Keresés

Részletes keresés

Gyurka_d Creative Commons License 2001.09.05 0 0 838
Az evező világbajnok párosunk nyilatkozata:
Már annak is örölni fogunk, ha mostantól nem nekünk kell finanszírozni az edzőtáborunkat, s benzint venni az edzőnk motorcsónakjába.

Mennyit keresnek a fociválogatott játékosai ezekkel a szégyenletes teljesítményekkel?!

Ti adnátok egy huncut garast is???!!!

Gyurka

_Zoltán_ Creative Commons License 2001.09.05 0 0 837
Pontosan....-((( Én óva intettem mindenkit a románok elleni U21-es meccs előtt a túlzott bizakodástól, mert azt azért érzeni lehetett, hogy sajnos ők sem túl meggyőzőek. Annyival nyújtottak többet, hogy kétszer legyőzték a litvánokat és a grúzokat. Itthon nagyon sima vereség az olaszoktól a románoktól pedig két zakó. Valószínűleg Olaszországban is kikapnak.:-(((
Előzmény: zoliku (836)
zoliku Creative Commons License 2001.09.05 0 0 836
Itt kezdődnek a bajok. GalambÁsz olyan dolgokért dicséri az U21 csapatot (gyanítom, nem lesz egyedül), amelyek annyira természetesek, hogy szót sem érdemelnek: lelkesedés,küzdőszellem, helyzetek kialakítása. A Grúzia ellen nagyot égő A-válogatott korosztálya utánpótláskorában fényévekkel jobb volt, mint a mostaniak. Például az atlantai olimpián lelkes, hajtós futballal csak 3-1-re kapott ki a braziloktól, pedig abban a brazil csapatban olyan nevek szerepeltek, mint Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Bebeto vagy Juninho (nálunk meg Sebők Vili, Dragoner, Sándor Tamás, Madar, Lisztes, Herczegh...). Az a csapat sokkal többre volt képes, mint egy-két Grúzia vagy Litvánia elleni győzelem - a Gellei-csapat ugyanis csak eddig jutott.
A helyzet az, hogy a románok ellen nem a jó futball volt a cél, hanem a győzelem. Ez most nem jött össze, ami azt jelenti, hogy már megint nem értünk el egy célt (mellesleg utánpótláskorban ez még nem tragédia). Viszont aki azt hiszi, hogy egy ilyen meccs miatt Korolovszky meg Tokody jobb futballisták, mint Sebők V. meg Tököli, az enyhén szólva téved.
Előzmény: GalambÁsz (835)
GalambÁsz Creative Commons License 2001.09.05 0 0 835
Ez is a MAGYAR VÁLOGATOTT

Vereség a románoktól
U21 Eb-selejtező
Labdarúgó utánpótlás Eb-selejtező, 8. csoport: Magyarország-Románia 1-3 (0-0). Kecskemét, 6000 néző. Vezette: Andrejs Sipailo (lett).
Magyarország: Takács - Bodnár, Korolovszky, Bodor, Lőw, Tokody, Farkas (Zabos a 76. percben), Buzsáky (Simek 57.), Halmosi (Terjék 62.), Gera, Szabics.
54. perc: Cernat lépett ki a lesre játszó magyar védők közül, és az elévetődő Takács fölött 14 m-ről a kapu közepébe emelt, 0-1.
66. perc: Dragan húzott el a jobb szélen, középre gurított, és Bratu mintegy tizenöt méterről, Takácsot megelőzve a jobb sarokba lőtt, 0-2.
68. perc: Terjék tört be a 16-oson belülre, lövése nyomán túljutott a román kapuson a labda, amelyet végül Szabics 2 m-ről továbbított a hálóba, 1-2.
94. perc: Grigorie ívelt Bratu elé, aki 13 m-ről a kapuba lőtt, 1-3.
A második félidő első negyedóráját leszámítva a magyar együttes irányította a játékot. Sok helyzetet alakított ki a román kapu előtt, és ha lehetőségeinek csak a felét kihasználja, akkor fölényesen nyerte volna meg a mérkőzést. A románok a hazai védelem fellazulását kihasználva gyors kontrákkal kísérleteztek – eredményesen.
Gellei Imre szövetségi edző: – Az első félidőben jobb teljesítményt nyújtottunk. A második negyvenöt percben balszerencsés körülmények között kaptuk az első gólt. A vendégek egy szabálytalanságot követően szerezték meg a labdát, nálunk pedig többen leálltak a játékvezető sípszavára várva. A folytatásban hiába követtünk el mindent az egyenlítésért, ellenfelünk taktikusan őrizte az előnyét.

A fiúk lelkesen játszottak. A nézők lelkesen szúrkoltak.
A nézőszám pedig nemcsak szerintem 8.000 főre volt tehető.

zoliku Creative Commons License 2001.09.05 0 0 834
Lenne még egy-két megjegyzésem az értékválsággal kapcsolatban:
1. Egy hete olvastam, hogy a Kispest-Honvéd edzője, Szurgent Lajos pedagógiai célzattal a tartalékcsapatba küldte Szekerest meg Piroskát. Pontosan ugyanazt csinálta, mint Varga Zoli Mracskóval meg Molnár Leventével.

