Ezt miért írod? Tudhatnád,h az aki a Lancert hajtja/tuningolja annó mindenkit lealázott a Hungaroringen a G1-gyel majd a G2jével (mindkettő TDI volt) úgy 94-97 ig amiíg gyorsúlt....... Amúgy a mai napig a G2-vel tréningezik... Ha akarna simán megint Ő lehetne az "ÁSZ" a gyorsulásban is... Tehát az általam belinkelt Rally G2-höz így van köze...... de Te aki valszeg többet tudsz róla,mint én biztosan jobban tudod ezeket a dolgokat :)
Elárulok neked egy Titkot,ha esetleg nem tudnád!!! 1. Nincs súlyhatár alatt a kocsi!!! 2. A Sok buzinak mindig az volt a baja,h Asi egy őstehetség!Nem mint a fac Ranga Petike aki azt hitte,hogy a mélyen Tisztelt Édesapja neve elég ahhoz,hogy Ő is bajnok legyen!! Dehát ez nem így van és ez fáj sok facnak! Nem véletlen mondott le a kisRanga rokonja a Büki..... 3. kb a Szomszédom volt,tehát ismerem... :)
Minden ami lerothadt róla könnyebbé tette. A kettes Golfba beletervezték, hogy ahogy az évek során gyengül a motorja, hozzá könnyíti a kasztnit. És mire a lóerők száma nullára degradálódik, egy reklámszatyornyi szar marad belőle.
Meg nem értett művészek vagyunk mind, ezekkel az autókkal. TDi motor, TT és Lupo ülés, G3 műszerfal, Audi fék, Sharan ABS... ez a hybrid bazmeg, nem a Prius!
Siettél valahova vagy mi ez a nagy száguldás? Milyen halk a többihez képest, meg milyen mozgékony a lassítóban. Bárcsak nekem is kettes Golfom lehetne :)
Mivel volt ilyen kábelem gyári és vastagabb kicseréltem. Olyan alapon hogy kevesebb lesz az ellenállása mivel vastagabb.
Nem vagyok egy nagy vilany zseni-lehet igazad van és tök felesleges volt.
Azt meg hogy meg e mértem? Azt sem tudom, hogy hogyan kéne, mert sima ellenállásnak ugye nem sok értelme van. Azt valahogy terhelten kellett volna.
Arra lettem figyelmes,hogy az újabb kocsikban vastagabb van. Szereztem ilyet ingyen és beraktam és nekem jobb lett valamivel.
Aztán az is lehet, hogy csak a kontakt volt eloxidálódva és amikor kicseréltem ugye megpucoltam és a mai napig azt hiszem, hogy a kábeltől lett jobb :-)))
.........elhiheted,hogy ért hozzá nem ma kezdte... a Spanyol rally-n szép eredményt elért Magyar emberkének van köze hozzá..........
Ezt akár elhihetem miután semmit nemtok az autóról, és pont ezért kérdeztem..
De ennek lefújó hangja van, és ahogy pumpálja a gázt az egyik kanyarnál (többek közt), végig hallani.. A feltorlódott nyomást az enyémnél is lehetett hallani de az nem egy lefújás hanem ilyen szakaszos hang, és a turbó órán is látszik ahogy csapkod olyankor és szakaszosan "leveri" a nyomást..
De félre ne érts, én nem veled akarok kötözködni! Ha láttad h nincs lefújó akkor nincs :))
NIncs lefújó szelep ! max gázelvételkor a levegő torlódást hallod a nagy és vastagtengelyes turbómiatt..
"(nemtom ki csinálta és vezeti az autót de gondolom mind azt mondja magáról h ért hozzá..)" <--- elhiheted,hogy ért hozzá nem ma kezdte... a Spanyol rally-n szép eredményt elért Magyar emberkének van köze hozzá............ :))
Pozitív kábelt meg sarukat is akartak cseréltetni velem előtte, de a gyári cuccokbol én nem engedek:-))
Azért nem szeretik a villamossági hibákat a szerelők, mert nem láthatóak.Egy kopott fékbetét, az igen...arra csak rá kell nézni, és látszik, hogy rossz.
A villamos hibákat meg láthatóvá kell tenni, műszerrel...ahhoz meg az kéne, hogy egyáltalán tudják, hogy a műszert hova kell tenni/mit kell látni rajta...na az nem megy:-), ilyenkor cserélgetni szoktak, hátha megjavul-ügyfél meg fizeti.
Gondolkozni, az nagyon nehéz/fárasztó...nem is csinálják sokan(Krézi mondása, de roppant találó).
Bohóckodni jó a hangja, de versenysportban miért rak vki ilyet a TDI-be? (nemtom ki csinálta és vezeti az autót de gondolom mind azt mondja magáról h ért hozzá..)
Vagy itt direkt nem számít az idő, csak hobbiból versenyeznek?
Azt h ha már kiderült h hengerfejes, v legalábbis másra nem lehet gyanakodni akkor abban az állapotában ha sokáig rúgod, nagyobb lehet a kár, pl ahol kifúj ott nagy krátert égethet mindenbe a környékén, és elbaszhatod a HF-et is h ne lehessen síkolni v ilyesmi..
Nekem nem melegedett és semmi arra utaló jel nem volt azon kívül h kinyomta a vizet ha ~1bar fölé ment a T nyomás, a táguló kupakjánál... kb az ötödik kupakcsere után mondta AtiD h HF baj van..
...mentem vegyesen 180-190 zavarászva....
Én 3x elrúgtam mondjuk harmadikban és üres volt a tartály!!! Sztem még figyelgesd...
Engedelmeddel vasárnap délben nem a telefonomat nézegetem, de mint megbeszéltük ha lesz pénzem , jelzek.
Mivel Karácsonykor és Újévkor meg a köztük lévő részben voltam annyira kényelmes, hogy nem dolgoztam, igy nem is lett pénzem...
Holnaptól dolgozom, és ha ki is fizetik a melóimat (manapság előfordulnak késések...), akkor remélem jövő hét végére lesz pénzem, és vissza tudom vásárolni az adagolót.
Ha más nem válna be akkor ha cserélne vezetéket vastagabbra lehet,hogy könnyebben hajtaná be a gépet, mert nem volna akkorra ellenállása. Én kicseréltem. Nem áll semmiből sem.
Azóta nincs is gndom az indítással.
Télen szerintem észrevehető, hogy könnyebben indul.
Meg se merem kérdezni, hogy miből állapítottad meg a régi kábel hibáját, mértél-e rajta bármit is, ha nem jó értéket kaptál, akkor javítottad-e...a gyári keresztmetszet teljesen jó, azt hiába cseréled vastagabbra, pont nem történik semmi.
Nem a vastagság a lényeg...a réz vezetőképessége nem romlik el.
Ezek gondolom nem szoktak elrepedni? hogy heggeszteni is kelljen? vagy igen?
ez pl mikor lurdyhoz mentem vegyesen 180-190 zavarászva néha normálisan utközbe meg álltam és csak ellenörzés képpen megnéztem és a termosztátom zárva volt tehát nem gondolnám hogy melegszik!
de mostanába mintha fogyogatna belöle a víz igaz mióta race csúcs van benne nyomogatom is neki
de holnap majd átnézem még a vízcsöveket nem e enged vhol..
Nekem, GolfII-nek, és AtiD-nek is hengerfejes lett az alu egyszercsak... Nemvészes: Síkolás, tömítés, csavar szett, és kész! Persze ha nem ég szét minden, csak átfúj a tömítés.. De ez leszedés után derül ki! Nekem kinyomta a vizet a táguló kupakjánál ha nyomtam neki, viszont normál menetben semmi jele nemvolt!
