Ha minket a negyedik kalapbol huznak a VB-selejtezon azt en nem latom akkora tragedianak.Inkabb az ellenfeleinknek lesz szar,mert ezzel eggyel tobb rivalissal kell szamolniuk.A masodik-harmadik kalapban nincsenek horrorcsapatok.Nekunk nincs tobb felnivalonk a Szlovenoktol,Osztrakoktol,Svajciaktol,Skotoktol, akarkitol,ha mi jovunk a negyedikbol es ok a masodik-harmadikbol mint ha mi jonnenk a masodikbol es ok a harmadik-negyedikbol.Szoval igy is ugy is van egy eros csapat 3 kozepes meg egy gyenge.
Hát én német származású vagyok,anyukám német,én két válogatott meccset nézek 7végente!Most ne hagyd abba az olvasást nem a németekhez fogom hasonlítani a mi csapatunkat hanem ,azok csoport ellenfeleihez!!!
Ebben a selejtező sorozatban a Feröeriekkel voltak a németek 1 csoportban!!!Ugye nem akarod megmondani nekem ,hogy Feröerben 2millió focista van,akik 68csdapatos bajnokságban nyomják végig a szezont . . .
Nos olyan taktikai fegyelmet láttam náluk mind a németek , mind a skótok elleni meccsen,amit a Magyar válogatotnál legutóbb talán Csanknál jelent meg!!Igaz hogy Dán a szövetségi kapitányuk,akinek ötletei elkpzelései látszanak a csapaton!!
A vb kvalifikáció során ,amikor is a németek csoportjukban második helyen végeztek .Na akkor volt nekik egy ellenfelük a csoportban Albánia , hát kéne játszani ellenük is 1 felkészülési meccsett ,s meglátnánk,hogy hol is állunk,s akkor csak a magyarok élménybeszámolóit kéne meghallgatni,hogy milyen állapotok vannak albániában (stadion,utak . . ),ők tudnak focizni.
Itt olyan érdekek vannak a fociban , amiket mi sokszor nem látunk.Klub szinten ,válogatott szinten,vezetői szinten ami egy igen aggasztó.S addig míg ezek így maradnak,addig nem nagyon fogunk tudni előre lépni . .
Ez a sok hulyeseg kozott amit itt olvastam az egyik legnagyobb. Lisztes is, Dardai is hajt, nem azert estunk ki, mert nem hajtottak a legiosok. Fontos nekik is, mint minden epeszu focistanak, hogy hogy szerepel a valogatott.
Azert gyengebbek a valogatottban, mert a klubjukban mast jatszanak. Mindketto vizhordot jatszik a csapataban, itt meg huzni kellene. A tarsak pedig gyengebbek a valogatottban, es gyengebb tarsakkal nehezebb jatszani.
Emlekezzunk Detarira. O az utobbi 20 ev vitathatatlanul legjobb magyar jatekosa volt, a valogatottban megsem nyujtott maradandot altalaban.
Egyebkent Szabicstol szerintem meg korai elajulni es Detarihoz hasonlitani, de ketsegtelen, hogy belole lehet valami. (sajnos Lisztesbol, aki posztjan a legjobb, ugy nez ki, mar nem lesz Detari sose, pedig tehetsege megvan)
Az a baj ,hogy nem csak az utánpótlás koruaknál van nak olyan edzők , hanem a válogatottnál is!!
De vannak igen is jó edzők ,pld Tamási Zsolt,Bozsik akik szerintem fiatalok új vért hoznak a magyar fociba.De említhetem Szentes Lázárt,vagy az álltalam a pályán viselkedése miatt utált Várhidi(aki szerintem szakmailag veri Mezeyt simán),na én őket látnám szívesen a kispadon.Vagy egy idegen edzőt akinek nem mernének beleszólni a munkályába,mert nekem gyanús ez nagyon . .
Igaz!Meg láttad a lassításban a második gólnál!!Megállt integetni a partjelzőnek,hát ha én edző lennék megrugdosnám!!Megáll és integetni,1 másodpercet veszített vele,nem beszélve arról ,hogy az emberét nem vetzte föl!!!De a másik gólban ugyanúgy benne volt
A VB selejtezőt,JUhár Dragóner Duo veszítette el nekünk,mert valakinek az volt az érdeke , hogy ők játszanak a válogatotban,legyen válogatottságuk,s aztán eladja valami külföldi bajnokságba,hát köszönöm,hogy ezen akar valaki meggazdagodni!!!Mert más magyarázatot nem látok a két zseni szerepeltetésére . .
