Keresés

Részletes keresés

Tesla.voltam Creative Commons License 2025.07.19 -1 1 41703

Majd kiderül.

És nálam nagyon nincs jó üzenete, hogy félnek tőle, mint ördög a tömjénfüsttől.

De megfordítom, H-val nem (sem) lenne kérdéses a körzet, több szavazattal. Győzteskompenzáció van. Csak az szól ellene, hogy nem megbízható elvtárs. Én meg pont ezt várom el. Én a sajátom lopását sem vagyok hajlandó elnézni, semmilyen nagy jó érdekében. (a fidesz is így kezdte anno, csak a baloldal média túlsúlya miatt lopunk, muszáj - és hova jutottak)

Előzmény: Doll, a stílusteremtő (41697)
Tesla.voltam Creative Commons License 2025.07.19 -1 2 41702

H. bizonyította, hogy belül sem csukja be a szemét. Ha visszalép, akkor tényleg csak egy "újságíró" lesz belőle.

A Momentum azzal segített, hogy visszalépett (ahogy mindenki), mert lehet döntő akár 3 % elveszett szavazat is. Viszont ez így nem "megegyezés", amit annak idején feltételeztél. És nem korrekt, egy bizonyított, nem korrumpálódott képviselő álljon félre a nagy jóért egy ismeretlen javára, hogy siker esetén empé-nek legyen teljhatalma.

Kicsit magamnak is ellentmondva lehet, hogy kellene a 2/3 nekik, mert tisztán demokratikus eszközökkel nem lehet lebontani a ner-t (lásd a nálunk nem ilyen súlyos eset Lengyelországot), és nem biztos, hogy abban a Kutyák partnerek lennének.

Előzmény: doncike (41690)
Tesla.voltam Creative Commons License 2025.07.19 -1 1 41701

Anulu nem edző, hanem klubvezető. Akinek kiesett a csapata az nb1-ből, de arról beszél minden meccs után, hogy nyert a csapat, pedig egyébként az mlsz és mindenki összefogott ellene. Eközben talicskával hordja haza az egyesület pénzét. Az edző (az egyik miniszter) a 8 igazolt játékos mellett arról beszél a klubhonlapnak, hogy a legnagyobb problémája a rengeteg kiváló játékos, hogy tud mindnek játéklehetőséget adni. A klubhonlap szerkesztőja (miniszter 2) minden nap a remek eredményekről ír, a teltházas meccsekről, a fantasztikus hangulatról.

Az elnökválasztás előtt meg szétnéz a helyi legutolsó kocsmában, és a legsúlyosabb alkeszeknek fizet 1 felest és 2 sört, meg ad 1 zacskó szotyit, és meghívja őket a következő elnökválasztásra szavazni.

Előzmény: pfffffffff (41682)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.07.19 -4 1 41700

Kicsoda?

Aki egyszer kikerült a parlamentből, többet a büdös életben nem kerül vissza, ezért ragaszkodik mindenki veszettül a székéhez, mert nem értenek semmi máshoz (kevés kivételtől eltekintve).

Előzmény: Doll, a stílusteremtő (41699)
Doll, a stílusteremtő Creative Commons License 2025.07.19 0 0 41699

és egy megújult politikai palettán újraindul 4 év múlva

Előzmény: Doll, a stílusteremtő (41696)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.07.19 -5 1 41698

Úgy látom, az ellenzéki szavazók megint irreális várakozásokba hergelik bele magukat, mint 2018-ban vagy éppen 2022-ben, és vélhetően keserű lesz az ébredés.

Ami marhaság egyébként, a 4 db fideszes 2/3 után egy szoros vereség is jó eredmény lenne az ellenzéknek, a szoros győzelem pedig bravúr.

Ráadásul sikerült megszabadulni Gyurcsánytól (a fő kolonctól), és valószínűleg a semmirekellő ellenzéki pártok többségétől is, ami már egy sokkal jobb helyzet, mint ami eddig volt.

Viktor nagy küzdő, le lehet győzni, de nem adja ingyen, így nagyon megverni nehéz. Ilyenre utoljára 1994-ben volt példa, azóta legfeljebb szoros vereségei voltak, ami után mindig sikerült egyben tartania a tábort, pedig volt már ennél nehezebb helyzetben is.

