Perselus, a te olvasatodban Piton olyan, mint egy atlagos torteto diak, aki mindenre kepes, hogy celjait elerje, azaz tipikus tapasogep, aki csak onmagat latja es a celjai megvalosulasat. Csakhogy, Piton ennel bonyolultabb a kovetkezo ok miatt: D. megbizik benne. Es hogyan bizhat meg minden idok legnagyobb varazsloja egy olyan emberben, aki a sotet oldal hive (nem biztos, hogy feltetlen hive, de kovetoje) volt.
A filmben Piton nagyon arnyalt figura, akinek nehany vonasa es gesztusa szimpatikus, de a konyvben sokkal sotetebb a jelleme. Nem tudom mire velni e kettoseget, valaki azt irta erre, hogy Rowling folyamatosan ellenorzi a filmet s tan ott mutatkozik meg az igazi jelleme.
Kulonben szerintem Harry nem igazan tudja eldonteni, hogy milyen erzeseket taplaljon Piton irant. Utalja sokszor, de a vesztelyt vallalva megis keresi a valaszt a kerdeseire es erzeseire: pl. amikor Karkov a tanterembe jon es megmutatja Pitonnak karjat.
Még annyi az "egy valamit akart" részhez, hogy ezzel azt akarom hangsúlyozni, hogy nem volt Voldi elkötelezett híve, csakis érdekből csapódott hozzá, mert segítette őt a céljai elérésében.
Piton nem gyilkos, Kotyag. Számomra abszolút pozitív a Potterutálata ellenére. Úgy tudom elképzelni (mindenféle romantikus nyáladzás nélkül), hogy gyerekként keveréke volt Draco Malfoynak (felfelé nyal, lefelé tapos) és Hermione Grangernek (szerintem Piton jó tanuló volt). Nagyra tartotta magát és nagyra vágyott (esetleg egy valamit akart nagyon görcsösen), ezért lett Voldi embere. Ez egyetlen súlyos, de nem megbocsáthatatlan botlás az életében. Piton egy csalódott, megkeseredett ember, és magát emészti a hülyeségeivel. Abban éli ki magát, hogy okosabbnak gondolja magát a környezeténél, megvet mindent és mindenkit, valahol saját magát is. A célja érdekében sok mindenre képes, de a végsőkig nem menne el. Vérmérsékletileg számomra a szangvinikus és kolerikus típus keveréke. Gyorsan dühbe gurul, és nehezen felejt.
Miert hat nem onnan lopott Hermione???
Harryvel egyetemben soha nem ertettem, hogy Lupin miert volt kepes inni Piton by hand keszitett gyogyito serlegebol...
Engem a könyvek kárpótolnak. Tegnap megint beleolvastam az egyikbe! :)))
Pont a 3-as végébe, ahol Piton nyáltól fröcsögő pofájával Pottert gyanúsítja Black megszöktetésével. Édi! :)
Rajongok, igaz, ami igaz a masodik resz nem sikerult annyira jonak, de Lochard engem karpotolt sok mindenert. Branagh total asz, csak ha nem olvastam volna a konyvet nem tudnam, miert utalja Harry ot.
Aztan meg egy fontos jelenet kimaradt, amikor Hermione magara vallalja, hogy lop Piton hobbiszekrenyebol.
Namámeginmennemkellórarendetírni... Jó volt veletek, hétfőtől megint gyakrabban járok erre, kezdődik a suli. Bahhhhhhhhhhhhhhh. Mármint a francba, meg ilyenek.
MÉG HOGY ÉN???? Mit képzelsz te, mi vagyok én? Jótékonysági intézmény? Egy aranyvérű varázsló nem alacsonyodik le odáig, hogy a szolgáit ápolja!!! :)) Na jó, csak vicceltem, természetesen megengedtem, hogy csak az étkezőben terítsen, nem kellett ágyba hoznia a reggelit, de nehéz volt eltitkolni a cslád elől. Azt azért ne várd, hogy szabadságot adjak neki, bezártak volna vmi kellemes rózsaszín árnyalatú, feltűnően puha falú szobába...
