Keresés

Részletes keresés

digicat Creative Commons License 2007.12.04 0 0 137
Mi egy 7000 forintos Clatronic-ot használunk kb. 2 éve. Még időzítője is van, de soha nem használtuk.
Heti 1-2 alkalommal sütünk, eddig semmi baja, kicsit megkarcolódott az üst a magoktól, de ha bármi baja lesz, akkor szívfájdalom nélkül kidobjuk és veszünk egy hasonlót.
Pazarlás vagy nem, így olcsóbb. 5-10 ezer forint egy új üstért rablás.
Előzmény: stefiadri (135)
szeva000 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 136

sziasztok!
sajna nincs időm most végig olvasni a fórumot(örülök,hogy megtaláltam:)),de lenne egy nagy kérésem.
Holnap kenyérsütőgépet kellene vannam ajándékba az asszonykámnak,de fogalmam sincs,hogy mi lenne a jó.A lényeg az,hogy nagy kenyeret lehessen sütni.Nézegettem a moulinexet....az jó lenne??
max 25000-et szánnék rá

stefiadri Creative Commons License 2007.12.04 0 0 135

Egyetértek szvsz is ez a legjobb álláspont.

 

Nekünk 3 éve van sütőnk,  kb. 3-4 hetente használom. A gyerekeknek nem nagyon jött be ez a kenyér, csak dagasztásra ritkán használom. Erre kiválóan megfelel egy 10ezer körüli sütő.

Előzmény: digicat (134)
digicat Creative Commons License 2007.12.04 0 0 134
Ha első gép lesz akkor vedd a legolcsóbbat. Ha beválik (használjátok rendszeresen), akkor később lecserélheted egy drágábbra, és akkor már lesznek igényeid is.
Előzmény: passátos (133)
passátos Creative Commons License 2007.12.03 0 0 133
Sziasztok!
Most akarunk kenyérsütő gépet venni. Adjatok már légyszi tanácsot hogy milyen márkában gondolkozzunk (nem a legdrágább érdekelne anyagiak miatt) és milyen tudással rendelkezzen?! Milyen teljesitményü legyen ( csak egyszerü családi használatra) és milyen szempontok figyelembevételével válasszunk. Olvastam ahogy írtátok hogy szervíz gondok is vannak, meg az alkatrész ellátás sem mellékes. Tényleg az olcsó olyan is, vagy a nevesebb márkákban goldolkozzunk? Abszolult nem ismerem ezt a fajta gépet, boltban is csak mostanában néztem eggyet- kettőt. Persze az eladónak "minden" eladó, így ott nem kaphatok hiteles választ, ezért kérem a ti tapasztalataitok alapján a segítséget! Előre is köszi a hozzászólóknak!
Mauzliman Creative Commons License 2007.11.29 0 0 132
Sziasztok,

Van egy svájci gyártmányú Alpina kenyérsütőm, aminek az egyik műanyag fogaskereke eldarálódott a hajtó fogasszíj alatt.

Hol kaphatnék én ehhez a márkához ilyen fogkaskerék alkatrészt? Fejér megyei vagyok, de elmegyek Bp.-ig is, csak ne nagyon kelljen bemenni a város közepébe érte:-)))

Köszi előre is,
Mau
Dódy Creative Commons License 2007.11.23 0 0 131

Szia!

 

Sajnos nekem is ilyen problémám van.  Költözés után nem találom a Hauser BM-663-as használati utasítását.

Elég régen használtam és szinte mindig az 1-es gombot. Most dagasztásra lett volna szükségem, de fogalmam sincs melyik gomb az, ami ezt a funkciót elindítja.

Már próbáltam lefordítani a gombok feliratát, de nem sok eredménnyel.

Szerintem a két gép nagyon hasonló lehet. Ha hamarabb hozzájutsz a használati utasításhoz, kérlek értesíts!

 

Én is küldöm, ha megtalálom.