Konklúzió: Szurgent nyugodtan megteheti, senki nem bántja, míg Varga Zolinak hetek óta pokol az élete. Itthon mindent kettős mércével mérünk.

2. Tavaly mindenki az egekben volt az olaszok elleni döntetlen után. Milyen szuper csapatunk van - mondta mindenki! Az olaszok az előző EB-selejtezőn kétszer is döntetlent játszottak a beloruszokkal és hazai pályán kikaptak Dániától. A múlt héten Litvániát sem tudta megverni.

Ezzel szemben a lengyelek elleni debreceni döntetlen vagy a finnek elleni iksz után mindenki szidta szegény Bicskeit. Nos, a lengyelek elképesztő fölénnyel nyerék a selejtezőcsoportjukat (és nem gyenge ellenfelek ellen!), a finnek pedig azóta 2-2-re végeztek a németekkel és 4-1-re verték a belgákat.

Konklúzió: egyszerűen képtelenek vagyunk reálisan felmérni egy-egy eredmény súlyát, sőt, egy-egy ellenfél tényleges erejét. A téves helyzetértékelések sora pedig egyre rosszabb irányba vitte a válogatottat (is).

3. A Ferencvárost is szidta mindenki a Hajduk elleni hazai döntetlen után és a kinti meccset is csak a tizenegyesek alapján ítéltük meg. Holott az FTC - épkézláb befejező csatár nélkül - az egyetlen lehetséges taktikát választotta mindkét meccsen, sőt, szerintem Splitben olyan okosan és jól játszott a csapat, amire régen volt példa ennél a klubnál.

Konklúzió: a támadó futball nem egyenlő a győzelemmel. A Liverpool és a Valencia is rendre "csankosan" játszott (persze nem Wartburg, hanem Ferrari-tempóban), és ugye egyik klub sem volt eredménytelen az elmúlt évben.

_Zoltán_ Creative Commons License 2001.09.05 0 0 833
A 86-os csapat ezt a mai gárdát simán leverné! Ma már csak álmodozhatunk arról, hogy VB meccsen 6-0-ra kikapunk a Szovjetuniótól(pláne, hogy Szovjetunió már nem is létezik). Az idő mindent megszépít.
Előzmény: fz_d (832)
fz_d Creative Commons License 2001.09.05 0 0 832
Henk sokkal jobb, mint Egervári, ez vitathatatlan. Azonban egy külföldi edző idehozatalának is van kockázata, nem ismeri a sajátos közeget, a játékosok nem értik, mit mond stb.

Ha magyar edző lesz, az legyen Tornyi vagy Dunai. Mezeit tartom a legjobb szakembernek, de sértődős, lelkileg sérülékeny alkat, aki az első negatív újságcikk után lemond.

A 86-os Mezei csapat nem volt sokkal jobb egyénileg, mint a mostani, a taktika "hálócsapda" és az összeszokottság hozott sikert egy darabig. Egyedül Détári volt klasszis, esetleg Nyilasi, a többi átlagos egyéni képességű. Most Király klasszis, esetleg Lisztes, a többi átlagos. Egy jó edző csodákra lenne képes, 4-4-2 es szerkezet, egy irányító, egy Urbán típusú szűrő a középpályán (amilyen Kardos volt "Megy a tank, megy a tank ha emlékeztek). Persze a csatár poszt tragikus jelenleg, ott ma nincs Kiprich, az biztos.

Előzmény: zoliku (830)
politoxi Creative Commons License 2001.09.05 0 0 831
Jó napot! Bocs az offért. Nem tudja valaki melyik adó közvetíti az argentin-brazilt, Köszi
on
Előzmény: zoliku (830)
zoliku Creative Commons License 2001.09.05 0 0 830
Egy-két megjegyzés:
1. A mai esti román-magyar eredménye már nem a továbbjutás miatt fontos. Ne felejtsétek el, hogy decemberben sorsolják a 2004-es EB selejtezőinek a csoportjait. Nem mindegy, hogy milyen eredményeket viszünk a mostani selejtezősorozatból, mert ha a VB-részvétel el is úszott, de arra még van esély, hogy az Euro 2004 selejtezőinek a sorsolásán ne a negyedik, hanem a harmadik kalapba helyezzenek minket, azaz akár ma este is tehetünk valamit azért, hogy jövőre könnyebb csoportba kerüljünk. Az EB-selejtezők csoportbeosztása egyben az athéni olimpia selejtezőinek csoportbeosztása is, ez pedig már duplán fontossá teszi a hátralévő két meccset. (Az olimpiára sokkal könnyebb kijutni, mint az EB-re.)
2. Illő lenne rehabilitálni Henk ten Catét. Szeretném felsorolni, hogy milyen eredmények miatt bírálták olyan sokan az MTK korábbi edzőjét:
ÍBV 3-1, 2-0
Croatia 0-0, 0-2
Fenerbahce 0-0, 2-0 (!)
AEK Athén 2-1, 0-1 (kilenc enberrel!)
Összesen: 8 meccs, 4 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 9-5 a gólkülönbség

Egervári Sándor össz-kupamérlege a Dunaferrnél:
Hajduk Split 2-0, 2-2
Rosenborg 2-2, 1-2
Feyenoord 0-1, 1-3
Olympiakosz Nicosia 2-2, 2-4
Összesen: 8 meccs, 1 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség 12-16 a gólkülönbség. Egervári Sándor csapata a spliti meccs óta nyeretlen nemzetközi szinten.

