet érdem, mert gyenge csapatok ellen is jól kéne játszani. Kabáttal való összevetésében pedig különbözik a véleményünk, de ez nem is baj.
más:
Mikor lesz az az MLSZ-évfordüló, amikorra meg akarják hívni a németeket?
Előzmény: h3o (561)
h3o Creative Commons License 2001.06.14 0 0 561
Nem érdem, mert gyenge csapat ellen történt, de tény, hogy Thomas akkor 2x összevissza pörgette a védőket, másodszorra lefutott az alapvonalig és visszapasszolt Illésnek, aki lendületből érkezett, az ötösön kapta a labdát, de sikerült a kapusba rúgnia.
Grof Creative Commons License 2001.06.14 0 0 560
sporttárs: természetesen nem arra gondolok (az a lövés Illés felé ment volna, mielőtt megpattant), hanem az első félidőben arra a helyzetre, amit Korsós aztán kihagyott kb. 10m-ről. Ezért is írtam "gólpasszal felérő"-t, nem gólpasszt.
Előzmény: Törölt nick (557)
Grof Creative Commons License 2001.06.14 0 0 559
h3o: Akkor tényleg félreértettük egymást, a jordán meccs nem nagyon maradt meg az emlékeimben, az tényleg rémlik, hogy Kabát nem mutatott sokat, de Sowunmira nem emlékszem.

zoliku: Klausz??? Sokszor volt válogatott, akkor miért nem mutatott semmit?

Előzmény: h3o (558)
h3o Creative Commons License 2001.06.14 0 0 558
Kedves Grof!
Kabát a román meccsen nem volt jobb, mint Sowunmi, de természetesen én a jordán meccsről beszéltem, csak úgy tűnik, enm akarsz megérteni.
zoliku Creative Commons License 2001.06.14 0 0 556
Bajzát? Kabát? Ugyan már kérem! Ezek operettcsatárok! Legfeljebb a magyar NB I-ben nagy legények, de bármibe lefogadnám, hogy már az izraeli bajnokságból is hazazavarnák őket az első fél év után. Kötve hiszem, hogy a pályafutásuk során többet érnek majd el, mint Tóth Mihály, Preisinger vagy Egressy, akik szintén tökéletes prototípusai az operettcsatárnak.

Operettcsatár = nem profi mentalitású, a nemzetközi futballra alkalmatlan támadó, aki csak a magyar bajnokságban képes gólokat szerezni, ennek ellenére a honi sportsajtó sokszor engedelmes asszisztálásával mégis úgy kezelik, mintha Európa-klasszis lenne. Fontos tulajdonságai az operettcsatárnak: beképzelt, nagyképű, önző, pénzéhes, lusta, buta, a komolyzenét nem szereti, kedvenc TV-műsora a Kész átverés, általában képes arra, hogy a Siófok ellen mesterhármast érjen el, de a svájci válogatott ellen már csak a sárga lapjaival tűndököl; hőbörög, ha Knézy Jenő megsérti, és képes arra, hogy időnként fügét mutasson az ellenfél szurkolóinak. Az operettcsatár általában akkor megy szabadságra, amikor a válogatottnak szüksége lenne rá, duzzog, ha Bicskei nem hívja be a keretbe - arról viszont hallgat, hogy 20 bajnoki forduló után a négygólosok között szerepel a neve, a gólkirálysága óta pedig már öt év eltelt. Az operettcsatárt néha megnézi egy-egy olasz vagy német klub megfigyelője is, de a meccs után a játékosügynök általában csak csöndes mosollyal reagál arra a kérdésre, hogy mikor szerződteti az Internazionale hősünket.

Kik azok a magyar focisták, akik nem oprettcsatárok? Néhány példa: Sowunmi (amennyiben záros határidőn belül külföldre szerződik; ha itthon marad, egy év múlva ő lesz Bóni gróf), Fehér Miklós, Klausz, Horváth Ferenc, Szabics.

