https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
Az alábbi történetet a napokban kaptam egy ismerősömtől….érdekes.
Elég sűrűn járok Erdélybe, és ottani cigó tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek.. A csíki területet járom rendszeresen, számos ottani barátom véleménye azonos ebben a kérdésben. A cigók szisztémája nagyban azonos a magyarországival, viszont az ottani "kezelési módszerek" sokkal ésszerűbbek, és célravezetőbbek mint nálunk. Az eredményt ott is az összetartás hozta meg, -mármint a székelyek összetartása- és következetessége a parazitákkal szemben. Minap történt egy kis csíki faluban, hogy jártunkban-keltünkben többször is belebotlottunk a helyi önkormányzat teherautójába, mely a cigány portákon végig haladva, itt is ott is "letett" egy kupac tüzelőt. Kérdeztem helyi barátomat, hogy mi ez? Mire mosolyogva elmondta, hogy tudod...nálunk más a cigányok segélyezése mint nálatok. Itt pl. pénzt egyáltalán nem kapnak, csak ha családi szinten 180 nap munkaviszonyt fel tudnak mutatni. A 180 napot összehordhatják többen egy háztartásból, de ez a minimum követelmény, hogy egyáltalán kaphassanak valamit. Így aztán amikor az idénymunkák elkezdődnek a földeken, a cigók szépen elindulnak napszámba, mint a többi rendes, dolgos emberke, és a cselekvőképességüket kiélik a földeken. Ott nincs tele a kocsma, léhűtő, segílykéből játékgépező, késelő cigányokkal, hanem a kocsma a falusi kultúra, beszélgetős, társadalmi színhelye ma is, ahogy rendesen volt. A székelyek bölcsessége megmutatkozik abban is, hogy a cigók életmódját nem csak tétlenül szemlélik, hanem annak sajátosságaiból le is vonják a helyes következtetést, és nem engednek teret a szélsőséges, deviáns, agresszív megnyilvánulásoknak. Például, ha a cigány elköti a székely ember biciklijét a templom elől, akkor a székely ember 3-4 vagy 5-10 -amennyi szükséges-komájával bemegy a cigány portájára. A minimum az, hogy elhozza a biciklijét, de ha szükséges, úgy elverik a cigányokat, mint szódás a lovát. Halmazati büntetésként feljelenti, 5-10 tanúval alátámasztva) és elmegy a "híre", hogy a cigány lopott a székely embertől, aminek következtében a székelyek olyan terrorba részesítik az érintett családját, hogy azeget is nagybőgőnek nézik. Alap, hogy munkát senkitől se kap, ugrik a 180 nap, nulla segély. Ennyi. Lehet cihelődni. Tetszik a polgármesterek hozzáállása is. Mivel a falu pénzéről és adójáról van szó, nem engedik azt elherdálni. Az említett tüzelő szállítmány is a segélyezés része volt, de barátom szerint akár naponta is kaphatnak valamit a cigók, de szigorúan csak "természetben". Egyik nap kenyér, másik nap cukor-liszt, harmadnap egy zsák pityóka, utána meg beváltható tej, tészta, vagy konzerv jegy. Pénz nuku. Pénz akkor van, ha dolgoznak. Az önkormányzat is ellátja munkával a cigókat, és azok szorgalmasan festik is az iskolát, takarítják az árkokat, gereblyéznek a templom kertben, amiért persze fizetést kapnak, és egy igazolást a kiskönyvbe, hogy aznap dolgoztak. A pénzből kifizetik a villanyszámlájukat, mint más tisztességes ember. Saját szememmel láttam. hogy a helyi cigók lovakat tartanak, szekerekkel bér fuvaroznak, és használják a kerti pottyantóst. Alapvetően másként néznek ki, mint az itteni züllött fajtársaik. Nem mondom, hogy "tiszta udvar, rendes ház" de legalább nem ér derékig a sz@r a portájukon. Amit még tapasztaltam, hogy a megfelelő bánásmód miatt, sokkal udvariasabbak, például tudnak köszönni,ha bemennek barátom boltjába, és lássatok csodát, nem mernek a boltban lopni!!! Az egész faluban 2-3 élelmiszerbolt van, a kapott jegyeket ezekben lehet beváltani. Kivéve, ha tolvaj az illető. Egyébként lehet sétálni a szomszéd faluba 5-8 kilométert, de ha ott is kitelik a becsület, akkor gáz van. Persze a boltosok is összetartanak. A polgármesterek pedig beérik az adott szóval, hogy a cigó a kajajegyért nem fog mást kapni, csak azt ami rája vagyon írva. Nagyon tetszik ez a rendszer. Tetszik mert értelmes. Tetszik mert igazságos. Tetszik mert humánus. Tetszik mert láthatóan eredményes. Láttam a cigány gyerekeket suliba menet. Hógolyóztak a többiekkel. Láttam cigányt templomba menni. Láttam karácsony előtt, ahogy a tüzelős kocsi karácsonyfát dobott be minden portára. Magyarnak, cigánynak egyaránt. Ott ezt is megoldották. Tellett rá. Mert nem hagyják, hogy ellopják a köz vagyonát. Látom az összetartás erejét, és látom az egészséges életösztönt, hogyan rendezi okosan, tevékenyenegy közösség az életét. Látnám nálunk is. Példának biztos hogy nem rossz. Ha már mi vagyunk itthon több ezer éve. És ha belegondolsz... ha sikerül átnevelni ezt a nem kis réteget, lehet hogy a nyugdíjadat is kitermeli, de ha nem,…..legalább nem pocsékolja el.
Nem egy rendszeresen itt írogató emberke írta le, hogy a dolgozó, normális életvitelt folytatókkal nincs baja. Akkor őket milyen jogon veszitek ki a cigányság fogalmából?
ha ti itt csak a társadalom legalján lévőket veszitek a topik témájába tartozónak, akkor ti ezt a gyűjtőszót egy népcsoport elleni gyűlöletkeltésre, uszításra használjátok.
Az általad megadott szám pedig finom szólva is légből kapott.
Erre a kérdésre az én válaszom az (bár nem engem kérdeztél), hogy szerintem cigány az, aki annak vallja magát.
Ha a "cigány" szó egy általatok használt gyűjtőszó a bűnözésre, a lumpen életmódra, akkor értelmetlen a topik címe, hisz normális ember nem válaszolhat rá igennel. De ha ti itt csak a társadalom legalján lévőket veszitek a topik témájába tartozónak, akkor ti ezt a gyűjtőszót egy népcsoport elleni gyűlöletkeltésre, uszításra használjátok.
Hát nálunk pitralont a cigányok ittak a honvédségnél. Kapart a gigájuk, meg porzott a veséjük, oszt más meg nem vót. Maradok inkább a jó kis házinál.:)
Nekem most jutott eszembe egy jó párhuzam a megélhetési gyerekgyártásból, szocpolból élőkkel és az ezt támogatókkal kapcsolatban. Annyira nyilvánvaló a párhuzam, hogy biztosan nem én vagyok az első. Ez az egész támogatási rendszer - a mai formájában - nem más, mint egy törvényes piramis-, vagy ha jobban tetszik pilótajáték, azok számára akik nagyrészt ebből élnek. 1. A piramis tagjának a jövedelme nő az alá beszervezett balekok számának növekedésével. Itt azonban nem beszervezni kell a balekokat, hanem szülni. (A csak politikailag korrektek kíméljenek meg a támadásoktól, amiért szegény gyerekeket baleknak nevezem. Nem én teszem őket azzá, hanem azok, akik "beszervezik" őket a piramisjátékba, azért, hogy nőjjön a jövedelmük. Aki a semmire megszüli az ötödik-hatodik-tizedik gyerekét, hogy azt is kivágja a többi mellé az utcára, a porba játszani, miközben a miatta kapott támogatás töredékét költi valóban a gyerekre, arról mondhatjuk azt, hogy a gyerek a számára nem más, mint pénzforrás.) 2. A piramisjátékhoz kell az agymosottak tömege, akik tevékenyen továbbépítik a rendszert, ezért előadásokkal, személyes találkozásokkal kell az agymosást végrehajtani. Az agymosás itt is megvan, az újonnan belépők nagy része semmi mást nem lát maga körül, csak ezt az életmódot. Ez minden előadásnál, kierőszakolt személyes találkozásnál hatékonyabb. Persze a már-már erőszakos megtérítés sem hiányzik az eszköztárból a piramisjátékok nagy részénél. Ez itt is megvan, mikor a família kényszeríti pszichológiai vagy egyéb kényszerítő eszközökkel az új tagokat a belépésre, elvárva a még gyerekkorban lévő lányoktól a szülést. Ez egészen odáig is terjedhet kivételes esetekben, hogy a família nemzőképes férfitagjai tevékenyen is besegítenek az eredményes fogantatás érdekében. 3. A piramis tagjai értéket nem teremtenek, ezért a rendszer külső finanszírozást igényel. Ez itt is megvan, azzal a különbséggel, hogy a piramisjátékok nagy többségénél az újonnan belépők viszik be a máshol megtermelt pénzt a rendszerbe, itt viszont a piramison kívűl lévők adják az általuk megtermelt pénz egy részét a működéshez. 4. Minden piramisjáték összeomlik előbb-utóbb. Ha előbb, akkor úgy, hogy a törvény szigorával lépnek fel ellene. Ehhez néha törvényváltoztatásokra is szükség lehet, amihez szükség van a törvényhozók távlatos gondolkodására is, akik belátják azt, hogy a piramis növelése nem mehet a végtelenségig. Ha ez előbb nem történik meg, akkor jön az utóbb. :-) A piramis olyan nagyra nő, hogy finanszírozhatatlanná válik, és összedől. Ez viszont olyan sok embert érínthet, hogy komoly megrázkodtatásokat okozhat. Lásd pl. albániai zavargások egy ottani pilótajáték bedőlése miatt. 5. A piramisjátékoknak fő jellemzője, hogy nagyon kevés ember nagyon jól jár. Sok ember egy darabig megélhet belőle, amíg működik a piramis. A fenn említett embercsoportnál egy-két nagyságrenddel nagyobb azon emberek száma - a későn jövők -, akik a piramis bedőlésekor kárvallottak lesznek. Itt még van egy speciális jelegzetesség, hogy - mivel a finanszírozást nem az újonnan belépő tagok végzik -, nem csak a későn belépők járnak rosszul, hanem azok is, akik be sem lépnek a piramisba, hanem kívülről tolják be a pénzt. 6. A csalás nem csak ott jelentkezik a piramisjátékban, hogy az elindítói eleve csalásra építik, hanem ott is, hogy a nagy pénz miatt olyan csalók is megjelennek akik "meghekkelik" a csalásra épülő rendszert. Ez itt is megvan. Például az interezők - erőszakkal - úgymond nagyságrenddel több embert szerveznek be maguk alá, mint ahány ember a piramisjáték szabályai alapján alájuk tartoznának, stb..
Több párhuzam is van, de már meguntam a gépelést.... :-)
Azt még talán megemlíteném, hogy mivel ez a szocpolitikai "piramisjáték", egy a társadalomba erősen beágyazott rendszer, ezért nehéz egy önálló, különálló egészként szemlélni. Rengeteg járulékos hatása is van, amiről oldalakat lehetne írni. Például a piramis tagjai, - a külső finanszírozás miatt - rengeteg szabadidőt kapnak, ami rengeteg felszabaduló munkaerőt is jelent, amit az alvilág örömmel hasznosít a gdp-jének növelésére. Szinesfém maffia, betörések, rablások stb.. A szabadidő hasznos - nem "munkával" való eltöltésére - persze a piramis tagjainak is igénye van, erre épül a megfelelő szórakoztatóipar, ami jelentős bevételekkel kecsegtet. Kocsmák Üzemeltetése, italpancsolás, játékgépek üzemeltetése. Ezeket nem csak a piramis tagjai veszik igénybe, azonban jelentős fizetőképes keresletnövekedést jelentenek. Most már tényleg vége, megyek aludni...
Azt már meg sem merem említeni, hogy ha, teszem azt, Olaszliszkáról nem summantottak volna el 1944-ben több száz ártatlan polgárt a nemlétbe, akkor ma egy egészen más népesség lakná azt a települést. Lehet, hogy kicsit furi ruhákban járnának, és őket sem szeretné mindenki. De lényegesen többen viseltetnének irányukban pozitív vagy legalábbis semleges érzésekkel. Ja, és nem lincselnének "kulturális hagyományőrzés" keretében...
A vékony érmék oldalairól: igen régen írtam, de az a helyzet, hogy én kölyökként megtapasztaltam a teljes létbizonytalanságot, egy hajszálon múlt, hogy nem kerültünk családostól az utcára az akkor kb 8 éves öcsémmel. Én akkor voltam 11. Egy paraszthajszálon, pedig a szüleim sosem voltak se munkakerülők, se alkoholisták, néhány szar éven, és pár rossz döntésen múlott, hogy az egész addigi életük munkája teljesen kudarcba menjen. Akkor is ott voltam, amikor a behajtók kijöttek felmérni, hogy mit tudnak tőlünk elszállítani. Esetleg egy tíz éves kocsit, a szekrénysort, a tévét. Tudod, ott és akkor nem volt senki, aki rohant volna ingyen lakást adni: nekünk nem jutott. Se százezres segély, se a tartozások elengedése, se ajándékutalvány valami szervezettől, se nagy szavak, se semmi. Akkor a behajtók jóindulatának köszönhetően kaptunk még haladékot: azóta is nyögi a család az akkor innen-onnan felvett kölcsönök kamatát, pedig sok idő eltelt már. A tartozások nagy része pedig éppen a már akkor is brutális adók miatt gyűlt fel, amiből másoknak ingyen lakásokat utalnak ki...
Hát, én valahol ott hagytam el a naivitásomat és szolidaritásomat, elég korán. Nekem is, nekünk is mindenért keményen meg kellett dolgozni, mások nyűgei már nem nagyon tudnak érdekelni.
Éppen ezért engem egyetlen dolog foglalkoztat: mit lehet ekkora mindenre használhatatlan tömegekkel kezdeni. Nem érdekel a szomorú sorsú utcagyerek, az érdekel, hogy az én gyerekemet hogy tudom majd megvédeni tőle, mert első kézből tapasztaltam meg, milyen jótékony hatásai vannak a deszegregációnak. (Az akkori helyzetből kiindulva bele se merek gondolni, most mi mehet egy cigányokkal teli iskolában) Nem érdekel a megélhetési bűnözés, az érdekel, hogy a szüleimet öregkorukra ne kelljen vérbe fagyva találnom az otthonukban. Nem érdekel a kilátástalanság generálta agresszió, az érdekel, hogy én végig tudjak menni az utcán este (és akár napközben !) mindenféle cigány atrocitás nélkül. Nem érdekel a segélyezettek problémája, az érdekel, hogy az én megélhetésemet ne veszélyeztessék mindenféle homályos ideológia nevében.
Ez van, ezekért hajlandó vagyok eltekinteni minden moralizálástól. Talán érthető egy magamfajta mb3rgyulolo-től.
>Kérdés, mi a "norma normans"? Befogadó vagy kirekesztő a célja-e?
Mint tudjuk "halmazok halmaza" sincs, úgyhogy a kérdés valószínűleg teoretikus a normákra is, így a tulajdonságait vitatni már merőben fölösleges :) (amúgy szvsz neutrális)
Mindazonáltal a nyomorúságos majomivadékoknak szükségük van bizonyos életcélokra, ha másért nem, hát hogy legalább jobban érezzék magukat. Nekem az emberiség túlélése megteszi, mint elsődleges prioritás, az univerzum megmentése már legyen más feladata :) Ehhez pedig a NORMÁLIS utódnevelés elengedhetetlen.
Hát ez ebben a megfogalmazásban nem igaz. Nagyon finoman szólva is... Ugyanis, a helyzet a következő: Minden magyar állampolgárnak joga van az egészséges élethez. Nekem, a gyerekeimnek úgy van joga, hogy kőkeményen fizetek érte eseti jelleggel is, meg folyamatosan is. Nekik viszont ingyen jár a legtöbb szolgáltatás és gyógyszer. Minden magyar állampolgárnak joga van a tanuláshoz, sőt 18 éves koráig kötelező. Nekem, a gyerekeimnek úgy van joga, hogy kőkeményen fizetek érte, eseti és folyamatos jelleggel is. Nekik viszont nemhogy ingyen jár, hanem az esetek igen jelentős részében még "ösztöndíjat" is kapnak, az ingyen tankönyv, füzet és ceruza, meg ingyen koszt mellé. Nagyon sokszor leírtuk már ebben a topicban is, hogy sok-sok beilleszkedett, tiszta, becsületes, szorgalmas, cigány származású embert ismerünk. Semmi baj velük. Meg kívánom jegyezni, hogy tulajdonképpen a többivel sincs baja senkinek! Pusztán csak nem akarjuk őket tovább etetni, itatni, pénzelni. Aztán tegyenek ők eleget annak a bibliai parancsnak, hogy "szaporodjatok és sokasodjatok" ahogy akarnak, de a saját kontóra! A bűnözőket viszont a sittre, mert azt viszont nem tűrheti el egy társadalom sem. Természetesen egyéni elbírálás alapján. :-)
Nincs itt már semmi...van egy nép, amelyik amióta 700 éve ki lett ebrudalva Indiából, azóta soha sehol, semmiféle korban, társadalmi berendezkedésben és népnél képtelen volt tömegesen és tartósan domesztikálódni.
Korok és társadalmak változtak. Beléptünk a XXI. század, az informatika századába. Egy dolog nem változott: az ontopic népesség alapvetően jellemző bűnöző és élősködő életmódja.
Nincs ( a lilaködék sem tudtak eddig felmutatni) egyetlen egy olyan módszer sem a világban, amit már ki ne próbáltak volna, de eddig mindenki és mindenhol kudarcot vallott ezzel.
Amíg a falvédők azt hajtogatják (és ültetik ontopicék fejébe) hogy mindenért mindíg a többségi társadalom felel, addig nincs megoldás.
Az occami borotva világosan jelzi: aminek változni kell az az ontopic népesség: vagy megszokik... vagy nincs már hová mennie sem, az információk villámgyorsan terjednek: nincs a világon még egy nép, amelynek ekkora elutasítottsága lenne bárhol is a világban.
Nekünk itt jelenleg évi kétezer milliárd forintunkba kerülnek, és ezt a pénzt egyszerűen kidobjuk az ablakon. Soha, egyetlen fillér vissza nem fog térülni belőle.
Nálunk sokkal gazdagabb népek ennek a többszörösét költötték már el mindenféle PC programokra: totálisan sikertelenül és eredmények nélkül.
Egy-egyetlen egy elvet kell(ene) szigorúan betartani: semmiért nem jár semmi! Továbbá a törvény előtt mindenki egyenlő...
mert jelenleg ha cigány vagy és ölsz, megúszod. Ha fehér vagy és állítólag felpofozol egy cigányt: 8 év börtön fenyeget, és hónapokig ülhetsz vizsgálati fogságban.
Ez a valóság, az a bizonyos büdös, lábszagú, szarosgatyájú valóság!
A cuikságot és cilikeséget meg el lehet felejteni!
Szó sincs róla. Ha elolvasod Detonátor pontjait, akkor láthatod, hogy egyáltalán nem az etnikum a választóvonal, hanem az életvitel. Cigány életvitelű lehet a szőke, kékszemű is. A többségi társadalom normáit elfogadót nem érné semmilyen hátrány, sőt. A munkát, a tanulást elutasítók ellenben nem kapnának gazdasági alapot a kultúrájuk (kultúrálatlanságuk) újratermelésére. Ám újra mondom, sokszor megrágott dolgokat szedsz újra elő... Ha már itt járunk, akkor kezdjük a kályhától:
Sem az aggodalmat, sem az elgondolkodtató előjeleket nem vitatom.
Csupán azt, hogy méréseitek, átélt vagy vélt, de megszövegezett tapasztalataitok - úgy am blokk - egy teljes etnikumot minősítenek és determinálnak - elvéve tőlük a felelmelkedés (legalább erkölcsi) lehetőségét.
Az egyetemes emberi normák ( ugye ez már durva általánosítás) és a normális utódnevelés ugyancsak relatív fogalom.
Kérdés, mi a "norma normans"? Befogadó vagy kirekesztő a célja-e?
A csoportok felelőssége is egyének felelősségéből tevődik össze.
A gazdasági kérdést meg szerintem cigánykérdésből csinálni kicsit erőltetett. A szociális ráfordítást ne nézd, mert arányos létszámban üres munkahelyek sincsenek.
Azt meg már minden annyira gépesítve van - lásd a technologiai fellettséget - hogy brazil gépsorra már szükség sincsen.
Olyan nemzetet tudok mondani, akiket mindenki szid, a romákon kívül is... :)))
de náluk inkább a gazdasági kiszolgáltatottságot szoktuk említeni!
Lassan bele is hal... Először a védtelen öregek, vagy akik konfliktusba kerülnek a cigány életvitelűekkel... Pár év és érdekes dolgok lesznek. Mondom, olvass vissza, ne csak itt, hanem a híradásokban is, mennyire szaporodtak el a cigány életvitelűek által elkövetett bűncselekmények az utóbbi években, sőt az utóbbi hónapokban egyre inkább...
"Nem először rabolták ki a somogyzsitfai nőt. A polgármester polgárőrséget ígér az elöregedett falunak.
Összekötözték a kezeit és a lábait, a száját pedig leragasztották annak az idős asszonynak, akinek a holttestét egy rokona találta meg szerdán Somogyzsitfán.
Az áldozatnál nem először jártak bűnözők, a szomszédok szerint korábban már többször is kifosztották. A faluban gyakran történik bűncselekmény, a helybeliek nagyobb biztonságot követelnek." Komolyan nem értem a polgármestert, hogy ilyen elszigetelt, egyedi esetekkel foglakozik, miközben tombol a kisebbségeket súlytó fasizmus, nácizmus, nyilasizmus, szálasizmus, horthyzmus, stb... az országban. Nézzétek meg az antifasiszta topikokat! Pörögnek, mint a tazmán ördög...
>Esetleg a környező országok, egész Európa, a történelem szempontjából-é?
Esetleg az "egyetemes" emberi normák szempontjából. Ide tartozhat pl. a NORMÁLIS utódnevelés a jövő építéséhez.
