Vigyázzá, mer a nagyanyám nem megy el otthonról. Azt mondja inkább kimegy a kertbe, aztán lefekszik a fűbe. Ha rajtakap, ellátja a bajodat piszkavassal.
Találtak egy bazinagy bombát a Sopron Hotel környékén, és másfél kilóméteres körzetben kitelepitik a lakókat - vagy legalább is javasolják nekik, hogy húzzanak a vérbe. Várkerület dettó.
Ja amugy nagyon utalom, hogy mostanaban sopronban elkezdtek merni a rendorok az uj szep fenykepezojukkel szep kepeket csinalnak 55 km/h folott a legkulonbozobb eldugott helyeken. A danubius radio beszamol rola hol :)
Dehogynem:) Te azt nem tudhatod, nem voltal ott.:)
szivattak is rendesen sajna. Azert jo dolgom volt, mert amikor lattak hogy mire vagyok kepes:)) akkor azt a feladatot osztottak ram, hogy keszenletben tartsam a tisztek eberseget. (Azaz kavet foztem:)
Akkora allatsagot ami ott volt sehol sem lattam meg:) Annak orulok egyedul, hogy nem keseltek meg pedig kozel voltam hozza :=x
na eleg a rizsabol, hisz ugyse erti senki mirol pofazok:-) na meg senkit se erdekel:)
Nahat, itt ilyen topik is van:) Szoval en is soproni vagyok, de igazabol nincs sok ismerosom itt, ami adodhatott regi visszahuzodo termeszetemtol:) gyori iskola+katonaevek miatt, valamit attol hogy hiaba lakok itt most meg a munkahelyem se soproni hanem pestkornyeki.. mondjuk igy. Tehat keves az ismeros es ez eleg sok mindent meghataroz sajna.
Igazan jo munkat itt nem birnek talalni meg pesten se lehet manapsag. Na jofajta altalanossagokat irtam, de mit lehetne mast ide irni:)
Remelem mas is ir es nem all majdnem 1 evet uresen ez a topic:)
Tiszta szerencse, hogy ezt a topikot én nyitottam. Még jó, hogy eszembe jutott...
A körforgalomhoz nem tudok hozzászólni, mert nincs jogsim, meg mindenhova gyalog megyek. De a kulturális élethez esetleg.
Szóval A VOLT Fesztivál egy rendkívül jó dolog. Más kérdés, hogy a mai napig fenntartással fogadja az utca népe. Pedig biztos forrásból tudom, hogy az alatt a két-három nap alatt megtriplázódik a Sportcentrum-környéki üzeletek/kocsmák forgalma. Meg olyan igazán nagy rendbontás nem kis történt az eseménysorozat eddigi történetében.
Csakhogy szerintem a VOLT haldoklik. Egyszerűen kinőtte a Sportcentrum termeit. A tavalyin is már elviselhetetlen néptömörület volt. Ezért az valami katasztrófa, hogy fél órát kell várni, amíg az ember a kiválasztását el tudja végezni. A büféknél dettó minimum ennyit kell várni egy italra. Ebből kifolyólag idén már többen is mondták, hogy nem fognak eljönni.
Meg egyébként is, Sopron kulturálisan meghalt. Van a Petőfi Színház, ami valami isteni csoda folytán működik, igaz, hogy normális darabot évente, ha kettőt játszanak; meg van a Civitas, ami nem igazán működik, de azért az anyagi gondok ellenére létezik. A KAS viszont bedobta a törülközőt. Pedig ők aztán tényleg valami újat hoztak ebbe az ókonzervatív városba. Talán pont ezért is van most parkolópályán. (Mert állítólag nem szűnt meg.)
Egyik ismerősöm néhány hónappal ezelőtt feltett egy költői kérdést: Nem tudom, én vagyok-e mindig álmos, vagy a város az?
S itt van a kutya elásva.
