Keresés

Részletes keresés

Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.19 0 0 121

Kedves Noémi, nem tartalak gonosz perszónának. Ha fotómodell voltál, mindent elnézek neked :-)

De olvasd el Zealandert. Nem ostoba. Hogy van egy merev gondolkodásmódja? Oké. Hogy megítéli azt, amit nem ismer? Oké. De te is ezt csinálod ám :-) Te sem fogadod el, hogy a gondolatmeneted téves lehet, és megítélsz egy olyan embert, akit nem ismersz, csak elolvastad néhány mondatát.

Előzmény: M.Noémi (120)
M.Noémi Creative Commons License 2007.02.19 0 0 120

Ugyan kedves Miklós, dehogy szurkálom. Te melegszívű ember vagy, tekintsd úgy, mint egy terápiát, segít kinyitni a szemét. Persze eredménytelen lesz, mert azt hiszi a butuska, hogy Chrisre akarom irányítani a tekintetét...

Édeském, nem az a baj, ha valaki az anyjával lakik az alagsorban, és mivel az életben csak kudarc éri, a monitor előtt érzi valakinek magát, amikor a lelkében cipelt szemetet belehányja a világba. Ilyennek is kell lenni. A baj az, ha nem tud róla, és emiatt másokat is magával ránt.

Persze bevallom, élvezem is a játékot :-) Tudom, nem szép az ilyen szerencsétlenek rovására élvezkedni, de nem tudom megállni. Ha ezért gonosz perszónának tartasz, rendben ;-)

Előzmény: Baar Miklós (119)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.19 0 0 119

Noémi, hogyha Christ hitelesnek tartod, akkor nem várhattál tőle mást. Igaz, te nem tudtad ki ő... Igaz, mi sem tudjuk. Talán még ő sem. :-)

Kedves Noémi, miért piszkálod Zealandert? Mégha még igazad is van, miért a szurkálás? Persze, neki is megvan a maga baja, de hát ember ő is, mi. Ne bántsd már :-)

Előzmény: M.Noémi (114)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.19 0 0 118
Primőr, újra elolvastam. Sztem magát valami másnak tartja. Nem lehet közte és a Mester között párhuzamot vonni, mert magáról nem beszél :-) Aztán lehetséges, hogy nem tudom objektíven értelmezni a szöveget, mert olyan sokat hallottam már, amikor azt mondta magáról, hogy ő nem mester, hogy automatikusan erre az értelemre fordítom a leírtakat.
Előzmény: Primőr (107)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.19 0 0 117

"És hát a legnagyobb baj, hogy nincs benne ragaszkodás. Semmi. Zéró."

 

Gondolom, utólag azért ezen nem lepődsz már meg :) Hiszen amiről beszél a közönség előtt is, az tulajdonképpen ez. Ne ragaszkodj semmihez és senkihez..

Előzmény: M.Noémi (114)
Zealander Creative Commons License 2007.02.18 0 0 116
Kezdesz nagyon kattogni. Érvek helyett csak személyeskedésre futja neked, de sebaj. Meggyőztél: Chris a nagy tanító, minden nő álma. Ő a megtestesült férfi prototípus. Mondjuk fura, hogy csak a nőkre tellik neki, de hát nyilván nem lesz a spiritualitás kedvéért biszexuális.

Szánalmas az aki egy felfújt média gururól ábrándozik. Szánalmas az aki, nem talál igaz társat az életben és kénytelen "hírességek" ülepét nyaldosni.

Látod cica...ez a szánalmas.


Ennyit rólad, többi időt nem szánok rád. Sose bánd:)
Előzmény: M.Noémi (115)
M.Noémi Creative Commons License 2007.02.18 0 0 115
Zealander édesem, ne legyél ennyire szánalmas. Férfinak születtél, nem csúszómászónak. Próbálj meg férfiként viselkedni, meglátod, nem fog fájni :-)
Előzmény: Zealander (111)
M.Noémi Creative Commons License 2007.02.18 0 0 114

