Keresés

Részletes keresés

Grof Creative Commons License 2001.10.07 0 0 947
Kezdem megszokni, hogy szinte állandóan mi ketten vitatkozunk (jó értelemben), úgy látszik kevés embert érdekel annyira a magyar foci, hogy annyit foglalkozzon vele, mint mi. De hogy miért? :-)
"Semmivel sem voltunk jobbak, mint Bukarestben"
Nézd meg azt a meccset újra, ha még megvan, aztán mondj ilyeneket. Bukarestben hihetetlenül be volt szarva a csapat, Parmában pedig legfeljebb kicsit bátortalan volt jópár játékos. Igazi nagy ziccerük azért nem sok volt, bár ezt nagyban köszönhetjük Del Piero önzésének is.
Egyetlen szabadrúgásgóllal kikapni a világ egyik legjobb csapatának otthonában akkor is eredmény (a mi helyzetünkben), ha visszafogottan játszottak, mert nem kellett több.
Azt se felejtsd el, hogy Romániában nem lőttünk kapura és csak pillanatokra tudtuk megtartani a labdát!
Sebők és Egressy ügyében szerintem mindenki egyetért (aki nem, az szóljon), nem tudom, milyen erők dolgoznak a háttérben...
"Miért veszitek be, hogy jól játszottunk?"
Ezt legfeljebb az utóbbi időkhöz képest mondják, ami ugye siralmas volt.
"Egy éve JÁTÉKBAN is majdnem megvertünk"
ITTHON, nyaralásból hazajött olaszok ellen is bravúr volt az a meccs, nem annyit tudunk sajnos.
"mégsem volt szabad megpróbálni teljes erővel az egyenlítést!"
Igaz, Gellei is túl óvatos a helyzethez képest.
"Nem voltunk egy súlycsoportban velük."
Ez is tény, nem is várta senki.
Előzmény: h3o (936)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.10.07 0 0 946
igy van: 10-15ev alatt minden megvaltozhatna a fociban. csak akarat kene, de az nincs
Előzmény: Grof (945)
Grof Creative Commons License 2001.10.07 0 0 945
Olaszország
Németország
Hollandia
Magyarország
Ciprus

Ez lenne a csoport végeredménye is kb., Ciprust idegenben lezúznánk, itthon nem, hacsak meg nem tanulnánk addig betömörült védelem ellen játszani. :-)
Azért egy ilyen csoport esetén én is mosolyognék egy nagyot (kissé szomorúan). :-)

Lengyelország
Ausztria
Fehéroroszország
Magyarország
Andorra

Itt lenne _esélyünk_ a 2. helyre (vagyis nem állítom, hogy biztos másodikak lennénk), de a lengyelek most sajnos sokkal jobbak.
50 évre előre jósolni pedig kissé túlzás...

Előzmény: Dzsojszi (933)
alu1 Creative Commons License 2001.10.07 0 0 944
Vizes haver,

Mi magyarok abban különbözünk a többi néptől, hogy fogalmunk sincs, hogy mikor kell valamilyen kis eredménynek, bárminek, ami jobb mint az előző volt, örülni. Én külföldön élve igenis örültem, hogy a kollégáim azzal a véleménnyel fogadtak, hogy "nem értik, miért végeztek a magyarok ilyen szar helyen a csoportban", holott szerintük a győzelemre is lett volna esély az olaszok ellen. Nekem is tetszett a játékunk, nálam is Babos védene, szóval van amiben egyetértek, de sokban nem. Ha minden meccsen azt érezném a faszikon, hogy hajtanak és küzdenek, akkor az se érdekelne, ha nulla ponttal zárjuk a selejtezőket.
Mint volt labdakergető meg csak annyit, hogy pont egy ilyen labdamegbecsülő és 5 méterről pontosan a másikhoz passzoló fazont hiányolok a válogatottból évek óta mint Miriuta. Kár, hogy már idősebb játékos és építeni nem lehet rá. Hiába lendületes valaki - néha - mint Lisztes, ha 5 percenként elad két labdát. Azt nem érti, hogy ez a "én támadok, tehát hibázok" szöveg nem megy a profi világban. Reméljük, majd megokosodik.

