ez a számháború egy baromság, mert nem tudod, hogy ugyanaz a protokol van-e mint nálunk vagy sem, ti. hogy az alapbetegséget tüntetik-e fel a halál okaként vagy pedig mindent a vírus számlájára írnak
Amibe valami fanatikus fideszellenesek belehamisították, hogy el kell titkolni a koronavírusos halálokat. Ne mondd, hogy nem tudod, miről beszélek. Pont a magadfajták osztották ezerrel a Facebookon...
Gondolom, ott olyan erős egészségügy épült ki, hogy jóval nagyobb a túlélés esélye. UK is szigetország, aztán egy bolond vezetővel megnézhetik magukat. :(
Én Uj-Zelanddal hasonlitottam össze, ahol kb ugyanannyi fertőzött van mint itt, és náluk 4 halott volt, mikor nálunk 85. Ügyesek! Mindez egy NŐ vezetése alatt.
"Azzal se bajlódj, h nálunk basznak tesztelni, így hát nincsenek betegeink, csak halottaink."
31961 tesztből találtak 1310 fertőzöttet. Ez sacc/kb 5,9% találati arány.
1317887 tesztől a bezzeg németek találtak 122855 fertőzöttek. Ez 9,3% találati arány.
Az aránynak annál nagyobbnak kell lennie minél kevesebb tesztet végez egy ország, mivel a betegek tesztelése nagyobb valószínűséggel fog pozitív eredményt adni, mint az enyhe vagy tünetmentesek.
"De mondjuk vesd össze a fertőzöttek számát a halottakeval, aztán kiderül, h a világ élen járunk a halálozási ratat tekintve."
A világ kicsit túl erős, de európában a 7. helyen vagyunk. Görland az első, mert ott még nem halt meg senki. A szomszéd szlovákia a második. Élen járró legkisebb halálozási rátával rendelkező európai országok 1 millió főre számított mortalitása (tegnapi adatok):
Ahogy látom: az a közös bennük, hogy nem a nulladik pillanatban választottak egy stratégiát, amihez a végsőkig ragaszkodnak, hanem széles sprektumú együttműködés keretében mindig az aktuális helyzetre reagálnak és ez tényleg közös bennük.
Szerintem Ausztria is igen jól kezeli! Sebastian Kurz bár nem nő, igenis mindent megtesz...
Te is elismered, hogy csak azért olyan magas a halottak aránya, mert alig tesztelnek, így csak arról a betegről tudnak, akinek olyan súlyosak a tünetei, hogy kórházba kerül. Aki két köhögéssel túl volt rajta, az nem kerül be a statisztikába.
Egymillió lakosra nézve rekord alacsony a halálozások száma Magyarországon. És igen, egy FÉRFI vezetése alatt :-P