Keresés

Részletes keresés

Mighty Mike Creative Commons License 2002.02.06 0 0 1661
szerintem igenis egy kivulallo(ergo kulfoldi) kapitany kellett volna, de most mar adjunk eselyt Gelleinek(bar nagy bizodalm,am nekem nincs fele, de a tisztesseg ezt kivanja).
karesz4 Creative Commons License 2002.02.06 0 0 1660
Üdv!

na ez megint tételesen nem igaz, hogy az lasz meccsnek nem volt tétje, mert ha az olaszok kiapnak tőlünk, a románaok meg nyernek Grúzia ellen, akkor a románok lettek volna a csoportelsők!!! A két meccset meg egyidőben játszották!!!!
Az már más kérdés, hogy a szőröstalpúak nem verték meg végül Grúziát, de attól a magyarok elleni meccs még igencsak tétmeccs volt az olaszok számára!

Más. A románok elleni hazai vereség, hiába Gellei ült a padon, még bicskei műve volt. Lévén, hogy két napja volt még csak kapitány Gellei és egy nappal a román meccs előtt az általa vezetett u-válogatott bizony még tétmeccset játszott, tehát ideje sem volt törődni a nagycsapattal...

Karesz

Előzmény: bicycle-repairman (1659)
bicycle-repairman Creative Commons License 2002.02.06 0 0 1659
Helló Mindenkinek

Külföldi kapitány nem kell.
Az olaszok céljaitól függetlenül nem sokat ér az utolsó meccsen a 0:1, és a játék, mert hiába tétmeccs volt papíron, gyakorlatban nem volt az. Akkor már könnyű ügyesnek lenni. Ja, és Ferenczi így is képes volt kihagyni azt, amit bajnokin belő.
A média tényleg dühítő tud lenni, mert azt kérdezi meg, amit A: ki lehet találni magunktól is B: senki embernek nincs pofája, mert olyan primitív kérdés. Ebbe persze nem beleértendőek pl a Gyárfás felvetései, és van még kivétel, de a zöm tényleg hülyeségeket kérdez ("Lehetett volna jobban eltalálni ezt a lövést?"; "Most gondolom fejmosás következik." stb). Ezen tudni kell átnézni, ha már profik.

Grof Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1658
Ez igaz, de ha még emlékszel, úgy indult a román-meccs, hogy védőink zavarodottan szétszaladtak többször is, az első negyed órában simán lehetett volna 3:0 is a románoknak. Azért ennél _sokkal_ összeszedettebbek voltunk az olaszok ellen, ezt ismerd el, függetlenül attól, hogy hányat kapnánk az olaszoktól, ha csúcsformában, odafigyelve, stb. minél több gólt kellene rúgniuk nekünk.
Előzmény: Zolaa (1655)
h3o Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1657
Inkább a szlovén kapitányt, Katanecet kéne felkérni. Szerintem az ő teljesítménye nagyobb.
Előzmény: Grof (1652)
Grof Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1656
"Gelleinek mindössze 2 meccse volt idáig"
Tudom, hogy legtöbben csak a tétmeccseket tekintitek mérvadónak, de azért legyen 3, ne vegyük el tőle azt az 5:0-t a macedónok ellen. :-)

Amúgy vannak emberek (itt is), akik aránytalanúl értékelik a sikereket és a kudarcokat: ha becsúszik egy döntetlen gyengébb csapat ellen, akkor mi vagyunk szarok és a körülmények nem számítanak (most vonatkoztassunk el attól, hogy sok ilyen csúszott be az utóbbi években...), ha pedig véletlenül elérünk egy kisebb sikert, akkor biztos, hogy az ellenfél tartalékos / nem vette komolyan a meccset / hatalmas mázlink volt.
Például, ha tegyük fel megesne az a csoda, hogy jövő héten megverjük a cseheket, akkor biztos, hogy B-csapattal jöttek, stb, az nem fogja őket érdekelni, hogy mi is jópár újoncot kipróbálunk és nekünk is ugyanúgy tét nélküli a meccs.

