Keresés

Részletes keresés

Who111 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 472
Igen, képes sugározni, de az már egy zárt áramkör. :-)
(Bármilyen hihetetlen.)
Előzmény: tere (471)
tere Creative Commons License 2007.08.02 0 0 471
A teljesség mindennemű igénye nélkül, ha már a "az úgy van, vagy nem úgy van" és a "lehet meg nem lehet az úgy" stílusában tárgyalunk:

A nyitott körű vezetőben a magas frekvencia miatt létrejöhet elektronáramlás. Ekkora hullámhosszon egy darab drót is képes sugározni. Nem?! Pedig de. Aztán maradjunk ennyiben.

Az állóhullámmal egyetértek.

A vízrendszer végpontjai: Föld->csaptelep kifolyója. Föld->minden irány az egész (fém) csőrendszeren.

Hö?
Előzmény: Who111 (468)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.08.02 0 0 470
> Már hogy ne nőne a CaHCO3 koncentrációja vízforralás közben? Hiszen akkor párolog az oldószer (gyengébbeknek: a víz) és ezért csapódik ki a mészkő (CaCO3)
-Nem, a melegítés hatására (még a forrás előtt jóval elkezdődik) a szén-dioxid oldhatósága lecsökken. Emiatt a vízoldható hidrokarbonát oldhatatlan karbonáttá alakul. A folyamat melegítés nélkül, nyitott edényben is lejátszódik, csak lassabban.

>HOLOTT CSAK TUDNI KELLENE MI AZ A MÁGNES
-Hehe, az nem is olyan egyszerű azért. Például a ferromágnesség elvileg nem magyarázható a kvantummechanika nélkül. Mégis a fizikusok korábban sem mondták rá, hogy érthetetlen, fogalmunk sincs miért van; hanem találtak rá magyarázatokat, el is hitték.

Ettől függetenül persze a "mit tudhat egy mágnes" kérdéséhez nem kell érteni, hogy mitől is van a jelenség. (Vizet lágyítani pl. nem tudhat.)
Előzmény: skidrow5 (469)
skidrow5 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 469
Oláh György nem fizikus, hanem kémikus!!!!!!! Nem mindegy barátocskám!
A másik: A kalcium-karbonát, az ha tetszik, ha nem, triviális néven MÉSZKŐ!!!!
A harmadik: Már hogy ne nőne a CaHCO3 koncentrációja vízforralás közben? Hiszen akkor párolog az oldószer (gyengébbeknek: a víz) és ezért csapódik ki a mészkő (CaCO3)
Negyedszer: A VILÁG LEGNAGYOBB ÜZLETE A HÜLYE EMBER!!!! (Ezért van szappanopera, fél napon át tartó hasizomerősítős reklám,tv-s távgyógyászat, horoszkóp, háború......és ilyen fórum!!!!) A KERESKEDŐK NEM HÜLYÉK, ŐK TUDJÁK, HOGY MIT NEM TUD A HÜLYE(és itt nem a könnyen becsapható öreg nénikékre gondolok, ők áldozatok, hanem a magát tanult embernek tartó érettségizett, esetleg neadjisten diplomázott emberekre) EZÉRT VAN AZ, HOGY BŰVÖS SZAVAKKAL, MINT PL. A MÁGNES, ÖSSZE LEHET ZAVARNI AZ ILYENEKET, HOLOTT CSAK TUDNI KELLENE MI AZ A MÁGNES(ez pedig a másodikos fizika könyvből leszűrhető lenne)
Who111 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 468

Ezen a zavaros leíráson nincs mit magyarázni.

Kevés olyan mondat van benne, amibe nem lehet belekötni, és (vagy) nem üti az előző mondatot.

Pl.:

"hogy egy nyitott körű vezetőben elektron-áramlást indukáljunk" - Ilyet képtelenség

csinálni. Ha elektronáramlás van, akkor zárt az áramkör. Alap fizika.

"magas frekvenciájú forrást kell biztosítanunk a vezető számára, amely elég hosszú ahhoz, hogy..."

A magas frekvenciájú forrásnak szükségképpen elég rövid a hullámhossza... :-)))

"állóhullámú feszültséget hozzon létre a teljes hosszon."

Állóhullámot létrehozni csak pontosan az adott hullámhosszra hangolt vezetővel

lehet. Ez minden lakásban más lenne, minden telepítés pontos behangolást

igényelne. Már a vezetékrendszer hőtágulása elhangolná...

