Több, mint klasszikus megjelenés
Egy motorkerékpár többrôl szól, mint a megjelenése vagy amilyen képet kivetít.
Nem lehet azt mondani, hogy a megjelenés és a stílus nem fontos.
De az legalább olyan fontos, hogy a motorkerékpár hogyan teljesít és hogyan érez iránta a motoros.
A 2008.12.15.-én elhagyott rendszámtáblám kapcsán mára kaptam időpontot az okmányirodába ("imádom" a bürokráciát), de kb. fél órás ügyintézés végére megkaptam az új rendszámot-forgalmit:-)
Csikós úrnak írtam e-mailt mikor valamék Ducatit vagy Morinit vagy mi a rákot tesztelt és a világ legnagyobb olyan dugattyúiról vakerált amik utcai motorban vannak. Írtam neki hogy nem egészen,az M/C1800-é kerek 5mm-rel nagyobb. :-) Erre visszaírta hogy biztos elkerülte a figyelmem hogy SPORTmotorról van szó. Én meg írtam neki hogy valószínűleg az övét kerülte el ez az apróság így inkább kihagyta az írásból. Erre visszaírta hogy most javítsam annak a három embernek a kedvéért akik még elolvassák a tesztet? Na erről ennyit gondoltam hagyom a picsába. Idióta sportmotorbuzi bagázs. Az M1800-nak aránylag korrekt a tesztje, azt persze nem is ők követték el hanem egy harmadik jóember. Persze a hót kényelmetlen rázós iszonyat kezelhetetlen KTM supermotóról ódákat zengenek hogy milyen szuper. OK, állatkodni jól lehet vele de normálisan gurulni már nem. Olyanon tanultam rutinon,iszonyú volt. Enyhén szólva. A Majestyt én is úgy kértem hogy vegyék fel,nem volt egyszerű történet. Többször kellett kérni és eltartott egy ideig mire ítélkezhettem a kispirosról.
- Érdekes cím! - Intruder - rémálom (vagy a megfogalmazás szar, vagy világszerte sok motoros véleménye) - "huttyog": de jó!, végre nem egy steril japán cruiser - kinézet: nem vitatkozom - izlések és ............ - sok műanyag?: mitől 380kg (talán a legnehezebb a kategóriában! - ami nem biztos hogy jó, de van egy kis elentmondás!) - kormánymozgatási probléma?: nem tudom mire gondol, de talán a folytatásból kiderűl, hogy ő se - "1,5-ös blokkra méretezett vázat nem tették alkalmassá az 1,8-as hordozására": a C1800R-t az M1800R-ből alakították ki (uaz a váz!), ami egy teljesen új fejlesztés volt 2006-ban és világszerte komoly sikereket ért el az elmúlt 3 évben. - Csúszós gyári gumik: Baromi jók a gyári Brigestone gumik, de az első párszáz méteren tényleg rosszul tapadnak (remélem többet ment Vele egy ilyen "komoly" teszt írásához:-)) - Futómű: szerintem korrekt (a sok csapongó zagyvaságot nem tudtam értelmezni) - Tényleg meg kell tanulni (rajta?) motorozni! - Fék: Integrált fékes motor, tehát a hátsót is kell használni és az országúti 100-160 km/h-s "bújkálásoknál" is remekűl helyt áll (természetesen nem erre találták ki!) - Honda VTX: én is azt terveztem, de tényleg túl "steril" volt - amúgy meg már nem gyártják! és az utolsó ára pontosan uganannyi volt mint a C1800R-é!
Elég felületes cikk, de azok útán hogy a Totálbike kb. 4 hónapja és min. 3 üzenet küldése útán se képes frissiteni a Népítélet tipuslistáját (ezzel a motorral), nem csodálkozom!
Januári Motorrevű: "Összehasonlítottuk a Hells Angels tagok segítségével a Harley-Davidson Road King Classic, Honda VTX1800, Suzuki C1800R Intruder, Yamaha XVS1300A Midnight Star cruisereket." Kiváncsi vagyok:-) (estére meglesz - majd idézek belőle)
Én ma is mentem 80 km-t, de. gyönyörű napsütés, erős széllel - még jó hogy ilyen nehéz a Motorunk:-) - du. eső - langyos széllel.
