:))) Hízik a májam, gyorsan innom kell valami töményet az egyensúly végett :))). Na ugye, hogy nem macerás meg ilyenek? :) Örülök, hogy sikerült, büszke vagyok rád, hogy hallgattál az okos kis nemisbékára :)))).
Üdv!
Ha még lehet a kérdésre válaszolni, akkor megtenném.
Régebben főztük a tésztalapokat, és nem tettünk a rétegek közé besamelt.
Ma besamellel és főzés nélkül csináltuk (bolonyajis volt a húsos szósz, plusz rengeteg kakukkfű).
A régi változat remek volt, az 'új' fenomenális! Ezentúl így készítjük.
Khm, hogy s hogy nem, a NEMIS valahogy mindig elkerüli a t. topiktársak figyelmét :). De ha ez megnyugtat: legközelebb a gólya alakú háribót postázd virtuálisan, azt akkor evolúciós küzdelemnek minősíthetjük majd, nemde? :)))
Az enyém zacskó, da van benne vagy 100 darab biztosan. :-) Amúgy olvastam azóta recepteket, tényleg tölteni kell, majd kipróbálok egy ricottás, spenótos változatot, biztos finom lesz. :-)
Semmi baj :-). Még épp most akartam kiegészíteni a mondókámat, hogy szerintem a "pezzi per cartone" azt jelenti, hogy egy gyűjtőcsomagolásban hány db 500 g-os doboz van. Ha megnézed a többi tésztájukat, mindegyiknél 24 db. Elég furi lenne, ha pl. a vermicelliből v. a filiniből is 24 db lenne egy dobozkában. :-))))))
De, igazad van, bocsánat.
De itt egy másik recept, itt azt mondja, 4 személyre 24 darab kell.
Különben személyesen nem ismerem, csak most nézegettem a neten
Ebből a kétcentisből 25 db van egy dobozban???????? Akkor lehet, hogy mégse ugyanarra gondolunk? Én vettem már ilyet, de abban legalább 100 db volt a félkilósban...
Háááát, meg lehet tölteni, de szerintem elég macerás lehet. :-) Gondolj csak bele, kb. 2 cm átmérőjű. Egy ember megeszik mondjuk 20-25 db-ot belőle - nem családi műfaj... :-)))) Persze lehet, hogy ez létezik nagyobb méretben is, mint pl. a 4-5 cm-es kagyló forma. De nekem akkor is pepecselés lenne. Ha jó állagú a szósz, belefolyik az magától is. :-)
Sziasztok, itt is felteszek ma egy kérdést, mert ma olyan a hangulatom, hogy kérdezzek. :-) Vettem egy csomag olasz tésztát, az van ráírva, hogy Lumaconi N.133. Ez olyan jóóóó nagy darab tészta darabok, le nem tudom írni, hogy mihez hasonlít, esetleg úhy, mintha egy 5 cm-es és 2 cm átmérőjü csövecskék meg lennének hajlítva az egyik oldalukon. De a kérdés az, hogy mit lehet ezzel tenni? Baromi jól néz ki, ezért vettem meg, de itt áll nár hónapok óta. :-) Van rajta egy spárgás recept, de olaszul, az én olasztudásom pedig kissé sekélyes ehhez a recepthez. Van ötletetek?
Moes, az a pórés, márványsajtos recept érdekelne nagyon!
nálunk is a nem_főzés_viszont_besamellezés megy. és mindig puha lesz.
viszont a pórés dolgot részleteznéd kicsit? elég nagy póré-fan vagyok :) jut eszembe, meséltem már nektek a márványsajtos pórékrémlevest? azt hiszem valami nők lapjás recipe, de telitalálat.
Én eleve olyat lasagne tésztát veszek, amire rá van írva, hogy nem kell főzni. :-)
A paradicsomszószban pont elég "folyadék" van ahhoz, hogy tökéletesen megpuhuljon. A "van aki besamelt" megyjegyzésre csak annyit reagálnék, hogy szerintem egy normál lasagneba _kell_ a besamel. :-)
Èn is jobb szeretem kifözni elöbb a tésztát bár valóban nagyon macerás egyenként forrón lerakni öket. Ha meg hagyom kihülni, akkor összeragad. A mai tésztákat a leirás szerint nem kell kifözni, de én valahogy nem bizom benne. A tej jó ötletnek tünik.
De besamel azért biztosan kell rá! Sok sajttal ( lehetöleg parmezán vagyis a sokfelé kapható és kevésbé drága padano) benne !