Hiába nézem én át, elő van fizetve, úgyhogy már csak itthon nézegetem :o), aztán kitalálom, hogy melyiket tudnám magamon elképzelni.
A blézerekből nekem is van pár kedvencem, de nem érzem még eléggé bátornak magam hozzá. Pedig a meglévők mellé nagyon kéne valami tavaszias is...
Én most próbálok leszámolni a farmerrel (már csak 1 db van :o)... remélem sikerül.
(off, de nagyon. Panni ma tök önállóan kérte a bilit, és már háromszor pisilt, együtt vittük ki, ő húzta le, köszönt el tőle. :o))))) Édes!
Még a végén nem várunk nyárig a pelusról leszokásról, és mindezt úgy, hogy nincs nyaggatva. :o))))
Ja ezt meg tegnap vartam neki. :o)
Megint ő járt jól. Annyira nincs fiús anyagom itthon... Muszáj mostmár elmennem venni, mert szegény Bencus reklamálni fog.
Szóval Panni gatyája, természetesen zsebekkel, az alját azt hiszem össze fogom gumival húzni egy picit jobban. Ezt gumicérnával próbáltam, de valamiért nem működött. Illetve sejtem. A legutóbbi gumicérna használatból maradt az orsón és szerintem szép lassan kitekeredett, nem volt feszes így tök olyan, mintha simán körbevarrtam volna az alját.
Ktimó! Sajnos ez bolti darab, én nem tudok horgolni sajnos. Pedig milyen klassz lenne. :o) Esetleg ha lesz minta én is kérem szépen, aztán körbekérdezek a nagynénik között, ki unatkozik otthon.? Mind köt és horgol... :o)))
A pocakbetétes, kipótolt nadrág volt nekem a legkényelmesebb. Mindjárt lefotózom neked, ha gondolod, hogy hogyan van megoldva. Még épp titthon van, eladtam, de valszeg neked rövid lett volna a szára. :o)
Igaz, hogy ennek hátul is van pótlása, meg körbe gumis, de nekem nem gyűrődött össze a nadrág, nem húzta annyira össze a gumi. A gombal van levarrva a gumi egyik vége, a többi részén pedig szabályozhatod a bőséget. :o) Én nagyon szerettem. Kipróbáltam, hogy bandázzsal takarom el a "lánykori" nadrágomon a nyitott zippet, de alig vártam, hogy hazaérjünk és letépjem magamról a nadrágomat.. folyton lecsúszott, igazgatni kellett...
Farmert is vettem, az volt olyan, hogy kinyúlt és állandó jelleggel lecsúszott... Csípőnél volt elvágva, onnan kipótolva a dupla pamuttal... még szerencse, hogy volt benne egy "madzag" azzal valahogy magamon tudtam tartani. :o)
LInk nincs, csak lementett albumok. Angol, német jöhet? (francia?) Mindjárt keresem..
Kdatta, ez szerintem si nagyon édes, én most azt találtam ki, hoyg a halászsapiból kéne egy bélelt átmeneti verziót varrni, a bélés és a felső anyag közé pedig füleket befogni, ezzel együtt megkötős is lenne.. Kustraerától kaptam még egy aranyos trükkös kendőt ami szintén takarja a fület, és meg lehet kötni áll alatt, csak farmerből van, az meg most még nem elég meleg.. MI lehet az a melegebb anyag, aminek az esése is jó és már azért tavaszias?
Igazándiból nem is a Burda hibája ez talán, hanem az új trendé, sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a minőségi anyagokra, a szabásminták sokszor elnagyoltak (és már megint a piszkafák járnak jól..). Egy jó taktika: először a munkafüzet elején a ruhák rajzát érdemes alaposan megnézni, úgy lehet, hoyg tönn beindítja a fantáziád, hiába vagy kreatív, az elkészített modellek, vagy pláne a manökenen bemutatott már lekorlátoz.. Nekem a márdiusiból is tetszik jópár modell, jellemzően pont azok, amiket még pocak nélkül sem tudnék hordani.. :D (Pl. Mrs. Jagger esküvői szerkójának átirata?? Bírnám, h tudnék ilyen blézert varrni és viselni.. :D)
OKs, Sára belecsapott a tasztba, egy tök hosszú hszom szállt el.. Inkább megírom több részben..
