Segítséget szeretnék kérni tőletek Fűnyírót illetően!
Azért fordulok hozzátok, mert már sokszor megsütöttem magam a Multiknál kapható igazi ipari hulladékokkal. A telkek melyet nyírni szeretnék 1500, iletve 1000 m2 esek. a talaj nem teljesen egyenletes. vagyis valami jó gépet szeretnék magaménak tudni. Már sok gépet nézegettem, de 2 akadt fenn a rostámon, bár lehet, hogy ti jkobbakat is tudtok mondani. Tehát. Az első gép amit néztem, egy Partner 5553, melyen 5,5 Le-s motor található., a másik a HONDA HRX 537. Az áraik,: A Partner 125-159 ig kínálják, ismeretséggel azonban 115 ért megkapnám, míg a HONDA ára veszprémben 210 ezer, ezt 156 ért kapnám meg. A fő problémám, hogy a Partnerre össz 1 év gart adnak, míg a HONDÁRA 3 év. Azonban a HONDA késházavalamiféle Xenoy műanyagból készül ami számomra nem túl bizalomgerjesztő, nem tudom, kell e félnem tőle? A 2. problémám a hátsókerék hajtás, igaz még nem volt önjáró fűnyíróm, de azt mondják, az első a jó.
Szia Forest240 A hitachi használati útmutatójában is 1:25-ös keverék van írva üzemanyagnak. De gyári ( Hitachi) teljesen szintetikus olajat adtak hozzá, 1:50-es keverési aránnyal. Szerinted okozhat problémát az 1:50-es keverési arány ? Én eddig 1:40-ben használtam Hitachi és Stihl teljesen szintetikus olajjal.
Szia Persze nem a legideálísabb egy kisebb teljesítményű géppel 2-3 cm-es hajtásokat vágni. Lasabban lehet vele haladni mint az erősebb társaival. Ha puhább szárúak a hajtások, akkor 3 ágú bozotóvágókés megfelel. Ha keményebb pl: akác akkor körfűrésztárcsa lenne jó és valamivel erősebb motorteljesítmény. 2000 m2 nem annyira nagy , és keveset használnád a gépet ezért írtam 1,7 Le körüli gépeket. Ezt neked kell eldönteni hogy megér-e többletkiadást az erősebb gép. 8,5 és 7 kg között csak egész napos munkánál érzed a különbséget.
forest240, írtad, hogy "kezdtük használni, olyan dolgokra és annyit, amit már mi is sokalltunk néha." no erről mesélj nekem légy szíves, hogy konkrétan miket lehet vagdalni egy ilyen teljesítményű géppel!
voltam ma körülnézni boltokban, és túl sok félét láttam, hallottam, de legalább már konkrétabbakat tudok kérdezni. az egyik gondom: azt hallottam, hogy a leggyengébb, bozótvágónak nevezett 1.2 lóerős gépekkel is el lehet vagdalni a centi vastag hajtásokat a tárcsával, viszont ennél vastagabb fásabbakat fűrésztárcsa nélkül esélytelen, de fűrésztárcsát meg nem bírják a 2-2.5 lóerő alatti gépek. a kérdésem az, hogy mivel jobb akkor egy 1.7-2 lóerős gép, mint egy 1.2 lóerős? másik problémám: egy kertem van (igaz, az nem kicsi, kb 2000 m2), azt akarom rendben tartani, meg néha kölcsönadni a közeli rokonságnak, szóval nem lesz heti 40 órában használva a gép. ezért nem veszek stihl, husquarna árkategóriájút, eddig eljutottam. a következő (általam felállított) két kategória között nem tudok dönteni: dolmar-makita-hitachi (komatsut lem láttam egyáltalán) vagy partner-alko-mtd? (a 2 lóerős kínai gép 43ezerért már nem tűnt bizalomgerjesztőnek) szóval használhatatlanul megbízhatatlan-e mondjuk egy partner gép? még egy kérdés: lényegesen kellemetlenebb-e egy 8.5 kilós géppel dolgozni, mint egy 7 kilóssal?
minden hozzászólást, segítséget előre is köszönök!