Mert a gt20 volt a gyári turbód??? ugye nem. Ahogy irta itt a kolega, nem is lesz jó sosem... A gyári turbónak a karhosszát kell kialakítani a 2260-on is, ( gondolom a vákumos labda az a gyárid). És már tud is mozogni a teljes tartományban... Pl ha a gyári turbón lévó kar hossza 20mm ( forgáspont középtől forgáspont középig) akkor a 2260-on is 20mm-est kell csinálni
Kösz szépen az infokat, de én nem vagyok olyan szinten a dologban, hogy ezt magamnak megcsináljam :) Max annyit, hogy lehúzom a gomba csatiját, és megnézem, hogy akkor izzít-e.
Ez egy 94-es 3-as golf 1.9 tdi, kívülről ugyanúgy néz ki az új comp mint a régi, azt nem tudom belül mi van :)
A csatlakozó lehúzást megpróbálom, aztán lehet még lesz kérdésem.
meg még olyan kérdés hogy ezek a golf4 tdi alu szelepdeknis motorok mennyire képesek hengerfejesek lenni?? mert mint kiderült nem volt termosztát a motorba így vettem... most nem tul rég tettem bele és azóta mintha kicsit keményedne a vizcsövem, meg kieg tartály is sziszeg egy kicsit de nem vészesen és nem mindig csinálja... létezik hogy kezdi feladni a hengerfejem magát?
Ha gyári a geonak a kis karja amire a labdakar megy akkor nem is lesz jo sosem, ha jol emlékszem a gtb22 karja több mint 20mm-t mozdul ennyit a vákumos nem tud.
háát ugy nem gyári hogy csináltuk hozzá egy másik kart mert nem fért el az olaj csőtől és hajlat is van benne vmennyi és mikor áll a motor akkor se tudja kinyitni teljesen a geometriát...
Üdvw azért gondoltam volna hogy segithet a geo állitás ugye mert nem gyári a geo-mnak a mozgató karja mivel gtb2260 nem kompatibilis a gt20 és társaival
de ami lényeg hogy sztem eddig se tudta teljesen elnyitni a geo-t csak eddig nem voltak olyan feltételek hogy 1.5bar fölé menjen jelentősen a nyomás..
azért gondoltam ha nyitok rajta akkor jobban eltudja nyitni a geo-t és ugy kissebb lesz a nyomás fordulaton!
Akkor írasd át a programot, mert szerintem kis fordulaton sok üa kap és nem ég el rendesen ezért keletkezik korom. Alul úgy se ér sokat a rengeteg üa...
Nem autózok el egy tanknyi nyálat öregpapi tempóban és már közben,ha telit nyomok neki már elhagyja a 2báros mérő vonalkáit a mutató:( Amikor tiszta a turbó fütyürészik,viszont,ha bekussol már tudom,hogy a korom megint bent genyózik a geónál.
A kivárás bevált. Az adagoló mostantól mást boldogít...egy valódi fan-t. Fan Thomas-t, akinek a jelszava: Fantom BT - létezünk, de mégsem. Kök, pajti..!
basszus .ha egyikpillanatban jó a kocsi terhelve pedig letilt nem kilyukadt vákumlabdára gondolok mivel azzal eleve alapból szar.a geókart pedig nam pajszerral kell megmozgatni ha szorul hanem csak kézzel mert nemkell hozzá birkózónak lenni.és ha szorul a geó igyis ugyis kikell takaritani ,de azért még spékeljük meg egy 10 es diagnosztikával de azzal nemlessz jobb csak több..témát részemről lezártam,én nemharagszom ,csak a legjobbat akarom.
Egy valamire való gyertyában van egy (PTK?) ellenállás is a tekercs mellet, ami növekedni kezd, ha már közelíti, eléri az üzemi hőfokot a gyertya. És emiatt nem hevül túl a gyertya. Csökkenti az áthaladó áram erősségét.
Valamiért ez jutott eszembe: A vákuumosan vezérelt geos rendszer geometriája alapállapotban csutkára nyitva van, mert ekkor a legkissebb a töltőnyomás. (legkissebb turbó fordulat)
Gondolom, azért van, mert más esetben, ha valami elbaszódik, nem lehetne garantálni, hogy ne szálljon el a turbó vagy a motor a nagy nyomástól.
Biztos van benne valami amit mondasz de nem tudom,hogy miért nem ment rendesen. VAg comban ment, anélkül meg baszott rá. HOgy miért azt már passzolom az ecu javítóknak. DE ezt már nem javítsák meg az biztos. :-)
A/R (Area/Radius) describes a geometric characteristic of all compressor and turbine housings. Technically, it is defined as:
the inlet (or, for compressor housings, the discharge) cross-sectional area divided by the radius from the turbo centerline to the centroid of that area"
Újkorában is szar. Típushibájuk,hogy keveset hajt az önindító-úgy hallottam.
Ha más nem válna be akkor ha cserélne vezetéket vastagabbra lehet,hogy könnyebben hajtaná be a gépet, mert nem volna akkorra ellenállása. Én kicseréltem. Nem áll semmiből sem.
Azóta nincs is gndom az indítással.
Télen szerintem észrevehető, hogy könnyebben indul.
Igaz 2 évig volt így a kocsin aztán önindító tuningot kapott :-)
Q7kersztezése g4 önindítóval. Így egy kicsit gyorsabban hajt. :-D
Az izzításos rész:
sosem tudtam,hogy egy gyertya el e olvad vagy sem. NEm próbáltam :-)
A szoftveres állítás asszem,hogy működik.
32768ról 32735re írtam átt és kb. 2 mp-vel tovább izzított.
Hőfokot nem látott mást, de tovább izzított az biztos.
Így is hagytam. Az utóizítás ugyan úgy 3 perc múlva kikapcsolt.
Vagyis jó ezt is tudni, hogy így is meg lehet hosszabítani az izzítási időt.
Öreg vezérlőn sajna nem tudtam kipróbálni még. A dróton írhatón nekem megy az a csatorna rendesen.
Hali! menj vissza ahoz aki csippelte és állítsatok rajta! milyen csiga van fent? nekem és haveromnak is ezt csinálta gt20 al és semmi nem oldotta meg a progblémát csak a szoftvermódosítás! üdv
Nemtudom , nincs kedvem szétszedni. Ha jól emlékszem 62/50 . Ha kell holnap megnézem.
409 Eredetileg a feltett kérdésre válaszoltam , kiegészítve azzal , ha kormos a geo hogyan lehet leghamarabb a végére járni . Hiszen amíg 17 esem volt elég sűrűn szétszedtem kitakarítottam. De ha ilyen okos vagy akkor legyen mától ez a 409 tanácsai fórum . temeg belekötsz bazmeg nehogymán jólegyen .
Látom már válaszoltak! Egyébként nekem is kb így van műszakim, de arról nem írnak csak a ZK-ról (de azt jan 1-el el is tépheted).. Tehát jövőre sehova sem kell vinned... :)
Én600 : Múltkor amit fel raktál légtömeg mérő helyett kis elektronikát:)) Okosságot ott 3rom vezetéket kell bekötni úgy néztem ,g3tdi m bent néztem 6vezeték van a dugóba ott mi a teendő???
Ne haragúdj nem közbotrány volt a Cél! Izlések és nézőpontok.... Ez egy tuning Fórum,a tárgyi feltétel hiányát megértem,de akkor is.......ha nem ért hozzá akkor meg ne akarjon "tuningolni" ,mert lófa#t sem fog érteni az autójával kapcsolatban,h mi miért van.....Ja és ez az ÉN véleményem. Amúgy meg nem hiszem,hogy elhangzott olyan,h 409 nincs otthon a témában és nem érdemes meghallgatni!!!!!! :)))))))))))))))))))))))) Téma OFF
Azért ez a turbó kipucolós dolog tényleg erős volt egy kicsit!:-)) Szerintem elég sokan olvassák vagy írogatnak erre a fórumra olyanok akik nem tudnának kipucolni egy geometriát! (Vagy mert nem értenek hozzá vagy mert nincsenek meg a tárgyi feltételeik hozzá.) 409 meg eléggé otthon van az autó javításban úgyhogy érdemes meghallgatni ha hozzászól valamilyen témához!! Peace!:-)
A 2.5 PD Transporter belével kéne megpróbálni. Hátha az jó bele. Vagy esteleg a T4 tranpso-nak a ~150 lovas verziója az még adagolós is, azt hiszem. Lehet az is jó lenne.
