Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
A kettő ma is nyert 2:1-re Tiszaföldváron, egy minősíthetetlen talajú pályán, ahol több volt a gödör! mint a fű!
Egy küzdelmes inkább grund focira emlékeztető meccsen ma is sikerült a győztes gólt Rideg Bálint révén megszerezni!
Mivel a Gyula ma is ikszelt, így megszilárdítottuk a 2. helyünket a tabellán. A Tiszakécske, tele volt nb2-es játékossal, csak egy ponttal van előttünk. Minden tisztelet a stábtagoknak és a játékosoknak!!!
Minden tiszteletem a valoban kibrusztolt 3 golos gyozelemhez . Ez a kovetkezokben tobbett erhet , mint ha ma atszaladtunk volna az ellenfelen. Nagyon sok szerencset , kitartast kivanok a keretnek a hatralevo fordulokra ! Pinter mester kezebol meg ne essen ki a varazsceruzaja.
Mégis felakarnak jutni és nyertek.ma,.illetve stadiont is keresnek az nb1 licensz mellé. Ma lehett volna.a.forudlópont, de ezzel a 3 ponttal kicsit megerősítették azt hogy csak a szerencsében bízhatunk, abban meg sose vagyunk jók.
Majd meglátjuk, mit akar holnap a barcika. Ott az edző stresszel, vagdalkozik, a játékosok meg a jó ég tudja, hogy varga meg bódi mit várnak az egésztől.
Ha ismét pontokat veszítenek a barcikaiak, akkor feltehetően holnap megelőzzük a több győzelemmel, hiába brutális a gólkülönbségük.
Akkor aztán a következő meccseken Nagy Miklósnak nagyon meg kell majd dolgoznia, ha ismételten nem akarna feljutni, el is bukhatja.
Reménykedjünk, hogy nem fog neki sikerülni.
Az átbaszott játékosok, meg Pinyő (ha még érdekli a szakmája) talán visszavágnak neki.
Vessetek a mókusok elé, de én szorítok a Paksnak, hátha elcsipi az aranyat a fagyi és a falucsapat elől. Ma a győri meccsen 19 azaz tizenkilenc nemzet volt képviselve, mig a Paks szintiszta magyar és ebben négy volt játékosunk is van.
Az az ember aki ilyen beadásokra meg összjátékra képes, hiba, sőt bűn volt balbunkóvá kinevezni.
Az a bunkó, aki ezt megtette. Barmok.
Ja persze megfeledkeztem róla, hogy nálunk itt volt Radó baloldali támadónak, éknek. Beadni is, meg befejezni is tudó "ék", ha hozzá került a labda, be volt fejezve a támadás.
Idióták.
Elnézést a kirohanásért, de ezek megmagyarázhatatlan dolgok.
Nekem remekul fog indulni a hetfoi munkanapom. Reggel 9 VASAS merkozes. Ez igazan "nezobarat" idopont , ha az elozo merkozesunk szinvonalat vesszuk figyelembe..
Sztem ha az összes játékosnak adnánk, aki legalább öt percig a labdarúgónknak mondaná magát. akkor is ha huszan igénybe vennék.. de lehet, sokat mondok.
Azok, akik nálunk sokat játszottak, válogatottak is voltak, főbb szerepet töltöttek be a csapat életében, nekik nem jegyet, hanem éves bérletet adnék.
A palyan , ahol gyakorlatilag felnottem , a takaritoktol a portasokig , a palyamunkasoktol a kantinos neniig , a jegyszedoktol a fogadokig mindenki ismert es en is oket. 15-20 ev utan uj jegyszedok es arusok jottek. Oda setaltam a penztarhoz vettem egy jegyet, amit meg soha... A vilag leghulyebb erzese volt. Tenyleg senkinek sem kivanom. Generaciok jonnek, mi meg megyunk..
Ma tárgyalja az Országgyűlés az "Egyes sportcélú állami tulajdonú vagyonelemek ingyenes tulajdonba adásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról" c. törvény tervezetet, amely szerint a VASAS SC tulajdonába is kerülnek ingatlanok.
Találós kérdés jogi szagértőknek (vagy bennfenteseknek, akik képben vannak):
1/ Akkor most a Fáy utcai sportkomplexum teljes területe - beleértve az Illovszky Rudolf stadiont is - teljes egészében a VASAS SC tulajdonába kerül, így az üzemeltetés is, vagy a stadion üzemeltetését majd továbbadja az FC-nek?
1/a Mit jelent, hogy a stadionnál a tulajdoni hányad kb. 1/4-ed része kerül az SC tulajdonába? Mi lesz/van a többivel? Az már az SC-é?
2/ A VASAS FC bérelni fogja a stadiont az SC-től, vagy továbbra is a Nemzeti Infrastruktúra Ügynökség üzemelteti és attól kell bérelni, így mégsem lesz az SC-nek/FC-nek sajátja az ILLOVSZKY RUDOLF Stadion?
Be kell vallanom, hogy ennek kibogozása még annál is jobban meghaladja szellemi képességeimet, mint az, hogy megértsem miért Iyinbornak van a leghosszabb szerződése az VASAS FC első csapatának keretében.((
Most őszintén, hány volt játékos, edző, stábtag jár ki meccsenként összesen, 50-100? Simán beleférne akár válogatás nélkül is, ráérne utána vakarni a fejet, ha megtelik az A lelátó...
"...mindenkinek nem lehet ingyen belépőt adni aki korábban a játékosunk volt." - fogalmazol.
Miért nem?
Én a klub helyében felkutatnék minden elérhető volt játékost, megkérdezném tőlük, örülnének-e egy ingyen bérletnek, aztán annak az 50-80 személynek, aki pozitív válasz adott, kiküldeném a belépőt... Nem lenne tömegnyomor...
Ez azért nem történik meg, mert a jelenlegi elsőszámú döntéshozó nem akarja, hogy néhány volt, igazán Vasas-érzelmű és nagy múltú régi futballistája rendszeresen látogassa a pályát... Ellenkezőleg: azt akarja, hogy maradjanak otthon és fogják be a szájukat.
Sajnos egyre kevesebben lesznek akik még kijárnak, vagy ki tudnak járni?
Egyébként meg nem biztos, hogy azoknak kellene kuncsorogni, hanem, akikről a vezetők úgy gondolják, hogy tettek annyit a Vasas labdarúgásáért, azoknak fel ajánlhatnák?
Begyűjtenek mindenféle sérült és lábadozó játékost, akiknek korábban közük nem volt a Vasashoz, jó pénzért itt tartják őket, a "legendákat" meg nem tisztelik meg egy bérlettel. (amit egyébként sem tudnak eladni)
Még csoda, hogy Puskás Lajost a 80.-i születésnapján köszöntötték?
Csertoi talan mindig igy ver meg minket: (Jó kis csapda lett volna, ha elkezdtünk volna védekezni, vagy beállni és várni Csertőiékre. Simán tudom mondani, mivel lett volna tele a kocsma, és az én nemi szervem is, ha azt láttuk volna.) Milan nelkul fax nelkul mentunk el a "naszejszakara" helyette egy torpe csatarral . Pinter sajnos rendessen oda tartotta az arcat..
Az biztos, hogy mindenkinek nem lehet ingyen belépőt adni aki korábban a játékosunk volt.
Én első körben a következőknek adnék.
Bajnoki dobogós játékosok, kupadöntőt játszott játékosok, legalább 10 válogatott mérkőzés a Vasas játékosaként, legalább 100 első osztályú mérkőzés a Vasas játékosaként.
Ez így okés, 3-an is részletesen válaszoltatok. Van értelme kocsmába járni!:)
1911
Nincs is jelentős különbség köztünk.
- sztem is
- nyugodtan írd le, ráadásul nem is falls amit írsz
- hát le nem mostak minket, de sok hibát láttam én is Pinyőtől
- ha volt ilyen(volt), akkor a sportigazgatónak kell lépnie, azonnal salak...
- nehéz azok után amit Otigba és Iyinbor csinált, a taktika már a szerkezettel el lett baxva
- ez nem következik egymásból, h Zimo vagy BB, de az nonszensz, h egy olyan kezdőt rakott fel totál új szerkezetben, ami még nem játszott
- igen
- passz
- valszeg Deutsch nemet mondott
- nem hiszem
Trooper
Volt sok hibája.
Sztem az alap, h ne fohászkodjunk olyanért, ami nincs, vagy esélytelen! NM alatt nem lehet olyan edző a kispadon, akiknek 100%-ban önálló gondolatai vannak!
Várhatunk ilyenre, megfogalmazhatjuk kritikaként, de annak nem kerül szerződés az orra elé. Azaz értelmetlen elvárás. Vannak tabuk és általában kezdeniük is kell, ennyi idő alatt már a vak is látja.
Na most azért azt nem vehetjük el, h egyetlen edző volt eddig itt, aki a megbüntette a tabukat is. Kibaszta Jovát, Radót, Pávkovicsot, Iyinbort, Hidit vagy most Otigbát. Még ha csak ideiglenesen is. Ez (apró, de) jelentős változás!
Jó kis csapda lett volna, ha elkezdtünk volna védekezni, vagy beállni és várni Csertőiékre. Simán tudom mondani, mivel lett volna tele a kocsma, és az én nemi szervem is, ha azt láttuk volna.
Teljesen jó volt a presszing választás is, alapból! (de nem így) Bár még így is végig irányítottunk a hibákig. Ja, a szerkezet már ehhez nem volt tökéletes. Ez a 3-5-2, jobbra totál elbillenve, oltári nagy faszság volt.
Evidens volt Csertőinek, h 3 védőt választunk majd, és az is, h Pávkoviccsal. Tudta azt is, ő föl jár majd.
Ahhoz sem kellett atomfizika diploma, h a túl hájpolt Girsik is kezdő lesz, el is billentünk jobbra. A Vajdát, Bertust igazából csak a vonal felé tolta, és a levegőt is elvették előlük.
Míg a túl oldalon tisztába volt vele, ez nem lesz meg, mert Iyinborral sok mindent lehet csinálni, csak támadni nem. ...és itt Doki túl bátran fog elmenni, ráadásul Silye mentalitást vett fel, xarik védekezni, alibi az egész. A 2. gól előtti kocogása teljesen fölbax. Innen alázzák meg:
Jó döntés volt Csertőitől, h Gresót a kezdőbe rakta (ellenünk volt először kezdő!), mert Szendreivel Girsik és Doki mögé oda lehetett érni. Csertői talán Bereczre nem számított, ő is gondolt egy 3-4-3-at. De alá játszottunk, könnyebbé tettük a dolgát a 3-5-2-vel. Fölrakta a 4 védőt hátra a 3 támadóra, így egy simán feljebb léphetett minden erőlködés nélkül.
Pinyő igazi hibája nálam tehát, ez a két támadós gondolat volt. Pozíciók szempontjából! Vagy tolja fel Girsiket támadóba egy 3-4-3-ba, vagy helyette menjen Barkó.
Zimo, Németh, BB mert a presszing csak így lett volna jó, a két támadónak akkora területet kellett bejárnia, ami totál képtelenség. Nem is bírták.
A mi 3 védőnk teljesen rendben van, hisz várható volt az egy támadó tőlük. Ide egy 4 védős tőlünk abnormális felállás. Ezt Pinyő talán jól is látta. De itt jön ki a védő feje, h előre (csatár posztokra) már nem látott rá. A támadók védekezése totál megoldhatatlan lett.
A két szélső védőre amit írsz, az mentalitás kérdése. Gisrik visszaért, óriásit blokkolt, Doki + alibizett. Mert megteheti. Valszeg nagyobb erő dönt a csapatbab kerülése okán, mint egy edző. De semmi nem jogosítja fel ezek után sem arra a két ződet, amit csináltak!
Ide miért jön fel megint a kapus emlegetése? Átbeszéltük ezerszer, nincs jobb nála. Felőlem védhet Jova is, max 5-öt kapunk. Nem oszt, nem szoroz. A gólokról nem tehetett. Indítani meg Mo-on senki nem tud. Ettől függetlenül jó az ha a játékba bevonják.
HM269
Hát, h miért az erőcsatárt vitte le az rejtély. Csúcsékbe rakni egy Zimót ilyen mamutokkal szemben a 2. fi-ben? Az is jobb lett volna, ha behozza a fiát Németh mellé, ha már ragaszkodik a 2 támadóhoz. Lett volna két erőcsatár típus inkább. Még jobb lett volna egy Rideget kipróbálni. Ugye, ha már nincs Tóth, talán nem lett volna ördögtől való ha felhozza erre a meccsre.
Nagyon szarul meccselt, a jegyzőkönyvtől a hármas sípszóig.
Védelem, én még bátrabb lettem volna a három védőnél is, a szünetben biztos. Még ha meglepő a szerkezet, és szentségtörés is:
- a két néger Szalaira,
- előttük a Pávkovics, Cseke, Doki (inkább Deutsch, mert itt sokkal fontosabb lett volna a védekező képessége a játékosnak) veszi fel a kövesdi támadó 3-ast
- Berecz, Urblik egy sorral feljebb a szűrőik környékére
- elől meg lehetett volna a 3 támadó
Valami ilyen alakult volna ki, ha már cserélni mer a tabukból, de kezdeniük kell:
Egyszer már lemondott Nagy Miklós. Mindegy már mikor, lényeg hogy nem fogadták el.
Miért nem? Mert így kisebb macerája a két nagykutyának.
Még ha most vagy az újabb bukás után megint le is mondana, úgysem fogadják el.
Ez egy jól kidolgozott rendszer, újszerű klubmodell. Lényege, hogy minden játékosmozgást és pénzmozgást egy ember bonyolít le és felügyel. Rálát mindenre, és senki más nem lát rá az egészre.
Nagy györgy odacsaphatna, de csányi nélkül nem.
Csányi? Akármennyi pénzt is dobál bele erre a reménytelen egyszemélyes one man show-ba, nem érzi meg. Akkor meg minek izgassa magát?
NM meg nem azért zavarta el domonyait, nem azért készített filmet, nem azért igazolt bobálokat, nem azért dícsérte agyon szivacsát (egy ideig célját betöltötte) nem azért játszatja az alkalmatlan játékosokat minden határon túl, hogy az egész rendszerét veszni hagyja egy kis átmeneti, felszínes látszatnehézség miatt.