Szia Biga! Sajnos nem tudtunk sok időt együtt tölteni, akkor fotómodellként dolgoztam, sosem voltam itthon, állandó utazásból állt az életem. Magánemberként Chris igazi férfi. Erős, de nem erőszakos. Figyelmes és gáláns. Csipkelődő humora van, jó sok öniróniával. Lehet vele együtt hallgatni, de beszélgetni is, meglepően olvasott, művelt. Az ágyban gyengéd és szenvedélyes, minden érintésben benne van a szíve. Igazi férfi az istenadta, a jobbik fajtából, nincs hiszti, nincsenek idióta jelenetek, féltékenységi rohamok, nincs semmilyen függősége. Tökéletes lehetne, de azért voltak problémák ;-)

Van benne valami megközelíthetetlen. Eleinte nem veszed észre, de ahogy szeretnéd megfogni, kicsúszik az ujjaid közül. Nagyon öntörvényű. Nem erőszakosan vagy bántón, de kérlelhetetlenül. Ilyen az őszintesége is, én szeretem az őszinte férfiakat, de néha nem árt egy kis jószándékú hazugság ;-) És hát a legnagyobb baj, hogy nincs benne ragaszkodás. Semmi. Zéró. Hiába érzed, hogy fontos vagy, ha ellépsz mellőle, nem nyúl utánnad. Kár érte :-)

Előzmény: Biga Cubensis (85)
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.18 0 0 113

Ezek szerint Te magad vagy szakralitás?

 

"Én meg láttam élőben, ott voltam egy előadásán. Tini korom óta foglalkozom a vallásokkal és a spiritualizmussal. "

 

Szerintem ezzel vagyunk így egy páran...

 

"Nekem semmi újat nem mondott, de felfedeztem azt, hogy honnan ollózott."

 

Akkor a Te tudásod ezek szerint csupán lexikális?

 

 

 "Konzisztens tanítást nem tudott előadni. Csúnyán hangzik tán, de abba lehet beleönteni az ilyen mákonyt, aki tájékozatlan. Ami jó Chris tanításaiban az nem új, ami új az meg nem jó:)"

 

Azért mert a Te elvárásaidnak nem felel meg ahogy létezik még nem feltétlenül jelenti azt hogy másnak sem, nem hangzik csúnyán amit írsz, nagyképűen hanzik, mert olyan emberek felett törsz pálcát akiket nem ismersz, pusztán azért mert nem bólogatnak lelkesen a szövegedre, ami szerintem egy buborék, szép is, csillog is, de tartalmatlan és egy kis napfény hatására szétpukkad és eltűnik, volt-nincs.

Előzmény: Zealander (110)
RTH41 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 112
„Tégy azt amit akarsz.”
Úgy lesz…:-)
Előzmény: Zealander (110)
Zealander Creative Commons License 2007.02.18 0 0 111
Örülök neki, hogy a nőknek beépített farok és pénz radaruk van:) Elég elszomorító kép ez rólad, de hát te tudod. Neked is leírom mint lentebb, hogy különösebben nem érdekel Christian nemi élete. Megnyugodhatsz:)

Kedves tőled, hogy ilyen megnyugtatóan írsz és így nem kell traumák során átmennem. No meg férfi társaimnak sem. Ez igazán kedves és felemelő érzés a fiúkáknak.

Minden nőnek Christiánt! Yeee:)

Írj még, mert így nekem tényleg semmit sem kell. Leírod te helyettem, csak észre sem veszed magad.
Előzmény: M.Noémi (86)
Zealander Creative Commons License 2007.02.18 0 0 110
"Először is elnézést, ha kioktatónak tűntem, szeretném elkerülni a személyeskedést."

Semmi gond. Nekem sem célom.

"Az ateista fejembe az nem fér bele, hogy olyan dologról írunk-beszélgetünk, amit sem te, sem én nem tudunk, azaz egy másik ember magánéletéről, illetve kategorikusan pálcát törünk felette, az általunk követendőnek tartott/vélt elvárások szerint."

Engem nem érdekel Chris magánélete. Tény és való, hogy ennek kapcsán kezdődött el a beszélgetés, hogy különböző vélemények szerint mitől mester a mester. Én ennek szellemében írtam le a véleményemet, hogy a szexualitásra építő tanítók az én véleményem szerint igen kétségesek ami a tanításaikat illeti. Elhiheted, hogy nem Christian magánélete foglalkoztat:) Írhattuk volna ugyanezt Osho-ról is, akinek hiába voltak jó mondásai..a végén ott kötött ki, hogy végig kefélte a női tanitványokat és pénzt halmozott. Én erre mondom, hogy az ilyen viselkedés nem egy tanító mérvadója.