én úgy tudom, hogy nem, mert a dugó megvezetése az egyiknél a főtengelynél, másiknál a hajtókarnál van, más a csapszegeltolás, és máshol van az égéstér is a dugóban...
nemrég írt itt egy srác használt dugót+hajtókart.....
"És ha nem???? Pl, "csak" lyukas egy turbócső? Fizesse a takarítást semmiért??" <-----erre meg csak annyit,hogy sztem ne firkáljon tuning Fórumon az aki mással pucoltatná ki Turbóját,mert nem tudja Ő maga megtenni! ..... :)
"nem ijesztünk azzal halálra senkit ha tényeket közlünk"
Azzal nem. De akkor azt kellene!
"geó szorulást meg egyszerű ellenőrizni csapd fel a gépháztétőt fogd meg a geó kart és mozgasd meg ."
Ezt kellett volna tanácsolni elsőre, és nem rögtön a szétszedést, takarítást. Bár, ha fogalma sincs arról, hogy milyen a jó, és a rossz geo, akkor lehet, több kárt okoz vele mint hasznot, ha megfeszegeti. Jobb lenne, ha egy csővel a labdát szívná, kopptól-koppig, ezzel a membrán kilyukadását is kiszűrheti.
Attól, hogy megsértődsz, még nem lesz jobb senkinek! Akkor lenne helyes a kérdésre adott válaszod, ha azt kérdezi, hogyan kell kitakarítani egy megszorult gometriát. A kérdés viszont nem ez volt, amit szorgalmaztok, az csak egy feltevés és nem bizonyosság. Ilyenkor szokott az jönni, megcsináltattam, ( nem kevés pénz) de még mindig ugyanaz, Válasz: akkor baszki cserélj MAP-ot, .......aztán légtömegmérőt,.......labdát, mágnesszelepet,....stb, stb, majd végül ( nagyon nem kevés pénz kidobása után) mégis csak elviszi egy _valóban_ hozzáértőhöz, és kiderül, leesett egy vákuumcső. Szóval, igen könnyű a más farkával verni a csalánt, olyat még sosem olvastam egyik fórumon sem, hogy a "100%-os jótanács" költségeit bárki is megtérítette volna, ha mégsem jött be. :-((( Ha ez belekötés, akkor belekötöttem, és ezután is megteszem, ha a tanács nem jó, félrevezető.
üdv .nem ijesztünk azzal halálra senkit ha tényeket közlünk remélem,de a vákum az kikapcsol.a geó szorulást meg egyszerű ellenőrizni csapd fel a gépháztétőt fogd meg a geó kart és mozgasd meg . ha végig könnyen jár akkor beszéljünk másról.ha kormol mint ahog leirták akkor annakvan a legnagyobb valószínűsége. remélem megtudjuk .bár én igyis tudom .
A kérdésre válaszoltam és lásd bazmeg , belémkötnek . Ki a faszt érdekel hogyan oldja meg . Mindenki tanácsot adott eddig , senki nemmondta, hogy hozd el báttya szétszedem kitakarítom összerakom , osztha mégsem azvolt a gebasz akkor bebuktad a szerelést.
Végül is annak hiszel, akinek akarsz, ( tudom, a remény hal meg utoljára, és a legolcsóbb a leghihetőbb) de én megfogadnám a legelső tanácsot és elvinném hogy nézzék meg legalább a hibakódot.
van pár elado motyom audi c5/a6Q-hoz: komlett motor 2.5tdi v6 (AKE)180le tiptronic Q válto,komplett hátso légrugos futomü difivel,féltengökkel,mindenével.
Drucklabda az a a nyomásra működő labda ami a turbót szabályozza. Hát szerintem csak akkor fogj hozzá, ha vannak megfelelő szerszámaid és affinitásod a dologhoz. nehogy úgy járj, h szétszeded és nem tudod összerakni... :-) Ja és a csiga az a turbó :-) ( mivel úgy néz ki mint a csigaház)
üdv. ha nagyon kormol akkor megtaláltad a hibát de akkor már a megoldást is tudod. a geometria egy viszonylag kis illesztési hézaggal készitett(század mm) lapátocskák ból áll amit itt vissza tudsz keresni ˛/feltett fotókon/ tehát kicsi a hézag nem véletlenül ,pontosan azért hogy minnél több gázt lehessen a turbina kerékre irányítani a jó töltőnyomás elérése erdekében.(van aki lereszel belőle ,lecsiszol belőle de nem ajánlatos mert inkábbelőbb mint utóbb de azis meg ragad,és leis butul,elengedi a nyomást.) a kis hézag miatt a korom megakad a lapát és a ház fala között majd idővel jól tömörödik és a ház falát is kikezdi berág.ezért utáljak a tuningosok a geós turbót mert állandóan megragad. a geó takaritás ,elkell távalitani a kormot ill a krátert kikel csiszolni a házból finom csiszoló papirral,a végén polir papirral és felkell polírozni tükkörre.ojan borotválkozósra és ez nem túlzás. ahhoz hogy jódarabig ne ragadjon meg korommentes chipet iras bele.ellenkező esetben párezer km és kezdődik minden előlről. remélem tudtam segíteni.
A rosszul megírt chip is okozhatja vagy a nem megfelelő öblítés . Cooler és kipuff maradt a gyári , gondolom . Ha átalakítod nyomásosra a drucklabdát akkor nemkell kormolódástól tartani. Le kell venni a csigát szétszedni fullra , kitakarítani és jólesz.
"túlnagy tőltőnyomás esetén az elektronika elveszi a vákumot a turbó szabályzó geometriától .ezért a geometria nyitott állapotba kerül megelőzve a turbó esetleges felrobbanását.ezért van az hogy jólmegy majd hirtelen gyenge lesz.............."
Miért kell ilyen szamárságokkal ijesztgetni bárki is???????????????? ):-(( A vezérlő átáll szervizüzemre, és az abban meghatározott értékekkel működik a motor. Elsősorban a _befecskendezett mennyiséget_ csökkenti, a geo nyitásnak semmi értelme sem lenne, (füstöt okádna) pláne, ha az megszorult és azért magas a töltőnyomás. Mint írtam, ennek a jelenségnek akár tucatnyi, oka lehet, teljesen értelmetlen konkrét hibát mondani, a geometria megszorulás pont annyira valószínű, mint a kilyukadt rendszer, vagy a hibás MAP szenzor,.....stb. Ráadásul a PD alacsony töltőnyomásra így reagál!
Leginkább a korom miatt szorul meg a lapátsor . Vagy szűken , ekkor jólmegy a kocsi de soklesz a turbónyomás. VAgy nyitott állásban, ettől nemlesz baja semminek de erőtlenné válik. HA a turbó a dugattyúgyűrűn át a turbinakeréknél (melegoldalon) csipegeti az olajat akkor is lekormolódhat, mivel az olajba belragad a korom . Ha a kompresszorkeréknél a labirintgyűrűnél olajoz akkormeg olajködös lesz az intercoolered.