Bár igaz még sok meccs van hátra és a kazincbarca is sebezhető, de a sikert nem lehet elérni így. Cáfoljanak meg
Vidéki nb3-as meccsekre bemenet nem egyszer voltam szem és fültanúja annak, hogy a rendezőgárdából egy-egy korosabb úr vagy hölgy! felismeri Lajos bácsit, és a legnagyobb tisztelettel és odaadással viszonyulnak hozzá! Volt már, hogy autógrammot is kértek tőle!
Ehhez képest tavaly a Fáyban a fogalmatlan biztonsági őr a Békéscsaba elleni nb3-as meccsen a SZÜNETBEN nem engedte be a VIP szektornak mondott szalaggal leválasztott lelátó részre hogy pár percet beszélgessen a csabai ismerőseivel!!!
Ez a szociopata, önimadó fax és a maffiózó seggnyalói szétverték mindazt, amit a VASAS CSALÁD jelentett az elmúlt 100 évben!
Hogy egy kixaszott kezdo 11-et nem tudtunk osszeszoktatni az mar megint csak nem a menedzser munkakore . Ez nem enged teret , nyugalmat , osszecsiszoltsagot es osszeszokotsagot a csapatnak. A pillanatnyi kezdo nem akar hibazni , hibazzon mas delivered, mert jovoheten is jatszani szeretne. Nem alakulnak ki az automatizmusok a sorok kozott . A labdakihozatalnal , vagy a vedekezesnel , hogy ki mikor melyik oldalt veszi at. A foci a csapatsportok kiralya , aki ezt figyelmenkivul veszi az hatsokapun sieve fog tavozni a merkozes vegeztevel.
1. Pinter merkozes utani nyilatkozata uzenet erteku. 2. Miklos nem biztos , hogy donteshozo. 3 Pinter es Miklos nem jatszott Kovesden. En elosszor a futobajnokokat vennem elo. Nem Liverpool I futo statisztikakat ,csak a felet kernem szamon. Hogy lehet az ,hogy mind a 3 golnal szetszakadt a csapatunk ? Pinter ismeri es keri a csapatmunkat a csaptvedekezest es mit kapott ehelyett. Kocogast , toporgast es egymasravarast . Ha, ez a brigade feljutna Pinter az ev edzoje es Miklos az ev menedzser lessz. Ez a realitas.
Vasárnap: az NB3-as meccs előtt dr. Puskás Lajost megmotozza az őr beléptetéskor Normálisak?
Más. A múltkor megkérdeztem az illetékest, hogy a kettő miért nem a stadionban játszik? Hiszen ellentétes a sorsolása - hazai, idegen - a két csapatnak.Heti egy meccset csak kibír a hybrid pálya.
Jeleztem, hogy legalább egy meccsre - mondjuk jutalmul az éves teljesítményért az utolsó hazai meccsre - megszponzorálnám a különbséget, ha értelmezhető nagyságrendű. Válasz: nem lehet, mert a stadion a Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökséghez tartozik. Ennyi, Így lesznek majd olyan fiatalok, akik lehúztak mondjuk 8-10 evet a VKLA-ban és elmennek úgy, hogy egy meccset sem tudtak a stadionban játszani. Vasas család? Me rügyelünk a fiatalokra.
Ehhez képest: a kettő az edzőpályán játszott a KTE II-vel, a Vasas FC ugyanabban az időpontban a stadionban (!) tartott edzést. Nem lehetett volna felcserélni? Hiszen ugyanazt az idősávot foglalták le?
Amúgy a bírók es a kettő ellenfele ott öltözik, tehát valamilyen szinten akkor is bérelni kell a stadiont, nem?
Ehhez tartozik: állítólag az edzés miatt nem működött a büfé az emeleten a C szektorban, (mer a zellenség kikémlelte volna zseniális taktikánkat a Kövesd előtt ), ugyanott a WC-t sem lehetett használni, ami teljesen elszeparáltan a földszinten van - pedig onnan aztan nem lehetett volna rálátni az edzésre - tessék elfáradni a sportcsarnokba. Legfeljebb nem ér vissza a második félidő kezdetére.
Még másabb: a zuhanyhirado szerint az egy már vasárnap leutazott az edzés után Mezőkövesdre. B+
130 km. Másfél óra busszal. Nem hinnem, hogy attól annyival rosszabbul menne a játék.Erre van pénz? (már ha igaz a hír)
Minden csak akarat és szervezés kérdése, mondjuk figyelmeztetésnek lehetne az egyik hazai meccs első 20 percben távol maradni, aztán meglátnánk, de valamit tenni kell,
Ha folyamatosan teljesen üres stadionban játszana a csapat annak olyan sajtóvisszhangja lenne ami kikényszerítené a lemondását. De ahogy írtam ez nyilván nem fog megtörténni.
De az egyértelmű, hogy nem tudunk olyan rosszul szerepelni, hogy lemondjon.
A masik fel velemenyet nem meghallgatva , ez csak egy igenszomoru eset , ami akar el is simithato. Szerintem , a csaladnak a feljutas kozos eleresere kiharcolasara kell az energianyalabjait fokuszalni. Ez a Magyar foci:) itt minden es annak az ellenkezoje is csuklasnelkul megtortenhet.
Gyakorlatilag meg semmi nem dolt el. Jovoheten akar visszajara is fordulhat a tabella. Megvallom az nb2-nel szamomra meg felelmetesebb az nb1-be jutasunk lessz (lenne). Gyakorlatilag a szurkolo bazison a stadion epuleten a szotyiarusokon es villamosmegallon kivul mas fontoss tenyezo mint maga a tulaj , edzo es csapat "Szentharomsag" az nem. Vagy , nagyon jol titkoljak:)
Altalaban kontrabol kapunk golokat , labdaeladas , rosszpassz , vagy egyszeruen atmegy rajtunk a tamado. A masik , minden csapat tudja ,ha rank ivelek a labdat a kapus es a belsovedok verhetoek. A legnagyobb gond a speed. Egyszeruen lassuak a vedok ,ahoz a jatekrendszerhez ,amit jatszanak. Es ez meg edzoi felelosseg. A mai VASAS 3-2-5-1 jatekrendszerben lehetne uzemkepes. 2 hatravont gyors mely szurovel es elol Milan-nal. A kozeppalyat es a tamado zonat 5 jatekossal uralva. A mai keret tobbre nem igazan alkalmas. De, nem a pressing-re az biztos.
Tavaly elég lett volna megverni a Győrt az utolsó előtti fordulóban. 10 perc alatt kétszer is vezettünk, aztán jajj, kikaptunk. 22-ben feljutottunk, mert mindenki más annyival szarabb volt, hogy el se tudtuk kerülni. Megérte, négy kemény győzelemmel zuhantunk is vissza. '21-ben is jött a jól megszokott harmadik hely, elég lett volna egy iksz is Nyíregyen az utolsó előtti fordulóban (khm), simán kikaptunk. 20-ban talán még fel akartunk, de ott meg a covid miatt félbeszakadt a sztori, és maradt a harmadik hely (köcsög Budafok). 19: negyedik hely a változatosság kedvéért. Utolsó négy meccs: zakó a kieső Mmóvártól, iksz a Budaörssel, nagy nehezen megvertük a már kiesett Ceglédet, majd 5-0-ra elpicsázott a már bajnok ZTE, akiknek semmi nem múlott rajta. Csak ez az elbukott 8 pont már majdnem feljutást ért volna.
2019 végén jött ugye Mókamiki.
Nem akar ezek közül a senkiháziak közül senki feljutni, csak a szerencsétlen drukkerek...
Igazad van. Írhattam volna Iyinbort is, de talán látványosabb Otigba, mert ő már 30 körül van és amikor felé megy a labda kicsit toporog, mintha izgulna...
A három védős rendszer nem lett volna rossz, ha nem Cseke játszik (nem inkább Hidi Sanyi) előttük, hanem, ha már Cseke van ott, akkor Berecz minimum mellette és nem előtte feltétlenül, de ez az én véleményem így utólag.
A Mezőkövesdnek egy lehetősége volt szerintem, mégpedig az, hogy Csertői tudta, hogy menni fogunk az eredményért, így szabadon kontrázhatott, amihez láthatólag a játékosai is megvoltak, persze kellett a két kapitális hiba is, de jól fejlődtek fel és ahogy írtam korábban, igazán nekik volt egy lehetőségük, amikor valaki becsúszva mentett, szóval a hibák ellenére is benne lehetett volna a gól.
Zimonyi játéka értékelhetetlen számomra, én sem értettem, miért Némethet vitte le, ebben a fiatal Barkócziban sokkal több lendület van.
Mondjuk kezdjük azzal, hogy ő sem különb az elődeinél, mert egyrészt ő is a szerelemgyerekeket játszatja, másrészt nem készül fel az ellenfelekből, így mindig belesétál a csapdákba.
Csertői nem tudom, hányadjára copatja meg az aktuális edzőinket. Tegnap is megtette. Tudta, hogy menni fogunk előre, kell a 3 pont és a 2. hely. Tudja, hogy letámadást max 10-15 percig bír egy csapat, addig tarthat az NB2-ben a koncentráció. Megszervezi a védelmet, és széthúzza a csapatát támadáskor (már a kirúgásnál), amit mi minden esetben becopunk. Fennmaradunk, a középpálya hosszú és széles, szűrni nem tudunk a felpasszoknál, a széleken 2 passzból megvernek minket, és utána jön a két néger fenomén akit bárki meg tud verni, az ügyetlen és alacsony Pávkovics, és a beszari portás. Tudja, hogy bele fogunk hibázni. Meg is tesszük.
Adtunk nekik egy gólt, és utána már minden mindegy volt számunkra.
Miért nem elemzünk? Miért nem készülünk az ellenfélből? Miért támadunk ki ész nélkül? Csertői felküldte az övéit úgy, hogy Szalai max a középkörig mehetett előre, de inkább a félpályán védekezett.
Pedig az ütőkártya nálunk volt. Egy Berecz-Urblík középpályánál nincs és nem is lehet jobb a mezőnyben, velük egy Németh és max 2 ügyesebb szélső már elegendő lehet(ne).
Nem játszunk a földön, a súlypontáthelyezéseink nem jönnek jókor, a védőink képtelenek indítani, a kapusunk ügyetlen.
Amúgy nem néztünk ki rosszul az első gólig néhány támadás alatt, csak nem volt benne a játékunkban a gól a fentiek miatt, és nem jók a visszazárásaink, nem működik jól a két szélső védekezésből támadásba és vissza történő rendeződése.
Olyan meg nincs, hogy Berecz a kezdőben, és a lúzer bundás fradista zöld majomnak adjuk a csk szalagot. Ezt egy (igazi) Vasas nem engedheti meg. Mondom úgy, hogy Otigbát személyesen, régóta ismerem, így nem a zsigeri utálat jön belőlem.
Egyszerűen neki, és még sok mosógépnek (köztük a bicepszkirályt is), ennél jobb terep nincs, mint az örök NB2.
Sanyi bá kibaxhatná végre a pitsába, mert magától eltakarodni nem fog.
"Soha nem gondoltam, hogy ilyet le fogok írni: egyszerűen hányinger ami a mai Vasas fociban van.
70 évesen sajnos nem opció más csapat keresése. Marad a foci lekapcsolása!"
Ezt írtad a fentiekben.
A saját gondolataimat olvastam Tőled, stimmel a rossz érzés, korhoz a dátum és a legegyszerűbb védekezés/megoldás is a témához.
Nem engedhetem meg magam felé, hogy a maiak mardossák, sebezzék a 60-as évek elejétől a 80-as évek végéig
(plusz még néhány kifutott szezon később) gyűjtött örömömet, élményeimet, amelyektől elválaszthatatlannak éreztem magam a Vasastól.
Ez megmarad ezután is, csak az érdeklődés lesz hátrébb sorolva a bakancslistán - más értelmesebb és kevésbé bosszantó figyelmek előnyére...
(volt már, hogy nem ment a csapatnak... de ez a hosszabb, tartós folyamat most egészen más - olyan, amihez már szentségeléshez, indulatos kritikákhoz sincs kedv, feszültséget nyugtató levezetés...)
A fiatalabbakat megértem, a sikerek érzése, megélése nekik is jár(na), semmivel sem érdemtelenebbek a nagyszerű eredmények adta hangulatokhoz, amint azt a korosztályom átélhette anno. Angyalföldnek szurkolni, érte lelkesedni a 10 legjobb dolog egyike a világon :)
... valóban sajnálom, hogy jelenleg képtelen, tehetetlen s szándékoltnak tűnő körülmények tántorítsanak el klubért, csapatért szurkolókat, szimpatizánsokat magától a focitól is, a reménytelenség zászlaja alatt...
A palyan mar nem vagyunk Elit alakulat. A posztonkenti rangsorban vegkep nem. Ez a transfermarkt ertek ma nem nekunk dolgozik. Nem nevesitve az altalad idezet ertek sajnos szet lett forgacsolva. A keret 70% sajnos nem bizonyitott, nem ervenyesitette a befektetoi bizalmat.Racz, Szantho , Lyimbor, Cseke, Zimo es Pinter csak par nev a fizetesi szallagrol. Sajnos , ez nem a teljes lista. Az o fizetesukbol egy jo kozephatved mint Botka vagy Milan melle valaki igazolhato lehetett volna. Persze , egy szukebb "elit" keret is hasznalna. Ez nem mai meglatas. Hiszem , hogy a feljutashoz uj alapkoveket kell Mikloseknak kituzni. Mit tennek ? 1. Uram Janit feltetlen visszahoznam. 2. picit jobban szetneznek es ket abszolut labdabiztos es jol fejelo kozepso vedoket neznek. Kozeppalya Zsombival ,Joskaval rendben lenne , talan egy zogaracipelo melos jo lenne mellejuk. Es a legfontosabb : golkepes erocsatar. Ha, kell a keret 50% -at elmozditanam. A keretszukitest meg ma. Hogy , senki ne is gondolja azt , hogy neki jo lenne jovore is az nb2.!
A tegnapiról inkább később. Mint olvastam, páran szétzavarnák a négy égtáj felé a csapatot. Aztán gondoltam, hogy ránézek a szerződések lejártára a transfermarkton, már amelyik játékosnál fel volt tüntetve. Hát, ahogy elnézem, nagyon sokba kerülne - mármint a szétzavarás. Bár valaki ugye megkötötte ezeket a szerződéseket...
El nem találtam volna, kinek van a csapatból a leghosszabb szerződése.
