Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2004.11.28 0 0 605
Én ugyanazt a szószt teszem a pizzára is, legfeljebb sűrűbbre főzöm. A lényeg: olívaolaj, paradicsom, fokhagyma, hagyma, oregano, bazsalikom...
Előzmény: Böbsi (604)
Böbsi Creative Commons License 2004.11.28 0 0 604

Sziasztok!   pizza tésztára szeretnék egy jó fincsi paradicsomos mártást elkészíteni, (de jöhet más is) eddig a tubusos pizza krémet használtam de nem ízlik.! Tőletek tanultam a finom paradicsomos spagetti receptjét,(azóta is azt csinálom)  de kellene egy a pizzára való finomság is. :-))

Zitka Creative Commons License 2004.11.02 0 0 603

Én is szeretem lapozgatni ezt a könyvet, olvasmányos, és nem csak szakácskönyvként veszem a kezembe. Egyébként a Magyar Elektronikus Könyvtárban megvan, tehát ha vkinek nincs pénze rá, ITT elolvashatja a recepteket. :-)

Előzmény: Törölt nick (601)
SzJucus Creative Commons License 2004.11.02 0 0 602

Köszi a receptet, a héten kipróbálom!

Mint kezdő, egy hülye kérdés: Ugye eredeti canelloni tészta is jó .. és azt ki kell főzni vagy csak megtölteni és majd megpuhul a sütőben a tölteléktől, mártástól??

Előzmény: Szilikon (596)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.01 0 0 601
Megjelent uj kiadásban Lénárd Sándor: Római konyha c. alapkönyve! 40 évvel ezelőtt írta, azóta érdekesen változott sok minden! Feltétlenül ajánlom!
b marci Creative Commons License 2004.10.30 0 0 600
köszi kitaláltam magamnak egyet, finom lett.
Előzmény: b marci (598)
nemisbéka Creative Commons License 2004.10.30 0 0 599
Kultúremberek a villát :).
Előzmény: moes (597)
b marci Creative Commons License 2004.10.30 0 0 598

Sűrgős a sajtos gnocchi receptjét kérem, elvesztettem.

Kb. tudom hogy kell, de szeretném pontosítani.

moes Creative Commons License 2004.10.30 0 0 597
majd megnyaljuk 10 ujjunkat :)
Előzmény: Szilikon (596)
Szilikon Creative Commons License 2004.10.29 0 0 596
CANNELLONI RUSTICI (Hagyomanyos cannelloni)

Hozzavalok:

40 dkg szaraz lasagne teszta
30 dkg daralt marhahus (masfele hus is lehet)
1 voroshagyma, 1 sargarepa, 1 szar zeller, petrezselyemzold
5 dkg daralt sonka
30 dkg dobozos paradicsom
20 dkg kesz besamell martas
olaj, so, bors,

