Keresés

Részletes keresés

csalódott_ Creative Commons License 2006.06.21 0 0 20

Tapasztalataim:

 

Az értékesítésen műszakilag-jogilag hozzá nem értő, hetente változó információkkal látnak el (tisztelet a kivételnek, volt ilyen is)

 

+ A felkínált 2 oldalas előszerződés teljesen komolytalan. Állítólag a szerződés is azonos tartalmú. Vannak bátor emberek, akik egy 20 milliós lakást a megadott feltételekkel megvesznek?  300 nap, 120 nap... Módosítások persze csak módjával lehetségesek.

 

+ se szó, se beszéd, se kis figyelemfelkeltő bejegyzés a honlapon, a hetek óta rendszeresen érdeklődő a letölthető lakáslista jobb felső sarkában veszi észre, hogy hoppá, a lakások átadása 3 hónapot csúszik. Most. Első körben...

 

+ meg lehet nézni az építkezést...

a legjobb reklám lehetne, ha rend és tisztaság lenne. Ha azt a 10-20 embert leképzelem az építkezésről, akik ott tevékenykednek, úgy néz ki a terület, mintha egy csődbement cég hagyta volna el 5 éve.

 

+ a műszakilag kevésbé erős vénával rendelkező már a kerítés túloldaláról is észrevehet olyan építési hibákat, amik garantáltan garanciális hibákhoz fognak vezetni. (sorolhatnám hosszasan..)

 

+ érdeklődtem az építési osztályon is, ahol ráerősítettek az előzőekre. Az engedélyezés is hasonló szervezetlenül zajlott. Volt, hogy hetekig nem érték el a beruházót. A megkeresésekre se személyesen, se írásban nem reagáltak.

 

+++

 

sajnos a környékbe vagyok nagyon beleesve. Miért egy ilyen társaság szerezte meg ezt a jó telket??? Az AL-nek készül hamarosan a közelben egy új beruházása, már csak ebben bízom...

sélli Creative Commons License 2006.06.21 0 0 19

Micsoda? Micsoda? Ti már megnézhettétek a lakást???!!! Azt sem tudtam, h be lehet menni... a burkolatokat, meg ajtókat, meg az ilyeneket már én is kiválasztottam, de kb 3 hete voltam kint az építkezésen és én nem úgy láttam, hogy ebből lesz szept 30-as átadás... vagy lehet mégis???

Na szóval, hogy volt ez a lakásmegnézés???? Én is szeretnék!!!

Előzmény: Wireman (17)
crash123 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 18

Már vettem... Illetve lefoglalóztam egyet a 2. ütemben. Az átadás pont egy év múlva esedékes, na majd meglátjuk akkor mi lesz, bár nem szeretnék egy hónappal se többet albérletben tölteni a szükségesnél. Tulajdonképpen a környék az, ami miatt a viza ház mellett döntöttem, sok a fa és közel a Duna meg a Margitsziget :-)

 

Előzmény: Wireman (17)
Wireman Creative Commons License 2006.06.12 0 0 17

Szerintem vegyél! :)

Csak az eleje negatív a topiknak... Bár mostában elég kihaltnak tűnik.

A határidőket eddig abszolút nem tartják, de remélhetően minőségi munkát adnak át és az esetleges hibák kezelésében korrektek lesznek.

Majd írj, hogy hogyan döntöttél!

Mi már voltunk megnézni a lakásunkat és kiválasztottuk a burkolatokat.

crash123 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 16

Sziasztok!

 

Itt készülök lakást venni...

Vagy mégsem? Egy kicsit elgondolkoztam a topik olvasása után. Vélemények?

A vizaház weblapján olvasható táblázatok szerint elég sok lakás elkelt már. Akinek van tapasztalata/véleménye, írja meg mihamarabb, mert nemsokára döntenem kell!

 

Wireman Creative Commons License 2006.04.18 0 0 15

Hahó!

 

Voltatok már csempét nézni? Milyen a választék?

 

Egyébként már vakolnak is, húsvétkor is dolgoz(gat)tak.