2029.06.30-ig
Iyinbor Patrik
2028.06.30-ig
Hidi M. Sándor, Urblík József, Tóth Milán (aki a transfermarkt szerint az egész NB II legértékesebb játékosa - 450.000 euro)
Lehoczky Roland (kölcsönben az MTK-tól - valószínűleg vételi opció nélkül)
Uram János (kölcsönben Békéscsabán - 2025.06.30-ig)
Nem volt adat a transfermarkton:
Molnár Zsombor, Otigba Kenneth, Girsik Attila, Bodnár Gergő, Barkóczi Barnabás, Doktorics Áron + azok, akik fenn vannak a Vasas FC honlapján az első csapatnál mint játékosok - Bánfalvi Gergő, Feledy Balázs, Molnár Csaba.
(Ennek még máshol megpróbálok utánanézni, hátha fenn van valahol.)
Kis színes: az NB II legértékesebb keretével a Vasas FC rendelkezik - 4,9 M EUR. Ez a mutatott játékon nem nagyon látszik...
Kiss nem volt magabiztos tegnap.A belső védőinktől dőreség várni azt hogy kilencven percet lehozzanak hiba nélkül a passzolgatás közben,egy erre készülő presszingelő csapat ellen.Valaki mindig belehibázik. Otigba,Ilyinbor,Baráth a tegnapi bűnösök.Ha nem ők akkor hibázik Pavó,Lehó,vagy Ódor...A Kövesd könyörtelen volt és többet is lőhetett volna. Puskás rég a védelem oszlopa kellene hogy legyen de nekem aggasztó hogy viszonylag sokszor sérült.
A középpályánkon néha zavaróan könnyen átjöttek...
Berecz nincs a hosszú sérülése után abban az erőállapotban amit a középpálya megkívánna kilencven percen keresztül...
Girsik vagy bármely fiatal akkor tesz hozzá igazán a csapat játékához ha érzi a stabilitást a társakban is.
Doktorics olyan formahanyatlás közben van,hogy semmi nem támasztja alá hogy miért játszik mégis,Deutsch pedig a szitut látva miért nem kezdő.Rácz nem játszott tegnap,de ő annyira súlytalan a csapatban hogy szinte full felesleges hogy foglalja a helyet a fiatalok elől.
Ne a Zimó irányítgasson a középpályáról keresztlabdákkal,mert nem az ő műfaja lásd a tegnapi második kapott gól előtti szitu...Erőben a Bora nevű védő felfalta,Németh Barni tegnapi játékát demircelláék jellemzése alapján Rideg is bármikor hozná. Sőt...
Hidi meg Cseke is ha nem tud meghatározó lenni a csapatban a másodosztályban,hogy lenne nélkülözhetetlen egy osztállyal feljebb? Előre a passzjátékuk kritikán aluli.
Szántó eddig Vasas mezben nem nyújtott egy meccs kivételével olyan teljesítményt ami igazolná a jelenléte szükségét a csapatban.
Barkóczi jóval veszélyesebb volt mint a Zimó,több játékot érdemelne.
Hétvégén Csákvár Nagy Zoárddal a támadók között...Bírunk majd vele? Nekünk nem kellet mint Szalai...
Pinyőtől most nem volt nyerő a taktika.Meg a meccselés sem.
Több nagyon rég óta Vasas drukker ismerősömet kérdeztem a hét végén, de még hétfőn is, hogy menjünk e ki a meccsre!
Mindenki azt mondta hogy ne, mert egy ilyen akarat gyenge semmi csapatért ők nem utaznak semennyit sem.
Mindez még a meccs előtt.
Nekik van igazuk! Sajnos!
Ez egy alapjaiban elbaxott, hitehagyott, de túlfizetett és évek óta túl hájpolt társasag!
Ez nem a Vasas és soha nem is lesz az mindaddig, amíg az itt a góré, aki ezt az egészet összetákolta!!
A második csapat vasárnap délelőtt mar 3:0-ra ment, amikor a bíró a meccs utolsó percében 3 perc hosszabbítást mutatott.
Mi történt az alatt a 3 perc alatt?
Hát az kedves barátaim, hogy volt kb 3 gólhelyzetünk, mert ezek a srácok még akkor is úgy mentek, mintha az eredmény 0:0 lett volna!!!
Na azt a három percet nézetném ezzel a sok nyegle, lelketlen, kiégett vagy eleve tehetségtelen de ráadásul még akaratgyenge faxxal 24 órán át nonstop!!!!
"A következő fordulóban a Mezőkövesd a már említett, jobbik kieső helyre csúszott Mezőkövesd vendége lesz. A harmadik Vasas a masszív középcsapatnak számító Mezőkövesdet fogadja."
Azért a 2. gólhoz az is kellett, hogy a kapusunk kiszaladjon, majd megálljon félúton. Ezáltal nem tudott játékba avatkozni, de a kaput otthagyta üresen.
Nem rajta múlt a vereség, de itt nagyon rossz döntést hozott.
Ezen az egész szaron mit lehet megmagyarázni, meg elemezgetni? Baszná fel az anyját mindenki. A játékosok, vezetők, edzők, tulajdonos. Mindenki, akinek köze van ahhoz, hogy ez a csapat ezekből a játékosokból áll.
A Tatabánya elleni vereség után pár kezdőt kicserélt a következő meccset nyögve nyelősen nyerték, aztán szépen visszarakta azokat akik Tatabányát összehozták a gyalázatot.
Szerintem a következő mérkőzésen is hasonló lesz, majd utána minden a régi mederben folyik?
Pintér is bebizonyította, hogy Ő sem tud többet az elődeinél, vagy behajlította a gerincét.
Ha egy edző panaszkodik néhány játékos hozzáállására, és mindig ugyanazokat játszatja, akik ugyan úgy cserben hagyják, az nem edző.
A bajok okát sokkal mélyebben és fentebb kell keresni.
Egyszerűbb lenne, ha a vezetők, vagy valaki illetékes kimondaná azt, amit az SC már régóta mond, hogy tudomásul kell venni, hogy csak nevelő csapatot tudnak fenntartani.
Akkor legyen az, de a saját nevelésű akadémistákat építsék be, neveljék ki Őket és jó áron értékesítsék.
Az őszi utolsó meccsre (Honvéd) ment ki úgy a csapat, hogy ha nyer, akkor feljutó helyen telel. Helyzet és kapura lövés nélkül kaptunk ki a tökutolsótól, aki még csak nem is játszott jól.
Egyébként Otigba gólja különösen beszédes. Teljesen egyértelműén szándékos, meg sem próbál közbeavatkozni. Aztán közönyös arccal széttárja a kezét.
Tele van a kocsma, h mekkorát hibázott Pinyő, de abból vajmi kevés, h mit. Te ritka kivétel vagy, mert legalább érintetted. A szerkezetet nem tartottad jónak, vm a taktikáról is írtál, h öngyilkos, bár nem értem miben.
Írod, h a 3 k.védő betlizett. Igaz. A hátsó szerkezet ettől miért rossz?
A fura az, h azok vannak a legjobban meglepődve, és azok Pinyőznek a leghangosabban, akik taktikáról egy szót sem írtak. Aztán pisziként álltak ki mindig is a feketék mellett (azt hiszik a futballpálya a szabadságharcukra a legmegfelelőbb hely), vm folyamatosan Baráth Botiztak. Miután se a majom fradisták nem jöttek be, és Baráth Boti is megmutatta mit tud ekkora rutinnal, ennyi meccsel a háta mögött, most ők lettek a leghangosabb Pinyőzök. (sztem is hibázott az edző, de azt még nem olvastam hol)
A lényeg az, h újra jól látják a pályát.
Szemben mondjuk DC vagy Taka kollégával, akik ha bármikor is írnak egy pár jó sort a fiatalokról, akkor velük ellentétben is jókat mondanak. A lényeg az, h mindig tudnak váltani. Most is ezt látni. Van aki csodakapusozik, egy ilyen meccs után!
Amikor hétről-hétre játékból kezdőket írtunk, vagy adott meccsnapon megjelent egy kezdő ahhoz módosítottunk, tele és tele voltak kezdők majmokkal és Baráthokkal. Most meg szembe jött a valóság nekik! ... és ugyan meglepetten, de inkább Pinyőznek. Egy ilyen meccs után?!
Nem megy át, h PA a nagy többség kívánságát teljesítette? Ezt kérték itt sokan, saját maguknak!
Félreértés ne legyen, nem a szurkertársak felelősségét akarom firtatni, de a mostani leghangosabb Pinyőzök látatlanul szólják le a fiatalokat vagy a mellettük érvelőket, miközben a "kezdőjük" betlizik és meccseket adnak el.
Megint ész nélküli csordaszellem van kialakulóban, miközben a valódi ok(ok) háttérben maradnak.
Én DC kollégáékkal is ütköztetek véleményt, lásd kapus kérdés. De abban igazuk van, h ezt a szintet, ugyanennyi hibát hátul ők is, a fiatalok is tudnák produkálni.
Fillérekből!
Nem az én pénzem, de mégis jelentősége van, h fillérekből. Mert ez nem elhanyagolható, ez valszeg egy nyomós indok a kezdő összetételére. Pl. Iyinbor a múlt héten szinte maga mögé tudott rúgni egy gyertyát, tiszta helyzetből! Hát ilyenkor kellene szólni neki, h kisfiam fogd meg azt a labdát, menj át a másik pályára és pattogtasd, mert ehhez a játékhoz ügyetlen vagy.
De vissza az összetételre és a fiatalokra, itt is mást tennék, mert nálam évek óta a kezdő k.védők a Puskás, Ódor páros lenne. De igen, én is 3 védővel álltam volna fel a 'kövesd ellen a Leho, Pusi, Ódor trióval.
Mi a baj a három védőssel?
Azt viszont el kell ismernem, h Takáék véleménye az enyémmel szemben is ült, h támadók közt vannak "lent" opciók. Barkóczival nagyon megleptek, ahogy Németh is sokkal jobb, még egy Sománál is. Tegnap nem is értettem a cseréjét. Ez olyan volt, mint, h most Osi gólokat rúg válogatott lett. Aki nem rúg az csak rossz lehet. Na itt már hibázott Pintér a cserénél, de nem mennék ennyire elébe, olvasnék pár részletező PA kritikát.
Ja, írod!
...Otigbának nem remeg a lába...
Nem Iyinbort akartál írni? Már a gólpassza előtt hibázott sokat passzokban, ráadásul csinált olyan szabálytalanságokat, h azt hittem kiállítják, és csak ezek után jött a gólpassza.
Ennyi vereség nagyon sok, ráadásul a kieső csapatoktól sorba! Tatabányától kétszer, Mezőkövesdtől kétszer, Soroksártól egyszer, az akkor utolsó Honvédtól egyszer, eddig!!!
Ez sok! A Mezőkövesd ha ellenünk nem szerez 6 pontot most kieső helyen állna!!
A védelem sorozatban olyan hibákat követ el ami a megyeiben is súlyos lenne, a kapura meg nem vagyunk veszélyesek, ha nem játszik Milán!
Közben olyan játékosok, mint Nagy Zoárd, és tegnap Szalai akik nálunk anno egy egyeneset nem rúgtak a labdába most a góllövőlista elején vannak!!
És még így is meg van az esély a feljutásra ebben a gyenge mezőnyben!
Ha véletlenül felkerülnénk még is, ha nem igazolunk minden csapatrészbe 1 meghatározó külföldi játékost akkor végünk lesz azonnal! Akik valamit érnek azokat már a Paks lehalászta, sajnos nincs két csapatnyi magyar játékos akik együtt eredményt tudnának elérni!
Ezzel amit most csinál a csapat a maradék szurkolótábort is le fogja amortizálni, pedig már így is alig jár valaki meccsre!!!!
"Hamlet-i" kerdes a keret 70%-anal :" Feljutni es csapatott keresni a jovo honapban. Vagy , parszor kikapni es nem feljutva VASAS futbalistanak es nem munkanelkulinek lenni. " Vagy is LENNI VAGY NEM LENNI EZ ITT A KERDES" Remelem , hogy nem errol van szo , de az meg elkeseritobb lenne , ha ez volt a maximum, amit kibirtunk nyomni a palyara..
Utálom, amikor egy edző ilyeneket nyilatkozik, amikor meg nyerünk, akkor jön a "tartás van a csapatban" blabla... Ez a tipikusan a buta edzők nyilatkozata, ez az ő csapata elvileg, az edzésen mindenki tökéletes??!!
Zimonyi ontja a gólókat, Cseke forintos labdákat ad, Otigbának nem remeg a lába, amikor felé megy a labda, Pávkovics tud pontosan bedni, Doktorics összes cselnek látszó valamije bejön?
Adom, amit valaki korábban írt, hogy ezzel a taktikával csak kikaphattunk, persze nem segített a 2 kapitális hiba, de kódolva volt a gól, hiszen az összes támadásuk lendületes volt, már 0-0-nál is csak egy órási mentés miatt nem kaptunk gólt... Tényleg komolyan gondolta, hogy Cseke támogatást tud adni a középpályának, ennél még a Hidi Sanyi is többet tud, pedig ő sem a legélesebb kés a fiókban! Tényleg komolyan gondolta, hogy Zimonyi lesz a két csatár közül az egyik, ennél még akkor is jobban jártunk volna, ha a fiát teszi a kezdőbe, mert benne legalább lehet lendület, hátha le tudta volna fejelni egyszer Némethnek vagy esetleg megtartani a labdát...
Szerintem mi csak akkor jutunk fel, ha nb1 létszámát felemelnék, és ha teljes változás lesz az országban, így megváltozva a támogatottságok és az erőviszonyok a csapatok között... Nekem még mindig úgy jön le, hogy nem akarnak Vasast az nb1-ben.
Meg , nem ment el a villamos ! A feljutasunk lehetosege meg boven a matematika hatarain belul mozog. A Kisvarda fonoke par napja a Mezokovesded emelte ki a mezonybol. Igaza is volt. Innen , talan konnyebb ellenfek jonnek es Milanunk is lessz ! Toroljuk meg a szankat..Es nezzunk elore !
Elirtad . Ezekkel a Afrikai csaladnevekkel sem konnyu (plane , ha van nyolc neve az illetonek), na.. De, legalabb nem az ekezetekkel jottel. Ezt azert ertekelem.
Pintér Attila: Gratulálok a Mezőkövesdnek, úgy gondolom, az a csapat, amelyik ilyen rutinos emberekkel van tele, és ilyen gólokat kap, az nem tud nyerni. Irányítjuk a játékot, van is lehetőségünk, és pont a rutinos emberek hibáznak nagyokat, ami számomra érthetetlen. Amelyik csapat fel akar kerülni, annak nem szabad ilyet elkövetnie. Remélem, hogy idejében jött a pofon, menni kell tovább azon az úton, amit helyesnek tartunk.