Hát már bocsi,de te nem nagyon fogtad föl a dolgot látom!!!Nézd már meg a Tabelát,2 fordulóval ezelőtt!!!!!Mit csináltunk az utolsó 2 meccsen!!!Most azért ,mert a Svédeket tétnélküli meccsen lenyomták a Lettek nem kell elájulni . . .
Na figyi ,megmondom én ,hogy ki a hibás Gellei,meg Dajka alapból!Az ,hogy a Lettek ellen,az ő elmondásuk szerint:"igen gyors támadókkal feláló Lettek ellen . . ."Nos ez azt mutatja,hogy tudták jól,hogy mire kell felkészülni,erre nem elég hogy 3 védővel,de milyen 3al álltunk feL!!!Simán lefeküdtünk az utolsó két meccsen,mert nem sok elképzelést láttam a csapatban,kijelölt 3védőt,na ti védekeztek,meg 5 középpályst ti adogattok,2 csatárt ,ti meg gólt lőttök,hát ilyen taktivál fociztam már ifiben is és már akkor is röhögtem rajta.De akkor legalább nem égtünk ország világ előtt!!!
Na most nézzél még gyorsan körbe , hogy milyen csoportok voltak!!!Na ha itt 4ikek lettünk ,akkor nem merek belegondolni mi lesz a következő kvalifikációban,amikor 3 eleve erősebb ellenfelet kapunk esetleg az utolsó kalapból ,egy albániat vagy feröert,akik meg leszopatnak minket simán,s akkor majd két év múlva megint azt mondod,jaaj hát végül is jobbak,meg ez meg az..NEM!!!
Már az előbb is írtam,hogy számolgatunk,nézünk jobbra,nézünk balra:..Most kell nyerni!!Ez a helyes hozzáállás.
Baszki Ha xelünk a lettek ellen,már eleve más lett volna a leányzó fekvése,de határozottan kijelentem,hogy az volt a legfontosabb válogatott meccsünk,mert ott nyerni kellett volna,semmivel nem jobbak a lettek,s akkor tegnap már felkészülési mérkőzést játszhattunk volna!!!
De ez a zseni G+D a frankó taktikájukkal,pedig a selejtező elején még 4-4-2t istenítették!!!!A lassú védőinknek is jobban megfelelt volna esetleg 4-5-1 lett volna jó felállás még,s akkor biztonságos védekezésből lehetett volna szervezni a támadásokat!Na mindegy ebbe nem megyek bele,de ilyen hülyeséget nem lehet kijelenteni,hogy nem hibás senki. . .magad se mondod komolyan . . .
Ebben a csoprtban legalább második helyen kellett volna végezni,de negyedikek lettünk,sztem a 3 is kudarc lett volna,de így meg csőd,de majd meglátod a vb sorsoláson,hogy mit is jelent ez nekünk,nem baj még két év és az 5ik kalapban kötünk ki,a akkor majd nem kell izgulni sorosoláskor . . .
"Én inkább azt mondanám, hogyha ma születne egy Puskás, Hidegkuti, Göröcs, Varga, stb. tehetségével egy srác - és persze a mai követelményeknek megfelelő edzést kapna - világklasszis lenne"
Ezt némiképpen a történelem is alátámasztja: amikor Puskás a Real Madridhoz került (30-31 évesen, jókora súlyfölösleggel), iszonyat gyorsan volt képes ledolgoznia lemaradását, és átállnia spanyol foci sajátosságaira...
Gera messze jobb lehetne,mint Fehér!!
De folyamatosan sérült,most se kellett volna játszattni,mert szerintem 100százalékosan sokkal jobban tud játszani,de egyelőre úgy látom Gera olyan lesz mint Albert(ifj)2 jó meccs,aztán 3 pihenő....
Én az U szektorban voltam,de épp,hogy beestem a kezdésre(a Himnuszról lemaradtam).Olyan nagy tolongás,lökdös?dés volt a bejáratnál,mert azok a balfaszok csak 2 kaput nyitottak ki.Elkezdtük ?ket odakint szídni:))Volt,aki 10-15 perces késéssel érkezett.Véletlenül eltolódtam egy másik szektor felé,de átugrottam a kis korláton:)))
Aludtam ra egyet.Most itt tartok.