Előzmény: mondial (1648)
Zolaa Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1655
mert a romanok nem elegedtek meg az 1:0-val, szal nem lehet osszehasonlitani a ket meccset, nem ugyanazon motivacio volt a ket ellenfelnel...
Előzmény: Grof (1654)
Grof Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1654
"Gellei masik tetmeccse az olaszok ellen megint siralmas volt, csak vergodtunk, na es senki se jojjon, hogy nagyszeruen helytalltunk, mert az olaszoknak az 1:0 boven eleg volt, de ha 3-4gol kellett volna a tovabbjutasukhoz akkor annyit rugtak volna..."
Az lehet, de ha összehasonlítod a kinti román meccsel, ami nagyjából hasonló nehézségűnek mondható (idegenben, világ élvonalához tartozó csapatok ellen), akkor ég és föld. A román-meccset fájt nézni az embernek, pillanatokra sem tudtuk megtartani a labdát, mindenki meg volt zavarodva. Az olaszok ellen sokkal jobban játszottunk, talán éppen azért, mert úgy léphettek pályára, hogy ott még egy kisebb vereség sem szégyen.
Előzmény: Zolaa (1647)
Grof Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1653
Mátyus-téma: mozgása darabos, ha formában van, akkor szélső védőként nem rossz, egyelőre nem nagyon tudok jobbat mondani a posztjára. Ezen kívül ő az egyetlen, aki néhány meccsen felvállalta azt, hogy megindult, csinált 1-2 cselt, vagyis nem játszott olyan gyáván, mint legtöbb csapattársa. Ez persze azzal is járt, hogy elhagyta a helyét és kaptunk róla jópár gólt.

"Lisztes sem egy Zidane, sőt megkockáztatom még Détári nyomába sem érhet."
Nevezzetek elfogultnak, de szerintem Détári fénykorában összemérhető volt a mai Zidane-nal (persze a foci fejlődését - főleg fizikálisan - beleszámítva).

Előzmény: mondial (1625)
Grof Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1652
Hogy eltaláltad, hogy jövök. :-)
Csak 1-2 témában reagálnék:

"Ha Borát hoznánk kapitánynak, abban én is benne lennék"
Én nem vagyok benne biztos, hogy jó lenne, mert az, hogy 5-ször összejött neki, az nem jelenti, hogy 6-odszor is össze fog, bár az biztos, hogy tud valamit. Viszont ha kapunk egy rossz sorsolást, vagy nem adott minden feltétel, esetleg rosszul sikerül 1-2 meccs, akkor nem jutunk ki és annál mélyebbre már nem nagyon lehet süllyedni, mint nem kijutni azzal a kapitánnyal, aki már 5 csapatot kivitt a VB-re...
Ha valami, akkor ez aztán tényleg teljesítmény-kényszert jelentene.

Előzmény: mondial (1642)
Zolaa Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1651
haat szerintem a rovid szunet miatt akkor kar volt Bicskeit meneszteni... lasd a korabbi hasonlo parostast, romanoktol idegenben gyava nyuszikent kikaptunk csunyan, de kozvetlenul utanna itthon a gruzokat levertuk konnyed jatekkal, foleg a 2. felidoben... nos ismet hasonlo idegenbeli szereples gruziaban, es utanna hazai meccs a romanokkal... most mar sose tudjuk mi lett volna, ha... de azt latjuk, hogy a valtas, _akkor_ nem jott be, mert Gellei semmi pluszt nem tudott adni a csapatnak...

nos a jelenlegi selejteszoben papirforma szerint a 3. helyre vagyunk jok, szal ha azt hozzuk akkor senkinek se nagyon lehet biralnia senkit, ellenben ha netalan 4. lesz a csapat, mint az utobbi 2selejtezo soran produkaltuk, mert ezaltal bizonyosan 1kalappal lejjebb kerulunk, es ez szerintem megengedhetetlen. Ennek az elkerulese mindennel fontosabb, mint az esetleges tovabbjuto hely megszerzese, a jovo valogatotjat legalabb ne hozzuk mar lehetetlen helyzetbe... szal a szovkapitany szerzodeseben bele kene venni, hogy ha legalabb a helyunket nem tartja meg, akkor semmilyen fizetesre ne tarthasson igenyt. Soot az addig kifizetett bert/juttatasokat is fizese vissza, hiszen kart okozott a magyar labdarugasnak...