Attila!! A helyes út az, hogy a főnököddel együtt, elhúztok Vasas környékéről, alkalmatlanok vagytok és vigyétek magatokkal ezt a sok szarházi megélhetési futbbalkurvát!
A VASAS tudatos leépítésében résztvevő bűnözőket pedig számon kell kérni!
Amíg így focizgatunk, nem használjuk ki a lehetőségeinket és az ellenfelekkel gólokat rúgatunk, addig nincs miről beszélni. Azt gondolom, nem mondható el minden játékosomról, hogy ma mindent megtett értékelte csapata teljesítményét Pintér Attila.
Sikerült ország-világ előtt bizonyítani,hogy mi vagyunk a legbalfaszabb csapat, egy idióta beképzelt edzővel. Én annyival lettem okosabb, hogy arra a csapatra amelyben Otigba, Iynbor, Zimonyi játszhat, nem szabad több költséget vállalni! Valami nagyon el van baszva amikor a fél Paks volt játékosunk és ma is két gólt rúg szintén hasonló múltú, mi pedig egy Zimóval támadunk....Megigértem, hogy amíg élek veszek bérletet, megtartom, de nem fogom használni. Be kell látnunk a Vasast végérvényesen kicsinálták!
Akkor százszor inkább Tiszaföldvár a kettőért vasárnap!!!
Tudjátok az a szomorú, hogy múlt vasárnap beszélgettem pár szülővel a kettőből, és csak az elkeseredés jött át, mert a vezetőség annyira de annyira leszarja és semmibe veszi a kettőt, mint csapatot, pedig parádés szezont futnak! Szívvel- lélekkel mennek a Vasasért hétröl - hétre 16-17 éves romlatlan srácok nulla elismeréssel, nulla támogatással, nulla perspektívával! Szégyen!!!!! NM szégyene! Takarodjon innen a qurva anyjába a haszonélvező slepjével együtt!!!!!
Soha nem gondoltam, hogy ilyet le fogok irni: egyszeruen hanyinger ami a mai Vasas fociban van. 70 evesen sajnos nem opcio mas csapat keresese! Marad a foci lekapcsolasa!
Ma, a piros : a kotelezo megallast .. A kek :a feljutas kekmadarat jelkepezi a szamunkra. Kifejezetten kiabranditonak es tragikusnak elem meg a teljesitmenyunket. Ilyen jatekot latvan , megmosolyogtato nb1-rol ertekezni.
Ez a Gresó ellenünk mindig extrán motivált, teljesen mindegy, hogy éppen melyik csapatban van. Bárcsak home office-ban lennék holnap, mit fogok kapni megint a kollégáktól...
Legalabb megnezni , betenni 5 -10 percre , mert ennyitt , amit Lyimbor tudd nem nehez hozni. Kinn voltam a VASAS VIP -ba egy olyan edzovel volt bajnokjal , aki nem egy jatekost nevelt es adott el kulfoldon. Azt mondta Patrick-ot nezve (nem tudta a nevet) "az a leturt sportszarban jatszo vedo analfabeta ehez a jatekhoz." ennyi. Fradinal tudtak ,Kecskemeten hamar rajottek , nalunk meg nem.
V É G R E !!! Valaki rájött . Ha feljutna a csapat az első osztályba, akkor a mostani játékoskeret minimum 50%-át kirúgnák, és jobb játékosokat vennének.
Hát persze hogy hülyék lesznek hajtani a feljutásért ki akarja kirugatni magát a munkahelyéről???
MOST kéne minőségi játékosokat hozni ( amíg még van esély a feljutásra)
Egyetértek azzal, aki azt mondta, hogy öngyilkos taktika volt nekikmenni 3 védős rendszerben! Az egy más dolog, hogy milyen hibákat vétettünk, de nem volt helyzetünk az első félidőben!
Ragaszkodik Csekéhez, akinek csak alibi passzai vannak, sem előre, sem hátrajátékban nem jó, Pévkovics és Doktorics tulajdonképpen használhatatlan, Zimonyi meg maga a Vasas, egy igazi lúzer... Én szégyellem magam ezek helyett!!
És még megkaptuk Szánthó Regőt... Nem tudom ki ez a Gresó, de ennek minden lövése kaput talál, mi még el sem találtuk a kaput 75.percig, illetve amikor Barkóczi 2 méterről belebombázta a kapusba...
De talán nincs is értelme feljutni ilyen kerettel, hiszen legalább 10 játékost kellene igazolni...
Valodi csatar nelkul letamadtunk , elfaradtunk , majd a lyukas vedelemunket lefutva gol , majd az 5os(!)-on lefejelnek minket gol. Ez eddig nem Pinter mester doktori disszertacioja. Ezt a felidot a TF edzoiszakan fogjak elrettento peldakent element a az "ifju" edzopalantak.
Ez úgy van, hogy tegnap, az nb3-as meccs alatt a "nagycsapat" edzegetett. Szünetben látom ám, hogy ott sétálnak a stadionban, majd amiikor visszafelé jövök a fésülködésből, még mindig ott sétálgatnak, néha egy-egy repülő.
A további program edzés után utazás Kövesdre, a másnap esti 8 órás meccsre, ahol a taktikánk alapja az ellenfél azonnali letámadása. Fél óráig bírtuk.
A feljutast a kovetkezo oteves terv periodusra iranyozta elo Kadar elvtars tikositott VASAS AKTAJA. Moszkva ugyanis meg nem bolintott ra.Viszont, ha a Kinai piac visszakapja a teruleteit , akkor a dontes atgondolhato. Ugye, a vegso cel a VASAS teruleteinek az atrajzolasa.:) Addig , Beckenbauer sem johet:)
A szokásos toposz, milyen ordítás lehet az öltözőben. Valójában ezt az eredményt akarta az edző. Ordítozástól még senki nem lett jobb focista. Egy Obradovicsot ráeresztenék ezekre a
semmirekellőkre. Pinyő meg ordítozzon az ellenfél szakmai igazgatójával, mert az visszaszólt neki. Szivics elégedetten dől hátra: Pinyő tudja, amit ő.
A hibákon kívül, volt helyzetünk az első félidőben vagy legalább lehetőségünk?! Nem számoltam, de Iyinbor hanyadik ilyen gólt érő hibája ez? Minimum negyedik... Otigba vajon mit nézett, amikor megindult a csatár gyerek mellőle, hogy a kapus majd kijön a félpálya feléig?
Zimonyit erőlteti, aki legalább cselezni és passzolni sem tud, Doktorics mintha a pályán sem lenne...
Sajnos Girsik ma súlytalan, Németh nulla, Zimonyi meg egy passzt nem képes 5 méterre megcsinálni, kár hogy nem lehet vagy 8at cserélni, a Berecz, Urblik maradhatna fent :/
Néztétek az ismétlést? Kis geci elpasszolja a labdát, majd kocogva indul vissza, ezután pedig a 16-osra érve még direkt le is lassít. Sprintelve simán tudott volna keresztezni.
Ezt a csapatot egy az az egyben vezetőedzőstől sportigazgatóstól el kell zavarni a büdös qurva anyjába.
Ha erre a meccsre a kettőt egy az egyben rakjuk fel mi vezetnénk kettő nullra!!!!
Takarodjon innen mindenden kerékkötő túlfizetett futbalkurva!¡!
NM. mikor látod mar be, hogy neked ez túl magas? A büdös qurva életben nem fogod megugrani az IGAZI VASAS szintet! Mikor takarodsz már el a kis kedvenceiddel együtt a jó büdös picsába???
Mit izgultok? Belekapcsoltam az edzői nyilatkozatba, Pintér hálálkodott a Mezőkövesdnek. Megtette ezt a pályán is. Nekünk is meg kellene hálálni Pintér remek munkáját. Mondjuk kedves szavakkal szólongatnám azt is, aki szerződést adott neki bármikor is nálunk.
Örök kérdésem, hogy milyen edzéstempó lehet nálunk, ahol ilyen lötyögős, lassú passzok beleférnek, s ez a vajon van-e a környékem csatár, ja tavaly se volt, akkor nem is kell futnom, hozzáállást melyik edzésgyakorlat alakítja ki a fiúkban?
Nem a borszinuk es az elozo csapatuk a hibas. Egyszeruen Korcsma ota lyukas a vedelmunk . Ezt az urt egyszeruen megsem probaljuk betolteni. Ott a kis Puskas itt van mas , amott a harmadik. Nem ! Nekunk az egyetlen epkezlab kozephatvednak a padon kell gyomorsav tultengesben kopkodnie. Ez a FELNEM JUTAS VALODI OKA ES OKOZATA ! Pinter vallogatott vedokent pont ezt nem latja ?! Hogy, a regi posztjan analfabeta jatszik.. Bocs , de ez kijott..
Itt van gyerekek amiről beszélek hetek óta . Eddig nem bántottam őket mert játékos párti vagyok de ennek itt a vége . És remélem a vezetőségből is olvassák a fórumot. EZEK KUTYÁK nem játékosok.
A masik veszteseg Bakti volt. A ZTE erossege 2 golbol (2 golpassz) az ove volt. Imadjak a Zalai drukkerek. Milan is imadott vele eggyutt jatszani. Ot is illene majd visszahozni.
Ez a Magyar edzokepzes . Sajat fulemmel hallottam (komoly edzo szajabol) , hogy jol vedekezik ,jol szerel , passzol a srac. De , nem rug golt. Kovacs Ervin (masodedzo volt Ujpesten) meg tepte a hajat. Nalunk , a gol mondja meg , milyen jo vagy. Teljessen mindegy a 10 posztbol melyiken jatszol. Ha , Nagy Zsolt nem lenne goleros , nem is lenne valogatott:)
Igen, én is így gondolom. Nem ellent mondva DC kollégának, de az a jó szűrő aki - ahogy régen írták a sportban - sallangmentesen lehozza a meccset. Az már egy 7-es, 8-as szint simán meg is lehet.
Na így kell esélyesként, végig dominálva, szép gólokkal, okos jó játékkal egy meccset megnyerni!
Az hogy Vida Máté nem tűnt ki nem jelenti szt, hogy ne jatszott volna jól. Védekező kp volt, és hozta a tőle megszokott egyenletes jó teljesítményt. Szerelt, blokkolt, passzolt, indított, ahogy kell! Csak éppen körülötte a fiatalok is ugyanilyen jók voltak.
A "megerősített" Kecskemét II ma is megvolt. A tegnapi NB 1-es Kecskemét kispadjáról hárman játszottak vissza: Nagy Krisztián, Meskhi és Vattay. Nálunk csak Vida Máté volt lenn egy félidő erejéig. A meccs előtt tartottam tőle, hogy mi lesz, de végül rendkívül magabiztos, okos játékkal ezt a meccset is megnyerték a srácok. 3:0-ra, szebbnél szebb gólokkal. Jován (2), Ottucsák (1). Jován második gólja és Ottucsák gólja különösen tetszett. Jován egy csel után kissé kisodródva keményen beverte a rövid felsőbe, míg Ottucsák egy kipattanót vágott be középről, úgy tizenhatról izomból eleresztve. Élmény volt mindkettő. Ridegnek is volt egy gólt érdemlő megmozdulása, csak sajnos a kapus védeni tudott. "Vinsz" a levegőben úszva, felugorva, félfordulattal lőtt kapura úgy a 11-es pont környékéről egy beadást. Olyan "Ibrás" mozdulat volt... Már mindenki gólt kiáltott, de a kapus pont belelépett, így fogni tudta.
Úgy tűnik, hogy a meccs sajnos vezéráldozattal járt, mert Puskás Zsombor megsérült (combizom - ki tudja milyen súlyos), le is kellett egyből cserélni az első félidőben. Amúgy a visszajátszókról meg nem mondta volna senki, hogy visszajátszók (sajnos Vida is), mert semmivel nem tűntek ki a többiek közül.
A meccsre rendkívül cudar időben, hidegben, metsző szélben került sor, borzasztó játékvezetéssel. Egyszerűen fogalmatlan volt a spori. Nem nekünk lejtett a pálya. Nem fújt le egyértelmű szabálytalanságokat. Az első félidőben egy előreívelt labdáért kiugró Rideget a kecskeméti térfél közepén Polyák utolsó emberként (tudom, nincs ilyen szabály, de egyértemű gólhelyzet lett volna, ha Rideg még két lépést tud tenni az ívelt labdáért) lerántotta, de csak sárgát kapott érte a védő. A mieinket rendszeresen két kézzel fogták, húzták-vonták, semmi. A kecskemétiek - különösen Vattay - a legkisebb kontakt után is hangosan kiabálva fetrengtek, majd röhögve felálltak és továbbmentek, miután a fogalmatlan lefújta.
Feltűnő volt, hogy a nagy szélben mennyire okosan játszott a csapat. Nem ívelgettek, hanem, amikor csak lehetett szépen földön rövid passzokkal, vagy hosszú, de laposan keményen meglőtt labdákkal operáltunk. Ma sokkal jobban működött a csapatmunka mint a múlt héten. Páran ma kiemelkedőt nyújtottak. Így nem fukarkodok a dícséretekkel sem: Farkas Jeró, Forgó, Feledy, Andresz, Wábel, Jován, Ottucsák mind megérdemel ma nálam két piros pontot, de minden pályára lépő is kap legaláb egyet, a stábbal együtt, mert mindenki hozzátette a magáét.Megérdemelt volt a győzelem. Csak így tovább srácok.
Kint vagyunk a Tesi pályán egy kupameccsen a nyár végén. Itt kap lehetőséget, h kiderüljön (előttünk is) milyen a lába. Kiderült. Ugyanolyan kemény maradt, mint volt, egy pillanatra sem féltette a lábát.
A félpályánál az oldalvonalál úgy csúszik oda, és rakja ki labdával együtt taccsra az ellent, h reflexből oda szóltam neki, h óvatosabban, vigyázz a lábadra. Visszanézett, mosolygott és azt mondta: nyugi, rendben van.
A mai napig megvan a pillanat.
Sőt! Meccs végén meg is állítják a szurkertársaim (azon a pályán nem volt nehéz) és hallom ahogy akkor is mondja abszolút jó a lába, senki ne aggódjon. Megnyugodtunk ott, h oké, rendben van, hamarosan jön vissza. Aztán egész ősszel padozik, majd a következő hír, h a télen eligazol a Lokihoz.
