Keresés

Részletes keresés

EbiHall Creative Commons License 2001.06.05 0 0 89
HELP!!

Emberek, szállást keresek Sopronban júni 30-júli 1 között (egy éjszaka) kb. 10-16 főre.
Ki tud ajánlani valamit?
Emilben is jöhet (mondjuk telefonszámokkal)

Köszi előre is!

bonaveno Creative Commons License 2001.05.11 0 0 88
Kedves db!

Tudod milyen nehéz és körülményes volt odaköltöznöm? Felért egy leköltözéssel...:-)))

Előzmény: db (70)
bonaveno Creative Commons License 2001.05.11 0 0 87
A R. hotel mostanában egész úgy néz ki, mintha épülne, de hogy abbol pénzt Sopron nem
fog látni soha, az tuti.
Én csak azt nem értettem, hogy maradhatott a Globex-es buli után a helyén a polgármester?
(meg milyen pénzügyi tanácsadok vették körbe, akik hagyták, hogy mindent egy helyre adjon be.
Előzmény: Labor (86)
Labor Creative Commons License 2001.05.11 0 0 86
Oké, már megvan. Ez az a bazinagy félbehagyott szálloda? Hát, szerintem abból nem is lesz semmi.
Előzmény: kozakz (84)
db Creative Commons License 2001.05.10 0 0 85
kozakz nagyjabol osszefoglalta a dolgot, a konkret R. Hotelhez meg annyit tennek hozza, hogy azt a Globex tartozasai egy reszenek a fejebe kapta a varos, de eddig meg csak penzbe kerult (legjobb emlekeim szerint kb felmilliard HUF), penz nem jott be belole egy filler se...
Előzmény: Labor (83)
kozakz Creative Commons License 2001.05.10 0 0 84
a varos dragalatos vezetese beette a teveben meno "Globex the Global partner" nevu reklamokat.

beraktak hozzajuk 3 milliard forintot. amit azok eltapsoltak. egyetlen ingatlanja maradt a globexnek amire ratette a kezet a varos es a hungest, de nem tudjak eladni. ez a hotel rozsadomb

azota is megy a vita hogy mi legyen.

total amatorok voltak tenyleg... el kene a varos vezeteset zavarni. erdekes hogy senki nem keri ezt rajtuk szamon...

Előzmény: Labor (83)
Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 83
Arra lennék kiváncsi, hány vagyon elleni büncselekmény történt a kiüritett zónában.

db: mi volt ez a Rózsadomb cucc? Én sajnos tájékozatlan vagyok.

db Creative Commons License 2001.05.10 0 0 82
Az az iskola pont nem kuzdott gyerekhiannyal, olyan 90% feletti kihasznaltsaggal mukodott, raadasul vmi palyazat miatt volt egy szerzodes az oktatasi miniszteriummal, ami szerint meg X evig nem zarjak be. Gyanithatolag a Rozsadomb Hotellel elbukott penzeket akartak ugy kompenzalni, hogy eggyel kevesebb iskolat mukodtetnek... :-|
[ veletlenul egesz' tajekozott vagyok az ugyben, mert hugom irt egy cikket a helyzetrol, es korbejart mindenkit ]
Előzmény: Labor (78)
Larel Anorien Creative Commons License 2001.05.10 0 0 81
Nemmegyeksehová a nagymamától,rendőrök az utcán,vajonhovávigyemamacsekot-gondok,el kell mennünk nekünk is, fél óra múlva mégsem, felrobbantották, elvitték, mégjóhogynemkapottbeleamarkolóéjjel-megjegyzések, nincs villany, ja,hogy te zártad le az órát, tanulnom kell, lassan mindenki hazaér.