Előzmény: mondial (1650)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1650
Ezt is leírtam, de leírom mégegyszer. A románok elleni hazai meccs egy lelkiekben teljesen összetört válogatott mérkőzése volt, mely állapot nagyban volt köszönhető a média által gerjesztett hangulatnak, a furcsa eseményeknek, valamint a grúz meccs is eléggé ott volt még a fejekben. Ezek után nem volt csoda az akkori játék, mindenki túl akart lenni az egészen. Állítom, hogy ha esetleg a grúzok elleni hazai meccs után játsszunk ellenük, nem lett volna ilyen egyoldalú a mérközés. Igaz ez már a "mi lett volna ha" féle képzelgés, aminek megint nem sok értelme van.

Hát Grof, lesz mit olvasnod! :))

mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1649
"sokkal jobb teljesítményt nyújtott a válogatott"

Az olaszok ellen.

Előzmény: mondial (1648)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1648
Szerintem Karesz egy kicsit csalódott a magyar fociban és a válogatottban, valljuk be sokan vagyunk így ezzel.

Egyébként Gelleinek mindössze 2 meccse volt idáig és azt te is bevallod, hogy a románok elleni meccshez képest sokkal jobb teljesítményt nyújtott a válogatott. Szvsz tök mindegy ki a kapitány, attól a játékosok nem lesznek jobbak. A véleményemet viszont továbbra is fenntartom. Ha nem lesznek tőzsgyökeres változások a csapatban, akkor ez a játékosanyag képes lehet kivívni 4 éven belül a kijutást valamelyik nagy világversenyre.

Előzmény: Zolaa (1647)
Zolaa Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1647
nos, a sokat szidott Bercivel nem kaptunk ki itthon a romanoktol, es nem hinnem, hogy idegenbeli vereseg utan kapasbol barmilyen szovkapitanyt ki kene rugni... ellenben Gellei elbukta a hazai meccset a romanok ellen, es teljesen eselytelenul, Bercivel meg 1:1-re vegeztunk itthon, es ugy hogy a helyzetek alapjan nekunk kellett volna nyernunk, azt meg igazabol nem tudom, hogy tudna barmelyik szovkapitany is ravenni a focistainkat, hogy amikor helyzetbe lerulnek ne sz*rjak ossze magukat, es csukott szemmel bikazannak bele a labdaba, hogy majdcsak lesz valami...Gellei masik tetmeccse az olaszok ellen megint siralmas volt, csak vergodtunk, na es senki se jojjon, hogy nagyszeruen helytalltunk, mert az olaszoknak az 1:0 boven eleg volt, de ha 3-4gol kellett volna a tovabbjutasukhoz akkor annyit rugtak volna...
Nem feltetlenul kulfoldi szovkapitany kene, hanem olyasvalaki aki fel tudja razni a jatekosokat... Eddig az osszes kiserletezes megbukott mikor kulfoldi, vagy kulfoldrol jovo szovkapitany volt a valogatot ellen... es klubcsapatainknal se jottek be, egyetlen kivetel a 90-es evek elejen a kispestnel a finn edzo...

jah es most elhelyezek egy dolgot amire kesobb majd hivatkozhatok, mint Karesz4, szal Gellei is csufosan meg fog bukni, es majd 1-2 ev mulva hangoztathatom mindenhol, hogy en aztan megmondam, hude ertek a focihoz ;)

amugy a legkonnyebb mindent lefikazni, barmilyen epito kritika nelkul...

mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1646
És 99-ben is(igaz idegenben), ami után szintén hatalmas felháborodás volt a reakció a közvélemény részéről, egyébként a hazai vereségnél már Gellei volt a kapitány.

Szerintem túlságosan kiéleztük ezt a vitát BB-re.

Előzmény: karesz4 (1641)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1645
Mint említettem, a média inkább a játékosokat pécézte ki magának, lehet, hogy emellett nem került annyiszor előtérbe BB, de azért őt is kritizálták.(nem csak az NS-re gondolok)
Előzmény: mondial (1644)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1644
Én nem érzem úgy, hogy egymás tenyeréből ettek volna. De akkor tényleg erősen megingott BB helye, legalábbis az én szememben.
Előzmény: karesz4 (1640)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1643
"Ha most fel kéne sorolni, minden bizonnyal egy a nemzetközi focival napi szinten kapcsolatot tartó közönséges szurkoló is fel tudna legalább 10 játékost"

az említett csapatokból.

