Azt szeretném kérdezni,ha külföldről hoznék be autót,amin van érvényes műszaki,akkor elég ha csak honosíttatom itthon a kocsit?Persze már kint a nevemre íratom az adásvétélit!Ekkor állítólag meg lehet spórolni pár ezer forintot!Erről tudsz valamit?Előre is köszönöm:bkutas
Angliából szeretnék egy (jobb-kormányos) Alfa 147-est behozni, aminek érvényes papírjai vannak, viszont én alkatrészként szeretném itthon (fel)használni. Tud vki segíteni, hogy ilyenkor mi a teendő, egyáltalán megéri?
Olvasgattam a fórumot,szeretném megosztani a friss tapasztalataimat,tegnap helyeztettem forgalomba a kocsimat,amit múlt héten hoztam be a saját lábán.
Sárga rendszámmal hoztam haza németországból,mert van olyan ami a németektől kivitelre való.
Van belőle 5 és van 30 napos,és mindegyikhez biztosítás kell.
Én az 5 naposat választottam,ami biztosítással és a rendszámmal, ideiglenes forgalmival (ami az én nevemre szólt) együtt 116€ volt,és miután az ügyintézőhöz kerültem 15 perc alatt készen is volt.(a várakozás sorszám alapján volt vagy 1 óra)
Persze kell hogy legyen az autón érvényes műszaki különben nem adnak ilyet!
Az NKH szerint itthon használható az érvényességi időn belül.
A rendőrök sehol nem vadásztak rám pedig többször láttam őket ausztriában is és nálunk is.
Azután bejelentettem műszakira,kb fél óra volt utána átronygyoltam a vámosokhoz mert ott kellett befizetni a regadót,na az kicsit több volt,vagy 3órát vártam,utána posta csekk befizetés,vissza vámosok,csekk bemutat határozat átvesz,majd az okmányiroda!
Ott kb 20 perc volt az egész,persze időpontot foglaltam.
Most csináltam először,de egy nap alatt megvolt az ügyintézés.
Az NKH-s időpontra kellett 4 napot várni,de azután már minden ment rendesen!
Angliábol szeretnék hozni egy traktort. Már megvettem érdekelne hogy a V5 papirt hol kell kitölteni. Mi marad nálam valamint az eladónál. Esetleg van e valami link eről. Itthol forgalomba szeretném helyezni.Köszi
Lenne egy kérdésem. Nem szeretem az ilyen jogi zagyvaságokat, ezért inkább itt kérdezek. Ha szezonmunkával dolgozok külföldön attól még vehetek autót kint, persze külföldi rendszámmal használnám? Olvastam, hogy fél éven belül 30 napot lehet vele az országban tartózkodni, lehet hülye kérdés, de ezt hogy ellenőrzik?
A biztonságos közlekedést azonos eszközökkel, de részleteiben eltérő szabályokkal igyekeznek elérni a környező országok. A téli gumi használata a legtöbb térségbeli államban kötelező a november 1-től április 15-ig tartó időszakban, ezért e nélkül nem érdemes külföldre indulni. Sok határátkelőhelyen ellenőrzik a téli gumi vagy legalább a hólánc meglétét, és hiánya esetén vissza is fordíthatják a felkészületlen utazókat. Ausztriában csak akkor szabad használni a hóláncot, ha az utat összefüggően borítja a hó vagy a jég. Más országokban pedig közúti tábla vagy jelzés tájékoztatja a közlekedőket, ha egy útszakaszon kötelező a hólánc felszerelése.
A hétvégi túrámon érdekes dolgot láttam. Németországból hazafelé jöttem trélerrel, kábé szabályos sebességgel, amikor egy több autóból álló konvoj haladt el mellettem. Mindegyik autóra fehér kartonpapírból, fekete filctollal, házilag készített "rendszámtábla" volt felszerelve. Na, mondom ti sem juttok messzire. Én viszonylag keveset álltam meg, de ők valószínűleg többször is, mert hazáig legalább ötször elmentek mellettem. Németországban 24 órás átfogó ellenőrzés volt éppen a rádió szerint. Auszrtiában két helyen is láttam járó motorral várakozó elfogókat, és a hazai szakaszon is több rendörautóval találkoztam. Ehhez képest simán végigjöttek. Sőt, lehet hogy még keletebbre mentek, ezt nem tudom. A rendszámról persze nem tudtam eldönteni, hogy honnan jönnek, de lehetett akár offenbachi német rendszám is.
