Keresés

Részletes keresés

mtomika Creative Commons License 2000.03.16 0 0 59
T. lazar, division by zero és CSABI!

A 19-91 3 és 21-91 3 sor. kocsikat nyugodtan kihúzhajtátok a DWA közül, mert azok Dunakeszin készültek és ezért ezeket DVJ kocsinak nevezik.

Egyébként Grg-nek:
A kocsikat csak pályaszám alapján tudod megkülönböztetni.
Például szerinted milyen kocsi az Ap? Már a vasútbuzulls fórumon többször hivatkoztak erre. A MÁV-nál ugyanis három Ap jelű kocsitípus is van.
Más példa: honnan tudod a Bmz jelből, hogy most ez egy CAF vagy GOSA kocsi? Ezért helytelen csak a betűjel használata.

"division by zero: z betüsek a legkondisok, a z-telenek a lehúzható ablakosak"
a z betű azt jelenti, hogy a kocsi szerkesztése Z1 típusú.

Előzmény: lazar (54)
Grg Creative Commons License 2000.03.15 0 0 58
Köszi az infót
division by zero Creative Commons License 2000.03.15 0 0 57
de annak a vámudvarnak mindkét oldalon van a keritésen kapu :-)
Előzmény: maczko (56)
maczko Creative Commons License 2000.03.15 0 0 56
Helló! Az a baj, hogy már csak a Népfürdő utcáig járható, mert onnan elkerítették v.-mi vámudvarnak. De innen szivesen mennék én is pl. Púpossal, Duna Pláza mh.-t érintve. Egyébként az OBI áruház mögött még körbe is lehetne járni!
Május 13-án Én is megyek, + 1 fő jön velem. Klasz lesz.
Viszlát.
Előzmény: division by zero (45)
division by zero Creative Commons License 2000.03.14 0 0 55
köszi!
akkor mindenki megnézhet magának egy ilyet pl a Keletiben...
lazar Creative Commons License 2000.03.14 0 0 54
Na akkor asszignalom a kozepszamot, a betujellel:

10-71 Apmz
20-71 Bpmz
20-70 Bpm EZZEL MEGYUNK
21-91 Bvmz
19-91 Avmz
88-71 WRbumz

Armand

Előzmény: mtomika (49)
division by zero Creative Commons License 2000.03.14 0 0 53
én is ezekre tippelek, ha jól tudom a z betüsek a legkondisok, a z-telenek a lehúzható ablakosak, p-sek a termesek, v-sek a fülkések
Előzmény: Grg (52)
Grg Creative Commons License 2000.03.14 0 0 52
Sziasztok!

A DWA-s kocsiknak mi a betüjele? Mint nem annyira bennfentes a Bmz, Bvmz, Bpmz Bpm(?), Bvm(?)-eket tudtam elképzelni leirás alapján (Keletiben találkoztam velük).
Bár most jut eszembe, a Bvmz, Bpmz nem lehet,mert azok nem lehúzható ablakosak.

Ja, természetesen én is megyek!!!

Zsivany Creative Commons License 2000.03.14 0 0 51
Én is megyek!!!

Ez a DWA-s dolog elég érdekes lesz. Volt szerencsém látni aug.11-én (napfogyatkozás) a M61 020-ast ilyen kocsikkal.
Mtomika: 20-70 szvsz.
A nem bennfenteseket viszont tájékoztatni kellene a fotózásokról (Lásd: M61 019 Dunántúli túra), kicsit sok volt az ordítozás, és emiatt egyesek lehet, hogy rossz szájízzel tértek haza. (Nem tesz jót a későbbi túráknak!)

CSABI Creative Commons License 2000.03.14 0 0 50
Hat mar nem teljesen DWA, mert nagyreszt Dunakeszin keszultek, de:
19-91-300 1.o.
21-91-300 2.o. fulkes kocsik.

Csabi

mtomika Creative Commons License 2000.03.14 0 0 49
Kedves Marslakó!

Légyszíves mondd meg melyik a fülkés DWA kocsi.
Ugyanis DWA-ból négy típust ismerek és ezek mind termesek:
10-71 sor. klímás, termes 1.o.
20-71 sor. klímás, termes 2.o.
20-70 sor. légfűtéses, termes, lehúzható ablakos 2.o.
88-71 sor. klímás, termes+konyha étkezőkocsi.
Akkor melyik fülkés?

