Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2004.12.09 0 0 636
:))) Hízik a májam, gyorsan innom kell valami töményet az egyensúly végett :))). Na ugye, hogy nem macerás meg ilyenek? :) Örülök, hogy sikerült, büszke vagyok rád, hogy hallgattál az okos kis nemisbékára :)))).
Előzmény: stefiadri (635)
stefiadri Creative Commons License 2004.12.09 0 0 635

Nemisbéka!

Ugye csuklottál tegnap! Biztosan éles volt a sikoly, és ugye jó volt lebegni?! Merthogy az egekig emeltelek :-))))))))))))))))))

Köszi a bíztatást és az ötletet. Soha többet nem veszek olyan "friss" hűtött lapokat!

Barillo jó! Nemisbéka mégjobb :-))))))))))))))))))

Előzmény: nemisbéka (607)
cartmanrulez Creative Commons License 2004.12.08 0 0 634
Üdv!
Ha még lehet a kérdésre válaszolni, akkor megtenném.
Régebben főztük a tésztalapokat, és nem tettünk a rétegek közé besamelt.
Ma besamellel és főzés nélkül csináltuk (bolonyajis volt a húsos szósz, plusz rengeteg kakukkfű).
A régi változat remek volt, az 'új' fenomenális! Ezentúl így készítjük.
Előzmény: Bacu (609)
Kanbéka Creative Commons License 2004.12.07 0 0 633
nem minden topiktárs figyelmét kerüli el a nemis! Az igazi, rendes békák nagyon is odafigyelnek a különbségre!:)
Előzmény: nemisbéka (632)
nemisbéka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 632
Khm, hogy s hogy nem, a NEMIS valahogy mindig elkerüli a t. topiktársak figyelmét :). De ha ez megnyugtat: legközelebb a gólya alakú háribót postázd virtuálisan, azt akkor evolúciós küzdelemnek minősíthetjük majd, nemde? :)))
Előzmény: Zitka (621)
kockasfulunyul Creative Commons License 2004.12.06 0 0 631
Az enyém zacskó, da van benne vagy 100 darab biztosan. :-) Amúgy olvastam azóta recepteket, tényleg tölteni kell, majd kipróbálok egy ricottás, spenótos változatot, biztos finom lesz. :-)
Előzmény: Zitka (628)
Zitka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 630
Semmi baj :-). Még épp most akartam kiegészíteni a mondókámat, hogy szerintem a "pezzi per cartone" azt jelenti, hogy egy gyűjtőcsomagolásban hány db 500 g-os doboz van. Ha megnézed a többi tésztájukat, mindegyiknél 24 db.  Elég furi lenne, ha pl. a vermicelliből v. a filiniből is 24 db lenne egy dobozkában. :-))))))
Előzmény: carbonara (629)
carbonara Creative Commons License 2004.12.06 0 0 629
De, igazad van, bocsánat.
De itt egy másik recept, itt azt mondja, 4 személyre 24 darab kell.
Különben személyesen nem ismerem, csak most nézegettem a neten

http://www.franknet53.com/angolocucina/cucina/primi/036.htm
Előzmény: rpanni (627)
Zitka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 628

De ez már a "gigante" változat, nem?  Én abból indultam ki, hogy az általam beküldött kép IRL nagyságban mutatja.  Én legalábbis ilyet vettem 1x.

kockasfulu, a tiédben hány db volt a dobozban?

Előzmény: carbonara (626)
rpanni Creative Commons License 2004.12.06 0 0 627
már bocs, de ez nem azt jelenti, hogy egy kartonban 24 darab félkilós doboz van?
Előzmény: carbonara (626)
carbonara Creative Commons License 2004.12.06 0 0 626
http://www.rosiello.com/ita/lumaconi.htm
Előzmény: Zitka (625)
Zitka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 625
Ebből a kétcentisből 25 db van egy dobozban???????? Akkor lehet, hogy mégse ugyanarra gondolunk? Én vettem már ilyet, de abban legalább 100 db volt a félkilósban...
Előzmény: carbonara (623)
carbonara Creative Commons License 2004.12.06 0 0 623
25 db = 500 gramm ! Nagy étvágyad lehet :-))))
Előzmény: Zitka (622)
Zitka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 622
Háááát, meg lehet tölteni, de szerintem elég macerás lehet. :-) Gondolj csak bele, kb. 2 cm átmérőjű. Egy ember megeszik mondjuk 20-25 db-ot belőle - nem családi műfaj... :-))))  Persze lehet, hogy ez létezik nagyobb méretben is, mint pl. a 4-5 cm-es kagyló forma. De nekem akkor is pepecselés lenne. Ha  jó állagú a szósz, belefolyik az magától is. :-)
Előzmény: Törölt nick (619)
Zitka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 621

Jéééé, tényleg. :-))))))

Viszonzásul küldök egy kis képet - ezt kaptam Mikulásra a gyerekeimtől. De te ilyet nem ehetsz, mert az kannibalizmus lenne! :-))

haribo

Többiektől bocs az OFF-ért.

