Jó estét mindenkinek! A klímakompresszor szíjtárcsája kicsit kotyog és ez ad egy alig hallható csattogó hangot. Egy napos munkával lebányásztam a tárcsát, mondván kicserélem a csapágyat és jó lesz. A baj az, hogy a csapágy belső gyűrűje lötyög a tengelyen, nem a csapágy. Ráadásul pontokban be van peremezve, nehogy egyszerű legyen kiszedni a csapágyat. Ha kicserélem a csapágyat biztos jó lesz? Teamec csapágyat sikerült vennem, érdemes ezzel kínlódni? Mi ilyenkor a bevett szokás? Ez egy duster 1.6l benzines 2013
Tökéletes tömegközpontú sosem lesz, mert hol az aljára kerül fel valami hol a tetejére ( mondjuk ezt a motort kétoldalról fogja meg az állvány, úgyhogy annyi szerencse van hogy kis erő kell majd hozzá.)
Tényleg olajszivattyúval kellett volna cserélni, a.csak se alkatrész se idő nem volt rá, meg akkor nem is volt 1 értelmű, ezek szerint most se az. A karter levétele valóban nehéz, meg kell emelni a motort
Ha melegen felpörgetem 3-4ezerre és elengedem, akkor is hallani, azt írták valahol hogy ez hajtókarcsapágy.
Lehet itt írta valaki hogy egy tetőléccel kell járó motornál halgatózni, mint egy sztetoszkóppal, ez hülyeség?
Motorforgató állványt szeretnék készíteni. Az elvekkel nincs is baj, de szeretném önzáróra és gépi erővel megoldani a forgatást. Ez ügyben úgy gondolom, hogy bontott ablaktörlő motornál olcsóbb hajtóművet sehol sem fogok találni. Viszont nem vagyok biztos benne hogy a csigája megbírja-e - főleg ha múanyag. Tudtok adni tippeket milyen autóba valót keressek?
Pár hete már kaptam segítséget, amit köszönök. Az lenne a kérdésem, hogy régi, 28 éves 4 hengeres hosszmotoros VW benzinmotornál olajcsere után olajnyomás problémák voltak, többször kigyullad az olajnyomásjelző hidegindításkor, csak a motort felpörgetve aludt el. Sokszor csinálta, aztán olajszivattyú cserével jó lett.
Viszont a motornak rosszabb hangja van, csörög, alig ismerős szerelő azt mondta, még érdemes legalább a hajtókarcsapágyakat cserélni, mivel azok puhább anyagból vannak, mint a főtengely, hátha megúszható a főtengely felköszörülés. A csapágyakat tényleg ki lehet cserélni az olajteknő felől, a hengerfej levétele nélkül?
Le vagyok gatyásodva, azért is van 28 éves kocsim, szervizt nem tudnám most kifizetni sztem.
ha nincs résolajad a pumpa kuka, a mágnest rakj a gazolajba tankba vagy a szűrő h. ba, ha lesznek apró csillógó fémek a magnesen, pumpa behalt, csere, de az egész rendszert tisztitani kell, tankot is porlasztokat vizsgáltasd be, Bmw 2,0tdi beesik néha ilyen hiba,
( par csepp viz, par csepp szemcse, es sok levego )
jet washba nem tudom betaplalni a szemcset,
illetve de..( van hozza venturi fejem ) de az masik tortenet ami nem mukodik
hazi korulmenyek kozt..*
. az mar ipari gepet feltetelez.
* abban a pillanatban ahogy a jet wash vize eljut a szaraz szemcsehez,, megall a szemcse betap mert keves a 'flow' hogy atszivja a sarat.. szopas.. tul vagyok rajta.
ossze szeretnek rakni egy szemcse szorot. ( alkatreszt tisztitani )
nagy elvaras nincs, DIY a project.
( voltak mar mukodo palackos probalkozasaim, ( teli volt a f@szom a homokal ) de most zart rendszerut szeretnek , ne adj isten vizes verzioban. )
szetboritottam par ruha szaritot, meg mosogepet, alkalmas dobozt keresve, - mind alkalmatlan - mire megvilagosodtam.. nekem egy konyhai hutogep kell.. :)
az helybol szigetelt, telibe ajtos, es terfogat eleg arra amit akarok.
par kerdes van,. de azok hosszuak.. es meg tenyszeruen felsem merultek.
ha valaki mar csinalt ilyet, barmi otlet jol jon.
...leginkabb a venturival vagyok bajban..
racsurgos, felszivos, keveros, nyomas alatti.. stb..szemcse jutattas a legaramba.,.
tekintve hogy kompresszorom teljesitmenye veges, igy inkabb a hatasfok novelesrol szol a kerdes.
...az apro trukkok, amitol valoban jo is lesz.. es nem csak mukodik.
(youtube videok koszi.. szerintem mar az osszest lattam. )
off topik eseten elnezest.. de ugy gondolom van itt annyi agykapacitas amibol ossze birom rakni. :)