1,2-ért lehet hamarabb eladták volna. De ugye hogy ráéreztem hogy oka van annak az óccsó árnak meg a 10ekm-es demomotor előélet sem lehetett különösebben örö é bódottá! :-D OK hogy van gari de mittomén. Nem biztos hogy egy korábbi megűzetésből (feltehetőleg a vájnklör se krúzolgatott vele hanem odavert neki tisztességgel) vagy megűzetésekből adódó hiba gariidőn belül kijön ha meg utána adja meg magát valami az ronda összeg lesz ám (persze nem a kereskedő szemszögéből: és koránt sem biztos hogy az ügyfélelégedettségi mutatók jók lesznek., Ez egy nagy nehéz bitang erős cruiser. Ennek megfelelően kellene kezelnie a tesztelőknek is. Nem sport vagy sprottúra motorok fékezhetőségéhez,dönthetőségéhez, kanyarképességeihez kellene hasonlítgatni hanem hasonlóan nagy és erős cruiserekhez cruiseres szempontok alapján. Nem mintha a Csikós különb lenne, a RoadKing tesztjébe nem átallotta odaírni: Nem az enyém, de higgye el, közel sem annyira jó vele menni, mint egy Kawával, vagy egy Ducatival Ezzel asszem nem lenne különösebben nagy sikere (hacsak nem a lincshangulat kialakítása a cél) mondjuk Sturgisben, Daytonában vagy a Faaker-see-nél. :-D Akinek ez tetszik annak egy Kawaval vagy Ducatival közel sem annyira jó menni mint egy Road Kingel vagy egy egynyócas céssel..
Ez se normális... Megint egy sportmotoros felfogású fasz firkász tesztelt valamit amihez annyi köze van mint apácának a szexhez. Nehéz? Az a dóga. Nehéz keezelni? Lófaszt. Férfi kell hozzá nem ilyen punnyadt firkász! :-D Nem jó a féke? Nem a faszt csak ez 300 iló plusz lovas ezzel biza számolni kell. Nehogy má a Cross Bones egydugattyús egynyerges féke jobb legyen! Fasz firkászok. Viszont asszem az elején leírta miért került az a demomotor anno 2,1-be az expresszen. :-D
Sztem amint teheted tegyél fel egy bukócsövet kieg lábtartóval. Onnantól nem fog hiányozni semmi. :-) Hosszabb úton néha jólesett a lábdeszka elejére kitenni a sarkam (bár kicsit ki kell hozzá fordítani a lábfejet,épp csak befért a váltó és a fékpedál alá a csülköm) de nagyobb tempónál ez nem volt kivitelezhető mert a menetszél nagyon nyomta a térdem olyan hajlásszög felé ami egyébként nem lenne természetes. :-) De 100-110-ig elviselhető volt, 90-nél meg városban gyér forgalom mellett átutazóban meg ideális. Ebből gondolom hogy kieg lábtartóval már nálad se lenne probléma. A VLR üléspozícióját hosszú távon nem próbáltam,rövid távon nem volt vele gond csak az ülés párnázottsága volt kevés nekem. Illetve az asszony ezért az ülésért hálásabb volt mint a VZR esetében lett volna. :-) Nekem ő is fontos,ha már vezetni nem vezethet legalább a komfort miatt élvezetes legyen a motorozása.
Hát mittomén. Az én fogalomtáramban az épített motor nem azt jelenti hogy másik kipufi meg a gyári tükör lecserélése és a hátsó ülése levétele. :-) A képen olyan túl sok változást nem látok a gyári állapothoz képest.
Nem a szépsége miatt raktam fel, hanem hogy végre elkezdtek foglalkozni az építők a C109-el is:-) Egy év elteltével még nem nagyon találni alakítgytásokat!
Az üléskényelemmel kapcsolatban az elmúlt pár ezer kilóméteres tapasztalatom az, hogy nekem pont az a pár centi hiányzik a lábtartó és az ülés között amenyivel előrébb tették a VLR ülését a VZR-hez képest és ezzel nyertek az utas számára több helyet.