Előzmény: nemisbéka (620)
nemisbéka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 620
Mini holland fapapucsok :))).
Előzmény: Zitka (617)
kockasfulunyul Creative Commons License 2004.12.06 0 0 618
Köszi, ez az! :-)
Előzmény: Zitka (617)
Zitka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 617

Ilyen?

lumaconi

Az ilyen típusú tésztákhoz általában jó sok szószt kell csinálni (és picit talán hígabbat), mert így folyik bele jól a belsejükbe is.

Ha angolul is jó, ITT találtam egy receptet.

Előzmény: kockasfulunyul (616)
kockasfulunyul Creative Commons License 2004.12.06 0 0 616
Sziasztok, itt is felteszek ma egy kérdést, mert ma olyan a hangulatom, hogy kérdezzek. :-) Vettem egy csomag olasz tésztát, az van ráírva, hogy Lumaconi N.133. Ez olyan jóóóó nagy darab tészta darabok, le nem tudom írni, hogy mihez hasonlít, esetleg úhy, mintha egy 5 cm-es és 2 cm átmérőjü csövecskék meg lennének hajlítva az egyik oldalukon. De a kérdés az, hogy mit lehet ezzel tenni? Baromi jól néz ki, ezért vettem meg, de itt áll nár hónapok óta. :-) Van rajta egy spárgás recept, de olaszul, az én olasztudásom pedig kissé sekélyes ehhez a recepthez. Van ötletetek?

Moes, az a pórés, márványsajtos recept érdekelne nagyon!
Előzmény: moes (615)
moes Creative Commons License 2004.12.05 0 0 615

nálunk is a nem_főzés_viszont_besamellezés megy. és mindig puha lesz.

viszont a pórés dolgot részleteznéd kicsit? elég nagy póré-fan vagyok :) jut eszembe, meséltem már nektek a márványsajtos pórékrémlevest? azt hiszem valami nők lapjás recipe, de telitalálat.

nemisbéka Creative Commons License 2004.12.04 0 0 614
Ott vannak a pirospontok :).
Előzmény: Zitka (612)
nemisbéka Creative Commons License 2004.12.04 0 0 613
Pedig. De erről nem is olyan rég elég hosszan értekeztünk.
Előzmény: carbonara (610)
Zitka Creative Commons License 2004.12.04 0 0 612

Én eleve olyat lasagne tésztát veszek, amire rá van írva, hogy nem kell főzni. :-)

A paradicsomszószban pont elég "folyadék" van ahhoz, hogy tökéletesen megpuhuljon. A "van aki besamelt" megyjegyzésre csak annyit reagálnék, hogy szerintem egy normál lasagneba _kell_ a besamel. :-)

papri Creative Commons License 2004.12.04 0 0 611

sajnos még semmit nem csinálok a lasagne tésztával :)

de már nagyon szeretném kipróbálni,van tésztagépem,úgyhogy én friss tésztára gondoltam,elvileg az hamarabb puhul mint a száraz. vagynem?

carbonara Creative Commons License 2004.12.04 0 0 610
Èn is jobb szeretem kifözni elöbb a tésztát bár valóban nagyon macerás egyenként forrón lerakni öket. Ha meg hagyom kihülni, akkor összeragad. A mai tésztákat a leirás szerint nem kell kifözni, de én valahogy nem bizom benne. A tej jó ötletnek tünik.
De besamel azért biztosan kell rá! Sok sajttal ( lehetöleg parmezán vagyis a sokfelé kapható és kevésbé drága padano) benne !
Bacu Creative Commons License 2004.12.04 0 0 609

Én ma estére lasagnet csináltam rengeteg póréhagymával!

Apropó! Ti hogy szoktátok megcsinálni a lasagne tésztáját?

Én egy időben kifőztem, csak utána eléggé összeragadt, meg macera volt vele.

Az utóbbi időben viszont simán bepakolom a tepsibe, folyamatosan locsolom tejjel, majd a sütés legelején letakarom kb fél órát.

Így a tészta beszívja a tejet és isteni lesz.

Az így készült lasagne másnap mégfinomabb, mikor teljesen összeérik.

Van aki pedig besamel mártást ken a tésztára : )

Szóval álljon itt a kérdés: ti mit szoktatok csinálni a lasagne tésztával?

Kifőzni? Simán csak a tepsibe belerakni...?

Bacu

UI: mikor elindítottam ezt a topikot nem hittem volna, hogy ilyen népszerű lesz.

Nagyon örülök neki és csak így tovább ! : ))

cartmanrulez Creative Commons License 2004.12.03 0 0 608
Üdv Mindenki!
Ma vacsorára oliverde volt (extra adag fokhagymámal készült), hozzá spenótos tagliatelle.
Isteni kaja!!!
nemisbéka Creative Commons License 2004.11.29 0 0 607
Stefiadri, hogy állunk lasagne-fronton? Csak szeretnék már hallani egy nyakbaborulós sikolyt, hogy "nemisbéka, egy domestic goddess vagy!" :)
Böbsi Creative Commons License 2004.11.29 0 0 606

Köszi! Sejtettem, de azért gondoltam rá kérdezek, mert nem voltam benne biztos

Előzmény: Zitka (605)
Zitka Creative Commons License 2004.11.28 0 0 605
Én ugyanazt a szószt teszem a pizzára is, legfeljebb sűrűbbre főzöm. A lényeg: olívaolaj, paradicsom, fokhagyma, hagyma, oregano, bazsalikom...
Előzmény: Böbsi (604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!