edesapam vett egy jelerositot a garazskapujahoz es egy olyan kerdese volna, hogy az Exitec motor paneljen a Door vagy Gnd vagy Emrg pontokra kell-e kotni a ket szal vezeteket? Sajnos semmifele leirast nem csatoltak se a motorhoz, se a jelerositohoz. Melyik rovidites mit jelolhet ?
Az eladott régi házamban Twist xxx (10+ éves, már nem emlékszem a pontos tipusra -- 230 dereng) vezérlőben volt egy alkonyérzékelő, ami egy relé kimenetet kapcsolt vagy sem fénymennyiség szerint. Rákötöttem a kerti világításra, egy élmény volt vele este megérkezni/elmenni.
Most kapható Twist vezérlőben erről nem találok utalást. És a kimenetek közt sem találok erre alkalmas C/NC kimenetet.
Hogy van ez mostanában? Esetleg más gyártmányú vezérlőkben?
Asszimetrikus kétszárnyas kapunyitó szettet keresek, de ez a funkció bizony sok "csingilinginél" hasznosabb lenne nekem.
Bocsi, közben alaposabban átolvasva rájöttem mi a gondod, vedd semmisnek az előző reagálást. A lényeg hogy ez így működik, mivel amikor rányomsz a gombra eltelik kicsi idő (pár másodperc) míg megállnak a szárnyak. Ez normális, és nem a lendület viszi tovább, hanem a motor úgy áll le. Amúgy nem értem hogy miért gond, hogy megy még pár centit, ha egyszer a végállásnál úgyis jó.
Én nem tudom hogy az milyen kapunyitó, de egy tuti, amit én láttam eddig az mind önzáró. Tehát ha a motor megáll, azt te nem mozdítod meg semerre sem, illetve önmagától nem tud elmozdulni. Te nem kevered véletlenül a lassítási funkcióval? Mert hogy általában a vége előtt lejjebb veszi a fordulatot, és úgy lassít a motor.
A kérdésem az lenne, hogy a kétszárnyú kapunyitókban van valami fékezési lehetőség, mert azt vettem észre, hogy végálláson megáll rendesen, de ha közben szeretném megállítani, a lendület még tovább viszi néhány centit.
A kérdés, hogy ez így működik, vagy valamit be kell éllítani, hogy hamegszünik az árramellátás azonnal megálljon. Ha megállt, már nem lehet megmozdítani, de lekapcsolás esetén bizony még mozog, és ez így nem teljesen jó nekem.
Nem szeretnék nagy hülyeséget mondani de en rákötnem egy olyan fix kódos vevőt amit a broadlink tud kezelni annak a kimenetét meg rákötnem a kezi vezerlo gombok (ha van ilyen) helyére. Mármint a kapunyitón.
na csak kiokoskodtam kis segitseggel a slavebox telepiteset. Faszan mukodne is, elvileg jol is van bekotve minden, a slavebox kuldi a jelet ahogy kell, a szekcionalt garazskapu motorja viszont nem moccan, a gombnyomasra sipol kettot es ennyi.
Exitec motorja van a garazskapunak es mar azt is megprobaltam, hogy az exitec utmutatoja szerint is rahangoltam a Masterslave taviranyitot.
Csak bamulom hogy mi a nyavaja baja lehet, de meg nem jottem ra... Persze most a regi taviranyitojaval sem mukodik :-))
Sziasztok! Egy starset-c 220y kapunyitó megy mostanában az idegeimre. A jelenség csak meleg időben jön elő, reggeli órákban tökéletesen működik a motor. A hiba a következő: Nyitni mindig kinyit a kapu, viszont vissza becsukódni sokszor nem akar, egy pillanatra megmozdul a fogaskerék és annyi, a relé behúz, de el is engedi. Következő gombnyomásra pedig ismét nyílik a kapu, de olyan, mintha elfelejtené a pozícióját és a végállás előtt a "lágy megállás" nem aktiválódik, a teljes sebességgel kimegy a végállásig. Aztán sokadik próbálkozásra egyszer becsukódik. Gondolom a panelon valamelyik alkatrész elfáradhatott, esetleg kondi száradhatott ki, bár még csak 4 éves a motor.
A WhyEvo távirányítókat nem próbáltad? Sokkal egyszerűbb lett volna és talán 5-8eFt körül van/db. 4 gombos, tudja a fix és ugrókódos távirányítókat is! Nekem Avidsen Stryka 300-as kapum és EcoStar garázsnyitóm van (ebből ráadásul kettő) és simán tudja kezelni mindegyiket...nem kell kötögetéssel, tápellátással bajlódni...bár már megvetted a "szolgát", úgyhogy későn okoskodtam :)
Én biztosan a panelról hajtanám meg, az enyém is onnan megy, de lehet hogy nem egyforma az áramigényük. Ezért ha leteszteled, és valami rendellenesen műxik, akkor meg raksz be mellé egy dugasztápot.
A rátanítást meg úgy ahogyan mondod, de nem vagyok biztos benne, hogy felismeri a távirányítót.
Nekem egy régebbi ilyen távvezérlős egység van, az pl nem látja a twisteres távirányítót.
vettem egy slaveboxot, hogy a kapunyitómnak és a szekcionált garázskapumnak ne kelljen kettő távirányító, viszont volna pár kérdésem.
1. A Slaveboxnak miről adjak áramforrást?! A Twister kapuvezérlőről ? 12 voltocska kellene neki. A másik, nyilván ebből adódik, hogy hová tegyem ?!
2. Eléggé le van egyszerűsítve a telepítés módja, de ha jól értem, akkor előbb az elhagyni kívánt jeladót kell rátanítani a slaveboxra, majd utána a Masterslave táviránytó azon gombját, amivel vezérelni kívánom ?
Ha esetleg valaki csinált már ilyet és konyhanyelven leírná ez utóbbit, megköszönném.