Ja igen. A kviddicset is felírhatjuk a "szívfájdalom nélkül vágható" listára, ami helyett jobbat is tehettek volna... és milyen érdekes, hogy ez is speciális effektusos jelenet, mint a repülő autó, a pók meg a baziliszk! Ennyire verni akarták a nyálukat a technikán? :(((
Viszont papucikád NAAAAGYON karaj volt! Ő és Lockhart voltak a csúcsok, ha megjelentek, tuti volt a siker! :)))
Remélem, te azér' nem rugodstad szegény Dobbyt! Te ugye bekötözted a kezeit, miután kivasalta? :))
Amúgy nemtom, ti hogy vagytok vele, de Fleur nem épp a kedvencem. Vagyis furcsa egy karakter, nagyon fenn hordja az orrát, megeminden, de az viszont aranyos volt, hogy számára a húga a legfontosabb. Kíváncsi vagyok, hogy ki fogja játszani.
:-/ Hát igen. Még egy ChalOdott ember. A kimúlásnapi partyt én is megnéztem volna. Nekem az se tetszett, amikor a kviddicspályán kergetőznek Malfoyjal. Jó, akciójelenet, megminden, de kicsit hosszúra nyúlt. DVD-t meg nemigen fogok venni még egy ideig. És a leginkább a Malfoy-Weasley bunyó hiányzott. Mármint az idősebbek a Czikornyi és Patzában.
Na, elftársak, tegnapelőtt láttam a nagy művet, a HP2-t...
Sokat elmond az élményről, hogy akkor kezdtem az órámra nézegetni, mikor Harry először találkozott Dobbyval, az meg ugye kb. 5 perc az elejétől. Gyerekek, ez valami katasztrófa volt! :(((
Először az tűnt fel, hogy a zene harmatgyenge, az elején a dobbys jelenet alatt EGYÁLTALÁN nincs zene, ettől olyan, mint egy dokumentumfilm, holott egy ilyen szereplő ilyen színrelépését valamivel illett volna aláhúzni... Egyáltalán az ilyesmi sokkoló, drámai helyzetek kezelésére vonatkozó TOTÁLIS képtelenség végighúzódik a filmen. A teljesség igénye nélkül:
- Herminone a retyóban totál szőrösen megfordul, és csevegő modorban, csengő hangon és mosolyogva közli, hogy "Ez az új arcom", mintha Naomi Campbell jönne ki a kozmetikustól
- Ginny felébred, és odaveti Harrynek, hogy ő engedte ki a baziliszkuszt, de az arcán annyi érzelem tükröződik, mint Agyar-én
- de Harry partner a dologhoz, mert néhány másodperc hátralevő életét arra használja, hogy a fájdalom minden jele nélkül ücsörögjön és épp csak egy cigire nem gyújt rá
- Dumbledore válságkezelése pedig minden esetben annyi, hogy motyog egy kicsit a bajsza alá.
Egy darabig azt hittem, hogy azért ilyen súlytalanok ezek a helyzetek, merthogy ez mégiscsak gyerekfilm, de aztán jött a horror-rész a pókokkal és a baziliszkusszal. Akkor végülis kinek szól a film?
A történet olyan izgalmasan folyik, hogy majd' elalszik az ember. Tanult kollegáim már jelezték, hogy egy csomó szükségtelen hülyeség van benne, pl. amint Harry kilóg a kocsiból, ugyanakkor fontos részek (engedély Lockhart-tól, kimúlásnapi party, Zsebpiszok köz (kit érdekel, hogy a DVD-n van? tán ingyen adják a DVD-t a mozijegyhez?) kimaradtak.
Ha az autós-vonatos rész addig tartott volna, hogy az autó felemelkedik a vonat elől, a pókos addig, hogy az autó kitolat a fészekből, végül a baziliszkusszal nem bujócskázott volna Harry, szépen belefértek volna a kimaradt jelenetek...
Szóval van néhány jó jelenet benne, és persze Lockhart és Piton majdnem olyan jó, mint a tündéri Hermijjoni, akiről tessék leszállni, mert Cho után a kedvencem... Ron is jól nyomja, a párszaszó hihetetlenül jó, még a Titkok Kamrája-design is megnyerte a teccésemet, de nagy átlagban szerintem vérgáz a film. :(((