"Amelyik kérdések túljutottak a selejtezőn, azokat a kérdésadminok ellenőrzik még egyszer, majd játékba rakják. Ezeknél a "döntő" státuszt olvashatod. A döntőbe a legjobb 200-200 kérdés kerül. A döntő lezárultát követően, amennyiben bekerül egy kérdésed játékba Kitüntetést kapsz."
A döntő lezárultát követő hányadik napban, hétben, hónapban? Több száz kérdést küldtem be, több tucat döntőbe is került. A döntő lezárult. Több témakörben is. Több döntős kérdésem közel 5-ös értékelést kapott.
Miért nincs eredmény? Illetve milyen időközönként kapnak medált a szerencsés kérdésírók?
Remélem ide kell beírni ezt kérdést, mert egy buzgó mócsing nemrég sérelmezte hogy nem a megfelelő helyen kérdeztem. Ha most sem, akkor természetesen a többiektől elnézést kérek.
Tudom :) Mint írtam is, mindkét kérdés helyes. Mindössze azt nem értem, minek kérdés a 2010-es állapotról, ha egyszer elavult és még van is frissebb kérdés a vívók érmeiről.
Az Aconcagua is olyan, mint a Dobogókő, meg számos már játékban szereplő hegy - rugalmasan változtatja a méretét. Nem szeretnék igazságot tenni, melyik mérés hitelesebb, pontosabb, engem csak az zavar, hogy a játékban tökéletesnek elfogadott válasz rendszeresen változik :(
A vívók olimpiai érmei pedig a százezres városokra emlékeztetnek, tulajdonképpen mindkét kérdés helyes, csak nem értem, egy olimpia eltéréssel miért kell két kérdésnek is szerepelnie róla. Bőven elég lenne a 2012-es (jelenlegi utolsó, aktuális) állapotot kérdezni. Jövőre remélem úgyis nyerünk még párat, akkor majd arra kéne módosítani.
Szóval ezek szerint lehet hibás kérdést javíttatni, már csak azt nem tudom, a többit miképpen lehetne. Na jó, nem leszek telhetetlen, tovább örülök annak, hogy legalább ez az egy most már elég jó.
Sztálin és Hitler között a korkülönbség év szerint 11, Önök 10-et adtak meg. Hitler 1889-ben, Sztálin 1878-ban született, bár életében hivatalos adatok szerint 1879-ben, de a kutatások ezt derítették ki. Igaz Sztálin decemberber, Hitler áprilisban, de én úgy vélem mégiscsak 11 évet kellene a tökéletes megoldásnak venni. Árpád
Megjelöltem hibásnak a kérdést, de közben szétment az egész oldal. Csak jelezném, hogy a női teniszben nem 2 szettig, hanem 2 NYERT szettig megy a játék. Nyilván 1-1 szettnél nem hagyják abba. a Kérdés úgy szól, hogy hány szettig megy a játék, erre én 3 szettet írtam be, mert ha szükséges, akkor ugye döntő szett van. A férfiaknál 3 NYERT szettig megy (de csak grand slam tornákon, egyébként ott is 2 NYERT szettig). Így például a férfiaknál akár 5 szettig is elmehet a játék, mert 2-2 állásnál kell egy 5. is.
Nagyon sok a pongyola megfogalmazás, ami persze tájékozatlanságból és tudatlanságból is fakadhat.
""Hány mákszem az ideális vetésszám 1ha területen?". nekem ez ugyanolyan érdektelen, mint amiket abban a topikban irtam : ...valami hány ország fővárosa kezdődik xy betűvel.ilyesmik.blabla
Egyébként a mákos kérdés , anno a "Kérdések amik nem kerültek jtk-ba" topikban volt olvasható.