"Ennek hatására elolvastam egy könyvét, szinte minden mondatában kerestem az igazamat, sokszor düh fojtogatott, de a könyv elolvasása után valahogy csökkent az ellenszenvem. Elolvastam még egyet, most már próbáltam ellenszenv nélkül olvasni, és elgondolkodni a leírtakon. Igen számomra voltak jó gondolatai, ötletei.
Köztük az is, hogy ne kövess senkit, ne akarj egy valaki nyomdokaiban járni, ne akarj egy ember véleménye alapján élni. Próbáld önmagad megismerni, mi mozgatja cselekedeteidet, mit, miért úgy reagálsz le ahogy. Figyeld önmagad, stb... De valószínűleg ezek már máshol is le lettek írva."

Én meg láttam élőben, ott voltam egy előadásán. Tini korom óta foglalkozom a vallásokkal és a spiritualizmussal. Nekem semmi újat nem mondott, de felfedeztem azt, hogy honnan ollózott. Konzisztens tanítást nem tudott előadni. Csúnyán hangzik tán, de abba lehet beleönteni az ilyen mákonyt, aki tájékozatlan. Ami jó Chris tanításaiban az nem új, ami új az meg nem jó:)

"A kezdeti negatív véleményem annyiban változott: milyen jogon merek meg- ill. elítélni egy embert állítólagos(!) dolgai miatt? Ha igaz is lenne, miért ÉN szeretném megmondani, hogy éljen, hogy viselkedjen. Milyen alapom merem kijelenteni, hogy szerintem bűn, amit csinál?
Gondolom se te, se én még nem beszéltünk olyanokkal, akiket kihasznált, megalázott, tönkre tette az életét: de kijelentjük, hogy márpedig igen."

Nem érdel különösebben maga az ember. Én azt sem mondom meg, hogy hogyan éljen. Felőlem onthatja a mákonyt és azt tesz amit akar. Ám azt meg lehet itélni (magam szemszögéből és a szakralitás szemszögéből is!), hogy tanítónak nem felel meg és inkább árt ezzel mint használ. Szerinted az nem durva, ha valaki a Tudást torzítva, keverve adja elő? Pláne vallási, spirituális témában? Szerintem ez pont elég, hogy ki legyen mondva: ezt így nem szabad.

"Állandó párja, van-e olyan, nem tudjuk, de mi meg akarjuk mondani, hogy mi legyen jó egy kapcsolatban. Van egy pár HUSZ fórum: 3-as, 4-es, csoportos, nyitott, swinger, mazo, fotós, stb. és nagyon jól meg vannak benne."

Hagyjuk már a magánéletét. A swingeresekről meg van a véleményem, de ezt is hagyjuk. Egészségükre...

"Nem, nem leszek "követője", lehet(!) már több könyvét el sem olvasom, és lehet(!) soha nem is fogok vele személyesen találkozni, van más sok egyéb téma, ami érdekel még."

Tégy azt amit akarsz.

"12 évvel ezelőtt 10 évig dolgoztam egy nagy cégnél, sok kolleganővel körülvéve. Mindig vicces voltam, "nagy dumás". A vége felé lett egy főnöknőm, aki kezdettől fogva ellenséges volt velem, állandóan kritizált, keresztbe tett (pl. béremeléskor) stb. Nem igazán értetem az okát. Végül eljöttem a cégtől.
3 évvel ezelőtt egy volt kollegámmal beszélgettünk arról a 10 évről és megjegyezte kacsingatva:
- Azért nagy kujon voltál, mennyi nőt megdugtál, hej ha azok az íróasztalok beszélni tudnának.
Megrökönyödve hallgattam. Végül kiderült a főnöknőm ellenszenve is: Nehogy azt higgyem már, hogy minden nőt meg lehet kapni.
...és az egészben az az érdekes: soha nem "dugtam" meg senkit, sőt még utalást sem tettem rá, de a pletykára ráment a "karrierem"."

