Kockasfulu, 2hounds, nálatok hogy telnek az első hetek?
Nekünk óriási káosz... Néha tök jól alszik Bogi, a következő nap semmit. Az evéssel ugyanez a helyzet. 3-4 etetésen keresztül alig eszik, aztán csak azt veszem észre, hogy egész nap cicin van, követeli a kaját. Ma is egész nap hangoskodott, semmit nem aludt. :(
Persze mire a férjem hazaér tündérien alszik, ő meg persze el sem hiszi, hogy mik történtek egész nap. :)
Engem valaki megátkozott... :(
Még a gátam sem az igazi, a derekam éppen csak javulni kezdett, erre előjött az aranyerem, és ma délutánra bedurrant az egyik mellem, tejcsatorna elzáródás... Van még rajtam valami, ami elromolhat?!
Hogyan kell a tejcsatorna elzáródást kezelni? Meleg borogatást olvastam, maszírozást és szoptatást. Ezeket alkalmazom, de továbbra is fáj. Vajon mennyi idő alatt múlik el?
traktorlány, bocs RO-ból. én is derékfájós vagyok és van egy tök jó gyakorlat, ami most nagyon gyorsan elmulasztotta. tudok neked privit írni? leírnám, hátha neked is bejön.
Igen, a babakocsis trükköt én is sikerrel alkalmazom. Általában be is jön, de sajnos van, hogy annyira nyűgös Bogi, hogy semmi nem használ, csak ha sétálgatok vele fel-alá. Ez általában akkor van, ha nem aludt jól. Annyira fáradt, hogy már a fáradtságtól nem alszik. Ilyenkor 2-3 óra, míg el tudom altatni. Remélem, hogy ezt hamar kinövi. Kb egy hete lett ez rendszeres, elötte csak egyszer-kétszer volt ilyen.
A hordozókendőt lehet ilyen kis korban használni? Nem kell megvárni, amíg a fejét tudja stabilan tartani?
Nem tudom, milyen lakásban vagy házban laktok, de ha esetleg beválik, nálunk nagy segítség a babakocsi. Abban van a gyerek, ha a földszinten van, tolom magammal, ahova megyek. Ha meg esetleg egyedül lennénk ls zuhanyozni kellene, vagy wc, stb, és nagyon nyűgös, akkor betenném a hordozóba és vinném magammal a fürdőbe. Másik megoldás a hordozókendő (nem jó a kenguru, mert az még jobban kikészíti a hátad - saját tapasztalat -, a baba gerincének se jó.
Nekem is korábbi szülést jósoltak, 38 hetesen már minden este imádkoztam, hogy induljon be azonnal, nagyon nehezen viseltem a végét. 40+2 lett...
Én az utolsó pár hétben már mondtam a dokinak, hogy ne mondja meg mekkora, nem akartam tudni. Valahogy úgyis ki kell jönnie. Nem akartam ráparázni. Mai napig megdöbbenek amikor nézegetem ezt a hurkagyereket, hogy kijött belőlem természetes úton.
Viszont első szüléshez képest igen rövid szülésem volt, erős gyerek, jobban tudta törni magának az utat.
A gátsebem már sokkal jobb, két napja tudok ülni. :)
A derekam viszont nagyon be van állva már két hete. Aggódom kicsit, hogy hogyan lesz a jövő héten. A férjem már nem lesz itthon, egész nap egyedül leszek Bogival, és sajnos nem nagyon tudom tartani. Megemelem, ártalom egyik helyről a másikra, de fogni és mászkálni vele percekig, na az nem megy... Ha nagyon nyűgös, csak úgy nyugszik meg.
Valakinek valami tuti praktikája derékfájásra?
Nekem a párom meg a gyerekem jöttek be a kórházba, meg másnap após meg sógorom. Bevallom, szar volt, ott állok hálóingben 2 szinte idegen pasi előtt, nincs egy szék, ahova leüljenek, az ágyra ültek le fogni a babát (fogni a babát áááááá, nem valami steril egyik se, na mindegy), én meg álltam, mert a gátsebbel csak feküdni tudtam volna, azt meg tök kínosnak éreztem volna. Mondtam is a páromnak, hogy bocs, de ne hívja be őket a köv. napra. Az anyja jöhet, ő legalább nő, de pasik ne jöjjenek. Egy barátunk szólt, hogy ott van a kórházban épp, felugorhat-e, de takaróztam azzal, hogy nincs látogatás éppen, semmi kedven nem volt hozzájuk. Ithtonra is mondtam a páromnak, hogy az első hétre ne jöjjön senki, antiszoc vagyok. A saját barátaim az más, de az övéi nekem csak ismerősök, nem akartam látni senkit. Mondjuk az enyémek meg (mind a 2) megkérdezték, hogy mikor jöjjenek, nem csak odaszóltak, hogy jönnének ekkor meg akkor. Szerintem nem ciki azt mondani, hogy bocs, nem érzed jól magad, ne jöjjenek.