Sopron egy rohadt álmos város. Hogy ezt a levegő teszi-e, nem tudom, de valószínűleg.
Az emberek munka után nem szórakozni mennek, hanem pihenni. Persze egy bizonyos életkor után. A fiatalokra még jellemző az aktivitás, de aztán ők is belesimulnak a környezetbe. (Ezt jól látom néhány máshol élő, de soproni ismerősömön. Ők még aktívak, de hasonló korú Sopronban élők már nem.)
Talán ebből következik, hogy akik letettek valamit Sopron kulturális asztalára (Ez milyen ronda mondat!), azok mind nem ős-soproniak, hiszen ők egy egészen más légkört szoktak meg. Lásd a Várhely kulturális folyóiratot: a szerkesztők közül egyik sem itt született... (Ez persze más kérdés, hogy a lapot a kutya nem olvassa.)
Na ez elég zagyva volt, de remélem, érthető...
Izé
Azt hiszem, hogy egy kicsit tulporgik ezt a korforgalmas dolgot, a multkor egesz meglepodtem, amikor a 84-esen is egy korforgalmat lattam (bar az a lekanyarodo tenyleg bena volt, siman el lehetett menni mellette). Ugy latszik, ez lesz a helyi szokas, hogy atepitenek egy utat, aztan par ev mulva meg ujra atepitik korforgalmasra :)
[ Jelenleg Bp-n lakok, egyreszt munka miatt (anyagi es szakmai okokbol is), masreszt meg igy van vmi elofgadhato indok arra, hogy miert nem szuleim hazaban :), de igazabol nem szeretek itt lenni ]
Jéééé wabel. Én is ugyan így jártam mint te. Felmentem 2 évre Pestre, majd hazaköltöztem. Nagyon jó újra itthon. Csak a Pesti financiális háttér hiányzik. :) De azért majdcsak sikerül itt is rendesen talpra állni.
Más. Vajon miért van hatalmas pangás majdnem az összes kultúrális rendezvényen? Gyakorlatilag ráfizetéses bárkit elhívni Sopronba, mert akkora az érdektelenség.
Hála Istennek újból Sopronban élhetek. Két évet lehúztam Budapesten -jószántamból- de midig vágytam rá,
hogy visszaköltözzek. Állandóan azt hallottam, hogy Bp-en milyen élet van és milyen lehetőségek.
Adódott egy lehetőség és gondoltam kipróbálom. Nnnnna, a meló jó volt és a pénz is DE(!) aki ott olyan helyen dolgozik, hogy jó anyagi helyzetbe kerülhet
annak nincs nagyon ideje a pénz elköltésével foglalkozni. Plusz az emberek... én viszonylag
nyitott természetű vagyok, de ott is az ottélő Soproniakban találtan meg a legmegbízhatóbb barátokat és haverokat!
Egyesek szerint azért kicsi Sopronban a munkanélküliség mert a többség Bp-en dolgozik.
Ez lehet... de csak nagyon kevesen szeretnek ott élni. Több "irígykedő" hozzászólást kaptam a költözéskor, hogy nekem van erőm visszajönni és
otthagyni a jó egzisztenciát. Nos, az idegeim épsége nekem többet jelent, így nem volt nagy erőfeszítés.
A régi soproniakról meg annyit, hogy ők nagyon is szívükön viselik a város sorsát csak nehezen tudnak
beleszólni különböző dolgokba. Nagyon büszkék a városra és nagyon lokálpatrióták.
De, lássuk be van -ill. volt- is mire!
Az én családom bizonyíthatóan 1827 óta él a városban és én nagyon büszke vagyok erre!!!
Az összes rokonom és régi soproni családból származó ismerősőm szívügyének tekinti a város sorsát és próbál is érte tenni.
Nagyon-nagyon sok olyan program és rendezvény van amik színvonalasak csak kevéssé propagáltak. De csak egy kicsit kell keresgélni és rájuktalál aki veszi a fáradságot.
