Amikor ezt csinálják a hangyák, akkor mit csinálnak? Időnként ezt szokták művelni a ház előtt. Összeállnak hármas-négyes-ösös csillag alakzatba, és úgy vannak egy jódarabig, közben van néhány példány, aki a hangyáknál megszokott látszólag céltalan szaladgálást műveli:
...mobillal elég semmi képet tudtam csinálni, a fotomasina meg le volt merülve. Mire feltöltött addigra már összekeveredtek, itt nem látszanak már olyan jól a csoportok:
Teljesen záraz a föld, másfél hete nem volt eső, szerintem nem kaját gyűjtenek... csatározás lenne?
A neve megvan, de életmódjáról semmit nem találtam. Van valakinek ötlete, tapasztalata? A frissen halott kajszimon találkoztam velük. Rengetegen voltak, és nagyon jót buliztak... Okai vagy következményei lehetnek a kajszi halálának, illetve a többi fám/növényem veszélben van-e?
Egy, már jobblétre szenderült hőscincér hétfőről (egyébként döglött ganajtúróval is tele volt az erdő, a tavaszi nemzedék lepetézett, és "megtette kötelességét"?
Igazából nem is pók (álpók). Két szeme van és rákszerű teste. A fürdőszobában lakó tévesen kaszáspóknak hívott hosszúlábú barátaink neve pedig Álkaszáspók ők viszont valódi pókok :)
Heló mindenki!Ma este mi közben mentem volna ki a szobából ezt a pókot találtam.Elsőnek ártalmatlanak tűnt,de elég érdekes a mintázata és elégé fenyegető.Szóval ha valaki tudja milyen pók,kérem szóljon és menyire mérges vagy veszélyes.Köszönöm
Sziasztok! Nem tudom mennyire megfelelő topik ez erre, ha nem,akkor elnézést. Kb egy hete láttunk először a szobában kis fekete/szürke/néha fehér, kb 1mm nagyságú rovarokat. Mi először atkáknak hittük őket, de már nem tudjuk. Az emberen is másznak, és ha jól láttuk szeretnek a billentyűzetben és a monitorban lakni. Szárnyuk nincs, viszont hihetetlenül idegesítőek. Valaki tudja esetleg mik lehetnek ezek? Előre is köszi, a képen sajnos nem sok látszik belőlük.
Érdekes, a bodzán rengeteg ilyen lárva van, és katicák is, lárvák és bogarak egyaránt, az almán viszont csak katicákat látok. Sajnos a bodzán annyira elterjedtek a levéltetvek, hogy kétlem, a lárvák és bogarak tudnak-e számottevő változást elérni. A slagot este megpróbáljuk, hátha a rigó nem hagyja ott a fészket. A cinkeodú védettebb, meg a cinkék itt költenek három éve, azok jobban elfogadták, hogy a terasztól egy méterre élik az életüket. :)