Henk ten Cate ellen szól, hogy a Dunaferr ellenfelei valamivel erősebbek voltak, mellette szól viszont, hogy az "őslakó" Egervárival szemben ő egy idegen közegben tevékenykedett.

Kérdem én, miért tartják sokan még ma is rossz edzőnek a hollandot. Én visszasírom az eredményeit...

A magyar futball egyik legnagyobb problémája az a csőlátással párosuló rossz értékrend, ami még ma is uralkodó.

Grof Creative Commons License 2001.09.04 0 0 829
Ha Grúziára gondolsz, ők 72-edikek, mi meg 54-edikek vagyunk, szóval már csak 18 a különbség. Persze kikaptunk, mert ők voltak a jobbak, mi meg nagyon gyengén játszottunk, de erről már van néhány hozzászólás errefelé...
Előzmény: big l (827)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.09.04 0 0 828
a rohadt arrogans anyjukat!!!!

Hazabeszélő légiósaink
Szokásos heti rovatunkban ezúttal a Grúziától elszenvedett megrázó vereség és a kapitányváltás utáni hírek megvitatására kértük idegenlégiósainkat, azaz a játékosok nem a futball egyéb területeit érintő híreket kommentáltak. A „kakukktojás" ezúttal az a Fehér Csaba volt, aki ugyan a válogatottkeret tagja volt, de sérülés miatt csak a televízióban nézte a tbiliszi mérkőzést.

Ön szerint mi az oka annak, hogy a szinte kizárólag légiósokból álló magyar válogatott nemcsak Grúziában, de korábban több alkalommal is képtelen volt az európai középmezőny végéhez tartozó csapatok ellen elfogadható teljesítményt nyújtani?

Horváth Ferenc: - Ha tudnám az okokat, talán én lennék a szövetségi kapitány. Nehezen érthető, hiszen képesek vagyunk az európai élmezőnyhöz tartozó csapatokat, például az angolokat, a románokat vagy az olaszokat megszorítani. Sajnos, most ilyen a magyar futball.

Lisztes Krisztián: - Valóban ez a realitás. A grúzok is külföldön játszanak kivétel nélkül. Lehetne azon elmélkedni, hogy jobb csapatokban játszanak-e, többet játszanak-e, kispadon ülnek vagy állandó kezdők, de az ilyen vitáknak azok után semmi értelme, hogy itthon négy-egyre megvertük őket, Tbilisziben meg kikaptunk három-egyre. A jelenlegi magyar válogatott erre képes. Itthon esélyünk lehet bárki ellen a győzelemre, idegenben meg kikaphatunk bárkitől. Talán Bicskei Bertalannak van igaza, és két év múlva érhet be ez a csapat igazán. Akkor talán szebb lesz egy kicsit a realitás.

Korsós György: - Ennek a csapatnak most az a tragédiája, hogy ért el ugyan jó eredményeket, voltak jó meccsei, de a vereségeink nagyon csúnyára sikeredtek. A mostani tényleg szégyenteljes volt, és ez elhomályosítja az olaszok elleni döntetlent, a Litvániában aratott gólzáporos győzelmet, vagy éppen a grúzok elleni hazai négy-egyes sikert.

Dárdai Pál: - Ennek pszichés okai vannak. A vereség fájó, mert nyerni akartunk, de látni kellett, hogy frissebbek, gyorsabbak, mozgékonyabbak voltak a grúzok. Ha a Cottbus a Freiburggal játszik, nincs ekkora különbség a magyar és a grúz légiósok között. Ennek élettani okai is lehetnek.

Fehér Csaba: - Eljutottunk odáig, hogy játékosaink egyénenként helyt állnak egy erős Bundesliga-csapatban vagy Hollandiában, Portugáliában. De együtt sajnos nem tudunk kiemelkedő eredményeket produkálni. És ehhez hozzáteszem, hogy sok itthon játszó labdarúgó is képes lenne jó teljesítményre Nyugat-Európában.

Mi az oka annak, hogy felszín alatt szunnyadó problémák voltak ugyan az elmúlt évben a válogatottnál, és négyszemközti beszélgetések során több játékos is elégedetlenségének adott hangot, de nyíltan soha senki nem mondta el kritikáját. A külföldi példákkal ellentétben Magyarországon egy válogatott labdarúgó miért nem nyilvánul meg, és mondja el őszintén kritikai észrevételeit válogatottbeli társaival, netán a szövetségi kapitánnyal szemben?

Horváth: - Azért nem, mert ehhez egész egyszerűen Magyarországon nincsenek hozzászokva az emberek. Ha ugyanis őszintén beszélsz, az olvasók hajlamosak olyannak elkönyvelni, mint amilyen egyébként nem vagy. Nagyképűnek, kezelhetetlennek, összeférhetetlennek tartanak, ha elmondod, szerinted mi a rossz. Mivel nem szoktak hozzá nálunk az őszinteséghez, így nehezen kezelik azt.