Várható volt.
Aki szeptemberben játékra kész volt, és mégis végigüli - jobb esetben! - az őszt a padon, miközben Szivacskik parádéztak a posztján, már nem is lett annyira meglepő a távozása.
A bennfentes szurkerek (azok akiknek te is elhiszed) elmondták, h később balhé volt az egyik edzésen. Osi kiakadt, rugdalta a zsugákat - állítólag Misi felé is - annyira nem tudta elviselni, h kik miatt mellőzik. Be is zavarták akkor az öltözőbe. Mint most már tudjuk, ott megpecsételődött a sorsa, a sokak által agyon rajongott Misi mester előtt. (VM is partner, ez a csúnya Osi cselekedet az ő lelkét is megterhelte neki is sok volt, nem úgy mint az €)
Folyamatosan olvasom a mai napig, h mekkora császár ez a német, és milyen pedagógiai érzékkel megáldott edző volt. Csak mindenkinek jusson eszébe, h ezt a helyzetet is milyen jól kezelte.
Tudod ez az, amikor jön az a tavaszi kezdés (4-5 forduló), amikor a MESTERnél Korcsmár a szűrő (az összes felkészülési meccsen k.védő volt!), hátul pedig a Félix, Vaskó, Kire hármas kezd! James, Kleisz meg padozik. Kezdünk is otthon egy parádés X-el (1-1), a csont utolsó Gyirmóttal.
Nehezen tudta elfogadni, hogy sZivacski meg Burmester játszik helyette. Azt is láthatta, hogy hogyan "játszottak", az egyik nem tud passzolni, sem helyezkedni, a másikat állandóan seggre ültetik a meccseken.
Állítólag egyszer idegesen elrúgta a labdát.
Ez olyan megbocsáthatatlan bűn volt, hogy nem lehetett tovább tűrni ... ez a germán szerencsétlen Mihály erre azt mondta, hogy itt rendnek kell lenni, nincs helye a fegyelmezetlenségnek.
Osi felemelkedeset VASAS drukkerkent nehez lakonikus nyugalommal vegignezni . Meggyozodesem , hogy a legjobb Magyar a posztjan , beleertve a szetsztarolt Kerkez sracot is.
A kenyer minoseget a hozzaadott kovasz es az ido adja meg. A kello ido az osszeereshez es kello sutoido. A hozzavalok peldaul liszt es a so egyszeruen beszerezhetoek . A kovasz az edzo ! Neki kell turelem es turelmet kapni , hogy osszeerjena es szepen kisuljon kenyerke a csapata. Tisztasag , turelem es szakertelem . Tehat , ez a harom a jo edzo legfontossabb ismerve. Hibazni nem kell sajnos senkit megtanitani , viszont a hibat a helyenkezelni es tapasztalni fejlodni belole igen.
Négy visszajátszó volt az első keretből az előző mérkőzésen a Kecskemétben.. . Szabó Alex, , Nagy Krisztián, Meskhi, és Pálinkás. Bent akarnak maradni, ellenünk is megerősített csapattal lépnek pályára szinte biztos vagyok benne.
A teljes harmadosztály legjobban szereplő tartalék csapata, hogy azok számára is tiszta legyen, akik nem nagyon foglalkoznak az nb3 eredményeivel, azt jelenti, hogy az összes nb1-es és az összes nb2-es csapat harmad osztályban szereplő második csapatai közül a VasasII szerezte idáig a legtöbb pontot. Számszerint 46-ot.
Mindezt úgy, hogy az első keretből alig-alig van visszajátszó, és meccsről meccsre olyan 16-17 éves tehetséges srácok kerülnek elő, akikről addig semmit nem tudtunk!
A Vasas II. a teljes harmadosztály legjobban szereplő tartalékcsapatának számít, az angyalföldiek remek teljesítményt nyújtanak az egész idényben. László András együttese a fordulót a harmadik helyről várja úgy, hogy hátránya csupán egyetlen pont a Tiszakécske és a Gyula párosa mögött. "
Ezert kell ido (jatekido) es turelem neki. Ami, peldanak okaert Pakson jelen is van. Anno Varga B., most Osvath szepen felepitve valogatott es legios szintre jutnak. Ezert kell nekunk is vegre visszajutni. Girsik Attila valoban felreertelmezhetetlen jelzeseket ad , mutatja magat . Az "ezust roham" eggyik kulcsjatekosa lehet , ha lehetoseget kap kirugyezni es bizonyitani.
Előre bocsátva, hogy bizony nem tegnap volt, amikor fociztam...
Egy ilyen összetett labdás mozdulatsort legfeljebb a világklasszisok képesek "némi dadogás", szerencse nélkül véghez vinni.
Ám aki mégis - bárhogy is - véghez viszi ezt, nem lehet egy tehetségtelen labdarúgó!...
--------
Mondjon bárki bármit, amit a fiatal Pintér kapufája előtti három másodpercben mutatott, megítélésem szerint, az is egy tehetséget igazoló mozzanat sor volt.
Pont tegnap jutott eszembe, hogy az én Vasas identitásomban neki is nagy szerepe volt. Egy városban születtünk, hellyel közzel még a családot is ismertem ifjú koromban. Erre tessék!
A fociban, a sportban ,ahogy az eletben is nincs hiba nelkuli "jatek". A fociban viszont szabad es kell is hibazni , hogy ne feljel tole es a jatekresze legyen a jo ertelembe vett agresszivitas. Nalad a labda feljen az ellenfel. Ezert a jatekost inkabb nyugtatni ,mint megroni kell , ha becsuszik a hibafaktor. En meg hibatlan jatekost nem lattam. Ahogy. embert sem nagyon.
Az vesse rá az első követ, aki nem vállalta volna el a helyében ezt az edzőséget. A mai világban, amikor fél évente cserélgetik a trénereket, megy az edzőkeringő, minden alkalmat meg kell ragadni, hogy visszakerüljön a választék közé.
Szerintem nincs ezzel baj, hogy mindenhol ahol megfordult kedvelték, sok olyan edző van akit rühellnek mindenhol, mert úgy lépett le, vagy úgy kommunikált hogy azt nem vették jó néven az adott csapat szurkolói, ehhez képest én inkább pozitívnak gondolom, hogy bárhová bátran visszamehet, mégha nem is egy Guardiola, attól még egy szerethető figura.
Jó, hát van olyan, hogy valaki a 60 felé közeledve is keresi a saját identitását.
De az is lehet, hogy a Géza olyan kaméleon ember mint a Zelig című Woody Allen film címszereplője aki egy idő után mindig tökéletesen alkalmazkodik az adott környezethez.
Arra az egykori Gézánkra gondolsz, aki azóta már saját bevallása szerint lila lett. Aki most éppen Bfokon fedezi fel gyökereit, ahová mindig is szeretett járni meccsre, öltözőbe?
Visszaolvasva úgy tűnik, hogy kimaradt a kocsma életéből, hogy még március közepén egykori Gézánkat bízták meg azzal a feladattal, hogy tartsa az nb2-ben a Budafokot.
A bemutatkozás nem sikerült jól mert kikaptak az Ajkától.
Teljesen egyetértek azzal, amit mondtál, bár azért ne vegyük ki az apa-fiú faktort, mert én az apám miatt lettem Vasas szurkoló, az csak adalék volt, hogy láttam Mészáros Bubut, Váradyt, Zomborit, Kiss Lacit, stb, így nálunk, miattam a gyerekek is Vasas szurkolók lettek, hiszen vittem ki őket a stadionba, de ha ez az "iránymutatás" nincs, akkor nem gondolnám, hogy a Vasast választották volna, hanem valószínűleg nem is néznének magyar focit a válogatottan kívül...
Ahogy a szűk környezetemben ismerősöm valaha Honvéd, Fradi drukker volt, de már nem járnak ki meccsre, mert az nem érdekli őket, hogy akárcsak középszerűnél is gyengébb idegenlégiósokat nézzenek.
Azert elotte labdaerintesbol borozte fel a parharcat , majd a kovetkezo erintesbol inditotta magat ket vedo kozul , majd a masodik vedo 1 sargaert cserebe leteritette. Nekem ez egy Santos merkozes elmenyet hozta be. A gyerek jo , csak segitsuk ot fejlodni. Es akik rendszeressen kijarnak a fiatalokat tamogatni rendre beszamolnak itt ,hogy vannak csiszolatlan ertekeink.
Olyan esetlenül mozgott annál a szólónál Girsik, hogy egyértelműen látszott ez nem az ő műfaja. És igen. Szerencsés volt, hogy mindig elé került a labda.
Bocs, de itt megjegyeznem , hogy elsokent figyelmeztettem mindenkit , hogy milyen golkepes vedelmet iranyitott El Paso-ban. Gyakorlatilag szetfutottak ot a latin sracok. Nalunk nem fert volna be. Talan , felfutoban , de ott is egy 17 eves Ghanai feka jatszott ,akit azota a Dynamo ll. el is vitt. A VASAS legnagyobb gondja a kreativ es biztossan passzolo es fejelo kozephatved. Patrick helyen peldaul legalabb megnezhetnenk a "kis" Puskast. Utoljar lattam golt szerzett es nagyon katonassan iranyitotta hatulrol a tarsasagot. Na ,mind1. De, ha feljutnank egybol kettot kell hoznunk center back-be.
Kicsi félreértés lehet köztünk. Én Girsikről írtam, Pávkovics csak a debreceni drukkerek hálája kapcsán jött szóba, miután nagy nehezen eladták texéknek!🙂
Védő. Nálam alap, h semmi mást nem véleményezek addig, amíg a posztján nyújtott feladatait nem értékel(he)tem.
Ma volt egy hosszabb beszélgetésem egy diósgyőri fannal, az up volt a fő téma. Ha előbb olvasom a hsz-od tuti szóba hoztam volna!:)
Készséggel elhiszem amit írsz, de azért tart ott az up itthon ahol, mert vannak lent olyan edzők, akik Pávkovicsban láttak valamikor is támadó kp-t. Azt elfogadom, h jobb esetleg feljebb (pl szűrő), de h ő támadó kp-t tudjon játszani, ahhoz nagyon szerény a tudása. ...és ez már akkor látszik ahogy a labdához ér.
A masik alapko az a minimum 18 csapatos NB1. A merjunk kicsik lenni a fociban sem mukodik. 16 ,14, 12 csapatos elsoosztalyu bajnoksaggal , csak bohoc liga lehetunk. Ez kb olyan , mintha jatszanan 5 merkozest a BVSC , Soroksar , Budafok es Honved csapateival es a gyoztes lenne a Magyar bajnok. Ez egyszeruen hiteltelen lenne. Es mi van a tobbi varos es orszagreszunkkel..
Elfogadom a varázslat és sikerélmény hiányát első helyre rangsoroltan. Országos társadalmi merítés fő forrása lenne. Kis Kovinak a kerület átalakuló jellegére utalásban van igaza.
Mint helyi lakos, utóbbihoz hozzá kell tennem, olyan mértékű lakosság csere zajlott a kerületben a hetvenes évek végétől a kilencvenes évek közepéig, mint sehol másutt az országban. Odalett a Tripolisz, a Tomori - telep, a Madarász - telep, megannyi Vasas - szurkolóval. Személyes emlék, ahogy több tucatnyi ember vonul hazafelé - frissen, ropogósan elemzi a meccset - északi irányba a pályától a Göncöl utcán a Tahi utcáig, v. Thalmann utcáig, a Tripcsiig, Faludi utcáig, v. a Madarász utca - Váci út felé. Megítélésem szerint többszázas nagyságrendben kerültek drukkereink főleg a Havannára, v. Békásmegyerre, és ki tudja hova, mikor szanálták a környékünket. Ezek az emberek még a Váci úti gyárakból is eltűntek előbb utóbb - mert az új lakóhelyükhöz közelebb is találtak munkát - nem csak a Vasas - meccsekről. Gyerekeik eligazoltak a Láng Vasasból, Magyar Acélból, Erdértből, MHD-ból, Máv-Előréből, Tromosból, BVSC-ből. (Kollégák, csapattársak, haverok és nők.)
... és az említett területek helyére épült házakba, egyéb intézményekbe érkeztek vkik, vhonnan. De, h alapesetben nem Vasas - szúrkerek, az biztos.
... és itt jön a képbe újra az elsőnek rangsorolt varázslat és siker mint közösség formáló erő, amivel bevonzhatnánk ezeket a beköltözőket.
A foci legnagyobb gondja , hogy a komak meg Szoboszlaiba is beleszalnak. A komak a focit kozellensegnek tekintik , mert Nemzeti tudatot erosito tenyezo. Nalunk elkepzelhetetlen egy 17 evesek merkozesen 60ezer fan , mint a Torokoknel ! Sajnos ,a negativ media eggyik fo tamadasi pontja a foci. Magyarorszag egy pici Budapesten kivul (max.2) csapatott birna ellatni , mert mezogazdasagi orszag vagyunk. Viszont az utolso 50 ev Budapest centrikussa tette a sportott. Regen volt DAC. ARAD stb.. Ez a par fo problema ,ami a Magyar foci fejlodesenek a kulcspontjai. Nos , vannak a zoldek ugye. Es van az Ujpest. Az egy szerencsessebb szakmai munkaval , azonnal nezoket visszahodito tenyezo lehet. A Magyar foci megitelese nem lehet politikai harcszinter. Tul kicsi az Orszag ehez.
Igen, fontos az identitás. Ha már nagy bátran, bár rendszerint a a rendszerrel egyetértésben kitettétek, hogy "Ez a város, nem az a város", ajánlanám, hogy nézd meg a csapatod színeit. Úgy értem a színeseit. Bátran tegyétek ki, ezt is: "Ez a csapat, nem ez az ország, sőt ez a csapat nem ez a kontinens!" Színesebbek vagytok, mint a pride, csak ott nincs annyi buzeráns. Add átt üdvözletem Deák Daninak!
Mivel nem éltünk abban a korban, de inkább beszélek egyesszámban, nem éltem akkor (II. vh után), amikor újraosztották ezeket a szerepeket, minthogy állítólag a földműves kinek szurkoljon vagy kinek "illik" szurkolnia, vagy a munkás, a katona, a belügyi és a vasutas, ezért én a saját gyűjteményeimből táplálkozom.
