Elkezdett egy olyat csinálni, hogy menetközben, ha gyorsítok, olyan hang jön előlről, mintha levegőt szívna, vagy fújna, ilyen susogás szerűség, de folyamatos susogás. Majdnem mintha a szélvédő hosszú szellőzőjétől jönne, de nem érzek kézzel semmit, meg persze lehet hogy nem is ott susog, csak abból az irányból.
Változtattam a légterelő állásokat, de akkor sem változott a hangja.
Menetközben ha elértem a sebességet, tehát nem gyorsítok, abbahagyja a fújást. Ha mondjuk 90-nél kiveszem üresbe, és úgy nyomok egy gázt akkor sem hallani fújni,, vagy szívni...
Álló helyzetben megpörgetem üresbe, akkor sem.
Csak ha gyorsítok.
Hírtelen kezdte ezt el, eggyik pillanatról a másikra..
Hideg motornál. Azért néztem meg mert nyomoztam, hogy mi adhat egy bizonyos csattogó hangot. Le volt bontva a környéke és érdekelt, mert én cseréltem nemrég. Amúgy a zaj forrása meglett. Klímakompresszor tárcsája csapágyastul lötyög.
Ismert hiba, a munkahenger műanyag sapija törik le és/vagy a kinyomócsapágy szokott szar lenni. Szerintem nem úszod meg a kuplungcserét, és gyárit kéne venni, mert változtattak az alkatrészen. Ez most sajnos fájni fog.
volt 1 audi hasonló problémával nekem is kuplungszettet cseréltem utánna jó lett,a törött rugó a szerkezetben nem engedtte benyomni tökig a pedált ,úgy probáld beindítani,padlóra nyomod a pedált,és valaki alul kinyitja picit a légtelenítőt
Kulcsot bedugom, kuplungot nyomom, kulcsot megnyomom, de nem indít. Írja a középső kis kijelzőn, hogy nyomjam a kuplungot. A gyújtás "adódik rá", de hiába nyomom be a kuplungot, nem indít. Hibakód nincs, gondolom azt hiszi az autó, hogy csak gyújtásra akartam tenni. Egyik kulccsal sem indul. Nem egyik napról a másikra történt, hanem hetek alatt lett egyre gyakoribb. Volt, hogy a boltnál nem indult. Pár óra múlva meg elsőre. Kuplungfőhenger a kis elektronikával ki lett cserélve, és a szőnyeg sincs beszoulva a pedál alá. Ötleteket előre is köszönöm!
Volt most nem rég nekem is,nagyon hasonló hiba 2018 as peugeot 5008 .Center right temperature sensor abnormal input ,,,vagy valami hasonlót írt a hibakód,de ott is -40 fokot jelzett,csere után indult a clíma.
Ne bontsam szát az autót lekértem a peugeottól az árajánlatot és a robbantott ábrát utánna 1xűbb volt a csere.