Szvsz pedig hajtottak a zsíroshajúak és mi is lőhettünk volna hármat. Talán nyernek nulla kapus mellett 5-3-ra, de az se lenne egy rossz eredmény.

Szóval becsüljük meg amink éppen van.

h3o Creative Commons License 2001.10.07 0 0 943
Nagggyon vicces vagy. Nem bírod megérteni, hogy attól függően sorsolnak legközelebb, hogy hányadik helyen végzünk, nem attól, hogy hány gólt kapunk. Magunk alatt vágjuk a fát, ebben a konkrét esetben, de egyébként sincs értelme úgy kiállni, hogy majd nem kapunk ki nagyon. Hát akkor ne induljunk a selejtezőn! Ott ugyanis nemcsak döntetlen, hanem győzelem is kell néha...

Romániától mintha kikaptunk volna itthon, tétmeccsen, az egyik gólban icipici szerepe még Királynak is volt.

Hogy a védelmünk többször kinyílt VOLNA? Hát ennyi olasz ziccer nem elég?! 8 védekező játékossal a döntetlenre játszó olaszok ellen.

Thomasnak katasztrofális formája miatt csak a cserepadon kapott volna nálam helyet, sajnos sokadszor bizonyítják csatáraink, hogy befért volna kezdőnek is. Tököli és Kabát teljesítménye még Gelleinek sem tetszett, arról nem fogok vitatkozni, hogy Thomas jobb-e mint Egressy.

rage Creative Commons License 2001.10.07 0 0 942
Véleményem szerint, ha úgy lenne, ahogy szeretnéd,s két mérkőzésenként cserélnénk szövetségi kapitányt, azzal nem haladnánk előre

Akármi is történt, idegenben Olaszországban ki lehet kapni 1:0-ra.

Ha a védelmünk többször kinyílik, s kapunk 4-et, most az lenne a baj.
Szerintem, már az is örvendetes, hogy az utóbbi időben a védelem által látható burleszk-jelenetek most elmaradtak, s Juhár Kuttorral elég jól összefogták a hátsó alakzatokat

Az, hogy Király védett, ma nem volt pl rossz döntés.
Gelei egyáltalán nem rossz edző, nem nagyon lenne nála Magyarországon jobb
Hagyni kell dolgozni

(Persze, tudom, eleve nem lehet nálad jó edző,
hisz Kabát játszott, Thomas meg nem, igaz?)
:))

Előzmény: h3o (936)
djsus Creative Commons License 2001.10.07 0 0 941
"Lengyelország
Ausztria
Fehéroroszország
Magyarország
Andorra "

a lengyelek helyett legyenek a horvátok,mert ők a vb után már mind abbahagyják!! a lengyelek meg még nem
mondjuk nálunk nemsokat számit,hogy ujjáalakuló vagy régi csapat ellen játszunk. képesek vagyunk kikapni bárkitől,bárhol
de azért az első csoportod nagyon meleg lenne:)))

Előzmény: Dzsojszi (933)
Harju Creative Commons License 2001.10.07 0 0 940
Babos most serult, Safar szintugy ezert nem ertem mi a bajod Kirallyal. Amugy emlekszel mi csinalt Babos a norvegok elleni 1:1-es meccsen??
Előzmény: h3o (938)
Strong Creative Commons License 2001.10.07 0 0 939
A "királyi" tévé agyoniskolázott riporterei megint nagyot alakítottak.A meccs szünetében elkezdték elemezni a látottakat,és megvitatták,
ki(k) volt(ak) a legjobb(ak) a magyar capatból.Kis híján leestem az ágyról,amikor nekiálltak Mirutáról hozsannázni.EZEK MELYIK MECCSET NÉZTÉK?Laci nem játszott nagyot(itt most nagyon,finoman fogalmaztam),sőt,inkább feledhetőnek volt mondható a pályán mutatott teljesítménye.DE ŐT KIEMELTÉK,MINT AZ EGYIK LEGJOBBAT!!!Valaki írja már meg,hogy én néztem rossz meccset,vagy pedig ők f.szok?Mert szerintem Laci kifejezetten harmatos teljesítményt nyújtott...Bodnár,Dárdai,Kuttor,Pető,Király...mind sokkal jobbak voltak nála!
h3o Creative Commons License 2001.10.07 0 0 938
Dehogynem. Sokszor védett kényszerből Babos, és nem volt hatalmas a különbség. Király néha remek, néha pocsék.
Harju Creative Commons License 2001.10.07 0 0 937
"Miért kellett csak dacból a kapuba állítani Királyt? Az előző meccseken egyre rosszabbul védett, semmi nem indokolta, akkor is, ha most remekül teljesített"