"...feszültség különbséget a vízrendszer végpontjai között áramló elektronok okozzák."

Persze, meg a ketrec rázza a majmot.

Az elektronáramlást okozza a feszültségkülönbség, nem pedig fordítva.

Aki ezt írta, az nincs tisztában alapvető fogalmakkal!

Jah, és elnézést, most olvasom, hogy "aki dícsérte ezt a készüléket". Én nem.

Előzmény: Makkoscipo (466)
Makkoscipo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 467
Jóéjszakát!

Az előbbi hozzászólásomból elmaradt az elköszönés és az aláírás.

Tisztelettel:
Makkos Cipő
Makkoscipo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 466
Jóéjszakát!

Valaki ezt elmagyarázná? Főleg azok segítségét kérem, akik itt dícsérték ezt a terméket...

XXX Működési Elve
A XXX szabadalmazott technológia - egyedi és új módszer a fizikai vízkezelésben

A XXX legfontosabb tulajdonsága, amely megkülönbözteti a piacon jelenlévő versenyképes technológiáktól, az a hatékonyság, ahogyan az elektromos mező a vízrendszer egészén végighalad. Ez az egyedülálló előny, amit nemzetközi szabadalom oltalmaz, következetes és jótékony hatást eredményez az ipari, kommunális és háztartási alkalmazások területén.
A legtöbb vízrendszer elektromosság szempontjából egy nyílt áramkörnek tekinthető. Nem volna gyakorlatias, és ugyanakkor költséges is lenne, ha egy háztartási vagy ipari vízrendszerből olyan zárt kört hoznánk létre, amelyben az áram a rendszer minden részében áramlik.

Ahhoz, hogy egy nyitott körű vezetőben elektron-áramlást indukáljunk, magas frekvenciájú forrást kell biztosítanunk a vezető számára, amely elég hosszú ahhoz, hogy állóhullámú feszültséget hozzon létre a teljes hosszon.

fig-1

Az 1 ábrán egy 200 kHz-es jelhullám látható. A hullámhossz 1500 m, ennek negyede 375 m. Egy háztartási vízrendszer elemei az alábbiak: bekötő vezeték, fűtő kör, hideg- és melegvíz vezeték, mindösszesen általában 60 m.

Ha a forrás 10 V, akkor az állóhullám feszültség: [sin((60/375)*90)]*10=2.49V a vízrendszer egyik vége és a másik vége között. E vízrendszer két végpontja közötti feszültség különbséget a vízrendszer végpontjai között áramló elektronok okozzák.

fig-2

A 2. ábrán látható az 1. ábra T1 pontja, a 3. ábrán pedig az 1. ábra T2 pontja. Az elektronoknak a vízrendszerben való áramlásához feszültséget kell létrehozni a vízben a cső iránya mentén. Ez egy magas-frekvenciájú transzformátorral érhető el. Jelen esetben a transzformátor egy ferrit gyűrű a csővezeték körül. A ferrit gyűrűt egy primer tekercs veszi körül. Minden vezető, azaz a víz és a cső (ha vezető anyagból van) a transzformátor párhuzamos, másodlagos köreit fogja alkotni. A primer tekercsbe bevitt jel egy magas frekvenciájú, csillapodó hullám, tetszőlegesen változó szünetekkel. A hullám lehetővé teszi, hogy a vízben jelenlévő különféle kristályképző sók magkristályainak kialakulását.

A 2. és 3. ábrán a csillapodó hullám és a V feszültség látható a vízrendszerben, az 1. ábrán meghatározott T1 és T2 időpontban, valamint az elektronok és a pozitív töltésű atomok elrendeződőse a vezető vízben (és a csőben), maximális feszültség mellett. A V a ferrit gyűrű által indukált feszültség, az I az állóhullám révén keltett gyorsított töltés.

Ez a gyorsítás hozza létre az elektromágneses mezőt. A villamosság okozza azt, hogy olyan kiválási magvak (nukleuszok) jönnek létre, amelyek magkristályokként megakadályozzák a csapadékként megjelenő vízkő kialakulását.
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.07.22 0 0 465
Megint csak furcsállom, mert a csapi karsztvíz és az ásványvíz között az egyetlen lényeges különbség, hogy az egyiket palackozzák:-)

Persze ásványvizek között is van különbség, hogy milyen ionokból mennyi van benne - ez fel is van tüntetve rajtuk.