Lisztes: - Szerintem külföldön is csak az újságíróknak jó az, hogy a játékosok nyíltan kritizálnak edzőt, játékostársat, vezetőt. A jelenlegi válogatott tagjai között olyan a kapcsolat, hogy képesek voltunk és vagyunk mindent megbeszélni egymással, és nincs szükségünk a társalgáshoz újságok közvetítésére.

Korsós: - Külföldön ezek szerint rosszabb a közösség a válogatottnál. Szerintem egy kollektíva erejét mutatja, hogy a problémákat képes öltözőn belül megoldani, és ha a játékosoknak egymással vagy a kapitánnyal van bajuk, akkor előbb azt saját körön belül teszik szóvá.

Dárdai: - Én erről azt gondolom, hogy az edző és a játékos kapcsolata minden esetben az edzőn múlik. Meg is mondom, miért: a játékos ugyanis mindig partner abban, hogy a viszony jó legyen. Mondok erre egy példát. Berlinben az egyik tavaszi szezon két idegenbeli meccsel kezdődött, és a nagy havazás miatt egy reptéri hangárban lefektetett műfüves pályán edzettünk. De ahogy közeledett a meccs, úgy verte meg a kezdőket a B-csapat egyre jobban. Akkor én a kezdők között voltam, és odajött hozzám az edző: mi a baj a csapattal, és miért nem futok én sem úgy, ahogy szoktam? Én akkor elmondtam, hogy a pálya veszélyes, senki nem akar megsérülni, lassan, óvatosan fordulunk, de semmi baj, hét végén robbanunk. Az edző hallgatott rám, és az edzésen mindig vesztőket küldte pályára. Úgy nyertünk Hamburgban, hogy az első félidőben emberhátrányba kerültünk, de még tízen is sokkal jobban futballoztunk. Érezni lehetett, hogy jó erőben vagyunk, csak azon a reptéri pályán nem kockáztattunk. Mindez csak azért jutott eszembe, mert voltam olyan viszonyban az edzővel, hogy nyugodtan elmondhattam a véleményemet, nem kellett attól tartanom, hogy az edző azt mondja: igen, szóval nem akarsz futni, félsz, akkor kihagylak. És a viszony nem rajtam múlt.

Fehér Cs.: - Egy csapat egy család. Ez nem csak szlogen, vagy az, hogy jópofa gyerekek vagyunk, hanem az, amit Gyuriék mondanak, azaz a gondjainkat magunk között oldjuk meg. Ez a normális.

A Bicskei Bertalan leváltásáról döntő elnökségi ülésen több elnökségi tag a válogatott morális válságáról beszélt. Ön szerint valóban szó van-e erről?

Dárdai: - Morális válság nincs. Nem az a baj, hogy a játékosok között valami nem stimmel. A frissesség hiánya volt a baj. Most sincs gond a légkörrel, az új stáb, Gellei Imre és Dajka László edzésein játékos, jó hangulatú gyakorlás folyik.

Korsós: - Ez egy iszonyatos hülyeség. A magam részéről azt tapasztaltam, hogy a válogatotthoz mindig mindenki örömmel jött, és mindig mindenki tudta, hogy mi egy válogatott játékos kötelessége.

Lisztes: - Azoknak a véleményére nem szeretnék reagálni, akik bár vezetői a magyar labdarúgásnak, mégsem veszik maguknak a fáradtságot, hogy a velünk kapcsolatos problémáikat velünk osszák meg először. Szerintem végtelenül szomorú az, hogy homályos és sejtelmes célzásokat tesznek, miközben az edzőtábor közelébe sem jönnek. Ha az előbb a játékosok nyíltságának a hiánya volt a hiba, akkor itt megjegyezném, hogy szebb dolog hallgatni, mint sejtetni.

Horváth: - Szerintem nincs. Tudom, hogy az elnökség egy-két tagja így vélekedik, és én is azt tartanám tisztességesnek, ha eljönnének hozzánk, és a szemünkbe mondanák a véleményüket. Ez egységes csapat, jó közösség, és ha együtt maradunk, a jövőben is az lesz.

Fehér Cs.: - Nem tapasztaltam morális válságot. Hallottam, hogy az elnökség szerint valaki elhagyta a tábort, és bár én nem kapuban aludtam, nem tudok ilyenről. Válság van, de nem morális.

Szükség van-e nemzedékváltásra, és a jelenlegi utánpótlás-válogatott keret tagjainak nagyválogatottként történő menedzselésére, avagy csak egy-két fiatal labdarúgó emelhető át a jelenlegi válogatott kerethez?

Horváth: - Ezt nálam okosabb emberek döntik majd el. Az azonban bizonyos, hogy ez a csapat most van a legjobb korban, a játékosok huszonhat-huszonnyolc évesek, most tudnak a legjobban teljesíteni. Persze, egy kicsit hazabeszélek, mert én is ehhez a korosztályhoz tartozom.

Lisztes: - Ez a kérdés minden sikertelen selejtezősorozat végén felmerül, így nyilván most is téma lesz. A kapitány majd dönt arról, hogy kikkel dolgozik, hiszen ő velünk ellentétben testközelből látja a magyar bajnokikat, és meg tudja ítélni, hogy az itthon játszó fiatalok megütik-e a válogatott szintet. A magam részéről Atlanta után éreztem azt, hogy az akkori olimpiai válogatottat egyben kellett volna tartani, legfeljebb három-négy rutinos játékossal kiegészíteni.

