Keresés

Részletes keresés

meleka Creative Commons License 2009.07.30 0 0 132

Kedves misstick!

 

Nem igazan ertek egyet a kommenteddel, es mivel en Eszak - Cipruson elek, ezert szerintem az en velemenyem is helytallo.

Szoval, az itteni emberek, teljesen europaiasan oltozkodnek. Es igen, rovid nadrag, rovid szoknya, rovidujju kivagott felso, teljesen normalisnak szamit. En atlagosan oltozkodom, de vannak helyi lanyok, akik sokkal mereszebben es sokkal tobbmindent megmutatnak.

Akiket lattal, hogy "muzulman szokasz szertint" vannak beoltozve, ok torokorszagi torokok, nem ciprusiak, azert viselnek a nok kendot, hosszu ujjut es hosszu szoknyat, de beloluk nagyon keves van.

 

Az, hogy a torok ciprusi pasik megnezik a noket, az igaz, de a gorog ciprusiak PONTOSAN UGYANANNYIRA bamulnak meg.

A megfelelo tavolsagot az ismeretlen ferfiak iranyaban mindig meg kell tartani, tok mindegy, hogy Pesten vagy a Nyugatinal, vagy Ciprus akarmelyik reszen. Es ha ezt tudja valaki, akkor biztos, hogy nem fogja semmifele attrocitas erni.

 

Csak azert szerettem volna itt helyesbiteni, mert nem kell feleslegesen kelteni a panikot, meg a feszultseget, egy nem letezo problemarol, csakazert mert ez egy muszlim "orszag".

Előzmény: misstick (97)
csello9 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 131

Szia, udv az Eszak Ciprus forumon :)

 

"A larnacai reptéren bérelt autóval minden nehézség nélkül át tudunk lépni a határon? Kell-e vízum, vagy a határátlépésnél bármiért fizetni? "

 

Igen, minden gond nelkul atmehetsz az eszaki oldalra. Vizum kell, egy kis feher papir cetli, melyre 3 fontos infot kell felirni : nev, nemzetiseg es utlevel szam. EU allampolgaroknak, igy nekunk magyaroknak is, ingyenes. Ezt pecsetelik le belepeskor, es ezt kell mutatni pecsetelesre kilepeskor is. Uj tipusu szemelyi igazolvannyal is at lehet lepni.

 

A berelt kocsira 25-30 ( nem emlexem pontosan) EUR-ert kell venni Eszakra ervenyes biztositast.

 

A Hotelrol nem tudok infot.

Előzmény: MilanNagy (130)
MilanNagy Creative Commons License 2009.07.28 0 0 130

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Tanácsotokat szeretném kérni.

Mi október 3-án hajnalban érkezünk a párommal a larnacai reptérre, ott autót bérlünk, és megyünk tovább Észak-Ciprusra, a Hotel Sempati-ba (Lapta-Kyrenia).

A hotel weboldala: http://www.hotelsempati.com/ (esetleg vélemény a Hotel-ről?).

Az lenne a kérdésem, hogy a larnacai reptéren bérelt autóval minden nehézség nélkül át tudunk lépni a határon? Kell-e vízum, vagy a határátlépésnél bármiért fizetni?

Teljesen saját szervezésű éesz ez a nyaralás, de még Ciprus szigetén sosem jártunk, és eddig tisztában se voltam Dél- és Észak-Ciprus közötti ellentéttel.

Kérlek, hogy írjatok meg minden olyan dolgot, amire érdemes odafigyelni, vigyázni.

Email címem: nagy.milan@lajt.hu

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

Üdv,

Milán

csello9 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 129

Én akkor simán a Larnakai reptéren bérelnék egy kocsit, és végig azzal mászkálnék... Még egy jó tanács, északon váltsatok egy váltónál Eurót Lírára, és akkor csak egyszer fizetsz jutalékot. Ha minden boltban Euróval fizetsz, mindig kicsit levesznek... amikor átszámolják Lírára.

Király időben jöttök, még kis teknőst is láthattok a parton ! Nekünk tavaly nem sikerült, mert lekéstük a szezont, de majd idén résen leszünk ! Alagadinál, Girnétől 10 percre kocsival, van a fő költőhelyük.