Valaki itt egyszer írta ,hogy figyelte ,gyárilag (azt hiszem PD volt) minden váltásnál amikor kinyomod a kuplungot teljesen kinyitja a geometriát töltőnyomástól függetlenül az ECU majd utána vissza. Márpedig ha ennyit mozognak a lapátok akkor nem tudnak lekormolódni nem úgy mint a nyomásosnál ...
Szia.Látom te vágod a dolgot,én nem.Az lenne a kérdésem,hogy a geometriában mitől,miért rakódik le a korom?Az igaz,hogy az utóbbi időben keveset járok autópályán,inkább csak rövid utakon járok(10km).ezt a geometriát ki lehet-e takarítani?A csip tuning miatt lehet-e ez a hiba?Mondjuk amióta benne van a tuning elég szépen füstől.
gyári audi sor5 tdi (AEL) mitől ingadozhat az alapjárat? Tud valaki segíteni? álatalában akkor kezd el ingadozni amikor eléri az üzemi hőfokot. előre is köszönöm!
üdv.túlnagy tőltőnyomás esetén az elektronika elveszi a vákumot a turbó szabályzó geometriától .ezért a geometria nyitott állapotba kerül megelőzve a turbó esetleges felrobbanását.ezért van az hogy jólmegy majd hirtelen gyenge lesz. a hibát a geometria megszorulása okozza ,persze a megszorulást is okozza valami.ez szerintem nem csak a korom miatt van ami lerakódik a geometriában hanem az adagoló talán késik és elnyúló égés miatt nagyobb hőterhelés éri a geometriát a mitől a hőtágulás nagyobb mértékben változik mint kellene. diagnosztikát elkell végezni persze ,márkaszervizben kapásból turbócserét ajánlanak 300 ez ért de szerintem jó a turbód. ha van még valami tünet talán pontosabb lenne a diagnózis.még lenne ötletem ....de talán valaki ezt is soknak tartja.
Már multkor vmeik nap akartam irni, de elvetettem inkabb.....de ha már gázba vagy....lenne aki adna érte 120at.....se többet se kevesebbet, igy is mélyen érinti az illetöt. Ha más nem lesz, jelezz aztan elintezem neked.
Akkor azt mond meg nekem hogy nálam mi lesz a szitu? Novemberbe volt az autóm zöldkártyán és műszakin is, 1997-es, most akkor idén novemberbe mehet újból műszakira (amibe most már beletartozik a zöldkártya is) ??? Ennek nagyon fogok örülni mert 1 kisebb vagyont költöttem rá hogy 2 évre le legyen a gond....Ilyenkor mi van??
Akár az is lehet, részterhelésen valószínű nem az a turbónyomás alakul ki amit a komputer kér. Meg kéne nézni menet közben műszerrel. ha vákumosan vezéreled nem nagyon szabadna lekormolódnia. Legalábbis nekem még sose volt ilyen problémám. Szerintem a csippen kell még faragni részterhelésen...
Nekem is mondj valami okosat.Már másodszor fordul elő,hogy sok városi autózás után autópályán tempomattal az emelkedőnél veszít a sebességből.Ha "átvettem" az irányítást,tehát padlógáz akkor sem tudtam növelni a sebességet:( Menetközben újra indítottam és megjavult. Köze van hozzá,hogy rendszeresen lekormolódik a geó?
Nyomásosnál Talán előny: nincs akkora turbójuk, mechanikusan tudod állítani a nyomást. Hátrány: geometria lekormolódhat, hozzá kell lőni a programot, mert részterhelésen(pl tempomat) tiltani fog Vákumosan a legjobb ha a komputer vezérli.
Vmilyen oknál fogva vészprogramra állt az autó, és a garázsban leállítottad majd újraindítottad , így ismét a normál módban üzemel. Ki kell olvasni a hibatárolót és az megmondja h mi volt a bibi
Nagyra értékelném, ha pontot tennénk ennek a visszavásárlós ügynek a végére. Az elmúlt néhány hét csendje arra enged következtetnem, hogy az anno itt elhangzottak és a megbeszéltek csupán jóarcú marketingfogások voltak. Én közben adósságokba vertem magam, mivel bíztam a szavadban. Azért itt adom ezt elő, mert a telefonos részre nem válaszolsz, remélem, erre sikerül reagálnod-érdemben.
Ez az üzenet neked szól, nem másnak, ennek megfelelően a reakciót is tőled várom, nem egyéb fórumozóktól. Szívesen várom a hívásodat is.
A vasam jan.8.-án zöldkártyára menne. Olvastam már olyat hogy most nem kell elvinnem hanem elég lesz az augusztusban esedékes műszakival együtt.
Mi a tuti infó? Keressek valakit aki áttolja így is hogy "nem teljesen" gyári emisszió szempontjából sem, vagy ráérek még agyalni az ügyön augusztusig????
Sziasztok.Ma elmentünk egy rövidebb útra(kb 20 km).Az autónak semmi baja nem volt gyönyörűen ment.Visszafelé kb fél úton egyszercsak azt vettük észre,hogy az autó nem húz,nem működött a turbó.Nagy nehezen hazaértünk.Félóra múlva megint el kellett mennem valahová,és láss csodát az autó gyönyörűen működött.Az lenne a kérdésem,hogy miért állt le útközben a turbó és mitől javúlt meg a garázsban?Én teljesen laikus vagyok,nem értek hozzá.
Lehet,hogy meg akar halni a turbó?Az autóban 180ezer van,nincs hajtva,a dizel szabájok be vannak tartva(melegítés,hűtés).A motor 1.9 pdtdi 96kw m.kód awx.
Hello, mik az előnyök meg a hátrányok ha egy 20-as túrbót vákum vagy ha nyomás vezérel. 12 3.0 villanyal megy. Ja, meg ha race csúcs, akkor mileyn? kösz
erre én is kiv vagyok. elég füstös az enyém, szal elkelne egy nagyobb ide is. bár még ilyenkor is van füst ha letaposom, szal chip sem ártana másik... nyáron katasztrófa van. gondolom nem vitamin a motornak.
És mit érsz vele? Magasabb fordulaton fog indulni, de ugyanúgy sokat fog tölteni a több kaja miatt . ha 1 bar-ra van írva a nyomás akkor nagyon többet nem tölthetne (1.3). A mapot meg gondolod vagy tudod h meddig lát? Nem mindegy...
Köszi . Akkor ott nem lehet . Órával lett állítva az elő töltés 1,2 re a compj sokkal többet lát a helyes adat tol. Ilyenkor melyik a helyes ,az órás vagy a compj ter be állítás??
gyári map van benne amit én ugy gondolok hogy 1.7és 1.8körül tilt.
a program az 1barra van irva ami normálhasználat mellet eddig felugrott 1.5re és vissza engedtem 1.3ra 1.1re most kapott race csúcsot és megy mint a hátbarugás
nem tom hogy a nagyobb csúcs miatt növekedhetett e a nyomásom
Vean 12233 ahová be ütöm ott azt hiszem 3 adat jön be 01,befecs mennyiség,02,levegő menyiség,03, nem tudom. Elméletileg élőtöltést ott nem lehet feljebb vinni????
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni!!!!Van egy Audi A6 Avant 1.9Tdi 110Le AFN motorkódu autóm a kérdésem az lenne hogy a kuplungot lendkerékkel együtt cserélnem kell mert rossz ,és hallotam hogy van egytömegű lendkerék szett is hozzá,a kérdésem föleg ez lenne hogy mi a véleményetek az egytömegü lendkerék szettröl és hol lehet ilyet venni mivel nem találtam sehol: 228 a kuplung átméröje!!Válaszotok előre is köszönöm!
Engem is ez a csattogás zavart, csak nem a vékonyabb felé mentem el, hanem a sűrűbb felé. Vékonyabbal sztem nem lesz jobb. 1992-ben (amilyen az enyém) nem voltak még ilyen olajak, szvsz felesleges nagyon high tech olajat használni. Militec-et viszont érdemes, kérdezd meg Zoli2008-at milyen lett tőle a motorja/turbója.