Érdekes történet:) Én azért nem mosnám azzal össze, hogy mi most elbeszélgetünk a tanítók mibenlétéről. Szerintem Christian így is és úgy is jól megvan. Megy az ezo szekér:)
Előzmény: RTH41 (81)
meeo Creative Commons License 2007.02.17 0 0 109

kedves primőr, hogy lehet, hogy akkor neked nem gyanús az, hogy például Sai Baba "hivatalos" magyar honlapján ilyen jövendöléseket raknak fel róla:

Ö, akire oly régen várnak, nem Európában, Ázsiában fog megszületni. Ö, a nagy Hermész által is megígért. Hatalma minden keleti királyét fölülmúlja.
X.75. Nostradamus

A három víz övezte parton, megszületik egy Ember, aki a csütörtököt fogja Szent napnak nyilvánítani. Szava, királysága és hatalma kontinenseken és tengereken túlra terjed, miközben Keleten viharok dúlnak.
I.50. Nostradamus

A Világban megszületik az, ami a mennyet és a földet egyaránt magában hordozza. Okkult misztikus lesz, de nem pap. Teste, szelleme és lelke minden hatalommal felruházott. Minden a fennhatósága alá tartozik földön és égen.
III.2. Nostradamus

ehhez képest Krisztián marketingje, image építése kfsza.
Előzmény: Primőr (94)
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.17 0 0 108
Szerinted van ez így, szerintem viszont nem.
Előzmény: Primőr (94)
Primőr Creative Commons License 2007.02.17 0 0 107
hát olvasd csak el.. mégis minek mondaná magát, ha nem Mesternek? Pontosan úgy beszél a Mesterről, mintha magáról beszélne.. És nem mesternek, hanem Mesternek.
Előzmény: Baar Miklós (106)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.16 0 0 106
Abból a fejezetből ti tényleg úgy látjátok, hogy meternek tartja magát? Érdekes, én azt vettem ki, hogy nem. Úgy látszik, számunkra tényleg olyan a világ, amilyennek látjuk :-) Pont a Matrix megy mellettem a tévében. Ha hinnék a jelekben, hanyatt vágnám magam.
Előzmény: Primőr (101)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.16 0 0 105

Én sokat jártam keleten. Indiában is. Meglepne, ha tudnád, hogy Babát milyen sokan támadják. Erős túlzás lenne azt mondani, hogy közutálat övezi, de nagyon sokan csalónak, szélhámosnak nevezik. Ezért is mentem el az ashramjába. 2001-ben három hónapot voltam. Nekem a sok sétálás nem adott, Christian tíz napos csendtábora nagyobb élményeket adott. Ez nem minősíti egyiküket sem, lehet, hogy tavaly én voltam nyitottabb, talán ma már Babából is többet tudnék felfogni.

A csokitorta transzformációval vicceltél ugye? Mondjuk Christian nem tartom megvilágosodtt mesternek. Senkit sem tartok annak. Majd ha megvilágosodom, annak tartok valakit. Magamat ;-)

Előzmény: Primőr (94)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.16 0 0 104
Ahh, dehogy...
Gyümölcseiről a fát.
Ezért kell csak megnézni őt magát, a tanitásait, az életét, a hirét. Mindent megnézni amihez fizikai szinten hozzá lehet férni róla. Ehhez hozzájön az én szubjektiv megérzésem érzésem róla. Aztán hozzájönnek még más emberek konkluziói. És jó esetben még egy másik "mesternek mondott" :) létező is hozzátehet ehhez.
Illetve majd az idő és kamra megmutatja szépen mi lesz belőle...

Ebből már azért kialakul egy kép...
Előzmény: Baar Miklós (99)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.16 0 0 103
Na ezt szivesen olvasnám!!!
Előzmény: Baar Miklós (100)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.16 0 0 102
Igen, engem is ez zavart benne amikor még az első könyvét olvastam...
"legyél jo, vagy legyél rossz", "tégy amit akarsz", "én a semmi vagyok" és hasonló bazi nagy közhelyek, amit bárki 5 ezo könyv után.

Ez a párbeszéd jellemző rá:
AJC.: (...) Senki sem tudja megmondani, hogy egy Mesternek milyennek kell lennie. Én sem. Mert nem lehet szabályok közé szorítani**. Azért Mester.
(...)
Papp E.: - Téged sokan Mesternek tartanak.
AJC.: - Sokan pedig nem.
Papp E.: - Te Mesternek tartod magad?
AJC.: - Nem tartom magam semminek.
Papp E.: - Néha nem könnyû veled beszélgetni.
AJC.: - Beszélgetni könnyû. Bekategorizálni nehéz**.

