Keresés

Részletes keresés

Dickens Creative Commons License 2004.07.19 0 0 120

Mookid: köszi, akkor mosmá' tényleg beírok oda. Nagyon kíváncsi vagyok,mint fognak mondani/javasolni.

 

Cicunyatka: hát, nem vígasztaltál meg :((( Ezek szerint lehet, hogy az életben nem jönnek rá, mi van? Érdekes, nekem ez a pszichés dolog volt az egyetlen,amire még nem tippelt senki, de valamiért én is úgy érzem, hogy inkább ez a gyomorszáj-ügy van a háttérben - persze, nem értek hozzá.

Baromi jó ötlet ez a napló, amit mondtál, ezt lehet, hogy én is kipróbálom, sőt. Ugyan azt sosem vettem észre, hogy stresszre fokozódna, de már a leves-témát kiszúrtam magamon. Nekem az a fura, hogy hogyan távozik vajon ez a levegő? Merthogy nálam (észrevehetően) nem szokott. Van egy Espumisan nevű recept nélkül kapható tabletta, szerintem azt próbáld ki, nálam a puffadást ugyan nem mulasztotta el, de a feszítő érzést/fájdalmat teljesen rendbehozza. Most próbálgatom, hogy ez a Danone Activia cucc bejön-e, mert azt is hasonló ígéretekkel hirdetik. Neked is vannak tünetmentes időszakaid? Nekem van, hogy hetekig semmi gond (vagy nem olyan mértékben), de el sem tudom képzelni, mitől van ez (vagyis mitől nincs ha épp nincs)

Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.18 0 0 119

Szia Dickens!

Nekem pontosan ugyanaz a problémám, mint Neked: evés utáni felfúvódás, néha akkorára, hogy majd' szétfeszít a hasam. reggel a legjobb; akkor szép lapos, aztán jön a reggeli...

A következő diagnózisokat hallottam már különféle orvosoktól:

1. irritábilis bél szindróma (szóval idegi alapon kialakult valami)

2. laktóz-intolerancia (aztán kipróbáltam, hogy nem ettem semmi tejterméket, de nem múlt el, szóval nem az)

3. candida (ezt egy magánorvos mondta; csaináltak a vérből ellenanyag-kimutatást, de az csak arra volt jó, hogy megmutatta, hogy átestem már candida fertőzésen)

4. epekő (csináűltak ultrahangot, és nem találtak semmit, úgyhogy ez is kilőve)

Szóval a megoldásra nem jöttem rá; volt, aki Meteospasmyl-t adott (recept nélkül kapható), de nem használt igazán.

Ha Candidára gyanakszol, érdemes kipróbálni a cukormentes diétát, és nézni, hogy van-e javulás. Ez olyasmi, amit az ember maga is megtehet, bár nem túl kellemes az elején; az embernek kell némi idő, míg megszokja, és mindig van kísértés...

Most azzal kísérletezek, hogy vezetek 1 kis "naplót", amibe beírom 1 hónapon keresztül, hogy mit ettem és ittam, és mikor voltak tünetek és milyen fokúak. Aztán megpróbálok keresni egy orvost, aki nem csak a sötétben fog tapogatózni (remélem, találok...). De magam részéről van egy olyan érzésem, hogy talán tényleg pszichés eredetű, mert stresszre fokozódik.

Előzmény: Dickens (117)
mookid Creative Commons License 2004.07.18 0 0 118

ami Neked kell, az egy gasztroenterológiai szakrendelés. a weborvostól azt is megkérdezheted, hogy hol van ilyen a legközelebb Hozzád (irányítószám alapján utánanéznek Neked). ott elmondhatod ezeket és megbeszélhetitek, mi legyen. mindenképpen el kéne menned, csak mondanak valamit, meg mielőtt ledugják a kamerát a torkodon, csinálnak gondolom kevésbé GÁZOS (bocs :) vizsgálatokat is, pl. ultrahang, vagy nem tudom, mi indokolt ilyenkor.

kitartás!

Előzmény: Dickens (117)
Dickens Creative Commons License 2004.07.18 0 0 117

Igen, ne tévesszen meg a nikkem :o)

OK, köszi a linket, próbálkozom, bár most hirtelen azt sem tudom, hogy ha venném a bátorságot és a valóságban is konzultálnék egy orvossal, akkor milyen területen keresgéljek...A Candidát akkor hogyan lehet kimutatni? Mármint azt, hogy túl sk van -e/az okozza -e a tüneteket?