Korsós: - Ez a csapat még nem öreg, legalább egy Eb-selejtező-sorozat bennünk van. Néhány fiatalt be lehet építeni, de nem tartanám jó ötletnek, ha egy csupa fiatalból álló gárda lenne kitéve nagy pofonoknak. Akik ilyesmit tanácsolnak, azok nem tudják, hogy egy fiatal játékosnak milyen trauma lenne elviselni egy olyan verséget, mint a mostani volt. Ezt mi is nehezebben emésztjük, és nekünk is napok kellettek hozzá, míg végre kezdtünk magunkhoz térni.

Dárdai: - A fiatalok önmaguk menedzserei. Ha kijutnak az Eb-re, és elviszik őket a nagy európai klubok, az leginkább nekik, és a magyar futballnak is jó. Igen, vannak tehetségek, de Rivaldót, Ronaldót nem látom, sőt, azt gondolom, olyan kvalitású labdarúgó sincs az utánpótláskorúak között, mint amilyen Lisztes Krisztián volt ennyi idősen.

Fehér Cs.: - Egyetértek Palival. Ha lenne mögöttünk huszonöt fiatal, akik dörömbölnek az ajtón, és lendületből lesöpörnének minket, és kijutnának a vb-re, beláthatnánk, hogy a miénk nem volt jó korosztály. Attól tartok, nem ez a helyzet.

Mit szól Gellei Imre egyik első nyilatkozatához, melyben az ideiglenesen kinevezett kapitány a következőket mondta: „Remélem, a játékosok eljutnak odáig, hogy szeretnének válogatottak maradni, és többet tesznek egymásért szerdán, mint tettek Tbilisziben."

Dárdai: - Igaza van. Mindekinek először a saját tükrébe kell belenéznie, a saját feladatára koncentrálni, és ebből kijöhet egy olyan egységes csapatmunka, amelybe lehet kapaszkodni.

Lisztes: - Én ezután is szeretnék válogatott maradni, és ezután is ugyanúgy megteszek mindent a társaimért, mint Tbilisziben, és azt remélem, hogy ők is megtesznek értem ugyanannyit. Szerintem ennek a csapatnak a kollektívájával nem volt, és nincs is semmi gond.

Horváth: - Mindenki szeretne válogatott maradni, ezért az a célunk, hogy sokkal jobb képet fessünk magunkról, mint legutóbb. Lehet, kívülről úgy tűnt, hogy nem teszünk meg mindent egymásért. Több kell, ezen nincs vita, és szeretnénk szerdán jól szerepelni.

Korsós: - Szerintem a csapat összes tagja tudja, hogy mit kellene nyújtanunk a románok ellen, ahhoz, hogy elégedett legyen a közönség, és mi is büszkén jöhessünk le a pályáról. Aki jött már le fütyülő, tüntető, kiabáló, csalódott nézők előtt a pályáról, az soha nem akarja újra átélni azt az élményt. Mivel senki nem ellensége magának, ezért szerintem mindenki tudja, hogy mit kell tennie.

Fehér Cs.: - Bízom benne, csapat bebizonyítja, hogy van tartása. Ez sikerült a bukaresti kudarc után, amikor megvertük a grúzokat. A sérülésem miatt sajnos nem lehetek ott a pályán szerdán sem, sőt, addigra visszautazom Hollandiába, és onnan szurkolok majd.

big l Creative Commons License 2001.09.04 0 0 827
De mi nem csak a 4.-ik és a 14.-ik től kaptunk és kapunk még ki ! Hanem a 40 helyel mögöttünk lévőtől is kikapunk !
Előzmény: Grof (825)
Grof Creative Commons License 2001.09.04 0 0 826
Grof vagyok, rövid o-val, ezt előbb-utóbb minden topic-ban tisztáznom kell. :-)
Előzmény: simita (801)
Grof Creative Commons License 2001.09.04 0 0 825
"A lengyelek (noha kibaszottul konnyu csoportba kerultek, akarcsak mi)..."
A vége nem igaz. A lengyelek (25. a világranglistán) ellenfelei:
Norvégia 21.
Ukrajna 47.
Fehéroroszország 86.
Örményország 96.
Wales 105.
A mi csoportunkban pedig az olaszok a 4., a románok pedig a 14. helyen állnak.
Szóval mi egyértelműen NEHÉZ csoportba kerültünk.
Előzmény: szaki2 (811)
Grof Creative Commons License 2001.09.04 0 0 824
Persze, de ezt bármelyikünk megfogalmazhatta volna, attól még nem szeretném a kapitányi székben látni...
Előzmény: Jimbo (823)
Jimbo Creative Commons License 2001.09.04 0 0 823
Mészölynek teljesen igaza van...
Előzmény: Yimmy (820)
totyus Creative Commons License 2001.09.04 0 0 822
Az U21 válogatott 3:1-re kikapott...
Axl Creative Commons License 2001.09.04 0 0 821

Nagyon szar dolog, de azért nekünk is nehéz feladat lenne egy jó válogatottat összerakni ezekbol a játékosokból. De nézzünk csak egy elfogadhatót (szeritem):
Király (Szucs L.)- Dragóner, Gyori (Urbán), Hrutka- Dárdai, Lendvai- Miriuta (Dvéri)- Lisztes, Vincze O. ?(Rósa?)- Fehér M., ??Tököli?? (Horváth Feri????)

