Keresés

Részletes keresés

Grof Creative Commons License 2001.06.14 0 0 560
sporttárs: természetesen nem arra gondolok (az a lövés Illés felé ment volna, mielőtt megpattant), hanem az első félidőben arra a helyzetre, amit Korsós aztán kihagyott kb. 10m-ről. Ezért is írtam "gólpasszal felérő"-t, nem gólpasszt.
Előzmény: Törölt nick (557)
Grof Creative Commons License 2001.06.14 0 0 559
h3o: Akkor tényleg félreértettük egymást, a jordán meccs nem nagyon maradt meg az emlékeimben, az tényleg rémlik, hogy Kabát nem mutatott sokat, de Sowunmira nem emlékszem.

zoliku: Klausz??? Sokszor volt válogatott, akkor miért nem mutatott semmit?

Előzmény: h3o (558)
h3o Creative Commons License 2001.06.14 0 0 558
Kedves Grof!
Kabát a román meccsen nem volt jobb, mint Sowunmi, de természetesen én a jordán meccsről beszéltem, csak úgy tűnik, enm akarsz megérteni.
zoliku Creative Commons License 2001.06.14 0 0 556
Bajzát? Kabát? Ugyan már kérem! Ezek operettcsatárok! Legfeljebb a magyar NB I-ben nagy legények, de bármibe lefogadnám, hogy már az izraeli bajnokságból is hazazavarnák őket az első fél év után. Kötve hiszem, hogy a pályafutásuk során többet érnek majd el, mint Tóth Mihály, Preisinger vagy Egressy, akik szintén tökéletes prototípusai az operettcsatárnak.

Operettcsatár = nem profi mentalitású, a nemzetközi futballra alkalmatlan támadó, aki csak a magyar bajnokságban képes gólokat szerezni, ennek ellenére a honi sportsajtó sokszor engedelmes asszisztálásával mégis úgy kezelik, mintha Európa-klasszis lenne. Fontos tulajdonságai az operettcsatárnak: beképzelt, nagyképű, önző, pénzéhes, lusta, buta, a komolyzenét nem szereti, kedvenc TV-műsora a Kész átverés, általában képes arra, hogy a Siófok ellen mesterhármast érjen el, de a svájci válogatott ellen már csak a sárga lapjaival tűndököl; hőbörög, ha Knézy Jenő megsérti, és képes arra, hogy időnként fügét mutasson az ellenfél szurkolóinak. Az operettcsatár általában akkor megy szabadságra, amikor a válogatottnak szüksége lenne rá, duzzog, ha Bicskei nem hívja be a keretbe - arról viszont hallgat, hogy 20 bajnoki forduló után a négygólosok között szerepel a neve, a gólkirálysága óta pedig már öt év eltelt. Az operettcsatárt néha megnézi egy-egy olasz vagy német klub megfigyelője is, de a meccs után a játékosügynök általában csak csöndes mosollyal reagál arra a kérdésre, hogy mikor szerződteti az Internazionale hősünket.

Kik azok a magyar focisták, akik nem oprettcsatárok? Néhány példa: Sowunmi (amennyiben záros határidőn belül külföldre szerződik; ha itthon marad, egy év múlva ő lesz Bóni gróf), Fehér Miklós, Klausz, Horváth Ferenc, Szabics.