Doll, a stílusteremtő Creative Commons License 2025.07.19 0 0 41697

Budapesten erősen vezet a Tisza előtt, nincs szükség Hadházyval egyezkedni Zuglóban.

Előzmény: Tesla.voltam (41681)
Doll, a stílusteremtő Creative Commons License 2025.07.19 0 0 41696

https://www.facebook.com/share/p/1F5WnWHhFx/

Vidéken fideszes fellegvárakban már döntetlen közeli az állás, akkor vajon rá van-e szorulva a Tisza Hadházyra és a többi óellenzékire vagy sem és vajon egyszerű többséggel vagy 2/3-al fog a Tisza nyerni jövőre?

Hol van az megírva, hogy egy képviselő örök életében ogy képviselőnek kell lenni? Kihagy egy ciklust és egy megújult politikai palettán újraindul 45 év múlva, ahogy a Momentum is teszi majd vélhetően egy arányosabb választási tv. alapján. 

solozo Creative Commons License 2025.07.18 -1 2 41695

:-)))))))))))))))

Ez mekkora egy fasz, és még Adyt is plagizál a Fruzsi :-D

Előzmény: doncike (41691)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.07.18 -4 1 41694

nincs még sok fogalmunk arról, milyen politikus, viszont amit eddig csinált, azt szerintem remekül csinálta, eltekintve a pár - kétésgtelenül igen szerencsétlen -beszólására.

Mármint mit csinált remekül?

Nagyokat mond, ezt tényleg jól csinálja, érzi a korszellemet (és/vagy a mögötte állók), egy igazi influencer politikus.

Hogy kormányzati kompetenciája mennyi van, nem tudjuk, de az, hogy futballista feleségként és Gulyás Gergely évtizedes cimborájaként is csak a Diákhitel Központot bízták rá, sok jóval nem kecsegtet.

Ennél még Szijjártó futsalos haverjai is többre vitték a külügyben...

Előzmény: Fatboy Slim (41692)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.18 -1 0 41693

Akkor rendben.

Illetve azt is gondolom, h nem lesz hosszútávú MP szerepe. Őszintén szólva, ha leváltaná a Fideszt és lerendezné a gyurcsányi örökséget, hozna valamiféle megújulást és megtisztulást mindkét oldalon, akkor ő a saját politikai szerepét kimaxolná.

Előzmény: Fatboy Slim (41692)
Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.18 -1 0 41692

én teljesen értem, hogy mit értettél, Tonio viszont utalt MP hajdani fideszes státuszára, 

nincs még sok fogalmunk arról, milyen politikus, viszont amit eddig csinált, azt szerintem remekül csinálta, eltekintve a pár - kétésgtelenül igen szerencsétlen -beszólására.

Annyit biztosan mondhatunk, hogy nem fog lefele kilógni a mai általános hazai politikusi szinvonalhoz képest

Előzmény: pfffffffff (41689)
doncike Creative Commons License 2025.07.18 -1 1 41691

"Ez van, ha az ember pontos, reális, elfogultságmentes elemzést nyújt."

El vagyunk mi veled kényeztetve, nem igaz? :D :D :D

Skrabski Fruzsina, te vagy az? :D :D :D

Előzmény: Tonio 2.0 (41673)
doncike Creative Commons License 2025.07.18 -1 0 41690

"A többire: igen, se a Momentum, se H. nem óellenzék. Csak empé erre hivatkozva akar mindenkit kinyírni a nem-fidesz oldalán"

Az "óellenzék" nem egy objektív fogalom, amit lehet helyesen vagy nem helyesen használni.

MP ezt abban az értelemben használja -- meghatározva, hogy kivel nem fog együttműködni --, akik részt vettek már olyan politikai összeborulásban, amiben Gyurcsány is ott volt.

Lehet azon vitatkozni, hogy ezzel egyébként értékes emberek és/vagy pártok is fennakadnak szűrőn -- és abban egyet is értünk, hogy ténylegesen vannak is ilyenek.

De attól még igaz, hogy ez vízválasztó: ha csak egyet is beenged, akár csak az előválasztására is, akkor sokkal több szavazót veszít, mint amennyit esetleg ezzel nyer.