Pusztan azert, mert o a legjobb magyar kapus jelenleg. Es kapusposzton nem szokas cserelgetni az embereket.

Előzmény: h3o (936)
h3o Creative Commons License 2001.10.07 0 0 936
A lelkeseknek.

Mielőtt nagyon elragadtatnátok magatokat:
8 védőjátékossal léptünk pályára a döntetlen esetén is továbbjutó olaszok ellen, akik a jó védekezés ellenére is kb. 5 kihagyhatatlan helyzetbe kerültek. CSAK az önzésüknek és gyenge helyzetkihasználásuknak köszönhetjük, hogy nem kaptunk nagyon ki. Semmivel sem voltunk jobbak, mint Bukarestben, amíg az olaszok nem vettek nagyon vissza. Miért kellett csak dacból a kapuba állítani Királyt? Az előző meccseken egyre rosszabbul védett, semmi nem indokolta, akkor is, ha most remekül teljesített. Miért kellett a védekezéshez semmit sem tevő labdába 3-szor érő közútálatnak örvendő Sebőköt játszatni? És akármit is csinált az edzőtáborban, azt többmillió ember látta, amikor a magyar-grúzon kiiratkozott a sportemberek sorából! Ezek után legyen csakazértis csapatkapitány? (Az más kérdés, hogy 1-2 nél Grúziában idióta cselezgetésével a labdarúgók sorából is távozott.) Jaj, szegény Pető…--hozzá asszem nem kell kommentár. A Tököli-Kabát csatársorról nem beszélnék, de másnak páros lábbal való kirúgását követelnétek az Egressy-Ferenczi rémsor miatt, nem? Horváth Ferenc azért nem játszhat, mert klubjában mellőzik? Ugyan már, hiszen mindig jelentéktelen volt külföldi csapataiban, viszont lelkesen és gólerősen játszott. Ha játszhat a klubjában mellőzött Bodnár (viszonylag jól), ha játszhat karrierje miatt az emberileg, játékosként gané Sebők, akkor ő miért nem? Miben múlja alul Tökölit?

Miért veszitek be, hogy jól játszottunk? Egy olyan csapat ellen, amelyet egy éve, számunkra kedvezőtlenebb játékvezetés mellett JÁTÉKBAN is majdnem megvertünk, miért dicsőség most óriási mázlival (is) megúszni a katasztrofális vereséget, úgy, hogy ők nem is voltak motiváltak? Miért nem röhögitek ki Gelleit, amikor azt mondja, egyenrangúak voltunk? EZ HAZUGSÁG! Semmiben sem különbözik a Bicskei-beszédtől! Vegyétek észre, hogy ez a lagborzalmasabb, ami lehet. Csak kicsit kikapni, hátha akkor nem viszi el őket a népharag? Ez minden meccsen borzalmas, különösen most, hogy a magyar foci jövője is tét volt! MEG KELLETT VOLNA SZEREZNI A HARMADIK HELYET (persze a grúzok keresztbe tettek, de ezt ők nem tudták), EHELYETT KINEVEZÉSÉT FÉLTVE NEM ENGEDETT TÁMADNI AZ UTOLSÓ NEGYEDÓRÁBAN!! Az olaszok szartak már akkor a meccsre, és nem is lett volna vállalhatatlan eredményként a 0-2, mégsem volt szabad megpróbálni teljes erővel az egyenlítést! Nem voltunk egy súlycsoportban velük.

