Csevegőtopic babát váróknak, és azoknak, akik már túl vannak a szülésen.
Szakmai kérdéseket a megfelelő topicokban érdemes feltenni, ahol szakemberek válaszolnak.
Gratulálok Vickie-nek Andris-babához és a szüléshez!
Kollina, Muci76, Zimizumi, hű, de izgi:)) Muci, néztem a legújabb pocifotóidat, ez igen! Meg is ilyedtem gyorsan, mert már az én 21+1-es pocim is kényelmetlen már időnként.
lyl, és meg tudnád mondani, hová lenne érdemes járni? én a MOM-ról hallottam, azt szívesen kipróbálnám..... ami engem illet, egész életemben festő akartam lenni, aztán csak egy képzőművész-körben kötöttem ki és végül beleszerettem a kisplasztikába.... hobbi maradt, amire az utóbbi években nem igazán volt időm :((((
Kedves Zook, hívom az asszonyt, bár remélem, azóta Marci megnyugodott. :-)))
Egyébként nem ritka, hogy infúziót megitatnak az emberrel. Ezt a Mannitol B-t is lehet. Elvileg még a mama szervezetében sem szívódik fel (csak végigmegy a beleken), hanem a szerkezete révén végzi áldásos tevékenységét út közben. Papíron nem írják, hogy szoptatás és terhesség alatt nem adható, de persze adat nincs róla. Mindesetre megváltoztatja a mama vízháztartását, és ettől lehet pl. más íze vagy töménysége a tejnek.
Kedves Gyapot, szívből gratulálok az egész kis családnak Andrishoz! GYors felépülést és sok tejcsit kívánok!
Lyl, úszni én már biztosan nem megyek. Átkapcsoltam túlélő üzemmódba. :-))) A napi energiakészlet jó részét a készülődésen túl a délutáni játszóterezés teljesen felemészti.
Mókuskának üzenem, hogy ugyanezt csinálták az unokatesómmal. Hashajtót adtak a maminak, csak elfelejtettek szólni, hogy hagyjon ki egy szoptatást!
A lényeg, hogy már jöjjenek haza, a babuci meg elfelejti ezt a kis traumát! Örülök, hogy Apával ilyen jól összzehaverkodott, hogy kézben durmolt egy nagyot!
Akkor holnap talizunk 11:30 kor az OPERÁNÁL! Meli próbáljatok kibírni addig. Lilyth gyere te is! Remélem a többieknek is jó! ZUmi, Zöldi írjatok ha van valami változás, de gondolom ti mentek jógázni én meg Ctg-re.
Lili Virág, gratulálok neked!
Nyuszi holnap elmondom a helyeket amiket tudok.
Morzsi sajnálom, hogy nem tudtok jönni. A tábla nagyon szép!
Úszás...mivel én rendszeresen úszom-kismamaúszáson a babaúszás-kismamaúszás témában az információim a kismamaúszást tartó oktatótól származnak-ô meg csinálja pár éve, én hiszek neki:) , tudok 1-2 trükköt, hogy ne fertôzôdj meg...de az is igaz, hogy ma magyarországon nem is nagyon van olyan medence, ami megfelelne maradéktalanul a babaúszáshoz fôleg, de elvileg a kismamaúszáshoz sem- a lényeg az lenne, hogy oxigénnel legyen fertôtlenítve a medence-ilyen meg 1-2 van, fôleg drága hotelekben:( van vmi hüvelyfertôtlenítô(nemtom, én nem ismerem) amivel elejét veheted a fertôzésnek, ill van a bio verzió-tampon vége olívaolajba...állítólag hermetikusan lezár mindent-szóval vannak ilyenek, én is leginkább a kipróbált helyre járok, de a héten szabin van az oktatóm, és megôrülök, ha nem mehetek vízbe...Campona nekem sajna nem nagyon jó... Aki hajlamosabb a fertôzésekre, annak szoktk eltiltani az úszást, úgy tudom:)
Még mindig nincs pontos hely-idôpont a holnapi fagyizáshoz:)
Ma 10.45-kor, (reggel) megszületett kisfiunk Andris.
(Az anyuka Vickie néven törzstag) Gyors és komplikációmentes szülés volt, fél kilencre mentünk be fájásokkal, utána minden úgy történt, ahogy elképzelünk egy ideális szülést.
Hogy könnyű volt-e, azt Vickie elmondja, én azt láttam, hogy hozzáértő kezekben a Szent Imre korházban, gyorsan és simán ment minden és nagyon boldog vagyok, vagyunk.
Mi ma vettünk végre kiságyat. Igaz, nem ágyneműtartós, de a többi stimmel, tartót pedig majd "hozzászerkesztünk". (((A héten a Kikában is voltam, ahol még mindig megvan a kedvencem a női mosdóban. Annak aki nem látta még: ;-) )))
Cicafül, pontosan hol láttatok anyagokat? Annyira nem találtam azokat sem, főleg nem nyulasat. Csak maci van mindenhol... Végül, az első dolog amit megvettünk Nyúlkának az egy dallamot játszó nyúl. Tudjátok, amit ágy fölé kell akasztani, és halkan prüntyög, amíg vissza nem megy a zsinór. :-)
nem PP-t akarok venni, csak most erre volt áram... egyébként nálunk a család egy része olaszo-ban lakik, tul. képpen oda is hazajárunk, ezért vagyok ebben bátor....
meli meli, én a padmába fogok menni csüt. 10-től... az örsi ikeánál van
úszás: én azt hallottam, nem minden víz jó, csak ahol pl. babaúszás is van,mert a víz hidegebb, és az nem tesz túl jót, és a fertőzések is gyakrabbak, mert alapvetően nem kismamák és babák részére fertőtlenítik...
Mokusleq kerdeset tolmacsolom feled en, az ember. Ime: kapott a lelkem egy Mannisol B nevu hashajtonak mondott rettenetet, ami aztan gondoskodott arrol, hogy az ejszakat eber allapotban toltse, na mar nem ugy, ahogy gondolnatok, hanem fulileg - azaz szegeny kissrac annyit orditott, hogy osszesen 3 orat aludt(ak)
Valoszinuleg az tortenhetett, hogy a tejben megkapta o is a szert, ami egtelen hasfajast okozott neki (azt meseli m, hogy latszott a sracon, hogy gorcsol es erolkodik, jaj).
Szoval a kerdes, tudsz e valamit errol a szerrol, amelynek meg kulon erdekessege, hogy raja van irva, hogy csak infusio es csak intravenasan adhato, ellenben neki meginnia kellett :(
Ettol az affertol elterve azonban minden szep es jo, de majd mesel nektrek O hamarosan, nem akarom elvenni tole ezeket a szep hozzaszollasokat :)
...csak annyit, hogy ma delutan masfel orat aludt az olemben a marcisrac, es jaj de jo dolog az, amikor az ember karjaiban alszik-szuszog egy baba, viszlat, je!