Ott azzal szembesülök, h ezek akkor tényleg kiosztott szerepek lehettek. Persze lehet, h volt rengeteg katona, munkás és földműves aki úgy gondolta, h ő ez alapján odatartozik ahova, és úgy járt meccsre. ( a kötelező meccsre járást egy picit tegyük háttérbe, az messzire vinne) De a nyugdíjaskorú kollégáimtól, ismerőseimtől egyetlenegytől sem hallottam ilyet. Szurkolói bázis nem így épült. Csapatot egyikük sem identitás, ideológia vagy lokálpatriótaként választott magának. (...már akkor sem!) Akikről én tudok és éltek ekkor az '50-60-as évek környékén, nagyon szerteágazó területekről jöttek a csapathoz.
Pl. van a szűk látókörömben, mint kolléga aki vidéki születésű jogász végzettségű, de van mérnök, ahogy van belpesti történelemtanár is... De rendszeresen beszélgetek ezekből a 70+os emberekből volt bankárral, orvossal, ahogy született földműves vagy pesti értelmiségből földművessé váló Vasas szurkolóval is. Az is közös bennük, h egyikük sem az a tipik edzettgyerekek csoportjába sorolható lett volna, akkor sem!:)
Viszont mindegyiküktől azt hallottam a Mészöly, Farkas nevek által produkált játék alapján köteleződtek el a csapat mellett. Nekem nehéz is másként felfogni ezt a témát. Nem is ismerek ilyen korú vasasos vasmunkást. Jó nehéz is lenne, nem ezen területen mozgok. De aztán lehet, h én gondolom rosszul.
Mégis azt hiszem a Puskás Öcsi, a Farkas Jancsi, a Varga Zoli vagy később a Kiss, Törő, Döme féle varázslat fogja meg és viszi ki az embereket a stadionokba. Itt a főváros és környékén.
Más a helyzet egy vidéki város csapatánál, ott a futballszeretet a lokálpatrióta felfogással párosul.
Na most, a jövőre induló bajnoki szezonban "ünneplünk"! 50 éves lesz utolsó nagy sikerünk. Sztem ez a szám az igazi oka annak, h eltűnt a "munkásbázis" a csapat mögül.
Aztán, h egy picit ezt a fenti sort alátámasztani tudjam, térjünk is vissza a stúdióban elhangzottakra! Mégis az a kiindulópont. Most mereven ragaszkodjunk a legsikeresebb magyar futballkorszaktól indított beskatulyázásnál.
Ha eltűnt az a nagy létszámú munkásosztály, és nekünk meg kellett volna szűnnünk, akkor mára mi maradt egy Honvéd mögött?
Az a 30 ezer fő?
A földművesek által szponzorált csapat mögött mennyien maradhattak? Ott sem eget rengető lenne a szám, e logika mentén.
Szal, ha a legpatinásabb fővárosi csapatok szurkolóbázisában végbement csökkenés okát kutatjuk, nálam elsőre a varázslat, a sikerek elmaradása a fő ok. Százalékosan nálunk a legnagyobb a ma már nem látható tömeg?
Egyértelműen.
Pont minthogy az 50-es számmal is vezetünk. Ez egy fél évszázad. Három az Alfa, Z és az Y generációnak biztosan lett láthatatlan ez a csapat. Semmilyen impulzust nem kaptak, h erre fordítsák a fejüket.
Szeretnénk neked is örömet szerezni, de belátom közel sem biztos, h ez most fog sikerülni. Hogy mit nem bánnál, azaz melyek a vágyálmaid, nem valószínű, h itt teljesíthető. De mivel tudjuk, h a 11. hely frusztrálttá tehet, szeretnénk - én különösen! -, h kielégülve
Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy rendkívül alacsony színvonalú meccs volt a tegnapi... A kisgyerekeknél van egy olyan jelenség, ha mondjuk egy 4 éves és egy 2 éves játszik, akkor a 4 éves "lemegy" a 2 éves szintjére, na nálunk is valami hasonló történt az első gól után, majd csak a vége felé ébredtünk fel...
Két jelenet jellemezte a minőséget, amikor a láthatatlan Zimonyinak csak egy védő mellett kellett volna elpasszolnia a labdát az üres kapuba vagy a végén, amikor a Dragóner fia a saját lábát rúgta el, így üdítő színfolt volt Berecz parádés gólja!
Igen, de amiről Te beszélsz, az a 2010-es évektől van így... Az a munkás tömegbázis, ami jelenthette a nézők bázisát, az már a 80-as, de a 90-es évektől nem jellemző Angyalföldre. A nézők elmaradása az a 90-es évek közepétől fokozódó nihil, ami miatt a szülők nem vitték ki a gyerekeiket a meccsre vagy a gyerekek nem voltak kíváncsiak egy vegetáló klubra... Még ebben a magyar focinak nevezett posványban is kellenek a sikerek (akár részsikerek is), hogy megmaradjon vagy növekedjen szurkolói bázis. Erre talán a legjobb példa az Oenning féle kupadöntő és 3. hely, amikor (már nem is tudom hol olvastam), volt olyan fiatal, aki a Vasast választotta magyar csapatnak. Az nb2 biztosan nem segít azon a lemorzsolódáson, ami jellemzi most a klubot.
Egyébként komoly marketing munkával lehetne orvosolni a nézőszámot, de ehhez mindenképpen sikerek kellenének, minimum stabil nb1-es tagság, amit mi sem bizonyít jobban, mint a legutóbb valamilyen Paks otthoni mecssen (talán éppen az Újpest ellen játszottak), 100-200 néző helyett talán 1000-1300 néző volt a lelátókon a vendéget természetesen nem számolva...
Talán most a Kispest b-közép a meglepő, hogy miért vagy honnan lettek annyian, de mivel Dél-Pesten nincs más csapat, így az ottani lakótelepekről vagy a Havannáról jönnek a fiatalok, míg ez Angyalföldön nem tud előfordulni, hiszen az újonnan épült modern lakótelepekről maximum divatszurkolók mennek válogatott meccsre, hiszen Budapest egyik legdrágább kerülete a négyzetméter árakat nézve Angyalföld. Kíváncsi lennék, hogy a pár éve, az edzőpálya mögött épült új társasházakból vajon hány kamasz jött már le meccsre a "3" méterre lévő stadionba vagy inkább nézte a Vasas meccsel egyidőben adott Barcelona vagy Liverpool mérkőzést...
Ha ilyen a jó teljesítmény, akkor nekünk ez az osztály teljesen megfelelő, sőt még magas is.
De elfogadom a véleményed annyi, hogy nem egyezik az enyémmel. Mindenesetre a tegnap nyújtott teljesítményüket Otigbával az élen , beáraztam. Csak vigye valaki őket.
Attila a tokeletes peldaja az utanpotlas nagy keredesenek , hogy kibol is lessz top jatekos. Magam is regebben lattam Girsik-tol furcsan kivitelezett manovereket a labdaval, viszont csomo oka lehetett ennek . Ugye , rutintalansag , tulgondoltsag ,izgalom , tulzott bizonyitasivagy . Ami , ugye rosszul is vegzodhet. Tehat, jon az itelet ,a jatekos keves. Viszont, Attila osszerakta az elkepzeleset es a kivitelezest es szep dolgokat lattunk tole . Az ilyen fel-fel pislakolo tehetsegnek viszont jatekido kell , hogy minnel tovabb pislakoljon es vilagitsa be a palyat a tehetsegevek. Evvel meg nem kerult a halhatatlan jatekosok klubjaba , csak felallitott egy jovobeni elvarast amit , jobb ha kepes megismetelni , vagy minden kezdodik elorrol. A szurkolok biznak benne , igy talan konnyebben johet a folytatas is ❤️🩵
Én tudom, de nem árulom el, mert 20 másodperc alatt megtaláltam a gugliban. Neked is sikerülne, ha kereséssel töltenéd az időt mások kérdezgetése helyett.
Kis színes. Pávónak a második félidőben többször is leordítottam a séróját a fejéről. (labdavezetés=0, 10 méteres előre passz taccsra=0, társra várás) ÁÁÁÁÁ
Rab Boldizsár bekerült a forduló legjobb játékosai közé. Meghívást kapott az U-21 válogatott keretbe. Folyamatosan a legjobb játékos a Szentlőrinc csapatában.
Bevallom nem tudom kölcsönben, van végleg engedtük el?
Ha tudja valaki örülnék ha megirná.
Kár lenne érte. Helye lenne a csapatban nálunk a teljesítményével.
A Vasas sikerek idejében lévő munkásosztály jelentős mértékben lecsökkent, a XIII. kerületben marginálisra degradálódott, mivel a technológiai fejlődés miatt először az agráriumból, aztán az iparból kezdtek kiszorulni a tömegek és jó részük a szolgáltató iparba került.
Jelenleg a "munkások" a multik vidéki, nagy városok körzetében lévő üzemeiben dolgoznak, de a többségüknél már sokkal fejlettebbek a munkavégzési feltételek.
A XIII. kerületben szinte az összes ipari telephelyt megszüntették, helyettük irodaházak, lakóparkok, szolgáltató, kereskedelmi központok vannak dögivel (hatalmas üzlet lehetett ez a váltás), szóval erre felé már sokkal kényelmesebb az élet, mint annak idején, el is veszett a kerület korábbi jellege.
A XIII. kerületben inkább mások teljesítményét számolják el az irodákban, szóval vasgyári kemény, edzett gyerekek erre felé már nem igazán "teremnek" (sajnos), max. a kondi termekben :)
Sajnos a fentiekből adódóan, klasszikusan könnyen bevonható tömegek már nincsenek a körzetben, az identitás (pld-ul: lokálpatriótizmus, vasgyári gyerekek, stb.) ezen a téren is sajnos leépülőben, az emberek már inkább a pénzt és a like-okat számolgatják, mint a pontokat, nem a közösség (valahova tartozás) a fontos, hanem sajnos az egyénközpontúság erősödik.
Nem hallgattam meg, mert már a "beharangozóból" is lejött a rosszindulat... Egy katonacsapat szurkolója akarja osztani az észt az identitásról, amikor nehezen lecserélték a vörös csillagot a címerükből az oroszlánra és a végre megtalálták, hogy piros-fehér helyett piros-fekete a klub színe... Semmivel sem különbek senkinél...
Nezd , ha talalnank egy arcot , ahogy anno a Honved talalta Puskast kesobb Tichyt vagy Komorat es Rossit. Vagy mi talaltunk egy Rudibacsit , Kiss Lacit , Farkas Janost ,vagy Meszoly Kalmant .. Vagy a Napoli talalt maganak egy Diegot.. Ez mind ilyen egyszeru...:) Ja, nem..
Nem tudom, ízlések és pofonok. Azért nézzük a médiumot is. Ez a Tilos Rádió, meg az ő halgatóságuk. Én inkább itt ott kapkodónak, felszinesnek éreztem, néha bulvárosnak. Lenézőnek nem. Inkább sajnálkozónak. Azért valljuk be a Vasasra bőven igaz, hogy az elmulasztott lehetőségek bajnoka.
Tegnap a Barcika , gyakorlatilag "atadta" a lehetoseget az nb-1es letezesre. Ma, kiderul szeretnenk ezzel elni az elhagyott 2 pontjukkal. A kuldetes teljesitheto , tenyleg tolunk fugg , hogy elunk e vele.
A miértjét, a létjogosultságát - ilyen formában, és így végig vezetve - nem értem az egésznek.
Mi volt az apropó?
Ha egy átfogó jellemzése (lenne) az akkori magyar futballnak, akkor még azt is mondanám, h rendben van. (csak ugye, akkor a kedvenceikről is kellett volna mondaniuk néhány nem szép emlékű gondolatot) De csak a Vasason bemutatni a futball árnyas, néha sötét múltját, hát az sok minden lehet, csak nem szórakoztató és színvonalas;)
Nekem.
Volt egy hang, aki azért egyszer jelezte, h ez nem vasasos jelenség!
A csúcspont, miközben hallgattam és amikor kikerekedett a szemem, az a (bármely) csapat létjogosultságának az elemzése.
?
Minthogy a munkás(osztály)béli csapatoknak meg kellett volna szűnnie?! Miért is? Mert volt Textiles, meg BMTE meg Tipográfia beszántás?
1. a munkásosztály nem szűnt meg, ha az ideológiai okfejtése mentén haladunk
2. már a '80-as években sem ideológiák miatt választottunk csapatot magunknak!
Vagy szülői indítatásból vagy pl. nálam elsősorban Kiss Laci csodálata miatt. Láttam egy meccset, ahogy cselezett és...
Így vannak ezzel sokan, csak a nevek változnak Détárira, Nyílra, Törőre.
Meg van egy üzenete a beszélgetésnek, amire ráhúzható, h vajon a katona csapatok megszűnését miért felejtik ki? (BM stb) Mert ezekután mi szükség lenne - az ő gondolatmenetük után menve - egy Honvédra?
Soha nem tudom elfogadni azokat a véleményeket sem, sőt azonnal (sportágon)kivülállónak gondolom őket, amikor felvetik valamelyik csapat "itt" létét!
Mert ugyan messziről indítanak, de csak ilyen-olyan elosztásra lyukadnak ki amiben benne van elbújtatva a pesti csapatok számolgatása mint legális érv, meg területi elosztásokat sugallnak, nézőszámmal is foglalkoznak. Ők valójában a sport alapjait kérdőjelezik meg! (qrvára nem érdekelne asse, h ehhez találnának egy 190x-es válogatott játékost vagy többet, netán emeleszes egyént)
... és akkor ide kapcsolható JJ jelenléte is, ő is beleszerelmesedhetett egy Kiss Laci játékába, majd felnőttként a vállalkozásaival szerepet is vállalt a klubban.
A stadion. Hát fociztam Kispesten 5-6 évet, na az a pálya miben más, ott mi volt megtalálható ami nálunk nem?
Sőt!
A pálya talaja katasztrófa volt egy Illovszkyhoz képest, és ugyanúgy töltésre épült a stadion, az öltözők megint semmiben nem különböztek. A hazai kivételével szinte mindegyikben voltam, az emeleten is stb... Vagy az a retró vendéglátóhely ami ott működött (még szilvesztereztem is ott 2-3x) hát...
A szellemi hanyatlás.
'56-ra húzzák rá. Miért?
Háthogy Puskást mentegessék. Volt szerencsém Öcsi bácsit testközelből hallgatni. Megint csak hát...
Ahogy "kis pénz, kis foci"-ról is valamit. Ahhoz mit kellett csinálniuk, ha nem bundázni? Háthogy máshogy húzzák ki a több lét?