Ezt Bicskei is tudná, sajnos. Bicskei vesztett és mellébeszélt. Gellei vesztett, mellébeszélt, de még kockáztatni sem mert egy olyan meccsen, ahol MUSZÁJ lett volna. Bicskei borzalmas volt. Milyen akkor Gellei?

Marcus Aurelius Creative Commons License 2001.10.07 0 0 935
Já tózse:

Király 8 - Bodnár 7, Kuttor 6, Juhár 6, Mátyus 5, Pető 5, Sebők 4, Miriuta 6, Dárdai 6, Kabát 3, Tököli 4 (Lisztes 6, Ferenczi 5)

Előzmény: Grof (931)
h3o Creative Commons License 2001.10.07 0 0 934
Tököli azért kapott jobbat, mert nem játszott minden labdát kapásról hátra és egyszer helyzetbe került. Képességeiben persze jobb Kabát, de alulmúlta Tökölit.

Lisztes? Azért mert ő volt az egyetlen, aki játékban az olaszokhoz volt mérhető, gyönyörű volt, ahogy a vonal mellett forgatta a védőket. Dárdai: valóban látványos az ilyen játék, de mikor megy be? Akkor játsszon Somogyi, aki el is találja a kaput. De ő is jó volt.

Dzsojszi Creative Commons License 2001.10.07 0 0 933
Egy kicsit más, de szerintem érdekes elgondolkodni rajta:

Ha igaz az az elv, hogy a világversenyek selejtezőinek a csoportbeosztását mindig aszerint állítják össze, hogy az előző vb/eb selejtezőn melyik válogatott hogyan szerepelt (azaz hányadik lett, és így melyik kalapba kerül), akkor az számunkra elég kínos. Gondoljatok bele, létrejöhet egy ilyen csoport a 2004-es EB-re:

Olaszország
Németország
Hollandia
Magyarország
Ciprus

Namármost ebben a csoportban szerintem nem szereznénk pontot !!!!

A másik véglet, ha lenne olyan szerencsénk, hogy minden kalapból a (relatíve) leggyengébbet kapnánk:

Lengyelország
Ausztria
Fehéroroszország
Magyarország
Andorra

Az más kérdés, hogy ebben a csoportban ugyanúgy nem lenne esélyünk semmire, sajnos mi magyarok úgy kábé 50 évre előre lemondhatunk eb-ről, vb-ről. Mondom ezt annak dacára, hogy tegnap szerintem sem voltunk rosszak.

Grof Creative Commons License 2001.10.07 0 0 932
Ja, Mátyus 6.
Előzmény: Grof (931)
Grof Creative Commons License 2001.10.07 0 0 931
Akkor én is:
Király 8
Bodnár 8
Kuttor 8
Juhár 7
Pető 5
Sebők 4
Miriuta 6
Dárdai 8
Kabát 5
Tököli 4
Lisztes 6
Ferenczi 6
Grof Creative Commons License 2001.10.07 0 0 930
Akik jók voltak szerintem:
Király, Kuttor, Bodnár, Dárdai. Juhár sem volt rossz. Szerintem bebizonyosodott, hogy Sebők nélkül is össze lehet rakni a védelmünket, sőt...
A többiek nem mutattak semmi különöset, de jobban motiváltak voltak, mint a Bicskei-csapat, és igaz, hogy az olaszoknak nem kellett mindent beleadni, de végig jól tartottuk magunkat.
Egressyt én sem értem, hogy miért kell erőltetni, azon kívül, hogy ballábas.
H3o: Kabát-ügyben elfogult vagy, Tököli szerinted többet csinált (egyikük sem sokat...)?
Előzmény: h3o (926)
viktor- Creative Commons License 2001.10.06 0 0 929
Egyetértek.
Előzmény: Dzsojszi (927)
viktor- Creative Commons License 2001.10.06 0 0 928
Ha Lisztesnek 8-as jár, akkor kicsit furcsa nekem Dárdai 7-es osztályzata. A mezőnyjátékosok közül ma este magasan a legjobb volt szerintem.
Előzmény: h3o (926)
Dzsojszi Creative Commons License 2001.10.06 0 0 927
A mai meccs nekem tetszett, szerintem ennek a csapatnak tényleg volt tartása. Dárdai emelése, ha bemegy, a hónap gólja.