Előzmény: BonLaci (128)
BonLaci Creative Commons License 2009.06.27 0 0 128
A délutáni géppel megyünk, szóval 13:10-re vagyunk Larnacan.
Előzmény: csello9 (127)
csello9 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 127

Természetesen ott is fordított a közlekedés. :) Ezt még az angolok hagyták így a szigeten. :) Larnaca-Kyrenia nagyon húzos, ha egyáltalán elvállalja a taxis. :( Larnaca-Nicosia kb 50 EUR, majd sétáljatok át a határon és Nicosia-Kyrenia(törökül Girne) északi taxissal... persze mindez éjjel ? :( Nappal Nicosia-Girne iránytaxival (ami olyan kis minibusz féle, megáll mindenhol az útvonalon amíg van benne hely) nagyon olcsó mert 5 líra fejenként.

Időben : Larnaca-Nicosia kb. 1 óra út, Nicosia-Girne viszont már csak fél óra. Végig autópálya van, mindkét oldalon.

Hát, akkor jó barangolást északon, nekem személy szerint sokkal jobban tetszik mint a déli rész. És a ciprusi törökök nagyon barátságosak. :)

Előzmény: BonLaci (126)
BonLaci Creative Commons License 2009.06.26 0 0 126

Köszi!

A török részen is fordított a közlekedés?

Kb mennyibe kerülhet a transzfer Larnaca és Kyrenia között?

Motorral nem volt problémám a fordított közlekedéssel, remélem kocsival sem lesz:)

Ha Kyrenia-ban leszünk nem hiszem, hogy átjönnék délre mivel azt a tizenegynéhány kinttartózkodásunk alatt elég jól bebarangoltuk már, de észak teljesen fehér folt soha nem mentünk át.

Előzmény: csello9 (125)
csello9 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 125
Mikor megerkeztek Larnacaba tobb lehetoseged is van. Az egyik az, hogy ott berelsz a repteren autot, amivel kozlekedsz vegig a ciprusi tartozkodasod alatt. Akkor gorog rendszamu, piros szinu berelt autos rendszamod lesz. Fontos ! Cipruson jobb oldalt van a kormany az autoban, es bal oldali a kozlekedes ! Nagyon nagyon kell figyelni, minden forditva van, ovatosan, korultekintoen vezessetek. Meg az index es az ablakmoso is pont forditva van. :)

Szoval Larnaca - Nicosia kb. 1,5 ora autout, a hatarnal az autora 20 EUR-ert kell vegyel Eszak Ciprusi biztositast. Utana kozlekedhetsz amerre akarsz, eszaki oldal, deli oldal, lehet jonni menni.

 

A masik lehetoseg, hogy az eszaki oldalon bereled a kocsit, es akkor torok rendszamu lesz, es amikor delre jossz kell fizetni kulon biztositast, ennek az arait nem tom.

 

A gorog rendszam hatranya eszakon, hogy a rendor surun megallit, es igazoltat, persze, ha a papirok rendben vannak, nem tud belekotni semmibe. Az autopalyan 100 a maximum, a varosok kozott 65, varoson belul 50. Erdemes mindig betartani, es a biztonsagi oveket becsatolni is kotelezo.

Előzmény: BonLaci (117)
csaba08 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 124
Szia,

NEM, ez már nem igaz!
Csak azért tettem fel újra a linket, mert sok infót ad Észak-Ciprusról és a látnivalókról.

Csaba
Előzmény: BonLaci (123)
BonLaci Creative Commons License 2009.06.25 0 0 123
Csaba által feltett cikkben olvastam!

 

"A kettéosztott főváros közepén található határátkelőn egyetlen napra ugyan át lehet menni a görög részről a törökre, de ha hosszabb látogatást tervezünk a sziget északi részén, akkor csak Törökországon keresztül juthatunk ide repülővel vagy hajóval."

 

 

Ez igaz???? Mivel én Malév-al repülök Larnacába és Kyrenia-ban szeretnék megszállni 1 hétig... Ez idáig azt hallottam, hogy most már nincs semmilyen megkötés. Akkor most mi az igaszság???