Valamennyi meccsunkon partiban voltunk ellenfeleinkkel.Es a jatekosok a kuzdoszellemnek is vegig jelet adtak.Szerintem eredmenyesseget nem lehet szamonkerni senkin.Az vagy jon vagy nem.Sokszor hallottuk mar a "ha legalabb kuzdottek volna,ha legalabb ne lett volna olyan megalazo a vereseg stb "jellegu szolamokat.Most oda is tettek magukat a fiuk,es a VB resztvevo Svedek es Lengyelek,valamint az EB potselejtezosse felnott Lettek is vert izzadtak ellenunk minden alkalommal amikor velunk jatszottak.Egyenrangu ellenfelei voltunk mindenkinek,es lehettunk volna barki masnak is ha mas csoportban vagyunk.Egy csomo mas hozzank hasonloan helyt allo csapat is kiesett,meg egy csomo kicsit szerencsesebb tovabb is jutott.Kerem ne szitkozodjunk feleslegesen.A negyedik helytol fuggetlenul nincs szegyenkezni valonk.
nem mindenben van igazad.
mindig mindenki arra hivatkozik, hogy kevesen fociznak. Nos én megnéztem egy pár hasonló méretű és lelekszámú ország szövetségének a honlapját, ahol közel ennyien fociznak és mégis sokkal jobban állnak. pl ha jól emlékszem románia,szlovénija,a csehek,a horvátok,IZLAND, svájc,de még van egy csomó.
szóval az én vélenményem az, hogy az edzőket kéne kirúgni egytől egyig. Egy csomó olyan edzőt ismerek az utánpótlás korúaknál akik fogalmatlanok, csak épp van idejük esetleg pénzü és megengedhetik magugnak, hogy 50k-ért edzösködjenek. A "neves" munkanélküli edzők,focisták miért nem dolgoznak? Pl töröcsik,nyilasi,tornyi,várhidi,stb. nekik degradáló esetleg ifistákkal foglalkozni??
sok nagyképű genya
" Olyan nincs, hogy 50 évvel ezelőtt csupa zseni született nálunk, most meg csak ilyen Juhár-féle kreténekre futja. "
Igazad van, nem korcsosult el a magyar azóta...
:-))))
(vagy ahogy egy híres sportújságíró mondotta: "semmi sem bizonyítja hogy mi magyarok genetikailag alkalmatlanok lennénk labdarúgónak")
Akkoriban azért láthattunk csupa jó játékost az "A" de még a - természetesen nem létező - "D" válogatottban is, mert sokkal többen fociztak.
30-40 évvel ezelőtt az igazolt focisták száma legalább 3 - 5 -szöröse volt a mostaninak. (vagy több)
Gondoljunk bele, akkor hány csapat létezett és mennyi van most?
És ezeknek mind-mind volt utánpótlásuk is! Egy magára valamit is adó gyár (téesz, bánya, vagy bármilyen vállalat) csapatot tartott fenn és nem is akármilyet.
Egyszerűen sokkal nagyobb volt a merítési lehetőség. Manapság meg lehet nézni hogy mennyi kissrác megy focistának...
" Anno, amikor Lisztes kiment, nagy tehetségnek tartották, de ha visszaemlékeztek, reálértékben nem számított nagyobb talentumnak, mint mondjuk most Torghelle. És bár nem lett belőle sztár, de el tudja adni magát a Bundesligában "
Azért ez egy picit sántít. Lisztes már tinikorában előszerződést kapott a Stuttgarttól, Sanyinak viszont per pillanat nem sok esélye van erre. Erre - is - mondtam hogy visszaesés.
Torghelle a saját korosztályának "sztárja" de nem várják egyik meghatározó bajnokságba sem.
Az "atlantaiak" közül sokan el tudták adni magukat - több-kevesebb sikerrel - Nyugatra, a mostaniaknál nem igazán megy...
Teljesen egyetértek az értékeléseddel, hozzátéve, hogy Füzi ma mutatott egy olyan szólót, amit még sosem láttam tőle. Szép volt, de ha tud ilyet is, akkor miért nem csinálja gyakrabban?