Előzmény: mookid (116)
mookid Creative Commons License 2004.07.18 0 0 116

ja, hogy nő vagy :)

szóval ezt a két dolgot egy szakértőnek kéne felhoznod, mint ötletet, de állítólag a gyomortükrözésbe sokkal szörnyűbb belegondolni, mint amilyen rémes valójában. azt, hogy hogy lehet orvosolni, nem tudom, de biztos van valami... a leveses dolog is erre utal.

A candida gomba pedig mindenkiben él, és ha elszaporodik, rengeteg féle tünetet okozhat, nem muszáj nőgyógyászati gondnak is lenni... alapvetően a belekben található, és lehet olyan is, hogy csak ott okoz gondot. a puffadás az egyik vezető tünet, és az, hogy évek óta tart, nem zárja ki, hogy erről van szó (sőt...).

szóval ezek csak az én tippjeim, szerintem kérdezd meg a weborvost (www.weborvos.hu/send2.php, írj jeligét is), vagy valamilyen másik online szolgáltatást (írd meg, milyen vizsgálatokat végeztek és hogy miket írtak a leletekre!).

Előzmény: Dickens (115)
Dickens Creative Commons License 2004.07.18 0 0 115

Szia!

 

Tök érdekes, amit írsz, mert egy volt barátom egyszer pontosan ezt mondta, ezt a gyomorszájas dolgot. Akkor lehet, hogy télleg ez a baj? Megfigyeltem, hogy pl levesevéskor tuti kibukik a gyomrom, utána mindig 5x akkora. A kamera kimaradt, valahogy a gyomor -és/vagy végbéltükrözés az a két dolog, amit így belegondolva szeretnék egész életemre elkerülni...(Persze nyilván találnék még párat, ha elgondolkodnék :o) ) Hogy lehet(ne) ezt orvosolni, ha ez lenne a gond, nem tudod?

Gombára látod még sosem gondoltam. Sosem gondoltam volna, hogy a Candida okozhat ilyesmit, de annyira régóta van ez a problémám, hogy nem hiszem, hogy gomba volna, mert azóta voltam csomószor nőgyógyásznál. Ott kiderült volna, nem?

Előzmény: mookid (114)
mookid Creative Commons License 2004.07.16 0 0 114

Ha jól tudom, az, amikor nem záródik rendesen a gyomorszájad, és kajálásnál, ivásnál vagy "csak úgy" lenyelsz egy csomó levegőt. Ezt gondolom vizsgálattal ki lehet zárni (tényleg, miket csináltak? kamerával benéztek? :).

Gombára gondoltál már? A candida-túltengés okozhat felfújódást, a tüneteid stimmelnek és nagyon allattomos, ha fel is merül, nehéz kimutatni.

Előzmény: Dickens (113)
Dickens Creative Commons License 2004.07.16 0 0 113

Hű, köszi a sok infot.

Kathleen: nem hallottam még róla, de sok a savam, tehát ha segít, valószínűleg megéri kipróbálnom. Mitoszkiller: hát az a baj, hogy nem tudom ilyesmihez kötni. Vannak heteim, amikor semmi bajom, se evés előtt, se alatta vagy utána, bár utána majdnem mindig. De van, amikor meg hol az éhségtől fújodok fel (vagy azt hiszem hogy attól), hol a jóllakástól. Mi az a légnyelés? Hogy sok elvegőt nyelek?

H_G Creative Commons License 2004.07.16 0 0 112
"Amúgy sokmindentől lehet ez a fújódás: epe, hasnyálmirigy."

Vagy az ún. aerofágia (légnyelés). Nem vagyok orvos, de a leírtak alapján könnyen lehet arról szó.

Előzmény: Mitoszkiller (111)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.15 0 0 111

a vízivás egy alattomos dolog. Az ember azt hiszi, hogy megnyugtatja vele az égő gyomrot közben csak gerjeszti a savszekréciót. Amúgy sokmindentől lehet ez a fújódás: epe, hasnyálmirigy. Mikor érzed? Evés közben, alatt, után? 

Előzmény: Dickens (105)
kathleen_1 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 110
<FONT face=Helv size=2>

Probaltad mar a Salvus vizet? Nekem nagyon bevalt. Igaz, azt csak akkor lehet inni, ha sok a gyomorsavad.