A Yamaha (StarMotors) gyönyörő gépeket épít, de nemrég betévedtem egy szalonba és nagyon meglepődtem, hogy milyen kicsi az 1,9 is a VLR-hez képest.
Nem rossz. :-) Bár nekem egy ilyen csilivili motorra jobban bejön valami króm cucc. Például a 3" HardKrome Res-Tech cső vagy a RoadBurner SLT csöve. Ezek nem annyira ordítanak mint egy nyitott cső vagy mondjuk a 2 in 1 Sideburner. Az szörnyű lehet élőben. :-)
Igen a Hayabusa az egy fogalom. Azt még azok is bólogatva-hümmögve elismerik akik abszolúte nem a sportmotorok hívei és esetleg egy gixxer fel sem merülne bennük saját motornak (van még egy ilyen modell és érdekes mód az is Suzuki, AN650 a neve :-D ). A VZR-t max az adatai alapján lehet picivel a VLR fölé pozícionálni,de ez sem teljesen egyértelmű. Aki már mindkettőt vezette aszerint alul csöppet erősebbnek tűnik a VLR,felül meg a VZR az eltérő hangolású blokk miatt. Persze ez így ebben a formában marha érdekes kijelentés mert elég nehéz lehet különbséget tenni két ilyen disznó nyomatékú motor között. :-D Az egyetlen előnye a VLR-nek a VZR-hez képest az ülések kényelme. OK, ezt már odaát egyszer kitárgyaltuk hogy a VZR tulajoknak semmi bajuk a gépük kényelmével, nekem valahogy mégis fapadosabb volt az üléskomfortja a VZR-nek. Hátul is kisebb az üléspárna. No mindegy ez szubjektív,de ez is lehet oka a picivel magasabb árnak. A VLR ára nagyon jó a konkurenciához képest. És egy picit olyan mint a Suzuki összes többi motorja. Olcsó és pont megfelelő de semmi több. A Yamaha 1900-asán a részletek is olyan szinten ki vannak dolgozva hogy leültem tőle. például az irányjelzők. Meg egy csomó más is. Odafigyeléssel,nagyon ügyes kézzel rajzolgattak a tervezők. Picit olyan mint az SV1000 vs Aprilia Tuono. Mindkettő V2-es naked de a tónyó drágább cserébe kidolgozottabb,rengeteg drága alkatrésszel. Rendszámot bár nem szeretem kifurkálni de lehet érdemes lenne kifúrni és úgy rögzíteni. Annyit kell tenni hogy a fehér részen kell megfúrni és fehér sapkát kell a csavar fejére húzni vagy fehér festékkel le kell festeni (szabály). A Majestyn még az előző tulaj így tette fel a rendszámot ami kicsit csúnyább mint a keretes de legalább stabil. Szegénykémmel egyszer tévedésből volt egy Bükkzsérc-Hollóstető utunk, legyen elég annyi hogy akinek utóbb meséltem a történetet és ismerte az utat betegre röhögte magát. Az út valaha autópálya minőség lehetett saccper az 1700-as években. :-D 20-30cm-es terméskővel kirakva, autóval is nehezen járható, enduróval talán még élvezetes is kirándulni nade egy amúgy is alulméretezett rugóstagos 12 collos kerekű robogónak ez a halál. :-D A lényeg a lényeg,annyira rázott az út hogy a feltekerős kilométerspirál LEESET!!! :-D Hazafelé nem láttam mennyivel döngetek otthon meg szedhettem le a burkolatot. :-) De a rendszám a helyén maradt!
Azt én is szoktam emlegetni, hogy ezért a pénzért már a Haya-t is kaphattam volna, ami szerintem egy technikai műremek, ill. azon is elgondolkoztam hogy érdekes a VLR árképzése a Suzuki kinálatához viszonyítva, mert technikailag a VZR-t felé lehet helyezni (több LE, fordított teló, radiális fék, ford.szám mérő) árban mégis a VLR-t rakták feljebb (mondhatnánk: csúcsmodel, zászlóshajó, stb:-))). A konkurenciához képest természetesen nagyon jó árat találtak ki neki (mikor én vettem a VN2,0 500e, az XVS1,9 700e plusz lett volna - ha jól emlékszem).