Hát, a 120 liter már rég a múlté, 200-on is jóval túl van már Komatsu szan. Valójában teljesen véletlenül akadtam ebbe az akkor még számomra tök ismeretlen márkába, de pénz híjján belevágtam, - olcsó volt a többihez képest - mert sok volt a meló. Aztán a sok meló hatására lett pénz, és ne kíméljétek, majd veszünk rendeset! alapon kezdtük használni, olyan dolgokra és annyit, amit már mi is sokalltunk néha. Sajnáltuk szegényt, de ő csak ment és ment. Az addig nóném Komatsu lassan etalonná vált a szemünkben. Elpusztíthatatlan. Japánban gyártott, Hollandiában összerakott. Vigyázat! A 350-es a régi tipusú motorral van szerelve, 1:25 keverékkel üzemel, ezért a 2008-tól éltbelépő EU - s szabályozás miatt tovább nem fogják árúsítani. A motor utóda a már most futó Strato Charged fantázianevű, környezetbarát, ám drágább változat, amit ez évtől a Husqvarna gépekbe is beszerelnek majd. A Husq ugyanis kivállt az Elektrolux csoportból, mert bizony az utóbbi években a multi égisze alatt elkurvut a minőség, és ez egyre több vásárlót vitt át más prémium márkákhoz. A Husq. most a Komatsu Zenoah-al szövetkezett, nyilván azért, hogy a távolkeleten piacvezető márka sikereiből részesedjen a ferdeszeműek földjén, ill., hogy a nyugati világ egy elismert itteni márkán keresztül fedezze fel a Komatsut. Hát majd meglátjuk. A 350-es kiskomát csak ajánlani tudom. Soha semmi baja nem lessz ekkora terület tendbentartásánál. Ezerszázalék.
Köszönöm, szóval azt mondod, teljesítményben jó felé keresgélek? Nagyon helyesen tetted, hogy Stihlről, Husqvarnáról nem írtál többet. :-) Akkor 100ezer körül maradt a Hitachi és a Dolmar. Megyek, megnézem őket élőben is.
http://www.erfaker.hu/index.php?mid=1 http://www.hitachi.hu/hu/showmachine.jsp?Model=CG32EA&Prod=HITACHI&Menu=200 http://www.komatsu-zenoah.sk/ http://www.makita.hu/index.php?pg=91 http://members.chello.hu/fluxus/dolfuka.htm Az erfakernél vannak Kaaz, Sarp japán gépek , mitsubishi , honda , kawasaki motorokkal. Nem ismerem őket , de rosszak nem lehetnek.
Szia Az McCulloch-ról nem sok jót halottam. Nem igazán tudom hogy mennyit szeretnél rá költeni, de szerintem még egy kicsit szánjál rá. pl : Hitachi CG32EA 1,7 LE, 31,8 cm3, négyágú késsel és damilfejjel. 98000 Ft Kiváló minőség , megbízható, teljesen egészében japán Nekem most a Cg51Ea változat van. 30 üzemóra után teljesen meg vagyok elégedve, semmi probléma nem volt vele.
Komatsu-Zenoah BC 3500 1,6 Le , 33,6 cm3 3 ágú késsel damilfejjel, kb: 100000 Ft Nagyon jó gép, Forest 240 tudna bővebben írni róla, 120 liter benzin elfogyasztása után most is vígan "ordít" .Egy pár száz forintos szimering cserét leszámítva semmi problémája nem volt. Japán gyártmány, esetleg a Komatsu európai gyárából Hollandiából származik.
Esetleg még Dolmar MS 330 U / Makita BCM 3300. 1,32 LE 32,6 cm3 94000 Ft Mitsubishi motor, katalizátoros, ezt kiütve kb 1,7 Le-re nőhet a telesítmény.
