Keresés

Részletes keresés

ebo1a Creative Commons License 2007.10.12 0 0 371
Sziasztok, nincs nalam éppen az elő-szerződés, de mintha határozott emlékeim lennének arról, hogy a csempe magasságot a fürdő/wc max. bel magasságában állapították volna meg, meg meg is említettem, hogy nem szokás, és milyen jó... Ezzel szemben az oldalon mar ajtó-keret feletti 1 egész csempe-sor van írva, ami érdekes, mert mintha, bár ez rég volt mar és magam sem vagyok biztos, viszont a projekt indulásakor úgy emlékszem hajó padló volt írva, burkolatnak, 1 évvel később mar szalag parketta lett belőle. De ez utóbbi rég volt talán igaz sem volt, viszont a csempe most kellőképpen fel húzott. Van akinek hasonló gondolatai vannak? Bár hazamegyek megnézem úgyis. Köszi!
happnuda Creative Commons License 2007.10.11 0 0 370

Sziasztok!

SRII. update az önkormányzattól:
- környezeti hatástanulmány állítólag 20-án emelkedik jogerőre
- régészekről még mindig semmit sem tudnak
- közmű engedélyek még mindig nincsenek meg

Belmagasságról valaki kiderített valamit?
Harley rules Creative Commons License 2007.10.06 0 0 369
mosoly


Harley rules Creative Commons License 2007.10.06 0 0 368
Hy

Ma voltam arra és tényleg elkezdték az sr2-t is. Ha minden igaz a jövő héten betonozzák az alapot mindegyiknél .
Pietro 72 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 367
Sziasztok,

az előző képeimhez képest változás egy hét elteltével:
az SRII. alsó két házánál (D, E) már egy réteg beton van alapozásként
az SRI A ép. már a 2. emeletet húzzák.

Kép majd legközelebb :)
Üdv, P.
Pietro 72 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 366
Sziasztok!

Végre volt egy kis időm, és ismét fotóztam. SR II - jó hír, a gödör több háznál kiásva és alapoznak!











Az SR I-nél pedig jól haladnak:
































És egy kis rálátás:



Üdv mindenkinek!
martindoc Creative Commons License 2007.09.25 0 0 365

Lakásépítési szempontból a XI. kerület sasadi része rendkívül felkapottá vált az utóbbi időben. A Sasad Liget, a Sasad Resort, a Madárhegyi lakópark, illetve a Cordia Terrace Madárhegy is ezen a környéken épül, habár a beruházók szerint a földrajzi közelség nem jelenti azt, hogy a projektek egymással konkurálnának.

A négy fejlesztésből három, a Resort, a Terrace és a Madárhegy ugyanis a “majdnem luxus” :-) kategóriát képviseli, miközben a most kivitelezési fázisba jutó Sasad Liget árait egy kicsit szerényebbre fogta a beruházó.

 

http://ltk.hu/hirek/20070917/eddig-bejottek-a-sasadi-szamitasok

martindoc Creative Commons License 2007.09.25 0 0 364

Kár, hogy a belmagasságot a Gazdagréti lakótelep mintájára állapították meg...

Egy munkást kellene megkérdezni, hogy az SRI-nél ahol már kész van a földszint, ott milyen magasan van a plafon.

Előzmény: Jovanni (361)
ebo1a Creative Commons License 2007.09.25 0 0 363
teljesen igazad van, nekem is az volt az első mondatom itthon, hogy ahhoz képest, hogy a határozat tegnapi... a tartalma mintha nem a legfrissebb lenne, viszont így mit szűrjünk le belőle? mi változott? mi lett? miről, mire? hiszen építik...
Előzmény: happnuda (360)
happnuda Creative Commons License 2007.09.24 0 0 362
Jovanni, Te egy tündér vagy! ;)

Csak nehogy Aquincumalsót nézzük a teraszodról...
Előzmény: Jovanni (361)
Jovanni Creative Commons License 2007.09.24 0 0 361

Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat, bár nem lettem sokkal okosabb..

Kedves Hapnuda!

Ne keseredj el! Ha meg lesz a Frigyláda az SRII is épülni fog...s ha lesz még kedved és nem vagy túl magas -), egy pohár borral a kezedben tölünk nézheted az SRII szépülését...