Hello..:)) köszönöm szépen a hszt és hogy segítesz. sajna ksb az nincsen az adagolón, de bowdenes se nincsen. már néztem.az adagoló ábráján látni hogy hol kellene lenni e a ksb-nek de ott nincsen. de picit melegszik az idő kimegyek és lefotozom... remélem én tévedek..
Csá Joe! Lehet sok az olajnyomás , hátsó főt. simmeringnél tiszta olaj minden, a többit még nem néztem . Meg reggel ha nem a garázsban alszik elég csattogós . Csak kíváncsiságból , hátha lenne változás.
Üdv Szerintem te kevered valamivel! Az LFB az Terhelésfüggő szállításkezdet állító. Ami neked van az adagolódon az KSB Előbefecskendezési szöget állít Létezik mechanikus (régi 1.6D) Hőmérsékletfüggő ,Hidraulikus A hőmérsékletfüggő a hűtővíz hőmérsékletét érzékelve ad nagyobb előtöltést. A hidraulikus az a háznyomást emeli így nől az előtöltést.)
Az LFB az terheléscsökkenés esetén csökkenti a háznyomást aszem (a röpsúlyoknál)
csak azért kérdeztem mert ha egy szoftverrel "kívülről" meg tudtad vezéreltetni az adott"kimenetet" legyen tranzisztoros, fetes, relés, mikroprocis, stb hacsak a nyákon nem másik vezérlő ág van csinálva neki szvsz mindkét módon működnie kell..ene.... no mindegy biztos hülyeséget beszélek....:))))
Azt írja,hogy van egy tartomány, de lehet,hogy ennek fölé lehet menni ami azt is jelentheti,hogy olyan sokáig lehet izzítást végezni míg a gyertyák el nem olvadnak.
Vazze.
Légyszi fogjál 1 db tdi-be való Bosch, vagy Beru izzítógyertyát,csavard be egy hengerfejbe, helyezd akkufesz(12,5V) alá,és olvaszd el.
Nem fog sikerülni, percek után se.
Egy normál gyertya, ami utóizzításra is alkalmas(az összes jó minőségű tdi gyertya ilyen), az nem esik kétségbe attól, hogy +7 vagy +13 fokon izzít-e elő 10 másodpercet, és utó 3 percet.
Ezzel a módosítással énszerintem az előizzítási hőfokot változtatod, semmi mást.
a hengerfej szerintem hibatlan pont egy eve lett megcsinálva 1 szelepből letört egy darab es összeverte az egyik köcsögötmeg a masik szelepet elhajlitotta.összes szelep csere sikolas stb 3ékes tömités raszögelve elfutott azota 75.000ret csak hat mindig rosszul indult.normális szerelő sajna nincs a környékemen mikor nagy problémam volt 1ember segitett az krézi volt (hyundai h200 2.5 td re a gyari turbo helyett gt2256ment fel krézi labdaval )
Ez igaz. Más dízel fórumokon is télen jön a fagyoskodás.
Főleg a jó gépkenél,mert javítva van a hatásfok, ezért kevesebb energia alakul átt hővé. Így hát csóri ember vagy nyomja egy kicsit a gázt vagy beöltözik.
Kompromisszumot kell kötni sajna.
Nekem 3km után már meleget fúj,de -10ben simán elhűlik 70fokra a kocsi ha megy a fűtés ventillátorom és szépen tempomattal 90el megyek. Szóval ez van.
Vagy nem elégetett gázolaj vagy víz kerül az égéstérbe.
Ha víz akkor hf pakolás vagy repedt valahol a hf, ha nem elégetett gázolaj akkor utóizzítás lehet hogy nincs-vagy szarok a gyertyák(próbáld meg kivéve), vagy porlasztó gond is lehet.
El kéne vinned egy rendes tuningmesterhez,vagy egy jó szerlőhöz az megcsinálja neked 2-3000forintért a diagnosztikát és aztán lehet vakarózni, ha nagy baj van. Egy csomó időt viszont megspórolsz, és fagyoskodást :-)
A diagot meg majd idővel rájössz vagy megtanulgatod innen onnan azt ami a kocsidra vonatkozik. És sokat nézegeted az értékeket mikor jó a gép akkor később tudni fogd fejből, hogy ez nem ennyi szokott lenni és pl. most nagyon szarul megy akkor lehet,hogy azért megy szarul,mert az az érték épp nem a normális megszokott tartományban van.
Idő, türelem, elszántság. Így lehet csak tanulni. ;-)
reggel kiprobalom a hibakodokat 0ázni a dizel topicot 3eve olvasom de ilyen hibat nem talaltam mindenki fagyoskodik a termosztat miatt na azt minden evben elő jön:-)
Rakj átlátszós csövet a visszamenő ágra is. Akkor látod, hogy levegősödik vagy sem.
Ezt így nehéz. Komplett diagnosztikát kéne csinálni,hogy minden rendben van e. Az érzékelők, előtöltés, indítási mennyiség stb. stb.
Dugd rá, törölj a hibatárolóból mindent. Ne foglakozz vele,hogy mi van ott.
Menj egy teszt kört és minden féle variácót próbálj ki.
Alacsony fordulatból gyorsítani, 4000ig elforgatni, kapcsolgass be mindent.
Ha nem lesz ezután hibakód akkor nagy baj nincs a hálózatban.
Kiindulásnak elég ennyi is.
Keress egy vag com eljárás gyűjteményt és abból okosodj, hogy melyik mezőben mit látsz a mérőblokkban, és hogy kb. minek kell lennie ott. Szóval mi a kért és mi a jó érték.
De itt is rengeteg anyag fent van a fórumon,csak marha sokat kell keresgetni. :-)
Úgy vettem ki a szövegböl hogy 32700 beállításig javasolja hogy ne nyírja ki a gyertyákat és akkor 13,5C foktol kezd izzítani. Gondolom ahogy hül a levegő úgy nő az izzítás ideje is.
hegerfejet felujitottam az zsir kompresszió is van 4 ngk gyertyat 1hete csavartam be az az erdekes hogy mikor teker semmi fust olyan mintha nem kapna uzemanyagot arra gondoltam hogy biztos lelevegősödik a rendszer es raktam be visszacsapo szelepet a szivó agba a helyzet ugyanaz mikor beindul az utcabban nem lehet latni a feher fusttől.vettem vag comos cablét holnap radugom van tipped mit ellenőrizzek?sajnos csak telefonokhoz ertettem eddig de ugylatom mar a lapim a kocsihoz is kelleni fog
asszem 2 féle megoldás létezik. Az 1. mikor azdagoló vezérlésénél levő kerekénél a 3 csavart meglazíttod és finoman nagyon keveset állítasz(álló motornál).
A 2. a Te eseted asszem, amikor az adagolón fordítasz. Ez jobb mert ezt csinálhatod járó motornál úgy hogy közben nézed a vag comban.
Ellenőrzés:
Vag com
alapbeállítások
1 mezőbe 000 start
alul megjelnik a tdi graph felirat és oda rákkatintasz.
Ehhez olyan vag comnak kell lennie ami ezt támogatja.
Ott látod az értékeket. A középső csík a kék a gyári. A zöldre 0,7(70re) kell állítani az ott fasza.
Szakemberhez kell fordulni. Rendesen felrakni a vezérlésed- és előtöltést állítani rendesen. Ha ez jó és mégsem indul akkor ha jól tudom az octáviáknál tipushiba hogy az önindító keveset hajt.
Ha tényleg minden rendben van(Van kompresszió is, előtöltés stb stb.)akkor szétt kell szedni, kipucolni, és esetleg az áram vezetékét kicserélni vastagabbra.
