Egy Németországban élő barátom azt állítja, hogy november 1.-től megszűnt az 5 napos sárga és pirosszélű rendszám és csak német lakcímmel rendelkezők kaphatnak, legrövidebb 30 naposat. A barátom kapott valahol napszúrást vagy a németek hülyültek meg?
Országonként jellemzően mennyit lehet alkudni? Főleg Be-Ne-LUX, D és Olasz érdekelne. Gondolom típus és állapot függő, de azért csak van valami kultúrájuk ilyen téren.
Másik: 10-15 éve belémívódott az Olasz import autóktól való félelem. Igénytelen szerviz, óratekergetés, stb... Ez még ma is így van, vagy változtak ezen a téren a digók?
Na, hát ezért akarom tudni, mi a helyzet pontosan. Nem akarom verni a tamtamot, ha nincs igazam. A címke színe nem igazán érdekel, de nem lenne jó, ha visszafele sülne el a dolog. Sajnos én is azt hiszem, hogy csak E1-es. Közben meg kicseréltettem a forgalmit, aztán nehogy megint kelljen...
A 4-es amire Te gondolsz 4-es környezetvédelmi osztály ami nem egyenlő az euro 4-el az csak euro 2-es, nomeg ne gondold, hogy egy 20-éves kocsi euro 4-es legyen...
Nem teljesen idevág a problémám, de hátha tudtok segíteni.
2010. novemberben hoztam egy 1993-as BMW 318is-t (M42-es) Olaszo-ból. Akkor 2-es környezetvédelmi osztályba sorolta az NKH Szombathelyen, amire regadót fizettem 290 ezret.
Most voltam műszakin, ahol a veszprémi NKH 4-es osztályba sorolta, és kék matricát kapott.
Azon jár az agyam, ha a kocsi tényleg 4-be tartozik, akkor visszaigényelhetek a regadóból kb. 100 ezret, amivel 2-es miatt többet fizettem (tudom, hogy időközben változott a jogszabály, de én már a változás után regeltem a kocsit.)
(Nem tudom, hogy melyik NKH-nak lehet igaza, a BMW 20ezer+ÁFA díjért ad igazolást a besorolásról).
Járt már valaki ilyen cipőben? Honnan tudhatom meg a hivatalos besorolást? Van-e reális esélye egy ilyen adó visszaigénylésnek?
Ha egyszer be voltál jelentve mint a verda tulajdonosa akkor kell hogy újat adjanak bármiből:törzskönyv, forgalmi, csak igazolod a személyazonosságodat meg gondolom valamennyit csengetni kell a papírokért.
Azért kézpénznek ne vedd ezt a lakcím dolgot, szimplán lehet, hogy tájékozatlan vagyok.
Én nemrég vettem kint autót, a kért adatok alapján nem hiszem, hogy lakcím nélkül is mehet a móka.A kinti forgalmiba-törzskönyvbe bejegyzik a lakcímedet, járműadó fizetéshez kérik a bankszámlaszámodat, amelyhez szintén kell egy lakcím.Kérik a járműbiztosítás meglétét, oda szintén kell a lakcím.
Ha nem a te nevedre van akkor minden hová kell meghatalmazás.Más nincs.
Én azt írtam ha kint átíratod a saját nevedre a kocsit nem kell itthon műszaki a forgalomba helyezés előtt,mert elfogadják a külföldit,ha van érvényes a kocsin.
Akkor nem kell itthon műszakiztatni ha kint a nevedre kerül a kocsi,ezt mondták az NKH-nál,az nem tudom mennyi.Azt mondták kb ugyan annyi ott is. Az itthoni műszaki 39090 ft volt az enyémre.
Én is műszakval hoztam még több mint 1 év volt rajta.
Azt szeretném kérdezni,ha külföldről hoznék be autót,amin van érvényes műszaki,akkor elég ha csak honosíttatom itthon a kocsit?Persze már kint a nevemre íratom az adásvétélit!Ekkor állítólag meg lehet spórolni pár ezer forintot!Erről tudsz valamit?Előre is köszönöm:bkutas