 

sélli Creative Commons License 2006.04.04 0 0 14
IGEEEEEEEEN! Tegnap kaptam az üdvözítő emilt, hogy igen, mehetünk csempézni meg padlólapozni. Ez határozottan pozitív és jókedvre derítő üzenet. Remélem a belső kivitelező banda gyorsabb üzemmódban fog tevékenykedni mint a téglaépítő brigád. Lehet, mégiccsak szept 30-cal bőröndözhetünk...??
Előzmény: Wireman (13)
Wireman Creative Commons License 2006.04.04 0 0 13

Devil505,

végül Ti is vettetek lakást az első ütemben? Előre egyeztetve mentetek vagy csak besétáltatok az építkezésre?

A szerződésben igazad van, de annyit azért nekik sem éri meg csúszni, ennyi lakónak hónapokig fizetni a kötbért már nekik sem éri meg.

 

Ti megkaptátok az emilt, hogy mehetünk burkolatokat nézni? Jó volt ez a szöveg: "Az építkezés rohamléptekben halad." :))) :(

Egyébként a mi oldalunk már be van fóliázva, lehet, hogy a többi is.

Devil 505 Creative Commons License 2006.03.31 0 0 12

Köszönöm a választ. Gondolom azért nem lehetett változtatni, mert akkor bezárulnak azok a kiskapuk, amik nekik jók. Továbbra is idegesít, hogy 300 napot azaz 10 hónapot adnak maguknak, mint esetleges csúszást. Nevetséges.

Tegnap kinéztünk az építkezésre. Jó lenne, ha legalább egyvalaki beszélne magyarul az ott dolgozók közül...

Előzmény: Wireman (10)
sélli Creative Commons License 2006.03.28 0 0 11
Áhhá! Hát figyu, végül is nem árt ha szerválunk ellenőrt valamikor... , de szerintem még kicsit korai, ugyanis ameddig nincs bezacskózva a ház - akkor kezdődnek a belső munkálatok - addig túl sok mindent nem tudunk ellenőriztetni. Sztem úgy lenne érdemes, hogy miután kizacskóztak utána, nem? Bár télleg nem értek hozzá. És szőke is vagyok :))
Előzmény: Wireman (10)
Wireman Creative Commons License 2006.03.28 0 0 10

Devil 505,

meg kell nézzem a szerződsét, már nem emlékszem. Több pontot kifogásoltunk, de odahozták az ügyvédjüket, aki minden pontnál elmondta, miért nem lehet megváltoztatni... Annyira már nem mentünk bele, hogy saját ügyvéddel menjünk mi is.

 

sélli,

az ellenőrrel arra gondoltunk, olyan műszaki dolgokat nézetnénk meg, amihez mi nem értünk. Szigetelés bennt van-e, csövek hol futnak, burkolás minősége, stb. Azt hiszem,erre is van egy kitétel a szerződésben, hogy meg lehet-e látogatni az építkezést. Csúnya lenne, ha nem.

sélli Creative Commons License 2006.03.27 0 0 9

Nagyon bízom a szept 30-ban...!!!  tekintve, hogy eddig már két szívinfartusom volt a sorozatos csúszások miatt :) (ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ, legkésőbb azért karácsonyra odaérünk, nem? hehe, majd ülünk a fenyőfa alatt és örvendezünk, hogy VÉGRE itt vagyunk: )

Műszaki ellenőr bevonásában még nem gondolkodtam. Van/Lenne értelme? Nem hiszem, hogy ettől gyorsabban tégláznának :) :((

Előzmény: Wireman (7)
Devil 505 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 8

Kedves Vizások!

 

A szerződéstervezetben a cég 300 napot ad magának, mint esetleges csúszást. Ez kemény tíz hónap. Nagyon sumák dolog. Ti elfogadtátok vagy sikerült valamilyen módosítást kisírni?

 

Üdv: Devil

Előzmény: Wireman (7)
Wireman Creative Commons License 2006.03.26 0 0 7

Üdv!

Mi hetente járunk megnézni, és így bosszantóbb...:)

Szerinted mikor költözünk?