>egyik etnikum a másik szemében egy ellenségképet
Most akkor csak egyén szinten mennek a dolgok, vagy "csoportok" (pl. kultúrák) között is lehetnek konflikutosok? Ha pl. kultúrák találkoznak, akkor a
>szintén egyénként szenvedi el azt
megállapítás nem áll, mert az egész csoport megsz.vhatja, pl. gazdaságilag.
>Régebben a ruszkikat szidtuk
Tudsz említeni egy nemzetet, amelyik nem "szidja" a romákat (négyszemközt, kocsmában, társalgási fórumokon, stb.)? Az jogos, hogy mindenki szid valakit.
Jajj, és milyen cukika az kis virágmintás blúzocska meg milyen istenien néz ki az a tündéri kis szoknyácska...tudod, akinek ilyen kis cuki, bugyirózsaszín világa van, az verje a seggét a földhöz, és imádkozzon, hogy a szomszédjába nehogy beköltözzenek ontopicék...mert akkor ez a kis cukika világocska mihamarabb a trágyadombon végzi!
Amikor megjelennek az efféle lilafalvédők, akik cigányt csak a mesében láttak, de dolguk még soha nem volt velük, akkor tiszta szívemből kívánom, kapjanak mindkét oldalukra egy-egy vérbő családot!
Ha életben maradnak, meg még fedél is lesz a fejük fölött, akkor majd beszélgetünk újra...
Nem hinném, hogy jó vagy rossz kategóriába sorolható itt bármi is.
Vannak egymáshoz képest jobb vagy kevésbé jó dolgok.
Fontos a nézőpont.
Hogy melyik fél szempontjából.
Esetleg a környező országok, egész Európa, a történelem szempontjából-é?
Bizonyos szempontból ébren tart egyik etnikum a másik szemében egy ellenségképet. És amig ez a kép ébren van, talán más csoportok védve vannak a közharagtól.
Régebben a ruszkikat szidtuk, most mások a kiváltságosak.
De minden népet egyének alkotják, akiknek egyéni felelősségük van. Ha valami törvényelleneset elkövet bárki, azt nem azért teszi mert egy nép tagja, az indíttatása rá sem ebből ered. Ha valakinek ebből hátránya származik, szintén egyénként szenvedi el azt, nem csoportként.
Írtam itt korábban a kiemelést, oktatást - mondhatni kultúr-integrálást. Egyéneket lehet, népet nem. A nép elvont fogalom, tulajdonképpen nem vonható felelőségre, és nem tehet semmit sem a megbékélés érdekében.
"Az elmúlt párezer évben nem kaptak semmit, mégis többgyerekes volt az általános családmodell."
mondjuk ennek olyan oka is volt, pl nyugdij hijján, hogy munkájukkal a gyermekek tartották el idös szüleiket. Manapság pedig egyeseknél a gyermekek születésük okán tartják el fiatal szüleiket.
" Vatican official says governments, church must work to help Gypsies
Governments and the Catholic Church need to work together to help lift Gypsies out of a life of poverty and discrimination, a Vatican official said. "
(az államnak és a katolikus egyháznak együttesen kell segítenie a romákat)
Még egy érdekesség innen az olasz "korfához": " According to recent figures, he said, there are more than 110,000 Gypsies in Italy and more than half of them are under the age of 14."
(a 110.00 roma több, mint fele 14 év alatti az olaszoknál)
Hiszen van a cigányoknak szép kultúrája. És etosza is, mi nem a bűnözésre, megélhetési gyerekszülésre épül, hanem a nagy családra, a lányok féltésére, mély, vallásosságra, a férfiúi virtus megmutatására.
Nem tudom, de gondolom (tudom), hogy a leírtak nem a mai cigányság nagyobbik részére vonatkozik. De felteszem az olvtárs meghatározza azon fellelhetőségi helyeket, ahol ez a populáció lelledzik, mondjuk többezres létszámban.
Mondjuk szerintem még valahol az "ideális cigány" képnél van az olvtárs, ami el szokott múlni tapasztalás által. Ez nem gond, csak olyanoknak furcsa, akik sokat mászkálnak ilyen helyen és mégsenem látják azt, amit az olvtárs lefestett nekünk.
>"6, ha körülvezetsz ottjártamkor, nem fiogok félni a megkergetéstől, úgyis >megvédesz, nem?" > >Természetesen. :-)
El tudom képzelni... Kb. mint azok az angol rendőrök, akik megálltak pár száz méterre a cigánytábor bejáratától, közölve az autója ellopását bejelentővel, hogy innentől egyedül megy. A bejelentő előtte kiszúrta, hogy az autója a tábor belsejében parkol. Végül nem ment be.
Már korábban is láttuk, hogy az egyenruha egyeseket agresszívabbá tesz, vagy a Te egyenruhád nagyobb védelmet biztosít?
"1, a kárpátmedence mindig is népek olvasztótégelye volt - pantha rei"
Az egész világ az volt, a cigányoknak viszont sikerült ez alól kivonni mgukat, az remélem tudo, hogy erre a legjobb bizpnyíték a rengeteg genetikai betegségük. Talán ezért minimum másként kellene kezelni őket.
"2, a szociális juttatások megilletik a magyarokat is... nem hinném, hogy etnikai alapon diszkriminálhatnánk" Mivel vannak célzottan cigányoknak szóló juttatások ezért ha hiszed, ha nem, így van.
"3, egy darabig folyik a küzdelem: a túlélésre képesebb nyer" Ez meg nem így van, csak erőssen korlátozott feltételek között, mert az is nyeremény, ha hirtelen elszaporodunk, de valójában az átlagéletkor az egyén szintjén meg lecsökken.
"4, Ja. :p Vagy így járzunk mi...:S Kinek fogunk hiányozni?" Senkinek, mivel szerinted itt kevert nép él, felesleges az 1. pontod alapján kultúrával foglakozni.
Csak egy kérdés: szerinted, ha most Mo-ról hirtelen eltünne az összes cigány, akkor mi történne, jobb vagy rosszabb lenne a helyzet?
"1, A kultúrák (és netán etnikumok) tudatos felszámolása - bár a világtörténelemben nem ismeretlen - mint általános szabály, enyhén aggodalmakat kelt."
Egy adott bűnöző szubkultúrának a (bárhol jelenlévő) többségi kultúrával összeegyeztethetetlen elemeiről van szó. Ne vízionálj endlösungot. :-)
"2, ők legalább szülnek... a - mondjuk - magyar családok miért nem? Az élettér adott lenne hozzá, és nem kéne anyire félni, hogy fölénknépesedik egy másik népcsoport"
Ők szülnek, mert az igényeiknek megfelelő életszínvonalat a gyerekek után kapott juttatásokból tudják fedezni, munkából (ha akarnák sem) tudnák ezt biztosítani. S itt csak a szülők életszínvonaláról van szó. 6-8 gyerek után kapott támogatásból tudnak a szülők úgy-ahogy megélni, a gyerek kap ingyen menzát az iskolában, ingyen ruhát a családsegítőtől. A szülők ehhez semmit nem tesznek hozzá. A magyar családok is szülnének, ha az általuk elvárt életszínvonalat segélyekből fedezni lehetne. Tehát ha 3 gyerekre 6-800e ft-ot vinne a postás, akkor szaporodna a magyar is. Ám ez nem így van...
"3, a vallásos hajlam mélyen ott van a cigányságban, roppant hatásosan téríthetők keresztyén hitre is. Elég hozzá hallaniuk arról, hogy Jézus a romákért is meghalt, és őket is szerette. Hogy aztán milyen az utógondozás - az ugye már a magyarok felelőssége. (persze ez a vallásos odafordulás a mély babonák más edénybe való töltése is másképp - félnek a szellemektől, átkoktól)"
Részben igazad van, de itt ne nyissunk "szakmai" vitát. :-) Az tény, hogy egy egyszeri "megtérési élményen" viszonylag könnyebb "átrugdosni" őket, ám a rendszeres hitélet és a hitelvek gyakorlati alkalmazása nem az erősségük.
"4, szerintem a tettre való hajlandóság csökken a fogadtatástól is... magyarán: picit sem mondom, hogy nem vagyunk kollektív felelősei a problematikának"
Ez egy kétoldalú dolog, de a beilleszkedett cigány származásúak tízezrei azt mutatják, hogy nem lehetetlen a kitörés, ám ehhez el kell hagyni a cigány életvitelt...
"5, a napi hírek olvasása is csak valami kölcsönös toleranciahiány következménye többnyire"
Az a gond, hogy eléggé egyoldalú az a toleranciahiány...
"6, ha körülvezetsz ottjártamkor, nem fiogok félni a megkergetéstől, úgyis megvédesz, nem?"
1: igen, ezért is furcsálja mindenki, hogy a sok sok nép közül egyedül ezzel nem megy az együttélés. Pedig a válasz egyszerű: ennyire eltérő értékrendű kultúrák nem férnek meg egymás mellett békében. Pont.
2: nem is kell. Nemsokára úgyse kap senki.
3-4: én is erről beszélek: senkinek nem hiányoznánk. Ezért kellene végre összeszedni magunkat. Ha már így feszegeted a verseny kérdését, azért ne feledd, hogy a többségi társadalom segítsége nélkül a cigányság jelentős része pusztulásra van ítélve. Mi van, ha minden formában megvonunk tőlük minden támogatást? Életképesebb? Vicces. Mélyrepülésben basszuk szét a gazdaságot, ahogy csak lehet, hogy többek között ki tudjuk fizetni nekik a piára valót. Ebből nem kérek, köszi. Mostanra már olyan szinten szarom le a lelkivilágukat, szuper értekes kultúrájukat, igényeiket és hányattatott életüket, hogy azt te el sem tudod képzelni.
A kár, az épület-rongálással együtt eléri az egymillió forintot, így jóval meghaladja a szabálysértési eljárás értékhatárát. A tettes bűnügyi őrizetét a hevesi ügyészség nem rendelte el, holott feltételezhető, hogy folyamatosan bontotta az épületet.
Merre volt ez? Ilyennel én a Rózsadombon nem találkoztam eddig. Csak nem gyurcsány elvtárs lakhelyét akarta orvul megközelíteni?:) De nem hiszem, a szemlőhegy utcába szabad a bejárás.
Berci atya és a nemrég elhunyt Túri Margit összefogásának eredményeként helyreállították a tetőszerkezetet, a tornyot. Ez lett a baj. A torony vörösrézből készült, s szinte azonnal széthordták. A harangot a zaránkiak őrzik, a fából faragott oltár talán Mérán van. Kint voltam én is az újjászületett fogacsi búcsúban. A kápolna oldalán állították fel az oltárt, sátrak voltak, amerre a szem ellátott. Fogacs egy pillanatra újra élni kezdett. A tettre kész Berci atya és Túri Margit azonban nem sejthette, hogy a vörösréz olyan kívánatos elem, amely egyeseket arra sarkall, hogy szétbontson egy búcsújáró helyet.
Tamás Gáspárnak a 40 értelmiséginek és Horváth Aladárnak együtt kell fellépnie az ellen, hogy-e magas kultúrájú népet ne dolgoztassák holmi közmunkával mely sérti méltóságukat.Inkább legyen mindenhol kosz és szeméttenger,de még csak ne is gondoljanak arra, hogy lealacsonyító közmunkát végeztessenek a romákkal hanem a tudásuknak megfelelő atomfizikusi, egyetemi tanári, mérnöki állásokat töltsék fel a jól képzett , szorgos-dolgos roma munkaerővel.
Ez neked újdonság? Idézem Havas Henriket: „Könyvet írok a cigánybűnözésről. Engem nem érint, mert 200m-re lakok Medgyesitől meg 500-ra Orbántól, de a barátom kerítését ellopták a Balatonon!”
Egerben tartottak konferenciát az Út a munkához című kormányprogramról. A tanácskozáson felszólalt Pető Zoltán, Tarnabod polgármestere is, aki úgy tűnik, éllovasa lesz az alanyi jogon járó segélyezettség megszüntetésének. - Nálunk havonta 2,4 millió forintot fizetünk ki segélyre, melynek 10 százalékát az önkormányzatnak kell állnia - közölte a faluvezető.
Számolgassunk egy kicsit: Tarnabod lakossága kb. 1000 fő. A helyiek elmondása szerint ebből ~800 fő cigány. (A nem cigányok szinte mind nyugdíjasok, a segélyezetti körbe 0 vagy 1-2 fő tartozhat, figyelmen kívül hagyható) Az iskola létszáma jelenleg 200+, tehát ebből a 800-ból valószínűleg 450-500 fő lehet 14 év felett. Mondjuk az egyszerűség kedvéért vegyük ezt a számot 480-nak. Akkor mennyi is az egy főre jutó segély ebben a faluban? Ráadásul a csp. nem tartozik ebbe a körbe, pedig ha nem is segély, de az is vastagon szociális juttatás, mennyi is egy "átlagos" cigánycsalád havi bevétele, mindenféle munka nélkül?
Nagyon remélem, hogy ez a mondat bír némi valóságtartalommal is:
Egyre többen látják, hogy a segélyezettek szavazatáért nem szabad feláldozni egy jó és reális elképzelést.
Homályosítsd már fel, hogy a cigányok bűnöző parazita életmódjukkal elüldözik a magyarokat és csak utána költöznek be az elhagyott házakba. Szal nem önszántukból menekülnek a magyarok.
Most őszintén, mi a fene hasznom abból, hogy tisztességes adófizető polgár vagyok ? Megbecsülik ebben az országban az adófizetőket ? Egy fenét. A rendesen adózó az a barom, akire még több terhet laknak.
Aki meg segélyből él, annak lelkileg megalázó a közmunka. Bocs még mindig ezen mérgelődöm...
"A vidék - már réges rég halálra lett ítélve. A magyarok üresen hagyott helyeit foglalta el a cigányság."
Most hidd el, tényleg jószándékból akarlak figyelmeztetni: Ha ilyen kijelentéseid lesznek, hát igen hamar nagyon magadra fogsz haragítani jópár topiktársat. Tudod, vannak itt nem kevesen, akiknek személyes tapasztalatuk van arról, hogy milyen is, amikor a cigányok elfoglalják a "magyarok által üresen hagyott területeket". Hát nem olyan, mit ahogyan elképzeled. Ha kicsit utánanézel-utánaolvasol, millió esetet fogsz találni a cigányok elől menekülő magyarokról.
Megkötözték, kifosztották, meghalt az idős asszony Tamás Bence Gáspár - 2008. április 17., csütörtök 16:12 Nem először rabolták ki a somogyzsitfai nőt. A polgármester polgárőrséget ígér az elöregedett falunak.
Összekötözték a kezeit és a lábait, a száját pedig leragasztották annak az idős asszonynak, akinek a holttestét egy rokona találta meg szerdán Somogyzsitfán.
Az áldozatnál nem először jártak bűnözők, a szomszédok szerint korábban már többször is kifosztották. A faluban gyakran történik bűncselekmény, a helybeliek nagyobb biztonságot követelnek.
A 77 éves asszonyt a falu közepén álló házában ölték meg. A porta gazdája sokat
betegeskedett és egyedül élt. Az asszonyt rendszeresen látogatta egy rokona, ő fedezte fel a gyilkosságot. A rokonnak ez lett gyanús, hogy az éthordóban vitt ebéd még délután is a küszöbön volt.
A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy néhány hónapja háromezer forintot vittek el tőle a tolvajok.
Somogyzsitfán sok idős, egyedülálló ember él, akikre senki nem vigyáz. A faluban egyelőre polgárőrség sincs, de lesz, ígéri a polgármester. Nagy László Ottó már szervezi, de addig is a polgármester azt kérte a rendőrségtől, hogy gyakrabban járőrözzenek a faluban.
Machiavelli óta minden normális princeps tudja, hogy telepíteni kell, mert nem tiéd az ország, amíg nem a tieid lakják és uralják. Mi meg beleángyorodtunk a nehézipari fejlesztésekbe egy olyan országban, ahol se vas, se szén nincsen. És koncentráltuk ÉK-Mo. a népeségét a normális mérete szerint közepes mezővárosnak indult Miskolcra. Belegabalyodtunk a nagyüzemi mezőgazdálkodásba is, bár mostanában a vegyszerezett, nagyüzemi termelésből kikerült termékekhez képest 10-szeres áron lehet eladni a vegyszermentesen, nagy kézimunka-igény mellett termelt biotermékeket.
Ezzel az idióta politikával kivontuk a magyar lakosságot ágazati kontextusban elbeszélve a mezőgazdaságból, települési szempontból pedig azokból a falvakból, ahonnét most hiányoznak. Ezt ép ésszel nem vitatja senki sem.
Költenek a gyerekekre???? Hagyák őket a mocsokban "játszani",ételt alig kapnak... A cigányoknál a gyereknevelés (14 éves lány hogy is tudna felnevelni egy gyereket?)annyit tesz:Hádd játszon a kölyök,mi menjünk a kocsmába. Ez a nevelési filozófiájuk...Nem tanítják őket semmire,kultúráról(amit a cigók nem ismernek) soha nem hallanak.Nem tudják mi az emberi viselkedés,nem tudják elsajátítani,nem tudják megérteni.Emiatt pedig hidegvérrel gyílkolnak,erőszakolnak...
Mongyuk, engemet nem szoktak liberálisnak hívni máskor.
Írod:
"Ami még nagyobb baj, hogy aki oda születik, az be is ragad abba a miliőbe."
Nos ennek a beragadását érzékelem, és úgy gondolom, máris determinált a léte, mihet megfogant.
Nos, ennek lehet egy elvi - bár vitatható -megoldása, hogy meg se foganjon...
De ha már megszületett, annak a nagy esélyegyenlőségnek valahogy tért kéne nyernie.
Van rá kormányprogram is, pénz is talán: az elmúlt oldalakon megtörtént a diagnózis. Most jöhetne a gyógyítás... Talán a következő generáció nálunknál is eszköztelenebb lesz.
ne csúsztass: a magyar családok sok millió ft-ot költenek a saját (leadózott) fizetésükből egy gyerek felnevelésére, és ehhez kapnak némi támogatást az államtól.
A cigányok egy jelentős része viszont semmilyen saját pénzt nem fordít a gyerekére, mindent a mi adónkból juttatott segélyekből fizet (vagy nemfizet) .
Épp számoltam a múltkor. Ha ma Mo-on bárki szül, felneveli, iskolába járatja, és a csalásd a szocplt is felveszi a gyerekek után: az 18 év alatt azért jó sok millió forint.
Ha ezt roma kapja: fikázzuk, ha magyar: azt mondjuk szülési kedvet növelő, nemzeti érdekből fakadó tudatos gondoskodása az államnak.
Nos, ez állampolgársági alapon működik. /mint az a szociális segélyrendszer, ami nyomorban képes tartani az embert, de a felelmelkedéshez vajmi kevés/
Talán a megcélzott rétegnek is vennie kéne a lapot...
/Hhuuuhh, tudom, ma mindenkit felbossszantok, de jólesik!:D :p/
ők legalább szülnek... a - mondjuk - magyar családok miért nem?
Ha visszaolvastál volna - akár csak bele-beleolvasva néhány héttel-hónappal ezelőtti oldalakba, nem kérdeznél ilyen ezerszer átrágott dolgot.
Röviden: egy nemlumpen ember (legyen akár fehér, akár barna) annyi gyermeket hoz a világra, amennyit biztonsággal fel tud nevelni, és útra tud bocsátani. Plusz: amennyinek megfelelő életteret tud biztosítani a lakásában/házában.
A lumpen pedig azért szül, mert pénzt kap a gyerek után, amit aztán vihet a kocsmába, játékgépbe. :-((( A gyerek meg esetleg éhen hal. Vagy jobb (???) esetben csak éhezik, és az utca neveli.
És a kilátástalanságba érkezik: nem elég, hogy embertelen körülmények között él (némelyik putri láttán - ha az pl. állatmenhely lenne - már harcos állatvédők kivonulnának, hogy nem lehet állatot kínozni!!!), minimális az esélye arra, hogy elvégezze az iskolát (a szüleinek kisebb dolga [=kocsmábajárás] is nagyobb annál, minthogy ellenőrizzék az iskolábajárását, feladatai elvégzését), és szakmát szerezzen. Ergo a munkanélküliséget termelik újra, hatványozott arányban.
Erre a sok szülésre baromira nincs szüksége az országnak. És most jöhet a nácizás. :-)
1, A kultúrák (és netán etnikumok) tudatos felszámolása - bár a világtörténelemben nem ismeretlen - mint általános szabály, enyhén aggodalmakat kelt.
2, ők legalább szülnek... a - mondjuk - magyar családok miért nem? Az élettér adott lenne hozzá, és nem kéne anyire félni, hogy fölénknépesedik egy másik népcsoport
3, a vallásos hajlam mélyen ott van a cigányságban, roppant hatásosan téríthetők keresztyén hitre is. Elég hozzá hallaniuk arról, hogy Jézus a romákért is meghalt, és őket is szerette. Hogy aztán milyen az utógondozás - az ugye már a magyarok felelőssége. (persze ez a vallásos odafordulás a mély babonák más edénybe való töltése is másképp - félnek a szellemektől, átkoktól)
4, szerintem a tettre való hajlandóság csökken a fogadtatástól is... magyarán: picit sem mondom, hogy nem vagyunk kollektív felelősei a problematikának
5, a napi hírek olvasása is csak valami kölcsönös toleranciahiány következménye többnyire
6, ha körülvezetsz ottjártamkor, nem fiogok félni a megkergetéstől, úgyis megvédesz, nem?
7, a kultúrák fölött nincs jogunk magunk offolni...
Minden elmélet lehet szép, amíg elő nem jön a gyakorlat..ami a valóságban ezt takarja: nagy család - ágyból élés, eltartja a nagy többség lányok féltése - addig ameddig el nem hálják a "nászéjszakát" ..ez max 12-13 éves kor mély vallásosság - babonák szintjén ragadtak meg, a Tízparancsolatot már nem képesek értelmezni férfiúi virtus - erőszak, vadság, primitívség.
Nincs két típusú kultúra. Van itt egy európai szintű kultúra nemzeti hagyományokkal és egy vadbarom életmódot folytató, a demokratikus vívmányokat kihasználó, azokon élősködő erőszakos kisebbség. És ez nem csak Magyarországra igaz. Lásd az olaszokat, finneket, svédeket, etc.