És ezeken kívül kerettag lenne:
Radoki?, Babos, Mátyus, Gera, Rivaldo, Kluivert, Saviola

Yimmy Creative Commons License 2001.09.04 0 0 820
Ezt nézzétek meg mit nyilatkozott Mészöly:

Mészöly: A profik itthon is legyenek azok!

Mészöly Kálmán, aki jelenleg a Magyar Labdarúgó Liga elnökeként tevékenykedik, nem zárkózna el egy esetleges felkérés elől, "ám szerintem komoly változtatásnak kellene alávetni a válogatottnál folytatott munkát" - nyilatkozta az Indexnek. Mészöly, aki korábban háromszor is volt már szövetségi kapitány, más elgondolás szerint válogatna.

Számára érthetetlen, hogy magukat profinak valló - és akként is nyilatkozó - játékosok a válogatottban sorozatosan mutatnak be elfogadhatatlan teljesítményt. Kint nagy pénzeket keresnek, álomkocsikkal érkeznek a Népstadionba, meccs közben kimutogatnak, ugyanakkor azzal a teljesítménnyel, amit a válogatottban produkálnak, külföldi klubjaikban biztosan nem játszanának jelentős szerepet.

A Vasas egykori hátvédje azt az érvelést is nehezményezte, mely szerint a válogatott több mint egy évig nem kapott ki. Mészöly erre csak úgy reagált: Nézzék meg kikkel játszottak! A válogatottnál számításba vett idegenlégiósok folyamatosan azt hangoztatják, hogy ők profik. Ha ezek igazi profik, akkor a válogatottnál is ugyanúgy teljesítenének, mint nyugati csapataikban, és mindent megtennének a nemzeti csapat sikeréért. Ám a pályán ezt nem érezni, egyedül Király Gábor teljesít úgy, ahogy egy profinak illik.

Mészöly: Elfogadhatatlan játék, elfogadhatatlan nyilatkozatok

A grúzok elleni összecsapásról Mészöly csak annyit mondott: szégyenteljes, elfogadhatatlan. Akárcsak az utána tett nyilatkozatok. Ebbe beleértendő a csapat körül tevékenykedők közül mindenki, a játékosokkal együtt. Csodálja, hogy nem volt köztük senki, aki józan gondolkodással elnézést kért volna a szurkolóktól. Azt például teljesen logikátlannak tartotta, hogy a tehetséges Gerát miért nem lehetett becserélni a németek ellen. Nem mindegy, kivel kapunk ki? Viszont a játékosnak életre szóló élményt jelentett volna a centenáriumi találkozón debütálni.

"Én is voltam szövetségi kapitány, nekem is volt jóban-rosszban részem, nekem is kellett bocsánatot kérnem. Ám azt, ahogy a mostani játékosok és Bicskei nyilatkozik, elfogadhatatlannak tartom. Azt pedig kikérem az összes itthon dolgozó szakember nevében, hogy az itthon dolgozó edzőket bírálja bárki is. Nézzék meg a grúzok elleni keretet, tele van légiósokkal. Az én '82-es csapatomban is szerepeltek külföldön játszók - elég ha csak Bálint, Müller, Fazekas nevét említem - de ők vitték is előre a csapatot" - zárta mondandóját az egykori Szőke Szikla.

zoliku Creative Commons License 2001.09.04 0 0 819
Egy-két gondolatébresztő hozzászólás:
1. Az általam többször említett alaptörvényt most nem ismételném meg. Mindenesetre ha igaz, akkor a magyar válogatottnak ELMÉLETILEG ma ez lenne a legerősebb kezdőcsapata:
Király - 4
-
Korsós Gy. - 1
Sebők - 4
Mátyus - 4
-
Fehér Cs. - 3
Miriuta - 4
Lisztes - 4
Dárdai - 4
? (Gyakorlatilag az összes szóba jöhető játékos indexe 1, személy szerint én Rósa Henriket pártolnám, de ez esetben - mivel támadó játékosról van szó - kell egy plusz védő a csapatba.)
-
Fehér M. - 2 (?)
Kabát - 2

Ez lenne az a csapat, amelynek minden játékosa erős bajnokságban játszik, és nagyjából hasonló terhelést kap a csapatában. Miriuta kivételével kifejezetten fiatal játékosok, csak Lisztes és Dárdai nem rendszeres kezdőember a csapatában (Fehér Miklós most külön téma.). A leggyengébb láncszem a középpálya bal oldala.
A helyzet sajnos az, hogy ez az - ELMÉLETILEG - legjobb csapat legfeljebb egy-két ponttal állna jobban a VB-selejtezőn, mint a Bicskei-team.
2. Utoljára 1986-ban szerepeltünk világbajnokságon. Az akkori alapcsapat, amelyik a VB-selejtezőkön remekelt: Disztl P. - Sallai, Róth, Garaba, Péter - Kardos, Nagy A., Détári - Kiprich, Nyilasi, Esterházy. Azt hiszem fölösleges föltenni a kérdést, hogy a mai gárdából ki férne be az akkori Mezey csapatba. A válasz: SENKI. Mellesleg akkor még 4 (!) klasszistámadónk volt: Détári, Nyilasi, Esterházy és Kiprich. Nos, ez a csapat kijutott a világbajnokságra, de ott aztán csúfosan le is égett. Ahhoz, hogy jól is szerepeljünk, nem elég négy klasszis, legalább 7-8 kell!!!!
3. Szerintem hosszabb távon Gellei Imre sem lehet megoldás. Talán még mindig Mezey György lenne a legjobb...