Grof Creative Commons License 2001.06.13 0 0 555
Kedves h3o!
Nézd meg még egyszer a grúzok elleni meccset (én megnéztem), főleg az első félidőt és hasonlítsd össze Kabát játékát Horváth-éval, nem lesz könnyű... Nem mutatott semmi különöset, csak a szokásos hajtást, de mezőnyben így is hasznos volt, lövései pedig - mint már mondtam - gyengék voltak.
Emlékszem, hogy mondtad, hogy önzőzni fog, ez ellen nem hiszem, hogy tiltakoztam volna, sajnos jellemző rá.
A többiben megegyezhetünk, de ezt légyszi még magyarázd meg:
"Sowunmi pedig 15 perc alatt jóval többet csinált"
Én csak arra emlékszem, hogy a románok ellen próbálta megtartani a labdát, de ez (részben persze a segítség hiánya miatt) nem nagyon sikerült, ezért is cserélte le Bicskei. Mégis sokkal inkább Sowunmi legyen ott, mint Dombi, vagy a mostani formáját mutató Horváth.
Előzmény: h3o (554)
h3o Creative Commons License 2001.06.13 0 0 554
Kedves Grof!
Én soha semmilyen rossz megjegysést nem tettem Kabátra a legutóbbi két selejtezőig. Nem rajongtam érte, de nem akartam hangulatot kelteni sem a szurkolók, sem az esetleg benéző játékosok között.Macedónia ellen valóban elég jól játszott, de a kicsit szellemesebben focizó jordánok ellen EGYETLEN jó megmozdulása sem volt. Ezen a két meccsen jobboldalon játszott, tehát lövésre kevesebb lehetősége volt, Sowunmi pedig 15 perc alatt jóval többet csinált, mint ő.
Felhívom figyelmed, a meccsek előtt elmondtam, hogy rendkívül önzőn fog lövöldözni, és ámokfutásba is kezdhet. Te akkor tiltakoztál ezellen. Mindkét tippem bejött, nem tagadhatod, de így is tetszett neked a játéka, ezt bevallom, nem értem.
Kabát, az NB1 egyik legönzőbb játékosa 1-gyel több gólt rúgott, mint a 34 éves, nem önző középpályás Illés, aki 10 éve sem rendelkezett Kabát-fizikummal. Természetesen sok gólt rúgott, amit kevesen tudtak volna berúgni, hiszen ügyes játékos, de ez teljesen a csapatjáték rovására ment. Én a rossz játék melletti hajtást is akkor tudom elfogadni, ha az nem kizárólag a menedzsereknek lövendő Nagy Gólra irányul. Úgy látom, Kabát jelenlegi egyetlen kiemelkedő képessége a lövésekben rejlik, a válogatottban azonban ez nem ment, és erre a célra ott lenne a nála összehasonlíthatatlanul erősebben és pontosabban lövő Somogyi, nem?
Grof Creative Commons License 2001.06.13 0 0 553
h3o:
Kabát negyedszer volt válogatott, tétmeccsen először szerepelt kezdőként. Szóval sokadik leszerepelésről akkor sem beszélhetnél, ha nagyon rosszul játszott volna.
A grúzok ellen kb. 2-szer annyit mozgott, mint Horváth, labdákat szerzett, megint volt gólpasszal felérő átadása Korsósnak (mint múltkor is, amikor negyed óra lehetőséget kapott) és ahányszor hozzá került a labda, meg lehetett jósolni, hogy nem hátul passzolgatás következik... Az viszont tény, hogy nagyon gyengén lőtt és kicsit önző is volt, mert mindenki gólt vár tőle a válogatottban is.
Ezzel semmi újat nem mondok, de pl. _Dombi_ szerepelt le sokadszor, nem? Hanyadszor is volt válogatott ez az ember?
Előzmény: h3o (552)
h3o Creative Commons License 2001.06.13 0 0 552
Bár a gólokat nem láttam, Kabát sokadik leszereplését követően talán Bajzát lehetne a legelfogadhatóbb egy ilyen felállásban, mert sokkal intelligensebben és technikásabban játszik, mint Kabát, igaz, gyengébb a helyzetkihasználása és gyakran ő is ész nélkül játszik:

Vlaszák - Mátyus,Hrutka,MolnárZ - Füzi,Illés,Miriuta,Lisztes,Somogyi,Sowunmi - Bajzát

cs: Király,KorsósGy,KissGy,FehérCs,KorsósA,TóthN,HorváthF

ADAM17 Creative Commons License 2001.06.13 0 0 551
RIA, RIA, HUNGARIA!!!!!!!!!!!!!!!
amu Creative Commons License 2001.06.12 0 0 550
Nos a következő 'játékosok' sem piskóták:
Lisztes Krisztián
Illés Béla
Sebők Vilmos
Hamar István

Kár hogy magyar focistaként csak hasonlók futkosnak. Kivétel talán Miriuta Laci (Vasile) esete.

