Nincs neked egymás mellett a két tv? Lődd le mindkettőt teljesen alapra, minden marketinghülyeséget kikapcsolva és ugyanazt az adót nézd szimultán. Aztán innen kapcsolgass és hasonlíts.
Ami dinamikus izékkel eddig találkoztam azoktól hülyét kaptam, pumpált a kép, nem tudom jobban kifejezni.
Úgy látszik lehet alulmúlni a samsungot is, hülyeségben.
Szerintem egyáltalán nem hülyébb a samsungnál - sőt, van egy két nagyon szerethető cucca, ami a samuban nincs.
Ha gyorsabb lenne az oprendszere - tényleg szavam nem lenne rá.
Mondjuk a képminősége sok mindenért kárpótol - a baj csak az, hogy nem tudom megfogalmazni, hogy melyik paramétere az, ami miatt teljesen más világ a képe, mint amit megszoktam.
De kezdek arra gyanakodni, hogy ezt a dinamikus direkt-hátérvilágítás teszi (vagyis nem él-világítás, azaz így a képtartalomtól függően kapcsolgatja a led-panelt az LCD háta mögött.
De hogy röhögjünk is egy kicsit (rajtam) én első körben (ott az üzletben) tényleg azt hittem, hogy valamiféle "fénykard-elven" működik a Magic-Remote.
Vagyis hogy a távkütyü kibocsát valamilyen nyalábot a képernyő felé - és aszerint mászkál a kurzor.
Már kezdtem is aggódni, hogy vajon milyen mesterlövész-kéz kell ahhoz, hogy mondjuk 5 méterről is pontosan célozzon a júzer.
Szégyelltem is magam, amikor rájöttem, hogy lófaszt se bocsát ez ki nyalábot - pusztán csak egy mozgásérzékelő van a távkütyüben - de az betyár-jól működik.
Gondolom az LG ezt gondosan levédette - nem egyhamar fogunk ilyennel találkozni más márkáknál, pedig csuda-jó.
A lézerkardját ismerem :) Rá kéne akasztani egy kínai TV tunert azzal tudsz felvenni, epg-zni, fényképet nézegetni, ha internetezni szeretnél akkor átkapcsolsz a tv-re. Úgy látszik lehet alulmúlni a samsungot is, hülyeségben.
A chromecastot sikerült valahogy összebarkácsolni - pl. telóról teljes értékű távírányítóm van a TV-hez, minden funkciót tud - de Screen Mirrort még eddig senkinek nem sikerült rávarázsolni.
Vagyis azt, (ahogy a YT videókon mutatja), hogy ami a teló képernyőjén van - az legyen a TV-n is - na az egyelőre almás.
De olvastam topicokat is szerte a világból - hát nem úgy néz ki, hogy ez bárkinek is sikerült volna - a YT-huszárokon kívül.
Érthetetlenül lassú - pedig nem rossz oprendszer, de hülyét lehet kapni egy-két dolgától.
Mondok csak egy példát (nekem ez fontos, mert sűrűn használom (használnám) de nem csak ez lassú a működésében:
1) Az EPG-nek minden egyes alkalommal 5-7 mp. kell, hogy betöltsön (ez kurvasok, ha csak annyit szeretnél megnézni, hogy mi fut más csatornákon).
De nem elég, hogy maga az EPG lassan tölt be - de közben valamilyen titokzatos okból a hangot is lenémítja - nehogy már közben legalább a futó műsor hangja menjen alatta.
Szintén érthetetlen okból, az EPG tartalmat is mindig újból betölti (az egészet) - pont úgy, mint ha először kérted volna.
Csak szólok, hogy a Samsungnál ez szinte instant bejön, a tartalom betöltése csak első alkalommal kell - utána csak a változtatásokat tölti pillanatok alatt - és a hangot se némítja le közben.
Továbbá bármit kér az ember a saját, belső funkciói közül, mindre várni kell (megy a homokóra) - de mindent úgy, hogy közben a hangot is mindig leveszi.
Rendkívül zavaró ez a tetű-lassúság - főként, hogy nem valami külső szarságra kell várni, hanem a saját, belső dolgaira - amelyeket instant be kéne hányja, gombnyomásra.
Mondok még egyet ami szintén érthetetlen: HD filmet instant bevág pendrive-ról és hálózatról is - hibamentesen lejátssza gombnyomásra, semmilyen várakozás nincs.
Fényképet viszont - na ez a csúcs - közel 10 másodperc alatt tud kitenni 1 darabot! Utána a következőre szintén ugyanennyit kell várni.