rdsfg Creative Commons License 2001.09.04 0 0 818
"Szerintem a mi generációnk már nem fogja megélni milyen az, mikor egy válogatott mondjuk VB mérkőzésen pontot szerez"
Nos, teljesen azonos a véleményünk, de szerintem a vb-re való kijutás is álom...Nem a kapitánycsere a megoldás, a játékosaink jobb helyeken mezt sem kapnának.Az egy dolog, hogy a Bundesliga x-edik csapatában játszanak(?), de ott mellettük van 8-10 ember aki tud focizni.Mindenki a pénzért csinálja, nem alázatból, olvassátok csak el a Brescia 20 éves hátvédjének nyilatkozatát az NS-ben a válogatott behívóról..Amíg nekünk csak Bajzát szintű bunkóink vannak, semmi keresnivalónk a focit valóban űzők között.de a legdühítőbb, mikor a Pető a német égés után arra a kérdésre hogy hogyan lehet felállni, azt nyilatkozta hogy "Profik vagyunk..."A mi szánalmas profijaink...EZT FELEJTSÉTEK EL GYEREKEK!!!!
Előzmény: Roudi (817)
Roudi Creative Commons License 2001.09.04 0 0 817
Ha a topic-kal kapcsolatban kellene írnom, semmit nem írnék.
Kb ennyit ér a Magyar válogatott manapság.

Szerintem a mi generációnk már nem fogja megélni milyen az, mikor egy válogatott mondjuk VB mérkőzésen pontot szerez (szándékosan nem a győzelem szót használtam).

Az olaszok ellen bravúr volt az X, a Litvánokat pedig meg kellett ruházni, hogy legyen önbizalmunk.

A többi meccsről nem mondok semmit, mert szót sem érdemelnek.
A döntetlenek 0 csapatok ellen, majd legvégül ez a vereség a Grúzoktól...

Made in Hungary

szaki2 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 816
A vasas az nem csapat, igy nem irom nagy botuvel !
:)))
Előzmény: huszabi (815)
huszabi Creative Commons License 2001.09.04 0 0 815
Kedves szaki2!

Ezúton szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a Vasast nagy V-vel írják.

Paraszt...

Előzmény: szaki2 (811)
karesz4 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 814
Üdv!

Az elmúlt 15 évben, Gellei Imre előtt 14-szer nevezett ki szövetségi kapitányt az MLSZ. A premierek kiegyenlített mérleget mutatnak: 5-5 győzelem és vereség, s 4 döntetlen született a "nyitómeccseken".
Bemutatkozások:
---------------
Komora Imre: Norvégia 0-0 (1986.09.09)
Verebes József: Ciprus 1-0 (1987.02.08.)
Garami József: Skócia 0-2 (1987.09.09.)
Bálint László: Törökország 1-0 (1988.03.16.)
Mezey György: Ausztria 0-0 (1988.08.31.)
Bicskei Bertalan: Írország 0-0 (1989.03.08)
Mészöly Kálmán: Egyesült Államok 2-0 (1990.03.20.)
Glázer Róbert: Belgium 0-2 (1991.10.09.)
Jenei Imre: Ausztria 2-1 (1992.03.25.)
Puskás Ferenc: Svédország 0-2 (1993.04.15.)
Verebes József: Oroszország 1-3 (1993.09.08.)
Mészöly Kálmán: Törökország 2-2 (1994.09.07.)
Csank János: Horvátország 1-4 (1996.04.10.)
Bicskei Bertalan: Ausztria 3-2 (1998.03.25.)

Vb-selejtezőn két szakvezető debütált: Bicskei Bertalan (1989.03.08.; Irország ellen: 0-0) és Verebes József (1993.09.08.; Oroszország ellen: 1-3)

Karesz

karesz4 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 813
Üdv!

Gheorghe Hagi, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: bár csapata számára a szerdai magyarok elleni vb-selejtezőn már a döntetlen is elég lenne a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzéséhez, ő azt szeretné, ha megnyernék a mérkőzést.

- Saját taktikánkat akarjuk érvényre juttatni, és három ponttal szándékozunk hazatérni a Népstadionból. Nem lesz könnyű dolgunk, sokan azt hiszik, hogy a grúzoktól elszenvedett vereség után a magyar együttes összeomlott. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a magyarok idegenben játszottak. Biztos vagyok benne, hogy saját közönségük előtt sokkal harcosabbak, agresszívebbek lesznek, és mindent megtesznek a legyőzésünkért.
Hagi úgy véli, hogy a kapitányváltás jót tett a magyaroknak:
- Ha új szakvezető kerül egy csapat élére, akkor ez általában jelentősen javítja a játékosok hangulatát, a futballisták motiváltak lesznek, mert be akarják bizonyítani az új kapitánynak, hogy ott a helyük a válogatottban. A magyar-román párharcok mindig óriási presztízscsatát hoztak, az összecsapások hangulata olyan volt, mintha egy város két riválisa mérte volna össze az erejét. Nem lesz ez másként szerda este sem. Játékosaim a magyarok elleni találkozó esetleges megnyeréséért nem kapnak külön prémiumot, csak akkor vehetnek fel pénzt, ha teljesítettük a célkitűzést és megszereztük a második helyet a csoportban.