BahnScorper Creative Commons License 2000.03.14 0 0 48
marslakó!
Most írom a német verzióját annak, ami a honlapodon fennvan. Majd az ÉN honlapomra rakom fel, mielőtt shortcutot csinálnék, elküldöm neked, és Klausnak is szólok!
marslakó Creative Commons License 2000.03.09 0 0 47
DWA: miskolci IC-kben, Dravaban meg TRaianusban, stb. lehet megfigyelni. Van termes is es fulkes is, meg legkondis es lehuzhato ablakos is. Csikosak. Nohabbal jol fog mutatni! Termeszetesen a lehuzhato ablakosat kerjuk. Na, megyek utazni kulfoldre.
Előzmény: division by zero (44)
division by zero Creative Commons License 2000.03.09 0 0 46
egy barátomat már beszerveztem
division by zero Creative Commons License 2000.03.09 0 0 45
"Hogy melyik pu-ról, azt még nem tudjuk, bármelyk nagyobb fejpályaudvar lehet. "
naaaa! menjünk az Árpád hídtól!
na jó, csak álmodozom :-)))
Előzmény: marslakó (43)
division by zero Creative Commons License 2000.03.09 0 0 44
"Kocsinak 3 db DWA típusú, lehúzható ablakú kocsit fogunkkérni a MÁV-tól"
gyengébbek kedvéért: melyik az a DWA?
Előzmény: marslakó (43)
marslakó Creative Commons License 2000.03.09 0 0 43
Sziasztok!

Sikerült pontosabb árakat kapni és ez alapján számolgatni, programot kalkulálni.
Sajnos a MÁV már nem hajlandó az önköltségen aluli bevételt eredményező különvonatokat engedélyezni, ezért valamivel többe kerül majd a vonat, mint vártuk. De ezért cserében a programot is sikerült bővíteni. A felállás most a következő:

-6 és 7 óra között indulunk Budapestről. Hogy melyik pu-ról, azt még nem tudjuk, bármelyk nagyobb fejpályaudvar lehet.

-Már Budapesttől NOHAB-bal megyünk, végig a Balaton-parton Tapolcáig. Onnan tovább Ukk, Zalaegerszeg, és az is elképzelhető, hogy az ebéd picit később, és nem Zalaegerszegen, hanem Szombathelyen lesz. Ezen kívül Szombathelyen továbbra is szervezzük a járműjavító megtekintését.

-Visszafelé a 20-as vonalon, Veszprémen keresztül haladunk majd Székesfehérváronát Budapestig, végig NOHAB-bal!

Természetesen továbbra is próbáljuk beleiktatni a menetbe az uzsabányai és celldömölk rendezői kitérőket. Menet közben többször kínálkozik majd lehetőség fotómegállásokra. A pontos menetrendet április legelején készíti el (várhatóan) a MÁV. Kocsinak 3 db DWA típusú, lehúzható ablakú kocsit fogunkkérni a MÁV-tól, 90% az esély, hogy ezt megkapjuk. Visszaérkezés Budapestre 21-22 óra között. Vontatójárműként M61 010 vagy M61 020 jöhet számításba. Szerénységem szívesebben látná M61 010-et e célra, de minden a forgalmi helyzettől alakul.

A részvételi díj a következőképpen módosult: 4000 Ft az utazás, 500 Ft (esetleg kicsit kevesebb) az ebéd. Családi kedvezmény felől a jegyárusító helyen kel érdeklődni. Ez azért van, mert én ma elutazom 3 hétre, és nem tudok addig bővebben válaszolni.

Jegyárusítás: A programot a Nosztalgia Kft. nevében szervezem. Amennyiben a szervezés sikeres lesz, hosszabb távon több hasonló kirándulás szervezésére is lehet számítani. A Nosztalgia Kft. gyakorlatilag átveszi az általam kitalált elképzeléseket és sajátjaival egészíti ki. A Kft. bevonásának kétségtelenül vannak negatív (főleg pénzügyi) vonatkozásai, de pozitívak is!

A különvonatra a jegyek és az opcionális ebédjegyek megvásárolhatók a Nosztalgia Kft. (1052 Budapest) Belgrád rakpart 26. alatti boltjában (tel: 317-1665), március 17-étől. Aki vidékről nem tud Budapestre utazni, az piros postai utalványon is feladhatja a pénzt a fenti címre. A pénzeknek legkésőbb április 27-éig meg kell érkezzenek. Ha addig nincsen elég jelentkező, akkor az utazás sajnos elmarad, és a részvételi díj valamint ebéd költség személyesen átvehető a Kft-től vagy postai utalványon visszautalásra kerül (ami sajnos 50-100 Ft postai költséggel jár).

A különvonat az előzetes számítások szerint 200 résztvevő esetén lesz rentábilis. Nagy a szám, de nem kell megijjedni (annyira), ugyanis Magyarországon kívül legalább 4 másik országban is időben meg lesz hirdetve. Még van 6 hetünk, ez elegendő kellene legyen megfelelő számú jelentkező összetoborzására.