huu, akkor tenyleg drukkolok, hogy mielobb kibujjon! Bar baratnom, aki elsot normal sullyal masodikat meg extra nagy sullyal szulte, azt mondta, utobbi sokkal konnyebb volt, mintha a baba is kozremukodott volna.Meg van gyozodve rola, hogy a sulya miatt, mert jo eroben volt.
Ismerosoknek en siman megmondtam anno, hogy nem tusom mi hogy lesz, de majd szolok ha johetnek babalatogatoba.Igaz nekem nem tolongtak, inkabb kerdeztek.Ketszer jottek latogatni korhazba, az nem zavart.
En is tegnap voltam Uh-n.A mehlepeny leszallt a mehszajrol, juppiii :) 27 het helyett 27+1-nek becsulte most a gep, 1110 gr.
36+5, ma voltanm CTG-n (negatív), meg UH-n is. Nos már most 3300 grammra becsülték a babát....jajj. ("Nagybabások, van hasonló korú súlybecslésetek?)
Aztán: lehet, hogy csak én problémázom ezen a dolgon, és inkább örülnöm kellene, de előre látom, hogy meg fognak rohamozni a látogatók a kórházban. És itt most nem a szűk családomra gondolok(ők E-nál is felfogták,kire/ mire van szükségem). Ahol most fogok szülni, sok a távoli rokon, barátnő, és már jelentkeznek, van, akit évek óta nem láttam. Nem akarom őket megbántani, de szerintem ez nem az a helyzet. Ti hogy kezelitek ezt a dolgot?
Gratula Bogihoz! Gyors felepulest!! Fotot lathatunk? De jo, hogy ejjel nagyot alszik :) Maradjon is ugy!
Amanci, neked drukkolok nagyon! En is 40+2-vel szultem 3 eve a legnagyobb melegben, pedig minden jel elobbi szulesre mutatott.Nehezen birtam a legveget...
Az én lányom 2 hónapig nam kakilt magától. Egyszer sem. Mi szélcsövet használtunk orvosi javaslatra, azzal azért elő tudtuk varázsolni. Sokat masszíroztam én is a pociját,tornáztattam, de az nem bizonyult elégnek. (Egyébként nagyon hasfájós is volt, mára tudjuk, hogy tejérzékeny. Széklete igaziból fél éve van rendben (most 5 és fél), ami két/három naponkénti kakit jelent magától- laevolac, kúp volt eddig...)
A lényeg: nekünk a szélcső vált be babakorban, elég kíméletesnek is tűnik, a bélgázokat is kicsalogatja.
Sok folyadek mindkettotoknek, pocakmasszazs 2. naptol. (az enyem is ritkan kakilos, de a 2 napig varok csak utana vizpotlas es masszazs gyakran. Eddig segitett)
Nekem a nagyobbiknál a Humana ánizs-édeskömény-kamilla teája vált be. Születéstől itatható. A kicsinél viszont nem működik. Ő anyatejen kívül nem fogad el mást (most 4,5 hónapos). Nála a gyerekorvos azt javasolta, ha nagyon szenved, akkor 5-6 naponta használjuk szélcsövet (gyógyszertárban lehet kapni). 2X vagy 3X haasználtuk, azóta 2-3 naponta van kaki. Azt is mondta, hogy lehet laktózt is kapni a gyógyszertárban az is segít és nem gyógyszer. Mi ezt nem próbáltuk ki, mert én laktózérzékeny vagyok, így a gyereknél inkább nem kockáztatok, hátha örökölte. :-(
Tanácsot szeretnék kérni. Most 5 hetes a pici lányom, és sajnos szenvedünk a kakival.
Kb 5 napja, eddig minden rendben volt, és 5 napja nem sajnam,nagyon szenvedett, aztán adtam neki tegnap reggel Laevolacot, ami segített is tegnap, de éjjel megint szenvedett meg ma is.
Anya tejet is kap, tudom attól kevesebb a kaki.