A románok várható kezdőcsapata:
Lobont - Kirita, Popescu, Radoi, Chiviu - Contra, Sabau, D. Munteanu - Mutu - Ilie, Niculae

A román válogatott kedd este, az eredeti tervekkel ellentétben nem 20, hanem 19 órakor tartja nyilvános edzését a Népstadionban.

Karesz

szaki2 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 812
Peto besargult, vagy nem, ki a faszt erdekel ?? Mindenki egy rakas szar...peto is az, 2 golban benne volt, a sebok meg mind a 3-ban, ha esetleg meglatnam a genyo kepet szemelyesen is gratulalni fogok neki a szombati "teljesitmenyeert". Gyakorlatilag o ejtette ki a magyar valogatottat.
Előzmény: simita (807)
szaki2 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 811
Gyerekek ennel lejjebb, mar aligha csusz6unk. Bar attol tartok, hogy meg mindig nem ertuk el a godor aljat.
Bicskei.... mond6unk ra kigyot-bekat, de Gellei sem jobb nala. Talan Berti Vogtsot, Terry Veneblest, vagy Erich Ribbecket kene szovetsegi kapitanynak...

Az a legszomorubb, hogy a kelet-kozep europai orszagok csaknem mindegyike ki fog jutni a VB-re. Romanok, csehek, bolgarok evek ota elottunk vannak, pedig gazdasagilag fenyevekkel elottuk vagyunk mar. A lengyelek (noha kibaszottul konnyu csoportba kerultek, akarcsak mi) legalabb 15 ev utan kijutottak. Nagy valsag volt a lengyel labdarugasnal is, de ott, vhogy osszejott. Most mar a ciprusiak, torokok, gruzok, finnek is megeloznek minket, pedig oket 5 eve mindig 4-5 gollal kellett verni. Most mar oda vissza elvernenek minket :(.

A magyar edzok csak istenitik magukat. Bicskei meg a sok szorostalpu patkany veregette a mellett az olaszok elleni x utan. Elhitettek velunk, tudatlan buta, focihoz nem erto emberekkel, hogy a mi csapatunk verhetetlen, tobb mint 1 eve nem kapott ki. HAT FANTORPIKUS !!! A szepseghiba az, hogy olyan ellenfeleink voltak, az olaszokat leszamitva, akik azt se tudtak, hogy enni, vagy inni kell a labdat. Igaz ezek tobbseget se tudtuk megverni...

Ezek a mocskos szemetek, akik az mlsz elen vannak, ezek pedig evente osszevissza atszervezik a magyar bajnoksagot, meg komolytalanabba teszik... csoda, hogy zalaegerszegen meg mindig kozel 10000 nezo jar ki a meccsekre. Nem csodalkoznek azon se, hogy ismet 16-ra bovitik az nb I letszamat, csak azert, hogy a vasas ne essen ki. A vasas eleve nem is eshet ki, mert a muszbek, a meszoly meg a frank tamas "komoly szerepet jatszik" a vasas eleteben.
A magyar jatekosok 10 perc utan kifinganak, hullafaradtak lesznek...
MIND ALLOKEPESSEGBEN, MIND TECHNIKAILAG, MIND MENTALISAN ALULMULJUK EGESZ EUROPAT.

Amugy TELJESEN FOLOSLEGES LENNE LECSERELNI sebok vilmost, illes belat, vagy matyus janost. A tobbiek se jobbak. Mi a francnak akarja mindenki dveri zsoltot ??? Csak azert, mert 30 meterrol betalalt az ures kapuba ?? Aaahh. O is bena, egesz tavasszal szarul jatszott. A jelenlegi valogatottat en is lecserelnem. Meghozza az alabbi felallasra:

Kiraly - Thuram, Stam, Maldini - Beckham, Figo, Mendieta, Nuno Gomes -Zidane - Owen, Kluivert.

Szegyen, hogy Horvath Ferenc, Tokoli, vagy eppen Kabat Peter a magyar valogatott "legjobb" csatarai...
Csak honositani kene oket. A mai magyar csapatbol csak Kiralyjal vagyok elegedett.

karesz4 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 810
Üdv!

De igen, csak ezt az okos MTI-s sportszerkesztő nem tudja...

Karesz

Előzmény: simita (807)
stones Creative Commons License 2001.09.04 0 0 809
Szerda este ha kikapunk (85%), akkor sebőkviliéknek kell elvinni a balhét: a bicskei csapat lekivilágának már az sem árthat meg. Lehetetlen 3 nap alatt új csapatot összerakni- és kár is volna értük - az erősebb oláh válogatott ellen.[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: karesz4 (804)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!