Van egy kérdés, amelyben az ingatlanokat hirdető cégekkel kapcsolatban kell válaszolni. Mivel itt is látom, hogy hirdet az otthontérkép, így már tudom, hogy miért ők a helyes válasz. Gondolom csak ők vagy fizetnek reklámpénzt vagy ők a legtöbbet. A válasz, hogy ők adják a legpontosabb árat területi elosztásban SEMMIVEL SINCS alátámasztva, sőt az egyik legrosszabb ingatlan hirdetési oldal, mert elavult adatokat tartalmaz, valamint évek óta eladott ingatlanokat sem törölnek, hogy nagyobbnak látsszon az állományuk. Persze reklám pénz beszél és a Honfoglaló sem törli azokat a regisztrációkat, amelyek már évek óta nem játszanak, nyilván minél több felhasználót tudnak mutatni, annál több a reklám bevétel. Értem én, hogy ez az oldal is pénzre megy, nincs is ezzel bajom, de úgy kellene a pénzt beszedni, hogy azért nem hülye kérdések és rossz válaszok kerüljenek be a reklámozott érdekében.
Hogy kit mi foglalkoztat, erről már volt egy kisebb elmélkedésünk itt Rendszerhibbel (1009 hsz), őt nem érdeklik a parlagi sasok, ellenben nagyraértékelné a kérdést, hogy "Hány mákszem az ideális vetésszám 1ha területen?". Tudomásul tudom venni, ha neki a mák, neked pedig a sport a preferált témaköröd, de meddőnek érzem azon vitatkozni, a parlagi sasok, a mák vetésszáma, a találmányok felfedezése vagy az NB1-e a fontosabb kérdés.
Legjobban azt szeretném, ha bármiről lehetne kérdés, ami valakit is érdekel - és az pontos lenne. Találkoztam már itt olyan kérdéssel, amiről mit sem tudtam, de elég érdekes volt ahhoz, hogy elkezdjek róla olvasgatni, ennyiből máris megérte megírni, játékba tenni és találkozni vele. Miért nem jelölted meg vagy hoztad ide az NB1-t hibásként? :(
Az becsületreméltó hogy te meg még páran foglalkoznak a hibás kérdések felkutatásával: de azt gondolom a mit mikor találtak fel típusú kérdések nem annyira vészesek. Ezzel arra gondolok hogy kevés ember kivételével hogy ezt meg azt ki talált fel senkit nem foglalkoztat legalábbis az időpontja. A nem megfelelően frissített kérdések a nagyobb gondok: múltkor volt kérdés hogy hány csapatos a labdarúgó NB1. Mondom hát 12 most már, de nem, még mindig 16. A több válasszal szereplő kérdések a zavaróak inkább, hogy most 1-2 talámánynál 1-2 év eltéréssel szerepel mégha rosszul is, az nem zavaró mert lássuk be valószínűleg ti sem tudjátok mielőtt rákerestek.
Vattacukrot ügyes kezű cukrászok állítólag több száz éve is alkottak, csak pepecselős és drága munka volt, nem hasonlít a maira. http://www.nosalty.hu/ajanlo/arccal-rozsaszin-felhoben 1897-ben találták fel a gépet, de csak az 1904-es világkiállításon mutatták be a vattacukrot - én se értem miért, tán csak ott lett igazán népszerű. A zavart viszont az okozhatja, hogy "Tőlük függetlenül állítólag már Thomas Patton is feltalált egy vattacukorfonó gépet, ám ez még a hagyományos kézi eljárást utánozta, csupán hordozható volt, és gázzal működtették. 1900-ban mutatta be a Ringling Testvérek cirkuszának egyik előadásán. Aztán akadt még egy fogorvos, Josef Delarose Lascoux, aki saját rendelőjében árulta a fonott cukrokat. Azonban az ő találmánya nem kapott szabadalmat."
Na szóval az 1897-es találmány 1904-ben vált sikeressé, de van egy 1900-as hagyományos (nem elektromos) szerkezet is, ami sosem lett igazán sikeres. Vattacukorhoz hasonló édesség meg vagy hatszáz éve :) Én legszívesebben megtartanám az 1897-es gép felfedezésére vonatkozó kérdést és a vattacukrot magát nem firtatnám.
Van ám több palacsintás kérdés is :) Az egyikben a zsemlemorzsa a nyerő, ott az összetevők közt nincs is víz, hanem liszt, tojás és tej mellett szerepel, egyértelműen szerencsésebb válaszlehetőségeknek tartom mindet.
A kérdés múlt időben van megfogalmazva. Emlékezetem szerint így: "Melyik városba nem lehetett soha eljutni helyi érdekű vasúttal?" Törökbálintra el lehetett jutni.