 

Üdv: Dódy

Előzmény: takzsu (125)
SoMa Creative Commons License 2007.11.17 0 0 130
Ahham, nagyon köszönöm!
Előzmény: TTAMAS (129)
TTAMAS Creative Commons License 2007.11.17 0 0 129

Kb. 5% a súlyveszteség a sütéskor, ezért kb. 95 deka alpanyagból lesz 90 dekás kenyér. A súlyba ne felejtsd el a vizet is beszámítani.

Előzmény: SoMa (128)
SoMa Creative Commons License 2007.11.17 0 0 128
Sziasztok!

Volna egy nagyon alap kérdésem, amikor pl. 900g-s kenyeret akarok sütni, akkor az alapanyagok össztömege legyen 900g? Vagy, hogy máshogy?
A választ előre is köszi,
Soma

Zsolti2003 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 127
Előzmény: takzsu (125)
Zsolti2003 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 126
Írj ide egy levelet. Lehet, küldenek.
Előzmény: takzsu (125)
takzsu Creative Commons License 2007.11.07 0 0 125
Könyörgöm segitsen valaki! Kaptam egy hauser ubm-650 tipusu kenyérsütöt használati utasitás nélkül! neten sem találtam hozzá semmit... :( Tudna valaki segiteni? Nem sütési recept kell hanem használati utasitás a szerkentyühöz!
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.01 0 0 124
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=1001728&la=72827469
Előzmény: era1976 (123)
era1976 Creative Commons License 2007.11.01 0 0 123
sziasztok!
Nem tudom tudtok e nekem segíteni?Kaptam egy kenyérsütőt,és találtam hozzá egy receptet amivel nagyon finom kenyeret lehet sütni,de az a gondom,hogy a keverőlapát felőli oldalon,középen félig nyers marad ,ez mitől lehet?
era
prokariota Creative Commons License 2007.10.26 0 0 121
A #99 számú első hozzászólásomban írttam a gépemről és az első kenyeremről..Tulajdon képen minden úgy alakul, ahogyan elvárható egy kezdőtől: ehető kenyér, növekvő tapasztalat. Túl sok fajta kenyeret nincs szándélkomban készíteni, inkább egy standard-ot szeretnék, amit időnként felváltana valami más. Standardnak a krumplis kenyeret gondoltam, utána még talán a szendvics az, amit sütni akarok. A lényeg, hogy ne kelljen a héját levágni, és mindig kéznél legyen, tehát ha friss kenyeret akarok enni, akkor ne keljen el mennem otthonról kenyeret venni, és ne kelljen filózni, hogy elég lesz-e pl. reggelire, vagy sem..A tészta gyúrás már csak ezután jönne, de a bejglit ezzel akarom már készíteni..
Előzmény: em zé (120)
em zé Creative Commons License 2007.10.25 0 0 120
Nagyon szívesen segítek a tanácsaimmal,nálam már többszázszor bevált.
Mások is segítenek majd. Döntsd el kinek hiszel, bár ez még nem garancia a sikerre. Ajánlom:Próbáld a géphez adott legegyszerűbb(vagy a gépedre kipróbált netes)   receptet szóról szóra betartani és begyakorolni. Milyen gépet is használsz?
Karácsonyra tudsz már sütni 5 féle kenyeret,többféle kalácsot.Szerintem sziveszterre tuti lesz a hajnali friss kenyér is.De először az alapkenyér.
Előzmény: prokariota (118)
prokariota Creative Commons License 2007.10.25 0 0 119
Látod, még a Netezés sem megy, hát még a kenyér sütés!
Előzmény: em zé (117)
prokariota Creative Commons License 2007.10.25 0 0 118
Én sem nagyon sütögettem még, most volt a második alkalom. Először BL-55-ös
lisztből sütöttem, és már annak is örültem, hogy jó étvággyal meg tudtuk enni. Egy kicsit tömött volt, egy kicsit többnek sikerült, mint amit akartam, de azért mégis én sütöttem..A második alkalomra már variálni volt kedvem. A gép könyvében nem találtam krumplis kenyeret, csak utalást: a krumpli mennyiségével csökkenteni kell a liszt mennyiségét. Én így csináltam, és az első keverésnél rántás - féle lett a dagasztó edényben, és akkor próbáltam valami féle kenyér tésztát össze hozni belőle. Mondhatni sikerült viszonylag sok liszt hozzáadásával. Így, ha nem mondom az előzményeket, még azt is el lehetne mondani, hogy "jól sikerült". Rugalmas, kellő képpen lyukacsos, és ehető. Itt tőletek azt hallottam, hogy a víz mennyiségét kell csökkenteni a krumpli mennyiségével, így kissé tanácstalan vagyok. Az alap recepthez képest most akkor a vizet, vagy a lisztet kell csökkenteni. Szerintem lehet, hogy mind a kettőt..Ameddig egy frankó receptet nem hozok össze, addig a késleltetési időt nem tudom programozni. A célom pedig az lenne, hogy 70 dkg-os friss kenyér várjon reggel, amikor felébredek..Úgy gondolom, hogy jó krumplis kenyeret csak rétes lisztből lehet készíteni liszt adalék nélkül. Legközelebb ezt csinálom..De azért a Google-t is meg nézem..















































