a legutólsó jelenetről csak annyit, hogy szinte fel sem fogtam. nem tudom magszokni azt ahogy az rtl "abbahagyja!" a filmek filmjét, mert szerintem egyet értünk mindannyian, hogy a vége főcím sem semmi!
A tegnapi részben sztem még fontos motívum volt Carmela. Ahogy elgondolkodik rajta, mi is lett az életéből, a férje, a gyerekei, a saját öregedése (Botos prospektust nézegetett...) és a legutolsó jelenet, ahogy belép a hatalmas, üres házba...
a tegnapi rész közben az volt az érzésem, hogy minden jó színész a maffiózókban szeretne szerepelni. Tony dilemmázása nagyon tetszett, hogy vajon szereti- e őt valaki, de megnyugtatta magát. Nem a népszerűségre, hanem a pénzre hajt! Feech tőrbe csalása profi munka volt.
Múlt héten én is így jártam, bealudtam, felhúztam a telefont a kezdésre, fel is ébredtem, de a reklám alatt újra elaludtam, és kb. 10 percről lemaradtam az elejéről... Itt be se mertem vallani...
ami nagyon jo volt meg a kartyas jelenetben, amikor a zsido doki beszel egy csomot az eskuvorol, egyszer csak megszolal Tony: "nem kaptam meghivot!'. megfagy a levego, mindenki csak nez, doki nem tudja mit mondjon, latszik rajta hogy kinban van. es Tony elmosolyodik, viccelt...
Tony B. és gyerekei Tonyéknál vendégeskednek (medence). Carm és Tony összekapnak, mert Carm szerint Tony túl drága dobfelszerelést vett AJ-nek, ráadásul nulla teljesítmény mellett. Lorraine Calluzzo-t és Jason Evanina-t lelövik Johnny emberei (FV ismét másodpercekre tűnik csak fel, de nem ő lövi le őket). Feech vissza akarja kapni a kártyajátékot, erről Adriana klubjában tárgyalnak. Végül Tony beleegyezik, de azért leveszi a maga részét (pl. a helyiséget tőle kell bérelniük). Feech-ről megtudhatjuk, h. egyszer egy banánnal dugott meg egy csajt, mert a farka már foglalt volt... AJ szarul tanul, Tonyékat behívatják a suliba. Tony vesz AJ-nek egy Xterrát (mint Gege képén, csak sárga színben). AJ nem használhatja a kocsit, amíg nem javít. Carmela elengedi AJ-t egy koncertre NY-ba, azzal a feltétellel, h. Meadow-nál alszik és időre hazaér másnap. AJ és társai a koncert után szívnak és piálnak. AJ arcát hozzáragasztják a padlóhoz és a szemöldökét is leborotválják... :-))
Ezek után jön az esküvői kocsilopás...
Az még komoly volt, amikor a zsidó doki meséli, h. a lánya szeretett volna bekerülni az esküvőjével a New York Times-ba, de ahhoz egy újságíró barátja szerint vmi extra kell. Erre megszólal Bernie (a "Télapó"), aki szintén nem éppen őskeresztény sztem: "Ha feketék vagy buzik lennének, nem lenne gond..." Mire a feka arc helyesel... Jó volt ez a jelenet is! :-)
"Miért eszik a franciák olyan nagy előszeretettel a csigát...?" "Mert ki nem állhatják a gyorskaját..."
Tényleg "frenetikus"... De jó kis jelenet volt, amikor Tony - körbenézve a röhögő emberein, "barátain" - visszaemlékezett Carm szavaira... (Carm azt mondta, h. T-nak nincsenek barátai, mert azok, akiket annak gondol, csak félelemből v. érdekből röhögnek a poénjain, stb.)
a negus kartyazo Lawrance "Godzilla" Taylor amerikaifuttball sztar volt. a "telapo" pedig Bernie Brillstein jopar film producere, Bred Grey producer uzlettarsa.
Történelmi pillanatnak voltam ma tanúja. A bekészített kazetta mellett elaludtam a kezdést. :((( Olyan már volt, hogy elindítottam, és elájultam, vagy hogy bármennyire is siettem, nem értem haza kezdésre, de ilyen még nem fordult elő velem. Kegyetlen szar, hogy miután kibekkeltem azt a röpke másfél évet a sugárzásig, és kivártam az egy hetet az előző vetítéstől, szóval ezek után pár perc híján lemaradtam. Na mindegy...majd igyekszem pótolni. Addig is, ha valaki összefoglalná kicsit részletesebben, hogy mi is történt addig, amíg az esküvőn lopják a kocsikat, azt megköszönném!
Fasza kis rész volt. Két ismert zenész, Frankie Valli és David Lee Roth (a Van Halen egykori énekese) is feltűnt. Valli Rusty Millio-t alakította (capo a Lupertazzi-családban). Ő is ott volt Angelo-val és kis Carmine-nal a klubban Lorraine-ék kinyírása után. David Lee Roth pedig a hosszú hajú faszi a kártyapartin.
Feech nagyon komoly volt, én bírtam az öreget... Kár, h. csak ennyit szerepelt... Az is frankó volt, amikor a zsidók bent mulattak, kint meg pakolták a trélert... :-))
A lassított felvétel a röhögő fejekkel (főleg Paulie) szintén ütős volt...
Érdekes, már ez elmúlt résznél (5x03) úgy éreztem, mintha teljesen más stáb vette volna át a sorozat készítését. Teljesen különbözött az elmúlt évadoktól. Főleg hangulatban.
Most meg itt az új rész (5x04), itt is azt érzem, mintha 180 fokos fordulatot vett volna a sorozat. Valahogy teljesen más....