Előzmény: tere (463)
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 464
Nem tudom merrefelé laksz és milyen körülmények között, de ha kicsit hanyagolnátok a tisztogatást a vizesblokk kiömlői környékén, tuti kivirágzana! Na, mágneses kezeléssel nem, vagy nem annyira.
Előzmény: Csavarhúzós (462)
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 463
Tereld hatósági útra az ügyet, ha éppen nincs jobb dolgod. :) A reklámok 80%-ánál megtehetnéd.

Másik téma: ha (íztelen) ásványvízzel főzök kávét, akkor nagyon vékony és könnyen eltávolítható vízkőréteg képződik a vízmelegítőben. Ha csapvizet használok, akkor 1-2 hónap alatt 'kivirágzik'. Érdekes, pedig víz-víz... :) a karsztos csapvíz is kemény, az ávíz is kemény, de mégis másképpen viselkedik. Na, közel ugyanígy viselkedik a mágnessel kezelt csapvíz is. Megint azt mondom: próbáljátok ki!
Előzmény: VEE (461)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.07.21 0 0 462
>Az elképzelés az, h. a mágneses tér a vízben lévő vasszemcsékre hat, ezek pedig kristályosodási magként szolgálnak a kalcium-karbonát kristályosodásához, oly módon, hogy aragonitkristályok keletkezzenek.
-Ez nem magyarázat (számomra). Aragonit képződéséhez nem elég nagy a nyomás, és mitől lenne az a vasszemcséktől? Az egy metastabil módosulat, mint a gyémánt vs. grafit. De tegyük fel hogy van ez a vonzó vasmag -a kristályosodási mag egy idő után kívülről az újabb ionok számra aragonitnak látszik. A kristálymagok nem vonzzák oda az ionokat (pár ionrádiusz távolságon túl), a sokféle mag egymással konkurál, és nem csak kiválás van, oldódás is. Emiatt van, hogy lassú kristályosításkor szép nagy kristályok keletkeznek, míg gyors kristályosításkor porszerűen aprók. A kicsi kristálymagok megszűnnek, mert túl sok rajtuk a kevésbé vonzó "sarok", a nagyok nőnek. Namármost az aragonit, mint nem annyira stabil kristály elfogy, a kalcit meg nő, hasonló elven.

Kísérletnek valami reprodukálhatót gondoltam. Nálunk kemény karsztvíz van, de nem tapsztalom, hogy vízkőrózsák nőnének a csapon. Nyilván, ahonnan elpárolog egy vízcsepp, ott marad a nyoma, a benne oldott sók.
Mint pl. a .ppt diákon a teás kísérlet, hogy később zavarosodik meg a cucc. (Persze szerintem nem, csak várok valami kísérletileg cáfolható vagy igazplható állítást)
Előzmény: tere (453)
VEE Creative Commons License 2007.07.21 0 0 461

Bár pint-nek válaszoltál, én reagálnék.

Az otthoni morgolódás helyett most már még inkább igyekszem hatósági útra terelni ezeket az ügyeket, ha már egyszer fizetjük az ilyenek kivizsgálására szakosodott hivatalokat.

Persze, egy jogerős elmarasztaló ítélet sem fogja befolyásolni a hitedet, és bizonyára továbbra is hiszel e megmagyarázhatatlan módszerben.

Ja, jut eszembe, tegnap este vennünk kellett megint ecetet, pedig nem is használunk főzéshez már régóta. Ugyanis a nejem ismét azzal mosta át a mosógépet, ami ennek köszönhetően sok év után is ragyogóan csillog, vízkőnek nyoma sincs. De erről korábban itt már írt valaki.

Előzmény: tere (459)
pint Creative Commons License 2007.07.21 0 0 460
ki mondta, hogy nem néztem meg? anekdota kategóriába tartozik. meglehetősen tudománytalan.
Előzmény: tere (459)
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 459

Ha vennéd a fáradságot és elolvasnád a linkeket is, találnál 'adatot'. A forgalmazókat én se értem.