Az ize kezdetben eleg szornyu, de hozza lehet szokni. A legjobb ha hidegen es nem szobamelegen iszod.

Gyogyszertarban szoktam venni, azt hiszem 300 forint egy uved. (1,5 liter, es napi 1,5 dl-t lehet belole meginni)

Dickens Creative Commons License 2004.07.13 0 0 109
Igen, nálam is erre tippeltek, és vitathatatlan, hogy sok a savam, de nem tudok hatékony savcsökkentőt. Te találtál? Plusz azt sem értem, hogy ha ez van, akkor miért fújódom föl kajálás után is? (Tény, hogy ha éhes vagyok, akkor meg azért) Épp hogy jobban kéne emésztenem, vagy ez hülyeség?
Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.13 0 0 108

Nekem gyomorsavtúltengés okozott hasonlót, de nem ilyen mértékben.

 

Előzmény: Dickens (107)
Dickens Creative Commons License 2004.07.13 0 0 107

Megtörtént, plusz a családom egy része (pl anyám) is orvos, de eredménytelenül. Ezért gondoltam, hátha találok vkit hasonló tapasztalatokkal, aki talált megoldást is.

Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.13 0 0 106

El kell menni dokihoz.

 

Előzmény: Dickens (105)
Dickens Creative Commons License 2004.07.13 0 0 105

Sziasztok!

 

Van valakinek ötlete/tapasztalata, mit lehet tenni felfújódás ellen? Elég, ha iszom egy pohár vizet, és máris megnő a hasam, és van, hogy napokig fel van fújódva. Irtóra idegesít, és már mindenfélét kipróbáltam (többek közt gyakorlatilag az összes e témában reklámozott gyógyszert) hatástalanul. A vicc az, hogy puffasztó ételeket (bab, stb) egyáltalán nem eszem. Valami emésztési probléma van a a háttérben?

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.01 0 0 104
A mozgás nem csak fizikai, hanem lelki szinten is segit, ugy hogy csökkenti a stressz mértékét. A stressz pedig először mindig az emésztést kezdi tönkretenni!!!
Mozogjál csak sokat!!!

Üdv
Adept

Előzmény: Degeczi (92)
H_G Creative Commons License 2003.04.01 0 0 103
"Tejet nem szabad a fekélyre inni!!!"

Honnan veszed?

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.01 0 0 102
Savra érdemes csinálni egy Neurosan kurát. Ezt bioboltokban lehet kapni 500forintér és honapokig elég. Mellékhatása nincs mert természetes anyag. Nagyon ajánlom!

Fekélyre szintén a Neurosant ajánlom és körömvirágteát, mert erősen hámosit. Tejet nem szabad a fekélyre inni!!!

Figyeljetek oda mert a savhiánynak és a savtultengésnek majdnem egyformák a tünetei és még a dokik is gyakran összekeverik öket!! Marhára nem mindegy hogy melyik van!!

Üdv
Adept

ona Creative Commons License 2003.03.31 0 0 101
Sziasztok Gyomorszakértôk,

a következô kérdésem lenne.
Páromnak novemberben volt tükrözése (megállapították, hogy sok a sava és nem záródik rendesen a gyomorszája). Kapott Apo Famotidint és Cordinaxot. Egy pár napja érez valami a gyomorszájánál ha tapintja. Dokihoz csak holnap tudunk menni. Van valami tippetek mitôl lehet ez?

ona

ArcHDeVil Creative Commons License 2002.10.18 0 0 100
...csak remélni tudom, hogy idejében kórházba érsz Édesapáddal...

trash Creative Commons License 2002.10.18 0 0 99
mi a helyzet?
afintha Creative Commons License 2002.08.26 0 0 98
Edesapad allapota igen sulyos, akarmelyik pillanatban elverezhet. Alkoholistaknal a gyomor/nyelocso hataron alakulnak ki tobbek kozott gyakran ceruza vasatgsagura megnonek, es ezek barmelyik pillanatban elpattanhatnak.

Ahogyan a masik topicban is olvastam, lelke sincs rendben. Az alkoholizalas lassu ongyilkossag. Lehet mely depresszio is a hatterben. Ha folyamatosan egyedul van, akkor nincs tul sok eselye a hosszu eletre ily modon. Csak vegetal. Mindenkeppen tarsasag kellene neki.