Előzmény: csaba08 (121)
BonLaci Creative Commons License 2009.06.25 0 0 122
már nem:)
Előzmény: csaba08 (120)
csaba08 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 121
Egy kis infó újra Észak-Ciprusról:

http://www.utazasinfo.hu/hu/europa_torokorszag_eszak_ciprus.html
csaba08 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 120
Csak nem egy MALÉV-es kolléga? :)))
Így könnyű ám repkedni. :)))
Előzmény: BonLaci (119)
BonLaci Creative Commons License 2009.06.22 0 0 119
Szabadjegy:)
Előzmény: csaba08 (118)
csaba08 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 118
Szia,

Miért mész Larnaca-ba?
Miét nem egyből ERCAN-ba vetted a jegyet? Igaz ide átszállásos az út.
Vagy a chartert intézhetted volna a TENSI-nél. :)))
Előzmény: BonLaci (117)
BonLaci Creative Commons License 2009.06.22 0 0 117

Szia Csabi!

 

Irodával nem szoktam utazni, Malév-al repülünk Larnacába, onnan pedig vagy transzferrel a hotelba, vagy kocsit bérelek. Idáig csak motort béreltem kint, de most a csomagok miatt szerintem marad az autó. Csak azt nem tudom, hogy ha Larnacába bérlem az autót simán át lehet e menni vele, vagy jobb taxival menni és ott bérelni, igaz akkor már motort is bérelhetek:)

Igen pesti vagyok, tehát összehozhatunk majd valamit:)

 

Üdv. Laci

Előzmény: csaba08 (116)
csaba08 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 116

Szia Laci,

 

Örülök, hogy Észak-Ciprus mellett döntöttetek!

Hogy mentek? Charter géppel valamelyik irodán keresztül, vagy saját szervezésben? Ha saját szervezés, akkor milyen útvonalon?

Az Acapulco (http://www.acapulco-cyprus.com/) nem rossz döntés, van róla prosim, annó régről. Bár bent nem jártam, de kivülről szépnek tűnt, mikor ott jártam.

Ha gondolod, privát mail-en keress meg, ha Bp-i vagy, tudunk találkozni és egy csomó infóval tudok szolgálni személyesen is.

Van videóanyagom Észak-Ciprusról, saját is és utazási irodás + Travel Chanel-es magyar szinkronos is. Ha gondolod....

 

Üdv: Csabi

Előzmény: BonLaci (115)
BonLaci Creative Commons License 2009.06.20 0 0 115

Szia!

 

Mi október 10-17-ig megyünk, és cél észak Cyprus, a görög részen már 10-enegynéhányszor voltunk már, de északon még sosem.

 

A szállást az Acapulco Beach Club hotelre esett de még nem foglaltam le. A repjegy már meg van, kocsi bérlésen gondolkodom még.

 

Ötleteket szívesen fogadok.

 

 Üdv. Laci

Előzmény: csaba08 (114)
csaba08 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 114
Szia Marika,

Készültek képek?
Nincs kedved feltenni ide egy-két képet a gyerekekről, helyről, útról?

..............................................................................................................

Továbbra is várunk ide mindenkit, aki Észak-Ciprus iránt érdeklődik, illetve olyan magyarokat, aki kint élnek Cipruson, elsősorban Észak-Cipruson!

Üdv: Csabi

Észak-Ciprus
Előzmény: Marika68 (113)
Marika68 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 113

Kedves Csello!

A fellépés ma 17.00 órakor lesz Salamisban a színházban. Azthiszem ez a régi "romszínháznál" van.  Remélem még nincs későn. Csak most vettem észre az üzenetedet.

A gyerekek egyébként jól vannak. Nagyon sok a résztvevő. Állítólag 21 országból érkezett néptánccsoport. Már több fellépésük, kirándulás volt. A napirendi pontokat és az időpontokat  elég "rugalmasan" kezelik a szervezők. A fórumon olvasott finom török ételekből semmit nem élvezhettek. Minden nap müzli van reggelire és hasábkrumpli vacsorára. Nagyon éhesek. A vízzel is gondok vannak. Volt, hogy három napig nem tudtak fürdeni. A házban nem folyott a víz a csapon. De ez nem minden családnál volt így. Nem tudom mitől függ. A repülőt nagyon élvezték. Nagy élmény volt nekik. Szombat hajnalban indulnak haza. Sok élménnyel, lélekben kicsit megerősödve (hogy ezt is "megcsinálták") fognak szerintem hazaérni. A szombati-vasárnapi menü mindenesetre megrendelve...

Előzmény: csello9 (112)
csello9 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 112

Szia Marika !

 

Hogy van a gyerek neptanc csoport ? Sajnos en szemely szerint nem tudok elmenni megnezni oket holnap, de egy eszakon lako kedves magyar csalad azt igerte, ok raernek es megnezik a hazaiakat.

