Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2004.07.23 0 0 529
Szuper ötlet, köszi! :)
Előzmény: pdia (528)
pdia Creative Commons License 2004.07.23 0 0 528

Biztosan meg lehet. De inkább barnacukrot használj, ne sima kristálycukrot... Van olyan, ami eleve fahéjjal ízesített.

A vodkának mindegy, mit old fel... :-)) És egyébként sem éreztem a méz ízét. Annál inkább a szilváét meg a fahéjét! Fincsi!

Előzmény: nemisbéka (527)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 527
Szerinted méz nélkül meg lehet csinálni, cukorral helyettesítve? Az a gáz, hogy allergiás vagyok a mézre :(.
Előzmény: pdia (524)
szepyke Creative Commons License 2004.07.22 0 0 526
emléxem még a zaftos húsokra, csak időt kérek!! más: én meg éppen zölddió likört gyártok otthon... félelmetesen néz ki... :-)))
Előzmény: moes (520)
pdia Creative Commons License 2004.07.22 0 0 525

Jelentem, tegnap megcsináltam a parmezános zöldborsópürét. Egész jó lett, bár én beletettem a 8 dkg-nyi sajtot, és bizony soknak bizonyult... De lehet, hogy csak az én hibám, ugyanis annyira nem rajongok érte. Töményen nem túl jó a bukéja...

Egy picit sótlan is lett, de azon lehet javítani. Ja, és tarjával csináltam, mert azt lehetett kapni. De így is finom volt!

Este megint ittam a likórből. Jajj, de finom!

pdia Creative Commons License 2004.07.21 0 0 524

Nos, a recept 40 dkg-ot írt. De mivel én fél kilós kiszerelésben vettem, hát bele is tettem. Igaz, közben eszegettem belőle, úgyhogy lehet, hogy mégis 40 dkg volt... :-)

De az íze..! Huhh! Isteni!

nemisbéka Creative Commons License 2004.07.21 0 0 523
Az erre megfelelő szert hashajtónak hívják :))), a likőrökkel a jókedvfaktort tudod serkenteni :). Eperlikőrt túszul ejtettem, csak ipari tárkonymennyiség fejében vagyok hajlandó szabadon engedni :))).
Előzmény: moes (522)
moes Creative Commons License 2004.07.21 0 0 522
mivan, mivan??? én csak a bélműködésemet akarom serkenteni az aszalt szilvával! az alkohol a felesleges (jó :) ne kötözköggyé' asszonyság mert megiszom az eperlikőrödet :))
Előzmény: nemisbéka (521)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.21 0 0 521
(Avagy az alkesz 10 percen belül lecsap a témára és nem azt kérdi, mennyi alkohol kell bele, hanem, hogy mennyi aszalt szilva... :))) )
moes Creative Commons License 2004.07.21 0 0 520
azt mennyi aszaltszilvából is kell?
Előzmény: pdia (519)
pdia Creative Commons License 2004.07.21 0 0 519

Megcsináltam az aszaltszilva-likőrt.

MEDVE ANYÁM!!! ISTENI!!!

kutykurutty Creative Commons License 2004.07.20 0 0 518
Ez lesz az, oriasi !
Koszonom !
Előzmény: chupi (517)
chupi Creative Commons License 2004.07.20 0 0 517

Kapros heringsaláta

60 deka krumpli

2 evőkanál mirelit szeder

20 deka pácolt hering

10 deka ecetes cékla

10 deka ecetes uborka

1 nagyobb alma

néhány csepp friss citromlé

Az öntethez:

1 csokor friss kapor

1,5 deci tejszín

1,5 deci tejföl

2 teáskaná mustár

só és frissen őrölt fekete bors

néhány szelet rozskenyér

A krumplit megházom, aztán centi vastag karikákra vágom, és beleteszem egy fazékba. Engedek rájuk annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket, szórok hozzá kevés sót, és erős túzön felforralom. Ahogy felforr, visszaveszem a tüzet közepesre, és ránézek az órára, mert innen számítva 12 perc múlva a krumpliszeletek harapnivalóan puhák lesznek.

