Keresés

Részletes keresés

Csapszi Creative Commons License 2018.08.17 0 0 1455

A mágneszárat nem tudom.

Az infrák csak pár miliampert vesznek fel, illetve záró ,feszültségmentes kontakt. Bőven elég a 0,22.

A világítás max. 1000W-al terhelhető. Nekem LED-es lámpák vannak rajta, 5db 10W-os.

3X1,5-öst tettem le, mert nem volt más.

Előzmény: Törölt nick (1454)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1454

Köszönöm szépen..!

Az  infra témát nem értem,... valójában elég egy 0.22.es két erű vezeték .. ?

Kiskapu mágneszár előkészítés...?  mm2..?

Tudom, mindent túl bonyolítok,,... az asszony szerint..  :-)

Ja, és a világítás kimenet.. mennyi ampert bír el..? mert azon a panelon elég vékony a réz.. 

Előzmény: Csapszi (1453)
Csapszi Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1453
Előzmény: Törölt nick (1451)
Csapszi Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1452

A motorokhoz 1,5X4eres vezetéket vittem.

Az infrákhoz riasztó kábellel mentem. A belső gombokat a vezérlés dobozába fúrtam be, mindegy milyen vezetékkel van.

A villogó kéterű, 0,75 bőven elég, nekem LED-es.

Nekem van még egy számkombinációs zár is, azt is riasztó kábellel csináltam.

természetesen minden vezetéket lépésálló gégecsőbe vittem.

Előzmény: Törölt nick (1451)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.16 0 0 1451

Sziasztok !

Rendeltem egy Proteco KIT Leader 4 FULL kétszárnyú kapunyitó szettet, http://www.kapuaruhaz.hu/er230-vilagitaskapcsolo-kiegeszito-1044- vel az itt olvasott vélemények, tanácsok alapján.

Meg tudnátok-e mondani, hogy milyen vezetékeket szerezzek be a beüzemeléshez, amivel megpróbálkoznék...  :-) állítólag nem nehéz.../itt mondtátok/

Gondolok itt a táp és infra témára /esetleg, mágnes zár előkészítés/. Hány eres, milyen mm2 ?

eadams Creative Commons License 2018.08.07 0 1 1450

Door és gnd. Zárd rövidre egy darab vezetékkel, ha elindul a kapu talált.

Előzmény: Norbert80 (1448)
Csapszi Creative Commons License 2018.08.06 0 0 1449
Előzmény: Norbert80 (1448)
Norbert80 Creative Commons License 2018.08.06 0 0 1448

Hello,

edesapam vett egy jelerositot a garazskapujahoz es egy olyan kerdese volna, hogy az Exitec motor paneljen a Door vagy Gnd vagy Emrg pontokra kell-e kotni a ket szal vezeteket? Sajnos semmifele leirast nem csatoltak se a motorhoz, se a jelerositohoz. Melyik rovidites mit jelolhet ? 

eadams Creative Commons License 2018.08.06 0 0 1447
Előzmény: plzltn (1443)
plzltn Creative Commons License 2018.08.06 0 0 1446

És ami elkerülte a figyelmem, hogy a Twist230 nem egyenlő Twister230...

A Twist230 leírása meg: http://www.kapu24.hu/custom/kapu24/image/data/product/leirasok/twist230.pdf

Előzmény: Csapszi (1444)
plzltn Creative Commons License 2018.08.06 0 0 1445

Meg van köszönöm!

Előzmény: Csapszi (1444)
Csapszi Creative Commons License 2018.08.06 0 0 1444
Előzmény: plzltn (1443)
plzltn Creative Commons License 2018.08.06 0 0 1443

Az eladott régi házamban Twist xxx (10+ éves, már nem emlékszem a pontos tipusra -- 230 dereng) vezérlőben volt egy alkonyérzékelő, ami egy relé kimenetet kapcsolt vagy sem fénymennyiség szerint. Rákötöttem a kerti világításra, egy élmény volt vele este megérkezni/elmenni.

Most kapható Twist vezérlőben erről nem találok utalást. És a kimenetek közt sem találok erre alkalmas C/NC kimenetet.

