nálunk egy repedt vákuumcső okozott ilyet ikont a gp-n. mivel fals levegőt szívott nem tudta teljesíteni az emissziós szintet és egy idő után vészüzembe kapcsolt. na ez nem kellemes. :(
Normális körülmények között az indítókulcs MAR állásba fordításakor a figyelmeztető fényjelzés felgyullad, de a motor beindulása után azonnal ki kell aludnia. Ha a figyelmeztető lámpa égve marad vagy menet közben felgyullad, az a motor befecskendező rendszerének nem megfelelő működését jelenti; a folyamatos fény jelzi az üzemanyag-befecskendező és gyújtási rendszerben keletkezett rendellenességeket, amelyek nagyobb károsanyag-kibocsátást, gyengébb motorteljesítményt és magasabb üzemanyag-fogyasztást okozhatnak. A kijelzőn megjelenik az erre vonatkozó üzenet. Ilyen esetben folytathatjuk az utat, de ne terheljük erősen a motort, és hajtsunk mérsékelt sebességgel. Ha a figyelmeztető lámpa folyamatos világítása mellett tartósan üzemeltetjük a gépkocsit, a motor komoly károsodást szenvedhet---A működési rendellenesség megszűnésekor a fény kialszik, de a rendszer memóriája tárolja az üzemzavar tényét.------ez van a könyvében
Gyertya szerintem nem okozhat ilyet, annak más lehet a tünete (leginkább alapjárat, rángat, nem megy stb)
Nekem anno az előző vas csinált ilyet - a lambda szonda jelzett hibát (valami káros anyag vagy mi...), szóval ha egy adott helyen tankoltam a MOL-nál, akkor haza még se értem, már világított. Más benzinnel nem csinálta. Végül mindig elmúlt magától.
Sziasztok! Ma hoztam el a kocsit ( Bravo 1,4 TJet ) a szervizből. Olaj, szűrők és gyertya csere volt. Mielőtt hazaértem a fordulatszám mérőn kigyulladt egy sárga ( szerintem ) motort ábrázoló lámpa és úgy is maradt míg hazaértem. Felhívtam a szerelőt és azt mondta, hogy átnézéskor rákötötték a számítógépre, de nem volt semmi hiba. Lehet, hogy csak téves riasztás, de ha 1-2 napon belül nem tűnik el akkor menjek vissza és újból átfuttatják. Kérdésem, lehet ez a gyertya csere eredménye? Nem tudom milyen típusú gyertyát raktak bele, de nem Fiat szervizben voltam. A lámpa folytonos világítása mellett használhatom az autót? Közel van a munkahelyem, oda-vissza 8-10 km.
2010-08-26 12:11:47 lesi02 Üdv mindenkinek! Leskó József vagyok és vállalom Budapesten a XVII kerületben Fiat típusú autók elektromos szervo, illetve egyéb elektromos javításait (motor vezérlő egység, légzsák vezérlő egység, rádiók javítása, kódfejtése, stb.).Bármilyen kérdésre szivesen válaszolok és segítek ha tudok.Keressetek bizalommal. Tel: +3620/3313924 E-mail: lesi02@freemail.hu Üzenetid : # 5419
nekünk anno gariban cserélték a PII-őn. de van olyan évjárat, a mienk 2003-as volt ahol csak egyben lehet a kormányművel -emlékeim szerint . nem lehet külön a nyomatékérzékelőket.
rémlik pest megyében egy szaki aki kifejezetten ezzel foglalkozik. a telómban ennyit találta róla : Leskó József , lesi01
írj privátban és elküldöm a telszámát vagy keress rá a neten.
Nem vagyok egy nagy amper guru ugyhogy egyenlore meg keresgelek a neten is, hatha megcsinalja nekem valaki tokkal vonoval, emberi aron ;-) koszi mindenesetre
Koszi. Felhivtam oket...hat kisse sokkolo volt :-) 2-3 napra hagyjam ott es 40-100-200k lehet a javitas ara... egyeblore meg probalok mas alternativat keresni, az egesz auto erteke van vagy 400k Ft :-) ha jó :-))
Szia! Pedig pont azt a két relét kell kicserélni, ami a Punyesz egyik típushibáját okozza. Linkelem, amit anno az ebay-ről rendeltem, látni fogod a típusszámát, árban nem nagy tétel. Ha már eljutottál a szervomotorig, szerintem a kiszereléssel sem lesz gond, ezt a két relét kell ráforrasztani.
Nem Bravo, de akár az is lehetne, kb azonos lehet a megoldás. 2002-es, 1,2 8V Punto, pirosan világító kormàny szimbólum a műszerfalon -előzmények nélkűl-, és irgalmatlan nehezen forgatható kormány. Müanyagok lebontva, hátha vezeték vagy bizti gond, de bizti nincs, vezetékek meg úgy fest rendben, kívülről a motoron sem làtszik semmi, le nyílván nem szereltem, hogy lássam mondjuk az irányváltó reléket, mert minek... :-) Mivel a kocsit párom használja és kislányom, mihamarabb rendbe kellene tenni. Tudtok valakit? Olyasmi megoldás lenne a frankó, ahol az esetleges motor ki-, beszerelést is megcsinálják.Esetleg Fehérvár környékén? :-) köszi . Spiggy
Nálam mindenképp jobb lett, mert a hátsó hangszórók meg voltak ragadva :)))
Természetesen az elsőket is egyszerre cseréltem a hátsóval. Mindig is Pioneer fejegységet használtam, ahhoz vagyok szokva, ennek ellenére nem vagyok audiofil, de a gyári rádiónak mennie kell...
Sajnos ezzel a Hertz szettel sem elég dinamikus, csak egyenlőre vajúdok, hogy 2 din-es Pioneer csillióért vagy TDA ic-s kínai "csoda"navi legyen.
Most őszintén. A hátsó hangszóró cserével jobb lehet?
Egyébként aki keres, az talál... A Puntonkba olyan 165mm-es komponens szettet találtam, ami amellett, hogy olyan lapos volt, hogy bement a gyári helyére kiemelőkeret nélkül, mellette akkorát és nem mellesleg olyat szólt, hogy többen az erősítőt keresték a kocsiban, pedig csak a Pioneer fejegység hajtotta.
Itt nem a fejegység határait feszegeted, hanem a 130-as -gyakran szélessávú- hangszóró határait.
Én is úgy gondolom, hogy egy komolyabb 160-as komponens első szettre cserélni a gyári első szettet sokkal többet ér minden tekintetben, ha jobb minőségre vágyik az ember. Ár-értékben mindenképp. Aztán, ha később fejlesztene, akkor ez már megvan, lehet továbblépni.
A hátsó hangszóró cseréhez mindenképp szükséged lesz beépítő keretre, mert a gyári nem szedhető szét. A legnagyobb átmérő ami befér 13 cm, ám a kiemelő keretet kell egy kicsit alakítani. (lehet hogy kapható olyan is amin nem, nekem nem volt szerencsém) Bármilyet veszel (szakboltban) nagyobb teljesítményű lesz a gyárinál. Én Hertz ECX 130.5 -öt raktam be, a hangzás jelentősen javult, de messze nem elég jó, sajnos a fejegységnek is megvannak a határai.