ET loves LSD Creative Commons License 2001.05.10 0 0 80
www.curier.hu: "Sopron fellélegezhet"
Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 79
Úgy értem nem győzik...
Előzmény: Labor (78)
Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 78
Nincs már annyi gyerek... A fiatalok egy része elhúz Pestre, az otthon maradottak meg győzik a tempót. ;-) Tisztelet a kivételnek persze.
Előzmény: db (76)
db Creative Commons License 2001.05.10 0 0 77
"az Új utcán bácsi atlétatrikóban és bukósisakban nyitja a háza ablakait"

:)))
Mokasan nezhet ki akkor most a varos :)

Előzmény: ottar (75)
db Creative Commons License 2001.05.10 0 0 76
Azt en se ertem, hogy a "Szovetsegert Magunkert" hogy maradhatott benn a varoshazan... ahhoz persze volt eszuk, hogy a feher iskolat (ize, amikor meg oda jartam, akkor meg igy hivtak) bezarjak. :(
Előzmény: Kisvas (73)
ottar Creative Commons License 2001.05.10 0 0 75
Rusnya.. Az emberek hülyék.. Jöttem otthonról (a szomszéd telken találták a vasmalacot) a várkeren menekülő tömegek, batyuk, trabi tetejére kötött fotel, az Új utcán bácsi atlétatrikóban és bukósisakban nyitja a háza ablakait..
De most mondta a radió hogy hatástalanították..
Előzmény: Labor (74)
Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 74
Kiváncsi vagyok, milyen lehet most a város... Kihalt utcák, néhol fosztogatók settenkednek... Brrr... Legalább az idióta osztrákok is szoptak. Bár nekik ott a pláza. Billa hajte.
Kisvas Creative Commons License 2001.05.10 0 0 73
Sziasztok!

Úgy látszik ez a bomba kellett, hogy a topic beinduljon…

Én a világért se költöznék el innen, itt már úgy ahogy működik a vállalkozásom és ismerem a népeket. Sok mindent utálok, pl. hogy semmit se lehet kapni. Bemész mondjuk egy számítástechnikai kereskedésbe, a fickó elővesz egy árlistát és megmondja, hogy a jövő héten mennyiért tudja meghozni. Raktáron nincs sehol semmi, mintha falun lennénk. Minden anyagot úgy kell postán rendelnem, alapcikkeken kívül nem lehet kapni semmit.

Valaki éltette a topic elején a polgármestert. Biztos van a ki szereti, hiszen újra megválasztották, azután, hogy pár milliárdot elbukott (elbuktak) a Globex ügyön. Még a nagyanyám se egy helyen tartotta a pénzét. Ő is tudta, hogy abból teljes bukta lehet. Azt a pénzt az itteni emberek keresték meg. Jobb lett volna be se fizetni a helyi adót, nem?

A Balfi utcai körforgalom kész röhej, biztos nem ment ki a tervező a helyszínre…

Kisvas

DJTomek Creative Commons License 2001.05.10 0 0 72
Kösz a jó véleményt! :-)))))

Végre történik itt valami...
Csak épp rossz irányba.

Előzmény: bonaveno (65)
Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 71
A tűzszerész nyilatkozta, hogy 250 kg-os orosz bomba, 2 gyújtófejjel (vagy mittudomén, nem értek hozzá)
Ezért lett a 1.5 km helyett 600 méter. Túlsaccolták.
db Creative Commons License 2001.05.10 0 0 70
Yerico: ize, csak annyit hallottam, hogy 5 mazsa, abba szerintem lazan belefer az 1000 fontos :) Amugy meg tovabbra is csak arrol tudok, hogy a szovetsegesek bombaztak a varost (a palyaudvart, meg amit meg sikerult eltalalniuk), vki most mar tenyleg elmondhatna, hogy mi is volt igazabol :)

DJTomek: En se akartam kotekedni :)

bonaveno: "Mielőtt leköltöztem a városba"
Ize, ne legyel mar ENNYIRE bpesti ;)
Amugy meg Sopronba en is rengeteget szoktam lustalkodni, biztos a levego teszi :)

