Szerintem a két dolog közül ha valamelyik a rossz, akkor a katalizátor lesz a drágább. A lambda szonda nem olyan drága. Mondjuk én a katalizátorból csak újat vennék. Árra tippelni nem tudok, hülyeséget meg nem akarok írni. De mint írták lehet egy vákuum cső is. Pl család sx4 16. ddis ami ugye 1.6 mjet abba is volt check engine ugyan így. Ki lett cserélve minden addig volt benne a hiba míg teljesen új katalizátort nem kapott. A bontott is szar volt.
Meglepő volt látni az átvezető gumiharmónikában a szakadt kábel eret meg még a mellete levő 2 érszigetelés is sérült volt amit valószínűleg a gyorskötöző vágott el amit gondolom a gyár aplikált bele.:7)))
Az előd picasso pedig az eddigi legköltséghatékonyabb kocsink volt. A 4 éves használat nem került 200 ezer forintba (olajcserével, szereléssel, műszaki vizsgával és értékcsökkenéssel együtt), persze olcsón vettük ez bele tartozik.
Az lenne a legnagyobb falat nekem szetszedni hazilag, de mikor levettem a hosszbordas szijat, ketten is megrangattuk, nem talatuk kopottnak, vagy csapagyasnak, szep csendben futott kezzel valo pörgeteskor.
Szia, a klimakompresszor bekapcsol, ha bekapcsolom, a magneskuplung is szep csendben jar, de ettöl függetlenül elöjön a hang, tehat ott nemigen lehet baj. Meg arra gondoltam, hogy esetleg van a kompresszorban valami siklocsapagyazas, az lehet kikopva es a tengely maga a tengely kottyanhat am hogy en azt hogy tudom megnezni hazilag...
Klímakompresszor jó? Mikor bekapcsolod akkor is van hang?Azt nem tudom ezek a kompresszorok kuplungosak e? Amúgy meg nem értek hozzá :) régebben is 1.6os bravom volt :)
Sziasztok, egy kis segitseget kernek, bar majdnem Bravo, 1.4 16V Stilo, de hatha tud valaki mondani valamit...
Elöjött egy olyan jelenseg, hogy kb 1400-1600 fordulat közt kopogo hang jön a hosszbordas szij hajtasanal.Olyan, mintha tompan kopogna valami harkaly valamelyik egysegben :)
Kicsereltem a szijfeszitö egysegböl csak a görgöt, a klimakompresszor ekszij tarcsa duplasoros csapagyat (ezek logtak), majd a fötengely ekszijtarcsat, mert picit mintha ütött volna. Ezek utan is kopog ezen fordulaszam tartomanyban.
Viszont ha leveszem a szijat, semmi rendellenes zörej.Kuplung se jatszik, kinyomott pedalnal is kopog. A generator csendben szalad, mikor levettem a hosszbordas szijat es megrangattam, nem erzödött rajta semmi kottyanas.
Mindezzel kb 1 honapja küszködök. Mit nezzek meg meg rajta hazilag???
A hang hangereje nem csökken, vagy nö, hanem egyszer csak elöjön, a fordulat emelesevel sürüsödik az intenzitasa, majd elhallgat1600-1700 felett.
nálunk egy repedt vákuumcső okozott ilyet ikont a gp-n. mivel fals levegőt szívott nem tudta teljesíteni az emissziós szintet és egy idő után vészüzembe kapcsolt. na ez nem kellemes. :(
Normális körülmények között az indítókulcs MAR állásba fordításakor a figyelmeztető fényjelzés felgyullad, de a motor beindulása után azonnal ki kell aludnia. Ha a figyelmeztető lámpa égve marad vagy menet közben felgyullad, az a motor befecskendező rendszerének nem megfelelő működését jelenti; a folyamatos fény jelzi az üzemanyag-befecskendező és gyújtási rendszerben keletkezett rendellenességeket, amelyek nagyobb károsanyag-kibocsátást, gyengébb motorteljesítményt és magasabb üzemanyag-fogyasztást okozhatnak. A kijelzőn megjelenik az erre vonatkozó üzenet. Ilyen esetben folytathatjuk az utat, de ne terheljük erősen a motort, és hajtsunk mérsékelt sebességgel. Ha a figyelmeztető lámpa folyamatos világítása mellett tartósan üzemeltetjük a gépkocsit, a motor komoly károsodást szenvedhet---A működési rendellenesség megszűnésekor a fény kialszik, de a rendszer memóriája tárolja az üzemzavar tényét.------ez van a könyvében
Gyertya szerintem nem okozhat ilyet, annak más lehet a tünete (leginkább alapjárat, rángat, nem megy stb)
Nekem anno az előző vas csinált ilyet - a lambda szonda jelzett hibát (valami káros anyag vagy mi...), szóval ha egy adott helyen tankoltam a MOL-nál, akkor haza még se értem, már világított. Más benzinnel nem csinálta. Végül mindig elmúlt magától.