Előzmény: toth erno (549)
toth erno Creative Commons License 2001.06.12 0 0 549
Nos ha neked tetszik ez a MAGYAR LABDARUGO valogatott neven tetszelgo csapat, akkor te meg nem lattal futballt. Ha egy nemzeti tizenegyben Matyus, Dombi, Halmai stb. neven jegyzett vagy nem jegyzett egyenek alibibol felallnak a palyara es ezt meg valaki meg is nezi, esetleg napokat utazik idegenbe is ... hat az meg is erdemli. Nekem ebbol annyi eleg, hogy a sajtobol beszerzem az informaciokat. Pl. Romania - Magyarorszag 2-0.
Ennek korulbelul ennyi a hirerteke. Ami viszont nem vagy csak neha latszik, ilyen vagy meg rosszabb a vezetes, sportvezetes, edzok stb szinvonala is.
Előzmény: XII.Hadosztály (547)
Aljechin Creative Commons License 2001.06.12 0 0 548
Ha megcsinálsz valamit, de rosszul sül el, csaknem mindig helyrehozhatod, túlteheted magad rajta, tanulhatsz belőle, vagy legalább letagadhatod. Ha azomban nem csinálsz meg valamit, az jóvátehetetlen. Nem tudod visszahozni a lányt, akinek nem montad el amit kellett volna, CSAPATOD GYŐZELMI SOROZATÁT, AMELYHEZ NEM SZURKOLTÁL! (Gordon Drizschilo)

Attól függetlenül, hogy éppen kik a válogatott játékosai, nem a játékuk kritikájára, hanem a pozitívumára kellene a hangsúlyt fektetni! És mindig abból a csoportból, azok közül az ellenfelek közül kell kiharcolni a továbbjutást, ahová sorsoltak minket.
Üdv. minden magyar drukkernek!
HAJRÁ MAGYAROK!!!

XII.Hadosztály Creative Commons License 2001.06.12 0 0 547
Nos én kinnt voltam bukarestben is és ott láttam milyen volt a csapat hangulata mikor lefújták a meccset...Ehhez képest fantasztikusan jó volt a szerdai játék, bár tény hogy Mátyus fejese épp jókor jött, mert addig elég görcsös volt a csapatunk.
remélem a bukaresti rémálom elmúlik,vissza kell vágnunk az oláhoknak!!!
Aki szeretne a válogatottat támogató csoportunkról infokat, keresse fel a weblapunkat:
www.extra.hu/hadosztaly12
bocs a reklámért, de ez inkább közérdekű információ:)
Vesszen Trianon!Hajrá Magyarok!
Szebb jövőt!
Üdv a Hdo alegységeknek is!
Jenő/XII.Hadosztály
The Evil Creative Commons License 2001.06.11 0 0 546
Haha, én mondtam neki hogy ne örüljön, mert emlékszem egy 1:1-es meccsre (ami nekik ugye elég nagy tragédia volt). Sajnos válaszából kiderült, hogy ő meg a Jugók elleni meccseinkre emlékszik ;)
Előzmény: Axl (545)
Axl Creative Commons License 2001.06.11 0 0 545
Akkor már inkább Championship Manager 00/01. Mondjuk ott ötöt kapnánk a finnektol. De la. kirúgnák Bicskeit. :)
Előzmény: The Evil (542)
The Evil Creative Commons License 2001.06.09 0 0 544
Ugye? Én is :)))
Előzmény: Grof (543)
Grof Creative Commons License 2001.06.09 0 0 543
Huh, egy pillanatig azt hittem, hogy én vagyok szenilis. :-)
Előzmény: The Evil (542)
The Evil Creative Commons License 2001.06.08 0 0 542
Finn haverom írta egy metal honlap fórumába:

Anssi
Postman from HELL!!!