"Azért van a cigányoknak szép kultúrája. És etosza is."
A bantuknak is, mégse mennének itt sokra vele.
"Talán nem a nyugati kultúra önkihalásos csatornájába terelés a megoldás, olyan éhbéren-tartott jövedelmekkel, hanem valami szoft-integrálás - ha már együtt élünk velük."
Tehát mi nyugodtan éljünk az önkihalálos csatornában, nekik meg finanszírozzuk azt, hogy ne kelljen belépniük. Hát... nem.
"CSak megfér két típusú kultúra ios ebben a kicsi országban egymás mellett."
Nem szokásuk, lásd az elmúlt párezer évet.
"Khmmmm. Kultúra. Értike, az egy érték ám:)"
Nem szeretetszolgálat vagyunk, hanem egy kelet-európai szarakodó kis nemzet. Ha az a kultúra értékes, fent marad magától is. Ha nem, hát így járt, nekem annyira nem fog hiányozni.
"mert a szerencsétlenkedő kormányzat nem meri kimondani" Szerintem nem is akarja kimondani! Azt viszont van pofája kimondani, hogy akik eddig is meg jelenleg is - 10-20-30-40 éve fizették és fizetik a járulékok teljes összegét, azok fizessenek még "vizitdíjat", meg napidíjat, meg egyebeket is, mert másképp nem jut elég a pátyolgatott parazitáikra! Ja, és van pofája megsértődni a szavazás eredményén is!!
Sztem itt azért nem a lelkecskék építése lenne a cél.
1: Két csoportot kell kialakítani: A: munkára alkalmasak, B: munkára teljesen alkalmatlanok.
Munkára teljesen alkalmatlan: vak, mozgásképtelen, hasonló kategória. A rokkantak azonnali felülvizsgálata, szigorú ellenőrzésekkel. Aki nem rokkant, annak (egyáltalán) semmilyen segély nem jár, ellenben kötelező munkát biztosítani nekik. Egyedüli támogatási forma: gyerekek után (háromig) fix összeg, gyes/gyed szintén három gyerekig. Szigorúan iskolai tanulmányokhoz kötve. A munkabiztosítás történhet kiközvetítéssel az önkormányzattal kapcsolatban lévő cégekhez, vagy önkormányzati felügyelet alatt. Azok számára, akik mindenre alkalmatlanok, támogatás egy szakma kitanulására, ha utána is azok, akkor semmi pénzt nem kapnak. Kötelező elemi nyolc nélkül semmilyen támogatás, az elvégzésére igen. Példák munkára: szemétszedés, utcasöprés, város karbantartás, útjavítások, hólapátolás, bontási, felújítási munkák, útépítés, mezőagzdasági munkák, stb. Van mit csinálni az egész országban, azt hiszem. A munkabérek megegyeznek a piacival, a munka feltételei is (szabadnapok, mukaidő, stb). Ha valakit kirúgnak x alkalommal, kizárja magát a programból, utána éljen meg, ahogy tud.
Ezzel két út marad előttük: - megpróbálnak munkából megélni, mint mindenki más, azonos körülmények között - megpróbálnak munka nélkül megélni seftelésből, vagy bűnözésből, a megnövelt büntetési tételek miatt ezzel ellehetetlenítik a családjuk megélhetését is
A pénzügyi feltételek adottak, a jelenlegi kifizetések átcsoportosításával.
Előnyök: kevesebb, vagy max ugyanannyi kifizetés (szó sincs 200.000 ezres kiutalásokról, mint eddig), országfejlesztés, életviteli alternatívák, képzés biztosítása, jobb közbiztonság Hátrányok: érdemleges nincs, esetleg a vidéki kocsmák forgalmának csökkenése, humánértelmiségiek gyógykezelése a szívinfarktus után
"Itt a megoldás és az felszámolás szavak egy mondtaba helyezve azért némi etkai fenntartásokat csak eredményeznek, nem?"
Nem.
A kultúra egyes, a többségivel nem egyeztethető elemeit kell felszámolni. A többi marad(hatna). Ám mivel a többségivel nem egyeztethető elemek kielemésével a "kultúra" alapjait veszti, így a "maradék" is el fog tűnni, hacsak x év múlva népművelők meg nem tanítják a genetikailag (de kulturálisan nem) a csoporthoz tartozóknak.
"Azért van a cigányoknak szép kultúrája. És etosza is. Ami nem a bűnözésre, megélhetési gyerekszülésre épül. Hanem a nagy családra, a lányok féltésére, mély vallásosságra, a férfiúi virtus megmutatására."
Nagy család: jó az, csak foglalkozni ne kelljen vele. lányok féltése: a 11-12-13 évesen szülőket, a 14 évesen férjhezadottakat valahogy nem féltik... mély vallásosság: jajj, legalább te ne mondj ilyet. :-) nagyon jól tudod, hogy semmi közük hozzá, csak primitív babona. Se istenkép, se megváltó, se semmi... a férfiúi virtus megmutatása: jól megy a tőlük gyengébbekkel...
"Talán nem a nyugati kultúra önkihalásos csatornájába terelés a megoldás, olyan éhbéren-tartott jövedelmekkel, hanem valami szoft-integrálás - ha már együtt élünk velük."
Éppen ezért kellene differenciált családtámogatási rendszer, hogy a kitörni vágyókat, (akik ezért tenni is hajlandóak) segítse, a többiektől viszont elvegye a lehetőséget a többségen való élősködésre.
"CSak megfér két típusú kultúra ios ebben a kicsi országban egymás mellett."
A jelek nem ezt mutatják. :-) Olvasd a napi híreket. :-(
Ha erre jársz, akkor körülvezetlek egy-két helyen, bár ott a közeledben is találhatsz ontopicokat. Egyszerű próba: menj oda és ajánlj munkát. Minimálbér, de mindennap be kell járni és dolgozni kell. Vigyázz, lehet, hogy megkergetnek. :-)
"Khmmmm. Kultúra. Értike, az egy érték ám:)"
Ércsük :-) A kérdés, hogy ennek a kultúrának a fenntartása megéri-e az éves 2000 milliárdot és a hetenkénti emberéletet valamint a számolatlan atrocitást...
Ha ráérsz, akkor olvasgasd el a topicot az elejéről. Láthatod majd a helyzet alakulását hónapról hónapra... Jelzem: nem javul...
Életvitel meg kultúra az kettő. A kultúrát senki sem akarja felszámolni, ugyanis az nem egy kötelező dolog, ha akarom érdekel, ha akarom, nem, de az életvitel alól senki sem huzhatja ki magát, ha akarod, ha nem, betörnek hozzá, ha aakrod, ha nem muszáj mindenre vigyázni stb.
Itt a megoldás és az felszámolás szavak egy mondtaba helyezve azért némi etkai fenntartásokat csak eredményeznek, nem?
Azért van a cigányoknak szép kultúrája. És etosza is.
Ami nem a bűnözésre, megélhetési gyerekszülésre épül.
Hanem a nagy családra, a lányok féltésére, mély vallásosságra, a férfiúi virtus megmutatására.
Talán nem a nyugati kultúra önkihalásos csatornájába terelés a megoldás, olyan éhbéren-tartott jövedelmekkel, hanem valami szoft-integrálás - ha már együtt élünk velük.
CSak megfér két típusú kultúra ios ebben a kicsi országban egymás mellett.
Épp most volt a Híradóban egy riport, hogy Miskolc-Tapolca környékét elborítja a szemét, és nincs kapacitás takarítani. Nincs ember és pénz.. Ideális feladat cigányoknak segélyér cserébe.
Azt hiszem ez a lényeg: "Nem csak helyben lehet közmunkáztatni, egyébként teljesen mindegy, hogy mit csinálnak, ha köveket hordanak a falu egyik végéből a másikba, az is megfelelő, csak érezzék, hogy nem ingyen van a megélhetés."
Két fontosa dolog van, az egyik, hogy nem érzik a pénz értékét, mert ingyen van, amolyan takarékoskodj okosan társajáték szintjén mozog. A másik, hogy ha már az idejük egy részében csinálnak valamit, ami akár fogpiszkálóhegyezés is lehet, csak ellenőrizze valaki, akkor már mindjárt el kezdik értékelni a már nehéz munkával megalkotott dolgokat és nem vágják át a kb. 50ezer szálas infromatikai kábeleket. Ja és még egy ami szintén nem egy utolsó dolog, már nem lezs idejük illetve fáradtak lesznek a bünözéshez - jelen pillanatban ez a legfontosabb, ugyanis nincsen elég rendőr, börtön stb. már nem birja el a rendszer őket.
"Miért van az ,hogy az ügyeleten , sürgősségi ellátásban az esetek minimum 40 % -át teszik ki?"
Azért, mert a szerencsétlenkedő kormányzat nem meri kimondani, hogy az eü járulékot nem fizetőknek csak indokolt esetben, életmentő- illetve elsősegély s természetesen epidemiológia problémák elhárításakor jár ellátás.
Ez csak egy "érintési pontja" a komplex cigány-életviteli problémának. A megoldása a cigány életvitel felszámolása. Ebbe beletartozik a bűnözés felszámolása, a munka világa felé való terelés és a megélhetési gyerekgyártás felszámolása is. Gyakorlatilag olyan szabályozók kellenének, amely mellett a képzetlen és lumpen rétegek nem szaporodhatnak tovább, a képzettek viszont legalább a szintentartási szaporodási rátát elérik.
"Miért büntetjük azt, ha valaki szegény?" Talán Curchill (de tulajdonítják másnak is) mondott olyasmit, hogy ha egy rendszer nyitott és elvileg bárki bármilyen posztra eljuthat, akkor a szegényeket kell büntetni, amiért nem tettek meg mindent a boldogulásukért. Demagógnak gondolom, ha ilyenkor az "ártatlan" kisgyerekekkel példálózik valaki, hogy: őket miért kell büntetni"? Nem kellene őket büntetni, ha a valódi felelősöket, a szülőket elővenné valaki és nyilvánvalóvá válna, hogy felelőtlenül nem érdemes gyereket vállalni. Ám erre a legkisebb szándék sincs. (Javaslom, nézd meg L-I--F-E olvtárs hozzászólásait a témában, kerüli a választ, mint macska a forró kását.)
"Épp ellenkezője lesz az eredmény a célnak: a "munka nemesít" helyett a "megalázó munka". "
A közmunka lényege, hogy nem kötelező. Nekem az sem lenne idegen, ha minden segélyt megvonnánk s Fletó szavaival: "el lehet menni". A románok ezt csinálták...
"olyan helyeken, ahol mondjuk 70%-os a munkanélküliek aránya, jobbára cigánylakta a település- mi a francot közmunkáztatnál velük?"
Nem csak helyben lehet közmunkáztatni, egyébként teljesen mindegy, hogy mit csinálnak, ha köveket hordanak a falu egyik végéből a másikba, az is megfelelő, csak érezzék, hogy nem ingyen van a megélhetés. A segélynek, közmunkának egyébként épp az lenne a lényege, hogy az összegét maximálják a minimálbér 50-70%-ában és a pógárnak ez épp csak éhenhalás ellen legyen elég s menjen a munkaerőpiacra, ne az állam nyakán élősködjön. Amíg ukrán és román segédmunkások vannak Magyarországon, addig van munka. Hogy a képzetlen munkást úgy fizetik, ahogy, azt a piac diktálja. Tessék szépen tanulni. Tudom, hogy kényelmetlenebb, mint a digitévé bámulása, a lépcsőn szotyizás és a kocsmázás, de hát esetleg eljöhet ezen réteg számára is a Kánaán vége.
"Felmerült: hogy egy-egy jobbsorsra érdemes lurkót kiszakítani a környezetéből, bentlakásos iskolába dugni... "
Megoldható lenne, ám a család nem mond le a megélhetéséről...
"de a leszakadt népréteg és etnikum érdekében eredményt ugyan hogy hozna?"
Amíg maguk nem akarják (és nem akarják), addig akaratuk ellenére nem tudod üdvözíteni őket...
Majd ha csillogó szemmel figyelnek a gyerekek az iskolában, az egyest hazavivő gyerek szülője a gyereket "neveli", nem a pedagógust, ha munkáért jelentkeznek a "leszakadt néprétegek" a polgármesteri hivatalokban, nem segélyért, ha a második gyereket nem vállalják, mert az elsőt sem tudják tisztességesen nevelni... Majd. Akkor. Talán...
Egyelőre hiányzik mind a többségi, mind a kisebbségi vezetőkből az akarás...
Bár ez nem olyan durva, azért berakom ide. Az "elkövető" ontopic. Hogy honnan tudom, amikor a cikk nem említi? Onnan, hogy tegnap este az ügyeleten jártam és láttam az illetőt.
Tegnap gondolkoztam el azon is, hogy a cigányság arányszáma a népességen belül maximum 10 %. Miért van az ,hogy az ügyeleten , sürgősségi ellátásban az esetek minimum 40 % -át teszik ki? (Nem számoltam a népes rokonságot, csak a "betegeket" )
Épp tegnap hallottam azt a kifejezést, hogy "bűnös szegénység". És valahogy beakadt ez nálam.
Miért büntetjük azt, ha valaki szegény? Diszkriminációval, amolyan mindenki "zsellére-cselédje" közmunkázásokkal. Épp ellenkezője lesz az eredmény a célnak: a "munka nemesít" helyett a "megalázó munka". Kérdem én: olyan helyeken, ahol mondjuk 70%-os a munkanélküliek aránya, jobbára cigánylakta a település- mi a francot közmunkáztatnál velük? Tán, mégha te volnál ott a földesúr.
Felmerült: hogy egy-egy jobbsorsra érdemes lurkót kiszakítani a környezetéből, bentlakásos iskolába dugni... de a leszakadt népréteg és etnikum érdekében eredményt ugyan hogy hozna?
Tegnap hallottam: egy kicsiny városkában az az önkormányzat találmánya, hogy a körülötte lakóknak kell nyírni a közterületeken a füvet. Ez rendben is lenne, ha nem lenne egy csomó segélyezett akinek "nem tudnak" munkát adni. Vérforraló :-((
A nagyika hiába kapna puskát, el se bírja. Az idős emberek védelmét a társadalomnak kell megoldania: komolyabb rendőri jelenléttel, riasztórendszerrel, brutális ítéletekkel, esetleg polgári összefogással történő putrisor-ledózerolással.
Az viszont kétségtelen, hogy akit portán belül találsz hivatlanul, szabad préda kéne hogy legyen.
Hány idős, kiszolgáltatott embernek kell még saját otthonában összekötött kézzel, kifosztva, megbecstelenítve, az ágyneműtartójában végezni? Hány hozzátartozónak kell még így rátalálni szeretett nagyszüleire? Mennyinek? Miért nem szigorítják meg a magántulajod védelmét? Ha tudnák az elkövetők, hogy "vigyázz thesó, a parasztok lőhetnek, üthetnek is ám", akkor kevesebb ilyen bűncselekmény lenne. Ott volt a vasajtóba áramot vezető gazda esete (amit elítélek). De mit is mondtak a riportban? Egy betörő pár zsák takarmányért haljon meg? Ha módosítanák a törvényt, akkor ha úgy alakul igen, lőjjék le érte. Egy régebbi esetben az idős, nyugdíjas néninek miért kellett meghalnia? Párezer forintért, meg egy porcelán angyalkáért? Fejetetején az ország...
ÉS? Menj el szoláriumba, igyál, balhézz, szarj az utcára, ne neveld a gyerekeidet, ne dolgozz, ne tanulj, bűnözz, és akkor neked is járni fog minden. Ilyen egyszerű :)
Napokban hallottam, hogy egyes településeken élő kisebbség, megélhetési szándékból a következő trükkel húzza ki az adófizető állampolgárok keservesen megkeresett és befizetett adójából származó pénzt az állam zsebéből.
Adott egy familiárisan hiperpegmentált pár. Egyik sem dolgozik, segélyből élnek. Az asszony 5 év alatt szül 5 gyereket, akiket megélhetési problémákra hivatkozva állami gondozásba adnak. A hatóság kimegy, nyomor, kosz, szegénység - elveszik tőlük a gyerekeket.
Pár hónappal ezután, jelentkezik a hatóságnál a keresztapa, testvér vagy rokon (hiszen mindenki rokon), hogy szívesen nevelné tovább a "szerencsétlen" sorsú család gyerekeit. A hatóság örömmel megszabadul az állami gondozásban lévő gyerekektől és örül, ha valaki gondozásba veszi őket. Sőt fizet is a gondozóknak. Fizetést. Erre megy ki a játék. Az örökbefogadó szülő kiveszi a gyerekeket.
A gyerekeket nem hivatalosan visszaviszik az eredeti családhoz, hiszen rokonok, miért ne lehetnének ott. És ott tovább élnek, mintha mi sem történt volna. A nevelőszülőknek gyermekenként nettó 80.000 Ft-ot fizet ki az állam. Van olyan család, ahol öt ilyen gyereket nevelnek. Az nettó 400.000 Ft plusz a családi pótlék meg a segély. A pénzen szépen megosztozik a "család" és mindenki jól megél és röhög a markában. Jut pénz kocsmára, játékgépre, csavargásra, BMW-re. Hülyék lennének dolgozni. Nem baj mi megkeressük az árát, hiszen most is dolgozol vagy nem?
Pedig jobb lenne havonta, de egyáltalán nem kötelező jelleggel. Épp csak minden alanyi jogon járó támogatást el kellene törölni és minden önkormányzatnál bevezetni a közmunka lehetőségét, amelyre a pógár önkéntes alapon jelentkezhet.
Hogy LIFE örüljön: megszervezni a közmunkaprogramot, azzal, hogy 3 hónapig választható, hogy valaki közmunkát vállal VAGY segélyt kap. 3 hónap "átmeneti időszak" után csak a közmunka lehetősége marad...
Ha jó nekem az időpont, akkor megyek. Lassan az idő is javul... (Amúgy is lenne dolgom Vámosújfalun... (Aminek a vasútállomásán ez a felirat: Olaszliszka-Tolcsva :-) )
,,Emberöléssel végződött a számonkérés (frissitve: 2008.04.16. 17:00) Megjelenés dátuma: 2008. április 16. 14:48.00 Szerző: ZH Online
Hahót - Vélhetően szerelemféltés, illetve az ebből adódó számonkérés okozta a halálát egy roma fiatalembernek, akivel élettársa egyik családtagja végzett.
Fotó: Varga GyörgySzerdán déltájban két roma család szólalkozott össze.
Információink szerint a vita forrása az volt, hogy az egyik roma férfit elhagyta az élettársa, s a férfi a nő családján kérte számon asszonya hollétét.
A vita elfajult, s eddig tisztázatlan körülmények között a nő egyik testvére megszúrta az élettársa tartózkodási helyét firtató férfit, aki belehalt sérüléseibe.
Az első, még meg nem erősített információk lövésről szóltak, s mint megtudtuk, a vitában tényleg eldördült egy gázpisztoly, ám az nem okozott sérülést.
Az elkövetéssel gyanúsítható személyt a rendőrök nem sokkal az eset után a közelben elfogták."
"Megöltek egy 77 éves asszonyt somogyzsitfai otthonában anyagi haszonszerzés miatt - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az áldozatra - összekötözött kezekkel és lábakkal - a hozzátartozók találtak rá szerda délután.
A jelenlegi információk szerint az ismeretlen tettesek anyagi haszonszerzés miatt ölték meg az idős asszonyt - mondta Bíró Gábor, aki a nyomozás érdekeire való tekintettel részletekről nem nyilatkozott. Közölte: a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, a halál pontos okára igazságügyi orvos szakértői vizsgálat derít majd fényt. "
A mai MN-ben (egyelőre még csak ott, sajnos) végre megjelent nyomtatásban is ama bizonyos ordító kettős mércéről szóló cikk, hogy a diáktársát agyonverő Rajmundka szabadlábon van, míg a két-három pofont kiosztó szigetvári srácok több hónapja előzetesben.
Köszönet borzimorzinak, aki ezt több topikban sulykolta, és többször beírta.
Várom, mikor csatlakozik a többi "vezető" újság a közzétételhez.
Hm, jó gondolat. Szívesen csatlakoznék, csak még nem tudom a vezénylésemet. Elvileg a május vége tökkéletes lenne, mivel vezénylőmmel való beszélgetés alapján arra jutottunk, hogy május végén lesz egy szabadságperiódusom. Vonaton díjmentesen utazok, mivel arcképessel endelkezem vasúti dolgozóként. Hm... mindenesetre nem lenne rossz, az tuti.
Off Nem, nem azt akarom sugallni. Én inkább azt "sugallnám", hogy amikor össze kellet fogni, akkor összefogtunk.
Az idézett verseimben sem sugallok, hanem inkább lefordítom napi szintre. Mert akkor jó egy vers, ha naprakész.
Egy vers nem attól jó, ha csak a megírás évére koncentrál. Megtanították velünk, hogy egy verssel kapcsolatban mire kell gondolnunk. Ez hiba. Amennyiben jó a vers, meg jó a szöveg, teszem azt egy musical-nél, akkor azt magunkévá kell tenni és aktualizálni kell.
József Attila, Ady Endre, Vörösmarty, stb sem azért jó, mert akkor aktuális volt. Akkor jó, ha ma is aktuális. Faludy György is csak egy "aláíró". De, ha meghallgatjuk a verseit, teszem azt Hobo tolmácsolásában, akkor már egész mást mutat a költő.
Nézzük csak meg A Vadászat prológusát Major Tamástól:
Hobo Blues Band : Prológus (A vadászat alapelvei) - dalszöveg
"A Vadászat alapelvei
fb]A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."
És most fordítsuk át ontopicra:
A "cigányozás" a "cigányozó" számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A "cigányozás" megfelelő irányba tereli a "cigányozó" személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a "cigányozás" csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."
"Most, hogy a bitó árnyékában állok, a parlament eszéhez apellálok. Mert jogában áll minden féregnek, dögnek védekezni ha életére törnek, a kutya vonít, a kígyó sziszeg, a farkas üvölt, s ebben a hideg, tetves ketrecben ahová bezártak: csak én, csak én fogjam be a pofámat?
Persze: nem nékem állna a deres, ha úr lehetnék vagy gazdag nemes, de mivelhogy szegény bitang vagyok, a vallatásnál csak pofont kapok, s most hogy még hozzá kínpadra ítéltek, ha hegyes szögekkel a húsomba tépnek, ha olajba főznek, ha négyrétre vágnak: most is, most is: fogjam be a pofámat?