Egy szeles nagy edenyben olivaolajon megpiritjuk a finomra vagott hagymat, belereszeljuk a sargarepat, zellert, beletesszuk a daralt hust + sonkat, jol atforgatjuk, piritjuk, pici feherborral felontjuk (vagy korty vizzel). Fozzuk kb. 10 percig, aztan beleontjuk a paradicsomot. Sozzuk, borsozzuk, kb. 1/2 ora hossza alatt megfozzuk, friss petrezselyemmel izesitjuk.
Forro sos (pici olaj) vizben kifozzuk a lasagne lapokat, amiket hideg viz alatt (kiszedes utan) lehutunk, es tiszta konyharuhan pihenni hagyjuk.
A raguba egy kis parmezansajtot keverunk.
Egy kivajazott jenai talba szorsan egymas melle rakjuk a toltott es felcsavart cannelonikat (kifott lasagne teszta - egy csikban ragut halmozni ra, es felcsavarni).
A tetejet megkenjuk besamell martassal, 1-2 pici darab vajat dobunk ra, reszelt sajtot (parmezant) is tehetunk, es 200 fokos sutoben kb. 1/2 ora alatt atsutjuk.
Langyosra hagyjuk hulni, es szervirozzuk.
Előzmény: SzJucus (576)
moes Creative Commons License 2004.10.29 0 0 595
akkor a hússzósz másmilyen. az én hússzószómban (eléggé originális a recept) van zöldség is, gyakorlatilag leveszöldség nagyon aprítva. az eléggé macerás ám... ja, és mi túrót is rétegezünk. majd beírom jól a mi lasagne receptünket.
most megyek sétálni :)
Előzmény: nemisbéka (586)
nemisbéka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 594
:))) Megbeszélhetjük :).
Előzmény: stefiadri (593)
stefiadri Creative Commons License 2004.10.29 0 0 593
Esetleg 1-2 falatot?!?!  :-)))))
Előzmény: nemisbéka (592)
nemisbéka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 592
:) A dobozán ráadásul korrekt besamel recept is van. Hajrá stefiadri! Ha összejön, mit kapok? :)))
Előzmény: stefiadri (591)
stefiadri Creative Commons License 2004.10.29 0 0 591

Na jó Te győztél :-)))))

Ki fogom a Barillát próbálni! Addig ugyanis nagyon szerettem a lasagnet míg nem én csináltam! Szép emlékeim fűződnek hozzá..............

Többieknek is köszi a bíztatást!

bogi191 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 590
En sose foztem elo, ha Barillabol csinaltam, meg hasznaltam egy masfajta, kevesbe egyenletes hazi, de a Sparban kaphato lapokbol is, sosem lett kemeny, csak ha elbenaztam es a tetejere nem raktam eleg szoszt.
Előzmény: nemisbéka (584)
bogi191 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 589

Hali.

Nekem a ferjem nagyanyja folyton gyurja a jo kis hazi tesztat. A multkor megkertem, hogy csinaljon lasagne lapokat. Szegeny eloszor nem is ertette, mit akarok irolap nagysagu (najo, tulzok:)) csusza tesztaval, de megcsinalta, en meg hipp hopp lasagnet csinaltam belole. Nagyon finom lett, csak annyi volt a kulonbseg, hogy vekonyabbak voltak a lapok, de egyenletes vekonyak, es gondolom a hazi teszta tovabbi elonyeit nem kell senkinek ecsetelni:))Szoval tobb reteg belefer ugyanabba a sutotalba. Klassz.

Előzmény: stefiadri (580)
nemisbéka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 588
Ja, hát én két személyre jó ha 4 lapot elhasználok, de akkor már az összes kis csücsökbe tördöstem :).
Előzmény: Zitka (587)
Zitka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 587

Én is csodálkoztam, mikor a csomag egyharmada se fogyott el a családi adaghoz! :-) Így már nem is olyan drága a Barilla sem...  Valami akciós olaszt vettem a Lurdyban 200ért, 30 lap volt benne, fél kiló. Mivel a többi dizájnból :-) mindig fél kilót használok el 4 személyre, gondoltam, ehhez is pont elég lesz. Na, összesen 9 lap kellett, és tele lett a szögletes tűzálló tál. :-)

stefiadri: tényleg nem tart sokáig, mert nem muszáj készre főzni a paradicsomszószt, vagy a húst, úgyis puhul még a lasagnelapok közt is a sütőben.

nemisbéka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 586
Na pont ezért kéne megcsinálni :). Nekem 5 perc a besamel, 7-8 perc a hússzósz, még 5 perc a rétegezés, 2 perc a sajtreszelés a tetejére, becsusszan fél órára a sütőbe és kész. Az egyik leggyorsabb, lásztminites vendégváró kajám :). És egy doboz Barilla tésztát használok már jóideje, nagyon sokra elég a benne lévő (igaz, én csak két személyre szoktam csinálni).
Előzmény: stefiadri (585)
stefiadri Creative Commons License 2004.10.29 0 0 585

Há akkó nem tom :-)))  Lehet hogy a szószok-maszatok nem működnek nálam????

