"A bírók nem fogják Albek nyakraütéseit elnézni..."
Albek a legjobb hármas védőnk (OK, ezzel nem mondtam túl sokat...) Jó az elővételező képessége és általában jó ütemben lép ki a támadó játékosra ha le akarja ütközni (Tóvizivel és Kiss Nikivel ellentétben.)
Nyakraütésből kevés van már nála, inkább csak az ellenfelek színészkednek ilyenkor. Ez külön pech, de valahogy Annának ezt is meg kell oldani.
"Beállóban úgy látom, hogy Vova ugyanazt a hibát elkövetheti, mint az olimpia előtt, Pásztort nem építette fel.....Most ugyanez benne van, Bordás eléggé pályán kívül a Fradiban, de Vova meg megint vele számol. Egyszer ez a dolog még érthető lehetne (volt remény, Vácban legalább játszott), kétszer ugyanabba a folyóba lépni viszont már nem annyira magyarázható....."
Sosem tudunk kétszer ugyanabba a folyóba lépni a filozófus szerint (akitől ez a mondás ered...) szóval ez itt most nem érvényes.
Vova különben sem így gondolkodik. Nála a hierarchiában Bordás megelőzi Pásztor Nonót, feltételezem azért mert ő hármas védő és Vovának hármas védő kell. Elöl támadó beállónak úgyis ott van Tóvizi. Nem forma alapján dönti el ezeket...
Előtte van Kácsor Gréta és Juhász Gréta is. Utóbbi még alig kapott lehetőséget. Vova hozzáállásából következik h 'Csíkos Luca várja ki a sorát.....' (Szerintem Háfrát előbb fogja behívni...)
Kovács Anett egyszer sem volt válogatott Vovánál, csak előtte Elek Gábornál. És ennek már több mint három éve. Gondolod h most hirtelen beválogatja, amikor már nem is Fradi-játékos....?
Ezen analógia szerint Neagu vagy Pintea vagy Jezic sem volt jó játékos az elmúlt 6-7 évben, hiszen kb. ugyanott szerepelnek világversenyeken, mint mi. Jerabkova meg még gyengébb játékos, mert a csehek általában még mögöttünk is voltak. És Klujber meg Vámos meg Bíró ugyanolyan szintű, mint Papp Niki, Albek vagy éppen Bordás, hiszen pont ugyanott végeztek mind a világversenyeken.
"Ennél kicsit életszerűbb, hogy Szilágyi ajánlotta be Grosch Vivit...."
Hát ez biztos nem. Grosch ott volt már a decemberi vb-re, az áprilisi kvalira és a párizsi olimpiára nevezett bő keretben is, amikor Szilágyiról még szó nem esett a válogatottban.
Jobbszélső poszton április óta a következő játékosokat neveztük:
Lukács Vica
Faluvégi Dorottya
Grosch Vivi
Udvardi Laura
Töpfner Alexandra
Vica és Csibe egyértelműen elsők a poszton. Grosch Vivi mellett szól h top-3 csapatban játszik, Udvardi Laura csapata jelenleg gyengébb és ő amúgyis később került be a bő keretbe mint Vivi. Töpfner leszerepelt a decemberi vb-n Vovánál és most ősszel sem hasít Debrecenben.
Így aztán Grosch Vivi a 'következő a sorban' (Vovánál mindig fontos h ki a 'következő a sorban') Ezért hívta be őt.
Pálinger klasszis kapus volt, ott is voltunk vele az elitben. Akik utána jöttek, például Kiss Éva, ők nem voltak egy Pálinger, de azért egy középmezőnyben elvoltunk velük. Bíró a mostani mércével egy jó kapus, de pontosan annyira, hogy egy 9-10. helyen eltanyázzunk.
"......Hát neked Farkas Júlia meg Farkas Johanna a jó magyar védő, nekem meg Tóvizi....."
Tóvizi mint jó védő.....? Hülyeségeket azért ne beszéljünk.
Tóvizi mint jó magyar védő....? Ez már érdekesebb. Bevezettél valami új kategóriát a védők megítélésénél....? Amennyiben 'jó magyar védők' azok akik a válogatottban védekeznek akkor ez még vállalható is: Vovánál sokan védekeznek gyengén és közöttük Tóvizi nem a leggyengébb, sőt.... De azért ez messze van a 'jó védőtől' tout court.
Farkas Johanna le tud védekezni húsz percet gond nélkül valamelyik kettes poszton, vagy nyitott védekezésnél zavaróban. Julcsi jól védekezett az up-válogatottban és szerintem most is jó lenne ha kicsit több izom lenne rajta. Mindkét véleményemet most is tartom.
Sztem világversenyeken a válogatottban legtöbbször egyáltalán nem voltak rossz statjai távoli lövéseknél sem. Amúgy meg 2017 óta volt talán kilenc világverseny, ebből egyszer volt gyenge kapusteljesítményünk, amikor Blani nem volt ott. Az elmúlt hét évben messze-messze a magyar válogatott legstabilabb és legjobb játékosa volt.
Az más kérdés, hogy most milyen formában van, nem tudom ebben mennyire az egyéb tervei, mennyire meg Heine van benne.
A 27 éves Grosch Vivien személyében. Ami nem baj egyébként, nem biztos, hogy csak a 20 évesek között kell nézelődni.
Hát csak azt ne mondja már Vova, hogy sok jelölt volt, de megnézték kinek volt a klubjában jó teljesítménye. Felőlem lehet 32 éves újonc is, de nekik sikerült olyat választaniuk, aki pont gyengén játszik. Úgyhogy nekem van ezzel bajom. Még akkor is, ha valószínűleg Szilágyi választott itt.
Amúgy meg a nem változtatok és kicserélek hat embert között vannak fokozatok. Sztem jövőre sem kell semmilyen komoly változtatást csinálni keretben, de lehet már idén érdemes lett volna 1-2 új játékost kipróbálnia.
Vova külső tanácsra, vagy saját maga belátta, hogy az biztos nem segít, ha túl sokat variál, így aztán maradnak az emberek - többnyire a kiegészítők is -, ha formában vannak, ha nem, ha játszanak a klubjukban, ha nem.
Az olimpiai kvalis vb-re nem akart variálni (Simon volt az egyetlen új), az olimpiai kvalitornára sem, az olimpiára sem... Most meg (részben) hazai Eb jön, így arra sem.
Nem véletlen, hogy a 2024-es naptári évben még nem volt újoncavatás.
Most lehet... A 27 éves Grosch Vivien személyében. Ami nem baj egyébként, nem biztos, hogy csak a 20 évesek között kell nézelődni.
Jövő tavasszal valószínűleg lesznek újoncok, balátlövőben, esetleg balszélen (?).