Nem - ha a fejemben még több szalma lenne, mint amennyi szalma nőtt már eddig benne, ha most a parlament elé nem állnék, a végső lehelletig nem protestálnék, hogy ártatlan vagyok, s ha siralomházba zárnak, a bitó alatt a martalócok várnak, míg a szuronyok merev négyszögben állnak, hát még akkor is fogjam be a pofámat?
Nem: látjátok nem hiába firkálok, mert ha e verset ki nem gondolom, fölöttem folyna már régen az árok, s csalán nőtt volna már a gyomromon. Ezért, ha a zsaruk a nyakadra hágnak, az urak előtt soha ne fogd be a pofádat.
Ez pl. nem Hobo költemény, hanem egy Faludy vers. On
Faludy Györgynek volt szerencsém ismerni egy rokonát. Faludy Ilona festőművészt. Faludy Ilona fiát meg nagyon közelről. Gyermekkorunktól kezdve jó batrátok voltunk. De sajnos az ital erősebbnek bizonyult, mint ő. 36 évesen vesztettem el a barátom. Az édesanyja is követte őt néhány évvel később....
Minek magunkat lassan ölni? Nem jobb egyszerre megdögölni? Mint rokkant lábbal tántorogva, Vizes, vak szemmel csillagokba, Rossz, messzi csillagokba nézni S régi dicsőséget idézni, Idézni mind, mi ősi, ódon. Hogy hátha mégiscsak megszánna Az Úristen valami módon.
Minek magunkat lassan ölni? Gonoszság helyett búza nől ki Az égről földbe hullt szivünkön; De igaz, nótás, füttyös másnak. Magyar, köszönj az elmulásnak, Nincs mit kereskedj már e tájon, Akad legény, ki ideálljon S ásóját vígan földbeszúrja!
Mit nyöszörögsz? nem akarsz halni? Hisz életünk úgyiscsak talmi S nem is nagyon kell már akarni, Akaródik ez nélküled, Agyadban bár égő hodályba zárt Riadt baromként bőg a rémület.
"Ne csak akkor szeresd, amikor mint jó anyád lágy bölcsőben ringat, féltve óv, dédelget, vizeiben fürdet, szép álommal altat, messze űzi tőled bánatod, félelmed! Ne csak akkor szeresd, mikor téged ünnepel, bátorító szép mosolyát reád ragyogtatja, bársony köpönyegét alád teríti, bőségét, kincseit mind-mind eléd rakja.
Akkor is szeresd, ha sorsod rosszra fordul, mikor befú hóval, mikor vesszővel vág, mikor könnyebb volna idegenbe menni, akkor kell szeretned legjobban a hazád!
Amikor a hűség legfájóbban fájhat, amikor a szükség legjobban megaláz, akkor legyél férfi, akkor mutass példát, hogyan kell szeretni a szülőhazát!
Esküszöm, hogy a haza érdekében minden erőmmel a várat megvédem, élve el nem hagyom, pogánynak nem adom, a magyarok Istene engem úgy segéljen!
Erő és fortély meg nem félemlít, meg nem tántorít pénz, se ígéret, és a vár feladására való minden hajlandóságot sújtsa erős, jogos, halálos ítélet!
A Haza nem eladó!
Veletek maradok minden rosszban, nem kérek olyat, mit magam nem tennék. Ha nem így cselekszem, vessen ki a föld, és ne érdemeljem ki az Úr örök kegyelmét.
Esküszöm, hogy véremet és az életemet a vár védelmében meg nem kímélem, magamat élve én meg nem adom, az örök Istenem úgy segéljen.
Nézz ránk, Európa, állj mellénk a harcban, érted is küzdünk, ha védjük a magyar hazát!
Bátor, büszke nemzet, nagy tettekre termett, becsül majd érte minket a nagyvilág!
Nézz ránk, Európa, állj mellénk a harcban, érted is küzdünk, ha védjük a magyar hazát!
Bátor, büszke nemzet, nagy tettekre termett, becsül majd érte minket a nagyvilág!" On
Buda, Siklós, Pécs, Esztergom, Fehérvár, Visegrád, Temesvár, Hatvan, És Eger?
Eger a kulcs! Eger a győzelem kulcsa!
Felséges úr, kegyelmes Padisah.
Jöjj kedves katonám, én titkos fegyverem. A birodalom legfőbb kémje, nagy szükség van a tudományodra.
Lábad előtt birodalmad legkisebb porszeme.
Jaja-Oglu Mohamed fia, kelj fel és jól figyelj: Allah Eger várát tűzte ki elénk.
Eger rossz akol, Felség! Nem bír ki hat napot, összeroppan, nincs erő, nincs tartás, a magyarok, mint birkák, csak az életüket féltik már!
Ha Eger a miénk lesz, egyenes út vezet Bécsbe, s érett gyümölcsként ölünkbe hull majd Európa!
Győz, ez a pokoli erős, ez a könyörtelen, dicső sereg, ez az irtó vasban felvonuló, szakadatlan szótlan feketeszívű tűzgyújtók szörnyű nagy csapata.
Lepereg a csillag az égről, csak a félhold hirdeti ott fent, csak a félhold hirdeti ott fent,
egy az igaz hit, egy a hitünk egy az igaz hit, egy a hitünk egy az igaz hit, egy a hitünk egy az igaz hit, egy a hitünk.
Nem számít az idő, porrá törnek mind a hitetlen, porrá törnek… nagy birodalmak.
Isten karja vagyunk, a kegyetlen, acélos égi sugallat. Isten tette le harcát nálunk, győzünk, mert mi vagyunk az erő. Általunk lesz jobb a világ és győzünk, mert Isten mindig győz, hogyha győzni akar.
Biszmillah, la illa il Allah! Előre Allah nevében!"
Meglincselnék a romák ha nem csinálná a feszültséget - minket meg meglincselne az EU ha nem lenne c. kisebbségi ombucmanunk.
Mindenki mindent aláír - mert így illik- de sehol nem tojnak be az EUban amikor a segélyes putris romák/vagy v.ki az ő nevükben - gettólázadással fenyegetőznek.
Ez a csávó a "társadalmi békéért" megkapja ami jár neki - nincs több mögötte. Protokoll.
Off "Más lett a világ. Érzem a vízben. Érzem a földben. Érzem a levegőben. Sok minden, mi valaha létezett eltűnt, mert most már senki nem él, aki emlékezhetne rá. A hatalom gyűrűinek kovácsolásával kezdődött. Három gyűrű került a tündékhez, kik minden teremtmény közt a legbölcsebbek, s a legbecsületesebbek. Hét lett a törpkirályok jussa, kik a hegyek üregeinek rátermett bányászai. És kilenc gyűrűt a halandó emberek kaptak, kik mindenek felett hatalomra vágynak. E gyűrűket összeköti a népek fölötti uralomra késztető erő. De mindannyiukat becsapták. Egy másik gyűrű is készült. Mordor földjén a Végzet hegyének tüzében a sötét úr Sauron titokban elkészítette a Nagy Gyűrűt, hogy uralkodhasson a többi fölött. Az Egy Gyűrűbe beleöntötte a vágyát, hogy ő parancsolhasson mindenek felett. Egy Gyűrű mind fölött. Középfölde szabad vidékei egyenként mind a Gyűrű uralma alá kerültek. De akadtak jópáran akik ellenálltak. Az emberek és tündék Utolsó Szövetsége Mordor seregei ellen vonult és a Végzett hegyének lejtőin küzdöttek Középfölde szabadságáért. Közel volt a győzelem, de a gyűrű hatalmát nem lehetett megsemmisíteni. És e pillanatban, mikor a remény szertefoszlott, Isildur, a király fia felemelte apja kardját. Sauront, Középfölde szabad népeinek ellenségét, legyőzték. Az Egy Gyűrű Isildurhoz került, akinek ezzel megadatott, hogy végleg elpusztítsa a gonoszságot. De az emberek szíve könnyen csábul. A Hatalom Gyűrűje viszont önálló akarattal bírt. A Gyűrű álnok ereje Isildur vesztét okozta. És ezzel néhány olyasmi is elveszett, aminek sosem lett volna szabad feledésbe merülnie. A történelemből legenda lett, a legenda mítosszá vált. Ezt követően két és fél ezer évig senki nem tudott semmit a Gyűrű hollétéről. Ezután, midőn a sors úgy hozta a Gyűrű egy új hordozót csalt tőrbe. A Gyűrű Gollamhoz került, aki zsákmányát a Köt-hegység alagútjainak mélyébe vitte. Ott aztán a Gyűrű bekebelezte őt. A Gyűrű természetellenesen hosszú életet hozott Gollamnak. 500 éven keresztül mérgezte az elméjét. És Gollam barlangjának homályában várt. Sötétség kúszott vissza a világ erdejébe. Szóbeszéd járta egy Homályról keleten. Névtelen félelemről suttogtak. S a Hatalom Gyűrűje megérezte, most jött el az idő. A Gyűrű cserbenhagyta Gollamot. Ám ekkor történt valami, amire nem számított. Olyasvalaki találta meg, akire a legkevésbé gondolt volna. Egy hobbit. Zsákos Bilbó a Megyéből. Hamarosan eljön az idő, midőn a hobbitok tettei döntenek majd a mindenség sorsáról.
Gettólázadáshoz elnyomás kell/gettóba kényszerítés - nálunk spontán kialakuló gettók vannak pl mások ingatlanának feltörésével és elfoglalásával aztán leamortizálásával - és a fehérek jogszerű menekülése a holdbéli tájakról...
kell még egy gettólázadáshoz a rendőrség/állam önkénye - ez durvára nem áll meg mert pont vattába csomagolás és poz.diszkrimináció van -
lazán bedöntenek önkormányzatokat/a segélyköveteléseikkel meg a 8-10 gyerekkel. Ez sem a gettólázadásnak kedvez.
Mondjuk tíz év alatt hány diszkriminációs pert nyertek meg? Tizet? Kettőt? Ez sem kedvez a gettólázadásnak.
Nyilván lemásolnák a feketék szabadságharcát - csak alig hasonlít v.mi. A körte meg az alma.
A Cserehátnak meg egész Borsodnak, Dél-Hevesnek, Szabolcsnak, Nógrádnak nincs 20-30 éve! Nekik záros határidőn belül megoldás kell. Nincs hová hátrálniuk! Mert ne adj Isten, elő fogják venni a puskát, mint ahogy Gagybátor polgármestere is:
"- Mi történt?
- Volt itt egy eladósodott férfi, a tartozását a házra terhelték. El is költözött, de előtte kiadta albérletbe a házat. Jön egy utánfutós traktor, a pótkocsi tele dunnákkal, ülnek rajta vagy heten, Nyéstáról költöztek volna Gagybátorba. Odamegyek, lobogtatják a papírt, hogy minden szabályos, kifizették az albérletet. Mondom, ez a papír nem jó, mert ez a ház az adósság fejében már az abaúji tüzép tulajdona. Csak akkor költözhetnek, ha a tüzép megengedi. Kitört a zűrzavar. Felhívtam a szikszói rendőrőrsöt, kértem, jöjjön ki a járőr. Gagyvendéginél megvártam a két rendőrt, elmondtam, miről van szó. Azt válaszolták, ha a költözésbe beavatkoznak, az rendőri túlkapás. Mondtam, nem kell egy szót sem szólniuk, csak legyenek ott, nehogy meglincseljenek. Azt lehet, mondták, mert az bűnmegelőzés. Mire a traktor másodikat fordult, ott állt a rendőrkocsi a ház előtt. Addig győzködtem a nyéstai cigányokat, míg visszafordultak. Másnap este lefekvéshez készülök, döngetik az ajtót, üveg csörömpöl, ordítanak. "Polgármester, gyere ki!" Fölkapcsoltam a kinti villanyt, azonnal összetörték a lámpát. Bezúzták a veranda üvegét, törtek-zúztak a portán. Valaki a csupasz kezével beütötte a konyhaablakot, egy véres kéz elkezdett matatni a kilincs után. Szétnéztem valami ütleg után, de hirtelen nem akadt a kezembe semmi. Nagyot kiáltottam, hogy "aszszony, hozd a vadászpuskát, átlövök az ajtón". Blöff volt, de bejött, egymás után ugráltak át a kerítésen. Van puskám, de akkor még nem tartottam otthon. A betört ablaktól vércsík vezetett végig az utcán, ki a faluból, Nyésta felé. Hívtam a rendőröket, azt mondták, kis garázdaság történt, majd kijönnek."
Nyugalom van. Meg fogjuk oldani a dolgot. Mindannyian fel fogjuk keresni a képviselőinket és azt mondjuk, hogy eddig és ne tovább! Nem kell a púder!
Ezekkel kell bombázni őket, vagy valami hasonlóval, mert már picit elavult a dolog. Át kellene dolgozni, csak sajnos nincs erőm. De ez a topic üzenete nagyvonalakban, mivel innen lett összeollózva, hirtelen felindultságból:
"1. A családi pótlék pénzben nem kifizethető. Azt a gyermek/ek étkeztetésére, tankönyvekre, üdültetésére, sportolására stb. kell felhasználni. A gyermekek számláit az önkormányzat kezeli. A gyerek az iskolában (ált.,közép) megkapja a reggelit, ebédet,uzsonnacsomagot, (ahol nincs konyha egy "food" cégtől) egységes iskolai formaruhát, tankönyvet, füzetcsomagot, tornafelszerelést, kirándulást. Óvoda és bölcsőde szintén ebbe a kategóriába esik. Iskolabusz rendszer bevezetése. 8. osztályig kötelező tanulószoba iskola után, ahol a gyermek felkészül a másnapi óráira. 2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást. 3. Szociális segély megszüntetése. Helyette közmunka után járó juttatás bevezetése. 4. Szabálysértési értékhatár leszállítása 1000 forintra. 5. Pozitív megkülönböztetés azonnali megszüntetése. (Vallási, etnikai hovatartozásra hivatkozás nem mérvadó. Az egyenlőség elve.) 6. Aki a 14. életévig nem képes elvégezni az általános iskolai tanulmányokat, internátusba, illetve felzárkóztató iskolára kötelezve. 7. Büntethetőségi korhatár leszállítása 10 évre! Szülői felelőség, büntethetőség a szülő felé.(Gyermekbűnözés megelőzése. Lásd Svájc) 8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása: A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles, a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem hajlandó, azonnali kilakoltatással sújtható. 9. A színesfém kereskedelem állami monopóliumba vétele. 10. A családi pótlék első két gyermeknek alanyi jogon jár. (Lásd 1. pont.), a harmadik gyermektől adóvisszatérítés igényelhető. 11. APEH ellenőrzés kiterjesztése a munkanélküli, illetve segélyből, közmunkából élőkre. 12. Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre! 13. Háromszorosan visszaeső büntetése automatikusan életfogytiglanra változik. Lásd 12. pont. 14. Büntetés végrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. Helyettük tantermek, könyvtárak létesítése, és az elítéltek oktatásra kötelezése. Az elemi iskola elvégzése, és min. egy kitanult szakma nélkül egy elítélt sem szabadulhat! Amennyiben erre nem hajlandó, a büntetési tétel addig hosszabbítható, még ált. iskolai tanulmányait el nem végezte, és minimum egy szakmából nem szakmunkás vizsgázott! A levizsgázottak elhelyezkedésének elősegítése. 15. Szabálysértési értékek összevonása, pontrendszer."
Én csak egy fecske vagyok. Hány fecske ül még rá a villanydrótra velem? Vagy magamra maradjak, és visszarepüljek Afrikába?
Nincs 20-30 év! Néhány évünk van, hogy ne robbanjon az etnikai bomba. Nincs Kállai, nincs Teleki. A "véres" szomorú valóság van...
Tényleg ezt a Kállait a "gettólázadás"-ozásért és a "lesz még szép világ itt kérem"-ezésért nem lehet feljelenteni izgatás, uszítás, gyűlöletkeltés, alkotmányos rend megdöntése stb. címszó alatt?
Keresd a képviselőd, keresd a tévéket! Egy fecske nem csinál nyarat, de ha sokan hajtogatjuk ugyanazt, és duruzsoljuk bele a fülükbe, és figyelmeztetjük őket, hogy:
"Még kér a nép, most adjatok neki! Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép, Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad? Nem hallottátok Dózsa György hirét? Izzó vastrónon őt elégetétek, De szellemét a tűz nem égeté meg, Mert az maga tűz; úgy vigyázzatok: Ismét pusztíthat e láng rajtatok!"
Ha nem reagálnak, akkor szembe kell nézniük a néppel amit az Isten adott.
Valaki egyszer leírta itt: azért jó ez a topik bármelyik félnek ( szvsz inkább a kolompáréknak) , mert itt annyira kivesézzük a témákat, hogy az alapján mindenre fel lehet készülni.
Van még pár ilyen fórum a neten, de nem sok. Nem is olyan nagy marhaság ám.
Ezért felesleges volt az a majd egy óra adásidő. Szép, nagy szavak: oktatás, munka, célzott támogatás stb. Tök felesleges. Arról kellett volna szólnia a műsornak, hogy konkrétan kimondani, mi folyik ebben az országban (segélyen élés, láblógatás, bűnözés, süllyedés) egy-két szakember elmondta volna a véleményét, aztán nekiesni a két öltönyös cigánynak és felvilágosítani, a cigányoknak eddig volt kánaán, aminek most itt vége. Aki nem dolgozik, az éhendöglik. Nem hogy még ők fenyegetőznek: "szép új világ lesz itt kérem" meg "a nyugatról átvett szélsőséges nézetek".
Egy valami lejött ebből a ma esti beszélgetésből. Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy "Mi folyik itt Gyöngyösön!" Nem látják, hogy mi folyik a Csereháton, Dél-Hevesben, a borsodi Ózdon, Lyukó-völgyben, Bánszálláson, Sajóbábonyban, Putnokon, Szabolcs-Szatmár-Berekben, stb. Halvány lila szellentésük sincs a való világról...
Nincs 20-30 év a megoldásokra. Azonnali, fájdalmas megoldásokra van szükség, ami korbács nélkül nem fog menni...
Lóf.... a s.... be Farkas gabriellának ! Az nem rohadt megalázó, hogy én egy szaros napnyi szabadságot sem birok kivenni , annyi melót sózna rám havi 22 napban ? A léhütő rohadék bandának meg lenne havi másfél hét szabadsága, nehogy megerőltessék magukat. Ki a fene aggódik az én lelki békémért?
Részlet: "Kié volt ez elfojtott sohajtás, Mi üvölt, sír e vad rohanatban, Ki dörömböl az ég boltozatján, Mi zokog mint malom a pokolban, Hulló angyal, tört szív, őrült lélek, Vert hadak vagy vakmerő remények? Húzd, ki tudja meddig húzhatod, Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot, Sziv és pohár tele búval, borral, Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal.
Mintha ujra hallanók a pusztán A lázadt ember vad keserveit, Gyilkos testvér botja zuhanását, S az első árvák sirbeszédeit, A keselynek szárnya csattogását, Prometheusz halhatatlan kínját. Húzd, ki tudja meddig húzhatod, Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot: Sziv és pohár tele búval, borral, Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal."
"Megdöbbentő: szabadon járkálhat Roland brutális gyilkosa!
Úgy tűnik, itt mindent lehet! A fiatalkorúak agressziójára a figyelmet ráirányító bűncselekmény elkövetője nemcsak hogy szabad, de házi őrizete ellenére megfordult néhány helyen. M. Roland gyilkosa lenézett a boxedzőterembe, és a hírek szerint az éjszakát sem otthon töltötte."
Ja, azt akartam még hozzátenni, hogy ez a Vecsei Miklós egy szelíd, idealista ember, de abban igaza volt, hogy nagyívű évtizedes programok helyett simán lehetne célzott, kevésbé hangzatos dolgokat létrehozni/megvalósítani.
Pont azt akartam mondani, hogy egy gyengébb forgalmú napon itt a topikon több pozitív (és megvalósítható) javaslat elhangzik, mint amit ezek előhoztak... És ezt nem azért mondom, hogy fényezzem a t. itteni törzsközönséget. :-)
Megalázó a 15 nap közmunka után járó segély. Valóban az. Az egész hónapban dolgozniuk kellene közmunkában, hogy lássák a gyerekek, hogy apu, anyu nem az ágyban fetreng reggel, hanem megy dolgozni. Nem tudnak közmunkát adni? Soroljam?
Mégis kolompár be akarja tiltani őket. Lehet neki jó így ahogy van. Vagy frusztrált, mert Horváth benyalta magát a komcsiknál, Farkas meg fideszpuli oszt neki nem maradt talp, ahonnan a baksis hullana.
Én el is kapcsoltam. Nagyon-nagyon kezd úgy tűnni, pártfüggetlen gazdasági szagemberek teljes egyetértésben mondják, hogy vagy faragunk 1500-2000 milliárdot a kiadásokból, vagy az ország taccsra megy. Bármely végkifejlet valósuljon meg, ezekből az ultraliberális, lilaködös ötletökből nem lesz semmi, ez már egyre biztosabb. Úgyhogy filozofáljanak csak nyugodtan magukba', nincs értelme figyelni rájuk.
Ez a műsor az m1-en iszonyatosan unalmas. Nem az a baj vele, hogy szidják a többséget, hárítgatják a felelősséget, mentegetik az ontopicokat. Egyszerűen a nagy büdös semmit ragozzák most már vagy fél órája.
Szó nem esik a cigány mentalitásról. Programok, segítség, felemelés. Puffogtatják a közhelyeket…:/
Munka, egészség bla-bla….ez a műsor eddig szoclib szájíz szerinti mantra. Ezek is itt favorizálják az óvodát, csak könnyedén átlépnek afelett, hogy a család az első aki szocializálja a gyereket. Az ovi nem űbereli. Szánalmas…..
Ne izélgessétek már. Ott lóg a fejük fölött egy cs. sor szanálás/ha igaz - ami a tulajdonviszonyaikat is tekintve/mennyit tudnak belőle érvényesíteni stb - nem kedvez a kiskert kapálási kedvnek.
Mindez nem magyarázza hogy eddig sem - de nem most kéne baszogatni ezzel...