Igazi zen-es semmitmondás, némi misztikummal.
Soha nem mond semmiről semmit. Azt sugallja, hogy semmiről nincs objektiv információ, nem lehet tudni semmit, minden szubjektiv. Egy nagy rózsaszin lebegés az egész...
Milyen alapon állitja hogy valamit senki nem tudja megmondani?? (és persze még Ő sem... :D )

Tudjátok mi a fő baj? Az hogy lassan oda jutunk, hogy a mai bulvárezot fogyaszto ember ha meghallja a mester szót, Christianra fog asszociálni, mert annyit beszének róla... Mint ahogy a természetgyógyász= Gyurcsókjozsi. Ez lesz az emberek fejében...
Előzmény: Primőr (94)
Primőr Creative Commons License 2007.02.16 0 0 101
Elolvastam. Megkülönbözteti a tanítót, a mestert és a Mestert. A mondottak alapján úgy látszik, ő Mesternek érzi magát, mint megfoghatatlan, jellemezhetetlen csodálatos lény. Tehát őigenis Mesternek vallja magát, csak nem tanítónak, és nem a köznapi értelmű mesternek, tehát nem csak egy zseni..
Előzmény: Baar Miklós (100)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.16 0 0 100
Kedves Primőr! Az A.J.Christian könyvben, egy teljes fejezeten keresztül tisztázza a mester fogalmát. Kikerestem neked, 203. oldal :-)
Előzmény: Primőr (97)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.16 0 0 99

Ráutaló magatartás? :-) Ha azt mondja, hogy mester vagyok, akkor lehet szidni, mert mesternek tartja magát. Ha azt mondja, nem vagyok mester, lehet szidni, mert mesternek tartja magát, csak még sunyi is, és ráutaló magatartása van... Kicsit hasonlít a ha van rajta sapka, ha nincs rajta precedens értékű jogi esetre ;-)

Kedves Adept, valahol olvastam egy nagyon jó mondatot. Úgy hangzott, Akit látsz az nem én vagyok, hanem te. :-D

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.16 0 0 98
Az Ezo-tér szerkesztőségébe egyszer betelefonált egy néni hogy megfejtette az AJC nevet.
Az ö megfejtése: Anti-Jézus Krisztus.

:))))

Talán nem ennyire rossz a helyzet, de szerintem nagyon jól rávilágit a tanitásai "hőfokára"...
Előzmény: RTH41 (82)
Primőr Creative Commons License 2007.02.16 0 0 97
Már csak azt kellene megtudni, mit ért "mester" alatt. Mert amilyen lüke, sztem a szó jelentését még nem is tisztázta..
Előzmény: Baar Miklós (93)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.16 0 0 96
Kedves Noémi, a jóízlés határain belül, engem is érdekelne, hogy milyen Chris, mint magánember.
Előzmény: M.Noémi (86)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.16 0 0 95
A jogban ezt ráutaló magatartásnak nevezik :)
Előzmény: Baar Miklós (93)
Primőr Creative Commons License 2007.02.16 0 0 94
Talán azért nem szidják mert ők nem gyanúsak. Christian a nagy semmit mutatja. nincs egyedi filozófiai rendszere, csak olyan, ami seth és osho tanításaival szinte pontosan megegyezik. A tudományokban nem tett le semmit, de még az alapvető világbeli jelenségekre se adott választ, se fizikai kérdésekre, se pszichológiaiakra. Írjon könyvet a kémiáról, a fizikáról, a pszichológiáról, mindegyikben a maga megfigyeléseit, és akkor elhiszem, hogy tud. Így csak nyögdécselés. Jár a szája mint a kacsa**, de semmi kézzelfoghatót nem mond.
Egyszóval nőies..
Előzmény: LukréciaBorgia (91)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.16 0 0 93
Nemhogy Chris és a nők, ez az egész vita értelmetlen, amikor Christiant mesternek akarják beállítani, mindig elmondja, hogy nem mester, nem is tanító, és nincsenek tanítványai. Hogy lehet akkor azon vitázni, hogy mester, ha ő mondja, hogy nem az? Mintha az egyik tábor azt mondaná, hogy nem vagyok valódi zebra, a másik meg azt, hogy de valódi zebra vagyok ;-)
Előzmény: Szil Sliver (87)
Baar Miklós Creative Commons License 2007.02.16 0 0 92
Kedves Biga, milyen könyvet írtál? Engem érdekelne :-)
Előzmény: Biga Cubensis (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!