Ami jó:
1) Kurvajó képe van - ebben veri a samsungot és
2) A Magic távirányítója az egy világszenzáció - attól tényleg beszartam. Úgy kezeled a TV-det mint a PC-det egérrel, rohadt jól működik
3) A hangfelismerése - pl. amikor a böngészőben bemondsz egy oldal címét, vagy egy keresést a Google-ba - azonnal löki, helyesen - na az tökéletes, ráadásul magyarul. Még az elharapott szavakat is felismeri az AI - szóval az is király.
Nézd, egy dolog amit a szaksajtó ír - és más dolog amit a tv-men látok.
Lehet én vagyok igénytelen - de nekem a mattfeketénél feketébb nem kell - márpedig én egy darab mattfekete kartonnal próbáltam.
Gondolhatod, hogy ha nekem ott sötétszürkét mutatott volna (fekete helyett) - már vittem is volna vissza a boltba
(még így sem biztos, hogy nem fogom - mert volt annyi eszem, hogy neten rendeljem a sarki MM-ből - így 14 napig bármikor visszavihetem nekik)
Na most az is lehet, hogy az igazság középen van - és az IPS panel valóban nem fekete-bajnok - viszont ez dinamikus direkt-háttérmegvilágítású (NEM él-világítású) - és az is lehet, hogy ahol feketét észlel, ott leszedi a háttérfényt, ezért lesz ott olyan, mint a néger segge az alagútban.
Szóval a TV-nek van vagy 5 egyéb nyavalyája - de pont a képminőség nem az.
Élénkségben, "csillogásban", de lehet még élességben is veri a Samsungot - jó lenne, ha a többi jellemzőiben is ilyen fasza lenne.
Ezt a "csillogás" jellemzőt (brilliance) jellemzőt nehezen tudom megfogalmazni - mert nem csak fényerőről, vagy kontrasztról van szó - hanem inkább valamiféle kép-dinamikáról... de hogy nagyon szép, az biztos.
Viszont a WebOOS-ra nagyon haragszom - azt már most megmondhatom.
Még tesztelgetem, aztán írok róla jellemzést (főleg a samsungos tapasztalatok tükrében) - de addig is ejtenék pár szót az IPS panelről.
Ugyanis amiket olvastam róla szanaszét - abból nálam itt a gyakorlatban szinte egy szó sem igaz. Mert igaz ugyan, hogy a képminőségét általában dícsérik, de állítanak róla 2 olyan dolgot is, ami nemigen felel meg a valóságnak.
Valótlanság 1. Szarok a feketéi. Hát kérem, ez nem igaz. Teszteltem.
Ráragasztottam (kétoldalú ragszalaggal) egy tenyérnyi mattfekete, vékony kartont (olyan névjegykártya-vastagságút) a képernyőre és elindítottam egy videót, ahol az elején a főcím percekig koromfekete alapon futott.
Semmi különbséget nem lehetett észrevenni a panel feketéje és a karton feketéje közt - alig megvilágított szobában. Ennél feketébbet nem tudom hogy lehet csinálni - de hogy ezen nem világít át semmi - az is biztos.
Valótlanság2: Nagyobb a betekintési szög. Nem igaz. Már 15°-ra a tengelytől is jelentősen csökken a fényerő a távoli oldalon - igaz, a képminőség nem romlik, de a fényerő (és ezzel a kontraszt is) az már jelentősen csökken.
Egyelőre ennyi - majd beszámolok a többi dologról is - érdekes dolgokat tapasztaltam minden esetre.
Egy ruhaboltban 30 napig vissza lehet vinni, visszafizetik. 10 perccel később, másik boltban találunk sokkal olcsóbban cuccot, visszavinném. Naná, hogy elkezdenek akadékoskodni, mi baja, mi nem tetszik... Nekem semmi, nem tudom, nem az enyém, csak megkértek vigyem vissza. Nagy betűkkel ki van írva, hogy próbáljuk otthon, ha nem tetszik, 30 napon belül visszafizetik. Semmilyen megkötés nincs kiírva. Vásárlói kártya jó lesz? Nem. Akkor az a bankkártya kell amivel kifizették, mivel kártyás fizetés volt.... Bazz, és ha 20 nappal később jövök miközben a bank kicserélte a kártyámat?... De jó, nem akadékoskodtam, vissza a csaj kártyájáért és visszafizették.