A másik, hogy a régi menők mentalitása egész más volt. Azokban a sportágakban, ahol a mai napig sincs komoly pénz, és korábban is jók voltunk, azokban ma is csúcson vagyunk, lásd vizilabda, kajak-kenu, vívás, öttusa, stb... 5 éve még az úszást is idesoroltam volna, de oda már kezd beszivárogni a pénz, és egy kicsit vissza is estek az eredmények.
Szóval régebben a jó értelemben vett sztahanovista hozzáállás volt a jellemző, és amíg a mai futballisták jelentős része csak a meccsen hajt, addig régen az edzésen is odatették magukat, mert nem munka, megélhetés volt számukra a futball, hanem hobbi.
A magyar bajnokságban szerencsétlenkedő játékosok hozzá vannak szokva az alacsony követelményekhez, és ha választaniuk kell, akkor rendre a nagyobb pénz, ugyanolyan alacsony színvonal-típusú bajnokságokba igazolnak, lásd Ciprus.
Olyan nincs, hogy 50 évvel ezelőtt csupa zseni született nálunk, most meg csak ilyen Juhár-féle kreténekre futja. Ez ellent mondana minden matematikai törvényszerűségnek. Sokkal inkább a tehetségek részben elkallódása, részben elszürkülése jelenti a problémát, ami elsősorban az alkalmatlan vezetésnek köszönhető.
Anno, amikor Lisztes kiment, nagy tehetségnek tartották, de ha visszaemlékeztek, reálértékben nem számított nagyobb talentumnak, mint mondjuk most Torghelle. És bár nem lett belőle sztár, de el tudja adni magát a Bundesligában, és a magyar válogatott sem miatta olyan amilyen. Ehhez képest, ha Torghelle sokáig az MTK-nál marad, akkor valószínűleg ő is megreked kb. Kenesei szintjén: itthon elmegy, nemzetközi szinten gyenge.
Kiváncsi lezsek, hogy a fiatal Buzsákyból mit sikerül kihozni a portugáloknak, mert az ő utánpótlás-nevelésük világklasszis, hátha sikerül Ákosból valami csodát faragni.
(Sajna van ellenpélda is, Korolovszky nem tudott élni a lehetőséggel.)
"Dárdai: minden szempontból sokkal kevesebbet nyújt, mint Berlinben. Számomra rejtély hogy miért."
NemcsakDárdai, hanem Lisztes is, meg Király is, meg minden közepesen elismert is.
Én erre egy egyszerű primitív magyarázatot tudok csak. Lemondani a válogatottságot elég snasz. De ha már hazajön is, mindenki tudja, hogy ez csak mellékes, nem ebből él. Most akkor minek hajtsa magát? Van ennek a válogatottnak akkora elismertsége, hogy esetleg ezért lesérüljön?
Szerintem úgy fogják fel, hogy azért legyenek már meghívva, de nehogy már itt sérüljenek le a számukra alibimeccsen.
Egyszerűen nincs motivációja egy féligmeddig megbecsült játékosnak.
Én inkább azt mondanám, hogyha ma születne egy Puskás, Hidegkuti, Göröcs, Varga, stb. tehetségével egy srác - és persze a mai követelményeknek megfelelő edzést kapna - világklasszis lenne.
Hogy miért?
Mert a fent említett urak (és még több tucat másik) egyszerűen zseninek születtek.
Ahogy ők bántak a labdával és ahogy láttak a pályán - azt nem lehet tanítani.
Szakemberektől is nemegyszer hallani, ha pl.Pelé, Beckenbauer, Albert, stb. 20-25 évvel később születik, (persze megfelelő helyre!) akkor abban a korban is klasszis lett volna.
Fordítva viszont: megnézném a mai sztárokat, (nem a hazaiakat) ha azokban a régi ormótlan csukákban, "kocka" labdákkal megpróbálnának 50 méteres keresztlabdákat adni.
:-)))
Visszatérve a válogatottra: a realitás kb. az, amit ma láttunk.
Még akkor is, ha azt mondjuk, "volt esélyünk".
De be kell látni, ha egy csapat a 3 komoly ellenfél ellen 5 pontot szerez mindössze (a maximális 18-ból) akkor a teljesítmény bizony 0.
Ami a legrémisztőbb: pár évvel ezelőtt divat volt a fiatalokra mutogatni.
("miért nem játszatja a kapitány az atlantai csapatot???" - emlékeztek?)