Előzmény: em zé (117)
em zé Creative Commons License 2007.10.25 0 0 117
Kedves prokariota ügyi vagy, hogy találtál ilyen kiváló tanácsadót,aki még életében nem sütött géppel kenyeret.Én beütném a Googleba a krumplis kenyér szót és válogatnék többszáz recipéből.
Előzmény: prokariota (116)
prokariota Creative Commons License 2007.10.25 0 0 116
És persze a tiedet is em zé!
Előzmény: em zé (106)
prokariota Creative Commons License 2007.10.25 0 0 115
Kedves H G !
A választ nekem adtad, én megköszöntemm. Én elhiszem, hogy szép kenyeret sütöl, és megfogadom a tanácsodat..
Előzmény: H_G (114)
H_G Creative Commons License 2007.10.25 0 0 114
Várj, majd hozok képet.

Előzmény: em zé (113)
em zé Creative Commons License 2007.10.25 0 0 113
Kedves H G sütöttél már életedben kenyeret? Milyet?
Előzmény: H_G (112)
H_G Creative Commons License 2007.10.25 0 0 112
Én nem sütök géppel. Ettől, remélem, még meg szabad mondanom valakinek, hogy hol találja a keresett receptet?

Előzmény: em zé (111)
em zé Creative Commons License 2007.10.25 0 0 111
Kedves H G, milyen típusú gépet és mióta használod?
Előzmény: H_G (110)
H_G Creative Commons License 2007.10.25 0 0 110
Sikért bioboltokban találsz.

"Akkor is kell sikér a krumplis kenyérhez, ha rétes lisztből csinálom?.."

Ezt nem tudom (mint láthatod, a recept nem az enyém, hanem missparkeré), de alapvetően nem tűnik jó ötletnek.
Előzmény: prokariota (108)
prokariota Creative Commons License 2007.10.24 0 0 109
Elnézést a nick- név cseréért, más belépővel jöttem be, mint amit megszoktam és véletlenül ezzel a névvel válaszoltam..
Előzmény: H_G (104)
prokariota Creative Commons License 2007.10.24 0 0 108
Köszönöm a választ, de nem tudom, hogy a sikért hol lehet beszerezni. Akkor is kell sikér a krumplis kenyérhez, ha rétes lisztből csinálom?..
Előzmény: H_G (104)
em zé Creative Commons License 2007.10.24 0 0 106
Krumplis kenyér készítésekor  a víz mennyiségét a krumpli mennyiségével csökkenteni kell. Ajánlható eljárás,hogy a kimért víz 2/3 részével indítsd el a gépet és szükség szerint tegyél hozzá vizet.Az utólag hozzáadott liszt a kenyér minőségét rontja.
Előzmény: Törölt nick (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!