Mostanában nem nagyon van időm a fórumra, rentgeteg a munkám. Egy kérdés. Kaptunk már a kedves lájf olvtárstól szép, felásott kertekről, veteményessorokról és tiszta udvar-rendes ház állapotról képeket?
van egy kis túlhabzás is a témában, hogy úgy mondjam, besegítenek a szélnek zörgetni a haraszt.
és akkor jön ez az izé és fenyegetőzik. Kinek árt? a cigányságnak, a cigányok azon részének aki dolgozik, melósként, lakatosként, ápolóként, orvosként, hentesként.
Ha lesz ilyen megmozdulás kik mennek ki csürhülni? nem azok akik dolgoznak, hanem a henye alja. És ezzel szépen el is ássák az egész cigányságot, na utána már lesz valódi rasszizmus.
Aki látta kókadt kitekintgetéseit a kamerára a népszavazás után, az ominózus Horn Gábor mondatnál, az sok mindent elárult. Rövidesen fletó vs. kókadt párharc fog következni, mivel kókadt is rájött, hogy fletó lassan nagyobb liberó, mint ők. Ezt nem vette be a bögye/bögyük. Emiatt még xopni fogunk. De meg fogjuk oldani. Népszavazáskor már jeleztünk, hogy nem kéne. Még durvábban is fogunk jelezni, ha nem esik le a tantusz. Bocs az offért, de a "főmenüben" csak gesztiket találok, akiket a hátam közepe sem kíván.
Vmi tényleg van a levegőben. Meghalt az a három kisgyerek/Kolompár szerint nem roma a család - erre a Kolompár reggel ott parádézott a tévében hogy a társadalomból hiányzik a szolidarítás meg így-úgy és ezért ők felajánlják a segítségüket a családnak stb. Vmi annyira hamis volt...
"Gettólázadással fenyegetőzik a kisebbségi ombudsman"
És még mindig tudják feszíteni a húrt a cigányok! De nem háborodok fel... oké, legyen gettólázadás. Legyen. Igaz nem így képzeltem el. Gondoltam, csinálnak valami nagy, égbekiálltó gaztettet a cigányok (pl. Olaszliszka) és kipattan a szikra. De nem pattant. Vagy szlovák mintára az uras segíjjeket megvonják tőlük, kipattan valami. De nem merik megkurtítani a segíjjkét. Majd a cigányok csinálnak maguknak forradalmat. Oké, csináljanak. Biztos lesz pár tucat kifosztott falusi kisbolt, pár tucat otthonában kirabolt "paraszt". De kíméletlenül le lesz verve, az biztos. Oké, adják meg a gyújtószikrát a cigányok...
Azt nem lehet kommunikálni hogy egy 14 éves anyuka miért fontosabb a társadalomnak mint a volt/és leendő dolgozó anyuka.
Dehogynem, csak figyelj erősen. Ennél képtelenebb dolgokat is védtek már a kedvenc szociológusaink, de Gy.F. "a jóléti kiadásokhoz nem nyúlunk" c. előadása sem volt különb.
Mert a többségtől is el lesz véve egy csomó jutattás/pl. három éves gyes/gyed - ha ehhez nem igazítják a segélyesek megszívatását is - akkor itt nem gettó hanem többségi lázadás lesz.
Azt nem lehet kommunikálni hogy egy 14 éves anyuka miért fontosabb a társadalomnak mint a volt/és leendő dolgozó anyuka.
Off "Nem tudom, ez csak annak a jele-e, hogy lerázzák magukról a libsiket, vagy tudatosan akarnak ezzel szavazatokat is szerezni? Mindkettő elképzelhető."
Rövidesen nagyon durván egymásnak fognak ugrani. Előjelek már vannak. Nem fogják kibírni 2010-ig...
Még egy párt sem készült fel erre a lehetőségre, szerintem. Mindenkinek csak ácskapoccsal összetákolt programjai vannak, pedig készülni kéne... On
Jellemző hogy pont akkor akarnak gettólázadást csinálni amikor ekkora szarban van az ország. Amikor még ha akarna akkor sem tudnak segíteni többet rajtuk. Tényleg nem várható el hogy a segélyből gazd. lapokat vegyenek - és elemzéseket olvassanak de azért a vezetőiknek legalább lehetne v.mennyi eszük...
És mit érnének el vele? Ilyen gazd. helyzetben - hiába gyújtogatnak meg ölnek meg embereket - általánossal nincs olyan poz. diszkrimináció hogy cégvezetők legyenek.
AZt kell mondanom, egyedül a fidesz jött, jön elő BTK szigorításokkal. Ők találták ki a TÉSZ-t is, nem? Ezek a barom szocik meg felvetik, hogy ezt is meg kéne szüntetni.. Nem tudom, de egy dolog tuti biztos: ennek a kormánynak takarodnia kell, hogy bármi előrelépés legyen ontopic ügyben. Fletó még a segílykéket sem akarja csökkenteni. Nem az, mert nagy dolgot a fidesztől sem várok, de azok inkább mozdulnának el a másik irányba(pl. családi adózás, BTK szigorítás..) Amúgy meg komoly dolgot itt és most csak a Jobbiktól lehene várni ontopic ügyben.
"Te hiszel békés kenyértörésben, hol volt rá eddig példa?"
A remény hal döglik utolsónak. Tudom, hogy néha naív vagyok, de még bízom a a magyarok józanságában és bízom abban, hogy valamelyik párt megvilágosodik, még nem késő. Viszont azt is tudom, hogy nagyon fortyog a magma. Olyan emberek fordítottak hátat, és dobták el "józanságuk", akikről nem is feltételeztem volna. Nagy a feszültség, főleg ontopic környezetben.
És a tudatalattimban érzem, hogy valszeg nem fog menni kemény dolgok nélkül, de a józan eszem meg tiltakozik. Vívódom...
Ennek a pályának az ívét csak a vak nem látja. Mindannyian xopni fogunk, de az ontopic népesség még nagyobbat. Biztos, hogy kenyértörésre kerül a sor. Bizakodjunk, hogy békés lesz. Amennyiben ezt a cigány vezetők nem ismerik fel, és a megoldóképletük kimerül a gárdázásban, nácizásban és nem fogadják meg Lakatos Menyhért szavait, de villámgyorsan, akkor Isten óvjon mindannyiunkat...
Kiegészítő fejezet a Szociális Kézikönyv ROMA Családoknak c. könyvhöz
Hogy lehet gyerekszüléssel a legtöbb pénzt keresni?
1. Szülj 4 gyereket vagy többet 2. Ne dolgozz 3. Rossz szociális és anyagi körülményeidre hivatkozva vitesd állami gondozásba négy vagy több gyerekedet 4. Mivel nem dolgozol és négy vagy több gyereked van ezért szociális és anyagi körülményeid valóban rosszak, így az intézetbejutás könnyen fog menni 5. Utána beszéld meg a húgoddal vagy a sógornődékkel, hogy vigyék ki a gyerekeidet az intézetből hivatásos nevelőszülőkként 6. És akkor a húgod vagy sógornőd nyolcvanezer forintot kap gyerekenként, aztán van az emeltszintű családi pótlék gyerekenként raádás huszonötezer forintot és eseti segélyért sorba állhatsz 7. Utána a húgod vagy a sógornőd hazaereszti a gyerekeidet, mert a gyereknek mégiscsak az anyja mellett a helye, a pénzt meg testvériesen elisszátok
Néha elfigyelem, hogy a cigányok milyen ótvar rozsdaboglyával közlekednek. Ránézésre életveszélyes. Na nem az övékére, hanem a vétlen szembejövőre. Semmi gond, nyomjad neki cigány. Viszont a majdnem 3 éves kocsimról meg leszerelnék a rendszámot, ha 1 hetet késnék a zöldkártyával. Simán megoldanám, szálljon ki uram, benzin szétlocsol,szikra, „autó” elég. További jó utat!
Védje úgy, hogy példát állít eléjük a sajátjai közül. Olyanokat, akiknek sikerült. Akik kertet műveltek, tanultak, cocpós házat építettek tisztességesen, stb. és ki akartak törni, és ki is törtek.
"Szórjuk a sódert egymás szemébe."
Néha már olyan érzésem van, hogy inkább csak a miénkbe...
"– Ott, előttük szállt ki az autóból, és azonnal le is tagadta, hogy ő vezetett. Szerencsére rögtön akadt objektív bizonyíték is, ami cáfolta állítását, ugyanis percekkel azelőtt tankolt az egyik benzinkúton, ahol az ipari kamera rögzítette, ő vezetett. Azonnal bevitték a kollégák, mi pedig rögtön értesítettük a bíróságot, ahol még aznap újra tárgyalást rendeltek el. Itt a maximálishoz közeli, 120 ezer forintos bírságot szabtak ki rá, figyelembe véve, hogy délelőtt már 80 ezerrel sújtották – foglalta össze a nem mindennapi esetet Neparáczki. Ezt követően más személy vezette el a leállított autót."
Immár lehetőség van az eltulajdonított értékek elszállításához használt jármű elkobzásához. A cigarettacsempészet elleni harcban fényesen bevált, hogy tavaly nyártól a vámőrség lefoglalhatja azokat a járműveket, melyekben magyar adójegy nélküli füstölnivalót találnak. A szigorítás óta több ezer gépkocsitól volt kénytelen megválni lelepleződött tulajdonosa, de ami fontosabb: töredékére estek vissza a határon elkövetett jövedéki jogsértések.
Ezt ki kéne terjeszteni, úgy, hogy bármilyen bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet le lehetne foglalni. Plusz jogosulatlan használat (jogsi, forgalmi ,rendszám, egyéb hiányában) esetén is azonnal lefoglalásra kerülne az autó.
Mert ugye falopáskor tuti 19000 ft értékű fát gyömöszölnek egy átdizájnolt :-) ladába...
Tökéletesen egyetértenék vele vallásra, felekezetre való tekintet nélkül. Itt jön be a képbe AD meglátása. Hidegen hagyja az ilyen embereket a "többségiekre" megírt törvény. Egyszerűen tesz rá. A pénzbüntetést nem tudod behajtani rajta. A közlekedési morál így is elég xar, de akkor ne tetézzük már azzal, hogy írni, olvasni nem tudó, közlekedési szabályokat nem ismerő emberek szabadon autózgatnak. Bizony az ilyentől el kell venni az autót. Csak ez lehet célravezető, mivel minden más hatástalan. Az ilyen esetek megszaporodásakor (Már most elég általános ez a dolog bizonyos csoportnál.) egy bizottság összeül, törvénymódosítás bead, országgyűlés csont nélkül elfogad, másnap hozza a közlöny. Ennek így kéne működnie...
"Az ombudsman azt is előadta, hogy „normális, jól működő társadalomban” nem kellene külön romaprogramokat indítania a kormányzatnak, <b>ha a népcsoport lemaradása pusztán szociális eredetű lenne, akkor gazdasági intézkedésekkel meg lehetne szüntetni a problémát</b>"
Ilyet a Heves megyei Újlőrincfalva polgármestere is csinált, vett a falu egy házat a romáknak a szomszéd faluban (jobbat, mint az eredeti), és ahogy kiköltöztek, összedöntötte a dózer a házat, eltoltak mindent, ami közmű volt, kiköttöték, szemetet elvitték. 3 nap múlva jöttek vissza a romák (közben aláírtak egy papírt, hogy eladták az új házat bagóért), és keresték a régit. Nagyot koppantak. Átkozták a polgármestert, de nem tudtak mit csinálni, mivel az új ház fejében eladták a régit az önkormányzatnak. De ott csak egy család volt, nem volt nehéz a manővert végrehajtani. Elég jó is a falu.
Semmi sem volt rendben Megjelenés dátuma: 2008. április 16. 04:29.00 Szerző: Arany Gábor Zalai Hírlap
Várvölgy (ag) - Jogosítvány nélkül és ittasan ült egy lejárt zöldkártyájú, valamint műszaki érvényességű autó volánja mögé az 38 éves férfi, akit Várvölgyön, a Kossuth utcában állítottak meg a hévízi rendőrök hétfőn.
Részlet: "Faragó János lapunknak elmondta: vitatja az – aznap délelőtti – eljárás jogosságát, hiszen a feljelentésen a tettenérés helyszíneként olyan házszám szerepel, ami szerinte nem is létezik. Mindazonáltal nem tagadta, hogy vezetői engedély nélkül autóba ült, sőt ezt követően is, hiszen úgy véli: sürgős szükségben használhatja az autót az is, akinek nincs jogosítványa. Ekkor, és ezt követően is indokolták az események, hogy volán mögé üljön."
A cikkből kiderül, hogy nem nagyon hatja meg az öreget a törvény, meg holmi szabályok. Még a tárgyalásra is autóval ment. :-)
"Az öt mázsás, muraközi igáslovat egy helyi lakos ráengedte a parkosított területre tavaly ősszel. Az ügy még mindig élénken él a helyiek emlékezetében. "Most is látni a patanyomokat" - mutatott a falugondnok ingerülten az út menti ágyásokra."
Kíváncsi voltam, kitérnek-e erre az apró momentumra ;-), de nem kerteltek, leírták. :-))
A bűnözés teljes hiánya mögött többen azt sejtették, hogy egyik településen sem laknak cigányok, Kány volt polgármestere azzal is büszkélkedett, hogy régen lakott egy roma család a faluban, de rábeszélte őket, hogy költözzenek el, sőt még anyagi támogatást is kerített hozzá.
Esetleg kimondhatnák, hogy inkább ne is vegyen házat ott senki. De a telepített, célkövető rendszerrel felszerelt automata fegyverek nagy businesst jelentenének az engedélyezés után. :)
"és lekapni a virtuális emberkét a tetőről" Másszon utána az akinek fogaskerék hajtotta a nagymamáját! Hol egy virtuális csúzli? Jön az lefele rögtön!! :-))
A cigányoknak pozitív diszkrimináció, a "parasztoknak" negatív diszkrimináció. Úgy gondolom, nem csak egyszerűen rosszul megy az ország szekere, hanem valaki tudatosan a szakadékba löki azt. Mert különbség van aközött, ha valaki pl. elhanyagolja a házát, vagy tudatosan rombolja. Felmászik a tetőre és fejszével lyukat üt rá. Az országaban az utóbbi folyik. Össze kéne fogni és lekapni a virtuális emberkét a tetőről.
Megható. Nekem már a Bp-i gyerek bűnözésről szóló riportban is az teccet, de nagyon, hogy a kedves, művelt rendőrbácsi azt tanácsolta, hogy nem kell 10 után kint lenni az utcán, mert a bünöző fiatalok jobban ismerik az utcát, mint a rendőrök. Szerintem itt valami nagyon, de nagyon nem stimmel. Vagy leforditva ezt mondják: te balfasz adózó állmapolgár, igaz, hogy 70%-át elkérjük a pinzednek minimum, de ezért még az alkotmányos jogidat sem tudjuk/akarjuk biztosítani? Hol vannak a jogvédők ilyenkor?
Ez jó,a hatóságok azt tanácsolják,hogy az elszaporodott és veszett kutyák miatt ne menjük az utcára,vagy ha már nagyon muszály,fogadjunk fegyveres biztonsági kísörőket magunk mellél. Nem ám,hpogy a sintér szedje össze őket, mi védekezzünk.
Nem vicc hanem ez lesz a hatszázadik c. telep/ami eddig nem volt c. telep- és amit a cigányok évtizedében/v.mi majd két év múlva természetesen fel kell számolni...
Nyilván nem nőhetnek fel úgy generációk - hogy ne a c. telepek felszámolása legyen az életcéljuk.
A rendőrség kéri, hogy jelentősebb értéket, műszaki berendezést ne tartsanak a hosszú ideig őrizetlenül hagyott ingatlanjaikban. Az építmények ablakait és ajtóit védőráccsal lássák el. Az is fontos, hogy rendszeresen látogassanak ki a vityilókhoz, mert amennyiben mégis betörnének, az elkövető elfogására nagyobb esély van, ha a lopást mielőbb felfedezik. Jótanács még, hogy a szerszámok, gépek gyári számát írják fel."
És a rendőrség/állam kéri - hogy a szabályosan megfogalmazott bianco ingatlan-ajándékozási szerződést feltétlenül hagyják jól látható helyen - hogy a hhh családok igénybe vehessék az ingatlant is - pereskedések elkerülése végett.
Tényleg, mit csinálnának a cigányok, ha mondjuk holnap reggelre a többség elhagyná az országot? Az éj leple alatt 9 millió ember összecsomagolna és kiutazna nyugatra/államokba/Canadába/Ausztráliába szerencsét próbálni, de még a nagymamát is vinnék. Megmaradna 1 milla cigány és még pár százezer hajléktalan, ingyenélő. Igaz délig nyugodtan aludnának, de utána feltűnne nekik, valami nincs rendben. Meglógott a gazdaállat...
Nem lenne egyszerűbb,ha nem is lenne ingatlan ? A parazita csak akkor tud élősködni,ha van min,ha van miből. Ha nincs mit ellopni,elvileg éhenhal. De annál meg több a segély.
A rendőrség kéri, hogy jelentősebb értéket, műszaki berendezést ne tartsanak a hosszú ideig őrizetlenül hagyott ingatlanjaikban. Az építmények ablakait és ajtóit védőráccsal lássák el. Az is fontos, hogy rendszeresen látogassanak ki a vityilókhoz, mert amennyiben mégis betörnének, az elkövető elfogására nagyobb esély van, ha a lopást mielőbb felfedezik. Jótanács még, hogy a szerszámok, gépek gyári számát írják fel."
A világ normálisabb részein - az élni és élni hagyni filozófia mentén az ország idegenforgalmától messzire/messzebre hagyják őket letelepedni -ha belekavarhatnak/mert bekavarnak...
de létezhetnek ilyen helyek ahol a cigányok/romák önellátóak és tudnának turistákat is vonzani - hajrá!
Voltam/aludtam/laktam kalandvágyból siralmasabb helyeken is mint G.fa - de
az az igazán siralmas hogy százszor többet nyújtottak mint a G.fák.
Ma este szipkáztunka haverokkal. Állítólag holnap megyünk a cigány kisebbségi önkormányzathoz,és bejelentkezünk cigánynak.Ha kell,nevet is változtatunk. Még erre is van támogatás.
Én egyszer egy görög falut hallottam emlegetni, ahol állítólag kb. az valósul meg, amit írsz (más kérdés, hogyan fogadják az idegent), itt meg időnként szlovén falvak jönnek elő. Mindenestre én saját szememmel még nem láttam ilyet. Ha mégis létezik, kitűnő terep lenne egy "jogvédő" forgatócsoport számára egy riport keretein belül bemutatni, hogy lám-lám... (mindenesetre árnyalná a Maugli-szülők háza táján készült snitteket).
Akkor te még nem láttad a "Párizs fényét" Békésen, vagy az ercsi Pléhkocsmát. Vagy a hevesi Dankó utcában a maszek ABC-t, és ugyanazt Sátoraljaújhelyen (Újhelbe') a cigány telepen. És így tovább...
Nem u.arról beszélünk. Tiszta c. negyedben nincs semmi - amíg bárhol a világon ahol egy v.milyen tiszta nemzetiségi/vallási negyed stb van/a kínaitól az arabon a zsidón és az aztékon malájon át/ és a világ összes népe akiket nem soroltam fel -
ott reggel kinyit a pék/húsbolt stb
- mühelyek vannak/kézművesek stb - folyamatos a kaja/piac ellátás - és v.miféle szállodai/és közlekedési szolgáltatást nyújtanak úgy hogy maradsz/udsz ott maradni pár napig -
ilyet c. negyedben sehol nem látsz. Mert be sem tudsz egyébként menni v. sürgősen távozol. Nincs semmi szolgáltatás...
Az hogy van egy pár r. vállalkozó az nem u.az mint egy gettó önellátása minden szempontból - és nem a siránkozás hogy a fehér pék mikor nyit már ki mert már éhesek vagyunk...
Igazad van, rosszul fogalmaztam. A mindenkit gettó-létbe kényszerítést én főleg önmagukra és a körülményekre értettem. "ahol egy kisebbségi/vallási stb negyed kialakul - azonnal önellátóvá válik" Na most leszek nagyon cinikus. Látod a cigányok már fejlettebbek ebben is. Náluk mozgó ellátás van már sok ilyen helyen. Aztán a segélykor kifizeti az árút is, a szállítást is, meg a logisztikát is, némi haszonnal persze, mert a "vállalkozónak" is élni kell valamiből!
Nálunk a helyi cigánykolóniában egy lelket se találnál aki mással foglalkozna mint rezóval. Se boltos, se fodrász. Mondjuk egy késélező biztos elkelne. Persze tudom, az említett helyeken már tudományos központ is van cigány tudósokkal.
Akkor te még nem láttad a "Párizs fényét" Békésen, vagy az ercsi Pléhkocsmát. Vagy a hevesi Dankó utcában a maszek ABC-t, és ugyanazt Sátoraljaújhelyen (Újhelbe') a cigány telepen. És így tovább...
Csak én változatlanul berzenkedem a mindenkit gettó-létbe kényszerítő változat ellen.
Ezt nem értem. Spontán/kényszerítés nélküli G.fákat és térségi gettókat látok.
Mondjuk egy c./roma negyed attól különbözik a világ összes gettó/kisebbségi negyedétől hogy egyetlen műhelyt/boltot/éttermet stb nem találsz. A világon mindenhol ahol egy kisebbségi/vallási stb negyed kialakul - azonnal önellátóvá válik. Megszervezett élhető negyed...
Na, lett is kis szörgombolyagom!! Egy átokfáni. A többiben sajnos teljesen igazad van. Csak én változatlanul berzenkedem a mindenkit gettó-létbe kényszerítő változat ellen.
Mert korábban elvették az anyjától hogy neked legyen kis szőrgombolyagod. De alapesetben minden kölyöknél ezeket az anyjuktól tanulják meg - meg az összes játékszabályt.
Ez a hajó már elment mert v.hogy ezek nem öröklődtek át- lesznek ezek a spontán gettó kialakulások és mivel az onnan bejárást megtiltani nem lehet - járványoknál amit okoznak felülről lefújják ezeket a térségeket fertőtlenítővel. De ilyen időszakokban teljesen EU konform lesz pl egy karantén is.
Itt most a városkozpontban egy téren gyülekeznek. Egy fagyiskocsi körül. Ifjú vállalkozók... persze a kutya se vesz tőlük semmit.