Registered: Apr 2001
Location: Virolahti, Finland
Posts: 22

Finland-Hungary 2-1
In the first half there isn´t much interesting situations, except the 1-0 goal for Hungary, as Tököli gets a beautiful pass when he´s all alone waiting inside the Finnish defense box. He scores without any difficulty.

Finland comes back to the game in the beginning of the second half as we get a corner. Paatelainen takes it down and shoots! GOOAAL!
The Hungarians have big difficulties with Finnish corners as the 2-1 goal is made from a similar situation as the 1-1. Johansson is all alone behind the Hungarian defensemen and easily makes the deciding goal.
At 75 minutes the Hungarians get a really good change to tie the match as Hamar is all alone in the attack zone, but Antti Niemi collects the ball. Right after that Johansson gets a brake away, but he screws it up.
In the last minute as the Finns already think the game is over and they have won Horváth gets a great pass and he gets a wonderfull brake away, but he hits the goal post!!
2-1.

Yes, I have just bought FIFA 2001, the compurter game. :D

:))))))))))

Grof Creative Commons License 2001.06.08 0 0 541
zoliku: azzal, hogy a grúz foci mennyire botrányosan gyenge, inkább várjuk meg a kinti visszavágót... Én sem értek egyet azokkal, akik szerint majdnem olyan jók, mint a románok, de ellenünk közel sem voltak csúcsformában.

"semmi keresnivalója nincs a világ 32 legjobb
nemzeti tizenegye között."
Ezt már akkor sejthettük, amikor az olaszokkal és a románokkal egy csoportba soroltak minket, papírforma szerint egyértelműen ők voltak az esélyesek. A továbbjutáshoz bravúr kell / kellett volna, dehát az ember mindig reménykedik.

Előzmény: zoliku (540)
zoliku Creative Commons License 2001.06.08 0 0 540
A futball egyik alaptörvénye: Egy válogatott játékereje egyenes arányban azon klubok játékerejével, ahonnan a játékosokat beválogatták. Nézzük ezek alapján a magyar-grúz meccs jegyzőkönyvét (a játékosok neve helyett a klubjuk szerepel)

Magyarország:
Hertha BSC - Sturm Graz, Cottbus, Cottbus - Vasas, VfB Stuttgart (Germinal), MTK, Hapoel-Tel-Aviv (Hertha BSC), Videoton (Utrecht) - Vasas, Maccabi Tel-Aviv.

Grúzia:
Torpedo Kutaiszi - Szpartak Moszkva, Torpedo Kutaiszi, Dundee FC (Torpedo Kutaiszi), Freiburg - FC Köln, Skonto Riga, Milan (Torpedo Kutaiszi), Wolverhampton - FC Zürich (Derby County), Ajax.

A magyar válogatottban 5 olyan futballista szerepelt, aki az öt elitliga (angol, francia, spanyol, német, olasz I. osztály) valamelyikében játszik, míg a grúzoknál 4.
Nálunk 3 olyan futballista szerepelt, aki középerős nyugati bajnikságban játszik (belga, holland, osztrák), míg a grúzoknál 4. (Holland, svájci, skót csapatok, illetve az angol másodosztály.)
A grúzoknál 2 olyan futballista szerepelt, akik egyéb keleti bajnokságban játszanak (orosz és lett), nálunk hasonló kategóriába sorolható a 2 izraeli.
A magyar válogatottban 4 olyan játékos szerepelt, aki a magyar bajnokságban játszik, míg a grúzoknál szintén 4 otthoni játszott. (Vajon mi lenne a nemezetközi kupákban egy Vasas-Torpedo Kutaiszi meccs eredménye?)

