A 19-91 3 és 21-91 3 sor. kocsikat nyugodtan kihúzhajtátok a DWA közül, mert azok Dunakeszin készültek és ezért ezeket DVJ kocsinak nevezik.
Egyébként Grg-nek:
A kocsikat csak pályaszám alapján tudod megkülönböztetni.
Például szerinted milyen kocsi az Ap? Már a vasútbuzulls fórumon többször hivatkoztak erre. A MÁV-nál ugyanis három Ap jelű kocsitípus is van.
Más példa: honnan tudod a Bmz jelből, hogy most ez egy CAF vagy GOSA kocsi? Ezért helytelen csak a betűjel használata.
"division by zero: z betüsek a legkondisok, a z-telenek a lehúzható ablakosak"
a z betű azt jelenti, hogy a kocsi szerkesztése Z1 típusú.
Helló! Az a baj, hogy már csak a Népfürdő utcáig járható, mert onnan elkerítették v.-mi vámudvarnak. De innen szivesen mennék én is pl. Púpossal, Duna Pláza mh.-t érintve. Egyébként az OBI áruház mögött még körbe is lehetne járni!
Május 13-án Én is megyek, + 1 fő jön velem. Klasz lesz.
Viszlát.
A DWA-s kocsiknak mi a betüjele? Mint nem annyira bennfentes a Bmz, Bvmz, Bpmz Bpm(?), Bvm(?)-eket tudtam elképzelni leirás alapján (Keletiben találkoztam velük).
Bár most jut eszembe, a Bvmz, Bpmz nem lehet,mert azok nem lehúzható ablakosak.
Ez a DWA-s dolog elég érdekes lesz. Volt szerencsém látni aug.11-én (napfogyatkozás) a M61 020-ast ilyen kocsikkal.
Mtomika: 20-70 szvsz.
A nem bennfenteseket viszont tájékoztatni kellene a fotózásokról (Lásd: M61 019 Dunántúli túra), kicsit sok volt az ordítozás, és emiatt egyesek lehet, hogy rossz szájízzel tértek haza. (Nem tesz jót a későbbi túráknak!)
Légyszíves mondd meg melyik a fülkés DWA kocsi.
Ugyanis DWA-ból négy típust ismerek és ezek mind termesek:
10-71 sor. klímás, termes 1.o.
20-71 sor. klímás, termes 2.o.
20-70 sor. légfűtéses, termes, lehúzható ablakos 2.o.
88-71 sor. klímás, termes+konyha étkezőkocsi.
Akkor melyik fülkés?
marslakó!
Most írom a német verzióját annak, ami a honlapodon fennvan. Majd az ÉN honlapomra rakom fel, mielőtt shortcutot csinálnék, elküldöm neked, és Klausnak is szólok!
DWA: miskolci IC-kben, Dravaban meg TRaianusban, stb. lehet megfigyelni. Van termes is es fulkes is, meg legkondis es lehuzhato ablakos is. Csikosak. Nohabbal jol fog mutatni! Termeszetesen a lehuzhato ablakosat kerjuk. Na, megyek utazni kulfoldre.
Sikerült pontosabb árakat kapni és ez alapján számolgatni, programot kalkulálni.
Sajnos a MÁV már nem hajlandó az önköltségen aluli bevételt eredményező különvonatokat engedélyezni, ezért valamivel többe kerül majd a vonat, mint vártuk. De ezért cserében a programot is sikerült bővíteni. A felállás most a következő:
-6 és 7 óra között indulunk Budapestről. Hogy melyik pu-ról, azt még nem tudjuk, bármelyk nagyobb fejpályaudvar lehet.
-Már Budapesttől NOHAB-bal megyünk, végig a Balaton-parton Tapolcáig. Onnan tovább Ukk, Zalaegerszeg, és az is elképzelhető, hogy az ebéd picit később, és nem Zalaegerszegen, hanem Szombathelyen lesz. Ezen kívül Szombathelyen továbbra is szervezzük a járműjavító megtekintését.
-Visszafelé a 20-as vonalon, Veszprémen keresztül haladunk majd Székesfehérváronát Budapestig, végig NOHAB-bal!
Természetesen továbbra is próbáljuk beleiktatni a menetbe az uzsabányai és celldömölk rendezői kitérőket. Menet közben többször kínálkozik majd lehetőség fotómegállásokra. A pontos menetrendet április legelején készíti el (várhatóan) a MÁV. Kocsinak 3 db DWA típusú, lehúzható ablakú kocsit fogunkkérni a MÁV-tól, 90% az esély, hogy ezt megkapjuk. Visszaérkezés Budapestre 21-22 óra között. Vontatójárműként M61 010 vagy M61 020 jöhet számításba. Szerénységem szívesebben látná M61 010-et e célra, de minden a forgalmi helyzettől alakul.
A részvételi díj a következőképpen módosult: 4000 Ft az utazás, 500 Ft (esetleg kicsit kevesebb) az ebéd. Családi kedvezmény felől a jegyárusító helyen kel érdeklődni. Ez azért van, mert én ma elutazom 3 hétre, és nem tudok addig bővebben válaszolni.