Szóba jöhetne még Stihl , Husqvarna , Honda , de ezek nem férnek bele ebbe az árkategóriába.
sziasztok! bozótvágó vásárlásán gondolkozok, ennek kiválasztásában szeretném kérni a tapasztaltabbak segítségét. arra kellene, hogy a kb 2000 nm-es kertemet néha kitisztogassam. 2-3 centi átmérőjű hajtásokkal van tele. milyen teljesítményű gép jó ilyesmire? és mire való a négyágú kés (amit általában adnak a géphez), és mire a háromágú dikicskés? én eddig ezt néztem ki, beszéljetek rá vagy le (inkább rá, mert többet nem nagyon van kedvem rákölteni :-) ) McCulloch ELITE 3325 BENZINMOTOROS FŰKASZA teljesítmény 1,6 LE/1,2 kW, vágószélesség 43 cm, vágótárcsa 25 cm, motor hengerűrtartalma 34 cm3, 75.000 Ft köszönöm a segítséget andrás
Ekkora területre már benzinmotoros fűnyíró lenne indokolt - főleg akkor, ha nem túl sok időd van a fűnyírásra. Ha előfordul, hogy nagyobbra is megnő a fű (tehát nem rendszeresen nyírod) az elektromos motor hamar kifekszik, ugyanis túlterheléstől leéghet.
600 m2-re legalább 45-48 cm vágásszélességű fűnyírót válasszál. Elektromos esetében 1500-1600 Watt teljesítmény az indokolt, motoros fűnyíró esetében pedig 4,5 LE teljesítmény. Ha önjárós fűnyírót veszel, akkor 5-5,5 LE motorteljesítmény az indokolt.
Mégegyszer: az elektromosról lebeszélnélek - ha tehetném.
Még valamit elfelejtettem: jelenleg akadozik a 38-as ellátás, de remélem rövidesen (néhány hét) megoldódik a szállítás, és akkor újra raktárról tudjuk szállítani, mint egyébként ez normálisan lenni szokott.
Az AL-KO 38 VLE Comby Care kiskertekben ( 300-500 m2 területre) tökéletesen megfelel, persze nem versenyezni kell vele, de kíméletesen használva jól megoldja a gyeplazítás és szellőztetés feladatait. Sok működik már ebből a típusból és eddig nem voltak még gondok vele. Szerintem érdemes megvenni a gyűjtőt, a felszedett dzsuva jó részét begyűjti, így lényegesen kevesebbet kell gereblyézni. Azért azt el kell mondani, hogy a gyűjtést nem úgy kell elképzelni, mint a fűnyírók esetében, itt ugyanis nincs légáram, ami a fűvet a gyűjtőbe fújná, tehát a gyűjtő biztosan nem lesz teljesen tele, de sokat segít azoknak, akik utálnak a szellőztetés, vagy a gyeplazítás után gereblyézni.
Fűnyíró YAHAMA 5.5 LE , Aluminium házas, 53 cm vágásszélességű,csapágyas kerekekkel, kardán meghajtásos 2 seb. önjárós, kuplungos késmeghajtásos, nagy fűgyűjtős profi gép jó állapotban eladó. Ár: 57000 Ft
MURRAY 5 Le Brigss motoros, önjáró, 55 cm munkaszélességű, nagy fűgyűjtős, jó állapotú fűnyíró eladó. Ár: 42000 Ft
Fűnyíró AL-KO 1600 W-os elektromos, fűgyűjtős, 48 cm vágásszélességű, fémházas jó állapotú eladó. Ár: 14000 Ft Érd: 06 203166826 MÓR Képek itt
- meg egy kerdes, a honlapon lattam , hogy rendelheto kiegeszitokent gyujtozsak..., ezt hogyan kepzeljem el [rogzitesileg]? mennyire hasznalhato? erdemes megvenni? - apropo a bolt a tietek?
- a 38-as alko szimpinek tunik, de kerdeznem mi a velemenyed a modellrol? - nem iparszeruen fogom hasznalni, talan egy szezonban 2-3x tudom elkepzelni...
A 75 méter orgonára tekintettel a Vikinget javasoltam volna ( :-) , de a tiltakozásodat figyelembe véve az AL-KO HE 700 Laser típust ajánlom figyelmedbe (700W, 65 cm).
3000 m2 nagyon nagy terület az 50.000,- Ft körüli kaszáknak. Ha néhány évig használni akarod, akkor a nagyobb teljesítményűek és jobb minőségűek közül kellene választani.