Hogy van ez mostanában? Esetleg más gyártmányú vezérlőkben?

Asszimetrikus kétszárnyas kapunyitó szettet keresek, de ez a funkció bizony sok "csingilinginél" hasznosabb lenne nekem.

Csapszi Creative Commons License 2018.08.06 0 0 1442

Nem még egy távirányítót akarok, arra nincs szükség!

Csak ez egy rendszer, és hamár van, szeretném a kaput is nyitni-zárni vele.

Ezzel így ,ki tudom nyitni a világ másik feléről is a kaput.

Előzmény: f&f (1438)
efuka Creative Commons License 2018.08.05 0 0 1441

Szia!

Titán 600-as.

Nekem nem kaput nyit, és pozícióban kellene megállnia, de így nem jó sajnos.

Azt gondoltam van valami benne, amivel be tudom "fékezni" ha meg kell állnia.

Azt hittem, az önzáró mechanizmus meg is állítja, nem csak nem engedi megmozdulni.

Előzmény: f&f (1439)
f&f Creative Commons License 2018.08.05 0 0 1440

Bocsi, közben alaposabban átolvasva rájöttem mi a gondod, vedd semmisnek az előző reagálást. A lényeg hogy ez így működik, mivel amikor rányomsz a gombra eltelik kicsi idő (pár másodperc) míg megállnak a szárnyak. Ez normális, és nem a lendület viszi tovább, hanem a motor úgy áll le. Amúgy nem értem hogy miért gond, hogy megy még pár centit, ha egyszer a végállásnál úgyis jó.

Előzmény: efuka (1437)
f&f Creative Commons License 2018.08.05 0 0 1439

Én nem tudom hogy az milyen kapunyitó, de egy tuti, amit én láttam eddig az mind önzáró. Tehát ha a motor megáll, azt te nem mozdítod meg semerre sem, illetve önmagától nem tud elmozdulni. Te nem kevered véletlenül a lassítási funkcióval? Mert hogy általában a vége előtt lejjebb veszi a fordulatot, és úgy lassít a motor.

Előzmény: efuka (1437)
f&f Creative Commons License 2018.08.05 0 0 1438

De miért kell a Broadlink? Amit tboy1 írt az magában elég a vezérléshez, egy távirányítóval. Nekem is hasonló van.

Előzmény: Csapszi (1435)
efuka Creative Commons License 2018.08.05 0 0 1437

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

A kérdésem az lenne, hogy a kétszárnyú kapunyitókban van valami fékezési lehetőség, mert azt vettem észre, hogy végálláson megáll rendesen, de ha közben szeretném megállítani, a lendület még tovább viszi néhány centit.

A kérdés, hogy ez így működik, vagy valamit be kell éllítani, hogy hamegszünik az árramellátás azonnal megálljon. Ha megállt, már nem lehet megmozdítani, de lekapcsolás esetén bizony még mozog, és ez így nem teljesen jó nekem.

Köszönöm.

tboy1 Creative Commons License 2018.08.04 0 1 1436
Előzmény: Csapszi (1435)
Csapszi Creative Commons License 2018.08.04 0 0 1435

Ez nekem is megfordult a fejemben, nem mondasz hülyeséget.

Csak milyen vevő lehet, amit a Broadlink meg tud tanulni?

Előzmény: cinyoka (1434)
cinyoka Creative Commons License 2018.08.04 0 0 1434

Nem szeretnék nagy hülyeséget mondani de en rákötnem egy olyan fix kódos vevőt amit a broadlink tud kezelni annak a kimenetét meg rákötnem a kezi vezerlo gombok (ha van ilyen) helyére. Mármint a kapunyitón.

Előzmény: Csapszi (1429)
Opel80 Creative Commons License 2018.08.04 0 0 1433

Sziasztok,

na csak kiokoskodtam kis segitseggel a slavebox telepiteset. Faszan mukodne is, elvileg jol is van bekotve minden, a slavebox kuldi a jelet ahogy kell, a szekcionalt garazskapu motorja viszont nem moccan, a gombnyomasra sipol kettot es ennyi.

