Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Tervezem, hogy a régi gépemet kicsit felturbózom, az 512 GB-os HDD helyett egy szintén 512 GB-os SSD-t raknék bele. (Az op. rendszer át tudom klónozni.) Vannak már egész olcsón is, 12.000 Ft körül Apacher, Adata és Intenso típusok, de Verbatimot is láttam már 12.290 Ft-ért. Kérdésem lenne, hogy melyiket érdemes megvenni, amelyik nem csak olcsó, de megbízható is.
Na majd fentebb kiderül ki mit ígért, de ISOt csinálsz belőle, VLC azt lenyomja menüstől, fejezetestől ugyanúgy, mint ha DVD lenne. DVDShrink vagy hasonló, 4 giga körül lesz, kész.
Igaz, nem a legpraktikusabb/-kényelmesebb a 'bepattintós' tálca, de használható/megszokható...
Amúgy már jó ideje föl lehet csatolni az ISO-kat a vindózerbe' is bármiféle trükközés/varázslás nélkül, de még csak erre sincs szükség, mer'hogy (pl.) a VLC (meg még jópár más lejátcó-progi is) meg tudgya nyitni a könyvtárat, amibe csak simán bele vannak másolva a DVD-ről a fájlok (és innentől term. sima másolással terjeszthetők), oszt' kész is vagytok.
Dell sff-be ezzel nem próbálkoznék. Amúgy is van usb-vel csatlakoztatható DVD olvasóm, amit évek óta nem használok. Végszükség esetén elvihetem azt. De jobb lesz a konvertált, például mert gyorsabb lesz.
Köszönöm, de ezzel sem kaptam mást, mint a freemakerrel. Viszont kezdek gyanakodni arra, hogy a DVD-ről letöltött ISO-val lehet valami gond. Néhány nap múlva visszaszerzem magát a DVD-t, és erről fogom elindítani a transzformációt. Hátha ez megoldja.
Vettem egy 2008-as DVD-t, ami egyészségügyi tornagyakorlatokat tartalmaz. Viszont nem én akarom használni, de akinek kell, annak a gépén nincs DVD olvasó.
A saját gépemre bemásoltam, de nem tudom úgy konvertálni, ahogy a DVD lejátszón működik.
A DVD tartalmaz egy másfál órás tartalmat, benne az összes gyakorlattal, valamint egy képet:
A képen a "fejezetekre" kattintva jelenik meg egy menü, ahonnan az egyes gyakorlatok elérhetők. Ezt nem tudom reprodukálni.
A freemake programmal annyit sikerült elérni, hogy a másfél órás tartalom elérhető, végignézhető, de az egyenkénti kiválasztás nem.
Van lehetőség olyan konvertálásra, amivel megoldható a letöltött DVD tartalom (nem védett) használata DVD olvasó nélkül?
Ott a pont! Nekem is ez az erős gyanúm, az oldal kapcsán, végignézve még 1-2 lehetőséget. (Edge109 alatt is ugyanez van)
Erre lessetek rá, Chrome alatt: about:gpu /Jó hosszú lesz a jelentés./
Valahol itt lesz a kutya elásva, ha hiába friss(ebb) a VGA-driver, lehet valamilyen GPU-specifikus ficsőrt nem tud a kártya vagy a böngészők tojják le azt magasról. WebGL2 ide vagy oda.
Amikor én óvodás voltam, az óvónénik még csak nem is hallottak számítástechnikáról, programozásról először én a gimnáziumban hallottam, ott volt az országban egyedül számítógép középiskolában, és lyukkártyával, fortran nyelven lehetett programozni. Egyetemen meg Algol60-at tanultunk... Aztán persze volt szerencsém programozó, infromatikus, rendszergazda munkakörökben tevékenykedni majd két évtizeden keresztül, még papírom is van róla, hogy legálisan tehetném most is... De sajnos már jó régen nem dolgozom ezen a területen, a számítógépet már csak használom, így nekem már nincs meg a kellően nagy képem és arroganciám ahhoz, hogy itt a gárdába beleolvadva kommentelgethessek. Arra meg nem is emlékszem, mi volt a jelem az óvodában... Ez mindig is hiányzott önéletrajzomból. :)
"Sometimes this is the result of older video drivers being rejected by the browser."
.
Ezek szerint az én frissített Operám lehet, hogy a régi gép régi videodriverére mond nemet.
Amit amúgy a Firefox és a Chrome itt elfogad, és megy velük a flightradar24...
Nyilván, ha minden katonás rendben menne a számítástechnikában, kevesebb szükség lenne rendszergazdákra, számítástechnikusokra, informatikusokra... De szerencsére akkora a katyvasz ezen a területen is, hogy szükség van rájuk. (És ezt tudják is, és sokan vissza is élnek ezzel.)
Kiragadsz dolgokat, és reklamálod a "seggfejséget"?
Ejnye."
.
Ugye nem várod el tőlem, hogy MINDENT ellenőrizzek valakinek? Egyet kizártam, ennyit tudtam tenni.
A seggfejséget meg nem reklamálom, csak megkérdeztem, hogy az itt kötelező-e, mert nekem ez a benyomásom, de jó biztosan tudni az ilyesmit. Jahno, Hehe164... vagy mások? Kit kell követendő példaként, mintegy etalonként tekinteni?
Mert egyébként lehetne egymással úgy is kommunikálni, mintha embernek tekintenénk a másikat, nem szaros seggű ostoba makimajomnak, és nem beszólásokkal kommunikálnánk egymással, de hát tudom, ez már túl nagy elvárás lenne egyesek felé.
.
Amúgy az ellenőrzésből az tűnik az egyik valószínű lehetőségnek, hogy a használt böngésző (ami frissített, és a beállításai is megfelelőek) a számítógép régi videódriverét utasítja el.