Elismerem a lexikális tudást a beszélgetésből, de a focit inkább kívülről látják. Mészöly egy átlagos játékos (meg lehet nézni ma is mit tudott), de legyen. Miközben megemlítenek egy Radót, mint tehetséget?
Jajjjjj!
Ami megáll annál, aki hallott róla - néha látta - a Haliban, addig valóban igaz volt rá. Csak változik a tér és az idő. Többször is a srácnál és nyitott könyv lesz azonnal!
...és ezeknek a változásoknak már formálniuk kellett volna a mai véleményeket! Ha valóban látják is sportágat. Itt már beszéltünk róla, én elég részletesen írtam róla, h mit mutatott meg a fövárosba költözése, majd mit tett egy élcsapatban (Puskás) vagy mit kell látni a zetés szerepvállalásában, h a Vasasba igazolása előtt is már 100%-osan képbe kerüljön az, aki érzi a különbségeket az állomáshelyei közt.
Szal lehetne még szálazni.
Nekem a konklúzó egyértelműen a rossz indulat, és a lenézés.
Kösz szépen leírtad a tapasztaltakat. Minden korosztály nyert u14-u19 között, többek között az Mtk vagy a Puskás ellen. Remélem este nyerünk, és a fiatalok odateszik magukat. Csak velük sikerülhet a feljutás! Kell a jó játék és a gólok is tőlük. Lásd Barkóczi és Girsik. Hajrá Vasas Fc!
A kettő meccséről akkor néhány gondolat. Nyertünk. Csikorgott kissé a gépezet, de csak behúztuk. Fölényben voltunk végig, kimaradt jó pár helyzetünk, de azért kellett Dínó két bravúros védése is ahhoz, hogy ne másképp alakuljon az eredmény. Politikai felhangoktól mentesen meg kell jegyeznem, hogy gyakorlatilag csak jobb oldalunk volt. Bal oldalon az amúgy jobbhátvéd Andresznek kellett megoldania mindent (Mikolay a hírek szerint lassan gyógyul sérüléséből és talán már ezen a héten újra edzhet). Hiányzott előtte a középpálya bal oldala és a csatársorból sem játszott senki bal oldalon. Miközben az ellenfél egyik legjobbja a jobbhátvéd volt, mivel gyakorlatilag zavaró nélkül tudott előre is játszani. A csapat megint a rombusz alakzatot próbálta játszani több-kevesebb sikerrel (inkább kevesebbel).
A pálya messziről jónak tűnt, közelről viszont katasztrofális volt. Természetes fű, hengerlés nélkül, pattogott rajta a labda mint kecskesz@r a deszkán. Néha mély sár, csúszkáltak is a fiúk rendesen. Egyátalán nem feküdt a szokásos rövidpasszos, technikás játékunknak. Ezért ívelgettünk, néha a vakvilágba. A fű nem volt a barátunk. Amikor nem kellett volna, akkor megcsúszott rajta a labda, amikor meg jó lett volna, ha megcsúszik, akkor meg lelassult a sáros fűben.
Egyénileg talán nem érdemes kiemelni senkit. Se fölfelé, se lefelé nem lógott ki senki. Küzdött harcolt mindenki, de valahogy nem állt össze a játék.
Rideg Bálint megint beköszönt. A gól a múlt heti győztes gól kópiája volt. Vincze helyett most Rab Bence cselezte le magát az alapvonalig, onnan szépen beadott és Rideg érkezett. Köszönte szépen és védővel a nyakán szépen befejelte ötről. Amúgy Rideg a 14. góljánál tart. Nem érdemelne meg egy esélyt az egynél?
Ha már Rideg. Egyszerűen nem tudom megérteni, miért nem fújnak ellene faultot, amikor rendszeresen, szinte minden meccsen két kézzel fogja a védője, hogy ne tudjon lefordulni, vagy szögletnél fejelni. Ha már a spori. Volt néhány hülyesége, de alapvető, mérkőzést befolyásoló hibát nem követtek el.
Fiatalok. Vagyunk páran, akik ismerik a kettő játékosait, de tegnap azért rá kellett keresni, ki is az a BOZA BENDE KELEMEN (2008. 01. 17.), akit jobbhátvédnek hoztak be a 75. percben Jeró helyett. Első blikkre frászt kaptam, hogy pont őt kellett behozni az ellenfél egyik legjobbja ellen (a második félidőben a robosztus jobbhátvédet előretették bal oldali csatárnak). Aztán láttam csodát. Az alacsony fiatal srác kőkeményen, határozottan játszott élete első NB3-as meccsén - úgy hogy szombaton még 68 percet lenyomott az U19-ben.. Nem félt a párharcoktól, ment előre is.
Még egy fiatal. Wébel Máté Attila (2008. 04. 24. - még nincs 17 éves!!!). Korábban kérdeztem magamtól, mitől utánpótlás válogatott ez a vékony, alacsony srác. Aztán megmutatta. Az 1,60-as (?) vagy 1,65-ös magasságához olyan rugók tartoznak, hogy simán túlugrotta párszor az 1,90-es védőjét. Bátran felvállalta az egy az egyeket, küzdött, harcolt rendesen, ment előre mint a mérgezett egér.
Rab Bencéről (2008.01.14.) már írtam a gólnál. Azért nem semmi, hogy ő is utánpótlás válogatott. Lenyomott három meccset Portugáliában, majd végigjátszik egy meccset (bocs, 89 percet...) a kettőben. Érdekes lesz majd egyszer együtt látni a pályán a Rab Boldizsár, Rab Bence párost. (túl szép is lenne...)
Azért nem semmi, hogy egy olyan csapat, amely két évvel ezelőtt a kiesés ellen küzdött az NB3-ban, most a harmadik (negyedik, ha nyer az ESMTK az elhalasztott meccsen), és egy pontra van az első helyezettől! Úgy hogy tele van a csapat fiatalokkal, nem játszanak vissza az egyből, sőt még az egyhez tartozó fiatalszabályosok sem kapnak itt perceket (Barkóczi, Molnár, Bodnár, Girsik).
Gratulálok a srácoknak. Csak így tovább. Talán megérdemelnék, hogy egész éves teljesítményük elismeréseként az utolsó hazai meccsüket jutalomból ne az edzőpályán, hanem a stadionban játsszák le májusban a BKV Előre ellen.
Érdekes és szórakoztató, semmiképpen nem bántó. A történelmi háttér, a "munkás" múlt tényszerű felidézése komoly szakmai tudásról árulkodik.
A mai helyzet meg elég egyértelmű, itt is elég sokan, és elég régóta írogatjuk, hogy ez a NM féle koncepció -ami lehet akár felülről vezérelt is - egy zsákutca, ahol csak a falnak mehetünk, az eredménye meg nulla!
Ha már eredmény, a második csapat megint nyert! Egy elég küzdelmes meccsen, egy felázott, szétrugdosott, buckákkal teli pályán, ahol a kevésbé képzett, technikailag gyengébb csapat is masszív ellenfél volt.
A sok helyzetünkből, ziccerünkből azért Rideg Bálint megint tett róla, hogy egyből legalább gól lett! Így nyertünk 1:0-ra.
És mivel az első két helyezett a Tiszakécske és a Gyula ma döntetlenezett egymással, az ESMTK meccse meg elmaradt, jelenleg a 3. helyen állunk a tabellán, mindössze 1 azaz egy pont lemaradással az első kettő mögött.
És mivel mi még játszunk mindkettejükkel, és kimondottan ez a két csapat akar feljutni, akár még a királycsináló szerepébe is kerülhetünk!
A meccsről meg a srácok teljesítményéről a kollégák majd beszámolnak!🙂❤️💙
A tulajdonosnak olcsobb, a klubvezetesnek kevesebb nyomas, a mindenkori utanpotlasnak meg tobb remeny a fiatal helyekre. A kor bezarult. Itt, senkinek sem igazan erdeke, hogy csucsteljesitmenyre alkalmas feltetelek legyenek.
A kulfoldieket kizaro csapatepitesrol mar nem is irok. Ezek eggyutt komoly fekezoi egy virago sikeres klubmodel kiepulesenek. Magyarul egy utos kis csapat felepitesehez.
Meggyozodesem a fiatal percek ,csak egy jo kis penzszerzes , egy "aszpirin" a valos problema az utanpotlas neveles komoly betegsegenek a tunetikezelesere. KISS LACI vagy GALA nem a fiatal percek miatt kerultek be a csapataikba , vagy a fiatal Lisztes ,Dardai ,Gera vagy Fischer Pali. Ok , tehetsegukkel tortek utat maguknak a csapataiknal. Ezt a folyamatott SEMMILYEN fiatal program nem helyettesiti. Igazabol egy gazdasagi lepes. Es nem tobb.
Nehez ugy ez. Eggyik korosztalyos vallogatottunk sem jutott be a vilagbajnoksagokra. Ez egyertelmuen ramutat az utanpotlas oriasi gondjara. Amit, a penzek megjelenesevel tovabb korrumpaltak a csapatok. Az allami beavatkozas ritkan mukodnek. Ez a sportban a legjobban lemerheto. Fiatal percek = valakit be kell tenni ,aki kulonben soha nem kerulne be. Es sorolhatnam. En csak is az iskolai palyak epitesebe es komolyszintu es kiterjett iskolai versenyeztetesbe hiszek , iskolak finanszirozasaba latom a megoldast. A kesz uj stadionok az alapos modon kivallasztott valodi tehetsegek nelkul , nem tudd , nem fog megtelni.
Azért azt nem árt tisztázni, hogy a BorsodChemet pénzügyi befektetőktől vették meg a kinaiak, mint szakmai befektetők. Egyébként a mai napig támogatják a sportot, ezen belül az nb2-es focit.
Ettől függetlenül mi jutunk fel, mert mi jobbak vagyunk!
Á, sztem az utolsó fordulóig szépen visszacsúsznak a 3-5 hely környékére. Bódiéknak is van eszük, az nb1 nekik már túl sok lenne, itt meg lazán elvannak még pár évet.
Aztán lehet hogy ha a Debrecen kieső helyen marad, akkor dacból nekiugranak a feljutásnak. Érdekes lesz.
Azért a Kazincbarcika-Szentlőrinc, majd Kazincbarcika-Kozármisleny busztúra nem tesz jót a lábaknak... Úgy 800 km oda-vissza - nyolc napon belül kétszer.
Előfordulhat, hogy az utolsó fordulóban - a régi barátságra tekintettel - kiejthetjük a Honvédot és feljutunk - persze ehhez nyerni kéne a meccseinket, nekik meg lenn maradni ott, ahol most vannak, illetve a Révész megsz@pathat minket, ha leadják a három pontot a Barcikának és marad a harmadik hely, miután ők akkorra valószínűleg már feljutó helyen fognak állni.
Miért szerinted ki pénzeli ezt a sok ingyenélőt? Szerintem neked nincs fogalmad róla, de semmi .Te is azt hiszed hogy NM -nek 1 forintja is bekerül a Vasasba ? Naiv vagy.
Genetikailag lehetetlen , hogy egy kulonleges DNS terkep ismetlodjon 1-2 generacion belul. Ez biologiailag szinte lehetetlen . Ezert nem hiszem , KISS LACI fiai tehetsege megkozelitene az apjaet. Vagy, Egerszegi gyereke az Edesannya szintjen uszna. Cruyff fia Jordi sem lett extra klasszis , bar o az egyetlen ,aki klasszis szint kozelebe fejlodott. Albert fia is jo kozepes jatekos lett , de nem , mint az oreg Flori.
Az állam. Minden profi csapatot az tart el.Gondolom egy Kolorcity projektben részt vevő fideszes cégen keresztül.Nem milliárdokról lenne szó szerintem. Kis költségvetéssel ,1 éves kirándulás.
Megjegyzem a 12 csapatos agyrem meg a letszameles utani evekre is befolyassal fog birni. Mert , arra a par helyre a csokosok jutottak be. Lasd , Dardai gyerekek vagy Szalai Attila. Csak ,a focistak kolykei. Toronek Nyilnak Belanak nem a nagypapa miatt kuldtek vallogatott meghivot. Meggyozodesem a nagynevu nagyapa, vagy apuka hatter egy hamis vedohalot szo a fiatalnak. Majd az egesz mai vallogatott is (elotteis) csokosokbol all. Ez a csokos sereg legalabb 4 evre fogja bearazni a Vallogatottat es haza focit. Nalam minimum 18 csapatos NB1 johetne szoba. Az talan kitermelne melyebb Magyar jatekos meritest.
Annyi előnyünk van, hogy a Barcikának hat idegenbeli meccse van hátra, nekünk meg csak négy. Mi itthon azért elég jó százalékkal húzzuk be a meccseket, még akkor is amikor szar a játék, ha idegenben kicsit feljavulunk, akkor meg lehet a második hely, szerintem nagyjából a határon mozgunk, váratlan zakók már nem férnek bele...
A Kazincbarcikanal mar - hivatalosan is - az mb1 a cel! Ez azert masfajta pszihologiai terhet rak a jatekosokra, mint az eddigi, "jatszatok nyugodtan, az se baj, ha feljutunk"!
Mondjuk az eddigiek(Nyiregyhaza/ETO, Gyirmot, Budafok-mlsz vegyescsapat) elbirtak ezt a terhet, ebben sem volt szerencsenk. Igazabol, azert rajtunk mulik, talan ez a legnagyobb baj!
A nezöteri kulcsszereplö viszont Puskas Lajos bacsi volt, aki szenzacios futballpalyafutasa mellett, orakulumnak sem utolso! Az 93. percben, a szögletnel megjosolta, hogy "a Zsombor befejeli"! A szögletet meg nem, de az azt követö beadast, tenyleg befejelte!
Sajnos ahogy sejteni lehetett, a múltkori Csepel elleni meccsen súlyos sérülést szenvedett, tehetséges középpályásunknak, Kalmár Daninak, elszakadt a kereszt szalag a térdében.
Mielőbbi gyógyulást, kitartást, a rehabilitacióhoz sok erőt és eredményes visszatérést kívánok neki, úgy gondolom sokunk nevében!
Egy nagyon kulturált, megtervezett, feszes játékot játszó sportszerű csapatot győztünk le némi szerencsével.
Nem voltak alattomosak, ráadásul a játékvezetők is feladatuk magaslatán álltak, korrektül, a mezőnyt nem hiszterizálva vezették le a meccset. Régen láttunk ilyet a Fáy utcában.