Ma már ezzel sem áltathatjuk magunkat. Egy-két srác mutat valamit - néha - a többin viszont már most látszik hogy reménytelen.
Ha simán kikap a saját korosztályától, ugyan mit produkálna a "nagyok" között???
Ettől függetlenül pár embert sürgősen el kéne felejteni.
Dragóner, Lipcsei, Juhár, Füzi dr - nyugdíj.
Miriuta - köszi, nem hiszem hogy ő oldaná meg a gondjainkat. Felesleges gesztus még a keretbe is behívni.
Lisztes: ebben a sorozatban gólokat lőtt, gólpasszokat adott. Ezzel együtt többet kellene vállalnia, tekintve hogy a legképzettebbek játékosaink egyike, ráadásul írányító. (a 10-es mez kötelez!)
Néha durváskodik, ráadásul gyakran a bíró orra előtt.
Dárdai: minden szempontból sokkal kevesebbet nyújt, mint Berlinben. Számomra rejtély hogy miért.
Király: sajnos akkor is bizalmat kapott és kap, amikor épp nem ő a legjobb formában levő magyar kapus. Mint például az utóbbi két hónapban.
5 és fél éve az övé az 1-es mez, túlságosan hozzászokott.
Kenesei: ezért kár hazahozatni Kínából. Több van benne.
Bódog: tisztességes kis szürke veréb, de nem több.
Szabics: úgy tűnik, eddig sikeresen dolgozza fel az ajnározást. Szerencséje van hogy a "szadista" Magath nem engedi hogy hanyattessen saját magától.
6 válogatott meccsen 6 gól - önmagáért beszél.
Gera: fizikailag sajnos sosem lesz az, aki lehetne, ennek ellenére ebben a csapatban helye van. Ha jó napja van, bármelyik védelemből hülyét csinál, de ne a klasszikus csatárposzton szerepeltessék.
Böőr: csinált jó dolgokat, hasznosan játszott. Egy tanács: sürgősen tűnjön el az országból. Minden további itthon töltött idő felesleges. Egy jobb bajnokságban tudna fejlődni, idehaza csak vissza...
Fehér: jókat verekszik a védőkkel, de inkább játszania kéne. És jobban odafigyelni a társakra.
"Radikális változás kéne,mert amíg ezrek jól éldegélnek ebből a nevetséges magyar fociból,addig csak mi,szurkolók leszünk folyamatosan becsapva."
Nem értem, mi kell neked.
Foci? Azt nézhetsz eleget a magyarfocin túl is.
magyarfoci kell? Az is megvan, kell ugyan a francnak, de akinek az a hobbija, megkapja.
(Én 72-ben ki voltam akadva, amikor az EB négyesdöntőjében csak negyedikek lettünk, meg amikor a Fradi kiesett az UEFA-elődöntőben két kihagyott 11-essel a Wolverhampton ellen. Igaz, akkor voltam tini.)
Bejutunk-e a legjobb 64 közé, vagy 32 közé, vagy 16 közé, vagy majdnem bejutunk, de mégse. Ki a faszt érdekel?
Az érdekel, hogy lássak jó focit,(Látok. Bár magyarok ott annyi, mint a zulukaffer), lássak jó vízilabdát(Látok, és még ott is vagyunk, az külön öröm.)
Ki a faszt érdekel az aktuális magyarázkodás hogy miért, meg hogyan, meg mi miatt? Meg, hogy rendezzük át a vonalakat, meg tiszta lappal nyitni, meg új arcokat, meg most majd megmutatjuk, stb.
Baromság.
Ez egy üzletág, fogadjuk el annak, mert az.
Ki a fasz kéri a hentest, vagy a kocsmárost, hogy rendezze át a pultot, ha nekünk nem tetszik az áru? Senki. Átrendezi ami kedvünkért? Nem. Csak akkor ha nem lesz vevő.
Megyünk máshová, van választék.
Egy nem most kiábrándult hajdani magyarfocinéző.
P.S.
Nézzétek meg, hogy megyei meccseken majdnem akkora nézőszám, mint az élvonalban. Ez azért mindent elárul szerintem.
Üdv!
Talán olyat irok majd amit már más is felvetett,akkor bocs.
