Azt ne vegyétek penitenciának, hogy a lemezen szereplő "szerzők" mindig a valóságot fedik... Lol szvsz nem írt nótát, csak a jogdíj miatt írták be néha, ez bevett szokás, hogy balanszolják a jogdíjból származó bevételeket! Nyilván a gerinc Roberté, de a többiek is tesznek hozzá a játékukkal akarva-akaratlanul, ezért lépik meg a fentieket!
Nézegettem a ForeverDrowningon a koncerteken játszott számstatisztikát (nem először), de most szúrta csak ki a szemem, hogy a Kiss Me-ről csak 1x játszották a "A Thousand Hours"-t...
Hát jó pár hónappal ezelőtt megígértem, hogy begépelek valamit. Semmi időm nem volt rá, de éltem a szkenner lehetőségével és beszkenneltem. Ez egy bizonyos Nemcsak POPLEGENDA c. kiadvány első száma. Szőnyei Tamásnak az írása van benne, ami részben a Magyar Rádió Cure lemezeit bemutató sorozatában is elhangzott. Érdekel valakit?
A magyarázat nem túl bonyolult: nem akartak dupla cd-t kiadni, így valamit le kellett hagyni róla, hogy beleférjenek a 80 percbe, és egy olyan dalra esett a választás, ami már korábban megjelent.
Ha már koncertverziók... valószínűleg egyetért mindenki, hogy a Faith c. nóta koncerteken mindig rendkívüli (bár ezt nálam sokkal jobban kell tudnotok, mert én nem vagyok koncert-gyűjtő). Van egy oldal, ahol szinte az összes, koncerten leadott Faith-nek a szövegvariációi vannak fent. Íme: (ha valaki már ismeri, bocs)
1981-2004-ig, ha változás volt a Faith szövegében, akkor azt a honlap tulajdonosa feljegyezte.
Egyébként nekem a 1996-os Bécsi koncerten teccett nagyon, ahogy "összedzsesszesítették" a Love Cat-et és a Why Can't I Be You-t, előbbit nem annyira, utóbbit érzelmi okokból jobban imádom. (Nem értem viszont, hogy régen átvette nekem vki kazira a Mixed Up-ot, amin rajta volt, a WCIBY - imádom azt a remixet - aztán később meglett hivatalos cd-ről átmásolva, amin viszont nincs rajta a fenti remix. Pedig az egyik kedvencem az albumról. Hogy is van ez?)
Ha gondolod, az eBay-en most is van fenn egy eredeti, bontatlan Five Swing Live, méghozzá a 648-as számú. Mindössze 149.99 USD (+9.99 postak.) , a hülyének is megéri.
Tényleg nagyon szőke vagyok, merthogy ez megvolt. :))) Most rendet teszek a gépen, hogy tudjam mi az a mi megvan.Keresem, csak koncert változatban!!!(Megint csak felületesen olvastam a megelőző infókat.) A Beach of Stone-on hallottam, koncert dátumra nem emlékszem, nem is teljesen végig volt fennt, nem volt menthető csak hallgatható, mint minden az oldalon.Brutális volt. Amúgy is jó szám, de live iszonyat volt.
Tyhűűű!!! LED of 5000 only available, a The Cure website-on keresztül, erre az utolsóra nem is figyeltem fel eddig, most értettem csak meg miért ilyen nehéz is ezt megszerezni! Látjátok már megint lila köd vett körül :o)
Awayalone kérésére most töltöm fel yousenditre a Five Swing Live cd-t. Ez hivatalos kiadvány, ezért nem lesz itt a linkje, de ha vkit érdekel, akkor küldjön mailt és megkapja levélben
Five Swing Live
Release Date: 6/10/1997 Format: Singlefive swing live: want / club america / mint car / trap / treasure CD Limited edition of 5000 only available through The Cure website recorded on the UK leg of the 1996 Wild Mood Swings tour Fiction Records, June 1997 - Fixcd.com1
Nem tudok olyan számot mondani, ami koncerten rosszabb lenne, mint lemezen. Azok a verziók, amelyek olyan koncerten szóltak, amelyeken én is ott voltam, azok például kifejezetten és nagyon tetszettek :-)
De azért az entreat-os disintegration is verhetetlen.