Az európai fogyasztóvédelemhez alkalmazkodva már 14 napos a visszavételi határidő. Indoklás nélkül. Ez az internetes vásárlásokra is vonatkozik,az átvétel időpontjától számítva. Persze, egyes üzletek megpróbálnak visszavitelkor machinálni, hogy vásárold le az áru értékét, de erre nem kötelezhet.
az en kovetelmenyem a sport es filmek utobbi Pioneer BD lejatszorol...ehhez 600 soros mozgasfelbontasu es nem IPS paneles tv dukal lehetoleg.Ha IPS a panel akkor japcsi elektronika legyen mogotte.
Samsung 4K eseteben es LED tevenel mar csak 300K-tol van.
Ergo ha ere nem futja van mas gyarto is a piacon.
Samsung pr-ban eros sokan be is szivjak es a kovetkezo tv vasarlasnal ezt figyelembe vehetik.
Alig merek beleszólni, mert nem engem kérdeztél, de ahogy látom soha nem fogod tudni egyeztetni a saját érdekeidet nicko követelményrendszerével.
Amit tehetsz, az az hogy hallgatsz azok véleményére, akik vásároltak is az adott típusból (pl árukeresőn olvasható vélemények), bepróbálod az egyiket, és boldogan nézed, amíg le nem cseréled egy másikra.
Vagy pedig nem veszel semmit, esetleg 2x annyit költesz rá, mint szeretnél, de megfeleltél a fent említetteknek.
Amikor a sajátomat kerestem, ugyanúgy a 6950PLB-t tartottam a legjobbnak, és ugyanúgy a MM-ban az eladó srác éppen hogy le nem köpte a típust, persze unott pofával megmutatta a Magic Remote-ot, illetve elejtett egy megjegyzést, hogy az LG még éppen támogatja a HBO GO-t, de ki tudja, mi lesz később. Akkor utánaolvasva kiderült, hogy amit én szeretnék, azaz a közvetlen előfizetés az LG-n nem működik, de a Samsungon igen, ezért lett 7402, bár azóta az LG is frissítette az HBO app-et.
1. maguk a gyartok fejtettek ki a 4K domping elott (koztuk a Samsung is) hogy 50" alatt nem ajanljak. 43" kb. 80 cm-rol adja ki a 4K lenyeget.
2. ezen a HD adas is fos (50Hz-es tevek 5-os szeriabol 300 soros mozgasfelbontas)
3. en ezt 2. szamu tevenek vennem haloszobaba ebreszto oranak.
ha igaz a leiras bar nem gyarto oldalan neztem, nincs benne DTS hang. Az szep baleset ha valaki kulso lejatszorol nezne fipmet ey a hangot tevere kuldene.
Na ez volt a masik ok amiert anno nem LG tevet vettem, mert nem vettek meg akkor meg a DTS licenszet. :)
Samsung az olcso 50" 4K also kategoriasba kezdte el rakni az IPS panelt. Regebben volt tablazat erol a netem mely modellek azok.
Megnyugodhatsz MVA/PVA panel van benne.
Szomszed meglatta az F6640 este BD filmet neute
m mondta az ove nem ilyen es LG allitsam be segitsek..mondtam nem ledz ilyen az IPS miatt. Egymss melle raktuk a kettot alitgsttam, de tudtam nem ledz olyan. Fel eve vokt meg neki.
2 het mulva jott vigyorral, hogy vett egy F6500-ast szebb a kepe jobb a feketeje filmeknel. :)
De van akit ez nem zavar..nekem 2012-ben ezert nem lett LG tevem. Mosogepunk LG a hutonk, tevenkSamsung :)
Samsung egyebkent finoman szoova sem korrekt ceg. Eladta a teveket ugy, hogy bizonyos funkciokkal hirdette majd szepen sorra ezeket kivette. Nalam bekapcsolaskor 5 ikon volt mara 2 maradt, de emiatt dragabban adtak. "Ha kellenek fizesd meg" elv
Ezert van sok minden letiltva szerviz menuben amit elotudtunk csalogatni. D szerianal hackelni lehetett igy sokan 30-40K sporoltak. Ha nalunk is olyan eros lenne a fogyaszto vedelem mint a nemeteknel akkor nem fordulhatott volna elo az, hogy D6500-nal 3D-t is FHD-kent adjak el. Nemetek rajottek erre dobozon ott viritott 3D FHD...mkkozben ezt csak a felso kategorias 7000/8000 tudta. Hogy ne legyen perek tomkelege a nemet vssarlok donthettek vagy visszakapjak a vetelarat vagy rafizetessel kicserelik 7000 vagy 8000 tipusra.