Tehát ne csak a "buli helyekből" induljunk ki. És ne csak a felületét nézzük a Soproni Életnek -az sajna tényleg kezd csík alá kerülni- de a háttérben még megvan és gyarapodik a "hagyományos" Sopron.
Hááát, jártam már jobb helyen is! 1988 óta jónéhányszor megfordultam Sopronban, de nem voltam elájulva tőle. De ha már dícsérni kéne valamelyik várost a környékről, én Kőszeget választanám. Ezerszer jobb hely.
realdoko,
látom szereted a VOLT-ot, melyikeken voltál, kiváncsi vagyok a véleményedre,
mi tetszett benne, melyik része stb...
az idei programot ismered?
mindenki véleményére kiváncsi vagyok!
Ott élek, amennyire a főiskola mellett lehet. Minden hétvégén és minden szünetben Sopronban vagyok. Jó lenne diploma után is maradni. Csak akad valami lehetőség. :-)
Most en sem Sopronban lakom.. hanem en megkerdezem, hogy ki szeretne az elkovetkezendo nehany evben (is) Sopronban elni.. En azt hiszem nem.. Nemetul csak kicsit tudok, es ugyerzem mas varosok nagyobb lehetosegeket rejtenek.... ettol fuggetlenul szeretem Sopront, annak ellenere, hogy ma mar nem utkozom leptem nyomon ismerosokbe :(
ps: kov hetvegen lesz vmi kulonleges amirol nem lehet lemaradni? ugyanis hazamegyek :)
A másik irányból. A Pozsonyi felől jöttem le. Jégveremnél v. Royalnál (franc tudja melyik van a sarkon) balra és a Sas téren keresztül. Jobbra kisíven a Várkerület fele. A Várker már OK volt, ott nem pörgött ki a téli gumi. :-) Viszont ma reggel eléggé csúszott a Balfi u.-Híd u. körforgalom. A kanyarban kipörgött egy kissé. Jut eszembe... Mi a francnak van ott körforgalom? Mindenki (még a 14-es is) egyenesen megy át a kör közepén...
Tudom... Volt szerencsém autókázni egy sort este 10 magasságában. Csináltam egy nagyon szép kis kézifékes kanyart a Pannon képviseletnél az Ikvahíd sarkon. :-)
De még reggel 8-kor is élvezet volt autókázni a kis utcákban a jégbordák között. :-)
Láttad volna tegnap éjjel!:) Szép tükörjég,helyenként változatosan absztrakt formájú bordákkal tarkítva.:) Akkor (fél 1) még nem sózott senki!:) Délután gyönyörűen sütött a nap,mmm.:)
Háát... Tegnap hazajöttem és tél van... Minden tiszta fehér. :-) Bár ma olvadt, most viszont veszettül csúszik minden, mert fagy. Éjjel még sóztak is a városban. Reggel alig láttam osztrákot. :-) Bár a Lackneron két bécsi díszpéldány, stüszi kalapban majdnem megzúzta egymást. Az egyik jobbról akarta előzni a másikat, végül mindegyik egyenesen ment. Érdekes látvány volt... Amúgy meg nagyon rendes volt tegnap is és ma is az állatorvos. A tekim szerencsésen túl élte az éjszakát. Nagyon gyenge még, bár a nehezén talán túl van. (kopp-kopp-kopp)
Nagyjából ennyi. :-) Csend van, béke és nyugalom. Ilyennek szeretem a várost. :-)
Most akkor megint szólnom kell, ezt most megpróbálom csak egyszer elküldeni, és próbálom nem telerakni hibákkal. (említettel, ugyebár)
Az arc mérete egyáltalán nem függ össze a származási hellyel, jó lenne tehát ezeket az aspektusokat kihagyni a vitából, meg egyáltalán, jó lenne abbahagyni a vitát, és beszélni a városról, ami szerintem is(?) a legszebb magyar város... SZóval, mi újság mostanában otthon?