Én is láttam a Cseh Tamás-filmet, mellesleg felvettem videóra is. Nekem tetszik, de érdekelne, hogy neked mi nem tetszik benne (hozzá kell tenni, hogy baromira elfogult vagyok: alig tudtam valamit CST-ről, amikor -véletlenül - beültem a Puskin Moziba a filmre. A hatás megrázó volt: azóta fanatikus CST rajongó vagyok).
Tudnátok még mondani filmcímeket, amikben szerepelt, vagy amelyek róla szólnak?
A CST-találkozó ötlete nagyon szimpi. Mondjuk Hargiatfürdő ideális helyszín lenne, de addig is: nekünk van egy kis házunk Szentendrén - tábortüzet is lehet rakni -, de sajnos csak kb. áprilistól használható. Ha kitavaszodott, úgy igazán, nem látom akadályát egy éneklős-táborüzes CST-estnek.
Nem tudom láttátok-e / kitárgyáltátok-e a (a filmmúzeumban ma este is vetített) Nyom nélkül című filmet. Mert én ma este megnéztem, és nem csak, hogy eszméletlenül jó krimi, Cseh Tamás is nagy zsáner benne ;)
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!Szükségem lenne a Fehér babák takarodója c.lemezen a számok címe mellett található zárójeles kommentárokra, valamint az Antoine és Desire albumról a főhősök rövid életrajzi adataira!
Akár magánban, akár itt a fórum hasábjain szívesen fogadom! ( esetleg webcím ahol megtalálhatóak ezek?? )
Köszönettel: LF
Osszeallitottam en is a kedvenc tizet. A sorrend tenyleg sorrendet jelenet, azaz igy kovetkeznek a "kedveltsegi rangsorban":
1. Vizonto jegyeben (minden ido kedvence szamomra)
2. Az ocska cipo
3. Varoterem
4. Az ejfeli gyors
5. Ady utolso fenykepe
6. Az egboltsapkaju ember
7. Ut Pecs fele
8. Metro
9. Arthur Rimbaud elutazik
10. Lee van Cleef
+
11. Filmdal
12. Micsoda utjaim
az potlolagos ketto siman beleferne a legjobbak koze, de most nem volt szamukra hely... majd talan holnap :)
Én nagyon szeretek énekelni, Cseh Tamást is, meg még sokfélét. Nálam inkább az a probléma, hogy bármennyire is szeretnék elmenni egy összejövetelre, nem biztos, hogy megtehetem. Vidéki vagyok, s a családi háttér olyan, hogy nem nagyon szabadulhatok el otthonról.
Szerintem a Levél nővéremnek 1.,2. és az Antoine és Desire lemezeken nagyon sok jól énekelhető dal van. Azért jó lenne, ha összejönne egy ilyen találkozó. És persze az lenne a legszebb, ha meghívnánk rá Tamás mestert is.:)
No, ezek a best of listák nem öncélúak kellene legyenek, hanem pl. tábortűz mellett elénekelve. Ehhez meg kellene jól tanulni a szövegeket, és olyan számokat választani, amelyek jól énekelhetők egy nemcsehtamás számára is - pl. a képzelet szálfái közt szerintem nem ilyen.
És nem muszály pont 10 szám legyen - hiszen ez csak egy óra éneklés lenne. Minden olyan számot, amely egy listán megjelent, el lehetne énekelgetni.
Kérdés, mielőtt a listázások folytatódnának: Van-e egyáltalán igény néhány Cseh Tamás-est (v. kirándulás) megszervezésére? Szeretünk énekelni?
Én is megpróbálok egy listát összeállítani. Lehet, hogy holnap már másképp gondolom...
A nagy sárga Gong
Álomkeringő
Budapest
Ó, a régi Balaton
A képzelet szálfái közt
Száll a 424-es
Dal a ravaszdi Shakespeare Williamsről
Csönded vagyok
Eszpresszó
Fegyverszünet
Tangó /Légy ma gyerek.../
...
