Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Feleségemtől kérdeztem, mi van a gerincemmel, de elkezdett lumbális, szakrális 4-es 5-ös, 5-ös-1-es csigolyáról beszélni. Nem értettem, miről beszél, a lényeg sérvem van.
Amíg nem kezeltek, addig nem volt semmi baj a járásommal.
Erre válaszoltam , idézlek "Az orvosok szabadságon vannak, de mielőtt elmentek, még gyorsan megállapodtak, hogy amikor hazajön, aug. 6-án megoperálnak." De szívesen hallgatnék egy ilyen mondatot. Majd ha lesz valamilyen eredményed tájékoztass légy szíves. Holnapra készülök. Kemó több mint 4 liter folyadék ÁÁÁÁÁÁÁÁ
Én csak 4 kemot kaptam, nem sugaraztak. majd megnézem otthon, pontosan mekkora a tumor.
Téged nem operálnak, engem meg igen. Nem értem, mi a különbség a két tumor között. Nálam is a fő kérdés az volt, hogy egyáltalán operálható leszek e, mert rossz helyen van.
Nincs olyan érzésem, hogy valóban operálható vagyok.
"Most a fő gondom az, hogy a lábfejem vizesedik és alig tudok menni. Ez a kemo óta van. Beszéltem olyannal, akinek szintén vizes a lába és azt mondja, hogy az nem fáj. Tehát nem a vizesedés a fájdalom oka."
Akkor annak nem vizesedik eléggé a lába. qrvára tud fájni amikor annyira vizes, hogy kemény, feszül a bőr, mivel a víz nem összenyomható, ezért ahogy lépsz, és mozog a lábfejed, ide-oda megy a víz a szövetek közt, és az bizony fáj.
Elkeserítő, ami Liderrel és anyukájával történt. Őt olvastam vissza és a ő írt olyan problémáról. mint ami nekem is van( lábfájás és vizesedés).
Április elején sült ki hogy beteg vagyok (tüdőrák). Bronchoscopiát csináltak, ami után szepszist kaptam. Sokáig nem tudták megkezdeni kemoterápiát, mert nem voltam olyan állapotban. A tumor 85 mm átmérőjű volt. 4 kemo után 40-45mm-es lett. Nem tudom pontosan mennyi, mert semmilyen papírom nincs itt (nem vagyok otthon, "nyaralok") Szerintem úgy védekeztem, hogy semmilyen záróljelentést, kapott diagnózist nem olvastam el. Nincs áttétem, viszont rossz helyen van, valahol a fő hörgőkön. Most a fő gondom az, hogy a lábfejem vizesedik és alig tudok menni. Ez a kemo óta van. Beszéltem olyannal, akinek szintén vizes a lába és azt mondja, hogy az nem fáj. Tehát nem a vizesedés a fájdalom oka. Alig tudok aludni miatta, nem tudok menni, ami a legjobban zavar.
Elkezdtek vizsgálni, kisült, hogy a 3. és 5. csigolyám sérült. Amíg nem kaptam kemót, naponta 10-15km-t mentem. Én nem mondom, hogy eddig nem volt a csigolyámnak semmi baja, de a kemo, nem tett jót neki. Van-e esélyem arra, hogy elmúlik ez a fájdalom a lábaimból.
Most június végén kaptam az utolsó kemót és hirtelen felgyorsult minden. Az orvosok szabadságon vannak, de mielőtt elmentek, még gyorsan megállapodtak, hogy amikor hazajön, aug. 6-án megoperálnak. Ahhoz bronchoscope vizsgálat kell megint, amit most hétfőn megcsinálnak. Nem nagyon örülök neki, hiszen a múltkori vizsgálat után majdnem belehaltam. Még a héten kardiológiára és altató orvoshoz kell mennem.
Nagyon sajnálom, ami történt veled. Ahogy mondani szokták: az ördög mindig ugyanarra a kupacra ...ik. Remélem, tudnak rajtad segiteni. Van áttét? Nehéz lesz, de sikerülnie kell!
Borzasztóan sajnálom. Édesanyád CT-eredményéből sajnos látszott, hogy ez a küzdelem már eldőlt :-((
Az külön nagyon kegyetlen a sorstól, hogy most derült ki a te betegséged is, biztos, hogy mentálisan nagyon-nagyon nehéz lesz végigcsinálnod.
Érdemes lenne genetikai vizsgálatot kérni, hogy kiderüljön, véletlen-e két melanóma a családon belül. Ez a kezelés irányát és sikerességét is pozitívan befolyásolhatja.
Sziasztok!Sajnos Édesanyámtol hétfön végsö bucsut vettünk ,Melanoma gyözött((( Nekem 8hete levetek egy anyajegyet szerdán jött meg a szövettan, Clark 2 Breslov 0.38mm 75 % regresszio Melanoma Malignum,ezen a héten ez sok nekem (((((( 30ára kaptam idöpontot Liszkay Gabriella Profhoz Kékgolyoba ,,
Hát, igen. Úgy gondolom minden gyógyszer valamire hat pozitívan, de ugyan akkor biztosan kárt is okozhat. Az is igaz, hogy minden szervezetre másképpen hat. Visszagondolva, pl. még aktív koromban igen csak fejfájós voltam, 2 db algo megszűntette a fájdalmat. Akkoriban előfordult a delérium is. Na, még mielőtt kiütött volna a lé, bekaptam 2 db algót, mondhatom másnap nem volt '"másnap", flottul ébredtem, semmilyen rossz közérzet nem volt. Később a tabletta nem nagyon hatott, áttértem intramusculáris inekció formára, egy - két fiola és rendbe hozott. Hozzá teszem, a napi 10 - 12 kávé megszokott volt. Ma már csak 6 - 8 az adagom. Gyomrom, májam, tüdöm eddig hibátlan, szívemben van kis romlás vagy születési hiba, nagyon nem érdekel. A fogínyrákom biztosan nem az algo oka. 😁 Igaz, sokszor harcolnom kell a házi dokival hogy írja fel, mert nekem ebbe hiszek, hat is. Biztosan általában a káros hatása valós, de egyénenként nem biztos, nálam a labor nem mutatott ki soha algo szedés miatt rosszaságot..
Mindig el szoktam olvasni a gyógyszerek esetleges mellékhatásait, na, ha komolyan venném semmit sem szednék be, az egész túlbiztosítás jogilag a gyártóknak. 😁
Nem tudom. Nekem csak a térdemmel volt baj, már nincs, mert megoperálták. Minden féle fájdalomcsillapítót kaptam. Nekem a cataflam volt a legjobb, de ha lehetett, nem kellett mennem sehova, akkor nem vettem be. Voltarent ívben kerültem, totál kikészítette a gyomromat.
Tulajdonképpen jól vagyok. Nyafogni való mindig van, én elmondom a doktornak, ő azt mondja : ó, az nem attól van. Megyünk tovább. 49. ciklus kemoterápiát kapom. Jövőhéten nyaralni megyek.
Algopyrint meg a hozzá hasonlókat soha nem szabad csak úgy bekapkodni, mert súlyos mellékhatásai vannak. Érdemes elolvasni az ismertetőket. Persze ha egyszer egyszer valami speciális okból beszed valaki egyet, az nem árt, de a rendszeres szedés egészséges embernél se ajánlott.