Egy-két szubjektív megjegyzés:
1. Szerintem a grúz futball színvonala botrányos. Ezzel a játékoskerettel illene legalább versenyben lenni a továbbjutásért. Szerdán egy olyan csapat verte őket 4-1-re, amelyiknek a játékosai nagyjából egy szinten vannak velük.
2. A magyar válogatott a román meccshez képest vissza lett öregítve: kimaradtak a fiatalok a kezdőcsapatból - Sowunmi, Fehér Cs., Dárdai (hárman 74 évesek), és bekerültek az "öregek" - Illés, Korsós A., Halmai (hárman 92 évesek). Csak a Hamar (31)-Kabát (24) csere jelenti az ellenpólust. Sajnos, a 23-26 év közötti "fiataljaink" még mindig éretlenek az eurofutballra; Lisztes, Kabát és a többiek csak akkor tudnak tudásukhoz méltóan játszani, ha nem az ő vállukon van a teher. (A játékosok korának összehasonlításával kapcsolatban jegyezném meg: tudom, nem minden poszton stimmel az összehasonlítás, de a trend az tény.)

Ha valaki ránéz a VB-selejtezőcsoportunk jelenlegi állására, el kell ismernie, hogy a gyengélkedő grúzok kivételével minden csapat a helyén van. Egy olyan válogatottnak, amelyiknek a pillanatnyilag legjobb formában lévő csatára egy magyar kiscsapatban játszik, két másik kulcsembere pedig nemzetközileg nem jegyzett izraeli csapatokban szerepel, semmi keresnivalója nincs a világ 32 legjobb nemzeti tizenegye között.

h3o Creative Commons License 2001.06.08 0 0 539
Valamennyien tisztában voltunk vele, hogy a vártnál kiábrándítóbb teljesítményt nyújtottunk Bukarestben. Viszont azt is tudomásul kell venni mindenkinek, hogy nem aláztak meg minket a románok, nem szenvedtünk katasztrófális, mondjuk négygólos vereséget, ehhez képest a szurkolók egyrészétol és a sajtótól olyan kritikákat kaptunk, amelyet nem tudok másként jellemezni, minthogy gusztustalan.

Mondta Korsós A.
Hát, EZ gusztustalan!

BLUE BOY Creative Commons License 2001.06.08 0 0 538
Gratulálok a válogatottnak, az első góltól végre (idén először) jól játszottak. Amúgy a két eredmény (0-2, 4-1) nagyjából megfelel a realitásoknak, a továbbjutás azonban - sajnos - valószínűtlen.
Értékelés:
Király: voltak hibái, mintha mostanában nem lenne csúcsformában (5)
Korsós: átlagosan játszott (5)
Sebők: a 11-es értékesítése miatt dicsérhető, egyébként voltak bizonytalanságai (5,5)
Mátyus: ha csatár lenne, 7-est kapna, a védőmunkája viszont - a bukaresti meccshez hasonlóan - gyenge volt (5,5)
Pető T.: szerintem közepesen játszott (5)
Lisztes: jó passzok, bemozdulások, pontrúgások, jól irányított (7)
Halmai: rengeteg labdát szerzett és adott egy gólpasszt (6,5)
Illés: ezúttal harcos volt, végighajtotta a mérkőzést, minden támadásban benne volt, de többször szerelt is, pechjére a labda kifelé pattant a kapufáról (7,5)
Korsós: az első félidőben nem játszott jól, a második játékrészben viszont parádézott (7,5)
Horváth F.: nem került helyzetbe, nincs túl jó passzban (5)
Kabát: a védőket lefoglata, de engem nem győzött meg a játéka, csatár létére szabálytalankodhatna ritkábban (5)
A cserék nem játszottak annyit, hogy értékelhetném őket.

Bicskei figyelmébe ajánlanám Kenesei Krisztiánt, aki hiába lőtt a szezonban 16 gólt (eddig), hiába játszott szinte minden meccsen jól, még a keretbe se került be régóta. Egyszer Horváth Pétert is ki kellene próbálni, Tököli meg simán játszhatna a kezdőben. Mátyust talán inkább bal oldali középpályásként kéne játszatni, mögé meg jöhetne a nála jóval megbízhatóbb Juhár. A bal oldalon amúgy még Füzi Ákos is kipróbálható, a későbbiekben úgyis szükség lesz rá, be kéne építeni a csapatba. Illésre egyelőre még szükség van, de egy éven belül Dvéri pótolhatja. Urbánnak szintén helye lenne - legalább a keretben. Dombira viszont a két meccs (vagy inkább az utóbbi 1,5 év) alapján szerintem nincs szükség.