Nekem azt mondták augusztusban, hogy van bordó is, de nekem az nem jön be.
Én a lábtartó - kormány helyzet változtatásán töröm a fejemet (mindkettőt előrébb kéne varázsolni), mert hiába a trepni adta "mozgástér" nekem kényelmetlen.
A rendszámmal csinálj vmit, nehogy úgy járj mint én (voltam az okmánnyirodába bejelenteni az elvesztését - közölték hogy majd jan.5.-e útán tudom bejelenteni - imádom a bürokráciát:-). Egy fém-króm tartó megoldaná a problémát (kár, hogy az se tetszet amikor 1x rápróbáltam).
Talán azért nem arat a VLR mert bár elvileg nem közvetlen konkurencia házon belül a B-King vagy Busa, de mégis van aki elcsábul az azonos ár miatt. A VZR-t pedig már meg se említsük. Egy nagyon durva kinézetű, iszonyú feltűnő motor szinte ugyanannyiért mint a miénk. A kinézete annak is elég retro chopper-power cruiser és ez van akinél többet nyom a latban mint a klasszikus motorkinézet. Sőt, megkockáztatom hogy akinek ezelőtt a klasszikus cruiserek tetszettek még azok is elcsábulnak a VZR látványától. Nekem is tetszett gondolkoztam is egy orange VZR-en, de nekem a motor az úgy néz ki mint a VLR. :-) Csak szépen felöltöztetve és nem feltétlen feketében de ez van. Kicsit sajnálom hogy bordó épp nem volt, a bordó nagyon zsánerem. Meg a kék ami a K9-es szín. No és az amcsi RT verza kék-fehérje is gyönyörű. Ha már klaszikus motor akkor legyen olyan mint az 50-es 60-as évek hangulata. Neonfények,jampecok,fecskefarkú autók a gyorsétterem előtt. :-) Egy szép neonszínű (mentazöld-magenta) pinstripingolás is jól mutatna még a feketén is. Igaz ezt csak én gondolom így de én nagyon perverz tudok lenni színösszeállításban. A kék-fehér amcsi túra C800-as pölö nagyon tetszik. :-D Azt is jó lenne kideríteni hogy az amcsi VLR-ek RT változatán a fehér csíkos gumi csak photoshop vagy tényleg létező dolog-e? Metzelerben van /55 helyett /50-es gumi széles fehér csíkkal. Talán még az se lenne hülyeség, talán jobban viselné az 50-es tempót 4-ben, nálam ott picit már rángat megy csattogtatja a kardánt. 55-nél már tud viselkedni 4-ben is. Pont tegnap néztem hogy a rendszámot hogy lehetne oldalra felfogatni, hát nem lenne különösebben nehéz. A kardán behajtásánál épp van két csavar ami tökéletesen megfelelne egy króm vagy rozsdamentes konzol felfogatására. Így még jobban látszana a gumi és talán kicsit kevésbé remegne a rendszám mint a sárvdőn. Cseppet félek én is mikor fogja elereszteni magát a felfogatás. Sajna ha egy kekec rendőr pont akkor állít meg mikor észre se vetted hogy elhagytad (de neki rögtön feltűnik a rendszám nélküli motor) simán feljelent és asszem a motoron hiányzó rendszám bűncselekmény. Nem fogja izgatni a magyarázkodás.
Sok szar dolog történik az "életben", de a lét ennél többrétegübb.
Ahoz képest, hogy milyen sok VL1500 van, nem aratott a Suzuki a VLR-el. Pedig nagyott léptek technikailag és a konkurenciához képest is (VN2000, XVS1900, a Honda kihullott a nagy cruiser kategóriából).