Én elnézem neked, hogy hitetlenkedsz, nem akarok én senkit hogy úgymond megtéríteni. ÉN azt tapasztaltam, hogy... lentebb leírtam. TE pedig ki ne próbáld még véletlenül se, viszont nyugodtan morgolódjál csak magadban továbbra is, hogy olyan márpedig akkorse nincsen. Én pedig ennek ellenére csakazértis kihasználom a mágneses vízkezelés előnyeit. Egyszerű ez... :))))

Előzmény: pint (457)
VEE Creative Commons License 2007.07.21 0 0 458
Hiába mondjuk néhányan, hogy ha otthon ilyen egyszerűen lehet megbizonyosodni a hatásosságról, akkor a fogalmazó miért nem produkál hiteles mérést. A tetemes bevételből nem telik nekik rá, amikor topictársaink mindezt költség nélkül is bizonyítottnak látják!
Előzmény: pint (457)
pint Creative Commons License 2007.07.21 0 0 457
nálunk is vízköves a csap. a fűtőrendszereket meg úgy tervezik, hogy azt bírja. ettől még lehet, hogy valakinek van baja a vízkővel, de az a ritkább.

az anekdotákból meg elegem van, de torkig. hol az adat??
Előzmény: tere (456)
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 456

Lehet, hogy nálatok nem olyan kemény a víz, mint nálunk. Itt még a csapokra is vízkőrózsa fejlődik 1 hónap alatt, ha nincs fent mágnes és nem ciánozod róla az ebolát hetente. :) Mágnessel nem nagyon kell vízkőteleníteni. Én nem vettem ilyen kütyüket, csak előkotortam 1-1 kimustrált hangszórómágnest. :)

Előzmény: pint (455)
pint Creative Commons License 2007.07.21 0 0 455
semennyire. nekünk gázos vízmelegítőnk van, kb tíz éve megy, és nem vízköves. vagy ha az, még sose tűnt fel, hogy bármi baja lenne miatta.

most feltehetnék rá egy ilyen kütyüt 30000 forintért, és láthatnám, hogy két hónap múlva sincs semmi baja. ejha! micsoda fejlődés!
Előzmény: tere (453)
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 454
dbforum(128)... de látom már akkor is hadilábon álltál. :))
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 453

Tudok, igen. Fogj egy viszonylag erős mágnest (hangszórómágnes) és dobd fel a lakásba belépő melegvizes csőre. Ha gázkazánod, átfolyós vízmelegítőd, vagy boilered van, akkor a hidegvizes belépő csőre tegyed. Feltételezem van tapasztalatod, hogy mi mennyire vízkövesedik. Na ahhoz képest kell figyelni úgy 1-2 hónap múlva. Ennél gyorsabb tesztet nem tudok. Ha nem ül ki a csapok kifolyó csövére vízkő, akkor már egy lépéssel előrébb vagy. Télen, ha nem kell a gázkazán hőcserélőjét 1-2 havonta  vízkőteleníteni, az már egész jó, nem?

Ha visszaolvasol (48-as hozászólás), Silan már elmagyarázta, hogy mi lehet a tudományos ok.

Előzmény: Csavarhúzós (452)
Csavarhúzós Creative Commons License 2007.07.21 0 0 452
A zsiráfban semmi lehetetlen sincs, csak szokatlan, furcsa. Ha azonban a mágneses tér túl gyenge ahhoz, hogy érdemi hatással legyen a molekulák mozgására, (márpedig még a NMR-készülékben is csak az atommagok állnak irányba, nem a molekulák) akkor ez kábé annyira valószínű, mint ha azt állítja valaki, hogy ha kiáll az állomásra egy mágnessel akkor hamarabb befut a szegedi gyors.

Amúgy persze nem vagyok a próba ellen, tudsz valami egyszerű kísérletet, ami bizonyítja a mágnes vízkőképződés-gátló hatását?
Előzmény: tere (451)
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 451

"ilyen nincs, mert nem lehet"

Az kizárt dolog, mert nem tudom. :))))))

De van. Próbáld ki! Amíg nem próbáltad, ne mondd, hogy nincs! Ezt útálom a legjobban...

...a parasztbácsi elmegy az állatkertbe onokástul, a kicsi meglátja a zsiráfot, megkérdi, hogy milyen állat ez és erre a bácsi azt mondja: ilyen állat nincs! :)

Előzmény: Csavarhúzós (449)
VEE Creative Commons License 2007.07.21 0 0 450

Tisztelt Kételkedők!