Azt a szándékot is értem, és egyet is értek vele, hogy kellene a kontroll egy majdani Tisza-kormánynak is.

De ebből a szempontból még direkt jó is, ha Hadházy annak a kormánynak is ellenzéke lesz, és nem a része.

A kívánatos állapotnak továbbra is azt tartom, hogy a Tiszának egyedül legyen egyszerű többsége, de legyenek potenciális szövetségesei kétharmados törvényekhez. És lehetőleg a DK legyen az, mert akkor megint megette a fene az egészet. (Szerintem Klára most már kifejezetten erre játszik.)

Ezért volt rossz lépés szerintem a Momentum részéről, hogy eleve visszalépett.

Maradtak a Kutyák, mint lehetséges értelmes szövetséges -- vagy az egyedüli kétharmad, ami szerintem gyorsan szét fogja kapni a Tiszát.

Előzmény: Tesla.voltam (41674)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.18 -1 1 41689

Csúcsvezető alatt nagyjából azt értem: ő a projekt arca, a védő pajzsa és a szóvivője. Az a személy, aki (legalábbis jelenleg, vagy még) hitelesen és meggyőző erővel tudja képviselni az ügyet, és mint amolyan tyúkanyó, vagy vezér bika, szépen maga mögött tartja a hátteret és folyamatosan pajzsként védi őket. 

Jelenleg ezt látom.

Orbán mit csinál? Mindenkit maga elé lökdös. Hiszen mindenki pótolható, nincsen szakmai funkciónárius, akiért kár lenne. Varga Mihályon kívül nincsen szakemberük. Feláldozható hülyék vannak, akik bármikor pótolhatóak, hisz a seggnyalók ott állnak sorban.

Előzmény: Fatboy Slim (41688)
Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.18 -1 2 41688

gondolom, a csúcsvezető alatt itt értendő, hogy MP volt eddig az első, aki mögé beállt egy másfél milliós tömeg. ilyen nagyságrendet eddig sem MZP, sem Vona, stb nem tudott összekürtölni. 

Brüsszelben meg nem lesz nehéz dolga, ő az, aki Orbán ellenfele. máris megkapja azt a támogatást, amit eddig szerintem senki

Előzmény: Tonio 2.0 (41684)
van_Persil Creative Commons License 2025.07.18 -19 1 41687

Nehezen hihető, hogy egy magyarellenes, ukrán nacionalista épp a saját nyelvén ne tudna rendesen graffitizni, sőt, csak bizonyos betűket tudna helyesen leírni, másokat meg nem

A mostani falfirkák szövegszerűen egyeznek, illetve erős átfedést mutatnak egy 2021-es, igazoltan az oroszok által elkövetett akcióban használt megfogalmazásokkal, miközben ukránul is éppolyan változatosan lehet csúnyákat írni, mint magyarul.

Bradanek F Creative Commons License 2025.07.18 -10 1 41686

Krisztus keresztje hozza el a valódi felszabadulást – nem Marx és a szovjetek

Nem boldogabb-e az a nemzet bibliai értelemben, amelynek nemzeti és kulturális szimbóluma is a kereszt? Nem az a mondás, hogy „menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet”? 

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.17 -1 1 41685

Azért mert nem engedték előre, attól nem lehet az? Jelenleg nem úgy viselkedik? Nincs jó stratégiája? Én értem, hogy ő csak az Orbán rendszer tünete, de eddig hasonló sem volt. Pedig én nagyon vártam.

Előzmény: Tonio 2.0 (41684)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.07.17 -3 2 41684

És valószínűleg ezért tudom MPt elfogadni, mert ő ugyan ezt testesíti meg. A csúcsvezetőt, aki mögött biztosan van egy megfelelő háttér már, efelöl semmi kétségem.

Tejóisten... Csúcsvezető? A faszi egy B, vagy inkább C kategóriás fideszes káder volt, aki a felesége révén mit kapott meg? A Diákhitel Központ vezetését... Csúcsvezető egy Csányi Sándor, bármit gondoljunk róla.

Hogy milyen megfelelő háttér van mögötte, azt szerintem egyikünk sem tudja (én biztosan nem), de szerintem te is csak reméled.