Előzmény: mondial (1642)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1642
Kezdjük ott, hogy egy angol egy skót és megkockáztatom egy paraguayi válogatottat sem lehet összehasonlítani velünk, na nem azért, mert mi különbek vagyunk. Éppen fordítva! Ha most fel kéne sorolni, minden bizonnyal egy a nemzetközi focival napi szinten kapcsolatot tartó közönséges szurkoló is fel tudna legalább 10 játékost. Ezek a válogatottak szem előtt vannak, játékosaik jó bajnokságokban játszanak és nem is epizódszerepeket kapnak.

Kína esete más. Biztos lehetsz benne, hogy ott a körülmények kimagaslóan jobbak, mint itthon, más a közhangulat is a focistákkal szemben, ráadásul megnyerték a világ egyetlen olyan edzőjét, aki hasonló, egzotikus országokra szakosodott. Ha Borát hoznánk kapitánynak, abban én is benne lennék, csakhát ez ugye elsősorban pénz kérdés.

Előzmény: karesz4 (1638)
karesz4 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1641
Üdv!

"Egy alakulgató, épülgető csapattól nem lehet elvárni, hogy oda vissza megverje Romániát!"

Na ez tényszerűen valótlan! Romániától bercike három éves regnálása után kaptunk ki itthon tavaly, nem 98-ban!!!!

Üdv:

Karesz

Előzmény: mondial (1639)
karesz4 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1640
Üdv!

"Ne feledd, hogy akkortályt szenvedtük el az első izlandi vereséget is, ami akkortályt hatalmas égésnek bizonyult(sajna manapság már nem annyira), ami ráadásul Jenei 3. vagy 4. meccse volt, ami aláásta a sz.k. és a média viszonyát."
K: és mondjuk bercike lichtensteini 0:0-ja miért nem volt nagy égés? És az miért nem kezdte ki bercike és a média viszonyát? Miért nyalták-falták egymást még három évig utána???? szerinted Jenei, a románoktól elszenvedett első vereség után maradhatott volna egy napig kapitány???? Ennek meg egy rossz szót sem szólt senki!!! Na ez miért volt???

Üdv:

karesz

p.s.: mennem kell nekem is... :-(((((( holnap reggel nyolctól ugyanitt!

Előzmény: mondial (1634)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1639
Hjaj, már annyiszor leírtam...Egy alakulgató, épülgető csapattól nem lehet elvárni, hogy oda vissza megverje Romániát! Nem lehet úgy csapatot építeni, hogy közben mindenki azt lesi, hogy már megint milyen eredményt értek el. 2 selejtezősorozatot kezdett el BB és mindkettőnél az első sikeresebb eredmény után,ha te nem is de a média igen,rögtön arról kezdett el beszélni, hogy van lehetőség a továbbjutásra, meg kell ragadni a lehetőséget.

Egy fiatal csapat(és 98-ban Európa legfiatalabb válogatottja volt)rapszódikus teljesítményt nyújt, lehet itt jönni bármelyik fiatal, világverő válogatottal(most hirtelen egy sem jut eszembe, szvsz nincs is ilyen), azt mindenki elismeri, hogy a mindenkori kapitány válogatási lehetősége jóval behatároltabb.

Azért a liechtensteini meccs, azt elismerem, hogy azt nem kellett volna.

Ja és anyázós topcikba csak végső esetben megyek.

Előzmény: karesz4 (1636)
karesz4 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1638
Üdv!

"Hozzunk külföldi kapitányt, mondod. Hozzunk. És akkor? Bár szerintem egy külföldi edző eleve sikertelenségre lenne utalva(nem ismeri a játékosokat, a körülményeket stb.)"
K: ugyan, ne viccelj!
Ha az angolok!!!! mernek egy svédet kinevezni szövetségi kapitánynak, a skótok egy németet, a paraguayiak egy olaszt, a kínaiak egy szerbet, akkor nekünk mi félnivalónk lenne mondjuk egy német vagy egy olasz kapitánytól??? Ugyan mi??? Mennyire ismerte Milutinovic a Costa Rica-i vagy a Kínaui váélogatottat?? és mégis kivitte őket a vb-re!!!!
Talán előny, ha nem ismeri a "körülményeket"... Ugyanis hozzá nem mehetne oda favagó Jani managere, hogy

"Te Bora! itt ez a gyerek, ha néhányszor válogatott lesz, tízszeres áron el tudom adni, és akkor Te is jól jársz! Egyébként ügyes srác, a 11-eseket egészen jól rúgja, ha érted mire célzok, Bercikém... Tudod, hogy a válogatott gól minden összefoglalóban benne van! Hidd el, nem jársz rosszul!"