Eszembejutottál
Ten years after
Budapest
Csended vagyok
Vízbe dobom a kalapom
Lángoló gólya
Ó a Balaton
Képzelet szálfái közt
Lee van Cleaf
8. a 12 közül
Ez a 10-es lista sokkal nehezebb, mint gondoltam. Már eleve 11-et írtam fel, aztán emlékeztetőül meghallgattam 3 lemezt, és sorban írtam át a listát, de nagyon sajnáltam minden kihúzottat is. Végül is pillanatnyilag nálam ez maradt:
Budapest
A jobbik részem,
Apa kalapja
Tangó
Fehér babák
Illegalitásban
Dal a ravaszdi Shakespeare Williamsről
Horvátország
Ten years after
Pénzügyesek
Összesítek is: eddig hárman szavaztunk. Vezet a Tangó: mindhárom listán bingó.
Két-két helyen vannak a következők: Budapest, Horvátország (itt feltételeztem, hogy kávéki Horváth Annája a Fehér Babák c. lemezről való), és a Fehér babák.
Eddig egy pontosak: Munkásszállás, Antoine Desiré és a szél, Desiré nagyapja, Történelem, Ó a régi Balaton, a 74-es év, Vasútállomás, Még ma este én a hídon, Artur, Dosztojevszkij, Koncz Zsuzsa, Krakkói gyors, Osztálykirándulás, Népdal, A 4. éjszaka, A jobbik részem, Apa kalapja, Illegalitásban, Pénzügyesek, Dal a ravaszdi Shakespeare Williamsről, Ten years After.
(Nem bánnán, ha ellenőrizné valaki.)
Egyfajta első 10. Számozás nélkül:
Arthur
Dosztojevszkij
Koncz Zsuzsa
Horváth Anna
Krakkói gyors
Osztálykirándulás
Tangó
Fehér babák
Népdal
A 4. éjszakán
Persze lehetne egy másik is. Meg harmadik is. Ahogy írtátok.
szvsz csoportositani kene, h pl. tiz kedvenc szerelmes, tiz kedvenc budapestes, tiz kedvenc kocsmas, stb... mer en sajna nem tudok tiz abszolut kedvencet kivalasztani... minden hallgataskor mas es mas...
Tetszik az ötlet, bár a 10 nekem kevés, rengeteg kedvenc nincs rajta!
Szóval a szigoró 10-es:
Munkásszállás
Tangó
Antoine Desiré és a szél
Desiré nagyapja
Történelem
Budapest
Ó a régi Balaton...
A 74-es év
Vasútállomás
Még ma este én a hídon...
Ezeket mind el is tudom gitározni, meg még jó sokat. Van egy barátom, vele 2 éve eljátszottuk az egész Levél 2-t két szál gitárral. Ő is egy fanatikus Cs.T.-fan. Nem tehetek róla, imádom Cseh Tamást.
Hát elkezdtem olvasni a fórumot, de belefáradtam. Volt viszont egy hozzászólás, hogy milyen kóser volt, amikor Hargitafürdőn valakik Cseh Tamást énekeltek.
Ez adta az ötletet: lehetne Cseh Tamás éneklőestéket szervezni. Összeírnánk egy "best of" listát, szöveget megtanulni, keresni egy gitárost, megfelelő helyet (kocsma vagy Börzsöny), oszt kántálni.
A "kiöregedett"-típusú hozzászólásokhoz: 30 év múlva Zolee-t (stb., akiért rajongsz) is pont ilyen öregnek fogod látni, és röhögni rajta, vagy nosztalgiázni az x-ik búcsukoncerten....
Nekem volt két "nem hivatalos" koncertfelvételem (olyan, amiben történet van a dalok "mellett" , ilyen formában ezek nem hiszem, hogy megjelentek), a Mélyrepülés és a Jóslat, az utóbbit -én hülye!-kölcsönadtam valakinek, azóta nem láttam (se az illetőt, se a kazit...), most őt vadászom. Egyébkét ezek asszem könyvben is megjelentek...
na szóval ha valaki tud szerezni egy stúdiómagnót, be lehetne ezt digitalizálni mp3-ba hogy közkinccsé tegyük. Az én kis szar magnómmal ezt nem igazán lehet megcsinálni...