Grof Creative Commons License 2001.06.13 0 0 555
Kedves h3o!
Nézd meg még egyszer a grúzok elleni meccset (én megnéztem), főleg az első félidőt és hasonlítsd össze Kabát játékát Horváth-éval, nem lesz könnyű... Nem mutatott semmi különöset, csak a szokásos hajtást, de mezőnyben így is hasznos volt, lövései pedig - mint már mondtam - gyengék voltak.
Emlékszem, hogy mondtad, hogy önzőzni fog, ez ellen nem hiszem, hogy tiltakoztam volna, sajnos jellemző rá.
A többiben megegyezhetünk, de ezt légyszi még magyarázd meg:
"Sowunmi pedig 15 perc alatt jóval többet csinált"
Én csak arra emlékszem, hogy a románok ellen próbálta megtartani a labdát, de ez (részben persze a segítség hiánya miatt) nem nagyon sikerült, ezért is cserélte le Bicskei. Mégis sokkal inkább Sowunmi legyen ott, mint Dombi, vagy a mostani formáját mutató Horváth.
Előzmény: h3o (554)
h3o Creative Commons License 2001.06.13 0 0 554
Kedves Grof!
Én soha semmilyen rossz megjegysést nem tettem Kabátra a legutóbbi két selejtezőig. Nem rajongtam érte, de nem akartam hangulatot kelteni sem a szurkolók, sem az esetleg benéző játékosok között.Macedónia ellen valóban elég jól játszott, de a kicsit szellemesebben focizó jordánok ellen EGYETLEN jó megmozdulása sem volt. Ezen a két meccsen jobboldalon játszott, tehát lövésre kevesebb lehetősége volt, Sowunmi pedig 15 perc alatt jóval többet csinált, mint ő.
Felhívom figyelmed, a meccsek előtt elmondtam, hogy rendkívül önzőn fog lövöldözni, és ámokfutásba is kezdhet. Te akkor tiltakoztál ezellen. Mindkét tippem bejött, nem tagadhatod, de így is tetszett neked a játéka, ezt bevallom, nem értem.
Kabát, az NB1 egyik legönzőbb játékosa 1-gyel több gólt rúgott, mint a 34 éves, nem önző középpályás Illés, aki 10 éve sem rendelkezett Kabát-fizikummal. Természetesen sok gólt rúgott, amit kevesen tudtak volna berúgni, hiszen ügyes játékos, de ez teljesen a csapatjáték rovására ment. Én a rossz játék melletti hajtást is akkor tudom elfogadni, ha az nem kizárólag a menedzsereknek lövendő Nagy Gólra irányul. Úgy látom, Kabát jelenlegi egyetlen kiemelkedő képessége a lövésekben rejlik, a válogatottban azonban ez nem ment, és erre a célra ott lenne a nála összehasonlíthatatlanul erősebben és pontosabban lövő Somogyi, nem?
Grof Creative Commons License 2001.06.13 0 0 553
h3o:
Kabát negyedszer volt válogatott, tétmeccsen először szerepelt kezdőként. Szóval sokadik leszerepelésről akkor sem beszélhetnél, ha nagyon rosszul játszott volna.
A grúzok ellen kb. 2-szer annyit mozgott, mint Horváth, labdákat szerzett, megint volt gólpasszal felérő átadása Korsósnak (mint múltkor is, amikor negyed óra lehetőséget kapott) és ahányszor hozzá került a labda, meg lehetett jósolni, hogy nem hátul passzolgatás következik... Az viszont tény, hogy nagyon gyengén lőtt és kicsit önző is volt, mert mindenki gólt vár tőle a válogatottban is.
Ezzel semmi újat nem mondok, de pl. _Dombi_ szerepelt le sokadszor, nem? Hanyadszor is volt válogatott ez az ember?
Előzmény: h3o (552)
h3o Creative Commons License 2001.06.13 0 0 552
Bár a gólokat nem láttam, Kabát sokadik leszereplését követően talán Bajzát lehetne a legelfogadhatóbb egy ilyen felállásban, mert sokkal intelligensebben és technikásabban játszik, mint Kabát, igaz, gyengébb a helyzetkihasználása és gyakran ő is ész nélkül játszik:

Vlaszák - Mátyus,Hrutka,MolnárZ - Füzi,Illés,Miriuta,Lisztes,Somogyi,Sowunmi - Bajzát

cs: Király,KorsósGy,KissGy,FehérCs,KorsósA,TóthN,HorváthF

ADAM17 Creative Commons License 2001.06.13 0 0 551
RIA, RIA, HUNGARIA!!!!!!!!!!!!!!!
amu Creative Commons License 2001.06.12 0 0 550
Nos a következő 'játékosok' sem piskóták:
Lisztes Krisztián
Illés Béla
Sebők Vilmos
Hamar István

Kár hogy magyar focistaként csak hasonlók futkosnak. Kivétel talán Miriuta Laci (Vasile) esete.