Mondjuk ezt a lépcsőházas témát volt alkalmam megszokni. Volt hogy a szemétledobóban .úrtak vagyaludt valamelyik a lépcsőfordulóban. Esetleg felvitték a lovat, a szotyi már nem is bántotta az ember szemét. Egy olvtárs mutatott képeket a környékről, xar, xar és xar mindenhol.
"...hogy képzeli hogy csak úgy odaszarik a "pusztába"??? Más portájára??"
Alanyi jogon, nekik mindent szabad. Mert védettséget élveznek, mint Indiában a tehen. Aki rájuk szól, az kirekesztő, rasszista.
Régebben a társasházunk lépcsőházba is be bejártak a kiscigók, mivel nem volt kaputelefon. Rájuk szólatak a lakók, hogy "...menjetek máshova, ez itt magánterület!". "Oszt nehogy te mond mán' meg... ki vagy tee itt, khöcsög!" jött a szabatos válasz.
Városközpontban lévő kis irodaház lépcsőházába is néha befészkelték magukat cigányok. Ott ették a parizeljüket a lépcsőfordulón, mert kint hideg volt, a cigány meg ugye fázós. Pár férfi az egyik irodából elhajtotta őket. Másnap valamivel valaki összekente a lépcsőház falait. Ugyan kik lehettek...
Hogy hogyan képzeli azt én nem tudom. De azt tudom, hogy volt egy ilyen szokású macskakölykünk régen, az úgy szokott le róla, hogy párszor belevertük az orrát a piszkába. Ha annak használt, akkor ez célravezető lehet másnál is.
Ebben nem az a bosszantó és meglepő, hanem hogy hogy képzeli hogy csak úgy odaszarik a "pusztába"??? Más portájára?? Civilizált emberek ezek? Ráadásul nem is egy, több kupac is volt...
Aztán, ha nem vigyáznak rá kellően, elhanyagolják, előfordul benne lótetű is. (A legjobb harcsa csali) Szóval azért lelki szemeim előtt csak megjelent a kép, hogy amint a koma ott erőlködik, egyszercsak rácsimpaszkodik egy méretes példány a zacskóra!! :-OOOO
Mielőtt bárki belekötne: egy doboz vörösgiliszta ára 150 pesó körül van. Egy elszánt horgász ennek többszörösét használja egy-egy alkalommal. Nevelni szokták, komposzt, és háztartási növényi hulladékkal. Lehet tetszett a cigánynak hogy el van kerítve, milyen jó is lenne ott nyugodtan sz@rni egyet…
Új sztori:
Előzményként annyi, hogy a férj nagyhangú, erőteljes darab. Egy kolléganő mesélte.
A hátsó kertszomszédjuk, egy lecsúszott alkoholista végszükségből kiadta albérlőknek a házát. Ő maga meg megkushadt valahol. Hát ugyan kinek, zsák a foltját, cigányoknak. Az első napokban nem is volt semmi gond, aztán kezdődött a cigánykultúra. Elkezdték hordani a kukázott szemetet és felhalmozni. Kis kábelégetés, vasgyűjtés. Csak úgy fakultatíve volt idejük az összes szomszéd gyümölcsösét is meglopni. Az verte le végleg az embernél a biztit, hogy egy reggelre elbontották a kerítését és a horgászáshoz használt földdarabját, amiben a gilisztákat nevelgette mellékhelységnek használták. Lefordítva odaszartak a földre. Pedig wc volt ám a „kulipintyóban”.
Nemtetszését nyomatékosítandó, egy vasvillával felszerelve elbődülte magát, ha még egy cigányt meglát a környéken, abban megmártja…
El is húzott mind, arról viszont nem szól a fáma, hogy erre a röpke 1-2 hétre az albérletet ugyan kifizették-e a főbérlőnek.
B.csabai cigány lókupecnél láttam a Belvároshoz elég közeli házában 20-30 lovat is. Alom nélkül, de jókora trikóanyaggal betakarva, hogy ne csípjék a legyek és ne legyen "szaros". Elég sok lovat adott el német exportra. (ja, a trikóanyag az akkori csabai kötöttárugyárból jött!:)
Ez a "harmadosztály" nekem nem ismerős, de minő véletlen, épp ezzel kapcsolatos cikket linkeltem az előbb. Pedig esküszöm, nem láttam még a hsz-odat. :-)
Jó ez az írás, jó. Csak kicsit hosszú. Elég lett volna annyi is szerintem, felsorolva a jelenlévőket, hogy "és mikor húzzátok már el a beleteket ti nagyon agyament idióta gazemberek?!" :-)) Ezeket gyógyítani kéne, nem szerepeltetni. Azt mondják a napi háromszori negyedórás hidegvizes nagynyomású tussolás csodákra képes!
Ebbe a beruházásba azért nem szabad ész nélkül fejest ugrani: a cégnek fejlett országokban nincs referenciája, az meg erősen kétséges, hogy Indiában és Tanzániában olyan nagyon szigorúan emissziós előírások lennének (lehet, hogy papíron igen, de a valóságban ...).
Rosszabb esetben tönkreb.sszák a Mátrát és környékét ... szóval csak körültekintően!
Reggel hallgatom az egyik miskolci helyi rádiót s tudósítanak arról, hogy egy fiatalt elkaptak az ellenőrök a villamoson, amint egy másik srác diákigazolványával utazott. Bekísérték a kapitányságra és vádemelési javaslatot (?) nyújtottak be ellene okirathamisítás miatt.
Ami megütötte a fülemet: elengedték a kapitányságról s így szabadlábon védekezhet.
Nem tudom, hogy gondolták eztetet. Be kellett volna zárni a bűnözőjét! Fennáll a bűnismétés veszélye!
Rasszita vagy. A cigány békés, munkaszerető, tanulni vágyó nép, nem veri meg még a rasszista genocídiumot elkövető gázolót, hanem elsőre a gyereket menti, majd jogkövetően viselkedik és segíti a helyszínelést.
Nekem sem lett volna semmi kifogásom, ha nem utalgatják havonta, hanem mondjuk az iskolában a gyerekek megkapják a tankönyveket, füzeteket + a tízórait-ebédet-uzsonnát. Meg ami még kell... Ez mai "árfolyamon" számolva mennyi lehet? Kb. évi 200e ft körül van? Akkor legyen benne az éves osztálykirándulás, múzeumlátogatás, stb.
Egyébként a 31-es út Heves felőli oldalán nincs cigánytelep, csak a Jászberény felőli oldalon. Illetve van még egy a Jászszentandrásra vezető út mellet, ahol vasúti átjáró is van. Szerintem itt csak jó nagyot akart mondani az újságíró. Vagy csak megérkezett az ukáz, hogy ezt minden balesethez hozzá kell tenni, hogy jól összezavarjanak bennünket. :-D
"Hát ebben aztán semmi "reloaded" nincs. Ha baleset történik valahol, mindig összeverődik a nép. A Nagykörúton ugyanúgy, mint egy cigány telepen."
Nincs is azzal semmi gond, ameddig csak a nép "verődik össze". De, még mielőtt teleszórnánk sóderrel egymás szemét, le kéne szögeznünk, hogy egy cigánytelepen nem csak a nép szokott "összeverődni".
A hírnek van egy kulcsa! Ha úgy tetszik "megoldóképlete": "villámgyorsan népes tömeg verődött össze , ám atrocitás nem történt" Ha a tömeg spontán verődik össze a járókelőkből és többségében magyar-magyar, akkor oda sem írják, hogy atrocitás nem történt. Ez esetben úgy tűnik, hogy bár a tömeg többsége cigány volt, de elég volt az ott lévő magyarok jelenléte ahhoz, hogy ne szabaduljanak el az indulatok.
Olaszliszka rilóded, ezúttal Jászapátin: A Heves felől Jászapátiba vezető 31-es főközlekedési úton, Jászapáti külterületén, a vasúti átjárótól nem messze egy kamionos elsodorta a vele azonos irányba haladó kerékpárost. A balesetet követően villámgyorsan népes tömeg verődött össze , ám atrocitás nem történt. A 25 év körüli nőt a mentők a jászberényi kórházba szállították. A rendőrök jelenleg is helyszínelnek, s már a csoportosulás is szétoszlott, csak néhány hozzátartozó beszélget a baleset helyszínén. http://www.szoljon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=136917
Hát ebben aztán semmi "reloaded" nincs. Ha baleset történik valahol, mindig összeverődik a nép. A Nagykörúton ugyanúgy, mint egy cigány telepen.
Sajnos sem a többségi politikusok, sem a kisebbségi politikusok nem látják a fától az erdőt. "Jeles" politikusaink "nácikat" hajkurásznak a Holló utcában vagy hol. Cigány vezetőink meg a gárdára vannak ráizgulva. Terelgetik a füstöt a vulkán tetején, hátha látnak valamit. Úgy köhögnek közben, hogy majd megfulladnak, de nem veszik észre, hogy a mélyben ott fortyog a magma....
Petőfi Sándor - A nép nevében
Első versszak: "Még kér a nép, most adjatok neki! Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép, Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad? Nem hallottátok Dózsa György hirét? Izzó vastrónon őt elégetétek, De szellemét a tűz nem égeté meg, Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok: Ismét pusztíthat e láng rajtatok!"
Petőfi Sándor - Föltámadott a tenger
Föltámadott a tenger, A népek tengere; Ijesztve eget-földet, Szilaj hullámokat vet Rémítő ereje.
Látjátok ezt a táncot? Halljátok e zenét? Akik még nem tudtátok, Most megtanulhatjátok, Hogyan mulat a nép.
Reng és üvölt a tenger, Hánykódnak a hajók, Sűlyednek a pokolra, Az árboc és vitorla Megtörve, tépve lóg.
Tombold ki, te özönvíz, Tombold ki magadat, Mutasd mélységes medred, S dobáld a fellegekre Bőszült tajtékodat;
Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!
Egy vén csavargó vagyok Pannóniából, Mely az orrom előtt két darabra szakad, Kesztyűs kézzel húznak jobbra is, meg balra, Inkább seggre esek, így maradok szabad."
De majd ő is feláll, mint ahogy én is meg mások is, ha eljön az idő. És akkor szólunk, hogy szép volt, jó volt, köszönjük, ENNYI!
És a homokóra felső részében egyre kevesebb a homok....
"A Kádár-korszak rockzenészei közül sokan landoltak a Fidesz szekértáborában. Vagy épp a szélsőjobbon lubickolnak. Hajdani ügynökből is lett mélymagyar.
Vikidál Gyula például soha semmi ártalmasat nem jelentett rólunk. Schuster Lóránt viszont – aki ma nagyon büszke arra, hogy mindenkivel együtt őt is megfigyelték – egy jobbos diktatúrában talán fel is köttetne. Viszont én írtam zenekarának, a P. Mobilnak több szövegét, köztük a Honfoglalást. Mi a tanulság? Van, aki egy hülye helyzetben is képes ember maradni, mást csak a gyűlölet mozgat."
"A Hobo Blues Band kapcsán sokaknak Deák Bill Gyula neve ugrik be másodikként. Ő anno elég fura körülmények között távozott a zenekarból. De legutóbb épp a karácsonyi Hobo-koncerten játszottak újra együtt.
Annak idején eredetileg vendégnek akartuk bevenni, hogy segítsük a pályáján. Eljuttassuk egy önálló lemezig. Sikerült, ez a lényeg. De az ORI nem engedte föllépni, ezért bejelentettük a bandába. Később, első önálló lemezének – amelyet mi írtunk – a megjelenése után már olyan jelzéseket kapott, hogy nélkülünk többre viheti. Konkrétan akkor szakítottunk, amikor 1985. április 4-én részt vett a Koltay Gábor által rendezett, a szocializmus 40. születésnapján megtartott rendezvényen a Hősök terén. Kértem, ne tegye. De ő pályafutása fontos állomásának gondolta a lehetőséget. Húsz év elteltével ez már inkább mulatságos történet, mint fájó. Többször játszottunk azóta együtt, és ő máig megmaradt hiteles fickónak. Mondhatják, hogy a hangja kopott a korral, ám ha belekezd a Kőbánya-bluesba – abban ma sincs semmi fals."
Én lemondok róla. Adják ki természetben nekem is, meg ontopicéknak is. Utalványban, étkezési jegyben, vagy csak élelmiszerre költhetőben. Nekem mindegy. Lényeg az, hogy a pénz ne kp legyen, hanem juttatás. Ontopicnak, nem ontopicnak egyaránt. De amennyiben én fizetek mint a katonatiszt, az ontopic népességet meg nem szorítják meg, hanem a kezébe adják a lóvét, akkor én is meg fogom tenni a megfelelő intézkedéseket a családom "védelmére"...
A harmadosztályon szerintem engedni kellene a lótartást. Az már külterület. A vasúton túl van.
"Ha egy famíliának csak egy kiló kenyérre futja egy napi élelemként, abból a felét biztosan a ló kapja – érzékeltette az állatok megbecsültségét Gáspár Sándor."
Lakatos Menyhért: Füstös képek reloaded.
De nagyon visszaköszön!
Beszélnem kell az alpolgármesterrel, hogy legalább a harmadosztályon tarthassanak lovakat. Ha megfelelőek a körülmények, akkor ott senkit nem zavar.
"Mondjuk az is igaz, hogy a durándát és a harmadosztályt olyan messzire kerülöm, amennyire csak lehetséges."
A Harmadosztályra én sem járok. Kieső terület. Ha ott "elbukok/elbuktatnak", akkor meg is büdösödöm. :-)
Gondolom, sejted, hogy én a hozzád hasonló normális szülőknek adnám a családi pótlékot - elismerve ezzel a társadalmi hozzájárulásukat. Mert ezekből a családokból nagyon jó eséllyel olyan gyerekek kerülnek majd ki, akik szakmát, diplomát szereznek, és a szüleikhez hasonlóan hosszú évekig adót fognak fizetni a munkával megkeresett pénzükből. Persze, nem sokat dob a családi költségvetésen az a havi 10-20e ft, de mégis érezze az a szülőpár, hogy a rengeteg befizetett adójából neki is visszacsöpög egy picike.
Jelenleg viszont épp azokat dotálják esztelenül, akik a tanulatlan, segélyvárományos gyerekek tucatját "termelik ki". :-((((((((((((((((
Mára ugyan már nem megélhetési forrás a ló, de fagyűjtésnél, fémgyűjtésnél még mindig hasznát veszik a jószágoknak.
- A Harmadosztályon mindig azon versenyeztek a lovas családok, kinek áll ápoltabb, tisztább, egészségesebb állat az istállójában.
Én még csak keshedt gebéket láttam Gyöngyösön. Mondjuk az is igaz, hogy a durándát és a harmadosztályt olyan messzire kerülöm, amennyire csak lehetséges.
A Heves felől Jászapátiba vezető 31-es főközlekedési úton, Jászapáti külterületén, a vasúti átjárótól nem messze egy kamionos elsodorta a vele azonos irányba haladó kerékpárost. A balesetet követően villámgyorsan népes tömeg verődött össze , ám atrocitás nem történt. A 25 év körüli nőt a mentők a jászberényi kórházba szállították. A rendőrök jelenleg is helyszínelnek, s már a csoportosulás is szétoszlott, csak néhány hozzátartozó beszélget a baleset helyszínén.
Régen láttunk! Senki nem hozta a heves-megyei híreket. Én raktam be egy tarnabodi interezőset, meg LIFE egy gyöngyös durándai ovisat. Ennyit tudtunk. :-)
Most éppen Egerben tomboltak a norvég cserediákok. Mi mások lettek volna, hiszen gyerekkorú elkövetők. Azóta régen otthon röhögnek és a következő "bulit" tervezik. Némi odafigyeléssel még akár kiváló sorozatgyilkosokat is lehet belőlük nevelni.
Mármint? Nem a család és az ügyvéd dolga az, hogy eldöntse az előzetes fenntartását.
Akkor nem értjük egymást. Nem gond.
Innen/és csak innen tudjuk hogy a két roma hölgy megverői előzetesben vannak.
Pedig suliba kéne járniuk. És mi van? A szülők nem fordultak/feküdtek a S.palota elé/nem feküdtek az ügyészség elé/nem feküdtek a bulvár elé/nem feküdtek a strassbourgi bíróság elé - csak csendben nyelik a könnyeiket és fizetik a láthatatlan ügyvédet.
Ezt is csak innen/topic - és csak innen tudjuk. Hörgő gyerek platinával az arcában - honnan tudjuk? Innen. A többi meg néma csend?
Tetszik vagy nem teszik, de rövid időn belül valakinek hozzá kell nyúlnia a segélyekhez. Ide értve egyébként a csp.-t is. Ez a "közmunkateszt" egyszerű finghámozás, tökéletesen értelmetlen. Fletó már kinyilvánította, hogy ő nem hajlandó ezekhez a tételekhez hozzányúlni, úgyhogy amíg fletó a minielnök addig csak az adóssághegy fog a fejünk fölött növekedni. Meg persze fennáll az a veszély, hogy a csp.-t majd az alsó-középosztálytól vonják meg, a munkakerülő ingyenélőktől meg nem. De ahogy nézem a friss híreket, ahogy egyre közelebb kerül az audi kulcsok leadásának határideje, az eszdéesz klientúra zsíros állásokból való gyors kirugdosása úgy válik egyre kevésbé biztossá, hogy ez az álliberális álpárt tényleg kilép a koalícióból, pedig egy előrehozott most mindenkinek jól jönne, még az emeszpének is.
Kezdek megvilágosodni, sejtem már miért ilyen magas a gyermekálldás ontopicéknál, valami ismeretterjesztő kampány kellene, hogy tudják rendeltetésszerűen használni a gumióvszert, mert ha a gumikesztyűt erre használják akkor kondommal mit csinálnak? Lehet lenyelik.
Buda, Siklós, Pécs, Esztergom, Fehérvár, Visegrád, Temesvár, Hatvan, És Eger?
Felséges úr, kegyelmes Padisah.
Jöjj kedves katonám, én titkos fegyverem. A birodalom legfőbb kémje, nagy szükség van a tudományodra.
Lábad előtt birodalmad legkisebb porszeme.
Jaja-Oglu Mohamed fia, kelj fel és jól figyelj: Allah Eger várát tűzte ki elénk.
Eger rossz akol, Felség! Nem bír ki hat napot, összeroppan, nincs erő, nincs tartás, a magyarok, mint birkák, csak az életüket féltik már!
Ha Eger a miénk lesz, egyenes út vezet Bécsbe, s érett gyümölcsként ölünkbe hull majd Európa!
Győz, ez a pokoli erős, ez a könyörtelen, dicső sereg, ez az irtó vasban felvonuló, szakadatlan szótlan feketeszívű tűzgyújtók szörnyű nagy csapata.
Lepereg a csillag az égről, csak a félhold hirdeti ott fent, csak a félhold hirdeti ott fent,
egy az igaz hit, egy a hitünk egy az igaz hit, egy a hitünk egy az igaz hit, egy a hitünk egy az igaz hit, egy a hitünk.
Nem számít az idő, porrá törnek mind a hitetlen, porrá törnek… nagy birodalmak.
Isten karja vagyunk, a kegyetlen, acélos égi sugallat. Isten tette le harcát nálunk, győzünk, mert mi vagyunk az erő. Általunk lesz jobb a világ és győzünk, mert Isten mindig győz, hogyha győzni akar.
Biszmillah, la illa il Allah! Előre Allah nevében!"
http://www.load.to/?d=7c1D5k7cBW
Kicsit elgondolkodtam és a törökök helyére behelyettesítettem a jelenlegi vezetést. És feltettem magamban a kérdést, hogy hol lesz a következő Eger...
Lehet, hogy anno kár volt megállítani tatárt, s törököt? Tovább kellett volna küldeni őket?
Inkább nem offolok tovább. Elgondolkodtam picit... On
sokra nem megy vele senki, mert anonim dolog lesz.
Szerintem a jogerősen elítéltek nevét nem kell titkolni; a bírósági tárgyalások elvileg nyílvánosak, legalábis az ítélethirdetés még zárt tárgyalás esetén is az. Persze a gyakorlat biztos mást mutat, de akkor alkotmánysértés, stb esete áll fenn, amin megintcsak nem kell meglepődni, ugyebár ...
HOgy miért nem kapnak nyilvánosságot, mert nem foglalkozik vele senki. A szigetvárinál nem tudom, hogy ki értesítette a sajtót, de tele volt vele. Úgylátszik ezek az esetek a kutyát nem érdeklik.
A nyáron történt eset lezárt ügy. A sértett azt mondta, hogy nem mer ugrálni, mert majdnem úgy nézett ki, hogy ők is a vádlottak padjára kerülnek. A kocsmai verekedéses ügyben a sértettet nem ismerem, csak a fiam ismerősétől hallottam. A szigetvári romaverésnél az egyik anyukát ismerem, de neki nem engedi az ügyvédje, hogy bárhová írjon. Én ajánlottam neki a www.nja.hu-t. Én nem léphetek helyette. Ha van ötleted szivesen fogadom.
A szigetvári esetre volt már példa a putnoki ügyön kívül? A putnoki kicsit keményebb volt. De szigetváron nagy a csend, és ez nekem nagyon nem tetszik. Szerintem az lehet mögötte, hogy "szolgálunk és félünk!" Nem tudják hová tenni a dolgot, mert félnek hogy beindulnak a falvédők...
egy három éves cikk szerint a bírósági ítéleteknek a neten is elérhetőnek kell lenniük. Megvalósult ebből valami, vagy ez is csak egy volt a szokásos parasztvakítások közül? Mert ha van ilyen adatbázis, akkor ott sokmindent le lehetne ellenőrizni.
3év börtön, gazdasági bcs-ért. kiderült, hogy "ott sem volt". "Kért" kártérítést, az állam meg is ajánlott neki 250e HUF-ot. Most megy a per, hogy mennyi is az ami ezért járna. Juni 27-én lesz 5éve, hogy beadta a keresetet, vagyoni és nem vagyoniért. Gondolom kb. akkor lesz pénz ebből, mint amikor az eurózónához csatlakozunk...
Nagyon szivesen. Egyébként a barátom azt írja, hogy a srácot behívta a kadettválogatottba is, és nagyon jók voltak a tapasztalatai vele!! Csendes, szerény, megbízható, kitűnő munkabírású, stb. Én meg itt kaparom a falat, hogy most vajon mi is van?? :-((( Ja, meg a Veres László jó edző!!! :-) Valami nagy kavarodás van, mert a tájékoztatás közel sem nevezhető "teljesnek"!