Itthon mi tortent? Ugyan ilyen dobozzal vett valaki szinten reklamalt mire a samsung kuldott egy akkor 8K ero billt. ;)
Nekem a dobozon mar nem volt rajt a 3D FHD jeloles csak kulon igy vedte ki a hazugsagat.
este kellene megnezned nem egy kivilagitott MM -ban mielott csalodsz benne.
Nézd, ha mégis megveszem - szigorú leszek. vagyis élek a jogaimmal.
Mivel NINCS élőadás kipróbálási lehetőség (csak a belső, MM-es szarjuk megy, az is netről), amin pl. nem lehet megnézni milyen az EPG -
...ezért élek azzal a jogommal, hogy 3 munkanapon belül visszavigyem és visszakérjem a pénzt.
Persze, nem vagyok paraszt, ezért óriási műgonddal csomagolom ki, nem cibálok le minden fóliát,, nem tépem szét a dobozt, nem dobálom el a tartozékokat stb. - de ha mégsem tetszik, akkor szépen visszacsomagolom - ahogy kaptam - és Retúr a feladónak.
3 nap alatt azért én is legyek már szíves eldönteni, hogy ilyet akartam-e, vagy egy jó nagy gagyit vittem haza.
Az F6400 -ban nem tudom milyen panel van - igaz, soha nem nézzük koromsötétben - de tökre meg vagyok elégedve a feketéjével.
Állítólag mindben van "ködösítés" - bizonyára az enyémben is - de napi használatban abból semmi nem vevődik észre.
(attól mondjuk én is dühös vagyok, hogy van ugyan BT füles - de nem képes egyszerre szólni a TV hangszóróival.
Innen már csak az kell, hogy optikán is csak Mute állásban jöjjön ki jel)
a jutalekhoz..bizony van koze pl. Euronics vagy Diego. Utobbinal volt osztalytarsam elado vokt sok even at. Ha a dragabbik 8mm vastag laminalt padlora radumalta a vevot/vevoket egy fel raklapnyit eladott, mar ott volt penzben mintha 1 raklapnyit adott volna el az olcsobb 6mm-bol.
Obinal is van hasonlo % reszesedes nevezzuk osztonuo rendszernek.
Mas kerdes, hogy 2 hetig tv-t kell eladnia majd atrakjak a mosogepeihez helyettesiteni.
aki filmbuzi mint en annak zavaro este a nem letezo fekete az IPS panelbol eredo ok miatt. Minden szurke...de ha teged nem zavar....este kellene megnezned nem egy kivilagitott MM -ban mielott csalodsz benne.
Nema, van ott jutalékolás. Telefonhoz vettem valami vackot, a szervizes sráccal beszélgettem, de ugrott, hogy várjak már, megírja a papírt. Nekem ugyanannyi, ha leveszem a polcról, de így az ő eladásához megy, nem a közösbe. Akkor esett le miért támadtak le minden részlegén, és egyáltalán nem rakosgatódnak össze-vissza, mindnek megvan a saját resszortja. Az más kérdés, hogy pakolászni hová rendelik.
neki meg erdeke, hogy eladjon lehet tobb %-ot kap minden eladott LG t utan. :)
A Media Marktnál? Ugyan már. Ma a Tv-knél van, holnap a tűzhelyeknél. Ezek fix fizetésen vannak, lezsarják, ha 5 Tv-t veszek egyszerre, vagy egyet sem - neki ugyanannyi a havi gázsija így is, úgy is.
Elolvastam vagy 300 magyar és főleg külföldi user-review-t konkrétan erről a típúsról.
Pro-nak mindegyik a döbbenetesen szép képet és a könnyű üzembehellyezést és a varázs-távirányítót dicséri, de van, aki még a saját hangminőséggel is meg van elégedve.
Kontrának elsősorban a szarul megszerkesztett és nehezen hozzáférhető kézikönyvet említik, a 3,5-es fűlhallgató-kimenet hiányát, azt, hogy ha BT-on küld ki hangot a fülesre, lenémítja a belső hangszórót.
Meg van aki szerint lassan tölt be az EPG (?) - és nehéz a TV-n rendezni a csatornákat (húhh, de ismerős ez utóbbi).
Jaa, meg vagy 3-an panaszkodtak a fénykardos csoda-táviránítóra - hogy nehezen tudják megszokni.
Háát, tudja a lófax - azt mondják, az LG nek van magasan a legjobb oprendszere (a Tizen állítólag csak a 3.-ik) Fene se tud már kiigazodni.