Szolnok környékén nekem is jelentettek ismerősök két vagy három tulajt, akikkel pont a VZR-es tali napján futottak össze, kérdezték is tőlük (mivel tőlem hallották) hogy ők is a VZR/VLR talira igyekeznek-e de mondták hogy nem is hallottak róla. Azért elregélték nekik amit tőlem tudtak de ezek szerint nem mentek el a talira. Ha valakiről hallok, vagy látom biztos hogy a figyelmébe ajánlom a topicot. A motorozz.hu-s srácnak írtam provátot már jó régen de nem nagyon jött úgyhogy ami nem megy nem kell erőltetni. Az élet igazságosságában az utóbbi idők történései miatt nem bízom. Egy non-lethal gumis fegyó meg ad némi önbizalmat ha szükséges megvédeni magam vagy a családom vagy a tulajdonom. Meg senki nem hal de elég kellemetlen egy 40-50J-lal becsapódó 12mm-es vagy 80J-lal becsapódó 18mm-es kemény gumi golyó :-) Ott álló ember nemigen marad! :-D
Szerintem az élet "igazságosabb" annál, hogy fegyvereken kéne gondolkozni - de azért egy jó riasztó nem árt:-)
Kártyás-pageres szerintem egyelőre nincs motorhoz:-(
Én ezidáig tudok a Mi négy motorunkról, van egy Hajdúszoboszlón (motorozz.hu), egy Zákány (iwiw), Müce-s képen lévő moci (láttam élőben Pusztavacson - nagydarab rocker srác), VKI elvitte a BlackMotors tesztmotorját, láttam még egyet Pusztavacson az első estén, az Üllő-i kereskedésből elvittek 1-et (sokáig szemeztem Vele), a 4-es úton Monornál 1x megelőztem 1-et és vhol a neten mintha találkoztam volna egy Kecskeméti vagy Szolnoki tulajjal is (persze az utolsó 4 lehet, hogy "keveredik".)
Ez 8 + 4? db.
Ha Vki magáraismert, vagy tud még "mozgó" VLR-ről, írjon!
Itt a helyi kereskedő konkrétan még egyet se adott el. :-) Ezt nem annyira bánom mert így ha enyém marad a gépsas akkor egy ritkaság lesz a tulajdonomban. :-) VZR több is elment az idén. Riasztót én olyat néztem ami kártyás. ha elég közel vagy kikapcsol,ha eltávolodsz bekapcsol. ha lerúgnak a motorról és elviszik pár méter után leáll a motor. :-) Talán van ugyanez pageres cuccként is. Bár 4-5 megtermett ember ellen úgyse sok mindent lehet tenni,de legalább a küzdelem nyomot hagyna rajtuk is. Gumispisztolyon és gumispuskán töröm azért a fejem mert bár két kutya őrzi az udvart (nem, nem affenpinscherek :-D ) de ők sem mindenhatóak. A stukkert meg bár nem szabályosan de magamnál tarthatom utcán is.
No igen. A Totalcaron voltak fenn motorok amikel zakóztak. Két miska alatt tán egyik se volt. Pedig nem nagy kár volt rajtuk. FJR Yamaha sérült fejidomára nem is tudom önmagában mennyit írtak de valami horribilisnek tűnt mert tele van motorokkal meg elektronikával az egész. nem is tudom mi az a kár ami 200e alattira jön ki, tána lábtartónak darabja konzol nélkül is megvan 80e. Ehhez képest havi 7 papír nem is tűnik soknak. Lopáskár meg... Mittomén. Ez nem egy Yamaha Jog hogy ketten megkapják oszt viszik is teherautóval, Pageres riasztó meg gumispisztoly oszt jónapot. Aki el tudja vinni ezek mellett az ügyes ember. :-)
Hétezer vmenyit fizetek havonta a casco-ért, 200k önrész, lopáskár nélkül. "Nagy baj" estén jól jöhet:-) Egy barátom a Fazer-ének kissebb elborulása útán 1,5Mft-os számlát kapott a szervízben:(
Jaja. Így már van értelme a Casconak, főleg ilyen értékű gépre főleg úgy hogy egy sima eldűlés is okozhat egy millás kárt. Tank+kipu+apró csalamádé. Esetleg be lehet próbálkozni a kereskedőnél a tréfa nélküli vásárlással, ezzel meg is spórolod az önrészt. :-D Gondolkoztam én is hogy kéne rá kötni, te mennyit fizetsz és milyen feltételek mellett? Az izraeli motorosokkal semmi bajom addig míg ott motoroznak ahová valók. :-) De mikor a lehúzásunk a lényeg a pénzt meg úgy fizetik ki a kárunk után mintha a fogukat húznák akkor motorozzanak csak vissza a palesztinoktól rabolt földjükre!