Úgyhogy az úgymond helyismeret hiánya csak előny lehetne! Ráadásul mondjuk egy Milutinovicot ez a "nívós hazai médiagárda" és MLSZ sem tudna kikezdeni, zsarolni, elüldözni, mint megtették mondjuk Mészöllyel, Jeneivel...

üdv:

Karesz

Előzmény: mondial (1635)
bicycle-repairman Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1637
Basszameg, állat lenne veletek még ezt folytatnom, mert most elkaptuk a fonalat, de mennem kell.
mondial, karesz4, csak így tovább, remélem, kitart holnapig!
karesz4 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1636
Üdv!

Talán nézz végig az eredménylistáján!

Döntetlen a világverő Lichtenstein ellen!
Három!!!! történelmi vereség a szőröstalpúaktól!
Történelmi vereség a tótoktól, itthon!
Vereség Grúziától!
Döntetlen Litvániával!
Mindezek tétmeccseken!!!!!

A noname csapatok elleni nívótlan döntetlenekről már ne is szóljak... (Bosznia, Jordánia, stb...)

esélytelen három selejtezősorozat... stb...

Mi kell még, hogy egy kapitányt szakmai nullának tartsunk???

Mi van ezzel szemben mint eredmény??? Egy ajándék döntetlen az olasz strandválogatott ellen itthon, egy kínkeserves itthoni döntetlen a románokkal és egy pozsonyi 0:0... hát tekintélyt parancsoló eredménylista!

Ha anno nem olastad, van egy olyan topic, hogy Bicskei Távozzon! és egy olyan, hogyBicskei, te tényleg ennyire h...je vagy? Na ezeket olvasd el!

Karesz

Előzmény: mondial (1631)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1635
Tehát akkor szerinted nagy válság van. Mégis mi lenne a megoldás? Hozzunk külföldi kapitányt, mondod. Hozzunk. És akkor? Bár szerintem egy külföldi edző eleve sikertelenségre lenne utalva(nem ismeri a játékosokat, a körülményeket stb.). Kik kerüljenek be a válogatottba? Most már komolyan érdekel kiket részeítenél előnyben.
Előzmény: karesz4 (1633)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1634
A Jenei féle csapattal kötelező lett volna a továbbjutás, akkor hatalmas lehetőséget puskázott el a válogatott. Ne feledd, hogy akkortályt szenvedtük el az első izlandi vereséget is, ami akkortályt hatalmas égésnek bizonyult(sajna manapság már nem annyira), ami ráadásul Jenei 3. vagy 4. meccse volt, ami aláásta a sz.k. és a média viszonyát.

Az izlandok elleni vereség utáni ellenszenv inkább az edzőnek szólt(ahogy én emlékszem), míg manapság egyértelműen a játékosok a bűnbakok, persze Bicskei sem jött ki makulátlanul a történetből.

Előzmény: karesz4 (1633)
karesz4 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1633
Üdv!

" de ez betudható az akkori összevisszaságnak és a közvélemény Kareszhez hasonló megnyílvánulásainak"

K: már bocs... az igazság szerintem az, hogy a korábbi kapitányokhoz (pl. Jenei) képest bb és a néhány falábú liblingje hihetetlenül sok megértést, türelmet kapott a médiától és a közvéleménytől... Talán, ha idejében ébred a közvélemény, és mondjuk legkésőbb a tótok elleni hazai zakó után elzavarják bicskeit és sleppjét, akkor kicsit előrébb is tarthatnánk... Egyébként visszakeresheted, én már az olaszok elleni meccs után leírtam, hogy ez egy jövőtlen-nívótlan csürhe... én nem a román meccs előtt kezdtem el lázadni...
az a legszomorúbb, hogy mindenben igazam lett... és ez tényleg nagyon szomorú!

üdv:

Karesz

Előzmény: mondial (1626)
mondial Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1632
"Azt is vérlázítónak tartom, hogy olyan "játékosok" vannak még mindig ott a keretben, akiket anno a managerük befizetett oda"

Ha bennfentes vagy megoszthatnád velünk, ezeknek a kijelentéseknek a bővebb kifejtését.

Előzmény: karesz4 (1628)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!