Előzmény: toth erno (549)
toth erno Creative Commons License 2001.06.12 0 0 549
Nos ha neked tetszik ez a MAGYAR LABDARUGO valogatott neven tetszelgo csapat, akkor te meg nem lattal futballt. Ha egy nemzeti tizenegyben Matyus, Dombi, Halmai stb. neven jegyzett vagy nem jegyzett egyenek alibibol felallnak a palyara es ezt meg valaki meg is nezi, esetleg napokat utazik idegenbe is ... hat az meg is erdemli. Nekem ebbol annyi eleg, hogy a sajtobol beszerzem az informaciokat. Pl. Romania - Magyarorszag 2-0.
Ennek korulbelul ennyi a hirerteke. Ami viszont nem vagy csak neha latszik, ilyen vagy meg rosszabb a vezetes, sportvezetes, edzok stb szinvonala is.
Előzmény: XII.Hadosztály (547)
Aljechin Creative Commons License 2001.06.12 0 0 548
Ha megcsinálsz valamit, de rosszul sül el, csaknem mindig helyrehozhatod, túlteheted magad rajta, tanulhatsz belőle, vagy legalább letagadhatod. Ha azomban nem csinálsz meg valamit, az jóvátehetetlen. Nem tudod visszahozni a lányt, akinek nem montad el amit kellett volna, CSAPATOD GYŐZELMI SOROZATÁT, AMELYHEZ NEM SZURKOLTÁL! (Gordon Drizschilo)

Attól függetlenül, hogy éppen kik a válogatott játékosai, nem a játékuk kritikájára, hanem a pozitívumára kellene a hangsúlyt fektetni! És mindig abból a csoportból, azok közül az ellenfelek közül kell kiharcolni a továbbjutást, ahová sorsoltak minket.
Üdv. minden magyar drukkernek!
HAJRÁ MAGYAROK!!!

XII.Hadosztály Creative Commons License 2001.06.12 0 0 547
Nos én kinnt voltam bukarestben is és ott láttam milyen volt a csapat hangulata mikor lefújták a meccset...Ehhez képest fantasztikusan jó volt a szerdai játék, bár tény hogy Mátyus fejese épp jókor jött, mert addig elég görcsös volt a csapatunk.
remélem a bukaresti rémálom elmúlik,vissza kell vágnunk az oláhoknak!!!
Aki szeretne a válogatottat támogató csoportunkról infokat, keresse fel a weblapunkat:
www.extra.hu/hadosztaly12
bocs a reklámért, de ez inkább közérdekű információ:)
Vesszen Trianon!Hajrá Magyarok!
Szebb jövőt!
Üdv a Hdo alegységeknek is!
Jenő/XII.Hadosztály
The Evil Creative Commons License 2001.06.11 0 0 546
Haha, én mondtam neki hogy ne örüljön, mert emlékszem egy 1:1-es meccsre (ami nekik ugye elég nagy tragédia volt). Sajnos válaszából kiderült, hogy ő meg a Jugók elleni meccseinkre emlékszik ;)
Előzmény: Axl (545)
Axl Creative Commons License 2001.06.11 0 0 545
Akkor már inkább Championship Manager 00/01. Mondjuk ott ötöt kapnánk a finnektol. De la. kirúgnák Bicskeit. :)
Előzmény: The Evil (542)
The Evil Creative Commons License 2001.06.09 0 0 544
Ugye? Én is :)))
Előzmény: Grof (543)
Grof Creative Commons License 2001.06.09 0 0 543
Huh, egy pillanatig azt hittem, hogy én vagyok szenilis. :-)
Előzmény: The Evil (542)
The Evil Creative Commons License 2001.06.08 0 0 542
Finn haverom írta egy metal honlap fórumába:

Anssi
Postman from HELL!!!

Registered: Apr 2001
Location: Virolahti, Finland
Posts: 22

Finland-Hungary 2-1
In the first half there isn´t much interesting situations, except the 1-0 goal for Hungary, as Tököli gets a beautiful pass when he´s all alone waiting inside the Finnish defense box. He scores without any difficulty.