+minden kontaktot rendesen megpucolni.
Olyannal már találkoztam, hogy fülre hajtott rendesen aztán még sem.
ÓÓ majd el felejtettem. Akumlátor. Ha van rá mód próbálj bele egy másikat.
A szar hidegindítás okai általában:
akumlátor,izzítás, önindító,kompresszió, előtöltés,levegősödés az üa. csőben, kontaktok eloxidálódása, esetleg az adagolóban a nyomóelem kopott.
Szóval van pár lehetőség. Biztos van még más is amit kihagytam.
Bocs, hogy belevau, de hogy jött ki, hogy vastag az olaj? Mi ilyenkor a tünet? (egyszer volt egy gagyi 10w40-es olaj a kocsimban nyáron. Párszor megküldtem - még a rossz termosztáttal - és hallhatóan csattogott tőle a (hidrotőke?) motor. Akkor tettem bele dühből 15-50est, és azóta se kapott semmi jobbat. Minek?)
Lenne nekem is egy kosza kérdésem van egy octim agr sima 90lovas izzitas elméletileg van viszont nehezen indul hidegben .Olyat látott mar valaki hogy a vezerlés a főtengely jelen van a vez tengely helyen van az adagolo jo helyen van az auto nem idul be.amikor az adagolo 1foggal at lett rakva akkor meg beindult ilyenkor mi lehet haldoklik az adagolóm?
Mikor a hűtőfolyadék 60 °C alatt van, a thermokapcsoló (3) zár megtáplálva a solenoidot (4), ami elzárja az áramlást a késleltő (terhelés szerinti) és az advance variátor (7) között. Ekkora az LFB le van tiltva.
Meleg üzemben
60 °C felett a thermokapcsoló bont, a termosztát kinyit, a solenoid nem kap tápot. A szelep tűje (5) old, átengedve az áramlást a járatba (2) egyenesen az advance variátorba. Ez az LFB üzemszerű működési állapota.
Az ott látott értéket pl. 32768(gyári) állítod lefelé vagy felfelé már nem is tudodm. MAjd meglátod,hogy mikor csökkenik az értéked fent. Fent látod,hogy pl. 4,4en van lés mikor tesztet nyomsz már csak 4en.
Van egy min és egy max amit lehet állítani ez alá már csak az adagoló fedél eltolásával tudtok lemenni.
pl. 3,5ig le tudjátok vinni a vag commal ez alá már csak, ha eltoljátok az adagolót.
Ha már adagoló basztatás folyik, az előtöltést is agyári 55ről 75re állítsátok átt.
FEltételezve,hogy még a gyári :-)
Sok sikert hozzá.
Ja és nem ütni vágni a fedelet, hanem járó motornál figyelve a laptopot szépen finoman kocogatni.
Tapasztalataimat ezeknél szereztem ezzel kapcsolatban: g3,g4,passzát, octávia, audi80,a3,toledó, new beetle, galaxy, malac passzát.
Szóval nem tudom milyen a géped de ezeknél így működött. Szerintem az összes VW 1.9tdi-nél így van.
Épp írtam, hogy most 30án jöttem rá egy ilyen rohadt problémára és a computer volt a hibás.
Szóval a hibák kiszűrése a következő:
Vag com
Megnézed a hőjeladó értékét, hogy helyes hőfokot mér e?
Ha van külső hőmérőd-fedélzetiben akkor egyformának kéne lenni. +-2fok max.
Reggel hidegben nézd meg.
2. hogy lehúzod a hőjeladóról a csatit és megnézed, hogy úgy izzítt e?
Ha igen akkor az ecu jó. Ha nem akkor még megnézed a relét.
A 86on kéne lennie állandó fesz-nek(gyújtás feszültségnek)
A 85re kapcsolja az ecu a testet.
---Remélem ez szabvány, hogy a 86on van a fesz.
HA megvan a fesz a 86on mikor ráadod a gyújtást akkor nézd meg, hogy van e test a 85ön-esetleg testeld le Te magad, így akkor működnie kéne.
Mindent ellenőrizz egy multiméterrel-rakj a gyertyasorhoz egy multimétert és figyeld, hogy amikor ráadod a gyújtás meg e jelenik feszültség.
Ha sehogy sincs fesz, mélg ha lehúzod a hőjeladót akkor sem akkor 99%ban az ecu lesz a hibás.
Még vag commal megpróbálhatod kivezérelni esetleg. Amit csináltam ott úgy működött-megjelent a fesz a gyertyáknál.
Cseréltem előbb szoftvereket hátha rossz szoftver van a kocsin-majd ecut és az ecu volt a szar.
Szóval neki kell ugorni és áttnézni.
MIlyen komputerre lett cserélve? A régiről az újra a dróton írhatóra? Mert akkor érdemes más szoftvert is megpróbálni.
Így utólag már hogy csináltam ilyet gyorsan meg lehet oldani,de mivel elősször baszakodtam vele 2 napomba telt majdnem mire rájöttem, meg megszereztem a kapcsolási rajzokat :-(((
Nos ha jól értem akkor azért ezzel tessék vigyázni, mert ezzel a 12es csatornában az izzítási idő van növelve. Tehát hosszabb ideig izzít a kocsi.
Azt írja,hogy van egy tartomány, de lehet,hogy ennek fölé lehet menni ami azt is jelentheti,hogy olyan sokáig lehet izzítást végezni míg a gyertyák el nem olvadnak. Úgy hogy csak ésszell. Előbb ki kell venni a gyertyákat és kint kipróbálni.
Ezzel biztos rövidül némelyest a gyertyák élettartama, de lehet hogy sokkal szebben indul majd a kocsi, főleg a nagy hidegekben.
Google fordítóval azért olvasható. A ragyogás az izzítás akar lenni biztos :-))))
Ezt honnan lehet tudni?! Amugy amkor Attilaek tengelyt csereltek, mondtak hogy picit meg volt kopva es hidrotoket es cserelni kellett. Elvileg a helytelen olaj miatt. 36e-rel kerult hozzam, azota ez van benne. A korabbi tulaj longlife-ot tett bele...
Az izzításal az a helyzet, hogy most lett cserélve a computer a kocsiban, és az újjal azt csinálja, hogy az izzítás felvillan kb 1 tized mp-re, aztán elalszik, de úgy veszem észre, hogy ettől még izzít, mert ha egyből indítok sokkal nehezebben indul, mintha hagyom néhány mp-ig, és csak utána indítom. Mondjuk ez magában elég szegényes dignózis :) De úgy néz ki találtam mást aki megcsinálja a dolgot, egyúttal magát az izzítást, előtöltést is átnézetem.
A másik megoldással kapcsolatban ha van tapasztalat kíváncsi lennék rá, mert ha így is meg lehet oldani a dolgot, akkor nem kell "fabrikálni".
Holnap megnézem,hogy van e 12es csatorna és, hogy melyik vezérlőnél.
G4 öreget és az újabbik dróton írható g4ét meg tudom nézni.
Ha van ki is próbálom. Elméletileg azt akkor kéne hogy lássam is a hőfok külömbségben asszem.-bár nem biztos, de akkor meg honnét lehet tudni,hogy működik e? :-O
Urak! Tdi be ki-milyen olajat használ ? Én eddig edge 10-60 at használtam de szeretnék váltani. Castrol edge 5w40 et vagy a 10w40 magnatec lenne amit kipróbálnék. Szerintetek???
Annyi különbség viszont van hogy a klímás pollenszűrő magasabb és és talán szélesebb is, tehát a eső védő műanyagot valószínű hogy nem tud majd visszarakni. (vagy azt is cseréled)
A klímás/nem klímás pollenszűrő az egyforma a Golfokon...arra lettem volna kíváncsi, hogy a szűrőszekrény alja az passzol-e a toledóra, vagy nem.