Bodnár, Dárdai, Király kifejezetten jó volt !!!

Viszont a Sebők, Mátyus duót páros lábbal kéne már kibaszni még ebből a válogatottból is !!! Mátyusnál egész egyszerűen sír a labda, míg Sebők Vili a legnagyobb alibikirály a világon. Mondjuk Kabát se sokkal volt jobb tőlük, de neki még adnék sanszot.

Gellei Imrének meg gratulálok, szépen összerázta a csapatot (csak az Egressyt ne hozta volna be, édes istenem...)

h3o Creative Commons License 2001.10.06 0 0 926
Király8
Bodnár7
Kuttor7 (9, -egy óriási hiba, + a végén is akarni kéne, ahelyett, hogy csak a helye stabilizálására koncentráljon)
Juhár6
Pető3
Sebők3
Miriuta5
Dárdai7(életében először játszott jól)
Kabát3
Tököli4
Lisztes8
Ferenczi5
Egressy0
Grof Creative Commons License 2001.10.05 0 0 925
És a Mátyus-cikk, bár gondolom másra számítasz:
---
Párma, október 5., 21.30

Kisebb izgalmak közepette ért végett a válogatott kora esti edzése.

A tréningre nem voltak túl sokan kíváncsiak, ennek ellenére jó hangulatban végezték a játékosok a gyakorlatokat. Az edzés végéhez közeledve azonban kisebb ijedtséget okozott, hogy Mátyus János hirtelen a térdéhez kapott, és ápolást kért. Szerencsére azonban nem történt komolyabb sérülés, a hátvéd csak egy kicsit „meghúzta” a térdét.
---

Előzmény: h3o (923)
Grof Creative Commons License 2001.10.05 0 0 924
nb1.hu kissé leterhelt, de csak bejött:
---
Budapest, október 5., 22.30

Egy véletlennek köszönhetően különös dokumentumhoz jutott honlapunk, ez talán választ ad a fenti kérdésre.

A BLSZ szakmai team-je különös tanulmányt készített arról, hogy szerintük mi a magyar labdarúgás legfőbb baja. A „tanulmányt” olvasva többször elmosolyodtunk, még többször elborzadtunk, a legtöbbször pedig sajnáltuk a magyar futballt: esély sincs a felemelkedésre, ha ezt egy külön „szakmai team” készítette, mint az az írásban szerepel.

A „tanulmányt” olvasva mindenesetre egy francia közmondás jut eszünkbe:

„Magasabbra akar szellenteni, mint a feneke van…”

Mivel a szintén általunk megszerzett, Bozóky Imrének írt Fa Sándor-féle levelet szó szerint ellopta tőlünk és a Sport plusztól egyik laptársunk („természetesen” a forrás/források megjelölése nélkül), ezúttal szeretnénk ezt megelőzni, és inkább engedélyezzük, hogy felhasználják ezt a dokumentumot is.

Kérdés:

KI LEGYEN A MAGYAR FÉRFI FELNŐTT VÁLOGATOTT

SZÖVETSÉGI KAPITÁNYA ???

Készítette: A Budapesti Labdarúgó Szövetség teamja

Fa Sándor ügyvezető elnök úr felkérésére


A TÉNYEK :


Legutoljára világversenyen 1986-ban a mexikói VB-n szerepeltünk (15 éve)

A világversenyek selejtezői csoportjában csak

1988 EB Lengyelországot (jobb gólkülönbséggel)

Ciprust

1990 VB Észak-Írországot

Máltát

1992 EB Ciprust

1994 VB Luxemburgot

1996 EB Izlandot

1998 VB Finnországot

Svájcot

Azerbajdzsánt

2000 EB Azerbajdzsánt

Liechtensteint

2002 VB Litvániát

és esetleg Grúziát, ha Olaszországban döntetlent érünk el, de ez nem valószínű

tudtuk megelőzni

Az eltelt 15 év alatt 14 szövetségi kapitány volt (a megbízott Gellei Imre a 15.)