Arci, köszi előre is, egyelőre a nadrág szm lenne egyedül sürgető, minden mással kapcsolatban vannak megvalósítandó ötleteim, de még anyagaim is talán.. : D Ezzel kapcsolatban azok véleméynét kérdezném ki, akik már voltak kismamák: olyan nadrágot szeretnék, aminek a hátsó része teljesen hagyományos, csak a pocak felől van kikerekítve és duplán fogott elasztikus dzsörzével kipótolva. Ennek a felső derékrészébe terveznék egy olyan korcot varrni, amibe széles, puha gumit fűznék- ezt a nadrág hátsó részének oldalába varrnám bele, és gomlyukaznám, hoyg állítható legyen.. Szerintetek ez működne? A korbbi kipróbált verzióim a, amikor az eleje elasztikus, de aháta tiszta gumis, na, ennek az letta vége, hogy az elasztikus rész nyúlt a gumi után, hátul összegyűrődött az egész gatyó, elől meg túlnyúlt és nem tartott a pocakrész. Aminek meg körben elasztikus anyagból votl a dereka, az meg a harmadik mosás után alles zusammen csúszott lefelé a pocakomról - most is ilyen nadrág van rajtam, nagyon klassz, mert ha felveszem, fél órán át jó, aztán csúszik lefelé a semmibe, akkor elkezdem felfelé rángatni, onnatól meg lavórbaállós fazonba megy át.. :S. (Kertszénacit ne ajánljatok, mert olyat biztosan nem vagyok hajlandó felvenni.. akkor inkább már hózentróger.. :D)
Ezkriszti, köszi a szm felajánlást (és bocs a kései reagálásért), de Amarantától megkaptam az összes Burdás és Kismamás szmt.. sajna, pont ezt a körben behúzzuk gumival módszert szeretném valahogy kiküszöbölni..
Segítséget kérek. A varrógéepmmel nem varrtam pár napig, most meg olyat csinál, hogy a felső szál kihagy öltéseket, az alsó meg csúnyán összegubancolódik. A tűt kicseréltem (bár úgy látom, semmi baja a réginek), a feszesség jónak tűnik.
kdatta! Nagyon édes ez a sapi. Saját munka? Én is szeretnék a lányoknak horgolni vagy költni hasonlót, de hiába kutakodtam eddig a Picasa-n. Nincs valakinek lementett linkje valami hasonló sapihoz?
Na ez az én bajom is. Annyi kreativitás belém is szorult, hogy ne csak az újságban látott anyagból varrjam meg az adott darabot... De lemondani meg nem akarom egyelőre az előfizetést. Ha továbbra is ilyen marad, akkor nincs mese, hagyom a francba... Azokból a burdákból tudok csemegézni, amit a szülinapmra kaptam. Tavaly tavasziak. Abban vannak számomra is tetsző darabok. :o))
(Figyu, ha nem extra kitérő neked elküldöd azt a februári tunika szmt? :o)))) Plíz :o))
IO! Én nem szoktam használni közbéléscsíkot, szerintem nem lényeg. Elvileg a kivágás megnyúlására ajánlják. Méterben lehet kapni Pesten a Burda boltban, egy 1,5 centis csík amin középen fut egy láncöltés. Én azt tapasztalom, hogy nem nyúlik meg az ujjakörben és a vállvarráson a felső, a többi helyen pedig nyúlnia kell, úgyhogy oda úgyse tennél.
A 1,5 centi kell, bár én többnyire 1 centit használok arra állt rá a kezem a vágásnál. A felhajtásoknál természetesen többet hagyjál.
Egyébként ha varrni akarsz szerintem először ne elasztikus anyagokkal kezdj, mert ha nincs lockod vagy valami nagyon profi alapgéped akkor nem lesz olyan a végeredmény. Én anno mindig elkeseredtem, mert megnyúlt. A régi alapgépemen az ikertű is halálos volt, az elasztikus öltés is, szóval miután megvarrtam én csak otthon mertem felvenni :-)))
Jön a jó idő, keress vásznat vagy valami jó tartású anyagot és abból varrj. Jól lehet szabni, szépen lehet varrni! :-)
Katbo! Teljesen magamtól tanultam meg varrni, illetve a Burdából. Ráadásul nem is az egyszerű modellekkel kezdtem, hanem a két-három pöttyösökkel. Nekem kell a kihívás. Van egy könyvem ami sokat segített ha elakadtam, illetve mindig elővettem egy bolti ruhát és próbáltam megfejteni a titkot.