Mit kell még tudni? Lesz a vonaton büfé, mint korábban. Hirtelen több nem jut eszembe. Ha valamit kihagytam, SOS szóljatok! Egyébiránt pedig március végéig mindenkinek a legjobbakat!

marslakó

István Gyuri Creative Commons License 2000.03.08 0 0 42
2x BOCS
1. OFF
2. Nem tudom marslakó hol keresett engem rejtvény ügyben. De örülök, hogy egyenlore itt szóhoz enged jutni az index, meg a munkám ;-(((

Mivel szereted a környezetedet, ezért ZÖLD vagy, mint egy Marslakó. Esetleg van valami összefüggés Teközted és a topicnyitó Arthur Dent között, az o e-mail címében pedig Földlakó szerepel, talán csak nem a földid, barátod o? (Esetleg magánban megírhatod, hogy mi van vele, régebben 1x-1x összefutottam vele BP-n)

ON
Sajna, én kimaradok az utazásból, max Sv-ig tudnék veletek menni, ui. 11-re 100h.battán várnak ;-(((((

marslakó Creative Commons License 2000.03.07 0 0 41
A jelentkezést, mint ahogy a http://www.zpok.hu/fjoo/majus13.htm című oldalon olvasható, a részvételi díj befizetésével lehet majd megtenni. Nagyon remélem, hogy holnap tudunk a MÁV-tól végleges árkalkulációkat kapni, és akkor legkéősbb csütörtökre tisztázódik és ide is felkerül a pontos részvételi díj és program is.
Előzmény: Shiro (40)
Shiro Creative Commons License 2000.03.07 0 0 40
Köszönöm, akkor jelentkezem a kirándulásra, és hirdetem is a barátaim között.
Üdv.: S.
Előzmény: marslakó (39)
marslakó Creative Commons License 2000.03.07 0 0 39
Természetesen bárki jöhet, nem zárt körű a rendezvény!
Hiába volt ingyen, Palotabozsok felé legalább volt egy igazi villanygép veletek!
Előzmény: Shiro (38)
Shiro Creative Commons License 2000.03.07 0 0 38
Sziasztok!
Előre megmondom, hogy nem értek a vonatokhoz, sőt egyéb gépekhez sem igazán.
Arra emlékszem, hogy a Nagymamám sokszor kivitt a sorompóhoz, mikor kicsi voltam, mert szerettem nézni a vonatokat.
Azért lenne egy kérdésem. Egy ilyen tudatlan, de kirándulást szerető, és minden újfajta ismeretanyagra vevő leánygyermek, mint én is, rész vehetne-e ezen a kiránduláson?
Azt már tényleg csak félve merem megkérdezni, hogy esetleg hozhat-e magával hasonlóan tudatlan barátokat, és azok gyermekeit.
Üdvözlettel: Shiro, aki NOHAB-ot nem, esetleg tejszínhabot ismer :o)
Mikó Creative Commons License 2000.03.07 0 0 37
A legolcsóbb különvonat az a külön lábBz volt, amely Palotabozsok-Pécsvárad között közlekedett szept 11-én. Igaz, Armand? Szegény Leó mindent megtett, hogy Bátaszék-Palotabozsok(pocionálisan Véménd) között menjen egy Bz, potom 27 kiloforintot kért érte a MÁV. Emiatt minimum 3 ember nem vett jegyet Bp-Bátaszék és Pécsvárad-Pécs-Bp útvonalra.

Mikó

Előzmény: lazar (28)
lazar Creative Commons License 2000.03.07 0 0 36
A hangsulyt en is a ZOLD-re helyeztem, szerintem mi ertjuk egymast, vagy nem? :-))))

Armand

Előzmény: marslakó (35)
marslakó Creative Commons License 2000.03.07 0 0 35
Re: Kicsit OFF
lazar:
De miért pont az? (A lényeg nem a kicsin van...)
Előzmény: lazar (34)
lazar Creative Commons License 2000.03.07 0 0 34
Kicsit OFF:
Marslako: kicsi es ZOLD emberke, ugye?
Talalt, sullyedt?

Armand

Előzmény: marslakó (33)
marslakó Creative Commons License 2000.03.07 0 0 33
Szerintem nem túlzás. Az emberi szellem egyre gyorsabban fejlődik. Én inkább egy pontos geometriai megfigyelésnek fordítanám. Az óvodában felültem a hintára, két órán keresztül hintáztam, közben vagy BoneyM számokat dúdoltam vagy azt mondogattam, hogy tü-tüm-tü-tüm, és időnként bemondtam, hogy Debrecen és Budapest között melyik megállónál járunk. Oszt mégis normálisnak nőttem föl. Vagy mégsem?
Előzmény: Madárember (32)
Madárember Creative Commons License 2000.03.06 0 0 32
Igen, szerintem is, de azért néha aggódom. Pl. egyszer a havas faágakat néztük az ablakból, és megjegyezte, hogy a fa ágai úgy ágaznak szét, mint a váltók. Ez nem is idén történt, hanem tavaly, tehát csak 4 éves volt. Ez azért nem túlzás?
Előzmény: division by zero (31)
division by zero Creative Commons License 2000.03.06 0 0 31
" 5 éves fiam súlyos vasútmániás"
teljesen egészséges gyerek :-)))
Előzmény: Madárember (30)
Madárember Creative Commons License 2000.03.06 0 0 30
Sziasztok!

Másutt már kifejtettem, hogy az 5 éves fiam súlyos vasútmániás. Esetleg mennék vele. Figyelem a topicot.

Madárember

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!