A jelenlegi rendszerben több esély van a világversenyre való kijutásra, mint 1986-ig, hiszen azóta a világversenyeken résztvevő csapatok létszámát felemelték: EB 16, VB 32.


A kudarcsorozatnak szerteágazó okai vannak, egy részükről a Magyar Labdarúgó Szövetség nem tehet. A másik részük (amelyekről a MLSZ tehet) lényegében egy közös kiinduló pontra vezethető vissza, ez pedig nem más, mint a:

Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége irányító funkciójának teljes hiánya


A Magyar Labdarúgó Szövetség Alapszabálya nagyon szépen meghatározza a tennivalókat

„Az Elnökség feladata és hatásköre :

- a sportág szakmai irányítása

- a sportág nemzetközi tevékenységének irányítása, …”

„ A MLSZ központi feladatai :

- …a válogatott keretek kialakítása és működtetése, a felkészülési program elkészítése …


A fentiekből világosan következik, hogy az Elnökségnek irányítania kell !!!

vagyis

- meg kell határoznia az elérendő célt, az irányelveket

- létre kell hozni az ehhez szükséges szervezetet (pl. ahogy más országokban nevezik technikai team, esetleg lehet EB vagy VB csoport stb)

- meg kell bíznia a cél végrehajtásáért felelős vezetőt (ez nem a szövetségi kapitány )

- jóvá kell hagyni a cél (illetve a rész célok) elérésére vonatkozó programot a meghatározott irányelveknek megfelelően (amelyet a felelős vezető dolgoz ki elemzésekkel alátámasztva) és a vezető által kiválasztott munkatársakat, többek között a szövetségi kapitányt

- időközönként ellenőrzéssel meg kell győződni a helyes irány betartásáról

- a kijelölt időpontokban (a rész célok teljesítéséről) be kell számoltatni az elvégzett munkáról


nem pedig amivel eddig foglalkozott csupa közvetlen vezetési funkcióval mint pl.

- a szövetségi kapitány kiválasztásával,

- a válogatott közvetlen felkészülési programjának jóváhagyásával

- a szövetségi kapitány beszámolójának elfogadásával stb.


Ugyanis így a kudarcokban közvetlenül is érintett, hiszen ha az elnökség választja ki a szövetségi kapitányt, akkor nem tudja teljes felelősséggel kritizálni személyét, programját és kettő vagy négy év múlva derül ki ismét, hogy rossz irányba haladunk.

A fentiek alátámasztására álljon itt a 2001 példaértékű hibája a helyszín rossz választása:

- a Litvánia elleni mérkőzésre, amely itthon van két idegenbeli mérkőzéssel készülünk (Bosznia-Hercegovina, Jordánia), ezzel ellentétesen a Románia elleni mérkőzésre itthoni mérkőzéssel (Finnország) és akkor még nem beszéltünk az ellenfelek rossz megválasztásáról

- az év eleji rosszul sikerült felkészülés előre vetítette a kudarcot, a fentiek miatt mégsem kritizálhatta az MLSZ elnöksége a szövetségi kapitányt.

Gondoljunk csak bele: Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a pozíciója megtartásáért olyan új fogalmakat is kitalált, mint pl.

- másfél éve veretlen válogatott

- a világranglistán jelentős előrelépés 86.-ról a 42.-re

A szakemberek tudják: a világranglista az egy megerőszakolt, torz sorrend, viszonylagos pontossága összességében a FIFA tagállamok tekintetében kb. 200 tagot számolva kb. a 30-35. helyig lehet egyáltalán mérvadó, ez alá bekerülni az tényleg jelez egy szintet, de ez nem következett be, mégsem javította ki senki az MLSZ elnöksége közül, hogy ezek szakmailag tévesek, és hogy

a válogatott csapat teljesítményének az egyetlen mércéje a világversenyekre való kijutás nem pedig a veretlenség vagy a világranglistán való előrelépés még ha az számokban jelentősnek tűnik is.