Nekünk úgy két hónapja nem hivatalosan szeptembert mondott a műszaki vezető. Mármint 2006 :)))

Ti tervezitek, hogy fogadtok műszaki ellenőrt?

sélli Creative Commons License 2006.03.23 0 0 6

Én is az első ütemes lakásvásárlók között vagyok, aki folyamatosan mérgelődik a folyamatos csúszás/átadás végett...

Nézzük a dolgok pozitív oldalát: múlt héten voltam kint megnézni, hogy hogy állnak a dolgok és örömmel konstatáltam, hogy van ablakom, és az erkélyemen van ajtó...

lassan költözhetünk is :)

Előzmény: Wireman (5)
Wireman Creative Commons License 2006.03.22 0 0 5

Mi a Viza ház első ütemében vásároltunk lakást.

Jó lenne a leendő szomszédokkal :) itt információkat cserélni, tájékozódni az építkezés állapotáról, műszaki dolgokról, stb.

Devil 505 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 4

Köszi az infót!

 

Nos igen. A kezemben van egy szerződéstervezet-szerű valami, amely az én részemre csak kötelezettségeket ír elő, az eladónak viszont rengeteg kiskaput hagy. Hogy úgy mondjam igazi magyar szerződés, azaz megállapodás. Ködös, körmönfont. Szerencsére ügyvédek mellett dolgozom és a tintán kívül más is ragadt rám. Már első olvasatra sem tudtam, hogy kiakadjak vagy röhögjek.

 

Üdv: Devil

 

Ui.: Érdekes. A Vizafogón lakom immár 20 éve. Az Ikonba mindenki szívesen költözne, a Riverside-ból már mennek el többen is.

Előzmény: szerencsés505 (3)
szerencsés505 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 3

A VIZA HÁZról annyit, hogy a feleségemmel együtt 2004. elején az elsők között beszálltunk. Az első ütem eredeti átadási határideje 2005.06.30 volt. Szerencsére ragaszkodtunk ahhoz, hogy letétbe helyezzük a pénzünket, és kikötöttük azt, hogy ha a szerződéskötéstől x hónapon belül nem szerzik meg a jogerős építési engedélyt, akkor elállhatunk a szerződéstől. Nem kapták meg időben és elálltunk. Az mind szép és jó, viszont a letéten kívül az egy milliós foglaló a REAX-nál volt és 2-3 hónap zaklatás, fenyegetés, álmatlan éjszaka kellet ahhoz, hogy azt az egy milliót visszakapjuk.

Megjegyezném, hogy a most honlapjukon feltüntetett átadási határidő 2006.09.30., ami majdnem egy másfél éves késés az eredeti határidőhöz képes. Szerintem addigra sem fogják átadni, hiszen néhány havonta mindig újabb és később időpontot írnak ki. Hozzáteszem azt, hogy a szerződésben, a kitűzött határidőn túl még három hónapot adnak maguknak kötbérmentesen. Az azt jelenti, hogy igazából csak 2007.01.01-től kell számolniuk bármilyen következménnyel, ha addig nem készül el.

Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy minden nap hálát adunk az Istennek, hogy ki tudtunk onnan menekülni és az IKON HÁZ I. ütemébe beszállni, ahol igen boldogok vagyunk.
livillaki Creative Commons License 2006.02.09 0 0 2

Szia Devil 505!

 

Mi már a tervek nézegetéséig eljutottunk! Jól néz ki!

Sajnos - ahogy a tobbi topicot olvasgatom-, sok rizikó lehet egy újépítésű lakás megvételének! 

Van más tervnézegető is köztetek? Mi a véleményetek a kondíciókról?

 

livillaki

Előzmény: Devil 505 (1)
Devil 505 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1
Nem úgy néz ki! Az első ütemet már felhúzták!
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 0
Jé, egy nullás.

0
Devil 505 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 topiknyitó

 

 Sziasztok!

 

 Egy újabb építkezés a Vizafogón...Van valaki, aki lecsapott már az egyik ütem (a 3 közül) valamelyik lakására? Mik az eddigi tapasztalatok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!