Finland comes back to the game in the beginning of the second half as we get a corner. Paatelainen takes it down and shoots! GOOAAL!
The Hungarians have big difficulties with Finnish corners as the 2-1 goal is made from a similar situation as the 1-1. Johansson is all alone behind the Hungarian defensemen and easily makes the deciding goal.
At 75 minutes the Hungarians get a really good change to tie the match as Hamar is all alone in the attack zone, but Antti Niemi collects the ball. Right after that Johansson gets a brake away, but he screws it up.
In the last minute as the Finns already think the game is over and they have won Horváth gets a great pass and he gets a wonderfull brake away, but he hits the goal post!!
2-1.

Yes, I have just bought FIFA 2001, the compurter game. :D

:))))))))))

Grof Creative Commons License 2001.06.08 0 0 541
zoliku: azzal, hogy a grúz foci mennyire botrányosan gyenge, inkább várjuk meg a kinti visszavágót... Én sem értek egyet azokkal, akik szerint majdnem olyan jók, mint a románok, de ellenünk közel sem voltak csúcsformában.

"semmi keresnivalója nincs a világ 32 legjobb
nemzeti tizenegye között."
Ezt már akkor sejthettük, amikor az olaszokkal és a románokkal egy csoportba soroltak minket, papírforma szerint egyértelműen ők voltak az esélyesek. A továbbjutáshoz bravúr kell / kellett volna, dehát az ember mindig reménykedik.

Előzmény: zoliku (540)
zoliku Creative Commons License 2001.06.08 0 0 540
A futball egyik alaptörvénye: Egy válogatott játékereje egyenes arányban azon klubok játékerejével, ahonnan a játékosokat beválogatták. Nézzük ezek alapján a magyar-grúz meccs jegyzőkönyvét (a játékosok neve helyett a klubjuk szerepel)

Magyarország:
Hertha BSC - Sturm Graz, Cottbus, Cottbus - Vasas, VfB Stuttgart (Germinal), MTK, Hapoel-Tel-Aviv (Hertha BSC), Videoton (Utrecht) - Vasas, Maccabi Tel-Aviv.

Grúzia:
Torpedo Kutaiszi - Szpartak Moszkva, Torpedo Kutaiszi, Dundee FC (Torpedo Kutaiszi), Freiburg - FC Köln, Skonto Riga, Milan (Torpedo Kutaiszi), Wolverhampton - FC Zürich (Derby County), Ajax.

A magyar válogatottban 5 olyan futballista szerepelt, aki az öt elitliga (angol, francia, spanyol, német, olasz I. osztály) valamelyikében játszik, míg a grúzoknál 4.
Nálunk 3 olyan futballista szerepelt, aki középerős nyugati bajnikságban játszik (belga, holland, osztrák), míg a grúzoknál 4. (Holland, svájci, skót csapatok, illetve az angol másodosztály.)
A grúzoknál 2 olyan futballista szerepelt, akik egyéb keleti bajnokságban játszanak (orosz és lett), nálunk hasonló kategóriába sorolható a 2 izraeli.
A magyar válogatottban 4 olyan játékos szerepelt, aki a magyar bajnokságban játszik, míg a grúzoknál szintén 4 otthoni játszott. (Vajon mi lenne a nemezetközi kupákban egy Vasas-Torpedo Kutaiszi meccs eredménye?)

Egy-két szubjektív megjegyzés:
1. Szerintem a grúz futball színvonala botrányos. Ezzel a játékoskerettel illene legalább versenyben lenni a továbbjutásért. Szerdán egy olyan csapat verte őket 4-1-re, amelyiknek a játékosai nagyjából egy szinten vannak velük.
2. A magyar válogatott a román meccshez képest vissza lett öregítve: kimaradtak a fiatalok a kezdőcsapatból - Sowunmi, Fehér Cs., Dárdai (hárman 74 évesek), és bekerültek az "öregek" - Illés, Korsós A., Halmai (hárman 92 évesek). Csak a Hamar (31)-Kabát (24) csere jelenti az ellenpólust. Sajnos, a 23-26 év közötti "fiataljaink" még mindig éretlenek az eurofutballra; Lisztes, Kabát és a többiek csak akkor tudnak tudásukhoz méltóan játszani, ha nem az ő vállukon van a teher. (A játékosok korának összehasonlításával kapcsolatban jegyezném meg: tudom, nem minden poszton stimmel az összehasonlítás, de a trend az tény.)