Közben tovább készülődök. Kihalászom a fagyosból a mirelit szedret, kiszórok belőle egy tálkába 2 evőkanálnyit, és odarakom a krumpli közelébe, hogy kiolvadjon, a többit pedig dobozostól visszateszem a mélyhűtőbe.

A heringet, és az üvegben lévő hagymakarikákat, valamint az ecetes céklát meg az uborkákat lecsepegtetem, és mindet felaprózom falatnyi darabokra. Az almát nem házmozom meg, hanem úgy, ahogy van, felnegyedelem, aztán a negyedekből kiveszem a magházas részt, és a vastag almacikkeket dobókocka méretűre apítom. Megcsöpögtetem őket kevés citromlével, hogy ne színeződjenek el, és következik az öntetkészítés.

Először apróra vágom a kaprot, aztán kézi habverővel simára keverem a tejszínt a tejföllel meg a mustárral. Megsózom, megborsozom, és hozzáhintem a kaporpöttyöket.

A megfőtt krumpliszeleteket leszűröm, majd anélül, hogy hideg vízzel leöblíteném, beleteszem a karikákat egy nagy salátástálba. Hozzájuk adom az almakockákat, a feldarabolt heringet, az apróra vágott hagymakarikákat, a falatnyira szeletelt ecetes céklákat meg savanyú uborkákat.

Az egészet jó összeforgatom a kapros mártással, és tálalás előtt elrendezgetem a tetején a felolvadt szederszemeket. A heringsalátához pirított rozskenyér illik, ünnepnapokon pedig egy palack száraz pezsgő is dukál.

4 adag lesz belőle.

kutykurutty Creative Commons License 2004.07.20 0 0 516
De lehet, nagyon valoszinu... :)
Hering az tuti, salata is, most, hogy mondod, a kapor is kezd derengeni.
Ha nagy vonalakban beirnad, megkoszonnem !
Előzmény: chupi (515)
chupi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 515
Nem a kapros heringsaláta volt az ominózus recept? Benne van a piros könyvben. Kell a recept?
pdia Creative Commons License 2004.07.19 0 0 514

Tudom, hogy sok idő eltelt, de a válasz csak mostanáig késet... :-)

Nna, megcsináltam a kagylót. Hááát, érdekes volt... A szaga betöltötte a lakást. Kétszerre bírtam megenni, olyan tömény halszaga volt, a végén kavargott a gyomrom, pedig imádom (imádtam) a kagylót. Most ha fizetnének érte, sem enném meg!

Ez van. Megcsömörlöttem. Nagyon tömény kaja.

Előzmény: szamoca_1 (334)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.19 0 0 513
A Mamutban is lehet kapni, a földszinti ázsiai boltban, de az azért túlzás, hogy ez hundred procent vanília lenne, ugyanis tejporba kevert vanília. Minden más stimmel :), tényleg nagyon jól lehet használni és sokkal izmosabban érezni az ízét, mint a vaníliás cukornak, plusz csodás színt kölcsönöz a tésztának, krémnek.
Előzmény: Zitka (509)
kutykurutty Creative Commons License 2004.07.19 0 0 512
Csosztok, kerdesem lenne a holgyekhez/urakhoz:

Lehet, hogy eleg eselytelen egy adott receptet keresni, de hatha...
Egyik regi musorban volt egy kamrafelszamolo buli, amikor csinalt vmi
nemtudommit :) maradekokbol, de uveges, hagymas hering volt benne, azt is felszamolta vele :)
Na most ezen felbuzdulva vettunk egy uveggel kb. fel eve, vagy tobb, es
jo lenne vele vmit kezdeni, csak eppen nem emlexik senki, hogy mi is volt
igazabol az etel/recept :)
Ha tudja vki, ne tartsa vissza, kosz ! :)
Valami salatafele volt, sztem...
Zitka Creative Commons License 2004.07.19 0 0 511

Sziasztok!