 

happnuda Creative Commons License 2007.09.24 0 0 360
Igazán irigylem az SRI-esek problémáit a belmagasság tekintetében… ;)
Én még egyelőre az építési engedélynél maradnék. A vízügyi dolgok tekintetében – a jogszabályi helyek kihagyásával – az alábbiakat tartalmazza a szöveg:

„Az árok rendezésére tervet kell készíteni, melyre vízjogi létesítési engedélyt kell kérni a … csatolásával. Határidő a vízjogi engedély kérelem benyújtására: 2007. november 1. Vízvédelmi és víziközmű szempontból kikötéseimet a felszíni vizek minősége védelmének szabályairól szóló … alapján adtam meg. Tájékoztatásul közlöm, hogy a vízjogi engedélykérelem benyújtására, illetve a benyújtandó dokumentáció tartalmi és formai követelményeire a … előírásai vonatkoznak. A tevékenység és az építőipari kivitelezés az egyes építményekkel, építési munkákkal és építési tevékenységekkel kapcsolatos építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokról szóló … rendeletben foglaltak szerint kiadott jogerős építési engedély, valamint a … előírt környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi szakhatósági hozzájárulás birtokában kezdhető meg.”

Most ebből csak nekem tűnik úgy, hogy a Hivatal nincs tisztában azzal, hogy az SRI. már kapott építési engedélyt, és már _építik_???

A régészeti leletek tekintetében:

„A kérdéses ingatlan régészeti lelőhely, melyen népvándorlási leletek előkerülése várható. A régészeti örökség védelme érdekében a területen tervezett beruházások megkezdése előtt feltárást kell elvégezni. A kiviteli terveket egyeztetni kell a Hivatallal és a Budapesti Történeti Múzeummal.”

Ez a már éppen folyó régészeti feltárás (mondjuk ott mintha római falról magyaráztak volna), vagy ez még előttünk van?

A kérdéseim egyébként nem költőiek, tisztelettel megkérném a SasadResort/GTC/OC azon munkatársait akik olvassák – mert olvassák – a fórumot, hogy ezen kommunikációs csatornán – ha már egyéb nem működik – informálják a leendő lakókat. És rögtön ide venném a belmagasság kérdését is…

Előre is köszönjük.
ebo1a Creative Commons License 2007.09.24 0 0 359
(konzultációs levél nekünk is jött, de már vagy három hete, azóta csönd van... viszont a képek szerint tényleg haladnak, aminek azért örülök...)
Előzmény: ebo1a (358)
ebo1a Creative Commons License 2007.09.24 0 0 358
sziasztok,

idáig csak read-only voltam, még friss az előszerződés... viszont nekünk is 2,7-et mondtak (ami nekem megfelelő is...), de az is meghaladja a 10,5-et, viszont azt is tudni kell, hogy a hatályos építési engedélyt az épület végleges tervei mellett adják meg, így, ha csak nem csináltattak kamu extra verziót, akkor valahol kell lenni némi párhuzamnak (bár matematikailag nem látom ezt...)...

másrészről nem teljesen értem, miszerint a Levegő Munkacsoport beleszólására hivatkozva az építész iroda megváltoztatta a tervet (mikor? és mire?), ami már megfelel az elvárásoknak (hiszen a téves 15-20m helyett csak 10,5-13,5m a max. magasság)
ha ez igaz kiváncsi lennék mire változtatta meg, hiszen a lakás előszerződésében 2,7 szerepel, tehát ütközünk egy kicsit, sebaj...

másik: ugyancsak kifogásolt, hogy az épületek száma és mérete alapján meghaladjátk az 50%-os beépítést, ami ugyancsak területrendezési kritérium, ha itt megint ütközés volt, akkor itt vajon mit tettek? igaz nekünk (földszinti lakás) azt mondták, többek között azért nem lehet járólap a 'kertben' (kicsit kötözködtünk, hogy, hogy gondolnak úgy átadni lakást kertkapcsolattal, hogy azon nincs egy sor kilépő sem... mindemellett a kertrész kizárólagos használatú, csak ugye nem tulajdoni jog... furcsa dolgok ezek...), mert avval meghaladnák a zöldterületi elvárásokat...

valaki tud ezekről konkrétabbat? a 2,7-es lakások mégis 2m-esek lesznek megszegve evvel az előszerződést? vagy netán felhúzzák az eredeti elképzelést, majd önkormányzati kérésre lebontják a felső szintet? nekünk fsz. tehát nem érint, de kicsit izgató:)
Előzmény: csibe74 (357)
csibe74 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 357

Sziasztok!