"egy szikra és pakolja a holmiját az "értelmiség." Azt mondják azoknak mindig útrakész a bőrönd.." mert nem kell sok holmit vinniük. A lényeg fejben, meg egy-két papírban van + kapcsolati tőke esetleg...
És? Mindkét esetben értelemszerű a hivatalból való, de itt inkább azt hiányolta az olvtárs, hogy nem hallott róla máshol. Én arra lennék kiváncsi, hogy miért gondolja azt, hogy országosan felkapott hír lesz minden esetből. Egyszerűen sem a sértett, sem a hatóság a sértett óhajára nem csinál hírt belőle, max. a helyi lapban jelenik meg egy kétmondatos cikk, hogy csoportosan elkövetett garázdaság gyanújával kezdett nyomozást... és azután senki senkinek semmit nem nyilatkozik, a napi egymillió cucc közt ez elsiklik a dolog és másnap már nincs olyan ember aki erre emlékezne.
Én konkrétan tudok olyan soknullás dolgokról, amiről kb. ennyi jelent meg, vagy még ennyi sem. A hatóság nyomoz, de a sértett nem óhajt nyilvánosságot.
"Ha meg kiderül hogy baromi ártatlan és ott sem volt, de ült érte három évet, akkor még azt sem fogják mondni, hogy sory..."
Ez így, ebben a formában nem igaz. Kártérítést lehet kérni, és meg is kapja. Itt is volt egy ontopic videó ezzel kapcsolatban nem is olyan régen. Emlékszik rá valaki?
Ez így már nagyon rendben van, megnyugtató, hogy a szövetséget karakán emberek irányítják. Ezúttal irónia nélkül kívánhatok sok sikert Nekik -- nagy csalódás lett volna!
(Esetleg Veres Lászlót kicsit komolyabban is meg lehetne masszírozni ezügyben? Hitelrontás, kizárás, eltiltás, ilyesmi.)
Hónapok óta előzetesben van a gyerekük/állitólag c. verés miatt - aztán nem mozgatnak meg mindent? Senki nem néz utána/az ügyvédjük sem nyilatkozik? stb.
Mármint? Nem a család és az ügyvéd dolga az, hogy eldöntse az előzetes fenntartását. Elég annyi, hogy a vád súlyára való tekintettel nagy az elrejtőzés veszélye és kész, cáfold meg, vagy mondj ellent: megkapod a választ, hogy a vád nagyságára való tekintettel nagy az elrejtőzés esélye, keresetét elutasítom... Ennyi.
Amúgy meg mit vársz arról, hogy valaki utána néz? Majdnem bármeddig bent lehet tartani ha van indoka. Rárohadhat a lakat és ha kiderül, hogy sima és nem rasszer cselekedet volt, akkor kap annyit (a biró döntése a tól-ig határ közt, hogy mennyit mér rá), hogy abba be lehessen tudni a vizsgálatit is. Ha meg kiderül hogy baromi ártatlan és ott sem volt, de ült érte három évet, akkor még azt sem fogják mondni, hogy sory... Haver ült ennyit a semmiért (legalábbis azt nem követte el, amivel vádolták).
Mi olyan furcsa ebben? Arról pl hallottál, hogy egy srác odament egy cigány stricihez, hogy adja meg a pénzét, az meg mondta, hogy gyere a csomagtartóhoz. Ahogy felnyitotta egy csavarhúzóval rögtön szúrt, álba....mákja a gyereknek, hogy rántotta a fejét így nem ment bele teljesen. Egy forgalmas diszkó előtt.
Vagy arról, hogy egy diszkó bejáratában tört ki csetepaté, mert nem engedték be őket. Villant a kard és a maga elé kapott szék mentette meg a kidobót, hogy nehogy kibelezzék.
Vagy amikor vagy ötvenen verték egymást a piacon, volt is sérült bőven.kinél kés, kinél balta.
Mind megtörtént, kapott nyilvánosságot? Hát nem...
Nyáron 5 roma srác, megvert egy testvérpárt. Kettő a nagyobbat lefogta, majd három a kissebbet szabályosan az "intenzív osztályra rugdosta". A fején ugráltak. Már hörgött, mert a vértől majdnem megfulladt. Ezt mind pár perc alatt. A fiatalabb testvért azóta többször műtötték, az arcába platina került. A roma támadók nem voltak előzetesbe és 1 év 6 hónapot kaptak 4 évre felfüggesztve.
Ha ez megtörtént és nem csak itt a topicban - akkor nincs olyan történet hogy ezt el lehet hallgatni. Még akkor sem ha a szülők félnek v. nem akarnak nyilvánosságot.
Ez ha megtörtént és így ahogy le van írva - túlnő azon hogy a hozzátartozók mit akarnak...
Hónapok óta előzetesben van a gyerekük/állitólag c. verés miatt - aztán nem mozgatnak meg mindent? Senki nem néz utána/az ügyvédjük sem nyilatkozik? stb.
A másik gyerek fején meg ugrálnak és intenzív osztály meg platina az arcában - aztán itt hallunk erről először -
Off Csak érdekességképpen. Egri Csillagok című musical egy száma:
"Ne csak akkor szeresd, amikor mint jó anyád lágy bölcsőben ringat, féltve óv, dédelget, vizeiben fürdet, szép álommal altat, messze űzi tőled bánatod, félelmed! Ne csak akkor szeresd, mikor téged ünnepel, bátorító szép mosolyát reád ragyogtatja, bársony köpönyegét alád teríti, bőségét, kincseit mind-mind eléd rakja.
Akkor is szeresd, ha sorsod rosszra fordul, mikor befú hóval, mikor vesszővel vág, mikor könnyebb volna idegenbe menni, akkor kell szeretned legjobban a hazád!
Amikor a hűség legfájóbban fájhat, amikor a szükség legjobban megaláz, akkor legyél férfi, akkor mutass példát, hogyan kell szeretni a szülőhazát!
Esküszöm, hogy a haza érdekében minden erőmmel a várat megvédem, élve el nem hagyom, pogánynak nem adom, a magyarok Istene engem úgy segéljen!
Erő és fortély meg nem félemlít, meg nem tántorít pénz, se ígéret, és a vár feladására való minden hajlandóságot sújtsa erős, jogos, halálos ítélet!
A Haza nem eladó!
Veletek maradok minden rosszban, nem kérek olyat, mit magam nem tennék. Ha nem így cselekszem, vessen ki a föld, és ne érdemeljem ki az Úr örök kegyelmét.
Esküszöm, hogy véremet és az életemet a vár védelmében meg nem kímélem, magamat élve én meg nem adom, az örök Istenem úgy segéljen.
Bátor, büszke nemzet, nagy tettekre termett, becsül majd érte minket a nagyvilág!
Bátor, büszke nemzet, nagy tettekre termett, becsül majd érte minket a nagyvilág!"
Tavaly nyáron az egri várban láttam ezt az előadást. Sajnos az eső kétszer mosta el, úgyhogy megtört a varázsa. :-( Jobb lett volna egyben az egész, nyugodt körülmények között.
Már ne haragudj, de nagyon sok esetet eltusolnak, vagy nem jelentik az áldozatok. Pl rá én, mikor a nyomozó azt tanácsolta, hogy hagyjuk inkább a feljelentést, hiába választottuk ki az "osztálynaplóból" fénykép alapján.
Magamon kívül igen sok esetet tudok, hiába akarnál te nyilvánosságot, elküldenének a sunyiba. Ez egy ilyen ország.
A városban ahonnan a szigetvári romaverés gyanusítottjai valók, egyre több a romák által elkövetett erőszak. Fél év alatt kettőről tudok. Nyáron 5 roma srác, megvert egy testvérpárt. Kettő a nagyobbat lefogta, majd három a kissebbet szabályosan az "intenzív osztályra rugdosta". A fején ugráltak. Már hörgött, mert a vértől majdnem megfulladt. Ezt mind pár perc alatt. A fiatalabb testvért azóta többször műtötték, az arcába platina került. A roma támadók nem voltak előzetesbe és 1 év 6 hónapot kaptak 4 évre felfüggesztve. Pár hete, 3 suhanc roma srác egy idősebb embert a kocsmába kikezdett. Addig kötekedtek vele, amig a férfi rájuk szólt. Ekkor jöttek ők. (Mert itt már van indok.) Úgy megrugdosták, hogy elrepedt a retinája, az egyik szemére megvakult és kirugdusták a fogsorát. Mindezt 2-3 perc alatt. Egy percig sem voltak előzetesben.
A szigetvári gyanusítottakat meg begyanúsították súlyos testi sértés kisérletével. Érdekes ott 5-en 3-4 perc alatt csupán pár lila foltot tudtak ejteni, a romák ugyanannyi idő alatt maradandó fogyatékosságot tudnak okozni.
Tényleg ne haragudj - de írod ide ezeket a horror sztorikat - aztán ha rákérdezünk hogy ezek miért nem kapnak nyilvánosságot/a szülők/hozzátartozók miért nem harcolnak a gyerekeik/idős emberek stb igazáért? - ingyenes jogvédő szervezetek vannak/ és millió útja a nyilvánosságra kerülésnek
akkor elütöd azzal hogy hát ők nem keresik a nyilvánosságot. Ha tudsz ezekről és nem beszéled rá az érintetteket hogy kiálljanak a nyilvánosság elé/és csak ide beírogatod ezeket a horrorokat - szóval kezd ez így hoax lenni.
Én nyugodt vagyok. Egyrészt az a kis pénz nem vág a földhöz. Másrészt hiába adják oda a cigánynak, az még több gyereket csinál. A parazita életmódot pénzelni(ital, gép) egy bőségszaru sem tudná. Azaz el fog fogyni a lóvé, nem lesz mit adni. A magyar csalni fog, adót, számlát és előbb vagy utóbb borul minden. Éppen egy szakadék szélén táncolunk, egy paraszthajszál hiányzik. A közmorál siralmas, egy szikra és pakolja a holmiját az "értelmiség." Azt mondják azoknak mindig útrakész a bőrönd..
Ezért 10 év?? Röhej. 100 év kötél általi villamosszék. MAjd még elkezdik deszegragáln ia börtönöket is: így is sok a roma, ha lehet, ne nagyon büntessük őket.. Bár ahogy elnézem, ez javában zajlik.
Nem tudom, ki nézte a naplót tegnap a cigány rendőrökkel, de úgy látom nem volt még kommentálva :) NA most kitalálták, hogy több cigány rendőr kellene. Igen ám, de ehhez nincs elég alapanyag szvsz. Ugyebár azért valami végzettség-képzettség, meg értelem a rendőröknek is kell. Tehát attól tartok, hígulni fog a rendőrség színvonala, mert ugye csakazértis kell a roma rendőr. Felvesznek mindenféle idiótát. Majd lesz jó kis korrupció, okosba intézik a dolgokat a földikkel..
Előzmény: "– Rajmund három hónapot töltött előzetesben a tököli börtönben, bár ő egy kemény fiatalember, nagyon megviselte ez az időszak – vélekedett a tréner, hozzátéve: várja vissza Rajmundot az edzőterembe, hiszen ígéretet kapott Csötönyi Sándortól, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökétől, hogy nem gördítenek akadályt a fiú bokszkarrierjének folytatása elé."
"Dr. Csötönyi Sándor Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke az alábbi nyilatkozatot teszi közzé: "Felháborít Veres László nyilatkozata. Az én nevemmel próbál takarózni, holott ő is tudja jól, hogy én mindig is elítéltem azokat a versenyzőket, akik a ringen kívül visszaéltek ökölvívó tudásukkal, s azokkal szemben, akik ilyet tettek, mindig keményen felléptem, hiszen ezek az emberek nem közénk valóak .- Valamennyi egyesületben minden kezdő ökölvívó figyelmét felhívják arra az edzők , hogy az edzőteremben tanultakat csak sportolás közben , a szorítóban használhatják.
Sajnos nagy esélyt látok rá, hogy az adót fizető, dolgozó, a minimálbérnél egy milliméterrel többet kereső normális családoktól fogják megvonni a csp-t, és az ontopikoknak meg odanyomatják a felemeltet. :-( Amit szokás szerint a kocsmában fognak konvertálni. :-(
Engem már nem érint a dolog, mivel egyetemisták a gyerekeim, de felháborítónak tartanám!!!!!!! Családi adózást! És adóvisszatérítés formájában adják a gyerektámogatást!!!
De az az edző remélem nem maradhat sokáig edző. Morálisan alkalmatlan. Márpedig a küzdősportokban ez nem engedhető meg.
Hát majd meglátjuk. Ugye egy életművet/Cs. S. - kabátlopási ügybe kevert aztán majdnem sikerült is neki - közben meg ha van pénze/piacgazdaság - addig edző kamarai tagság nélkül ameddig akar...
Nyilván itt nem a versenysportra - hanem illegális gladiátor meg kutyaviadal haknikra megy a felkészítés.
sajnos ez azt vetíti előre, hogy nem az ingyenélőktől veszik majd el, hanem akik tesznek valamit azért, hogy ne csak állambácsiból éljenek. azt kellene kimondani, hogy a szociális támogatások nem járnak alanyi jogon, azok közmunkához, iskolai részvételhez stb. kötendők. de ezt nem mondta ki. így megint a középosztály maradékát fogják tovább sarcolni :(
"Azóta kaptál olyan infót hogy csak a sajtó v. a Rmika edzője keverte bele a nevét?"
Nem vagyok naiv ember, de nekem rögtön ez volt a legelső gondolatom. Ezért nem is írtam magam részéről semmilyen "felháborodott tiltakozó levelet" a Szövetségnek. Felháborítónak azt találom, hogy egy ilyen bűnöző palánta mentegetése miatt egy szép sikereket elért szervezetet is besaraznak, annak elnökével együtt!
Remélem a túloldal is olvassa a fórumot, mazsolázok egy index cikkből, el lehet filózni ezeken:
"Simor a gyereknevelési támogatásokat hozta fel, ahol például mi költünk az EU-ban a legtöbbet, jóval meghaladva a szlovákok, csehek vagy lengyelek által ugyanerre a célra elköltött forrásokat. Ott képesek kevesebb pénzből is működtetni a szociális rendszert, pedig nincs arról szó, ott kevesebb lenne a rászoruló, mint nálunk."
"Hamecz a kiadási oldal érdemi reformja kapcsán megemlítette még, hogy a legnagyobb probléma ma a munkaerőpiaccal van, azon belül a munkakínálattal, és ez összefügg a nagyvonalú szociális juttatásokkal (gyerektámogatás, szociális segélyek) is. Ehhez csatlakozva Simor is határozottan kiállt azon álláspont mellett, hogy a kiadási oldalon átstrukturálást kell végrehajtani, nem arról van tehát szó, hogy mindenkitől fűnyírószerűen vonjunk meg x ezer forintot. Azt kell csinálni, hogy a nem rászorulóktól minden szociális támogatást meg kell tagadni, meg kell vonni, tette egyértelművé."
"Simor receptet is mondott a bajokra, felvázolta a kitörési utat. A szociális kiadásokat csökkenteni kell és át kell strukturálni, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki zsebéből ki kell venni mondjuk a családi pótlékot."
Ez az utolsó nem egyértelmű (kinek a zsebéből gondolja kivenni a csp.-t?), de az előzmények alapján én inkább az ontopikokra gondolok.
Nem kell túldimenzionálni. Én személyesen is találkoztam már vele, hiszen mint írtam, van kötődésem a sportághoz. De napjainkban olyan elképesztő esetek fordulnak elő, hogy az ember esetenként elveti a sulykot. Ezért aztán örülök, hogy nem volt igazam..... végre. :-))) De az az edző remélem nem maradhat sokáig edző. Morálisan alkalmatlan. Márpedig a küzdősportokban ez nem engedhető meg.
"Föltétlenül szükségesnek tartom, hogy Csötönyi Sándor hülyézését visszavonjam!"
Azóta kaptál olyan infót hogy csak a sajtó v. a Rmika edzője keverte bele a nevét? És ő egyébként elhatárolódik a Rajmikától? Nem bánnám ha kiderülne róla/tök rendes normális ember - hogy csak belerángatták ebbe a nevét.
Egyébként érdekes figyelni hogy ha kisebbségi elkövetőkről van szó - akkor kezd elharapózni ez a "igen ezt meg azt a csúnyaságot csinálta - de annyira tehetséges".
Nyilatkozat a Magyar Ökölvívó Szövetség Elnökét ért vádak ellen!
Felháborodott levelek tucatjait kapta Szövetségünk e-mailen faxon és egyéb módon . A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke Dr. Csötönyi Sándor visszautasítja Veres László nyilatkozatát és az alábbi tényeket kívánja a súlyos cselekményt elítélők tudomására hozni.
Dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Elnöke élesen visszautasítja Veres László edző egy napilapban megjelent ( Budapest, 2008. április 14), hétfői nyilatkozatát, mely szerint ő ígéretet tett volna arra, hogy nem gördít akadályt a tréner gyilkossággal gyanúsított fiatal bokszolójának visszatérése elé.
-A 17 éves sportolót azzal gyanúsítják, hogy január 10-én a budapesti Vas utcában tanítás után bántalmazta egyik osztálytársát, aki később belehalt sérüléseibe. A napilap munkatársa azért szólaltatta meg az edzőt, mert a fiút három hónapi előzetes letartóztatás után az igazságügyi szervek kiengedték a börtönből és házi őrizetben tartják.
Dr. Csötönyi Sándor Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke az alábbi nyilatkozatot teszi közzé: "Felháborít Veres László nyilatkozata. Az én nevemmel próbál takarózni, holott ő is tudja jól, hogy én mindig is elítéltem azokat a versenyzőket, akik a ringen kívül visszaéltek ökölvívó tudásukkal, s azokkal szemben, akik ilyet tettek, mindig keményen felléptem, hiszen ezek az emberek nem közénk valóak .- Valamennyi egyesületben minden kezdő ökölvívó figyelmét felhívják arra az edzők , hogy az edzőteremben tanultakat csak sportolás közben , a szorítóban használhatják
„A Szövetség Elnöke a cikk reggeli megjelenését követően több felháborodott hangú fax-, illetve e-mail üzenetet kapott. "Nem is értem az egészet? Én soha nem mondtam még csak ehhez hasonlót sem Veresnek, sőt, már március 1-én, az akkori elnökségi ülésünket megelőzően konzultáltam a jogi képviselőnkkel a fiú eltiltásáról, egyelőre azonban még várjuk a bírósági eljárás végét."
Dr. Csötönyi Sándor hozzátette, hogy szinte egyáltalán nem ismeri a feltételezett elkövetőt, aki soha nem volt válogatott. Az Elnök elmondta , "Az ehhez hasonló tettek a tisztességes bokszolók nevét szennyezik be, nem beszélve arról, hogy rengeteget ártanak a sportágnak. Én pedig nem tűröm, hogy az ökölvívásnak ártsanak" A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Elnöke elmondta , hogy ez a cselekedet minden jóérzésű embert felháborít és mélységesen együtt érez az elhunyt fiú családjával.
Jogerősen 10 év börtönbüntetésre ítélte a debreceni táblabíróság a napokban azt a 26 éves fiatalembert, aki részegen, minden előzmény nélkül agyonvert egy idős embert Polgáron tavaly márciusban.
Ilyen esetekben nem életfogyt lenne a kiszabható tétel?
Hát, az csak valószínű, de minden esetre visszavinném a helyszínre, és ott csak annyit ütnék rajta, amennyi elég ahhoz, hogy kihűljön! Többet egy darabbal sem.
Valószínű szabadlábon védekezhet majd, mint minden cigány. Elhangzott a cikkben, gogy közismerten agresszív. Azaz ismerték. Lám-lám...és nem vtték be a rendőrök?
Ehhez hol van a szigetvári eset? Pár lila foltért azonnal vitték a fiukat a kommandósok 2 mikrobusszal. Pedig állitólag akkor még csak garázdaság és könnyű testi sértés volt a gyanu. Az is érdekes egy egész kommandós csapat érkezik a 17 éves fiúért. Itt meg két és fél nap után nem történik semmi. A rendőrök ennyire részre hajlóak? A roma gyanusított ráér, a magyart azonnal sitre vágni?
"Vannak itt törpék, és vannak gnómok, Tudom, hogy csalnak, de mégsem óvok, A rendszer új, az ország a régi, Te ülj a nyakamba helyettük, baby!
Keresik a Sátánt, mossák az agyamat, Egyedül ők tudják csak a kiutat! Gyerekkorom óta hülyéket hallgatok, Hagyjanak békén, szeretni akarok!
Gyere el hozzám és szabadíts fel! Gyere el hozzám és szabadíts fel!
Ülnek vagy alszanak egész nap a Házban, Nincs idejük otthon az asszonyra az ágyban, Bámulom őket, de valamit nem értek, Én vagyok a hulla, vagy ők nem élnek?"
Az a szép, bármit is mondanak, bárhogy mosdatják a szerecsent, a cigány cigány marad, a magyarok véleménye meg nem változik. Nekem akármelyik séf magyarázhatja, hogy a kutyaszar milyen finom hagymával, akkor se fogom megenni...
Na sebaj, rájönnek egyszer ők is. Legkésőbb akkor, mikor már ők lesznek a többség és egy sötét sikátorban kipakoltatják...jó esetben.
Nyilvánvaló. Tekintve azt, hogy minden ember felfogja, a mértéktelen segélyezés és a pozitív diszkrimináció nem megoldás, biztos lehetsz benne, hogy ezt direkt csinálják. A szándék egyértelmű:ellehetetleníteni a magyarokat. Nem védheted meg magad, nem védheted meg javaidat, nem fogalmazhatsz nyiltan és őszintén, ha megteszed rasszista vagy és megbüntetnek. Nem mondhatod ki az igazságot.
Nagyon csúnya vége lesz ennek. S félő nem csak e bátorított népcsoport fog menekülni...
szereti még valaki a cigányokat? Hehehe Már a TV2 Naplójában sem telik el adás úgy, hogy a cigókról ne essen szó.
A most felkapott esetnek nagyon örülök. Bizony ha magyar vagy, akkor nem csinálhatsz füstbombát, nem pofozkodhatsz, mert börtön jár érte. De ha füstös cigány vagy, akkor a gyilkosság után még visszavárnak a birkamagyarok az edzőterembe. Csőtönyi biztos nem volt elégedett a kivégzés szakszerűségével.