Szombaton megcsináltam a legutóbbi NL Stahl-receptjét, ami egy bazsalikomos penne, de nem a megszokott kifőtt tészta + paradicsommártás, hanem paradicsom ivólében van megfőzve a tészta, és borssal, szerecsendióval, cayenne-borssal meg a végén friss bazsalikommal fűszerezi. Nem mondom, hogy rossz volt, de nekünk hiányzott belőle a hagyma + fokhagyma íze.

chupi Creative Commons License 2004.07.17 0 0 510

Köszi az infókat! Azt a sárga port az Ázsia boltban én is láttam a múltkor, de nem mertem megvenni, hátha befürdök vele, de ezek után bátran beleteszem a kosárba.

Szóval eszenciát nem lehet idehaza kapni? Kár! Pedig amikor Nigella löttyint belőle annak a szemérmetlenül kalóriadús karácsonyi csokis sütinek a tésztájába, vagy akármelyik másik édességbe, olyankor mindig megdobban a szívem. Na majd megnézem Ausztriában, ott talán van, nem?

Zitka Creative Commons License 2004.07.17 0 0 509
chupi, a nagycsarnokbeli Ázsia boltban vegyél vanília port. Az nem aroma, 100% bourbon vanília. 20 g-os (ha jól emlékszem, 290 ft.) Nagyon finom, egyszerű adagolni. Szép sárga. :-)   Nagyságrendekkel finomabbak a sütik, mint a van.cukorral. És nem kell kínlódni vele, mint az igazi vaníliarúddal, ráadásul olcsóbb is. Én már csak ilyet használok.
Előzmény: chupi (505)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.07.16 0 0 508
nalunk a kavezoban a vanilias kapucsinohoz suru fekete folyadekkent
adjak a vanilliat
szerintem ez nem aroma
azt most nem tom kideriteni honnan szereztek, valami vendeglatos nagykerben erdemes probalkozni

Előzmény: nemisbéka (507)
nemisbéka Creative Commons License 2004.07.14 0 0 507
Magyarországon nem lehet kapni, csak aromát.
Előzmény: chupi (505)
Moll Creative Commons License 2004.07.14 0 0 506

Sziasztok,

köszönöm mindenkinek az ötleteket, ma újra felkerekedem :-)

(hogy vaníliarúdból jó-e, azt nem tudom, a recept aromát ír, és én nem vagyok valami gyakorlott háziasszony, hogy kísérletezni merjek :-)  )

chupi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 505

Ha már a vaníliaaromáról esett szó: ha valaki látta már a Nigella falatozóját a Spektrumon, az láthatta azt a sűrű feketés színű vaníliaeszenciát, amit előszeretettel használ édességekhez. Na, olyat hol lehet kapni? Félek tőle, hogy errefelé sehol. Hallottam, hogy elméletileg lehet házilag főzni, csak nem merek kísérletezni, nehogy majd' 2000 forintnyi vaníliarúd menjen kárba.

Az olcsó mesterséges aromáknál pedig jobb a semmi.

BBabi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 504

Szia!

Én biotékában vettem vanilia aromát, probálkozz ott.

Előzmény: Moll (498)
babe78 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 503

Vaniliarúdból nem jó?

Előzmény: Moll (501)
wrie Creative Commons License 2004.07.13 0 0 502
Én Auchanban vettem, nem márkás, és egészen olcsó volt, úgy emlékszem.
Moll Creative Commons License 2004.07.13 0 0 501
Kösz. (az a baj, hogy az kint van a francba')
Előzmény: Törölt nick (499)
Csilla Creative Commons License 2004.07.13 0 0 500
A Dr Oetker-nek is van fiolás vanilia aromája, de van másmilyen is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!