Hosszasan lehetne még elemezni az irányítási funkció teljes hiánya miatti hibákat (ide tartozik, hogy Bicskei úr által betervezett 14 pont a második hely megszerzésére teljesen téves, hiszen kb. 58 %-os teljesítmény eddig sem volt elegendő a 2. hely elérésére és most sem lenne), de most nem ez a cél.

Először is el kell dönteni az elnökség tagjai (mindenki) által egyöntetűen

Akarjuk-e a válogatott csapatunk kijutását a 2004-es EB-re???

Ha a válasz igen, akkor a következendő teendőket kell mindenképpen végrehajtani

(fő teendők a teljesség igénye nélkül)

/ munkacsoport létrehozása a VB selejtezők elemzésére

- az európai csoportok

- saját csoport

/ a csoport által elkészített elemzéseket szakmai fórumon megvitatni

/ a fórumon elvégzett munka alapján összegezni a tapasztalatokat, összeállítatni a következő világversenyre való kijutáshoz - 2004 EB – szükséges elveket

Azután pedig elkezdődhet a már fent leírt MLSZ elnökségének irányítási funkcióiból adódó feladatok végrehajtása.

Ne felejtsük el: ne az MLSZ elnöksége válassza ki a szövetségi kapitányt, és ne a szövetségi kapitány határozza meg az irányvonalat !!!

Ha a fentieket nem tartjuk be ismételten, kudarcra vagyunk ítélve !!

Tényleg nincs szüksége a magyar labdarúgásnak a UEFA (vagy VB esetén a FIFA) által a kijutott tagországoknak kifizetett osztalékra ???

Tisztelt Uraim!!

Most válaszolunk a címben feltelt kérdésre:

Ki legyen a magyar férfi felnőtt válogatott szövetségi kapitánya??

Jelen pillanatban nem ezt kell eldönteni !!!

Az Önök kezében van a döntés, és bár milyen hihetetlen már most az elején eldől: a kijutás vagy kudarc lesz osztályrészünk. Kérjük Önöket, döntsenek helyesen, ne foglalkozzanak

most a szövetségi kapitány kijelölésével.

Mindig állunk az Önök rendelkezésére

A TEAM TAGJAI
---

Előzmény: h3o (923)
h3o Creative Commons License 2001.10.05 0 0 923
Vki. bemásolná az nb1.hu-ról a miért tart itt a focink, meg a mátyusos cikket? köszi.
h3o Creative Commons License 2001.10.05 0 0 922
Milyen esetben juthatunk ki?
Grof Creative Commons License 2001.10.05 0 0 921
A vége is 0:2 lett, ez azért nem rossz!
Nagyon sokat számít, hogy a fiatalok tényleg bizonyítani akarnak, jó lenne holnap is legalább valami hasonlót látni.
Előzmény: Grof (920)
Grof Creative Commons License 2001.10.05 0 0 920
OK, ott a meccs külön topic-ja, de olyan jó leírni:
már 0:2!
Fehér lőtte a másodikat.
Előzmény: Benkovi (919)
Benkovi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 919
14. p.: GÓÓÓL!!! Tokody "forintos" labdát ívelt át a bal oldalra, Troise alászaladt az átadásnak, így Szabics meglódulhatott, betört a tizenhatoson belülre, megfektette az elé kifutó kapust, és egy laza bokamozdulattal a hosszú sarokba emelte felette a labdát! 0-1!
Grof Creative Commons License 2001.10.05 0 0 918
Úgy emlékszem, hogy 20:45-kor kezdődik a meccs.

A kezdőcsapat:
Király – Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus – Pető T., Sebők V., Lisztes (Miriuta), Dárdai – Kabát, Tököli

Legalább nem egy csatárral kezdünk.

Előzmény: ADAM17 (917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!