Már régebben is mondtam: bár a pesti szleng úgy tartja, hogy Hitler elkúrta, mert nem a cigányokkal kezdte, de ez tévedés. Igenis a libsik lenyugtatásával kell kezdeni, mert ez az ő bűnük. Az ítéletekben az ő értékítéletük tükröződik.
Imádom a kulturára való hivatozást. Csak azt felejtik el, hogy a magyar egy nomád, katona nemzet volt sokkal hosszabb ideig, mint amennyit nem. Az, hogy most nagyban játsszuk a szolga fajt, azt hamar lekopik ha nagyobb lesz a baj.
Pedig a dolog nagyon egyszerű!! Ha azt látná, hogy bármerről bejön egy hadsereg, ott látja az egyenruhát, a fegyvert. Most mit lát?? Néhány könyökvédős könyvelőt az IMF-től meg a World Banktól. Nincs fegyver, csak háromszoros áron épített autópálya van, többszörös áron épített egyetemi kollágium van, többszörös áron épített 4-es metró van, francia kefír és tej van, kínai iparcikk van. Ezek ellen meg másutt sem fegyverrel védekeznek, bár nem árt, ha az is ott van a háttérben!!!
Nem Rézművesék voltak hanem az időközben odaérkező földönkívüliek azaz UFO-k!Felháborító. hogy a becsületes szorgos-dolgos romákat mindig meggyanúsítják.
Olyan iskolába járnak ahol a tanulók zöme roma származású. Soha nem volt ilyen gonduk. Most hirtelen abba a percben váltak rasszistává?
Ki tudja... Van ugye a klasszikus vicc:
Pistike, a nagydarab, de szelíd és jámbor kisgyerek egy reggel kopaszon lép be a tanterembe, odamegy az egyetlen cigány osztálytársához és egy hatalmasat lekever neki. Mire a többiek rémültem kérdezik: - Mi az, szkinhed lettél? - Lószart! Csak tetves...
A városban ahonnan a szigetvári romaverés gyanusítottjai valók, egyre több a romák által elkövetett erőszak. Fél év alatt kettőről tudok. Nyáron 5 roma srác, megvert egy testvérpárt. Kettő a nagyobbat lefogta, majd három a kissebbet szabályosan az "intenzív osztályra rugdosta". A fején ugráltak. Már hörgött, mert a vértől majdnem megfulladt. Ezt mind pár perc alatt. A fiatalabb testvért azóta többször műtötték, az arcába platina került. A roma támadók nem voltak előzetesbe és 1 év 6 hónapot kaptak 4 évre felfüggesztve. Pár hete, 3 suhanc roma srác egy idősebb embert a kocsmába kikezdett. Addig kötekedtek vele, amig a férfi rájuk szólt. Ekkor jöttek ők. (Mert itt már van indok.) Úgy megrugdosták, hogy elrepedt a retinája, az egyik szemére megvakult és kirugdusták a fogsorát. Mindezt 2-3 perc alatt. Egy percig sem voltak előzetesben. A szigetvári gyanusítottakat meg begyanúsították súlyos testi sértés kisérletével. Érdekes ott 5-en 3-4 perc alatt csupán pár lila foltot tudtak ejteni, a romák ugyanannyi idő alatt maradandó fogyatékosságot tudnak okozni. Hogy miért csak pár lila folt? Talán, mert nem akarták igazán bántani a nőket. Talán ha normálisan meghallgatnák őket és esetleg hinnének nekik, megmondanák. Nekin erre nincs lehetőségük.
Most már kezdem én is azt hinni,hogy össze akarják ugrasztani a magyarokat és a cigányokat.Egyértelműen lezárnak minden békés,demokratikus utat és az erőszak felé terelik a helyzetet.
Megdöbbentő és egyben nagyon szomorú,hogy még mindíg meg lehet ezt tenni európa közepén.
"Gyakorlatilag mostantól legalizálták a Magyarok kiirtását!"
Gondolj bele ezek után mekkora vérszemet kapnak majd a cigányok. Ők példaképként néznek a cigánybokszolóra: jól verekszik, börtönben is volt és nem fog rajta az igazságszolgáltatás. Ugyanakkor a "parasztok" is mégjobban fognak félni a cigányattaktól, hisz nem védi meg őket a törvény sem. Ha pedig magukat akarnák megvédeni, az önbíráskodás vagy faji, vallási csoport elleni erőszak. Azért sok hóbnap előzetes és pár év börtön jár ontopik környezetben.
Azt hogy miért bántották a roma hölgyeket igen csak be kell bizonyítani. Én nem akarom elhinni, hogy az általam ismert két gyerek azért bántotta őket mert romák. Semmi más jel nem utal arra, hogy rasszisták lettek volna. Olyan iskolába járnak ahol a tanulók zöme roma származású. Soha nem volt ilyen gonduk. Most hirtelen abba a percben váltak rasszistává? Azért ezzel az indokkal 3 hónapja előzetesbe tartani gyerekeket akiknél fennáll a tanulói jogviszony. Durvának tartom. Ez a törvény igen szigorú a magyarokra nézve. Nem lehet ekkora különbséget tenni magyar és roma között.
?? egyetlen igazságszolgáltatás kell legyen, az pedig nem tehet különbséget! ha valahol, más többségi kultúrában ez belefér, az ottani törvények azt valszeg tükrözik is itt nem
Mivel ezek a dolgok kevésbé tudatiak mint amennyire edzéshez, gyakorláshoz kötöttek, bizonyos idő elteltével már nem szoktak foglalkozni vele. Szaknyelven: "kimegy a kezéből és a szeméből"! Megjegyzem, ha valaki a sport karrierjét befejezte, de trénerként folytatja, azt "edzésben lévőnek" tekintik általában.
"Ez a "fegyverként tudja használni testét", nekem kicsit mindig álságos" Nem is annyira álságos! Az ökölvívásban is tanítják pl. hogy "húzd össze magad, hogy ne férjen ütés a gégefőre, meg lehetőleg a szívgödörre." Pedig ott, ha ringben bunyóznak, az ököl körmérete meg van növelve a kesztyűvel, ami az ütés törőerejét is tompítja. Az ütés súlyát persze nem! A távolkeleti harcművészetek meg külön oktatják - persze nem mindenkinek! - hogy hol is vannak azok a pontok a testen, amelyek nem is túl erős megütése, megnyomása halált okoz. Puszta kezes estben pl. gégefő, vagy éppen az orrcsont.
"Olyat, hogy a kormány adta a másikat?" Hacsak be nem mászott az autóba a partvissal a sofőr mögé és hátulról nem csapta tarkón!! :-))) Másképp nehéz dió. No dehát a római jog egyik alappillére, hogy önmaga védelmében olyan eszközt alkalmaz az eljárás folyamán, amilyet csak akar. Ezért külön nem büntethető. Az meg a bíróság feladata LENNE!!, hogy a történteket rekonstruálja.....
Ez a "fegyverként tudja használni testét", nekem kicsit mindig álságos. Ha pl. valakit istenesen ágyékon rúgnak, simán belehalhat a sokkba, függetlenül attól, hogy Bruce Lee évtizedekig csiszolt technikája, vagy Piroska néni hegyesorrúja érte el a találatot. Vannak idegvégződések a testen, amelyek megefelelő ingerlése szintén halált okozhat, bár ez ritka. (Ha jól tudom) van egy pl. a gyomorszáj környékén, ami a szívhez vezet, így egy sikeres/jó ütemű hasbavágás akár meg is állíthatja azt -- ez nyilván megint véletlen. Ha egy képzett verekedő az érintett, én azt vizsgálnám, hogy a sportban is megszokott/engedélyezett területeken kívül (arc, áll, gyomor, lengőborda) van-e máshol is sérülés (gerinc, tarkó, halánték, torok, ágyék, stb.). Ha igen, az nekem arra utal, hogy valóban nem megengedhető módon használta ki a tudását, egyébként csak profibb módon járt el, mint a mezei verekedő.
A jelen szituációban is kb. ezt ellenőrizném. Ha nincs kritikus helyen sérülés, akkor valóban okozhatta esés a halálát (mert pl. előtte már elájult a veréstől), mely esetben a támadó szemét módon visszaélt a tudásával, de valószínűleg "csak" alaposan meg akarta verni a másikat, nem feltétlenül akarta megölni. Mindez persze csak a fizikai része :(
A megfontoltság, szabadlábra helyezés, karrier folytathatósága, kisebbségi takarózás, stb. más lapra tartozik, ott nemigen van mentség.
Én amúgy egyértelműen erőszakellenes vagyok, úgyhogy nekem az sem fogadható el, hogy megvárom (pláne többedmagammal) a nekem nem tetszőt az iskola után, és jól elverem. Ezt a mentálitást mindig gyűlöltem.
"tehát tudta, hogy hova és mekkorát kell ütni, hogy halált okozzon - és ütött bizony oda és olyat, többet is." Ez az, ami nem áll meg a lábán! Tudta, hogy hová kell ütni, hogy az ellenfelet kiüsse. Mert kiütni akarta, megverni, megalázni, elvenni a kedvét attól, hogy "beszóljon", bizonyítani akarta, hogy "ki az úr a házban"! Az ebben a topicban tárgyalt hasonló - erőszakos - bűncselekmények túlnyomó többsége ezen a nyomvonalon fut. Egyébként, ha belegondolsz, az ügyész az "előre megfontolt szándékú emberölés", pláne "az előre megfontolt szándékú, aljas indokból elkövetett gyilkosság" vádjának előterjesztésével pontosan ellenkező hatást érhet el bármely bíróságnál, mint a korrekt módon megfogalmazott, de a súlyosbító körülményeket erősen kihangsúlyozó váddal.
Az előre megfontoltság szándéka az elrettentés, bosszúállás kategóriára természetesen megáll. De nem áll meg az emberölésre. Így is "meg tudják mérni" igen rendesen, hiszen külön súlyosbító körülmény a bármely küzdő sportban való jártasság.
Ez bizony ügyvéd és ügyész kérdése, mert ugyebár elvileg küzdősportban járatos "sportember", aki ahogy szokás mondani "fegyverként tudja használni testét", tehát tudta, hogy hova és mekkorát kell ütni, hogy halált okozzon - és ütött bizony oda és olyat, többet is. Emellett megvárta, kifejezetten verési szándékkal.
Ebből bizony fordított esetben simán kihoznák azt, hogy előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett (bosszúállás) szándékos emberölés volt, és már repülne is az életfogytiglan.
De az, hogy ezek után még a sportkarrier további folytatása egyáltalán felmerül - ez már mindennek a teteje. Mint ahogy az is, hogy emberöléses esetekben szabadlábra helyezzenek a tárgyalásig - bárkit.
Ez már önhekkelés, bűnpártolás, itt már megintcsak Nietzschét tudom idézni:
"Valamely közösség hatalma növekedésével egyenes arányban egyre kissebb jelentőséget tulajdonít tagjai kihágásainak, mert már nem ítéli őket olyan felforgatónak és veszedelmesnek az egész közösség szempontjából: a gonosztevőt már nem száműzik, nem taszítják ki, a közharagot már nem vezetik le rajta olyan zabolázatlanul, mint a múltban - inkább óvatosan oltalmába veszi a közösség a gonosztevőt éppen az említett haraggal szemben, különösen azon személyek dühével szemben, akik elszenvedték a kárt. Kompromisszum köttetik azokkal, akik közvetlenül elszenvedték a bűntettet, ezzel igyekeznek elszigetelni a bűncselekményt, sőt megelőzni, gátat szabni esetleges megismétlődésének, elejét venni az általános nyugatalanságnak. Igyekeznek vele egyenértékű eseteket találni, az ügy besorolása (compositio) céljából. Elsősorban azonban megpróbálják a bűnesetet valami módon megfizethetővé tenni, tehát bizonyos mértékben megpróbálják a bűnelkövetőt elválasztani a tettétől - ezek azok az általános vonások, amelyek a büntetőjog további alakulását egyre inkább meghatározzák. Minnél nagyobb valamely közösség hatalma, és minnél fejlettebb az öntudata, annál mérsékeltebb a büntetőjog; amennyiben a hatalom meggyengül, a veszélyeztetettség miatt ismét keményebb büntetőjogi formák kerülnek előtérbe. Minnél gazdagabb a hitelező, annál emberségesebb is egyúttal; gazdagságának mértékét pontosan az szabja meg, hogy mennyi kihágást képes elviselni, anélkül hogy belerokkanna. Nem lenne elképzelhetetlen a társadalomnak akkora hatalomérzete sem, amelynek birtokában a lehető legelőkelőbb luxust is megengedheti magának - vagyis azt, hogy büntetlenül hagyja a bűnösöket. "Minek is vesződnénk ezekkel az élősdiekkel?" - gondolhatná. "Csináljanak csak, amit akarnak, én akkor is éppen elég erős vagyok!" ... Az igazságosság azzal kezdődött: "Minden megfizethető, mindent meg kell fizettetni" és azzal végződik, hogy a társadalom szemet huny, futni hagyva a fizetni képtelen adósokat - úgy végződik, ahogy minden jó dolog ezen a földön: megszünteti önmagát. Az igazságosságnak ezt az önpusztítását, ugya tudjuk, milyen nagyszerű névvel illetik: ez a kegyelem! Az már magától érthetődik, hogy ez a leghatalmasabbak kíváltsága marad, vagyis jobban mondva, az ő jogon túli helyzetük képe."
Friedrich Nietzsche: Adalék a morál genealógiájához - 2.10
"A balesetet szenvedett kisfiú apja, Rézműves Róbert tudósítónknak kijelentette: ő nem bántotta a sofőrt. - Hozzá sem nyúltam, mert elájultam, aztán a gyermekemmel foglalkoztam - állította. - Vissza fogom vonni a beismerő vallomásomat, amit azért tettem, hogy a rendőrségről minél hamarabb elengedjenek, és mehessek a gyermekemhez."
Hogy is mondta Orsós József Lajos kisbíró, a felsőszentmártoni kocsmai verekedés után?
„Hát én, kérem, nem láttam semmit. Valójában az is meglehet, hogy ott se voltam.”
"Rézműves Róbert felesége még meglepőbben folytatja: férje nem, csak ő és a szomszédasszony ütötte meg a sofőrt, aki szerinte akkor sérülhetett meg, amikor száját a kormányba beütötte."
Hogy is mondta Rézműves Róbertné az eset után?
"Ezt követően azt kiabáltam, hogy megölted a gyermeket és háromszor megütöttem az embert, de hát milyen ütést tudtam én adni?"
Itt az "előre megfontoltság" is bejön a képbe, hiszen megvárták. Ha lekever egyet a kocsma előtt valaki, az nekem megint más. Mellesleg milyen "sportember" az, aki hordában támad? Az ilyennek a "Blood Sport"-ban a helye, jobb esetben ketrecharcban kitörik a lábát. A szövetség valóban minden gratulációt megérdemel, kívánom nekik, hogy még számos ilyen ifjú zsenivel erősítsék a magyar ökölvívást!
(Ha egy edző még privátban nyomná ugyanezt, az sem szép, de kb. zugügyvéd kategória. Pl. Tyson sem a békés gyerekkoráról híres, bár tudtommal embert nem ölt).
Szóval: leküzdve felindultságomat le kell szögeznem, hogy ilyen eset már fordult elő többször is. Tehát az alapesetre utalok, verekedés, esés következtében koponya sérülés miatti halál. Általában amikor a sértett elesett már eszméletlen állapotban volt, azért nem tudta tompítani az esést. Azoknak az eseteknek a jogi megítélése a legtöbb esetben "halált okozó súlyos testi sértés", vagy "gondatlanságból elkövetett emberölés" volt. (Tehát soha nem szándékos emberölés, vagy gyilkosság.) Ennek az esetnek két pikantériája van. Az egyik ugyebár a szabadlábra helyezés. Mivel ennek vannak kritériumai, - nem várható bűnismétlés, nem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye, stb. - ezért a "jogszerűsége" nem vitatható, a bíróság van csak birtokában a szükséges információknak. Ami miatt "pikáns" a dolog, az a mohácsi? 1 pofon miatti folyamatos előzetesben tartással való összehasonlíthatóság. A másik valóban megdöbbentő aspektusa a témának az az Amatőr Ökölvívó Liga vezetésének hozzáállása. Ennyire "rugalmasan" kezelni a jogelvet, hogy "Amíg a bíróság ki nem mondja bűnösségét addig ártatlannak tekintendő!", hát ez iszonyatosan súlyos következtetésekre ad okot!!
Vérlázító ez a kettős mérce. De ez is bizonyítja, hogy Magyarországon a hatalom szándékosan szítja a tüzet a Magyar lakosság és a kisebbség közt, ez nem lehet véletlen.
Hát, ha ezek után azt a gyilkost még mondjuk arra hivatkozva, hogy az áldozata rasszista sértésekkel hozta őt "hirtelen felindult állapotba" valami felfüggesztett xirxarra ítélik (aminek igen komoly az esélye), akkor kénytelen leszek olyat írni, amit még soha nem tettem, miszerint akkor ebben az országban a hatalom berkein belül meghatározó szerephez jutott kisebbségek tendenciózusan elkezdték a többségi nemzet tagjait irtani, háttérbe szorítva alárendelt, szolga-szerepbe juttatni.
Ha ez a tendencia folytatódik, úgy rettenet csúnya vége lesz. A végén megint fog jönni egy nemzetvezető, aztán csak nézünk ki a fejünkből mind. Legjobban majd azon kisebbségek, akik tulajdonképpen ide juttattak minket. Ez egyszerűen borzasztó. Az igazságszolgáltatás ilyen szintű részrehajlása csak hardcore diktatúrákra jellemző!
Na, szia mindenkinek! Tisztelettel bejelentem, miszerint valószínűsíthető, hogy én tulajdonképpen egy mazochista ökör vagyok! Hogy mivel is tudnám magyarázni, - legalább magamnak! - azt, hogy reggel bekapcsolom a gépet megnézni az új híreket, meg a fórumot, hát fogalmam sincs róla. DEtonátor!
Kétszer is elolvastam a postodat, nem hittem a szememnek. Annak idején csináltam én is több küzdősportot. Bunyóztam is. Az önvédelmen kívül csak azt nézték el, ha egy megtámadott segítése volt az oka annak, hogy verekedésbe keveredett a sportoló. Minden másért azonnali hatállyal kirúgták. Szóval ilyen egyszerűen nincs, nem létezhet!!!!!! Az edző egy szemét állat. Csötönyivel meg mi lett, mikor valaha még normális volt, hát fogalmam sincs..... Minden esetre ezt az írást elküldöm egy barátomnak, aki bunyóedző máig is. Kíváncsi vagyok rá, hogy ő is "sajnálatos baleset"-ként értékeli-e az esetet. Minden esetre nagyon az a képe a hazai ítéletalkotásnak, hogy már lassan jogszolgáltatásról sem beszélhetünk, nemhogy igazság-szolgáltatásról.
Csak tudnám melyik befolyásos emberke lehet a háttérben! Az világos, hogy melyik oldalon áll, csak az nem hogy ki. Na arra lennék kíváncsi, mit szólna hozzá, ha egy napon a fia menne úgy haza, hogy rajmundka leápolta. Ne felejtsük, ők is gádzsók nekik….
BUDAPEST – Házi őrizetbe került a tököli börtönből K. Rajmund (17), aki januárban úgy megverte osztálytársát, Mészáros Rolandot (†18), hogy a fiú belehalt sérüléseibe. Édesanyja egy hónapja temette el Rolandot, most derült égből villámcsapásként érte a hír, hogy a fia megverőjét hazaengedték. Anna (36) felháborodva kérdezi: hol itt az igazság?
Szinte mindennap felkeresi brutálisan agyonvert fia sírját Anna asszony a Kozma utcai temetőben. Megpróbálja feldolgozni az elfogadhatatlant, hogy életvidám fia nincs többé. Eddig bízott az igazságszolgáltatásban, valamelyest megnyugtatta, hogy Roland gyilkosa már lakat alatt van, és elnyeri majd méltó büntetését. Az elmúlt napokban azonban elveszítette minden hitét, ugyanis megszüntették K. Rajmund előzetes letartóztatását.
– Kiengedték a fiam gyilkosát! Hát hol itt az igazság? – zokogta a megtört édesanya fia sírjára borulva. – Egy szülőt nem érhet nagyobb fájdalom, mint hogy eltemeti a saját gyermekét. Rolit már senki sem tudja visszaadni nekem, de legalább a bűnös bűnhődjön!
Mint arról a Blikk beszámolt, a tragédia akkor történt, amikor egy tanítási nap után Mészáros Rolandot a Vas utcában megvárta néhány osztálytársa. Mint kiderült: meg akarták leckéztetni, amiért állítólag beszólt az egyik óra végén. Büntetése halál volt. K. Rajmund tudta, hová kell ütni, hiszen versenyszerűen bokszolt. Ütésétől a fiú a földre zuhant, és fejét feltehetőleg beverte a betonba. Néhány órával később belehalt sérüléseibe.
– Nem engedték a mentők, hogy megnézzem a kisfiamat, mert olyan csúnya sérülései voltak – mondta a megviselt asszony, aki a történtek óta több mint 15 kilót fogyott, és mint mondja, úgy érzi, belehal a szűnni nem akaró fájdalomba. Az orvos szakértői vélemény szerint Roland arcát érhették az ütések, hiszen szemöldökén hatalmas hasadás volt látható, és állkapcsa is kiakadt a verés következtében.
K. Rajmund (17) bokszedzője, Veres László lapunknak elmondta: napi kapcsolatban áll kiszabadult tanítványával.
– Rajmund három hónapot töltött előzetesben a tököli börtönben, bár ő egy kemény fiatalember, nagyon megviselte ez az időszak – vélekedett a tréner, hozzátéve: várja vissza Rajmundot az edzőterembe, hiszen ígéretet kapott Csötönyi Sándortól, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökétől, hogy nem gördítenek akadályt a fiú bokszkarrierjének folytatása elé.
– Rajmund nagyon tehetséges ökölvívó, alig várja, hogy újra a ringbe léphessen – jelentette ki Veres. K. Rajmund és szülei az edzőn keresztül csak annyit üzentek: nem kívánnak nyilatkozni.