Ha valaki ránéz a VB-selejtezőcsoportunk jelenlegi állására, el kell ismernie, hogy a gyengélkedő grúzok kivételével minden csapat a helyén van. Egy olyan válogatottnak, amelyiknek a pillanatnyilag legjobb formában lévő csatára egy magyar kiscsapatban játszik, két másik kulcsembere pedig nemzetközileg nem jegyzett izraeli csapatokban szerepel, semmi keresnivalója nincs a világ 32 legjobb nemzeti tizenegye között.

h3o Creative Commons License 2001.06.08 0 0 539
Valamennyien tisztában voltunk vele, hogy a vártnál kiábrándítóbb teljesítményt nyújtottunk Bukarestben. Viszont azt is tudomásul kell venni mindenkinek, hogy nem aláztak meg minket a románok, nem szenvedtünk katasztrófális, mondjuk négygólos vereséget, ehhez képest a szurkolók egyrészétol és a sajtótól olyan kritikákat kaptunk, amelyet nem tudok másként jellemezni, minthogy gusztustalan.

Mondta Korsós A.
Hát, EZ gusztustalan!

BLUE BOY Creative Commons License 2001.06.08 0 0 538
Gratulálok a válogatottnak, az első góltól végre (idén először) jól játszottak. Amúgy a két eredmény (0-2, 4-1) nagyjából megfelel a realitásoknak, a továbbjutás azonban - sajnos - valószínűtlen.
Értékelés:
Király: voltak hibái, mintha mostanában nem lenne csúcsformában (5)
Korsós: átlagosan játszott (5)
Sebők: a 11-es értékesítése miatt dicsérhető, egyébként voltak bizonytalanságai (5,5)
Mátyus: ha csatár lenne, 7-est kapna, a védőmunkája viszont - a bukaresti meccshez hasonlóan - gyenge volt (5,5)
Pető T.: szerintem közepesen játszott (5)
Lisztes: jó passzok, bemozdulások, pontrúgások, jól irányított (7)
Halmai: rengeteg labdát szerzett és adott egy gólpasszt (6,5)
Illés: ezúttal harcos volt, végighajtotta a mérkőzést, minden támadásban benne volt, de többször szerelt is, pechjére a labda kifelé pattant a kapufáról (7,5)
Korsós: az első félidőben nem játszott jól, a második játékrészben viszont parádézott (7,5)
Horváth F.: nem került helyzetbe, nincs túl jó passzban (5)
Kabát: a védőket lefoglata, de engem nem győzött meg a játéka, csatár létére szabálytalankodhatna ritkábban (5)
A cserék nem játszottak annyit, hogy értékelhetném őket.

Bicskei figyelmébe ajánlanám Kenesei Krisztiánt, aki hiába lőtt a szezonban 16 gólt (eddig), hiába játszott szinte minden meccsen jól, még a keretbe se került be régóta. Egyszer Horváth Pétert is ki kellene próbálni, Tököli meg simán játszhatna a kezdőben. Mátyust talán inkább bal oldali középpályásként kéne játszatni, mögé meg jöhetne a nála jóval megbízhatóbb Juhár. A bal oldalon amúgy még Füzi Ákos is kipróbálható, a későbbiekben úgyis szükség lesz rá, be kéne építeni a csapatba. Illésre egyelőre még szükség van, de egy éven belül Dvéri pótolhatja. Urbánnak szintén helye lenne - legalább a keretben. Dombira viszont a két meccs (vagy inkább az utóbbi 1,5 év) alapján szerintem nincs szükség.

gruzilyá Creative Commons License 2001.06.08 0 0 537
Hello all!
Lenni magyar csapat nem gyava , elver minket nagyon.
Gruzija nem VB , nem vilagver :((((((
Grof Creative Commons License 2001.06.07 0 0 536
h3o: ez mind igaz sajnos, ettől függetlenül jól játszottunk végre és talán egy erős grúz csapatot is legyőztünk volna. Kint viszont nagyon nehéz lesz.
Szerintem nagyjából a hazai pályának megfelelő volt a bíráskodás, a szigorú 11-est kivéve, azt viszont mondta Mátyus a szünetben, hogy előtte direkt szólt a bírónak németül, hogy állandóan fogják a mezét. Ezek után nem engedték felugrani, a bíró nem tehette meg, hogy nem fújja be...
Előzmény: h3o (533)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!