Megvételre kerenék FM 05-165-K és FM 05-165-MH rádió adóvevő készüléket, vasútnál használatos kivitelben. E-mailben várom azt aki tudna segíteni nekem.
Sziasztok, nem teljesen idevágó dolog, de nem találtam jobb helyet. Kellene egy olcsóbb (max 4-5e ft) multiméter, hobbi célra, otthonra. Ezeket néztem,
- Mastech MY-64
- Maxwell MX-25201
- Maxwell MX-25108
A MY64 felé húzok inkább. Igazából csak li-ion akkuk és a töltő méréséhez kellene, de a hőmérséklet mérés is jól jönne.
Persze: 20-as jel/taj viszonynál az asszony is meghallja a szavam (ezért ordidálnak a férjek!?).
/Ez vicc volt!/
De zajhatár körüli jel esetén hogy is néz ki a dolog?
Pedig az összeköttetések zöme nem zajmentes környezetben születik, főképpen távíró üzemmódban nem...
S akkor még a zavarokról nem is beszéltünk!
/Úgyhogy ez mese habbal! 45 éve napi gyakorisággal távírózom rövidhullámon, nem a levegőbe beszélek./
Eddig a nagyon jó paraméterekkel rendelkező vevőn kívül az egyetlen hatékony kiegészítő eszköz a DSP noise reductor funkciója (a szűrője fabatkát sem ér a KF szűrőhöz hasonlítva).
De még mindez együtt sem közelíti meg az emberi agy jelfeldolgozásának hatékonyságát!
Amatőr célra, mert járműjavítással foglalkozok ékvek óta de lehet nagyon gondolkozok egy villamosmérnökin a gépészmérnöki után meg akár amatőr célra is hozhatna hasznot kistételben gyártott berendezéseknél, gondolok itt bármi nagyfrekis dologra ami komoly műszert igényel.
Nem szeretnék sok pénzt áldozni rá de évek, évtizedek óta fáj rá a szívem és úgy érzem ha lenne elég sokat használnám, ovodás korom óta érdekel a nagyfreki meg a hiradástechnika, nem sokon múlt, hogy nem e terület felé kezdtem el a kenyérkeresést "ifjú" koromban.
Műszer táreolására stabil szoba hőfokot :)
Nem tudok gondoskodni a karbantartásról, mivel ahoz komoly máűszerpark kell ami ennél hitelesebb és sok etalon,stb.
Mindent szeretnék mérni lehetóleg 2Ghz ig(Szűrők, keskeny és széles sávú erősítők, keverők, vevők, adók, stb) Igazából nem sorozat gyártásra kell, hogy megfogalmazzam egy mondatban, hogy csak erre az egy "áramkörre".
Frekitartományt írtam, 2Ghz ig, de min 1-1,5Ghz.
Pontosság, hát ez mérés függő de igazából mondhatnám maximalistán, hogy "nagyon pontos" :)
Mérési eredményeket nem fontos digitálisan rögzítenem, ha a pc alapú méréseknél lévő előnyre célzol.
Igazából az érdekelne, hogy a két nem épp egy kategória de egy vételárú műszernél ki mit tartana nagy hátránynak a két típusnál.
Ha ott volna 15-20 delikvens, akár szerintem a pokolba is elmenne a vizsgabizottság.
A tapasztalat SAJNOS nem jó. Sok vizsga volt már, ahova bejelentette magát 12 ember. A fele csak kamuból, hogy a havernak helyben legyen. Aztán a fele sem ment el. Aki elment, annak a fele is khmmm... kicsit gyengusz volt.
Ha egy jó rádiós szakkör összehozna tucatnyi valóban esélyes nebulót, szerintem örülne mindenki.