Amit tudunk, a katona meg a színész... Bár ők nem párttagok (tudtommal), ahogy a Tisza Szigetesek sem, egyelőre.

Ha jól tudom, van kb 25 párttag. Ebből mennyi lehet a döntéshozó?

Szerintem kettő.

Magyar Péter és a rendező srác (Radnai Márk).

Ez azért nem sok.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy a Tisza minden idők leginkább centralizált pártja, a Fideszt és a DK-t is megelőzve.

Ez mondjuk engem nem zavar, szerintem nem gond a centralizáció - egy pártot nem lehet bázisdemokrata alapon működtetni, ez a korai Fidesznek és az LMP-nek sem ment.

Előzmény: pfffffffff (41682)
Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.17 -1 1 41683

"A beszélgetésben szóba kerültek az oligarchák és Mészáros Lőrinc is. A miniszterelnök elmondta, hogy nemrég végignézte az általános és középiskolai osztálytársait:

Én ott egy milliárdost sem látok

– jelentette ki. A miniszterelnök hozzátette, hogy három elvárása van a milliárdosokkal szemben: a törvényeket be kell tartani, az adót be kell fizetni, és munkát kell adni az embereknek."

nincs itt semmi latnivalo

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.17 -1 0 41682

Én edző vagyok, ezzel a fejjel tudok gondolkodni. A jó edző/miniszter elnök (aki a Te szavaiddal talán a politikus is) az egy jó manager. Aki mindenért vállalja a felelősséget és előad a publikum felé. Sokáig Orbán ilyen volt egyébként. Majd ez a jó manager körbe veszi magát jó szakemberekkel. Ezek lesznek a miniszterek, akik hozzáértők, de managerek is egyben. Ha akarom, akkor Pintér egyébként ilyen, aki valamennyire egyben tartja a mérhetetlenül alulfinanszírozott rendvédelmet sok éve.

És valószínűleg ezért tudom MPt elfogadni, mert ő ugyan ezt testesíti meg. A csúcsvezetőt, aki mögött biztosan van egy megfelelő háttér már, efelöl semmi kétségem.

De azt ki kell hangsúlyozni, hogy a jó vezető nem szervilis mocsárral veszi magát körbe, hanem olyan emberekkel, akik is bátrak, ha ellent kell mondani. És ilyen a mostani kormányban már nincs. Ezért fognak bukni.

Tesla.voltam Creative Commons License 2025.07.17 -1 0 41681

Beszarok, gugerit eddig sem tartottam semmire, de ez mi?

https://www.facebook.com/share/r/1G2PvzB4b1

Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.07.17 0 1 41680

Nézzünk egy TOP 7 listát, avagy kik voltak Orbán Viktor legjobb miniszterei:

- Járai Zsigmond (1998-2001, pénzügy)

- Martonyi János (1998-2002 és 2010-2014, külügy)

- Pintér Sándor (1998-2002 és 2010-, belügy, hangsúlyozottan belügyminiszterként)

- Pokorni Zoltán (1998-2001, oktatás)

- Rockenbauer Zoltán (2000-2002, kultúra)

- Stumpf István (1998-2002, kancellária)

- Varga Mihály (2001-2002 és 2013-2025, pénzügy)

Amúgy lehet, hogy a szakértelem tényleg bolsevik trükk, mert nagy részük MSZMP-s volt. :)

van_Persil Creative Commons License 2025.07.17 -19 0 41679

Az oktatásért is a a Pintér felel... Az elödei között van egy Eötvös József, egy Eötvös Loránd, meg -bár duzzogva, de- egy Klébersberg Kunó.

A Baross Gábor "utódja" meg csak áprilisi tréfa lehetett...

Előzmény: pfffffffff (41677)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.07.17 0 0 41678

Micsoda? Nem a konkrét emberekről mondtam véleményt, már te is szalmabábbal jössz? Nálam biztos nem Pintér felelne az eü-ért oktatásért, Lázár semmiért, a honvédelmi minisztert nem ismerem.

Hanem arról írtam, hogy a politikát politikusok csinálják.

Ez a világban mindenhol így működik.

A filozófuskirályok gondolata Platón óta viszonylag kevés helyen valósult meg.