Hát szerintem amikor a lengyelek golt akartak nekünk lőni,akkor golt löttek.A 0-0-on változtatniuk kellett,hamar meg is történt.Utána viszább álltak,persze hogy feljebb tudtunk jönni.Az egyenlités után megint kicsit sürgősebb lett nekik,hamar jött is az ujabb gol.Mi kesereghetünk a kapufán,meg egyebek,de semmi okunk a 2. helyet siratni mert összességében igen távol voltunk tőle.
Arrol nem is beszélve,hogy az egyik leggyengébb /ha nem a leggyengéb/ csapatokat felvonultató csoportban sikerült a 4. helyet megszereznünk.
Ha belegondolok hogy a Görögök csoportelsőként továbbmentek...
Minden selejtezősorozattal egyre távolabb kerülünk a világ és europa élvonalátol./kivétel a 98-as VB selejtezői/
Bozóky bejelentette, hogy a novemberi, észtek elleni meccsen is Gellei ül a kispadon. Felidézném: Bicskeit a grúz meccs után azonnal rúgták ki, úgy, hogy 4 nappal késöbb újabb selejtezo várt a csapatra. Szánalmas, ahogy magát alázza meg. Eszembe jut Csank, amikor az 1-7 után azt mondta: majd meglátjuk, mi lesz a visszavágón...
Ahogy valaki már mondta itt,nem kell őket szídni,ennyit tudnak.Csodát meg ne várjunk még jó ideig,meg lehet nézni mire ment az olimpiai válogatott,vagy pl múlt héten az U-17 csapat,akik a derék iparosokból álló skótoktól is fénynévnyire voltak.Radikális változás kéne,mert amíg ezrek jól éldegélnek ebből a nevetséges magyar fociból,addig csak mi,szurkolók leszünk folyamatosan becsapva.
Az a szar az egészben, hogy a svédek után most másodszor jövök úgy haza meccsről, hogy végülis összességében jól játszottunk és nem volt nálunk jobb az ellenfél(most semmiképpen) és mégis kikaptunk.
Tényleg azt kell mondanom, hogy ebben a sorozatban a 8 meccsből egyetlen egyszer játszottunk alárendelt szerepet(Lett-Magyar), mégis negyedikek lettünk.
Nem igaz, hogy ennyire pechesek legyünk.
Mindenesetre szvsz nem kéne ezt a csapatot szétverni, mert akkor is az utóbbi évek legjobb keretével rendelkezünk, még ha ez most kicsit furcsán is hangzik. Csak a védelembe kéne egy-két új arc. A Fehér+Szabics kettősnek akkor is van jövője.
Remélem megélem még azt a napot, amikor végre ismét kijutunk egy világversenyre!
Most vagyok 23 :)
Ja és a Svédek tuti csaltak és ez nagyon nagy köcsögség a részükről!
A 6:3 nekem megvan. Mikor megnéztem, legalábbis kétségeim támadtak az évszázad mérkőzésével kapcsolatban. Tényleg mulatságos mai szemmel, hogy ez miért lett volna az évszázad meccse.
Lassú kis tili-toli, nem más, legalábbis mai szemmel.
Na, Gera oda befért volna:)
Gerával kapcsolatban kicsit hasonlít a véleményem Bélabácsiéhoz.
Fizikumban gyenge, ügyes kis dribliző. Ha 24 éves koráig nem szedettfel fizikumot, akkor már sose fog. Ha nem vitte el eddig komoly klub, akkor majd 30 éves korára viszik el? Nevetséges.
Amúgy, ha feleannyi komoly sérülése lenne, mint amennyit ő okozott másoknak ,akkor inkább a biztosításában bízhatna, mint a karrierjében:))
Az utóbbi évtizedben nem volt olyan alattomosan szándékosan sérülést okozó csatár az élvonalban, mint Gera.
Ha ennek csak egy részét kapja vissza, már akkor is csak Németh Sándorban bízhatna, meg a biztosítási kötvényében.
Nem véletlenül nem kell senkinek se.
Egy-egy meccsre lebontva talán nem volt szerencsénk, a többi meccs eredményének alakulását tekintve viszont igen, hogy ilyen kevés ponttal is maradhatott esélyünk az utolsó fordulóra is.
Egyébként én a 86-os magyar-brazilon is jót röhögtem.Az is egy vicc volt szerintem a mai focihoz képest.Albert meg mehetne labdát szedni a csípőre tett kezével egyetemben.