Elég szomorú, hogy nincs senki közöttünk, aki venné magának a fáradságot és kitöltené a Gazdasági Versenyhivatal (www.gvh.hu) vizsgálatának indításához szükséges félszáz oldalas beadványt azért, hogy ők hatósági szigorral elkérjék a csodakészülékek reklámjában állítottak hiteles igazolását.

A beadvány különben költségmentes, de pár éve ők döntenek róla, hogy elindítják-e a vizsgálatot.

Szóval össze kellene szedni az összes ilyen terméket és céget, hogy nagyot szóljon a végén. Mostanában már megsokszorozták a korábbi bírságösszegeket.

Csavarhúzós Creative Commons License 2007.07.21 0 0 449
A ppt dokumentumban további ellentmondás, hogy 107.dia: "ezért mértünk 32 nk keménységet a kezdeti 40 nk helyett", előző dia:
"kemény víz - 32 nk
kemény víz mágnessel - 32 nk
lágy víz - 2 nk"

Az, hogy a mágnessel együtt főzött teafű miért viselkedik másként, érdekes kérdés. Továbbra is azt mondom, hogy ilyen nincs, mert nem lehet, tehát ha van valami, akkor azt próbáljuk meg a mágneses téren kívüli dolgokkal magyarázni, különben alapvetően kellene átírnunk az eddig jól működő világképünket. Például kézenfekvő magyarázat, hogy a "Biomag" mágnesgolyó nem kicsi. Azaz a mágnest tartalmazó főzőpohárban kevesebb folyadék van, így töményebb lesz az oldat.
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 448
Igazad van, teljes mértékben egyetértek! Szerintem ez a "mit mivel" kérdésköre. Vezetékes víz lerakódásai ellen tökéletes megoldás. Valószínűleg az üzemanyag-megtakarítás is működik, locsolni pedig marhára nem kell ilyen vízzel. Legalább ennyivel előrébb vagyunk a jelenség vizsgálati eredményeinek igazságtartalmával.
A jelenség tudományos vizsgálata nem lenne nagy kunszt; végülis én sem értem, hogy miért nem csinálják. Vagy ha mégis de, miért nem tudunk róla... azaz miért nem publikálják az eredményeket?
(Na most nem akartam klasszikus titokzatoskodás vádjával élni, mert az legalább akkora butaság lenne, mint azt állítani, hogy a jelenség nem létezik, viszont tényleg érdekelne (csakúgy, mint másokat), hogy kutatják-e a létezését.)
Előzmény: Dr.Feelgood (447)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2007.07.20 0 0 447
en tovabbra is ketsegek kozott orlodok. a "tudomanyos megkozelitesu" ceg ajanlja novenyek locsolasara a mezogazdasagban. de ha lagyvizkent viselkedik, elhervadhatnak a paradicsom palantaim.
Előzmény: tere (446)
tere Creative Commons License 2007.07.20 0 0 446
Igen, ilyen módon is értelmezhetjük az eredményt, ha a lényeges következtetést elfelejtjük a végéről :), miszerint a kőkemény víz lágyként viselkedik, pedig benne van az összes ásványi anyag. Valamint az is ottvan, hogy a gerbera a természetes lágy vízben is gyorsabban hervadt.

A második link igyexik tudományos oldalról közelíteni és leírja, hogy nem tegnapelőtti felfedezés a mágnes "vízlágyító" hatása.

A jelenség létezik, a marketingdumát pedig szépen el kell felejteni; valahogy el kell tudni adniuk ezeket az eszközöket.
Mondom: én nem csináltam ügyet belőle, hanxórómágnes a csöveken, oszt' jólvan. És nincs vízkő.
Előzmény: Dr.Feelgood (445)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2007.07.20 0 0 445
hehe, a ketto teljesen ellentmond egymasnak.
a gyerekek szerint a vizlagyito magnestol elhervadnak a gerberak,
a forgalmazo ceg viszont a novenyek gyorsabb fejlodeset igeri.
Előzmény: tere (444)
tere Creative Commons License 2007.07.20 0 0 444
Itt egy érdekes kísérlet, ebben kipróbálták a mágneses módszert is.

És ITT is egy jó leírás.
Ricsimo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 443

Megjelentegy TV-reklám.

Manusz töri a magyart...

És ba--za a kémiát.

Még arra sincs igénye, hogy egy hozzáértővel írassa meg a szöveget.

Igaz, hogy jól megélhet belőle!

Vannak mindig hiszékenyek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!