Egy kicsit elgondolkodtam, hogy talán túlságosan is a szabályokat betartva próbálom csinálni ezt (is)...
"Felajánlotta az eladó magánszemély, hogy 7-10 napig használhatom a rendszámát, míg beíratom, de az kevés idő"
es karacsonyig mit csinalsz vele? piros szelu? vagy kersz ra nemetrendszamot? (ekkkor mondjuk lehet honositani... de bonus nelkul nem lesz olcso) rdzs nelkul elviszik az utca szelerol...
Sziasztok!Gyors tanácsra volna szükségem. Németországban élek éppen és autót szeretnék venni itt. Mit javasoltok hogyan kellene megoldani azt ha most megvenném az autót és csak karácsonykor vinném haza és íratnám be Magyarországon? Vonassuk ki N.o.ban és mikor megyek kérjek rá rendszámot? Vagy akkorra, mikor nagyjából addigi dátumra írjuk a szerződést, és addig valami másikat hogy én használom az autót, nehogy nekem hátrányom származzon belőle? (Felajánlotta az eladó magánszemély, hogy 7-10 napig használhatom a rendszámát, míg beíratom, de az kevés idő)
Gratulálok az új autódhoz és ahhoz, hogy sikeresen sikerült lebonyolítanod a külföldi autóvásárlást.
Mivel én is hasonlóképpen szeretnék autót cserélni és ahogy olvasom egy környéken lakunk szeretnék tőled segítséget kérni.
Ha leírnád nekem (akár privát emailben akár itt), hogy pontosan mit és hol sikerült intézni (honosítás, ideiglenes rendszámvásárlás, vizsgáztatás, stb.) és mennyibe került mindez, mire érdemes mindenképpen oda figyelni nagyon sokat segítenél.
Kerdesem az lenne, hogy lehet-e potolni - es ha igen hogyan - egy nemetorszagi Brief-et?
HOSSZABB verzio:
2008 vegen vettem egy autot (ertsd Twingot), hogy a mar tobb eve az kertben allo osszetort rommal osszeparositsam, felhasznalva annak a majdnem uj belsejet. Pikk-pakk kesz lett, aztan allt meg masfel-ket evet az egyik ismeros kertjeben, majd kertem ra egy Z-t es kihoztam magamnak. Itt hasznalom mar egy jo ideje es most eladnam, de elovettem a Brief-et es kiderult, hogy az egy masike :) Volt vagy 8-9 Twingo, ugyhogy ezen annyira nem csodalkozom. Itt ugyan nem nagyon papirozzak tul az adas-vetelt, de igy azert meg az angoloknal sem lehet eladni egy autot...
Egy treleres hozta haza anno 2008-ban, egy a kereskedo altal lepecsetelt - de nem kitoltott - ketnyelvu szerzodessel, igy tudom, hogy ki a kereskedo es mi a cime. Termeszetesen az eredeti tulaj nevet/cimet nem tudom.
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy ha szeretnék külföldről behozni egy 318 as dízel BMW-t mondjuk Németországból vagy Ausztriából(melyik lenne érdemesebb?) akkor az milyen költséggekell járna most, vagy esetleg jövőre olcsóbb lesz-e(mert már ezt is hallottam)hogy ha lehetne olyan kérésem akkor tételesen mennyi lenne? Az a baj hogy már nagyon sok féle dolgot hallottam és nem tudok kiigazodni rajta!
Viszont ahogy visszagondolok, amikor korábban hazajöttünk a kinti cseh rendszámos autóinkat hazahoztuk és itt forgalomba helyeztük.
Amikor bementünk kijelenteni az autókat kaptunk 1-1 pár rendszámot és arra a rendszámra szóló forgalmit hiába mondtuk, hogy nem kell mert az autók már Magyarországon vannak.