Nem feltétlenül a legokosabb ember vagy a legjobb szakértő a legjobb vezető... (bár ez is jó kérdés, hogy ki számít jó szakértőnek, főleg ha A és B "szakértő" egymás szöges ellentétét képviseli, akkor ki dönti el, hogy kinek hisz? ki hoz erről döntést? a politikus. és a politikus politikai döntést fog hozni).

Viszont a jó politikus jó szakemberekkel veszi körül magát, aki hasznos tanácsokkal tud szolgálni.

Persze a döntés felelőssége a politikusé, ő indul a választásokon, nem a szakértő.

Előzmény: pfffffffff (41677)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.17 -1 0 41677

Ezért lesz minden posztra olyan ember, aki legalább a főnöknek meg akar felelni. A honvédelemért egy olyan bohóc felel, aki tisztelegni sem tud, az oktatásért és egészségügyért meg Pintér Sándor.

Lázár meg mindenhová zúdítja, hogy az agráriumért vannak, miután az elmúlt két évben kinyírták azt telibe.

Hozzáértő emberek nélkül nem lesz fejlődés.

De neked jók ezek, én elfogadom. Nekem ez már nem elég. És MP sem lesz elég, ha ezeknek a nyomába fog lépni. De először váltsa le őket. Majd utána a következő lépésen ráérünk elmélkedni.

Előzmény: Tonio 2.0 (41676)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.07.17 -1 1 41676

Szakértői kormány nekem a rémálmaimban szerepel, a politikát politikusok értik, csinálják (jól, rosszul), ők menedzselnek, nem orvosok, tanárok, pékek, kőművesek vagy katonák (láttunk már katona minisztert, hát izé...), egyébként az eü miniszternek sem kell feltétlenül orvosnak lennie, OK, lehetőleg ne rendőr legyen, de simán lehetne eü-i közgazdász is például.

Egyébként amint az illető úgy tevékenykedik, hogy az a célja, hogy újraválasszák, máris politikusként kezd el viselkedni, ezért szakértői kormányok nincsenek (bármit jelentsen is ez), vagy csak rövid ideig, mondjuk gazdasági válsághelyzet idején, vagy ha nem tudnak megállapodni, hogy ki legyen, mert senkinek sincs többsége, és akkor átmenetileg kiegyeznek egy ilyenben, és le is köszönnek, az új választásokon nem indulnak.

A politikát pártok csinálják, ők indulnak a választásokon a politikusaikkal, ez van, jobbat még nem találtak ki.

Előzmény: pfffffffff (41675)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.17 -1 0 41675

Én abszolút támogatom, hogy senkivel nem áll szóba. Ezzel kezdte, és ehhez tartja magát. És remélem, hogy a retkes dkt bedarálja. Valójában a kutyák érdemlik meg egyedül, hogy megmaradjanak. Hadházi mindig elmondja, hogy neki van állása, erre nincs rászorulva. De azért térden csúszott a házmester előtt, hogy le tudja rakni mégis a képviselői esküt. 

Persze az én álmaimban egy szakértői kormány szerepel, ahol olyan emberek vannak pozíciókban, akik tényleg értenek ahhoz, ami rájuk van bízva.

Előzmény: Tesla.voltam (41674)
Tesla.voltam Creative Commons License 2025.07.17 -1 0 41674

A végére:

Nem, az nem tárgyalási alap. Lehet bármilyen szar alak, ha hoz egy vesztes körzetet, de lehet bármilyen jó, nem kell, ha nem muszáj. (ezzel nem azt írom, hogy H. bármilyen csoda lenne)

A többire: igen, se a Momentum, se H. nem óellenzék. Csak empé erre hivatkozva akar mindenkit kinyírni a nem-fidesz oldalán.

Ki mit nyerne, ha H. lenne az egyik jelölt-jelölt? Az emberek a döntési lehetőséget. Én - és valószínűleg nem vagyok egyedül - egy pici reményt, hogy nem egy fidesz 2.0 kerül hatalomra. Ha nem olyan korrupt, tolvaj geci lenne a Tisza kormány, nem jelentene rájuk veszélyt H. Az borítékolható, ha azok is kezdenék a lopást, ott is borítani. De ugye nem ez a céljuk?

Előzmény: doncike (41667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!