Ilyet lehet kapni hungaryban is, sőt olcsóbban is időnként ebben az anyagvastagságban ( ez 36 kiló, néha látok szintén 32-40 kiló közöttieket akciósan 35-40 ezer HUF-ért nem 50 ezerért). És igen, én olcsóbban szeretném, és fogom kihozni. :)
2.5 mm vastag kopásálló nagyszilárdságú acél? Csak arra, hogy ne hagyja elfordulni azt amit kézzel is lehet forgatni? Naaaa.....
"vagy stiftelni kell, vagy ahogy Q irta, csoszorito kell ra. ( bicikli ulles fajta.)"
na pont emiatt jött szóba a csigahajtás. Se nem kell stiftelni se nem kell rá szorító...
"aztan az egeszet felfogatod a kuplung harang helyen."
Ezen még variálok, de valószínűleg a váltó is az állványon kerül majd rá. Ehhez a művelethez lesz segédlába (segédlábpárja/két segédlába) az állványnak.
"egy motor osszerakas kozben folyamat porogsz az oldalak kozt,"
Mármint TE! Számomra ez meditatív meló, szerintem eltelik egy-két hét vagy hónap mire összerakódik. Hidd el sem lesz ott pörgés, azt maximum a motor fog mint csirkék a grillben.
az a baj, hogy csak ezt a 3 féle hőfokot látja a diag, se beltér, se kültér, se másfelé fújt levegőhőfokot nem, abból el lehetne indulni jobban.
a 807-es rajzán van vagy 5 hőfokérzékelő, ebből ha jól láttam 2-nek van közös testje, a többi önálló, van vagy 2, ami a bsi-be megy, faja kis agyonbonyolított rendszer ez.
Valaki említett itt fogaskoszorút/bendixet, maszek betonkeverőn láttam ilyet, bendix egy kb 30 cm átmérőjű karikára hegesztve, 3 ágú, mint a merci csillag, 2 kézzel tekerhető, ha beállítod egyikkel lestifteled, oszt kész, örök mint a nyomorúság...
Közös tápjuk nincs a hőmérőszenzoroknak, egyesével kapnak 5V-os feszültséget, amit a szenzor hőfok függvényében test felé húz le, de ezt Te is tudod:-)
Logikailag nekem nem passzol, hogy a 18 fokos elpárologtatóból hogy tud -40 fokos levegő jönni*, arról nem is beszélve, hogy nem csak ez a 3 hőfokérzékelő van gondolom, csak ennyit lát a diag, ergo tudhatná, hogy a valós hőfok az nem annyi.
*csak észre kék vennie, hogy valami nem jó, mondjuk az, hogy nem változik a beltér hőfoka, hiába"-40" fok a befújt levegő, ezért gondolom a diag hibájának inkább
Majd nézek hozzá valami rajzot, ha bejutok a céghez.
aki még ötlettel bír, ne tartsa magába, a benzingyufán kívül:-)
mivel hogy kétoldali felfogatásról beszéltél így gondolom a hosszirányú buli sanszos hogy nem játszik.
egyébként a mostani (evo 2) végtelen számú állással rendelkezik a tengelycső egy hasított hüvelyben forog amit egy csavarral össze lehet szorítani. így bárhol fixálható
Neked lehet, hogy nem. De én béna vagyok és fakezű, szóval a 16 számomra a minimum. :)
(Amúgy ha keresztben van felfogatva szerintem 4 elég, ha hosszában akkor pedig mindenre gondolva legyen egy állás 0 foknál, egy 30 foknál, egy 45-nél egy 90-nél, egy 120-nál, egy 180-nál, egy 240-nél, egy 270-nél, egy 315-nél, egy 330-nál, és több nem is kell. :P (10))
hány pozícióban kell megállítani egy motort ahhoz hogy mindenhol dolgozni lehessen rajta?
a én állványom 90°ban reteszelhető egy átdugós stifttel. az gyakorlatilag négy pozíció és sosem esett nehezemre az öthengeres audi motorokat forgatni rajta (kézzel)
Bocsánat, még az is lemaradt, hogy az elforduló cső állvány felőli végébe bedugható egy hosszú erőkar, akkor egyedül is használható az állvány.A második kép szélén egy része látszik is.
Jól látod, a külső tartócsőben fordul el a belső, amin a blokk, meg a csillag alakú rögzítő van a rugós retesszel. Egy ember simán el tudja forgatni, egy másik segíthet a pontos reteszelésben.
Ez így most drágává vált, itthonamúgy kétszeres ára van ehhez képest. Ha ennyit szánnék rá akkor ott lenne az a jófogásos link amit májkel linkelt az legalább más tekintetben nem kompromisszumos.
Maga a váz az nem kérdéses, amúgy nálam is ez a cső a csőben van tervezve, csak két oldalról. A forgatás amin még variálok, az meg pot nem látszik ezeken a képeken sem, csak a rögzítés. Úgy látom itt 8 állás lehetséges, és rugós csap fogja meg.
Ha ez a fajta megoldás lesz a végleges akkor én egy bicikli hátsó lánckereket tervezek használni. Ára elenyésző, és ebbe 20 helyen megy be a stift, de lehet venni mindenfélét 16 és sok fog között:
ha lerúgják* a csatit, akkor kéne legyen hibakód. mondjuk csigás ez
*mindkét oldalon egyszerre csak nem rúgják le. olvasgatva utána egy kicsit, pollenszűrő cserénél írnak hasonlót, szét kell húzni valamit, aztán el szok felejteni összedugni
Abszolút nincs típusismeretem ebből a tragacsból, hátha nem is lesz:-)
Automata klíma nem megy. Gáz ellenőrizve, van benne. Gáznyomást a motorvezérlő látja(5 bar), klímában diaggal nézve hibakód nincs, a panelen ha beállítunk LO hőfokot, ventit bekapcsolva, AC gombot benyomva a klímavezérlő szerint nincs klímaigény(univerzális diag, írhat hülyeséget is), bárhova fújatunk sem. Elpárologtató hőfokot látja, 18°C, lábtér befújt hőfok -40°C bal-jobb oldalon is.
Kompresszor sima mágneses tengelykapcsolós még(ellenőrizni szakadásra stb. nem volt időm).
Tavaly működött, azóta nem javítottak semmit az autón(ismerősé).
Rajzot nem sikerült vadásznom hozzá, csak a 807-esét, abban a bsi kapcsolja a kompresszort, nem a klímavezérlő, nemtudom ez is ilyen lehet-e.
nem várok csodát meg távgyógyítást, 10 percem volt rá összesen, ennyit sikerült, esetleg ötlet valakinek.
(tulaj megnézi a kompresszor kuplung tekercsét műszerrel, ha sikerül neki).
Ettől nem félek. Eddig sikerült betartanom azt az alapelvemet, hogy más autójához nem nyúlok. Ezután sem fogok, főleg nem olyan szinten, hogy univerzális befogóra legyen szükségem.