Exitec motorja van a garazskapunak es mar azt is megprobaltam, hogy az exitec utmutatoja szerint is rahangoltam a Masterslave taviranyitot.

Csak bamulom hogy mi a nyavaja baja lehet, de meg nem jottem ra... Persze most a regi taviranyitojaval sem mukodik :-))

Csapszi Creative Commons License 2018.08.04 0 0 1432

Neeeem! 

Ezt tudom. 

Ilyen van otthon, és a kisebb tesójából pár db, ezzel is szeretném irányíthatóvá tenni.

Tv, hifi, világítás, klima, riasztó ,stb már megy róla.

http://www.ibroadlink.com/rm/

Előzmény: f&f (1430)
Janusz1979 Creative Commons License 2018.08.04 0 0 1431

Sziasztok! Egy starset-c 220y kapunyitó megy mostanában az idegeimre. A jelenség csak meleg időben jön elő, reggeli órákban tökéletesen működik a motor. A hiba a következő: Nyitni mindig kinyit a kapu, viszont vissza becsukódni sokszor nem akar, egy pillanatra megmozdul a fogaskerék és annyi, a relé behúz, de el is engedi. Következő gombnyomásra pedig ismét nyílik a kapu, de olyan, mintha elfelejtené a pozícióját és a végállás előtt a "lágy megállás" nem aktiválódik, a teljes sebességgel kimegy a végállásig. Aztán sokadik próbálkozásra egyszer becsukódik. Gondolom a panelon valamelyik alkatrész elfáradhatott, esetleg kondi száradhatott ki, bár még csak 4 éves a motor. 

f&f Creative Commons License 2018.08.04 0 0 1430

Nem teljesen érthető hogy mi a kérdés, de ha az hogy több fajta kapunyitót egy távirányítóval kezelni, akkor az alábbi javasolt távirányító esetleg.

Előzmény: Csapszi (1429)
Csapszi Creative Commons License 2018.08.03 0 0 1429

Sziasztok! 

Van valaki, aki esetleg valamiféle “okos otthon” vezérlővel tudja nyitni a kapuját?

Nekem a vezérlőm nem tudja az ugrókódos RF jelet megtanulni, ezért nem tudom nyitni vele.

Van ötlet, hogyan lehetne esetleg?

cinyoka Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1428

A WhyEvo távirányítókat nem próbáltad? Sokkal egyszerűbb lett volna és talán 5-8eFt körül van/db. 4 gombos, tudja a fix és ugrókódos távirányítókat is! Nekem Avidsen Stryka 300-as kapum és EcoStar garázsnyitóm van (ebből ráadásul kettő) és simán tudja kezelni mindegyiket...nem kell kötögetéssel, tápellátással bajlódni...bár már megvetted a "szolgát", úgyhogy későn okoskodtam :)

Előzmény: Opel80 (1426)
f&f Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1427

Én biztosan a panelról hajtanám meg, az enyém is onnan megy, de lehet hogy nem egyforma az áramigényük. Ezért ha leteszteled, és valami rendellenesen műxik, akkor meg raksz be mellé egy dugasztápot.

A rátanítást meg úgy ahogyan mondod, de nem vagyok biztos benne, hogy felismeri a távirányítót.

Nekem egy régebbi ilyen távvezérlős egység van, az pl nem látja a twisteres távirányítót.

Előzmény: Opel80 (1426)
Opel80 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1426

Sziasztok,

vettem egy slaveboxot, hogy a kapunyitómnak és a szekcionált garázskapumnak ne kelljen kettő távirányító, viszont volna pár kérdésem.

1. A Slaveboxnak miről adjak áramforrást?! A Twister kapuvezérlőről ? 12 voltocska kellene neki. A másik, nyilván ebből adódik, hogy hová tegyem ?!

2. Eléggé le van egyszerűsítve a telepítés módja, de ha jól értem, akkor előbb az elhagyni kívánt jeladót kell rátanítani a slaveboxra, majd utána a Masterslave táviránytó azon gombját, amivel vezérelni kívánom ?

Ha esetleg valaki csinált már ilyet és konyhanyelven leírná ez utóbbit, megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!