Dob Creative Commons License 2001.05.10 0 0 69
Itt ülök Győrben, apámék meg haverok telefonálgatnak, hogy gond van.. elején poénnak gondoltam, de most hogy felvetettétek a fosztogatás történetet kezdek parázni, nehogymá elvigyék a TV-t.
Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 68
Attól még lehet, hogy 1000 fontost találtak. Nem hiszem, hogy patikamérlegre tették. Meg aztán valószinűleg kivülről is látszik, hogy ki fia-borja. Nem köll azt megmérni. Csak erről még nincs infónk.
YERICO Creative Commons License 2001.05.10 0 0 67
Gondot egyedül az jelenthet, hogy az amcsik/angolok nem rendelkeztek 500 kilogrammos bombákkal, lévén náluk 500 és 1000 fontosak voltak rendszeresítve, amik tudvalevőleg 227 és 454 kg-osak. 500 kilos lehetett német vagy orosz bomba. Én inkább németre gondolnék, a vadászbombázók tipikusan 1 db. 500-as bombával repdestek a háború utolsó szakaszában. (lsd FW-190F)
Előzmény: db (60)
Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 66
Hát igen...
Én majd visszaköltöznék szivesen. Még 30 év kb. Akkorra lassulok le a soproni tempóra. Idejöttem Pestre, oszt ittragadtam. Beszippantott a vizfej. De imádok hazajárni.
Előzmény: bonaveno (65)
bonaveno Creative Commons License 2001.05.10 0 0 65
Sziasztok, Kedves Soproniak!

Átolvasgattam a hozzászolásaitokat. Lenne némi véleményem, a hátterem 2év soproni mh., és persze ottlakás. Mielőtt leköltöztem
a városba, a szokásos általánosságokon kivül semmit nem tudtam rola.
Odamentem, és rettentöen meglepett, hogy mennyire kicsi a város,
Bp után pedig egyszerüen nem értettem, hogy lehet az, hogy egy egyetemistákkal rendelkezö városban este10-11 óra környékén sehol senki...
Ja, és a levegövel tényleg lehet valami, az elsö 3 napon megdöntöttem saját alvási szokásaimat, tulajdonképpen ettem, és aludtam, teljesen fejbevágott a levegö, meg az örökös szél, ami itt pesten sokszor hiányzik.
Amúgy nekem a soproni emberekröl, főleg idősebbekröl, teljesen jo véleményem van.
szóval összességében nagyon megszerettem Sopront, bár amikor huzamosabb ideig nem látogattam haza, iszonyatosan hiányzott a pesti nyüzsi. Meg a metro. Meg a mozgólépcsők, meg a sok életunt ember akik szarnak másokra. visszatekintve aranyos a város,
csak kicsit túl "lassu". Ja, és gyönyörű a környék!!!
Bocs, hogy ilyen hosszu lettem.

Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 64
Én sem látom sajátszemúleg, nem is Sopronban vagyok, csak anyám telefonálgat állandóan. Komolyan mondom, mintha ott lennék.
Előzmény: DJTomek (63)
DJTomek Creative Commons License 2001.05.10 0 0 63
Villámgyorsak az indexesek...

Kíváncsi vagyok, mekkora a rendőrségi garancia esetleges fosztogatások elhárítására? Itt dolgozom éppen a Kőszegi úti körforgalom környékén, innét semmi sem látszik az Index által leírtakból. Kissé megnőtt a forgalom, ennyi.

Előzmény: Labor (62)
Labor Creative Commons License 2001.05.10 0 0 62
http://index.hu/politika/belfold/evakualas/

dugo van a varosban.

DJTomek Creative Commons License 2001.05.10 0 0 61
Jól van, jól van, kötekedni végképp nem akartam. :-)))
Egyébként szovjet bomba.
Előzmény: db (60)
db Creative Commons License 2001.05.10 0 0 60
"Honnan tudod, hogy szövetséges bomba volt?"

Legjobb tudomasom szerint egyedul ok bombaztak Sopront.
Javits ki, ha rosszul tudom.

Előzmény: DJTomek (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!