 

Nekünk 2,7M-es belmagasságot mondtak anno. Azzal kb. ki is jön  magasság. 4 X 2,7 M = 10,8 méter. Jó persze a fal, tető az nem tudom hova számít.

 

Más:

 

Minden hétvégén kimegyek szétnézni. Eszméletlen tempóban haladnak a srácok. Szerintem szombaton is volt ott vagy 80-100 munkás. Szerintem az idén felhúzzák a főfalakat.

 

Nekünk is jött adategyeztetés a műszaki konzultációról.

 

Üdv.Csibe

Előzmény: Jovanni (356)
Jovanni Creative Commons License 2007.09.24 0 0 356

Sziasztok Szomszédok!

 

Átolvastuk a lent említett határozatot és lenne egy kérdésünk. A szerződéskötéskor kapott tervrajzok alapján az épületek magassága 15,8 m (minusz a garázs, kb.2,5-3m). A lent említett határozat a magasságra 10,5 métert ír.

Hogy fog elférni a földszint és még három emelet 10 és fél méteren?

Nektek mondtak v.mit a belmagasságról? Nekünk 2,9m-t említettek....

Vagy Horngyugya a mérce? -)

 

Üdv. Mindenkinek!

happnuda Creative Commons License 2007.09.24 0 0 355

 

 

Sziasztok!

 

Friss:

http://kdvktvf.zoldhatosag.hu/?menu=index&page=hirek&id=436

 

Van itt minden: népvándorlás, levegő munkacsoport...

martindoc Creative Commons License 2007.09.19 0 0 354

A budai oldal nagy nyertese a tízmilliárd forint beruházással épülő Sasad Resort lehet, amely egészen új lakóparktípust próbál Magyarországon meghonosítani – nyilatkozta Dömötör Mónika, a lakópark értékesítési igazgatója.

 

A resort kifejezés csak most kezd elterjedni Európában.

A resort típusú lakással együtt a vásárló wellness-fitnesz lehetőséghez is jut. A lakóparkokhoz általában nagy zöldterület, friss levegő és esetenként sportolási (tenisz, kosárlabda) lehetőség is társul.

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/multlak07091/

t-s Creative Commons License 2007.09.18 0 0 353

Sziasztok!

Az előbb csatoltam két képet, ami  ma készült.

Az egyiken előtérben a hihetetlen lelet, hátul a gyorsan épülő 6 ház (szerencsések!).

A másikon látszik, hogy nekiálltak az ásatás mellett lévő ház alapjának is. Ez tulajdonképpen a 11 házból a jobb alsó ház helye.

t

t-s Creative Commons License 2007.09.18 0 0 352
12
waces Creative Commons License 2007.09.18 0 0 351
Gondolom en, hogy igen. Ahogy lattam, azert nem a Taj Mahalt talaltak meg a fold alatt, tehat csak nem kell evekig ecsetezniuk ott :)
Előzmény: martindoc (349)
flore Creative Commons License 2007.09.18 0 0 350

Sziasztok!

 

Igen-igen, tényleg szuper jó látni, hogy milyen jól haladnak a házakkal!!

 

És ugye gondolom mindenki megkapta az adategyeztetős levelet, merthogy kezdődnek a műszaki konzultációk is:) (legalábbis az SRI-ben)

 

martindoc Creative Commons License 2007.09.17 0 0 349

Ha 12 hónapja szertződtetek (és már akkor elkezdték a régészeti feltárásokat), és 4-8-12 hónapig tarthatnak a feltárások, akkor pont most kellene befejeződniük, nem?

Előzmény: waces (347)
t-s Creative Commons License 2007.09.14 0 0 348

Sziasztok!