Kdatta, IO! Köszi a szurkolást :-) Én várom a lapos sarkús időszakot, most kezdtem besokallni a sok elegáns élére vasalt ruhától :-) Persze ahogy ismerem magam, két hónap után sírni fogok egy kis szoknya után. De talán megtalálom az arany középutat.
Kdatta, a Burda szerintem is nagyon gagyi lett az utóbi időben. Nekem 10 évre visszamenőleg mindg megvan, de a múlt havit már nem vettem meg, és ezt sem fogom. Minek, úgyse varrok belőle semmit. És az is unalmas, hogy egy modellt eladnak benne négyszer csak más anyagból. Akkor inkább tényleg megveszem a Patrones magazint ami igaz, hogy háromszor annyiba kerül, de abban nagyon klassz és egyedi ruhák vannak.
IO! Holnap scannelős napot tartok, küldöm neked a kismamaruhás képeket. Aztán a többit emilben megbeszéljük. Amúgy is lógok neked egy válasszal ;-)
Sapival én is bajban vagyok. Kacérkodtam a Tilda féle sapival, de rá kell jönnöm, hogy nem a legideálisabb megoldás nekünk. Mivel úgy tűnik Panni is füles (érzékeny a füle) Kénytelen vagyok olyan darabot ráadni, ami véd is valamit. Ha aTilda-t belehúzom a fejébe akkor jó kis munkásemberes lesz... szerintem.
Mi tavaly ilyen horgolt sapiban nyomtuk, váltva mindenféle vászon halászsapikkal, mikor már nem fújdogált a szél.
Itt jól belehúzva szegénynek a fejébe, mert nem volt melegünk a kiránduláson... (már minden nálunk lévő és felvehető réteget ráadtam a gyerekekre, tényleg kiszámíthatatlan az áprilisi idő)
Megkaptam ma a Burdát...hát ismét nem ájultam el tőle... Úgy várom mindig, aztán annyira csalódnom kell. Nekem egy kicsit ultramodernek a vonalvezetéseik... Maradi vagyok? ;o)
A tavaszi ruhatáram még mindig csak két db nadrágból áll... :o) Jó vagyok... :o)))
IO! Mit szeretnél megnézni az ikertűs varráson? A lényeg, hogy a munkád színén varrsz vele. Nekem eléggé feszes az alsószálam, ezért volt, hogy összehúzta a varrást, de ha az orsótartó bobbinon lévő pici csavaron lazítasz, akkor ez a gond is megoldódik. Eddig nem sok színű cérnából volt rögtön két gurigám, ezért azt csináltam, hogy feltekertem egy orsóra, és azt tettem a második spulni helyére.
A Vgc-ban kétféle tűt kaptam, stretch illetve sima anyaghoz való. Ma bementem a Crb-be, de ott csak egyféléről tudnak... Ráadásul az az egy nekem nem is tetszett. Kb 1,5mm-re volt egymástól a két tű...
Ja igen, a munka színén varrok a tűkkel, a felhajtást én levasalom, legombostűzöm, és még a steppeléshez használatos sorkövető alkalmatosságot is felteszem a gépre, hogy tuti práhuzamosan haladjak a munkám szélével, aljával. :o)))
:DD Aztán meg ha fél éves lesz a babóca,azon háborgsz majd, hogy Téged mindenki farmerra, meg sportcipőre kárhoztat.. :D
Én még mindig csak fejben varrok, pedig már nagyon neki kéne állnom, mert egyszerűen utálok kimenni az utcéra a mostani cuccaimban - ha nem találok rövidesen jó nadráganyagot, kénytelen leszek elmenni ruhát venni.. :(
Elvi kérdések: a Burdában az összes elasztikus felsőhöz azt írják, a karköröknél és nyakkivágásnál formára igazítható közbéléscsíkot kell belevasalni- a bóti cuccoknál még csak mutatóba sincs ilyen.. Kell? Másik: mindenhol 1,5 cm varrásráhagyást ír.. tényeg kell ennyi? És még egy: nem tud valaki egy jó videós/ fényképezős ikertű tutorialt a neten?