Lehet hogy ezeket másként kellene, vagy többet belőlük :-(

A csomagoláson lévő recipe szerint csináltam.

Száraz tésztával végképp nem mernék próbálkozni, bár igaz az vékonyabb és ráadásul egyenletes.

Előzmény: nemisbéka (583)
nemisbéka Creative Commons License 2004.10.28 0 0 584
És én a sima száraz tésztalapos Barillából csinálom, előfőzés, kutyafüle nélkül.
Előzmény: nemisbéka (583)
nemisbéka Creative Commons License 2004.10.28 0 0 583
Személyes megjegyzés: simán megpuhul előző napi összerakás nélkül is. Én legalábbis mindig frissibe csinálom és nem mer nem megpuhulni. :)
Előzmény: moes (582)
moes Creative Commons License 2004.10.28 0 0 582

elvileg úgy kell ezeket a lazannyákat csinálni, hogy előző nap/este már lerakod a cuccokat a tepsibe, akkor a szószos részekből kicsit megszívja magát-puhul, és amikor összesütöd, pont jó lesz.

személyes megjegyzés: működik. finom. de ez az, ami a lazannyát nálam a macerás kategóriába sorolja...

Előzmény: stefiadri (580)
SzJucus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 581
Köszönöm!  Valamelyik nap próbálkozom vele, remélem, sikerül!
Előzmény: Zitka (577)
stefiadri Creative Commons License 2004.10.28 0 0 580

Lasagne lapokat lehet kapni frissen készültet, fóliázva. Azt nem kell főzni, elvileg, de....nekem nem ízlett úgy, nyersnek találtam a tésztát sűlés után, főleg a vastagabbakat. (merthogy ezek nem egyenlő vastagságúak)

Következő lasagne készítésénél minden lapot szűrőben 2-3 percig előfőztem. Így már finom volt! Egész más!

Ha használtatok már ilyen "friss" (nem szárított félkész tésztát), írjátok meg hogy hogyan készítettétek és milyen eredménnyel.

Köszi

Előzmény: carbonara (578)
Zitka Creative Commons License 2004.10.28 0 0 579
De azért vitathatatlan, hogy könnyebb elkészíteni ezeket az "instant" lasagnekat. :-) A canelloniról nem is beszélve. A múltkor csináltam először ilyen lasagnet, izgultam is, nehogy túl kemény maradjon a tészta. A végén persze túl leveses lett, de elfogyott. :-)
Előzmény: carbonara (578)
carbonara Creative Commons License 2004.10.28 0 0 578
A manapság árult cannelonikat és lasagneket nem kell fözni, csak be sütöbe. Nekem régen jobban tetszettek, amikor én föztem meg öket.
Előzmény: Zitka (577)
Zitka Creative Commons License 2004.10.28 0 0 577

Nyugodtan töltsd meg bármelyik leírt paradicsomos sugo-val (jó kis pepecs munka :-) ), egy tűzálló tálban alá is tegyél egy keveset a szószból, és a tetejüket is locsold meg, aztán mehet rá a reszelt sajt.

Egyszer ettem nagyon finom ricotta-spenótosat, ehhez kevés olajon/vajon dinszteld meg a spenótleveleket, mehet rá fokhagyma is bőven, aztán morzsold bele a ricottát, vagy kutyaközönséges túrót. Só, bors természetesen kerül bele. Ezzel a masszával mgtöltöd a canellonikat. Ízlés kérdése, hogy alá-fölé akarsz-e paradicsomszószt önteni, vagy csak így "zöld-fehéren" vajjal-sajttal sütöd.

Előzmény: SzJucus (576)
SzJucus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 576

Sziasztok!

Jó sokat visszaolvastam, de nem emlékszem, hogy láttam volna canelloni-s receptet! Tudna valaki segíteni? A tésztám már meg van!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!