Némi örömhír: 6 daru építi a 6 házat, szinte már állnak a falak! Fantasztikus látvány, érdemes kikocsizni arra! Kár, hogy csak az első 6 ház formáját látni!

üdv, t

waces Creative Commons License 2007.09.14 0 0 347
Dehogynem tartanak tovabb. Amikor anno befizettunk akkor kezdodtek, annak meg lassan egy eve... Egyebkent a lelettol fuggoen siman eltarthat 4-8-12 honapig.
Előzmény: martindoc (342)
martindoc Creative Commons License 2007.09.04 0 0 346

Budai kínálat: Mennyit kérnek a luxuslakásokért?

 

Az M7-es és M1-es autópályák bekötő szakaszánál különösen sok projekt összpontosul: a közelben találjuk Kőérberek-Tóváros különálló épületekből álló, összesen 316 lakását, és itt épül a Sasad Liget, a Sasad Resort, a Madárhegy Luxus Lakópark, a Cordia Terrace Madárhegy, valamint a Kakukkhegyi Luxuslakópark is. Ezek a fejlesztések egyben a legmagasabb presztízsű újbudai projektek.

martindoc Creative Commons License 2007.08.28 0 0 345

Felhívtam a KDVKTVF-et, és arról tájékoztattak, hogy augusztus 21-én, kedden kiküldték egy dokumentumot a Sasad Resortnak. Hogy mi áll ebben a dokumentumban, azt nem tudták megmondani az ügyfélszolgálaton.

Előzmény: happnuda (344)
happnuda Creative Commons License 2007.08.27 0 0 344
Igen, ez nagyon érdekes kérdés, amit Pietro feltett. Vajon miért nincs meg az építési engedély? A múltkori levélben, amit kaptunk (május 23-i keltezéssel) a következő szerepel: "A múlt héten történt önkormányzati egyeztetést követően cégünknek már csak a közműtervek véglegesítését kell biztosítania ahhoz, hogy a Sasad Resort Kft. az építési engedélyt megkapja." Közművek, hmm. Ehhez képest Pietro augusztus 24-én régészekkel találkozik, akik szerint ugyan vannak ott római falak, de nem érdekesek, szeptembertől majd lehet építkezni. Mi ma beszéltünk az önkormányzat egy illetékesével, aki most hallott először bármiféle régészekről, szerinte a környezetvédelmi tanulmány miatt van a csúszás. Ez valószínű az lehet, amit martindoc vett észre és küldött meg nekünk (280). Az ott szereplő eljárás ügyintézési határideje 45+15 nap, ami augusztus 19-én lejárt. Azóta naponta nézem az oldalt, és egyelőre nem találtam határozatot. Egyébként az önkormányzatot az SR egyik projektfelelőse arról tájékoztatta, hogy szerintük októberben meglehet a környezetvédelmi engedély. Az már csak hab a tortán, hogy a környezetvédelmi eljárás az _egész_ Sasad Resort projektre folyik. Tehát a környezetvédelmi felügyelőség engedélyét még az SRI. sem kapta meg! Akkor nekik hogy lehet építési engedélyük? Amikor ezt a kérdést az önkormányzatnál feltettük, nem tudták a választ... Szóval én az SRI tulajdonosok helyében sem aludnék nyugodtan. Mindenesetre ha nincs engedély, mi november 1-jén jó eséllyel kiszállunk...

Üdv.
Előzmény: Pietro 72 (343)
Pietro 72 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 343
Szia,

a mi szerződésünk szerint október 31. után kiszállhatsz és a pénzed is visszakapod, de szerintem erre nem fog sor kerülni, mármint arra, hogy addigra ne legyen meg az engedély. Mi is a lakásra pályázunk és arra, hogy mielőbb kész legyen.

Szerintem szeptemberre végeznek az ásatással. Azért érdekelne, hogy az építési engedély ezért nincs még meg vagy valami más ok miatt? Valaki ért ehhez?

Ciao a tutti!
Előzmény: t-s (340)
martindoc Creative Commons License 2007.08.27 0 0 342
Ezt hogy erted, hogy veget nem ero tortenet? A regeszeti feltarasok nem hinnem, hogy tovabb tartananak 2 honapnal.
Előzmény: t-s (340)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!