Kdatta, a kis csíkos Panni-felső tüneményes lett, irigyellek a modell miatt is- Sáráról többnyire csak suhanófélben lehet képeket készíteni.. :D (Lassan csak idevánszorog a tavasz.. egy kislány fejére ilyenkor milyen sapit lehet tenni, amitől nem idióta jómunkásembernek néz ki?!!)
Újra megnéztem a képtáradat. Eljuthat az ember lánya ilyen szintre a ruhavarrásban, ha nem tanult varrónő? Te tanultál varrni, vagy egyszerűen ilyen ügyesen születtél?
Jolcsi, megnéztem az nlc-n a dolgaidat, de egyszerűen nem tudok oda írni, mert mindig elszáll. Egyébként is kész katasztrófa mire sikerült megnyitnom 1-1 képedet, tetű lassú lett az új design miatt.
A lényeg, hogy gyönyörűeket varrtál! Nagyon szép munka mind, különösen a két hímzett blézer tetszik. A fodros galléros melyik modell?? És a saját anyagából van a fodor rajta? Nem látom jól a képen.
Most min ügyködsz? Tavaszi tervek?
Egyébként tegnap nem jutottam el a Kenuába, alig volt időm berohanni a VGC-be illetve a szemben levő I love Texil-be. Most az I love Textil és a Megbolondultunk bolt ugyanaz?
Én még mindig nem varrtam semmit. Sem időm, sem ihletem nincs :-( Egyébként rájöttem, hogy tele a szekrényem tavaszra való ruhával és nem akarom nagyon bővíteni, mert remélem, hogy jövő tavaszra már hárman leszünk és akkor úgysem fogok kosztümben járni. Meg a nyári ruhákat sokkal élvezetesebb (és könnyebb ;-) ) varrni.
Ezért is nem jelentkeztem végül Vogue ügyben - bár nagyon csábító volt a Kicsoda által megküldött leárazásos nap. Most egy kicsit átalakítom a ruhatáram, olyan rucikat akarok varrni ami lapos cipős, kicsit kényelmesebb sportosabb modell, hogy majd ki tudjam használni az elkövetkezendő időkben.
Majd még megálmodom az éccaka. :o)) De előtte úgyis kértem volna szülői engedélyt! :o))) De ez már megvan! Pusssz :o)))) Ja csak nem Győrbe, a Berthe által javasoltra... ;o) Oda meg elég a fénykép.
Majd még megálmodom az éccaka. :o)) De előtte úgyis kértem volna szülői engedélyt! :o))) De ez már megvan! Pusssz :o)))) Ja csak nem _Győrba, a Berthe által javasoltra... ;o) Oda meg elég a fénykép.
És ez itt OFF, de a babásba most nem tudok bemenni: amit IO is javasolt: ha el akarod küldeni Győrbe a tündéri babát nagyon szivesen " kölcsönadom" :)) ON
Annyira dühítő, hogy a légitársaságok emberei menyire nem vigyáznak az emberek cuccaira. :o(
Nekem csomagom még nem tűnt el. A Páromnak igen, de az szerencsére meglett. Viszont tavaly nyáron a babakocsink kuploláját törték el. Ahhoz képest, hogy állítólag nem megy a csomagtérbe, simán bevágták a bőröndök közé. Egy két súlyosabb darabot rádbotak... Mikor megláttam a futószalagon a kedvenc kocsinkat (80ezres...) elsírtam magam. OK, hazajöttünk és meg lehetett csináltatni.
Mi még mindig jobban jártunk, mint az az utastárs, akinek a bőröndje apró darabokban jött a szalagon. Teljesen kemény bőrönddel ezért nem szabad repülni, a legjobb a félkemény.
A barátnőm Tunéziában idegenvezető, kint él már évek óta, ő mesélt még rémtörténeteket, hogy milyen állapotban kapják vissza az utasok a csomagjaikat... és akkor a lopásokról még nem is beszéltünk...
Kriszta, :(( de legalább a kompenzáció eredményét mi is élvezhetjük :))
A pw csoportvezetőnk már a kezdetektől mondta, hogy minden munkánkat fényképezzük le. Ennek eleinte nem sok értelmét láttam, most meg milyen jók lennének a képtárba ( mondjuk a régi babák, még a spontán antikolás előtt :))