Gyógyszert nem akarokadni neki megint már.
Próbálok olyan ételeket is enni,ami segíthet neki.
Fejni nem fejek, se előtte, se utána, bevallom, képtelen vagyok a szoptatás, cumisüveg mellé még a fejéssel is bajmolódni. Gondolom írtam már itt is, nekem a szoptatás nem egy pozitív dolog, 5 éve Tomival kicsináltam magam lelkileg a téma miatt, most nem vagyok hajlandó. Annyit szoptatom, amennyit feltétlen muszáj, ha 5 perc után ráun, és nem fáj, feszül a mellem, akkor annyi. Ha muszáj még kiszívatni vele vmit, akkor jön a harc. :)
Ez így a pótlással beválik most mindkettőnknek, ennyi nekem épp elég, hogy nem vagyok ideggörcs. :)
Gratulálok neked is, szép méretek!! A gátsebre tényleg szuper a First, én mikor először befújtam, megváltás volt, komolyan!! Utána azért nem volt olyan látványos a javulás, de ahogy a varratok eltűntek, a fájdalom is megszűnt. Én is így voltam, se ülni, se járkálni nem tudtam rendesen, fekve meg tökre nem tudok szoptatni, nem kényelmes, Áron se szereti.
Gátsebre tényleg nagyon jó az Aloe First, ahogy 2 hounds is írta, én is használtam, gyorsan gyógyult.
Én beleléptem a 37. hétbe, szóval a jövő héten már megszülethetne.:) Na jó, legyen utána még 1 hét, de ne négy, mint E-val volt(40+6, ő is 4 kilós lett,mondjuk azóta csupán 12 kilót bírt magára szedni, öt és félévesen csak 16...), mert most kevésbé bírom valahogy: melegem van, nagy a pocakom, három napja szúrogat, meg nyilallik - a szülésznő szerint ez már a jósló, azt mondta, hogy két hét múlva szülünk. Úgy legyen!:)
24-én hajnali 4-kor szültem egy 4,25 kilós izomgyereket. :) 53 centit mértek, de szerintem elmérték. Legalább 58 cm volt.
A neve Boglárka.
Nagyon cuki, eszik, alszik. Néha már nézeget. Pelusozásnál az üvöltés nálunk is nagyon megy. Meg fürdésnél is. Iszonyat mennyiséget eszik, gyakorlatilag egész nap töltöm felül, pucolom alul... Sajnos a tejem még nem elég, mert a gyermekem dupláját kéri, mint a korosztálya. Majdnem minden evésnél 30 ml-t pótolnom kell. Szopizás után kb 2-3 ml marad a mellemben. Viszont cserébe éjszaka 1szer kelt csak. Nagyon ritkán 2szer.
A gátsebem nagyon fáj, ülni még nem tudok, de menni sem nagyon. Mindennek a tetejébe még a derekam is beállt a sok fekvéstől. A folyamatos fájdalomtól már nagyon kivagyok.
Dehát ilyen ez az anya szakma, azt mondják. :)
Kockasfulu, hatalmas gratula Kamillahoz! Ezt csak igy elhinted?? Meselj kicsit!
2hounds, nagyon edi Aron baba, azok a szemek :o) Ugy birom, hogy mig ilyen picik, ekkora szemeik vannak :o)
Szoptatashoz akartam irni, hogy probaltad-e mar, hogy mielott mellre teszed, kicsit kifejsz belole, es akkor talan nem spriccel ugy a tej, plusz akkor a zsirosabb reszet is kiszivna, s talan jobban is lakna tole, mint amikor nem uriti ki, s akkor a vizesebb reszet eszi.
Többször írtam már hosszút és elszállt.Most csak próba....
Annyit azért mindenképpen hozzátennék, hogy Kamilla gyönyörű baba (E. is 4 kg volt , vélek hasonló vonásokat felfedezni :)-tesó se lesz kisebb szerintem , be is vagyok rezelve ), itt is gatulálok, kocek!!!
2hounds, örülök, hogy Áron szépen fejlődik, nagyon formás kispasi (jaj, én már úgy szeretnék a szoptatás nehézségein rágódni egészséges kisbabával és begyógyult gátsebbel....:) )
(na, valamiért kiemelt és nem tudom visszacsinálni...)
Én szültem 26-án egy óriásbébit - legalábbis a tesóihoz képest- 4160 gr és 57 cm. Nem volt könnyű, de minden oké, otthon vagyunk, ügyesen eszik-alszik, nézeget. :)