Ha nem, akkor mindegy, mert faragnom kell egy szűrőtartót...
"De hogy tudna 850-900 közé kerülni, hogy ha az ecu max 847,9-et kér???"
A kettőnek nincs köze egymáshoz, a mért érték annyi, amennyit mér a légtömegmérő, az elvárt meg egy elméleti mennyiség. Többnyire 900 környékéig megy a széria is, ha padlógázon megy 3.-4.-ben ~2300 fölött. Pláne lezárt EGR esetén. Próbáld meg levett nyomóoldali turbócsővel, hogy akkor többet mutat-e.
Attól hogy az ecu 850-et kér attól még lehet több simán a beszívott levegő.
Nagyobb turbó többet szív általában.
Én sem értek németül, használd a google fordítót. Általában ki lehet vele bogozni, hogy mit írnak.- Asszem google translate.
Ezzel az egész légtömeges cuccal már leírtam,hogy mik a tapasztalataim és ismét csak ezt tudom mondani.
Nekem is valahol 800környékén kér az ecu, de 1275öt lát. Ha 1000alatt lát érezhetően gyengül is a kocsi.
Az egyik haver passzátján volt, hogy 770et látott az ecu. Bekötve azt a kis áramkört amit úgy sikerült lekoppintani felment az értéke 1200fölé és ismét ment a kocsi rendesen, mint előtte.
Míg a 770et látta az ecu nem ment-lusta volt és füstje sem volt.
Gondolom mert az ecu a kevesebb levegőt látva elvett a kajából is.
Azzal a kis áramkörrel meg látja, hogy van elég levegő így odaadja neki a kaját.
Köszi, de inkább kihagynám. Elég volt épp az enyémet megcsinálni. Meg most a haverét.
De ha visszaolvasol akkor megtalálod és az alapján be tudod kötni Te is szerintem.
Vagy felmerült itt egy új megoldás amihez csak vag com kell amennyiben működik a dolog. Még nem próbáltam ezt én sem. Itt van azon a fórumon amit belinkeltek
(tdi fórum)
Izzítóid amúgy jók? Előtöltés rendben?
30án jöttem rá egy olyan problémára mi rohadt ritkán van szerintem.
Végignéztem mindent az izzítással kapcsolatban az egyik kocsin, már azt hittem, hogy Én vagyok a hülye és valami elkerüli a figyelmemet, de miután vagy 10x áttmértem mindent kiderült, hogy az ECU baszik testet kapcsolni a relére.
Vagyis kapcsol 1mp-ig. Ha vag commal kivezéreltem úgy meg ment.
Lehúzott hőgombával sem működött.
Rohadt egy probléma volt, szerintem ritkaság számba megy az ilyen-de engem valahogy mindíg az ilyen problémákkal találnak meg :-(
Őőő... izé. Mindenkit szívesen látunk! :) A birkák akik megpróbálják elrontani a játékunkat. A "figyejjé ma kocsog, túning boxot vagy csipet tegyek a ifába, hogy 12 tonna trágyával is vigye a kilót?" és társaira nem fog szebb válasz jönni, mint itt. Ezért próbálom elszeparálni a TDi dolgoktól, a számomra "egyéb"-ként létező technikákat. De a TDIClub, TDIClub, nem D4D, sem nem HDIClub.
Hali. motor hivatalosan van benne? Mellesleg valaki tudna nekem mondani valamit a motorcserével kapcsolatba? milyen anyagiakkal jár meg mit lehet mibe beletenni olcsón meg úgy hogy jó legyen? Mellesleg megcsináltatom az asd váltót 0.66 os 5.re. Azt mondta a szerelő hogy nagyon hosszú lesz meg ilyenek, de én csak annyit mondtam hogy a motor MÉG alakulni fog.
Örülnék, ha így lenne, de készültem az eltévelyedettekre és hagytam egy "Nem VAG dízel" topikot, hadd csiripejenek ott magukban, ha kedvet kapnak Persze az ellenséges elemekre hidegvérrel lesúlyt a moderátor. Mégis csak nekünk készül, nem a birkáknak :)
Csakis csippelés! Tuningbox vágott már haza nem egy turbót... A kollárcsip jó megoldás, ha csak sima utcai tuningot akarsz megmarad a garancia. Vagy bármikor visszatölthető az eredeti program (ellenszolgáltatás nélkül!)
Ha engem kérdezel a kollárcsippet ajánlom!A honlapján ott a telószáma,beszélj vele,hogy mi van,ha cipszelés után vissza kell írni eredetire,majd ujra csipsz.Meg fogsz lepődni ! :))))) (nem beszélve a csipszelés áráról) Egy hívást megér!!!
Erre meg ezt tudom mondani hogy attól hogy megemelkedik a töltőnyomás attól nem igazán kellene erősebbnek lenni. A motornak az nem árt hogy több egy kicsit a töltőnyomás attól nem könyököl ki. Inkább a turbó szarja össze magát az ész nélküli töltésben. 1.9TDI motorok átlagos töltése ~0.8bár ezt a turbo vígan teljesíti ezt ha felhúzod 1.2bárra akkor sincs gond hisz ez a tűréshatárban még benne van.
Erre azt mondani hogy mindenkinek eladó minden és csak az ő általa forgalmazott cuccai a jók. :D Manapság mindenkinek minden eladó.
A lényeg az hogy mind a kettő működési elvét ismerem.
Box: megveszed és a széthúzott csatlakozó helyére beilleszted ezt és kész is (persze ha minden jól megy). (Mikor gond van kihúzod és viszed garanciába)
Chip: Elviszed szakemberhez levesz nagy pénzel átírja a a vezérlőegységet. (Mikor gond van újra fel kell keresned hogy vissza töltse a gyári adatokat újra pénzt kér el)
Köszi a választ, bármelyiket is vállalnám mindenképpen szakemberrel csináltatnám.
Azonban beszéltem vagy 5 tuningossal elolvastam 10-15 honlapot ebben a témában. Sajnos szinte mindeki mást mond. Van olyan csipes aki azt állitotta, hogy ha ő átirja a progit akkor az nem járhat garivesztéssel. Van aki a honlapján leirja, hogy garivesztéssel jár. A boxra azt mondják, hogy mindegyik gyakorlatilag egy ellenállás ( mégha tele van elektonikával akkor is), és csak a turbónyomást emeli ami árt a motornak. Pici erő kéne még mert megpakolva 80-130 km/óránál nagyon gyengus.
Így hogy a képeket beszúrtad nagyon hasonlít a golf és a passat típusokéhoz. Annyi különbség viszont van hogy a klímás pollenszűrő magasabb és és talán szélesebb is, tehát a eső védő műanyagot valószínű hogy nem tud majd visszarakni. (vagy azt is cseréled)
Nekem eddig egyszer sikerült a vnt15-öt, egyszer meg a gt20-at lekormolni, és mindíg azért mert nem tudtam neki nyomkodni (hengerfejes volt, coolercsövet lövöldözte, stb) de akkor is szopás, mert nem állsz neki egyből, mert f.szkivan, akkor így jársz vele napokig, és egyre kevesebb kedv van a szétszedésre..stb... Szal a wg-snél még csak a terhelő gondolat sem merül fel, és tetszene a két turbó is a gépen :)
Nekem alapvetően bejönnek a wg-s csigák, leginkább a geo kormolódás miatt, de az is tetszik ahogy viselkednek.. Ez jó nagy ahhoz hogy egy gt15-öt mellé raknék, és akkor nem 3000-től élne az autó, hanem alul is használható lenne... Lehet h a gt20-amat egy ilyesmire fogom elcserélni, mert gt15-öm van, és csak legózni kéne velük h hogy adja ki a kettő együtt..