gruzilyá Creative Commons License 2001.06.08 0 0 537
Hello all!
Lenni magyar csapat nem gyava , elver minket nagyon.
Gruzija nem VB , nem vilagver :((((((
Grof Creative Commons License 2001.06.07 0 0 536
h3o: ez mind igaz sajnos, ettől függetlenül jól játszottunk végre és talán egy erős grúz csapatot is legyőztünk volna. Kint viszont nagyon nehéz lesz.
Szerintem nagyjából a hazai pályának megfelelő volt a bíráskodás, a szigorú 11-est kivéve, azt viszont mondta Mátyus a szünetben, hogy előtte direkt szólt a bírónak németül, hogy állandóan fogják a mezét. Ezek után nem engedték felugrani, a bíró nem tehette meg, hogy nem fújja be...
Előzmény: h3o (533)
Zolaa Creative Commons License 2001.06.07 0 0 535
Ennyit tudunk... Azert ha vesszuk az eddig lejatszott 5 tetmeccset a VB-re valo kijutasert, 3meccsen jol jatszottunk(Olasz, Litvanok idegenben, es a Gruzok) es 2 meccsen rosszul (Litvanok itthon, es a romanok, jo itt bunrosszul). Persze most 3 olyan meccs jon amin papirforma szerint nem fogunk jol jatszani, de azert remelem racafolnak...
Előzmény: redhut (534)
redhut Creative Commons License 2001.06.07 0 0 534
A gólok gyönyörűek voltak, de a végén valahogy nem éreztem azt a kitörő örömet. Mintha a fiúk már régóta "tartoznának" egy-két ehhez hasonló meccsel. Mondjuk az első negyven percet kivéve, mert ott sajnos hozták a formájukat. Már attól tartottam, kapunk megint egy Litván meccset.
Előzmény: h3o (533)
h3o Creative Commons License 2001.06.07 0 0 533
Azért a lehetőségekhez és a bukaresti teljesítménnyel való összehasonlításhoz hozzátartozik, hogy kb. most vagyunk a papírforma pontszámnál, Bukarestben pedig nagyon nehéz nyerni. A grúz csapatot a reptéren 4, az elromlott buszban egy óráig várakoztattuk. A szállodában meglopták többüket, az építkezés zajától nem aludtak. Legjobb játékosuk testvére emberrablók túsza. Ezek után nem sztárallűr, hogy nem volt használni a nekik nyújtott edzőpálya WC-jét, annak állapota miatt. A bíró rettentően nekünk fújt. Egyébként is nyertünk volna, de én szégyellem magam, hogy ilyen szemétségekkel szereztünk előnyt.
Igi(forzamilan) Creative Commons License 2001.06.07 0 0 532
Horvath ferenc mar izraelben is csak csere, mikor mar lefutott a mecs bekuldik egy kicsit had jatszon cimmel, szerintem ez mindent elarul rola megha talalt is egy ket golt a valogatotban, szinte nem is lehet mondani egy normalis akcio goljat, csak kuszik maszik mert nem tud labdat kezelni. Teny hogy sok nyert mecset neki kostzonhetunk de akkor is nagy hibat kovetett el a akkor amikor nemetorszagbol izraelbe szerzodot.
Előzmény: Axl (530)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.07 0 0 531
Gratulálok a fiúknak, de ez a gyözelem csak akkor jelent valamit, ha Grúziában is nyerni tudunk, ami azért nagyon nehéz lesz.
Axl Creative Commons License 2001.06.07 0 0 530
Na azért ne szálljunk el ettol a gozelemtol, h3o pontozásával értek egyet. Szerencsénk volt, meg Korsósunk. Ugyanakkor nem kellene, hogy ezek után bérelt helye legyen, Fehér, Tököli és Horváth F. is jobb nála. Talán Szabics is. Ki kéne próbálni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!