Nem a legjobb előjelekkel indult a meccs. Eltiltottak, sérültek, U válogatottaknál lévő játékosok. Az egy keretéből nem méltóztattak senkit sem visszaadni, mert hát ugye minek is kéne meccsritmus a padozóknak. (Ha nagyon pozitív akarnék lenni, akkor Molnár Zsombor és Faragó volt a visszajátszó, de hát ugye ők is inkább NB3-at játszanak és nem sok sót esznek meg az egynél.) Sonkabá is el volt tiltva erre a fordulóra. Ma Ferenczi meccselt.
Kezdem a játékvezetéssel. Amennyire tartottam a sporitól (őt fejelte le két évvel ezelőtt Busai, miután három játékost meg az edzőt is kiállította a BKV-ból hazai pályán), annyira normálisan vezette le a meccset. Az 52. percben a piros és tizenegyes a javunkra, majd mindez visszavonva szituációt nem értettük, mert nem láttuk úgy, hogy bármikor les lett volna. Ő befújta nekünk, aztán a partjelző miatt bírálta felül az ítéletet. Ma inkább az ellenfélnek nem tetszett a játékvezetés - egy elmaradt tizenegyest kértek rajta számon -, de hát ilyen az élet Babócsai néni - van ilyen (még ha ritkán is a Fáy utcában). Amúgy többek szerint határeset volt, de hát egyszer nekünk is lehet szerencsénk. Tizenegyes helyett műesésért sárga lap...
A mai győzelem a szív és az akarat diadala volt, mert hát a játék az messze a megszokott színvonal alatt volt. Nem volt lendület, nem ment a felső letámadás, az ellenfélnél mindig volt szabad ember, kergettük a labdát, messze helyezkedtek a srácok az ellenféltől, az első félidőben ötlettelenül ívelgettünk egy kétméteres kapusnak, aki megette a labdákat tízóraira (akarom mondani tizenegyóraira...), valahogy tompának tűnt az egész csapat.
Az ő góljuk hatalmas védelmi hiba volt. Kb. olyan mint amit mi rúgtunk Szolnokon. Beíveljük a szögletet elöl. A kapus lehúzza, majd indítja egy térölelő kirúgással kézből az egyetlen elöl lévő csatárt, aki gyors, mint a szélvész, átszállt a labda és átpattant a két hátul, mármint a félpályánál lévő védőnk feje fölött. A vásárhelyi lefutotta az amúgy nem éppen lassú Farkas Jerót és Andreszt, majd a talán kissé feleslegesen kimozduló Molnár mellett betette a hosszúba. A mi tizenegyesünk jogos volt. Rideg gyönyörűen bevarrta a felső sarokba a tizenegyest, a kapus meg repült a másik irányba (ha jófelé vetődik, sem tudta volna megfogni).
A második félidőben jött Hős Zsombor, aki felépülve sérüléséből minőséget és lendületet hozott a középpályára. Farkas Botondon látszott, hogy hosszú sérülés után jött vissza, nem nagyon ment neki. Kiegyenlített meccs volt végig. A 85. perc tájékán volt izgulnivalónk, amikor vagy négy szögletet rúgott a vásárhely egymás után, de sikerült valahogy mindig kituszkolni a labdát. Már azon izgultunk, hogy valahogy kihúzzuk döntetlenre, amikor nekünk is lett pár lehetőségünk elöl. Aztán ki döntötte el a meccset? Egy csere. A 75. percben Ferenczi beküldte a 16 (!!) éves - 2008. 07.16. - Vincze Dominikot élete első NB3-as meccsére. A srác meg úgy szállt be, mintha világ életében NB 3-as játékos lett volna. Bátor cselek, jó passzok, megindulások. A produkciójára ott tette fel a koronát, amikor a hosszabbítás utolsó előtti percében egy ügyes csel után levitte az alapvonalra a labdát jobb oldalon, majd pontos beadás és a szöglet után fennmaradt védőink közül az üresen hagyott Puskás Zsombor köszönte szépen és bebólintotta ötről.
Még egy. Ritka az ilyen normálisan és sportszerűen játszó vendégcsapat a Fáy utcában. (Kivéve azt a vezető urat, aki a VIP-ből akart szurkolni, de gyorsan leugatásra került, hogy akkor menjen a vendégszektorba, így visszafogta magát.)
Semmi alattomos rugdosódás, balhé. Kompaktul, tudatosan, keményen nyomták. Ha őszinték akarunk lenni, a döntetlen talán igazságosabb lett volna, de a futball már csak ilyen. Gólra játsszák...
Érdekes volt látni a nézőtéren egy külföldiekből álló brigádot, akik a vásárhelynek drukkoltak - megfelelő mennyiségű sör után...
Ha a mieink közül egyénileg ki kéne emelni valakit, akkor Puskás-Feledy belső párosnak, Hős Zsombornak és Rideg Bálintnak vésnék be egy-egy piros pontot. A többiek mentek, küzdöttek, de valahogy nem volt az igazi. Ettől függetlenül jár a végén a taps és a szép volt fiúk. Csak így tovább.
Így van. Aki szívvel- lélekkel, teljes odaadással játszó Vasast akar látni az jöjjön ki a kettő meccseire!
Ma nem voltunk jók. Mintha a szombati időpont megzavart volna minket. Fejben álmosnak, lassúnak, pontatlannak, határozatlannak láttam a csapatot. Mentek ők becsülettel, de nem működött egyben jól a csapat. Mindig megelőztek minket, a párharcokat sorra megnyerték a vásárhelyiek, volt úgy nem egyszer, hogy 3-4 Vasas játékos közül az ellen egyedül hozta el a labdát. Meg is lett az eredménye. Lekontráztak minket egy gyengén a kapu elé beívelt szabadrúgásunk után. A kapus lazán leszedte, majd azonnal indította az egy szem elől maradt csatárukat, aki megverte Farkas Jerót, majd a szerintem kicsit feleslegesen kimozduló Molnár Zsombi mellett belőtte az üres kapuba! 0:1
Aztán még az első félidőben Rideg Bálint rutinosan csinált egy büntetőt, amit okosan be is lőtt. 1:1
Hiába cserélgettünk nem lettünk jobbak.
Persze a fél csapat vagy az u válogatottakkal van, vagy eltiltott, vagy sérült, aki meg játszott azok közül is sokan hosszabb sérülésből tértek vissza, mint Faragó, Farkas Boti, Hős Zsombi.
Volt egy ritka szituáció, egy kapu előtti kavarodásnál a gólba tartó labdát kézzel hárította az egyik vásárhelyi védő, 11-es, piros lap, majd az egészet visszavonta a spori, állítólagos les miatt, hogy ki és mikor volt lesen, nemigen tudtuk megállapítani.
Ha már sporik. Meglepően korrektül, jól vezették a meccset, pedig ennek a fiatal bírónak voltak korábban botrányos meccsei az nb3- ban,
A győzelem. Bejött egy srác az u 19-ből, első nb3-as felnőtt bajnokiján egy szögletünk utáni felszabadításból visszaszerzett labdát kitettek neki jobbra, csinált egy cselt lement a vonalig és onnan gyönyörűen betekerte középre a labdát Puskás Zsombi fejére, aki meg bebólintotta a kapuba. Mindezt a 92. percben a 3 perc hosszabbítás végén.
2:1 ide nyertünk!🙂
Ez a mai a töretlen akarat diadala volt, amikor gyengébb játékkal is megyünk előre és tesszük amit kell!
Gratulálok a srácoknak!
Ma is egy élménnyel gazdagabban jöhettünk ki a nézőtérről!
Jó ez a Vasas kettő mondjon bárki bármit. 17-20 éves fiatalok megint egy város felnőttjeit verte nagy szívvel. A tudósítás szerint null egyről fordítva a hosszabbítás utolsó perceiben lőtt góllal. Férfimunka a fiataloktól! Már alig várom hogy Demircella meg Taka léirja a látottakat!
Ha még a tavasz folyamán ennek az ellenkezője igazolódik be - például olyan alapon, hogy a mérkőzések látványosan cáfolják a fenti, súlyos kritikai észrevételemet -, nem lenne szükség arra, hogy az igyekvő Kazincbarcika albérletet keressen jövőre, az élvonalbeli hazai mérkőzéseire...
Nagyon szeretném, ha tévednék, és felül kellene bírálnom magamat - ám szívesen tenném!...
Beloluk ,ha 2 bevalik pezsgot huthetsz. Az u 19 a napokban rendessen be lett arazva egy Osztrak csapat altal. Ez egyszeruen nem igy mukodik. Ez egy joval melyebb gyokeru tehetsegfelepites es jatekos menedzseles nelkul LEHETETLEN. Lasd , Kerkez ,Dardaik,Dominik.
Ezt már párszor itt is körbejártuk, hogy miért is éri meg jobban idehozni semmivel sem jobb képességű játékosokat akárhonnan, mint a saját akadémiáról beépíteni egy fiatalt.
És az is maximálisan igaz, hogy ez csak pillanatnyi haszonszerzés, hosszú távon bukta. De ki törődik itt Mo.-on a távolabbi jövővel?
Nagy Miklós a jelent, a pillanatot akarja folyamatosan uralni és nem a jövőt építeni.
Amivel nem lenne semmi baj ha az előbbiben sikeres lenne.
De folyamatosan kudarcot vall viszont a hatalmas egoja megakadályozza abban, hogy fel ès elismerje, hogy amit tesz az a Vasas hosszú távú érdeke ellen van.
Én hiszem,hogy Bánfalvi,Puskás,Feledy,Girsik,Rab,Hős,Molnár.Cs,Mamusits,Barkóczi,Wébel és mások kinevelésével nálunk eddig nem tapasztalt lehetőségek adódnak az első csapatnál is!No meg ott a lépcső az nb3-as csapattal az up és az első csapat között,ami csak kb három éve van meg,és nagyon sokat számít!
Nem néztem utána hány éve van Miklós kezében az akadémia,mondjuk kb hat éve,akkor még az akkori második vonalban voltak csapataink,nála lett a hazai elit tagja az utánpótlás.Előtte Gy.T. tulajdonlása idején emlékszem hamarabb el lett adva egy fiatal tehetség a zöldeknek mint a saját felnőttcsapatnak.Vagy régebben a Vaskó,Feczesin korosztály egy az egyben ment Újpestre.
Most jött el az idő hogy valóban kezdhetünk profitálni csapatépítésben az akadémiáról,egyszerre több játékossal is.
Nem kell Rácz ha van Girsik,minek Szántó vagy előtte Könyves ha van Mamusits vagy Barkóczi!Radó ill Zimó teljesítményére is képes lehet Molnár Csabi és őket nem kell megvenni mert ők a miénk.
Sajnos rossz nézni,hogy hol tartunk. De miért is tartanánk előrébb? Hiszen nem érdeke senkinek.
Az utánpótlás egy nagyon hosszú befektetés, erre se idő, se energia, se koncepció nincsen. Akik szerint van azok nem értenek hozzá.
Gondold csak végig! Itt senki sem önfenntartó egyesület, mindenki egy feneketlen kútból él. Nem fog belekezdeni egy nagyon komoly utánpótlás képzésbe mert nem lesz ideje profitálni belőle. Mire beérik a gyümölcse, nem sokan maradnak addigra az állásukba. / sportigazgató, vezetők, stb / Inkább csak használják őket kicsit amire lehet, azután pedig adok -veszek projektel azonnali profitra tesznek szert.
Szevasz! Igen, tömegével valóban nem mutatkoztak be saját nevelésű fiatalok.
Akikre emlékszem, '84-tól mondjuk 2000-ig:
(Biztos, hogy kihagytam pár játékost, de remélem, azért a lényegesek megvannak, és sokunknak megdobogtatják a szívét ezek a nevek...)
84: Zvara,
85: Mészöly, Mundi
86: Galaschek, Gubucz
87: Kecskés
88: Baranyi, Bozsér, Babócsy
89: Geress, Czumpf
90: Klink, Szilveszter
91: Juhár, Herczeg
92: Rósa H, Zombori Z, Maczó
93: Sáfár, Lendvai
94: Pál Z
95: Koltai
96: -
97: -
98: Nyerges
99: -
00: -
Voltak, akik 1-1 meccsre bekerültek, (Eipl, Bukva, Molnár, Fejes, stb) de inkább csak azokat szedtem össze, akik azért jópár meccset lejátszottak nálunk, vagy jelentősebb karriert futottak be - így is tuti van 1-2 hiba a névsorban
A regi Ihasz Antal es Rudi ba fele utanpotlasbol sem jott fel minden evben jatekos. Igazabol , nem sokra emlekszem inkabb kapusokra es hatvedekre, illetve Galara emlekszem. Ha, egy evjaratbol 1 jo spiller feltudna jonni ,akkor varazslatos utanpotlassal rendelkeznenk. Sot ,ha ketevent feljonne egy Gala vagy egy Safi akkor sem szolhatnank egy szotsem.
Az utolso par mekozes nagyjabol 70%-ban lattam. Egy fontoss reszletre fel is figyeltem. Tamadasainknal nem nyitjuk ki az egesz jatekteret. Rettentoen kevest megyunk le a vonalig es jatszuk vissza a labdat az erkezoknek, illetve a leshatarrol felszabadult tarsaknak. Erre Doki Zimo Zsombi vagy Joska is alkalmas lehetne.
Azt nyilatkozta, hogy velünk nem tudott megegyezni, és Pintért választottuk. Gondolom, feltétele volt, hogy bicepsz maradjon a klubházban, amíg ő a munkáját végzi. Ha megtörténne a csoda, hogy egy esetleges Pintér-bukta után mégis ő jönne, nem hiszem, hogy extra összegért kellene kivásárolnunk, ha egyáltalán ki kellene, hisz Sanyi bácsitól a Kecskemét megkapta Gerát...
Szabó István még mindig szerződésben áll a Kecskeméttel, csak éppen a munkavégzés alól felmentették. Tehát ha valaki vinni akarja, előbb ki kell vásárolni! Végzi a pro licences tanfolyamot, és azt nyilatkozta, akkor lenne csalódott, ha egy év múlva se lenne csapata.
Ha már fiatalszabályos játékpercek. Vess egy pillantást a mai hírre. Ma este 20.00-tól játszik Európa bajnoki selejtezőt az U19-es válogatott (TV - M4 Sport).
Ki tűnik fel ismerősként a keretben Molnár Csaba és Girsik Attila mellett? ALMEIDA MILÁN - a Vasas U19 volt csapatkapitánya, aki nekünk nem kellett és tavaly augusztusban elment Portugáliába - az apja portugál - és az CD Feirenséből meg beválogatták.