Jegyárusítás: A programot a Nosztalgia Kft. nevében szervezem. Amennyiben a szervezés sikeres lesz, hosszabb távon több hasonló kirándulás szervezésére is lehet számítani. A Nosztalgia Kft. gyakorlatilag átveszi az általam kitalált elképzeléseket és sajátjaival egészíti ki. A Kft. bevonásának kétségtelenül vannak negatív (főleg pénzügyi) vonatkozásai, de pozitívak is!
A különvonatra a jegyek és az opcionális ebédjegyek megvásárolhatók a Nosztalgia Kft. (1052 Budapest) Belgrád rakpart 26. alatti boltjában (tel: 317-1665), március 17-étől. Aki vidékről nem tud Budapestre utazni, az piros postai utalványon is feladhatja a pénzt a fenti címre. A pénzeknek legkésőbb április 27-éig meg kell érkezzenek. Ha addig nincsen elég jelentkező, akkor az utazás sajnos elmarad, és a részvételi díj valamint ebéd költség személyesen átvehető a Kft-től vagy postai utalványon visszautalásra kerül (ami sajnos 50-100 Ft postai költséggel jár).
A különvonat az előzetes számítások szerint 200 résztvevő esetén lesz rentábilis. Nagy a szám, de nem kell megijjedni (annyira), ugyanis Magyarországon kívül legalább 4 másik országban is időben meg lesz hirdetve. Még van 6 hetünk, ez elegendő kellene legyen megfelelő számú jelentkező összetoborzására.
Mit kell még tudni? Lesz a vonaton büfé, mint korábban. Hirtelen több nem jut eszembe. Ha valamit kihagytam, SOS szóljatok! Egyébiránt pedig március végéig mindenkinek a legjobbakat!
2x BOCS
1. OFF
2. Nem tudom marslakó hol keresett engem rejtvény ügyben. De örülök, hogy egyenlore itt szóhoz enged jutni az index, meg a munkám ;-(((
Mivel szereted a környezetedet, ezért ZÖLD vagy, mint egy Marslakó. Esetleg van valami összefüggés Teközted és a topicnyitó Arthur Dent között, az o e-mail címében pedig Földlakó szerepel, talán csak nem a földid, barátod o? (Esetleg magánban megírhatod, hogy mi van vele, régebben 1x-1x összefutottam vele BP-n)
ON
Sajna, én kimaradok az utazásból, max Sv-ig tudnék veletek menni, ui. 11-re 100h.battán várnak ;-(((((
A jelentkezést, mint ahogy a http://www.zpok.hu/fjoo/majus13.htm című oldalon olvasható, a részvételi díj befizetésével lehet majd megtenni. Nagyon remélem, hogy holnap tudunk a MÁV-tól végleges árkalkulációkat kapni, és akkor legkéősbb csütörtökre tisztázódik és ide is felkerül a pontos részvételi díj és program is.
Sziasztok!
Előre megmondom, hogy nem értek a vonatokhoz, sőt egyéb gépekhez sem igazán.
Arra emlékszem, hogy a Nagymamám sokszor kivitt a sorompóhoz, mikor kicsi voltam, mert szerettem nézni a vonatokat.
Azért lenne egy kérdésem. Egy ilyen tudatlan, de kirándulást szerető, és minden újfajta ismeretanyagra vevő leánygyermek, mint én is, rész vehetne-e ezen a kiránduláson?
Azt már tényleg csak félve merem megkérdezni, hogy esetleg hozhat-e magával hasonlóan tudatlan barátokat, és azok gyermekeit.
Üdvözlettel: Shiro, aki NOHAB-ot nem, esetleg tejszínhabot ismer :o)
A legolcsóbb különvonat az a külön lábBz volt, amely Palotabozsok-Pécsvárad között közlekedett szept 11-én. Igaz, Armand? Szegény Leó mindent megtett, hogy Bátaszék-Palotabozsok(pocionálisan Véménd) között menjen egy Bz, potom 27 kiloforintot kért érte a MÁV. Emiatt minimum 3 ember nem vett jegyet Bp-Bátaszék és Pécsvárad-Pécs-Bp útvonalra.
Szerintem nem túlzás. Az emberi szellem egyre gyorsabban fejlődik. Én inkább egy pontos geometriai megfigyelésnek fordítanám. Az óvodában felültem a hintára, két órán keresztül hintáztam, közben vagy BoneyM számokat dúdoltam vagy azt mondogattam, hogy tü-tüm-tü-tüm, és időnként bemondtam, hogy Debrecen és Budapest között melyik megállónál járunk. Oszt mégis normálisnak nőttem föl. Vagy mégsem?
Igen, szerintem is, de azért néha aggódom. Pl. egyszer a havas faágakat néztük az ablakból, és megjegyezte, hogy a fa ágai úgy ágaznak szét, mint a váltók. Ez nem is idén történt, hanem tavaly, tehát csak 4 éves volt. Ez azért nem túlzás?