kicsi off: vki belinkelt pár hete egy balek videot autómosoban készült, féleszű faszok kinlódnak egy gözborotvával, az emberen rendes napszemüveg van, az egyiket homlokon vágta a pisztoly, el is esett, mint Dani bácsi a Don-kanyarban. Most is feszülök a röhögéstől, a k.rva annyát az ilyen buziknak, de megnézném még1x, de nem találom, haverom meg hüjjjjének néz, h itt visítozok. Vki s.o.s. plíz, tenk jú veri mátcs!
kompresszor oldalon nincs jelentős különbség gt és gtb közt,jelentősen csak a turbinaoldalon változtattak.bőven elég ha keresel egy hasonló kis/nagykörrel rendelkező mapot.
most is ekkora méretű csigám van az 1.9en.Sokan nem hitték hogy működik ,eleinte én sem,de kaptam segítséget Sanyitól,Feritől és működik. Persze máshogy szól mint egy geós ,de fordulaton(3000felett ) nagy a különbség. nem jön hirtelen a nyomaték,nem tépi a hajtást . Arról nem beszélve hogy geóssal nem tudsz 1-1nél jobb emap -imap arányt ,wg-el igen. Feri kb 2-3 éve felírta a fórumra,de süket fülekre talált.Azóta már egész sok embernek van fenn . Érdemes vissza keresni a témában....
Sziasztok. Nagyon sokat visszaolvastam, de nem találtam róla párbeszédet. Más topikot se találtam ezért itt dobnám fel a témát. Adott egy új pick-up diesel, és szeretném ha egy kicsit jobban húzna 3000 körül. Utána olvsatam, de elég ellentmondó dolgokat olvastam a chip kontra tuningbox-nak. Garanciát nem szeretném elvesziteni, se tönkretenni a kocsit.
Minden Tagnak saját adatlapja lesz, az autója adataival, leírásával, feltölthető képekkel-videókkal. Egy tag több gépjárművel is rendelkezhet. Saját avatara lesz mindenkinek, hogy könnyebb legyen a neveket járművekhez/arcokhoz kötni.
Lesz Tuning, Szervíz és OFF topic is, hogy átláthatóbbá tegyük a rendszert, keresővel.
Lesz TDI Apróhirdetés rovat, feltölthető képekkel.
Események rovat, előre jelezve Versenyeket, Találkozókat.
Helló jaja énis betankoltam így 3 éve Tescós cuccból még Escortom volt és reggelre -20 volt aztán belefagyott vizes lőre összes csőbe... ba........... indulni ugyhogy nekihasaltam nyomócsöveknek meg adagolónak hőlégfúvóval tavaszt csinálni ugyhogy többet nemtankolok olcsó kuton...
Arról nemis beszélve hogy ebből a gyengébb anyagból sokkal többet megeszik ugyanazon a távon ugyanaz körülmények között !
xD... egy üveg Fütyülőst nyomtam csak be meg pár pohár vöröspezsgőt,abszolút semmi bajom nem volt :)...most egy 5-6 évig megint egy korty alkohol se :)
Hehe, BUÉK! (azért bonyi vagy te mint a Rubik-kocka! Ülsz otthon az audiofil erősítőddel, és hangfalaiddal, a latin gitárral a hátadon, halk zene szól, közben szépirodalmat olvasol (és töltesz fel a gerinchálózaton 1Gbittel), melletted a megpucolt fegyverek, és tőrök, fejedben új rímek, jobb lábadban újra a nyughatatlan érzés (mindjárt este, indul a futam). Lemész berúgod az öreg 'gófot, de közlekedési táblák helyett potméterek, és trimmerek kapcsolását látod, az úthálózat egy nyáklap, és te vagy a leggyorsabb elektron. Kihagytam valamit?)
Nagy vagy mint a Mont Blanc! Ez nagyon szép lett!! Amikor ilyeneket írsz mindig értelmet kap bennem hogy miért is öltem/ölök bele annyi pénzt és energiát a dízelbe, és ami körülötte van! Asszem én is kölcsön veszem, persze szigorúan a költő névjegyével!! :)
Katalizátortól indul,100mm-es átmenő, teljesen folytásmentes középdob,és egy sport hátsó dob 2 darab 80mm-es króm véggel.
Német import a dolog szinte bármilyen autó alá felmegy,nem üvölti szét a fejed, hanem kellemes mély hangja van.
Papírok nem kellenek hozzá,műszakin zöldkártyán simán átmegy,bele van ütve a sorszám,minden. 5-10%-os teljesítménynövekedést okoz a cucc, motortól függ.
Átvétel csak személyesen, Mátészalka, Debrecen, Nyíregyháza és környéke. Ha van érdeklődés csinálok képet róla. Olyan emberek kérem kíméljenek,aki a T*SCO-ban vett egy "sportkipufogót" 5 ezerér és azt többe nézi,mert majd szétreccsen olyan hangja van.
Nekem ez majdnem 120.00 forintba volt, itthon akármilyen szakember 60 ezer magyar forintért készít egy ilyet.
Jöhetnek az ajánlatok,nem vagyok nagyravágyó,ócsóért megszámítom. Csere is jöhet értelmes dologra.
2009 szerintem teljesen jó év volt, A kettesem ellen a Vácin sok Merci megholt. Nem mintha zavarna, hogy más autó is létezik, Csak amikor megállítanak, hitetlenül kérdezik:
Mi van ebben testvér, gőzgép, reaktor? Mert a füsttől mögötted a CO faktor Olyan szintre emelkedett, Hogy ki kellett hívni a Polgári Védelmet!
Lenézik a kormot és nem értik a lényeget, hogy amig mi röhögünk, ők a kúton felvágják ereiket. De mondhatom én, hogy a nyomaték jó dolog, Amíg nem ülsz egyben, a saját hited mormolod.
Gyere el velem egyszer, amikor elborul az ész, az elme, S az adrenalin felvisz a fellegekbe! Majd megérted miről beszélek, Mikor az autód végsebességével én már az utcád végén megyek.
Persze sok a hitetlen, meggyőzni mindig megpróbálnak, Aztán persze rendszerint pórul-járnak. Mert hiába a tuningszárny, hiába a matrica A szakadt Golf akár egy ól, egy kutrica Visz előre a végtelen időn át, És osztja mindenkinek kegyetlen igazát, Hogy a TDi az úton a legnagyobb királyság.
S mégis azt hiszed, a VTi-vel babért aratsz? Hidd el, ha az úton mögöttem jössz, mögöttem is maradsz. Egy napon te is belátod az igazságot, Éveket vesztegettél el, míg végre megtaláltad ezt a társaságot. Akkoron, mikor agyad feldolgozta az igaz valóságot, Átülsz egy dízelbe, és másnak hagyod a benzines baromságot.
Én ezzel mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok, A füst az erő legyen veletek és egyéb jókívánságok, És ahogy az angol mondta, jövőre "lenni vagy nem lenni" Mert a jó dízellel haladni lehet, nem csak menni.
Itt a szilveszter itt van ujra, emelik a gázolajat újra meg újra. De ez engem mit se érdekel, kamrás az isten és nekem csak ez kell. Motort összerakni eztán is úgy fogok, kopott csapágy és a kamrás 7000-ig forog.
Nem tudom, merre lax? Én Hajdú-Bihar megye. Steve1Z kollegával tervezzük, hogy tavasszal felmegyünk egy Lurdy-ra, meg elmegyünk a szezon nyitó gyorsulásra nézőnek. Jó lenne összefutni.
koromban és csigaszerében szegény, de nyomatékban és új fejlesztésekben gazdag új évet kívánok mindenkinek... Adjon az ég mindenkinek elég erőt a kitartáshoz, h ne gyújtsuk fel a vasakat, amikor azt látjuk,h már csak az van hátra...