Előzmény: rogyion (61)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.18 0 0 97
Ne haragudj, a világért sem akartalak megbántani. Természetesen nekem is volt apukám, 84 évesen halt meg álmában, ezért tényleg hálás vagyok az istennek, sőt azért is, hogy az anyám sem kórházban halt meg, ahnem váratlanul hirtelen otthon. Nagy ajándék, hidd el.

Nem vagyok orvos, csak kínkeservesen felkészült amatőr ápoló, minden tudásomat a családomban lezajlott betegségek árán szereztem meg. És egyáltalán nem az Antialkoholista Liga tagjaként kérdeztem, csak azért, mert pl. az apám is ivott egész életében, csak éppen bort, és semmi baja nem lett tőle. Sőt - én is szeretem a bort, gyakran élek vele. Becsületszavamra mondom, senkinek sem az elítélés szándékával válaszolok.

Ha apukádnak fekélye van és nem akar orvoshoz menni, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy veszel neki Almagél-A nevű löttyöt - használati utasítás mellékelve - no meg a Histodil is használ. De talán egy igen egyszerű vizsgálattal (bele kell fújni egy szerkentyűbe) meg lehet állapítani azt is, hogy nem vírusos alapon van-e gyomorfekélye. Mert arra van gyógyszer.

És én igenis meg tudom érteni az apukádat, mert ha én idős lennék, én se szivesen vetném alá magam olyan vizsgálatoknak, amiket az emésztőrendszerrel kapcsolatos - szóval ne haragudj rám, engem is anya szült és apa nemzett.

Jobbulást apukádnak!
Aliz

Előzmény: rogyion (96)
rogyion Creative Commons License 2002.08.16 0 0 96
Gyomorfekélyt diagnosztizáltak már nála. Időközben beszéltem két orvossal is, mindketten azt mondták, hogy fekély.

18 éves kora óta iszik többé-kevésbé rendszeresen, töményet (vodka, cseresznyepálinka stb.). Az elmúlt kb. 9 hónapban csak alkalmanként ivott. A felmenői végelgyengülésben haltak meg, illetve még élnek.

Neked van apukád, vagy téged úgy gyártottak?

üdvözlettel

Előzmény: AliceCsodaországban (95)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.08.16 0 0 95
Nos, a leírtak alapján nem hinném hogy gyomorfekélyről lenne szó, viszont a vastagbélgyulladás, illetve végbélrák nem kizárható. Ha az apukád nem hajlandó orvoshoz menni, akkor amúgy sincs mit tenni, ha az a baja amit én gyanítok, akkor 1 éven belül úgyis meghal és inkább arra koncentrálj, hogyan csillapítod majd az utolsó fázisban a fájdalmait. Hány éves, és mióta iszik rendszeresen alkoholt? Milyen alkoholt, és milyen mennyiségben?

Amúgy nem kell mindent az alkoholra fogni. Nézz utána, miben haltak meg a rokonai. (És ha nem akar orv oshoz menni, hagyd békében. )

rogyion Creative Commons License 2002.08.16 0 0 94
Nem. Orvoshoz apám nem volt hajlandó elmenni, én erre kihívtam hozzá a mentőket, de elzavarta őket. A fekély végül magától visszahúzódott, de nyilván ki fog újulni előbb-utóbb.:((
Előzmény: amerika (93)
amerika Creative Commons License 2002.08.16 0 0 93
hahooo
megoldodott??? voltatok orvosnál?
Előzmény: rogyion (91)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.18 0 0 92
Nekem is eleg vacak a gyomrom, Tisacid allandoan van a kozelben, az tobbnyire rendbeteszi. De egy erdekesseg: ha kerekparral megyek dolgozni (15km, nagyjabol 3/4 ora oda-vissza) akkor aznap biztosan nincsen semmi gondom. Hulyesegnek hangzik - de tenyleg ez a tapasztalat! A testmozgasnak (vagy a fokozottabb verkeringesnek) lenne koze az emeszteshez?
rogyion Creative Commons License 2002.02.14 0 0 91
Hát, tőlem nyugodtan lehet, hogy nem is gyomorfekélye van, hanem valami más. A fekély csak onnan jön a képbe, hogy ő ezt mondta - igaz, a greenwood által megadottak viszont ráillenek apámra.
Na mindegy, tulképpen nem is az a fontos, hogy én most megtudjam, mi baja, hanem hogy elmenjen orvoshoz, de hát arra nem hajlandó.:-(((

Muzsának köszönöm a tippet.

r.

Előzmény: H_G (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!