 

Egy kis info, valasztasok voltak :

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20090420-a-nacionalistak-nyertek-az-eszakciprusi-valasztast.html

 

 

Előzmény: csello9 (105)
bluetime Creative Commons License 2009.04.10 0 0 111
Szia Marika, nálam mindig van pannonos és t-mobilos telefon is, igaz mindkettő előfizetéses. A repülőtéren leszállás után ha bekapcsolom, mindkettő egy percen belül csatlakozik a helyi (görög vagy török) hálózathoz és onnantól kezdve nincs probléma a telefonálással. A telefonokon manuális módban hálózatot is lehet választani. Kiválaszthatjuk a görög vagy török szolgáltatót. A t-mobilnak is van roaming szerződése mind a görög, mind a török féllel, szerintem, ha elgendő mennyiség van a kártyátokon, akkor nem lehet probléma. Bővebbet az ügyfélszolgálaton.
Előzmény: Marika68 (110)
Marika68 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 110

Sziasztok! Feltöltőkártyás a telefonunk.

Előzmény: csaba08 (107)
csello9 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 109

A csoport április 16-án 23.30-kor Budapestről induló Malév járattal utazik Larnakára. Onnan busszal mennek Iskelére.

 

Ez egy kemeny ut lesz. Kb. hajnal 3 orakkor erkeznek meg Larnakara. Onnan busszal kb. 1 ora Nikoziaba, ahol hatar atlepes, utlevel/uj tipusu szemelyi ellenorzes...Majd meg egy 1/2 ora Iskeleig. Hajnal 5 korul fognak megerkezni a szallasra. Faraszto nap, de gondolom majd pihenhetnek.

 

Igyekszunk ott lenni az eloadason !

 

Udv

Csello

Előzmény: Marika68 (104)
csello9 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 108
Hat, nem tudom. Mi mar egy eve itt vagyunk, es vettunk itteni mobil szamot, az otthonit mar reg nem hasznaljuk. Talan a nyaralok tudjak, olvassak a forumot, es valaszolnak.
Előzmény: Marika68 (106)
csaba08 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 107
Szia,

Előfizetéses vagy feltöltőkártyás?
Mert ez se mindegy.
Én úgy tudom az előfizetéshez jár a roaming és a telefon ott autómatikusan rááll a helyi szolgáltatóra...
De remélem csello megerősít ebben.

Cs.
Előzmény: Marika68 (106)
Marika68 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 106

Kedves Csello!

A készülődésünk közben felmerült egy kérdés. T-Mobilos telefonunk van. Ezen a hálózaton lehet Ciprusról telefonálni vagy van valami teendőnk? Az egyik anyuka úgy hallotta, hogy be kell menni az ottani szolgáltatóhoz és beállítatni valamit. De nekik nem T-Mobil előfizetésük van.

Üdv.: Marika

Előzmény: csello9 (105)
csello9 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 105

Koszi az idopontokat Marika, ha tudunk elmegyunk. Illetve hirdetem mas magyaroknak is ! Aprilis 23 csutortok Eszak Cipruson unnep, csak mi a deli reszen dolgozunk, szoval nekunk munkanap.

Jo utat a neptancosoknak, biztos mar nagyon izgulnak ! :)

Itt gyonyoru ido van, 25-28 fok, viragoznak a narancsfak, az illatuk csodas !

Előzmény: Marika68 (104)
Marika68 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 104

Sziasztok!

Vannak információink az iskelei néptánc fesztivállal kapcsolatban:

A csoport április 16-án 23.30-kor Budapestről induló Malév járattal utazik Larnakára. Onnan busszal mennek Iskelére.

Április 20-án lesz fellépésük először: délelőtt az iskolában, délután felvonulás és este is egy 5 perces fellépés (ennek pontosan nem tudom a helyét).

Április 23-án lesz a gálaműsor: 17 órakor a Salamis színházban.

Nagyon örülne a csoport, ha lenne magyar is a nézők sorában.

 

Előzmény: csello9 (90)
csello9 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 103
Termeszetesen. Nekem nagyon bejon a torok kaja, de a gorog is. :) Igazi eszaki kulonlegesseg a Lahmacun nevu un. torok pizza, nagyon ajanlom es irto olcso !
Előzmény: BonLaci (102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!