Én sem értem, hogy minek az internetkávézó, ha egy-két éven belül már mindenhol lesz net? Jönnek a turisták, aztán csak becsengetnek valahova, hogy megnézhetnék-e a méljeiket. Olyan természetes lesz ez, mintha csak egy pohár vizet kérnének.
Az sem igazán világos, hogy miért zavar egyeseket egy föld alatti létesítmény? Ja persze, a drogveszély.
Kicsit javítva egyetértek a véleményeddel: sokan azért lettek ellenzői a dolognak mert kevessebet adhatnak el tortából.
Más. A Deák téri felújítás. A hadviselő felek már a reklámújságokban üzengetnek egymásnak.
A Hirsztárban egy nyugdíjas orvos-doktor arca mögé bújva az átépítés ellenzői üzennek. Nagyrészt a nemzeti vérzivatarok emlékmüveire hivatkozik, mintha azok veszélyben volnának. A tér az valami kegyhely ? És egy mókás jóslat amit szószerint idéznék:
" Képzeljünk el gyóni Géza szobrának elgyötört katonája mellett egy internet-kávézót ahol már amúgy sem fognak internetezni hoszen az egy-két éven belül már minden otthon szerves része lesz. viszont a föld alá dugva tanyájává válhat a üveseknek netán a narkósoknak ! "
Aztán a végén a Perkovátz ház elötti szavazásra buzdít.
A válasz a Szuperinfóban nagyrészt az elelnzők korábbi nyilatkozatairól szól, és a Dömötöri elött épült teraszféelségre az uttest rovására és a Villasori fák kivágásnak felemlegetésére 92-ből.
Szóval én az átépítés hive vagyok, de nem tudok attól a cinikus véleményemtől szabadulni hogy sokan azért lettek ellenzői a dolognak mert kevessebet kaptak a tortából?
A 3678-as hozzászólásodból úgy veszem ki, van vagy volt valami negatív tapasztalatot üzleti-befektetési téren. Jól értem? Ha igen ird le röviden, neveket nem emlíve.
de igen elolvastam (mind a hetet) és úgy láttam, hogy csak kritizálsz és elégedetlenkedsz... bár a kritika építő is lehet, a mások leszólása, a folytonos siránkozás viszont inkább bosszantó...
ha építő kritikát akarsz gyakorolni akkor rossz fórumot választottal, mert errefelé nem járnak azok, akikhez szólsz... csak egy egész szűk társaság, akik valószínűleg nem sokat tehetnek az általad kifogásolt ügyekben - legyenek azok bármennyire is bosszantóak...
mondd csak, te az életben is ennyire negatív vagy???
Nem az itteni emberekkel van a gond hanem az emberekkel általában. Miért lenne jobb Győrben vagy Pesten? Erkölcsösebbek, kulturáltabbak jobb az izlésük? Nekem nem úgy tűnt...
Keresd olyanok társaságát akik közelében jól érzed magad, és próbáld megváltoztatni a környezetedet :)
Na, igen. A bizniszt nem is említettem. Mert az ugye odaköthet valakit Budapesthez, de hogy ide nem, az tuti. Döglődik itt minden. Ha itt kitalálsz valami újat, ami dübörögne akár Győrben, itt nem fog téged eltartani ez az 50.000 "kispolgár".
De legalább tényleg nincs annyi kutyaszar, meg húgyszagú aluljáró...
Kedves Motoros! Elvesztetted a rendszámodat a mai napon(13-án) 19 óra körül Győr felöl Kópháza előtt kb 1 km-el. Ha olcsón akarod megúszni a rendszámpótlást keresd a menetirány szerinti árok mentén, lerepült az útról. (Amúgy mentél mint az állat, hiába dudáltam)
Kispolgáriak az emberek, begyöpösödöttek, ez is lehetséges.
De ez az a hely, ahol családosként nyugodtabban lehet élni - egyenlőre.
Ez nekem elég - ez a kispolgári?
Az ember fiatalkorában a bulizást tartja szem előtt, ezt a diákévei alatt meg is kapja pl. Budapesten. Akinek ez fontos, ott is ragad. Nincs ezzel semmi baj. Addig marad egy helyen az ember, ameddig jól érzi magát. Így van ez Sopronnal is. Ez a város nem egy kultúrközpont, turistacsoportokat sem nagyon látni.
Ennek a városnak a fekvése az, ami az előnye, és a hátránya is egyben. Innen minden messze van, és mindenkinek messze vagyunk. Miért nem jönnek ide jó kis dzsezz-bandák, tánckarok stb. a fővárosból vagy máshonnan? Mert nem éri meg az utazás, esetleg a szállás.
Az utóbbi egy-két évben történt pár dolog, ami fejlődést jelent, mert igenis azért történt valami. Pl. karácsonyi vásár, nyári színház ilyesmi. Nem sok, de ilyen sem volt korábban.
Szumma, szummárum lehet szidni is (én is szoktam), lehet dícsérni is (ezt is szoktam), akinek meg eljön az a bizonyos fílingje, akkor tegyen úgy, ahogy jólesik. Csak meg ne bánja később...
Mondjuk izé-nek van is, meg volt is egypár ötlete a javításra, (régebben beszéltünk már erröl itt) és volt is némi belelátása hogy megy a kultúrális ügyekben a döntéshozás. Szóval nem csak bele a levegőbe morgolódik hanem van mögötte némi tapasztalat e téren tudod.....
A szülővárosomat miért kell állandóan pocskondiázni? Aki el akar menni, menjen, vagy tegyen valamit, hogy a dolgok jobban menjenek. Régi szabály, hogy az kritizáljon, akinek van ötlete a jobb megoldásra.